Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müşteri servisine son!

Kriminal
10/02/2011, 16:56
Alışveriş merkezleri (AVM) ve marketlerin müşterilerine yönelik ücretsiz servis hizmeti, ticari taksi ve minibüs işletmecilerinin mağdur edildiği gerekçesiyle durduruldu...
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği’nin talebi doğrultusunda kasım ayında aldığı karar dün hayata geçirildi.

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, yaptıkları araştırmaların servis hizmetlerinden yararlananların yüzde 60’ının alışveriş için değil, ya bir ziyaret için veya metro güzergâhına gitmek için araçlara bindiğini ortaya koyduğunu söyledi. Bu durumun marketlere kendi imkânlarıyla gidenler ile taksi ve minibüsçüler için haksızlık olduğunu savunan Yiğiner “Ankara’da 7 bin 701 taksi, 2500’e yakın minibüs ve 600 civarında özel halk otobüsü var” dedi.

ÜCRET ÖDENECEK
Bundan sonra servislerin ücretsiz olarak müşteri taşımayacağını belirten Yiğiner, uygulamanın marketlerdeki müşteri sayısını etkilemeyeceğini öngördü. Yiğiner “Marketler servis ücretini ürün fiyatlarına yansıtıyordu. Servis uygulamasını devam ettirmek isteyen market ve AVM’ler minibüslerde 500, midibüslerde 100 ve otobüslerde 1500 bilet karşılığında ücret ödeyecek’’ dedi.TESK BAŞKANI OLUMLU KARŞILADI
TESK Başkanı Bendevi Palandöken HABER TÜRK TV'ye konuyla iligli değerlendirmelerde bulundu. Palandöken uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirterek "Bu hizmet vatandaşa kolaylık olsun değil daha çok harcasınlar diye sunuluyor. Ankara Meclis'inin aldığı bu kararı kutluyorum ve örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.
Haberturk

izoci
10/02/2011, 17:53
teşekkürler paylaşım için bedava faydalandığımız şeyler azaldı :D:D:D

edelsang
10/02/2011, 18:02
şuana kadar hiç kullanmak nasip olmadı,demekki dahada olmucak bence iyi olmuş.

ZAK1980
10/02/2011, 18:38
ben nezaman markete arabalı gıtsem o market servısı hep orada duruyor arabasız gıttıgımdede ne hıkmetse bır turlu gelmek bılmıyordu .Yaslı ınsanlara kotu oldu hem alısverıs yap hemde o yukle tası

edelsang
10/02/2011, 18:56
ben nezaman markete arabalı gıtsem o market servısı hep orada duruyor arabasız gıttıgımdede ne hıkmetse bır turlu gelmek bılmıyordu .Yaslı ınsanlara kotu oldu hem alısverıs yap hemde o yukle tası
yaşlı kartı var diye biliyorum sırf bu kart yüzünden otobüsler yaşlılarla dolu :D bedava gidip geliyorlar heryere

Kriminal
10/02/2011, 19:10
Avm lerin onunde otobus duragı varsa ıyı yoksa yaslılara ezıyet...

femoli
10/02/2011, 19:15
Hepimiz bir gün yaşlanacağız elden ayaktan düşürmesin allah ama bu tarz şeylere iyi olmuş diyenleri o gün görmek isterim ...

edelsang
10/02/2011, 19:28
Hepimiz bir gün yaşlanacağız elden ayaktan düşürmesin allah ama bu tarz şeylere iyi olmuş diyenleri o gün görmek isterim ...
sizin orayı bilmem ama bizim burada bütün avmlerin önünde yada 5mt ilersinde otobüs durakları var,belediyelerimizde bedava binme hakkı vermiş kullansınlar diye + iyi olmuştan kastım yaşlılar için değildi yanlış anlaşılma olmasın ben dolmuşçular ve taksiciler adına seviniyorum

Kriminal
10/02/2011, 19:36
Ulen İzmirde alısverıs yapanda yapmayanda,işe giden,okula gıden o tarafta işi olan herkes bınıyor...
Kipa çiğlide mesela otobus duragı yok
carrefourda var
Ege parkta var
Forumda varmı bılmıyorum
Ankara zaten beledeıyecılık anlayısına farklı bakan bir il..Para para paraaaaa

ibrahim06
10/02/2011, 19:54
Ankara'da yaşlılar iş gidişi ve dönüşü olduğu saatlerde ücretli biniyor. Yanılmıyorsam 10:00-15:00 saatleri arası ücretsiz kullanabiliyorlar. Zaten o saatlerde yoğunluk olmuyor. bence güzel uygulama.

ZAK1980
10/02/2011, 20:22
Ankara'da yaşlılar iş gidişi ve dönüşü olduğu saatlerde ücretli biniyor. Yanılmıyorsam 10:00-15:00 saatleri arası ücretsiz kullanabiliyorlar. Zaten o saatlerde yoğunluk olmuyor. bence güzel uygulama.
Arkadaslar avm lerden bahsetmıyıyorum ben boldıgımız marketlerden avm ıcerısınde olmayan semtlerde olan begendık,altunbılekler gıbı bu mahalle arasındakı marketlerın servıslerı olması gereken bır gereklılıktı bu arada evın yakınında nısantası pazarı var 10 servısı var dıkmen,bahcelı,batıkent,cayyolu gıbı semtlerde gezıp Kadın musterılerı toplayıp cukurambardakı magazaya getırıp 1 saat sonra aldıgı yere gerı bırakıyordu ee bu kadınlar gelmezkı okadar yolu bırdaha

sundown
10/02/2011, 22:26
Komedi !

Vatandaşa yaslanacak illa

takres
10/02/2011, 23:03
ne kadar mantıklı olduğu tartışılır...

Du Hast
10/02/2011, 23:03
Arkadaslar avm lerden bahsetmıyıyorum ben boldıgımız marketlerden avm ıcerısınde olmayan semtlerde olan begendık,altunbılekler gıbı bu mahalle arasındakı marketlerın servıslerı olması gereken bır gereklılıktı bu arada evın yakınında nısantası pazarı var 10 servısı var dıkmen,bahcelı,batıkent,cayyolu gıbı semtlerde gezıp Kadın musterılerı toplayıp cukurambardakı magazaya getırıp 1 saat sonra aldıgı yere gerı bırakıyordu ee bu kadınlar gelmezkı okadar yolu bırdaha
valla bugunde dolmuş sahibi bir abimle (aracını şöföre verdi yıllar önce) konuşurken "çok iyi oldu bizim hattımızda (demetevler - keçiörendi galiba) çok fazla müşterimizi alıyorlardı" dedi.

herkesin bir düşüncesi var
bence iyi oldu. bu servislerin çoğu (100. yıldakilerin enazından) apaçilik yapıyorlar mahalle aralarında..

femoli
11/02/2011, 00:46
Antares cirosu cok dusecek millet servis var diye rahatca yukleniyorlardi simdi duraga kadar nasil gideriz diye ya az alacaklar yada hic gelmeyeckler .. Zannedersem yine bir yolunu bulurlar ... Zaten kesin kes yasaklamiyorlar belli bir ucret yatirirsan sersin buyuk avmler bunu verir kanatindayim ..

Kriminal
11/02/2011, 09:50
Ben Ankarada boş minibüs hiç görmedim desem...

Müşterisi çalınıyordu evet ama zaten o musteri boş minibüs bulmakta zaten zorlanıyordu...

Mehmet Avm ler parasını yatırıp servise devam eder ve sonra ne yapar fiyatlara bal gibi yansıtır o servis ücretini...

Bebeler gezemeyecek desene..,

femoli
11/02/2011, 12:08
Ben Ankarada boş minibüs hiç görmedim desem...

Müşterisi çalınıyordu evet ama zaten o musteri boş minibüs bulmakta zaten zorlanıyordu...

Mehmet Avm ler parasını yatırıp servise devam eder ve sonra ne yapar fiyatlara bal gibi yansıtır o servis ücretini...

Bebeler gezemeyecek desene..,
bende bu mantığı anlamam fiyatları yansıtmak alışverişi körükörünemi yapıyoruz acaba fiyatını beğenmediğin malı almazsın olur biter nihayetinde alacaklarının tüm listesini aşşağı yukarı ne kadar olduğunu hepimiz biliyoruz, metroyada bu yüzden gıcığım alışveriş poşeti vermiyorlar sebep diğer firmalar gibi alışveriş poşetini mal üzerine yıkmıyorlarmış bu yüzden poşeti para ile veriyorlar hadi be ordan :)

cck1
11/02/2011, 12:31
Gecen senelerdede AŞTİ nin şehir içi servislerini kaldırmışlardı aynı bahaneyle...

Kriminal
11/02/2011, 13:16
bende bu mantığı anlamam fiyatları yansıtmak alışverişi körükörünemi yapıyoruz acaba fiyatını beğenmediğin malı almazsın olur biter nihayetinde alacaklarının tüm listesini aşşağı yukarı ne kadar olduğunu hepimiz biliyoruz, metroyada bu yüzden gıcığım alışveriş poşeti vermiyorlar sebep diğer firmalar gibi alışveriş poşetini mal üzerine yıkmıyorlarmış bu yüzden poşeti para ile veriyorlar hadi be ordan :)

Abicim artık bı yerde mecbur kalıp alıyosun..Avmlerı dolaşan kaç kişi var bılıyomusun dıger avm lerın casusu..Hepsi fiyat araştırması yapğıyo noluyo halıyle otekıde yukseltıyo..1 lira ucuz dıye baska bı yerden yagmı alıcaz ...

Düzmece bunlar halkı her halukarda soyarlar...

ibrahim06
12/02/2011, 02:24
Söylenen şu : ''Alışveriş merkezleri ya da marketler ürünlerine bu servis ücretlerini zaten yansıtmaktaydılar. Servisler kalkınca ürünler ucuzlayacak'' mııııış. Breh breh! Petrol şirketlerinin promosyonları da aynı bahane ile kaldırıldı.Güya fiyata yansıyacaktı. Yansıdı da 1 günlüğüne. Ertesi gün hooop mazota zam! Yemezler diyorum.