Orijinalini görmek için tıklayınız : Kampana'nın Paslanması
beceriqli
11/02/2011, 14:15
Merhabalar tekrar,
Dün sabah farkettim de, benim kampanalar da paslanmış. Artık araç yavaş yavaş eskiyor mu ne :)
Forumda şöyle bir gezindim de, hep kampanaların boyanmasından bahsedilmiş.
Aracın tüm aksamının paslanmaya karşı 8 yıl garantisi varken, kampanaları boyasız gönderip, paslanmaya mahkum edilmesinin mantığı nedir ?
Yanmayan kokmayan boyalarla kampanaları boyayalım ancak, Fiat bu kadar basit bi işlemi ürettiği aracında neden uygulamıyor anlamış değilim.
Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır ?
feedbackx
11/02/2011, 16:03
Anladığım kadarıyla fiatın böyle garip huyları var. Sinekten yağ çıkarmak mıdır zamandan tasarruf etmek adına mı yapıyor bunu bilmiyorum. 8 ocak gibi teslim aldım bende aracımı. Aracı teslim almadan 1 hafta önce bayiye uğramıştım araç burda dediler bi gittim yanına kampanalarda pas lekeleri vardı. Öyle teslim edeceklerini düşünmüştüm ancak aracı teslim alırken kampanalar siyaha boyalı teslim etmişlerdi.
NyhatShu
11/02/2011, 16:15
Benmkiler gümüş renkli idi fakat kırmızıya boyadım boya tutmadı nedendir diye düsündüm kendi kendime çünkü üstündeki boya fırınlanmıs ve boya akıyodu aşşağıya doru.
kampanaların paslanması çok normal ki arkadaşlar boyanma onu senelerce korumaz birsüre korur paslı kampana ile fren sıkın yada uzun yola gidin yolculuğunuz bittiğinde pas falan kalmaz..
opexturk
11/02/2011, 22:00
ya arkadaşlar 2011 model arabaya bile kampana koyuyolar ya bi fiat' da bide dacia'da gördüm ön arka kampana olayını
arkadaşlar yapmayın hadi fiat malzemeden kısıyor chevrolet camaro ss demi malzemeden kısıyor.şirketşin alt katında ascıoglu die bi galeri var lux araclar satıo gelen aracların diskleri pas iicinde.
abulbul08
11/02/2011, 23:27
ya arkadaşlar 2011 model arabaya bile kampana koyuyolar ya bi fiat' da bide dacia'da gördüm ön arka kampana olayını
standart modellerinde Daciada ön arka kapı kolları manuel diye gördüm.
kampanaların paslanması çok normal ki arkadaşlar boyanma onu senelerce korumaz birsüre korur paslı kampana ile fren sıkın yada uzun yola gidin yolculuğunuz bittiğinde pas falan kalmaz..
kampanadaki pas öyle temizlenmez :)
NyhatShu
12/02/2011, 19:52
arkadaşlar yapmayın hadi fiat malzemeden kısıyor chevrolet camaro ss demi malzemeden kısıyor.şirketşin alt katında ascıoglu die bi galeri var lux araclar satıo gelen aracların diskleri pas iicinde.
diskler paslansada 1 frene bakar bi fren sora pırıl pırıl :D
kampanadaki pas öyle temizlenmez :)
zımparayla temizleniyor diye biliyorum sizin başka bi yolunuz mu var yoksa :D
beceriqli
12/02/2011, 22:24
Cidden Servise götürüp paslandı benim kampanalar desem, nasıl bir yanıt alırım acaba :)
Konuyu hortlatıyorum :D Benimde kampanalarda paslanma başladı ve gözüme batıyor.. Pas lekesini boyatmadan yada değiştirmeden geçirmek mümkün mü artık kampana değişimi içinde servise gitmek istemiyorum, acaba wd40 sıkıp bez ile silsem geçer mi? veya sizin bildiğiniz başka bir yöntem veya malzeme varmıdır?
oda bişimi benim araba daha 6 aylık diskler full paslı....:/
ykaya1983
06/02/2012, 19:03
Bu dediğiniz bence son derece doğal birşeydir.Çünkü emniyetin çalıntı vs sebeplerden dolayı açık otoparkına çektiği 70-80 bin liralık araçları görmüştüm.Dört tekeri de pas içindeydi birçoğunun.Sadece kampanalar paslanmıyor diskler ve disk üzerindeki balatanın takılı olduğu aksamlarda paslanıyor.Hatta jant kapaklı olanlarda jantlar da paslanmış olarak gördüm.Öneml olan kaportanın paslanmaması.Kampanalar baktık ki 5-6 yıl sonra paslanmış,direk komple değiştiririz.Ki 5-6 yılda paslanmadan ötürü değişen kampana görmedim bu zamana kadar.Bir de atalarımız boşuna dememiş 'İşleyen demir pas tutmaz diye'
Tayfun-E30
07/02/2012, 01:04
yatan diks paslanır frene basınca parlar yeniden bunda şaşıracak bir durum yok, kampanalar paslanabilir görüntü kirliliği dışında bir zararı olmaz 40-60 numara kalın bir xımparayla iyce zımparalayıp tinerle temizleyip herhangibi bir sprey boyayla boyayabilirsiniz ben fren kaliperlerini kırmızı kampanaları mat siyaha boyadım anlattığım gibi uygulanırsa akma atma vs yapmaz..
Kampana dışı veya diskler illa ki paslanır yattığı sürece.Kampanalardaki pas bir WD-40'a bakar,diskler ise birkaç tam tur balata gezisi gördü mü parlar.Boya pek sağlıklı olmuyor,en güzel ve uzun süreli kalıcı yöntemi Tayfun kardeşim söylemiş ama zımpara zamanla korozyona ve boya yıprandığında daha fazla pasa sebep olabilir.
WD40 işe yararmı yaramazmı onu anlamadım :D
celenlee
16/04/2012, 16:12
Yorumlar süper ya :)
"Disklerin paslanması" ile "Kampana Kapaklarının Paslanması" farklı şeylerdir frenle falan temizlenmez yani :)
Üretimde döküm tarzı, boyasız kampana kapakları kullanılırsa paslanması çok normaldir! Ve bu bir üretim problemidir! Ki geçen hafta lastik değiştirirken, 2011 Model Evo'da kampana kapaklarının aynı kaporta gibi fırın boya olduğunu gördüm. Ama benimkiler 2009 full pas :P
Ben iletişime geçerek 8Yıl paslanmazlık garantisi kapsamında paslanan kampana kapaklarımın, "fabrika çıkışı fırın boyalı" kampana kapakları ile değişitirlmesini talep ettim.
Yani 4 Çözüm Var:
1-Servis Kampana Kapaklarını değiştirir
2-Servis Kampana kapaklarını boyar
3-Kendiniz Kampana kapaklarını boyarsınız
4-bu ürünlerden birini kullanırsınız ;)
F1 Racing Kampana Koruyucu Aparat 141118 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/f1-racing-kampana-koruyucu-aparat-141118/productDetails.aspx?productId=otm141118&categoryId=20024940&SKU=OTM141118-KR#Gorseller)
Dreamcar Disk Aynası 2'li Gümüş 8020501 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/dreamcar-disk-aynasi-2li-gumus-8020501/productDetails.aspx?productId=otev8020501&categoryId=20004779&SKU=OTEV8020501)
Jantları değiştirirken gözüme ilişti pas olayı, önceden aklıma gelseydi kesinlikle bu ürünlerden bir çift alır öyle değiştirirdim jantları :) Şimdi kim uğraşcak sök tak vs vs :P
celenlee
16/04/2012, 16:33
1. Görüşme:
"İlk önce servisimize gidip kayıt açtırıp tespit yaptırın. Eğer servisimiz, kampana kapaklarının ücretsiz değişimi isteğinize olumsuz yanıt verirse, kayıt numarasını bildirerek yeniden bizimle irtibata geçin. problemin oluşma sebepleri incelendikten sonra size dönüş yapılacaktır. "
Herhalde kullanıcı hatası diyemezler :)
Arkadaşlar bu kampana paslanması her araçta oluyor su an showroomda olan hyundai araçlarda henüz satılmamış pas var
GP COSKUN
16/04/2012, 17:37
kampanalar döküm alaşımlı malzemeden imal edilirler ve dolayısıyla paslanmaları çok normaldir
ancak boyama yöntemi ile bunun önüne geçilebilir ama kampana nın soğuma performansı düşer
belki aklınıza gelebilir neden kampanalar döküm alaşımlı yapılıyor
o sorunun cevabıda basit kampananın hızlı soğuması için
bu yöntemi diskler için önerdiniz sanırım., kampanaların dış paslanması sadece sprey boyama ile çözülür. bir de pas sökücü sıkılabilir.
celenlee
16/04/2012, 23:01
kampanalar döküm alaşımlı malzemeden imal edilirler ve dolayısıyla paslanmaları çok normaldir
ancak boyama yöntemi ile bunun önüne geçilebilir ama kampana nın soğuma performansı düşer
belki aklınıza gelebilir neden kampanalar döküm alaşımlı yapılıyor
o sorunun cevabıda basit kampananın hızlı soğuması için
Neden döküm olduğunu hep merak etmişimdir :)
En iyisi şu kapaklardan almak herhalde..
tonymontana
16/04/2012, 23:15
Neden döküm olduğunu hep merak etmişimdir :)
En iyisi şu kapaklardan almak herhalde..
Bence hiç alma çok kıro birşey o ya, fren diski görünümü verilmiş.
celenlee
17/04/2012, 00:42
Bence hiç alma çok kıro birşey o ya, fren diski görünümü verilmiş.
1e1 gördünüz yani takılmışını?
Merhabalar tekrar,
Dün sabah farkettim de, benim kampanalar da paslanmış. Artık araç yavaş yavaş eskiyor mu ne :)
Forumda şöyle bir gezindim de, hep kampanaların boyanmasından bahsedilmiş.
Aracın tüm aksamının paslanmaya karşı 8 yıl garantisi varken, kampanaları boyasız gönderip, paslanmaya mahkum edilmesinin mantığı nedir ?
Yanmayan kokmayan boyalarla kampanaları boyayalım ancak, Fiat bu kadar basit bi işlemi ürettiği aracında neden uygulamıyor anlamış değilim.
Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır ?
ben dün kaliperileri ve diskleri boyadım fotoları da koyacağım en azından senin için bir fikir olur. boyadım ama bir araç bu kadar mı tatlı olur. zaten karatayı seviyorum daha da sevdim. :X
Panzerkampfwagen
14/08/2015, 18:05
Kampana paslanir, bi frene basarsin pas mas kalmaz.