PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Trafiğine Ne Oluyor Bole?

Engin_T
10/02/2011, 21:48
Arkadaşlar meraba bugun sıze ıs cıkısı basıma gelen bı olayı anlatmak ıstıyorum. Genellıkle ıs cıkısları eskısehır yolunun sağ tarafı bos oluo dıe yolun en sağ şeridini kullanıyorum,34 YC .... plakalı grı toyota corolla araç buyuk ıhtımal sırket aracı en soldan en saga aynaya bakmadan gecıodu herhaldekı benım geldıgımı gormedı,ben onunn geldıgını gordum ve otobus duraklarından bekleyen otobuslerle toyota arasında kalmamak ıcın hafıf hızlandım ve toyotanın onune gectım ama sıkstırma durumu fln olmadı sadece şeridi biraz sert değiştirdim o kadar.Arkadan toyotacı basladı sellektor atmaya korna basmaya ben ılk aldırıs etmedım cunku onu sıkıstırıcak bı durum olmadı baktım hala dewam edıo korna basmaya bende yawaslamaya basladım o da yawasladı baktım durcak gereksız yere olay cıkacak ben hafıften dewam ettım soora zaten yollarımız ayrıldı dıyeceğim şu ki neden bu kadar sınırlendı?bende durmadıgıma sonradan pişman oldum sız olsanız ne yapardınız?Abilerim kardeşlerim lutfen trafıkte bıras daha saygılı olalım trafıkte olan bırseyı buralara kadar tasımak hıc hos bısı dııl bence

Riddle
10/02/2011, 21:50
durup can sıkmaya değmez doğru olanı yapmışsın , bu yüzden adam öldüren piskopatlar bile var ne yazık ki .

ibrahim06
10/02/2011, 21:59
Normalde selam bile vermeyeceğiniz, yolda yaya olarak görseniz yolunuzu değiştireceğiniz tiplerin trafikte olduğunu ve bunların çoğunluğu oluşturduğunu aklınızdan çıkarmayın. Durmamakla en iyisini yapmışsınız.

ZAK1980
10/02/2011, 22:46
Arkadaslar aynaların kor nokta durumundan goremıye bılıyoruz genelde sollama ve serıt degıstırırken bunu unutmamalıyız

takres
10/02/2011, 22:57
en iyisi abi ya uğraştığına değmez...

Du Hast
10/02/2011, 23:00
bugunde bahsettiğiniz yolun tersi istikametinde giderken 34 plakali gri renkli şirket aracı toyoto corolla önce benim sağımdan hızla geçti göya makaslaya makaslaya gidiyordu 50 mt ilerde başka bir taksiciyi sağlarken, taksici burnunu sağ şeride çıkarttı ve güm.
bizim toyotacı yusuf yusuf indi aşağıya benden tam aralarından geçmek durumundan kaldı ve camı açıp dallama toyotacının suratına karşı "iyi oldu" deyip uzaklaştım.

o anki o apaçinin surat ifadesini görmek isterdiniz keşke video alsaydımda ibretlik olsaydı.
altına şirketin verdiği son model araçları eşşek gibi teperseler olacağı bu...

abulbul08
10/02/2011, 23:01
Atalarımızın çok güzel bir lafı var.
ite bulaşacağına çalıyı dolan diye.
siz en iyisini yapmışsınız.

ato
11/02/2011, 00:00
valla bencede iyi yapmışsınız adam manyağı var adam öldüreni var el hareketi falan çekmediyse araçtan inmem çekersede biber gazını dayarım suratına:D

taneren
11/02/2011, 00:13
Daha önce trafiğiniz nasıldı bilmem ama ekim ayını ankarada araç kullanarak geçirdim,ömrümden birkaç yılı yedi bitirdi.
Yanlış yerden saptınmı hayde bakim dolan dur,millet bide birbirinin üzerine üzerine sürüyor.oda yetmezmiş gibi heryer rampa yokuş.ışıklarda duruyorsun ama ışıklar gözükmüyor,artık kaçıncı yeşilde geçersen.

femoli
11/02/2011, 00:40
Ankara trafigi cogu yerden guzel guzeldi :) ama sen en iyisini yapmisssin bak allahindan bulmus zaten ..

emin tahir
11/02/2011, 01:01
Geçen hafta salı günü eskişehir yolundan inönü bulvarına geldim (DMO nun önündeki kavşak) kırmızıda bekledikten sonra yeşil yanınca harekete başladım benimle beraber solumda bekleyen peugeot minibüs bi anda direksiyonu sağ çevirdi en sol şeritten sağa geçiyor geldi aynadan itibaren taktı tampondan çıktı.Yıllardır araba kullanırım bu ikinci aracım daha bi kazam olmamıştır,ben böyle bir şehir böyle bir trafik görmedim!Ankara da hep korkarak gerilerek heran neden birisi yolla fırlayacak ne zaman durup kavga edecez diye gidiyorum bu memlekette.Bu arada aracı servise verdim kasko geçici araç temin etti,şaşmazda ctesi aracıma bakmaya gittim yol yapımı var oto sanayinin içinde.Trafik çok yavaş akıyo soldan bi insan evladı!!! sıkıştırdı frene bastım çarpmıyım diye burnu kurtarmak için sağa direksiyon çevirdim sağımdan aradan geçmeye çalışan bi araca çarptım.Sanırım arabamı satıp hem dertten hem kederden hem maddi yükten kurtulacam inşallah burdan tayin olunca da kendime bi araba alırım artık.Burda yaşamak zorunda kalanlara da Allah sabır versin,allah şahinlerin,doğanların gazabından korusun....

Punto_Can
11/02/2011, 01:08
amin :)

utku952
11/02/2011, 01:40
İstanbul şöförleri ankarada çok dikkatli olmalı ben cok cekiyorum istanbulda daha bilinçli geliyor bana şöförler. Gecen ışıklarda 34 plakalı sorento ustume cıkıyodu olacak iş deil sürtüyordu az kalsın ankaraya gelipte rahat olunmuyo ne yazıkki istanbudan sonra... zaten dakka başı radar var herkes 60 70 gidiyo iyice tehlikeli olmaya başladı...

ato
11/02/2011, 01:54
bizde ankarada istanbullulardan korkuyoruz her yerde basıyorlar şimdi kameralar konduda daha ağır gidiyorlar önceden istanbul plkalı araçlar nam salmıştı

utku952
11/02/2011, 02:04
bizde ankarada istanbullulardan korkuyoruz her yerde basıyorlar şimdi kameralar konduda daha ağır gidiyorlar önceden istanbul plkalı araçlar nam salmıştı

benim plaka 06 farkettiysen :) doru diyosun bende aslnda ankaradaki şöförlerin kötü oldugunu kastetmek istemedim. istnabul başka ankara başka 2 tarafta dikkat etmeli babında...

eexelanss
11/02/2011, 09:43
Bende çok şikayetçiyim bu konuda.. Özelliklede özel halk otobüsü ve dolmuş şoförleri(Hepsini kasdederek söylemiyorum,içlerinde çok iyi çok saygılı şoförlerde var) dikkatsiz sağdan sola soldan sağa resmen atlaya atlaya araba kullanıyorlar.
Bende antalya manavgata gittiğimde şaşırmıştım.. Adamlar resmen tali yoldan ana yola bakmadan dalıyorlar.. :)

Kriminal
11/02/2011, 09:56
Arabadan inmemek en mantıklısı..Ama bı haydar bulşundurmak şart olmuş arabalarınızda..

Bu i t lere yüz verdıkce tepesıne cıkar adamların..Walla sanırım ben tutamazdım kendımı inerdim arabadan...arkamdan psıkopat gıbı sellektor yakacak Allaahhhh dusunemıyorum zaten asabı bı adamım..

Şahin ,doğanın dıreksıyonuna oturdugu zaman ınsan o ekzoz sesını hele bı duyunca anında polat alemdar,ezel ve bilimum turk kahramanı oluverıyolar..

Dikattttt

Engin_T
11/02/2011, 10:09
Dikkatli olalım arkadaşlar :)

Engin_T
11/02/2011, 10:12
Atalarımızın çok güzel bir lafı var.
ite bulaşacağına çalıyı dolan diye.
siz en iyisini yapmışsınız.
:clapping:

Kemairon
11/02/2011, 10:13
Son on senede Ankara trafiği çok kötüye gitti. Eskiden rahatça bisiklete binebilirken şimdi binemiyorsunuz. Akşamın geç saatlerinde bile yollar çok kalabalık. Merkezdeki (emek, bahçeli) eski küçük binalar yıkılıp yerlerine daha büyükleri dikiliyor. Peki yollar da büyüyor mu? Hayır! Oysa o yollar hep tek katlı bahçe içindeki evler için yapılmıştı, zamanla hepsini yıkıp apartman yaptılar... Bu dikmen-öveçler tarafına bir sürü yeni ve kocaman bina yapıldı keza Çukurambar'a da öyle. Eskiden bomboş olan yollarda şimdi sinir krizi geçiriyorsunuz. Şehri etrafa doğru genişleteceklerine merkeze yığıyorlar. Haliyle de sıkışıklık, stres ve hatalar kaçınılmaz oluyor.

suvari_84
11/02/2011, 11:06
ben bir ankaralı olarak ankara trafiiğinde dikkatli olmak lazım derim. burda mitçiside poliside maliyeciside milletvekilide mafyasıda var kısaca hiç ummadığım yerde ummadığın adamlarla takışıyorsun. en son benim bi arkadaşımın başına geldi böyle bir olay. yolda buna benzer bir yol vermeme durumu olmuş daha sonra küfürleşme yaşanmış. benim arkadaşı bir benzinlikle durdurup copla dövmüşler. milletin gözü önünde konya yolundaki bir benzinlikte çocuğu benzetmişler. daha sonra plakadan araştırma yapıp mahkemeye verecekti ama plaka istihbarata kayıtlı çıktı hadi yiyorsa ver mahkemeye :) ayrıca ankara trafiliğinde asla aracından inmiceksin korna bas far yak söv say ama genede inme.

Kriminal
11/02/2011, 13:18
Ben emek bahcelide buyudum ıyı bılırım oraları...

Yaşanmaz şehir oldu Ankara

Romeo_er2
11/02/2011, 13:48
Bu aralar bende cok atismaya basladim nedir bu milletin gazi anlamadim..orta seritte giderken arkamdan dolmuscu sellektor yaparsa bende frene basarim ki basti
Cildirdi :) yedi bitirdi kendini dolmusun icinde onume makas atmalar felan sacmasapan..

cck1
11/02/2011, 13:52
Bu aralar bende cok atismaya basladim nedir bu milletin gazi anlamadim..orta seritte giderken arkamdan dolmuscu sellektor yaparsa bende frene basarim ki basti
Cildirdi :) yedi bitirdi kendini dolmusun icinde onume makas atmalar felan sacmasapan..

Ankarada ayrıca Şöför esnafına dikkat etmek lazım... bitane göremedim aklı basında...

Romeo_er2
11/02/2011, 14:55
evet artık bunaldım şirket araçlarını süren barzolardan taksicilerden ve dolmuşculardan..bazen iyi niyetli taksici görünce sevinir oldum..

Engin_T
11/02/2011, 15:00
Bende aynı tepkiyi veriyorum orta şeritte giden araca neden sellektör atarlar anlamış diilim yeni bi huy edindi millet :)

omer06
12/02/2011, 00:05
aman abi gıcıklık olsun diye ani fren felan basmayın
bunun yüzünden istanbul yolunda bu akşam kaza yapıyodum
boşverin sağa kayın geçsin gitsin arkadaki
kimseyle takışmaya değmez

Du Hast
12/02/2011, 00:31
sağ şerit boşşsa orta şeridi ihlal etmemek lazım adam bir yerde haklı, ama sol şerit boş olduğu halde gelip arkadan sellektör yapıyorsa frene basmak şart :)
geçen kangocunun teki 1 mt kadar yakınıma girip sellektör yapıyor frene dokundum bir sağ bir sol yaptı feleği şaştı adamın sonra 35 mt takip mesafesi koydu
efendi gibi sollayıp git ama amaç ne yani sol şerit boş halen kıçıma girip sellektör atıyorsun amaç ne yani.
plakasıda 34 idi. yanıma gelseydi burasının istanbula benzemediğini izah ederdim.

abulbul08
12/02/2011, 00:38
Birde yabancı plaka ile çıkın daha çok sıkıştırıyorlar.
Bu yaz bursada yaşadım. 08 plaka gelen selektör yapıyor korna çalıyor bende bol bol yad ettim onları.
16 plaka bacanağın arabasıyla çıkıyorum trafiğe kimseden çıt yok.
insanlık burda işte herkes kendi seviyesini gösteriyor.

alperyonar
12/02/2011, 00:59
Trafik hatsafada Ankara da kimse de de tahammül yok artık. Siz en güzelini yapmışsınız. Bir daha karşılaşmayacağınız bir insan, bırakın belasını başka yerden bulsun. 1 hafta kadar 72 (Batman) plaka kullandım arkadaşımınn arabasıydı. O bir hafta içerisinde değil korna selektör 3 metre yanıma yaklaşan olmadı :)

Romeo_er2
12/02/2011, 02:02
sağ şerit boşşsa orta şeridi ihlal etmemek lazım adam bir yerde haklı, ama sol şerit boş olduğu halde gelip arkadan sellektör yapıyorsa frene basmak şart :)
geçen kangocunun teki 1 mt kadar yakınıma girip sellektör yapıyor frene dokundum bir sağ bir sol yaptı feleği şaştı adamın sonra 35 mt takip mesafesi koydu
efendi gibi sollayıp git ama amaç ne yani sol şerit boş halen kıçıma girip sellektör atıyorsun amaç ne yani.
plakasıda 34 idi. yanıma gelseydi burasının istanbula benzemediğini izah ederdim.

valla 50 den aşşağı düşmediğim sürece sol şeritte bile olsam atamaz o sellektörü..hız sınırı belli yolun..hukuki olarak ben haklıyım :D

Marker
12/02/2011, 02:09
valla 50 den aşşağı düşmediğim sürece sol şeritte bile olsam atamaz o sellektörü..hız sınırı belli yolun..hukuki olarak ben haklıyım :D
Hocam yapma bazen benide delirtiyorlar konya yolunda sol seritten 50 ile gidiyor gitsinler gene bisey demiyorum ama arkandan gelen araci gorunce yol ver bari oda yok efendi gibi yol istiyorum gene umursamiyor sag serit bos rahatlayinca gec bizde gecip gidelim illa kufurmu edelim birbirimize, saygi duymak bukadarmi zor?
Edit: Ustelik bende 68 plakayim

farukileri
12/02/2011, 02:50
Arabadan inmemek en mantıklısı..Ama bı haydar bulşundurmak şart olmuş arabalarınızda..

Bu i t lere yüz verdıkce tepesıne cıkar adamların..Walla sanırım ben tutamazdım kendımı inerdim arabadan...arkamdan psıkopat gıbı sellektor yakacak Allaahhhh dusunemıyorum zaten asabı bı adamım..

Şahin ,doğanın dıreksıyonuna oturdugu zaman ınsan o ekzoz sesını hele bı duyunca anında polat alemdar,ezel ve bilimum turk kahramanı oluverıyolar..

Dikattttt

aynısından istanbul'da var abi,deli oluyorum o tarz adamlara...

acelem var okula dönmem lazım malum basıyorum,sağ taraf boş ve TEM otoyolundayım,yol istedim vermedi,eh dedim seninle mi uğraşıcam diyerek sağından geçtim gittim; sonrasında yaklaştı iyice sellektör basıyor bana,dedim seninle işim olmaz diyerek aniden frene asıldım,5 mt geri kaçtı,sonrasında zaten beni bulamadı...

Kriminal
12/02/2011, 21:19
Trafık mangandalarını aslında yaratan bızlerız..Eğer uymazsak onlara bı haltın sahıbı olamazlar...

SKELETER
14/02/2011, 23:23
Ankara çok değişik bir şehir oldu. Hergün aynı şeyleri bende yaşıyorum. Yanlız Ankara da tuhafda bir durum var. Artık sağlamak normal bir şey. Sabahları Konya Yolunda en yavaş şerit sol şerit oluyor. En sağ şerit en hızlı şerit olmuş. Yavaş gidecek aracın orta şerit değilde sol şeritten gitmesi bence yanlış.

Arabadan inmemek hususunda katılıyorum. Ankara da artık hoşgörülü sürücü sayısı da çok azaldı. En ufak bir şeyde kornaya asılmanın sellektöre dayanmanın anlamı yok.

alpimmm
15/02/2011, 23:21
Engin iyi yapmışsın arkadaşım, durmamışsın,
trafik polisi arkadaşımız İstanbul'dan geldi geçen sene Ankara'ya,
hiç saygı ve sabır yok diyor burada.
saygı ve sabır çook önemli trafikte.

Marker
15/02/2011, 23:28
Daha dun gece konut1 de otoparktan cikiyorum biraz burnumu cikardim adam kornaya asilip geliyor durdum bende adam da durdu nasil cikiyorsun sen yola diyor ama kendisinin o yolda 100le gittiginin farkinda degil dedem yasinda *****.