Orijinalini görmek için tıklayınız : İkna olamıyorum.
helvetika
07/02/2011, 03:12
Merhaba, henüz Evo ya da Bravo'su olan biri degilim. 2004 model bir sedan fabiam var. bunu satıp evo alayım diyorum ama bir türlü karar veremiyorum. dört kişilik bir aileyiz, aracı genellikle ben kulanacağım ve bazen de eşim kullanacak. sedan bir fabia'dan sonra bu punto evo çok mu küçük gelir acaba. sığar mıyız bu arabaya. ne olur biri akıl versin allah aşkına. arabanın özellikleri tam benim istediğim şekilde. teknoloji taraftarı biri olarak bu araba bana göre diyorum ama ufak da diyorum bir taraftan. bravo ya da param yetmez diyorum. ne diyeyim. ne alayım.
(bi türlü gidip galeride aracın içine girebilmiş degilim. tamamen tembellik)
igeroglu
07/02/2011, 03:26
Evonun içi kararsız kalmanız kadar küçük değilki ben 5 kişi uzun yola gittim bir kişiden rahatlık adına şikayet duymadım. Küçük diye endişeleniyorsunuz ama evo emin olun fabiadan daha güvenli bir araçtır artı teknolojik özellikler kullanım kolaylığı elektrohidrolik direksiyon mesela ben daha hicbir arabanın direksiyonunun evo veya gpden yumuşak olduğunu görmedim, yol bilgisayarı güvenlik özellikleri abs esp start stop.. vb. daha bir sürü yenilik sayabilirim ve alırsanız eger evonun veya gp nin tutkunu olacagınıza eminim.
FABIA Sedan'ın bagajı büyük, eğer büyük bagaja alıştıysanız tek sıkıntınız bu olur.
Ama Evo ile şehiriçi kullanımda çok daha rahat olduğunu görürsünüz.
serkankucuk
07/02/2011, 09:57
abicim skoda'ları iyi bilirim biz de yıllardır kullanıyoruz... evo'ya binince hissedeceğin ilk şey of ne kadar şık, göz alıcı duruyo içi... skoda'lar hep sade bi tasarıma sahip, ek donanım ve özellik için de en az elegance modeline binmen lazım... ama bagaj mevzusu apayrı, skoda'ların bütün sedan modellerinin devasa bagajları var, bunu evo'da bulamıcaksın zaten. ama içinin tasarımı, arabanın rahatlığı skoda'yı aratmaz bence...
bizde skoda octavia 2004 model elegance vardı emin ol evo nun içi octiden daha geniş tabi bagaj 4 kişilik aile için küçük bagaj problem değilse gönül rahatlığı ile al
zafermutlu
07/02/2011, 10:22
sedanmış araban bagaj problemi yaşarsın..
abi öncelikle sen en yakın bir Fiat bayisine gidip evo'ya alıcı gözüyle bakmalısın. :)
İnan aklındaki tüm soru işaretlerinin gittiğini aracın kendi sınıfının en iyisi olduğunu anlayacaksın. Bizde evo'yu almadan önce çok kararsız kaldık yeni fiesta mı evo mu 207mi diye ve iyikide evo almışız diyorum. Hem gerçekten içi olsun tasarımı olsun çok şık ve çok az yakmakta ve parçası diğer firmalara göre hem daha kolay bulunmakta ve ucuz. Fiestanın arkasını görsen o kadar küçük ki 3 kişi oturamaz. Ancak evoya çok rahat oturulabilir. Evo alırken (Pop Kit paket) yani iç döşemesi bordo olmasını şiddetle tavsiye ediyorum.. :)
sığarsın desek internetten sipariş mi verilecek :) nasılsa bakmaya gideceksin orda dener, karar verirsin.herkesin kilosu farklı boyu farklı eşyası farklı.
Evo dinamik 1,3 dizel al Gerisini düşünme
Fabia sedan'a bindim..
Eğer evo alırsanız aracın içi size daha ferah bile gelebilir..
Tabi bunu kullanan değil arka koltuklarda dizleri koltuğa gömülmeyenler anlar...
Ama bagaj konusunda rahat edemezsiniz...
B segmentindeki hemen hiçbir hb araç aynı segmentteki sedanı ile yarışamaz...
Bagaj hacimleri arasındai fark neredeyse 2 katına ulaşır bu sınıfta...
Bence siz bir tanıdığınızda ya da serviste gidip deneyin evoyu..
Tüm aile gidip araca oturun...
Sonra bagajı alıcı gözle kontrol edin...
Bu arada biz de 4 kişi kulanıyoruz aracı... 3 yetişkin 1 çocuk..Ama çocuk koltuğunun kapladığı alan 190 boy 110 kiloluk birisinin kapladığı alana eşit...
Hatta 5 kişi yolculuk yaptığımız da çok oldu...uzun yol bagaj yerleştirme (araç içine alınanlar da dahil) mühendislik tezi gibi...
Ama forumu incelerseniz görebileceğiniz bagaj kutusu takan 'gurik' adlı üyenin uygulaması bu duruma kısmen çözüm üretmiştir...
Çok uzun yol kullanırsanız bagaj kutusu ile hacim sorununu halledebilirsiniz..
Arkadaşlar herşeyi söylemişler,Evo kesinlikle Fabia dan daha kaliteli,güvenli,iç mekanı geniş ve çok daha şık bir otomobil,sizin için tek sorun bagajın ufaklığı olabilir...
nerhal61
07/02/2011, 12:54
Ben yıllarca sedan araç kullandım ama hiçbir yetmedi :) Şimdi 285 lt lik bagaj da yetmiyor ama ona göre dolduruyorsunuz. En son seyahatyimde 50 kilo patates, fındık vs ile geldiğimi düşünürseniz hiç de küçük degil. 3 kişi seyahatte arka koltuğu da kullandım. Yani artık yettirmeyi ögrendim. Ş.içinde hb araba cok rahat. Hafifi direksiyonu ve heleki city e hayran olacaksınız. Süspansiyonları ve ses yalıtımıyla iyileştirilmiş ve içi dışıyla tam bir evrim geçirmiş güncel bir model. Fiyatı da cok uygun....
Buradaki her evocu düşünmeden alın der, ama gidin diger modelleri görün. Polo dersiniz en fazla ama onun için evodan küçüki bagajı da heleki evo donanımını isterseniz 37-38 leri bualcak fiyat.
Hadi galeriye!
ahmet_erzurumlu
07/02/2011, 14:19
sadece ve sadece bagaj sorunu yaşarsın diğer her konuda Allah fiattan razı olsun dersin :)
ahmet_erzurumlu
07/02/2011, 14:21
sığarsın desek internetten sipariş mi verilecek :) nasılsa bakmaya gideceksin orda dener, karar verirsin.herkesin kilosu farklı boyu farklı eşyası farklı.
+1000 :)
zaferdurukan
07/02/2011, 19:36
arkadaşım bende fabia hatchback i satıp grande punto aldım. sende sedan var ve bana göre dünyanın en çirkin sedanıdır darılma sakın:) sadece tip olarak diyorum. hatchbac ise bi o kadar güzel. sedeanı satta ne alırsan derim :)
ayrıca bi konu galiba kimse objektif davranamıyor nedense herkes kendi modelini göklere çıkarıyor. yani ne demek fiat punto her konuda daha üstün kaliteli vs vs vs aman ha çarpılırsınız valla:) evet punto design olarak bi gömlek daha üstün ama kalite??? skoda fabia motor sağlamlığı,kasa sağlamlığı ve iç malzeme kalitesi olarak kat be kat daha üstün yalan söyleyim. sonuçta her kişinin arabadan ne beklediği önemli sen fabia yı beğenirsin başkası beğenmez veya punto yu veya 207 yi
Kriminal
07/02/2011, 20:16
Aynen öyle arabadan ne beklıyorsun..İhtiyacların neler,karşılayabılırmı..Bagaj benım ıcın o kadar sorun degıl dıyosan gozunu kapa al...
helvetika
08/02/2011, 03:43
internetten sipariş verilse herhalde alırdım. :)
ilgilenen ve yorumlarını esirgemeyen herkeşlere teşekkür ederim.
sevgili zaferdurukan, fabia sedan a 3 yıldır biniyorum. arabadan artık ses gelmeye başladı. amortisörler felan rahatsız ediyor artık. ama şimdi sen kıllandırdın.
fabia mı sağlam evo mu. evodaki o kadar teknolojik üstünlük ve görüntüdeki cila sadece cila mı yani. kaputu açsan içinden teneke mi çıkacak. nedir durum anlamadım.
igeroglu
08/02/2011, 04:34
EuroNCAP ın sitesine girin gp nin veya evonun sağlamlıgını görün teneke demeye diliniz varmaz.
zafermutlu
08/02/2011, 10:23
yorumları okudum da, bu kadar geniş mi bizim arabanın içi ya. fabianın sedanına binmedim ama ben evonun boyu olarak sınıfında güzel ( gerçi daha uzatsalar şikayetim olmazdı) ama genişlik olarak dar bizim arabalar.. siz fferah geniş dedikce evo dan mı bahsediyosunuz diye gidip bakıyorum:D
zaferdurukan
08/02/2011, 18:50
yok kıllanmana gerek yok puntoyu severek aldım gayette memnunum. araba fanatiği olmamak lasım bence. hangisini beğeniyorsan ona bin. yani grande puntonun dynamic modeli çok dolu. e sonuçta fabianında legance ve choice modeli eski kasalarda ne istersen vardı. başka araçlarında öyle.
benim yeni kasa fabia ya gönlüm vardı ama param çıkışmadı alamadım.
helvetika
08/02/2011, 20:41
ne diyon ki zafer mutlu, daracık mı bu araba. şimdi hiçbirşey anlamadım. arabayı gidip görsem iyi olacak sanırım.
durukan sen diyorsun ki fabia evo'dan daha iyidir öylemi. o zaman fabia alalım abicim.
zaferdurukan
09/02/2011, 01:01
hangi araba sizin zevkinize göre ise onu alın derim hangisi içine siniyorsa. orta sınıf arabaların birbirine bariz üstünlüğü olmadığını savunuyorum sadece.
helvetika
09/02/2011, 02:44
bir türlü karar veremiyorum. şimdi evo alayım diyorum. ufak gibi görünüyor. fabia alayım diyorum boyutlarına bakıyorum netten daha ufak, mini mini bir araba. benim bindiğim fabia sedan gayet rahat. ama şimdi hem teknoloji olarak daha üstün hem de daha sağlam bir araba almak istiyorum. sıfır alayım diyorum ve 5-6 yıl bineyim diyorum. almadan da en doğru seçimi yapmak istiyorum. iki çocuk ve biz toplam dört kişi rahat eder miyiz, diyorum kimi arkadaşlar rahat edersin diyor, kimi arkadaşlar da "hakkaten geniş mi bi çıkıp bakayım" diyor. abi ben yarın gidip bakayım bi yaa. yorumlarımı yarın yazarım artık.
fabiayla evoyu kıyaslıyorsak vay halimize :)
helvetika
09/02/2011, 03:52
fabiayla evoyu kıyaslayınca neden vay halimize oluyor. ne manada. hangisi daha üstün anlayamadım.
benim için öncelikle arabanın az yakması,tipi ve konforu gelir... ben bu üçünü de buldum evoda... yok lastiğiymiş,yok kapısıymış,yok plastik kalitesiymiş... ıvır zıvıra takılmam... evo 10 numara araç... bagajı küçük ama çok rahat 2 büyük valiz sığar ( büyük valiz koyup denemedim daha ama yarın bi deneyeyim aklıma gelmişken)... yanlara da sıkıştırma yöntemiyle bikaç parça eşya da sıkışır...olmadı yukarıya 400-500 tl ye bagaj taktırırım,uzun yolculuklarda takar,şehiriçinde sökerim...
Evo'nun bagajı tatile çıkan 4 erkeğin bagajını ya da sadece 1 bayanın bagajını alabilir :)
Bunlar işin şakası ama burada yazmakla olmaacak bir iş..
Kardeş sen en iyisi bir showroom'a git ve gör...
Bizim anlatabileceklerimiz bir yere kadar..Ne satıcıız ne prim alıoruz bu işten...
Sen kendini ikna edemezsen kimse seni ikna edemez zaten...
gp niz evonuz yok ama sitemize üyesiniz. demek ki araç kendini size sevdirmiş. işte biz buna gp mania diyoruz. herkes iki kere bakar bu araçlara.Bagaj için rahat olun bana yetiyorsa herkese yeter. üstelik çok şık üst bagajlarımız da var. acaip havalı oluyor gp üst bagajla da. benim garaja resimlerine bakabilirsiniz. 700 lt bagaj oluyor üstle birlikte. ayrıca sınıfının en geniş bagajı 275 lt ile gp dedir bilginize.
zafermutlu
10/02/2011, 12:45
ne diyon ki zafer mutlu, daracık mı bu araba. şimdi hiçbirşey anlamadım. arabayı gidip görsem iyi olacak sanırım.
durukan sen diyorsun ki fabia evo'dan daha iyidir öylemi. o zaman fabia alalım abicim.
hasan yorumları dikkatli oku. daracık demedim ama çokda ferah degil.. çok ferah çok geniş deyince okadar da degil dedim. eger bakmaya üşeniyorsan b segmentinde alacaksan evoyu al ozaman. sedan kullanıyomuşsun, fabiayı filan bilmem ama seninde istedigin araç boyutunu bilemem.. fiestadan çok daha geniş araka koltuklar. corsadan da öyle. ferahlıkta clio içi iyi. ama bunlar b segmenti. c segmentinde sedan geniş bagaj geniş iç mekan arabalara da bak. sonra zevkin kullanma şekline göre tercih yaparsın. ben boyutarından memnunum çünki bu tip araçlar hoşuma gidiyor. c yede geçsem hatcback araç alırım zevkim böyle...
helvetika
12/02/2011, 13:55
hasan yorumları dikkatli oku. daracık demedim ama çokda ferah degil.. çok ferah çok geniş deyince okadar da degil dedim. eger bakmaya üşeniyorsan b segmentinde alacaksan evoyu al ozaman. sedan kullanıyomuşsun, fabiayı filan bilmem ama seninde istedigin araç boyutunu bilemem.. fiestadan çok daha geniş araka koltuklar. corsadan da öyle. ferahlıkta clio içi iyi. ama bunlar b segmenti. c segmentinde sedan geniş bagaj geniş iç mekan arabalara da bak. sonra zevkin kullanma şekline göre tercih yaparsın. ben boyutarından memnunum çünki bu tip araçlar hoşuma gidiyor. c yede geçsem hatcback araç alırım zevkim böyle...
eyvallah hocam. benim dediğim. iki çocuk var, onlarla zor olur mu diye şeyettiydim.
dün gittim zincirlikuyu birmot'a, orada aracın içini inceledim.
1- bagajı korkulacak kadar da küçük degilmiş. :)
2- ön kokpit sanırım fabia'dan daha geniş ve kesinlikle daha ferah
3- elbetteki ön kokpit fabiadan daha modern ve teknolojik
4- otomatik vitesin dual olması süper bi olay, spor kullanım için ideal
5- arka koltuklar dışardan biraz dar görünüyor ama içine oturunca daha ferah duruyor, yine de 85 kilonun üstündekiler bir kişilik yerden fazla kaplarlar,
6- kapılar çok kötü, açılması da kapanması da hiç hoşuma gitmedi, reno toroslar gibi, arabaya dışardan yaklaşıyorsunuz muhteşem görüntü, kapıyı açıp kapatıyorsunuz "aha bu da ne" oluyorsunuz
7- dış dizayn güzel oturtulmuş, palio'nun yuvarlak hatlarından iyice kurtulmuş, biraz C4 havası içeriyor (fazla degil), keskin çizgiler artık biraz daha gözde çünkü.
8- bugün de gidip seat ibiza bakacağım onu elleyip inceleyeceğim. nihayetinde benzer özellik ve benzer fiyattalar, bir kıyaslama yapayım di mi.