esteban
07/02/2011, 01:45
Şahsım üzerine kayıtlı 35 AF 0155 plakalı 2007 model Fiat Punto marka aracımı rutin kontrol üzerine götürdüğüm Merkez Servis-Bornova’da aracın vites kutusuna ilişkin bir problem olduğu ve vites kutusunun değişmesi gerektiği söylendi. Daha önce garantisi şahsımca uzatılmış olan aracın vites kutusu servis yetkililerince değiştirildi. Değişim işleminden sonra araç eşim tarafından servisten çalışır halde teslim alındı. Yaklaşık 3 kilometre sonra araç “check transmission” arıza kodu ile uygunsuz şekilde yol ortasında kaldı. Bunun üzerine eşim tarafından şahsıma haber verildi. İlgili servisi aradığımda servis yetkilileri görevlileri olay yerine yönlendirdiklerini söylediler. Ben de daha yeni tamir edilmiş bir aracın neden hemen arıza yaptığını servis yetkililerine sordum. Servis yetkilileri zaten yaklaşık 3000 TL tutarındaki parçanın garanti kapsamında değiştirildiğini herhangi bir ücret ödemediğimi bu bağlamda “fazla mızmızlanmamam gerektiğini” “müşterinin her zaman haklı olduğunu ama benim haddimi aşıp olayları saptırdığımı” ifade ettiler. (Servis müdürü Akın Bey). Aynı servis teknikerlerinden bir yetkili yaklaşık 3 ay önce de işitme engelli olduğumu ifade ettiğimde “Sen nasıl o zaman hasta muayene ediyorsun” ifadesini kullanmış ve aracımda oluşan hasarı kaskoya ödetmeye çalıştığımı ifade etmişti. (Muhlis Ülkü). Bunun üzerine servis yetkileri ve Fiat genel merkez bu davranış nedeni ile şahsımdan özür dilemişti.
Son olaydan sonra her iki olayın servis tarafından ilişkilendirildiğini düşündüğüm için (servisten 5 dakika önce alınan ve yaklaşık 25 km yol yapılarak denendiği ifade edilen aracın teslim alındıktan sonra 3 km sonra yolda kalması nedeni ile kasıt ihtimalini ekarte edemediğim için) ilgili servisin ısrarlarına rağmen aracımı bir başka sorumlu Fiat servisine (Birmot-İzmir) çektirdim.
Fiat Birmot aracım ile yakınen ilgilendi ve mağduriyetimi giderdi. Aracım Birmot'ta iken şahsıma kiralık araç tahsis ettiler. (Hande Hanım'a teşekkürler....)
Netice itibari ile insan hayatının emanet edildiği ulaşım araçlarından sorumlu bir kurumun(Merkez Servis) şahsımı “beleşçilik”, “yalancılık” ve “haddini bilmezlik” ile suçlaması şahsi itibarımı zedelemiştir.
Bu bağlamda benzer mağduriyete maruz kalmamaları için sayın Fiat kullanıcılarını Merkez Servis açısından daha dikkatli davranmalarını tavsiye ederim...
Uğur Önsel Türk
Son olaydan sonra her iki olayın servis tarafından ilişkilendirildiğini düşündüğüm için (servisten 5 dakika önce alınan ve yaklaşık 25 km yol yapılarak denendiği ifade edilen aracın teslim alındıktan sonra 3 km sonra yolda kalması nedeni ile kasıt ihtimalini ekarte edemediğim için) ilgili servisin ısrarlarına rağmen aracımı bir başka sorumlu Fiat servisine (Birmot-İzmir) çektirdim.
Fiat Birmot aracım ile yakınen ilgilendi ve mağduriyetimi giderdi. Aracım Birmot'ta iken şahsıma kiralık araç tahsis ettiler. (Hande Hanım'a teşekkürler....)
Netice itibari ile insan hayatının emanet edildiği ulaşım araçlarından sorumlu bir kurumun(Merkez Servis) şahsımı “beleşçilik”, “yalancılık” ve “haddini bilmezlik” ile suçlaması şahsi itibarımı zedelemiştir.
Bu bağlamda benzer mağduriyete maruz kalmamaları için sayın Fiat kullanıcılarını Merkez Servis açısından daha dikkatli davranmalarını tavsiye ederim...
Uğur Önsel Türk