PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo siyahı nasıldır?

mitix
14/02/2011, 12:26
merhaba sizden tarafsız ve objektif yorumlar bekliyorum .
evo siyahı nasıldır. renk tam siyah değil sanki biraz bordoya çalan bir renk gibi?
bakımı nasıl zormu ? cizik leri çok belli ediyormu ? sizce evoya siyah yakışıyormu ?

Ardevo
14/02/2011, 13:03
Ben de Evo siyahı aldım, 1 haftadır kullanıyorum. Skydome olmasına rağmen siyah harici renk tercih etmememde tamponlardaki siyah parçaların diğer renklerde hoşuma gitmemesi de etkili oldu.
Renk olayı zevk meselesi,bence bu araca siyah renk yakışıyor,bence bordro döşeme ile gayet uyumlu. Evet güneş altında biraz bordroya çalıyor temizken.. Siyah rengin sıkıntısı tozu kiri çok kolay göstermesi.

icngz
14/02/2011, 13:10
ben de siyah evo aldım zevkle. ama dediğim zamanlar oldu .6 aydır kullanıyorum evo aracımı çok çabuk kirlenmekte,çizikleri anında belli etmekte. şimdi diyorum ki gri metal mi alsaydım. ama havasına gelince iyi ki siyah almışım diyorum. inanın herseyden cok cabuk sıkılan insanlarız grimetal alsaydım keşke siyah alsaydım derdim heralde.

Scottie
14/02/2011, 13:12
siyah arabanın bakımı zor olur. haftada bir yıkaman gerekir.. ama siyah araba güzel durur....

mitix
14/02/2011, 14:03
:wacko000:
granit gri düşünüyorum artık galiba sanırım ...

taneren
14/02/2011, 14:38
Sevgili kardeşim, siyah evoya en çok yakışan renklerden biridir ama adıyamanın yaz sıcağını bir adıyamanlı olarak iyi bildiğm için yazın kavrulursun ve renk çabuk solar.
Sana tavsiyem açık renk al ama mutlaka pop kitli olsun.o zaman tamponlardaki siyah kısımlar sırıtmaz.

mert35
14/02/2011, 14:46
beyaz evo+skydome:D

ykaya1983
14/02/2011, 18:11
Valla hocam bence siyah almayın derim.Tamam renk olarak siyah, Araçlara güzel ve prestijli bir görünüm veriyor ama ne güneşin altına koyabiliyorsun ne de tozdan koruyabiliyorsun.Aracı tertemizkomple yıkıyorsun 10 dk sonra toz toplamaya başlıyor.En ufak çiziği bile belli ediyor.Şimdi takas eden çıksa 1000 tl verir beyaz renk araçla takas ederim.Bence devlet siyah araç satışını yasaklamalı.Sattıktan sonra resmen müşteriye eziyet:siritma:

Yerinizde olsam beyazdan başka renk almazdım.

ykaya1983
14/02/2011, 18:16
Sevgili kardeşim, siyah evoya en çok yakışan renklerden biridir ama adıyamanın yaz sıcağını bir adıyamanlı olarak iyi bildiğm için yazın kavrulursun ve renk çabuk solar.
Sana tavsiyem açık renk al ama mutlaka pop kitli olsun.o zaman tamponlardaki siyah kısımlar sırıtmaz.

Hocam siyah araçta renk solması kapalı bir renk olduğundan daha zor olur diye düşünüyorum.Trafikte gördüğüm 10-15 yaşındaki çoğu araçta diğer renkler kadar renk solması yoktur.Renk solması derken kererme(renk atması) mı kasdettiniz?

never
14/02/2011, 18:23
ben de evo siyahı aldım, 1 haftadır kullanıyorum. Skydome olmasına rağmen siyah harici renk tercih etmememde tamponlardaki siyah parçaların diğer renklerde hoşuma gitmemesi de etkili oldu.
Renk olayı zevk meselesi,bence bu araca siyah renk yakışıyor,bence bordro döşeme ile gayet uyumlu. Evet güneş altında biraz bordroya çalıyor temizken.. Siyah rengin sıkıntısı tozu kiri çok kolay göstermesi.

+100

takres
14/02/2011, 19:37
beyaz tercihimdir...

SKELETER
14/02/2011, 23:06
İçimde kalan bir renktir evo siyahı. Ailem siyaha karşı çıktığı için alamamıştım. Evo siyahı bence de evo ya en çok yakışan renklerden biri.

StrawBeeRy
14/02/2011, 23:13
arabayı gösteren siyahtır bakabilecekseniz siyah alın yalnız bakımı çok zordur.hem ben üzülmeyim hemde araba üzülmesin derseniz beyaz alın

edelsang
14/02/2011, 23:23
evo beyazı alın metalik değil + skydome alırsanız tatından yenmez :)

erkansass
15/02/2011, 00:57
evo beyazı alın metalik değil + skydome alırsanız tatından yenmez :)naçizane benim fikrim metalik beyazdan yanadır. bir kere aracın rengi bazen beyaz, bazen gri bazen de hafif mavi. her zevke uygun:). bakımı da kolay. öyle hemen tozu kiri göstermez. yabana atmayın bu rengi. mitix dostum karar vermeden önce benim garaja da bir baksan hani..

N-ciniir
15/02/2011, 12:35
bende de evo siyahı var. severek aldım severek kullanıyorum. ama çizikleri ve tozu çok gösteriyor. beyaz da yakışıyor evoya tercih sizin

SKELETER
15/02/2011, 18:08
Yav kırmızı da yakışıyor lütfen kırmızıyı es geçmeyelim :D

USTA
15/02/2011, 18:13
Metalik Beyaz almayın,çok güzel bir renk ve Evo ya çok yakışıyor,fazla kimsede olmazsa sevinirim...:)

StrawBeeRy
15/02/2011, 18:31
Metalik Beyaz almayın,çok güzel bir renk ve Evo ya çok yakışıyor,fazla kimsede olmazsa sevinirim...:)
:D:D

emresahin83
15/02/2011, 19:50
bendede siyah var, bir ay olmadı çizikler ve çabuk kirlenmesine ne kadar sinir olsamda araba yıkanınca görüntüsünü görünce değer diyorum...

blk_hakan
15/02/2011, 20:29
beyaz evo+skydome:D

Beyaz evo ve skydome lu bir kullanıcı olarak beyazdan şaşmayın bence siyah renk zor bi renk temizliği bakımı çok zor beyaz düşünmenizi tavsiye ederim yada açık renkler siyah renk satarkende zor oluyor ....

pose744
15/02/2011, 21:02
akşam saat 7 de evo siyahın havası bitiyor...ama ben de siyah kırmızı arasında gidip gelmiştim...

EvoKoray
15/02/2011, 21:03
evo siyahı çabuk kirlenir,yıkandığı zaman ayna gibi parlar,güneşin çok olduğu zaman güneşin vurduğu yerlerde bordo simler parlar çok güzel bi görüntü çıkar :)

mitix
15/02/2011, 23:26
naçizane benim fikrim metalik beyazdan yanadır. bir kere aracın rengi bazen beyaz, bazen gri bazen de hafif mavi. her zevke uygun:). bakımı da kolay. öyle hemen tozu kiri göstermez. yabana atmayın bu rengi. mitix dostum karar vermeden önce benim garaja da bir baksan hani..

metalik beyaz aslında kafama takılan ilk renkdi. fakat gittim gördüm yerinde . renk ilginç diğer renklere göre soluk bir havası var . ışığı sanki emiyor yansıtmıor ve renk mat gibi duruyor. klasik metalik gri bile daha bir havalı sanki. forumda da bir kaç kişiden aynı benzer yorumları okudum araç pislenince renk soluk yıkayınca parlıyor deniliyor.. bu yüzden bu renkden soğudum. grenit gri ye taktım şimdide +pop kit fakat fiyatlar çok uçuk. 33.000 lira diolar şimdide..

pose744
15/02/2011, 23:43
siyah tozu,kiri çok gösterir derler,doğrudur da, ama benim kırmızı da günde leş gibi oluyor... sanırım koyumsu renklerin sorunu bu..

electradio
16/02/2011, 00:27
Siyah renk ile beyaz renk arasında yazın araba içi sıcaklıkta bile 5 derece oynuyor. Siyah renk bakım ister, ama temizken en iyi koyu renk araçlar duruyor. Koyu rengin matlaşmaması için 6 ayda bir boya bakımı yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Fiat ın sitesinde mavi rengi opsiyon olarak gözükmüyor. ben grande den beri bu renge hastayım acaba artık mavisini getirmiyorlar mı!?

Marker
16/02/2011, 00:31
Siyah renk ile beyaz renk arasında yazın araba içi sıcaklıkta bile 5 derece oynuyor. Siyah renk bakım ister, ama temizken en iyi koyu renk araçlar duruyor. Koyu rengin matlaşmaması için 6 ayda bir boya bakımı yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Fiat ın sitesinde mavi rengi opsiyon olarak gözükmüyor. ben grande den beri bu renge hastayım acaba artık mavisini getirmiyorlar mı!?
3 ay once bi hocama gp almaya gittigimizde mavi renk artik yok demislerdi gp icin, evo dada goremedim katalogda ama gecen hafta kizilayda mavi evo gordum dumur oldum.

electradio
16/02/2011, 00:50
3 ay once bi hocama gp almaya gittigimizde mavi renk artik yok demislerdi gp icin, evo dada goremedim katalogda ama gecen hafta kizilayda mavi evo gordum dumur oldum.

ben de gördüm mavisinden (hatta bugün) ve gerçekten çok güzel duruyor fakat sanırım satışlar zaten iyi olduğundan fazla da renk, donanım opsiyonu yapmıyorlar, "nasıl olsa satılıyor araç" diyorlar. İlerde maviyi ya da birkaç rengi daha eklerler belki de...

sunlogan
16/02/2011, 15:24
selamlar, benim araç da evo siyahı. 1 ay oldu aracı teslim alalı. ilk yıkamada soylememe rağmen sünger ile yıkadılar bu yüzden araçta çizikler oluştu. henüz boya koruma yaptırmadım yaptırdıktan sonra ne kadar idare edecek bilemiyorum. (bu arada boya koruma yaptırdığımda çizikler giderilirmi bu konuda yardımcı olursanız sevinirim) kısmet olursa bu h.sonu yaptırmaya calısıcam. bence siyah cok güzel duruyor aracımda ama bakımı biraz zahmetli. ilk aracım rengi griydi. sanırım bundan sonra araç değiştirirsem beyaz renk almayı düşünüyorum.

electradio
16/02/2011, 17:58
selamlar, benim araç da evo siyahı. 1 ay oldu aracı teslim alalı. ilk yıkamada soylememe rağmen sünger ile yıkadılar bu yüzden araçta çizikler oluştu. henüz boya koruma yaptırmadım yaptırdıktan sonra ne kadar idare edecek bilemiyorum. (bu arada boya koruma yaptırdığımda çizikler giderilirmi bu konuda yardımcı olursanız sevinirim) kısmet olursa bu h.sonu yaptırmaya calısıcam. bence siyah cok güzel duruyor aracımda ama bakımı biraz zahmetli. ilk aracım rengi griydi. sanırım bundan sonra araç değiştirirsem beyaz renk almayı düşünüyorum.

Boya koruma yapıldıktan sonra yıkama çizikleri gibi çizikler gider. Piyasada birçok oto bakımı yapan marka, yer var, yanlız burada önemli olan bence işi gerçekten bilen birisinin bu işi yapması, marka yer çok önemli değil...

Bir de mesela ben yıkadıktan sonra arabayı mikrofiber bezimle kendim kurularım, bakıyorum da yıkamacıların ellerindeki bezler arabayı çizmeye müsait, bu tür şeyler uzun vadede boya matlaşmasına neden olabiliyor...

emresahin83
16/02/2011, 19:55
bende servisin boya koruması var, bunun için özel sünger de aldım micro bezde var yinede çiziliyor :(

StrawBeeRy
16/02/2011, 20:50
bende servisin boya koruması var, bunun için özel sünger de aldım micro bezde var yinede çiziliyor :(
her satılan microfiber bez esas microfiber değildir pamukları sert oluyor onları kullanmayın esas microfiber bezler 15 lira ile 30 lira arasındadır ben meguıarsınkini kullanıyorum 25 liraya almıştım gayet güzel çok memnunum ama bezi kullanırken dikkat edin kenarlarındaki dikiş kısımlarıda çizebiliyor

SeaMaN
16/02/2011, 21:32
yazılanları okuyunca cıkan sonuc beyaz almak daha iyi. ama tabii ki renkler ve zevkler tartısılmaz.
bende metalik beyaz siparişi verdim..

mitix
13/04/2011, 12:59
granit gri aldım .renkten çok memnunum çok güzel bir renk tavsiye edilir.

nerhal61
13/04/2011, 14:33
Granit gri yi de yollarda sıkça görür oldum. Oldukça güzel. Hele ki cam ve bagaj krom cıtalarıyla daha da güzel olur.

boby
13/04/2011, 14:58
evet siyah asil bi renk kabul ediyorum ama diğer arkadaşlarında yukarda yazdıkları gibi en başta her toz zerresini gösterir hem yazın daha sıcak olur hemde aracın algılanabilirliğini azaltır..

araç alırken siyah hariç her renk olur demiştim..almayacağım tek renktir.

ErdmG
13/04/2011, 16:23
kırmızı evo + skydome bu kadar güzel duracağını bilseydim evo grisi yerine hiç düşünmeden alırdım

bvulgari
13/04/2011, 16:30
şimdiye kadar hiç siyah arabanız olmadıysa bi kere siyah alın bence içinizde kalmasın..Ama olduysa beyaz yada gri fln alın :)

opexturk
13/04/2011, 18:11
şimdiki evom beyaz + skydome ancak bundan önceki evom siyahtı evo siyahı bakımı çok zor hem skydome falan düşünürseniz göstermez ama hoş bi renk yıkandıktan sonra güneşe çıktığı zaman patlıcan moruna benziyo :)

shellcininabisi
13/04/2011, 18:12
bende de evo siyahı var.. hafta içi çalıştığım için pek yıkatmıyorum. her sabah görnce de içim cız ediyor tozu toprağı. ama yıkandıktan sonra hep ilk gördüğüm zamanki gibi heyecanlanıyorum sanki yeni almışm gibi. güneş altında bordoya yakın bir renk oluyor. güzel ama bakımı zor.

herkes evo beyazı demiş komşumda var evo beyazı yan yana koyuyoruz arabaları sanki farklı modelmiş gibi duruyor beyaz sanki 500 müş gibi daha küçükmüş gibi geldi bize yan yana dururken.

Ardevo
13/04/2011, 18:16
bende de evo siyahı var.. hafta içi çalıştığım için pek yıkatmıyorum. her sabah görnce de içim cız ediyor tozu toprağı. ama yıkandıktan sonra hep ilk gördüğüm zamanki gibi heyecanlanıyorum sanki yeni almışm gibi. güneş altında bordoya yakın bir renk oluyor. güzel ama bakımı zor.

+1 ::)

Zevk meselesi tabi ama bir de siyah hariç diğer renklerde tamponlardaki siyah parçalar çok gözüme batıyor. Aldığım bayi de çok eleştiri aldığını söylemişti. Karbon görünümlü olanlar daha iyi sanırım..

leventt
13/04/2011, 21:21
evo siyahı on numara renktir. gören dönüp bir daha bakıyor....

OPTS
13/04/2011, 21:32
Bende EVO siyahı kullanıyorum. Söylenecekler zaten söylenmiş.
Kiri belli ediyor, ama karizması 10 numara siyah arabanın zevk meselesi.
Ben çok kullanmıyorum arabayı 3 haftada bir yıkatmak yetiyor. İçide bordo aldım siyahla çok uyumlu.
Ancak benimde siyahı tercih edişimdeki en büyük neden, tamponların sırıtmaması. Diğer renlerde bence tampon çok sırıtıyor.Ama sonuçta EVO .

tiner
14/04/2011, 19:11
gerek çok fazla bakım gerektirmemesi, gerek güneşi siyah kadar almaması nedeniyle granit gri'yi tercih ettim. Bence granit girede hem siyahın asaleti hemde beyaın kullanım kolaylıkları var. Ama renk meselesi zevk meselesidir.