Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Patent Enstitüsünden Personel Çıkarımı, Atımı. Lütfen Okuyun .

femoli
15/02/2011, 19:50
Türk patent enstitüsünde personel çıkarımı :) gülüyorum cünkü okadar komik yazılar yazılmışki personel çıkarması ile ilgili ben bile yazılanlara az daha inanıyordum , bazı akp yancıları o kadar iyi niyetli göstermişlerki bu çıkarılma olayını sanki boş tuvaletin temizlikcileri gibi ...

Yıllarca türk patent enstitüsünde çalışan yakınlarım var sözleşmeli olarak tam 11 sene 12 sene ve bir çok dostlarım , bunlar hep asil görevdeler yani önemli kilit noktalarında , tüm işi yapanlar bunlar arşiv olsun marka tescil olsun bilgisayar girişinden tutunda karar verme aşamasında bile sadece imza yetkisi yok diğer tüm işleri layıkı ile yapıyorlar , zaten layıkı ile yapmasalar devlete en çok kar getiren bir kuruluş olmazlardı .. Diğer kendini memur zanneden yada uzman zanneden kişiler sadece imza atmak maksadı ile işyerine giderlerken sözleşmeliler her an işten çıkarılma korkusu ile yıllarını verdiler ..

Yeri geldi yemek paralarını kestiler yemekhane mecburiyeti getirdiler (sadece sözleşmeliler) seslerini çıkaramadılar taaki kimse artık yemek haneye inmemeye karar verene kadar , aynı güzargaha giden servislere binemediler birde aşşağılandılar neden cünkü yasakmış şirket personelinin servis araçlarına binmesi yasakmış , :) herkes kesesine kuvvet otobüs yada dolmuş kullanarak evden işe, batıkent güzarkahı sadece 3 yolcu taşıyor :) şimdi diyeceklerki gizlice binsinler uzman yada memur başta karşı çıkıyorki bırak baştakileri ..

Yıllarca çıkarılma korkusu ile yaşayıp son yıllarda sizi kadroya alacağız fakat üni mezunu olmanız gerekiyor diyip tüm çalışanları özel yada tüzel dışarıdan mektep okutup sonra işlerini savsaklamasınlar diye her fırsatta önlerine taş koyup bilgisayar kursu inglizce kursu vs vs dünya paralar döktürtüp geçen ay toplantı yapıp hepinizin işine son veriyoruz .. ve sizin yerinize gelecek personele işlerinizi öğretin demesi yıkım oldu ..

Boş çalışanlarını çıkarıyormuş gibi gösteren baştakiler son 2 haftadır işlerin neden yürümediğini umarım anlamışlardır ..

bu saaten sonra 12 yıl çalışan çoluğu olan çocuğu olan borç harç içne giren 110 kişinin hakkını nasıl vereceksiniz. Allah Allah Diye bağıran sizler allahtandamı korkunuz yok .

BU kadar işçi sokağa dökülecek ve hakkını arayacak hiç bir şey yaptırmaya müsamma göstermeyen sevgili büyüğümüz ismi lazım değil düşmez kalkmaz bir allahtır bunu asla unutma bunun bir de öbür tarafı var..

Yazılmayacak bir kaç şey daha var onu malesef şimdi yazamıyorum 3 hafta daha diş sıkmamız gerekecek sonra tüm herşeyi yazacağım ..

*
*
*
*
*
*
*

Scottie
15/02/2011, 20:14
kınıyoruz....

smartmavi
15/02/2011, 22:34
çok yazık. personeline etki edilmeyen kurum kaldı mı acaba memlekette?

izoci
15/02/2011, 23:13
acıncak bir durum tşkler

femoli
15/02/2011, 23:16
acıncak bir durum tşkler

Evet acinacak bir durum fakat yukaridakilere acinacak bir durum.. Aslanlar gibi calisanlarin Boyunlari dik sadece madurlar :(

ZAK1980
15/02/2011, 23:54
Bunlar önce cennetten yer satıyoruz dedıler oy ıstedıler sonra 12 trılyon bosna parasını cebe attılar,sonra vatan topragını sattılar daha sonra mıllı servetlerımızı(Turk telekom,tupraş .....) sattılar bunların dini imanı PARA olmus ABD korktukları Allahtan korksalar bu kadar personelin ekmeği ile uynamazlar

WiSTaRiA
15/02/2011, 23:55
işçiler herzaman haksızdır arkadaşlar... Bu böyle gelmiş böyle gider... :****(

alpimmm
16/02/2011, 00:02
çok üzücü gerçekten,
Allah yardımcıları olsun,
bu haksızlığın hesabını soracaklar birgün umarım.

Punto_Can
16/02/2011, 01:29
gerçekten çok üzücü bir durum, söylenecek fazla birşey yok (şimdilik), sadece sabretmek ve haziranı beklemek lazım...

turker
16/02/2011, 10:13
her zaman boyle adılsızlıkler oluyodu ama bunların donemındekı kadar olmamıstı yazık bu ınsanlara tahmınen yaslarıda ılerlemıstır iş bulmakda zorlanırlar ayıp ayıptır

femoli
16/02/2011, 10:55
patent çalışanı - 15.02.2011 21:22
İşte türkiyenin gerçekleri bir yandan taşeronlaşıyorlar bir yandan taşeronu kaldırıyorlar, şunu düşünmüyorlar olan bu vatandaşa oluyor, şu an birileri seviniyor 110 kişi üzülüyor bu kime yarıyor... Yıllarca bizleri taşeron şeklinde çalıştırılar maaşdan kırparlar, yıllık izinden çalarlar, ikinci bir sınıf vatandaş gibi çalıştırılar ve mukafakat olarakta sekiz martta işten çıkartırlar... bide demezlermi pasif işlerde çalışıyorlardı aktif işini yapan kimdi 1995 yılıda san.ve tic.bak. bir daireydi bu gününe gelmesine biz işçilerin çok emegi geçti, evet maşımı aldım akşam demedim çalıştım haftasonu demedim geldim ve bunu isteyerek yaptım, ve şunadaki yöneticiler siz yokken ben buradaydım....

patent çalışanı - 15.02.2011 20:44
emek verilip yapılan hiç bir küçümsenmemeli pasif demek ne oluyor.bizler burada alın terimizle özverili asgari ücrete tabii çalışan işçileriz.Madem pasif hizmetlere görev aldık bizler 16 yıldır çalıştık şimdimi pasif duruma düştük bu tamamen bize yapılan büyük bir HAKSIZLIKTIR.

TPE ÇALIŞANI - 15.02.2011 20:23
TPE çalışanıyım konuyu herkesin anlayacağı dilde söylemek gerekirse bir hastanenin çalışanları kimlerdir doktorları hemşireleri laborantlarıyla bir bütündür en alt çalışanı hemşire ve laborantlarıdır sadece doktor ne iş yapabilir hiç bize pasif derken hemşiyi laborantı işten atarım onlar pasif derseniz ayıp olmazmı işte bize böyle deniliyor.bu örneği konuyu anlamayan yöneticilerimize armağan ediyorum.

Patent Maduru - 15.02.2011 16:45
Ben TPE çalışanıyım.Bu basın açıklamasında yazanlar tamamen yanlış ve yanlıdır.Biz eğer aktif görevlerde çalışmıyorsak neden TPE nin bütün işleri tamamen durdu.Çünkü biz artık iş yapmıyoruz.TPE deki bütün gizli evraklar bizim elimizden geçmektedir.Enstitü başkanı Habip Beyin bu konu hakkında bilgisi yok sanırım.Biz eğer pasif görevlerde isek neden bizlerin adı bilgisayar sisteminde görünüyor.Asıl pasif görevlerde çalışanlar TPE UZMANLARI VE MEMURLARIDIR.

mağdur - 15.02.2011 16:49
ben TPE mağdurlarından biriyim.Burada yılarımızı vererek çalıştığımız zamanda her türlü ikinci sınıf muameleye tabii tutulduk.Ve bu iş buralara kadar hep kandırılırak geldi ve sonunda cıkarılıyoruz.şimide kalkıp yalan yanlış savunma yapıor tpe..yazık cok yazık.kuldan utanmıorsanız Allah tan korkun...

alın terime patent istemez - 15.02.2011 16:57
TPE kendine yakışanı yapmış ve tamamen yanlı bir savunma hazırlamış ve basına sunmuş.Onları buradan bir kez daha alkışlıyorum.Yazıklar olsun hepsine.

Alıntı : Patent Enstitüsü'nden "Taşeron İşçi" açıklaması (https://www.haberx.com/Default.aspx?p=17&n=10587055&=&fp=2#ForumReply)

ademtahir
16/02/2011, 11:26
daha bunlar iyi günlerimiz görün bakalım önümüzdeki 5 yıl içinde neler olacak

Scottie
16/02/2011, 11:34
aslında söylenecek çok şey var.... Mısır da olan olaylardan sonra çıkıp Mübarek halkın sesine ve isteğine cevap vermesi gerekiyor diyorlar. ama burada halkın sesine ve isteğine cevap yok..

cck1
16/02/2011, 11:35
Çok yazık üzülmemek elde değil :( enayi gibi yıllarca çalış sonrası malum...

mustelf
16/02/2011, 13:38
yazık insanları zaten çalıştıkları dönem boyunca sözleşmeli diye eziyolar. İşlerine gelmeyince kendi adamlarına yer açmak için o insanları işten çıkarıyolar. Bide bana çıkıp Hak Hukuk, Allah korkusu demesinler, Aziz Nesin'i hatırlamamak mümkün mü şimdi...

femoli
16/02/2011, 18:43
Kesinlikle aslında yazılacak çok şey var , Yaş ilerleyenler nasıl iş bulacaklar bilmiyorum daha yeni kredi çekip evine yıllardır istediği koltuk grubunu alan bir abimiz nasıl göz yaşı döktü anlatamam ateş düştüğü yeri yakar ama sonuna kadarda elimden geldiğince mücadele etmeye seslerini duyurmaya devam edeceğim ...

Scottie
16/02/2011, 18:46
valla ne günlere kaldık...

ZAK1980
18/02/2011, 12:48
Kesinlikle aslında yazılacak çok şey var , Yaş ilerleyenler nasıl iş bulacaklar bilmiyorum daha yeni kredi çekip evine yıllardır istediği koltuk grubunu alan bir abimiz nasıl göz yaşı döktü anlatamam ateş düştüğü yeri yakar ama sonuna kadarda elimden geldiğince mücadele etmeye seslerini duyurmaya devam edeceğim ...
Torba yasaya gore devlet 18-28 yas arası calısanın sıgortasını kendısı yatıracak ama 28 yasından sonrasına ben karısmam dıyor işverende 28 yasından sonrasını ıse almaz ee kısaca bu ınsanların iş bulması zor gunah yazık bu ınsanlara