Orijinalini görmek için tıklayınız : Skydome ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
arkadaşlar herkese merhaba,
punto evo kullanıcısıyım tekrar bir punto evo almayı planlıyorum skydome lu olsun istiyorum. daha önce skydome olan bir araba kullanmadım, çok heves ediyorum fakat aklımda bir kaç soru işareti var yardımcı olabilirseniz sevinirim:
1) skydome un mekanizası içeriden tavanı 5 cm kısaltıyor diyorlar benim boyum 1.85 sıkıntı yaşar mıyım?
2) yazın güneş çok bunaltıcı olur mu?
3) çok sık bozulan arıza yapan bir şey midir?
şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler :)
bence hiç düşünme skydome lı daha makbul olur... yazın açarsın püfür püfür doğal klima.. çok arıza yapanını duymadım...
beyaz araca çok yakışıyor bence alırsan araç beyaz olsun :)
kifanhom
05/02/2011, 18:38
güneşten rahatsız olursan film çektirirsin
kesnlikle alabiliyrsn skydommeli bişey al
evet film mantıklı. boy sıkıntı yaratır mı acaba...
granit gri de çok güzel oluyor bence canlı görmedim ama...
WiSTaRiA
05/02/2011, 19:18
Skydome kullanicisi olarak tek bisey ditecem... Ayricaliktir...
erkansass
05/02/2011, 22:11
benim boyum 1,73. resimden anlaşılıyor mu bilmiyorum ama, başımın üstünde 7-8 cm boşluk kalıyor. koltuğu biraz aşağı indirirseniz sizde de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. bu arada skydome anlatılacak bişey değil. almalısınız
bence hiç düşünme skydome lı daha makbul olur... Yazın açarsın püfür püfür doğal klima.. çok arıza yapanını duymadım...
+100
çok arada kalmıştım ama ikna olmak üzereyim :) ama renk olarak granit gri düşünüyorum...
ben bugün kaydoldum foruma daha ilk günüm, açıkçası birbirini hiç tanımayan insanların birbirine bu kadar yardımcı olması her konuda çok hoş bir şey... ilgilenen herkese tekrar tekrar teşekkür ederim...
pastel beyaz ve skydome alın derim. çok tatlı durucak
beyaz + skydome + multijet. martta teslim alıcam. kesinlikle tavsiye ederim
erosistanbul
06/02/2011, 02:40
Ali boy olayını dert etme. aç tavanı, çıkart kafayı püfür püfür git. :)
Skydoomlu aracınca benim activimin yanına sakın gelme. moralim bozulur. :)
Honor COOPER
06/02/2011, 03:10
skydome olacaksa sadece beyaz olmalı bana göre araç.
benım arabam granıtt grı ve skydome lu guzel duruyor boyumda 1.81 daha bosluk var yasamıyorum herhalde 4 cm bır sıkıntı yasatmas zaten tavan ıcınde perdesıde var
benım arabam granıtt grı ve skydome lu guzel duruyor boyumda 1.81 daha bosluk var yasamıyorum herhalde 4 cm bır sıkıntı yasatmas zaten tavan ıcınde perdesıde var
Aynı renk arabaya sahibiz ve aynı boy :D
Granit gri 1.81 cm boyumla ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım
Aksine arabadaki en güzel ve en lüks özellik bence
son 2 mesajdan sonra sığamama ie ilgili kaygılarım da gitti ikna oldum skydome olayına :) peki sizce kitlerden assist kit, ESP, blue&me kit bunları koydurmak mantıklı mı? diğer markalara göre fiyatlar çok uygun bence almışken fullesem mi arabayı diye düşünüyorum... muhtemelen en az 7-8 sene kullanırım bu aracı...
burak6230
07/02/2011, 21:24
benim boyum 1,87 ve tavana sadece saçım deyiyor ve aracım beyaz renk ayrıca hiç film çektirmeye gerek yok camlar zaten lazerla karartılmış ve hiç güneş almıyor alırsada güneşligi var zaten hiç filme gerek yok boşuna masraf olur ama skydome tek geçerim al
erkansass
07/02/2011, 22:25
son 2 mesajdan sonra sığamama ie ilgili kaygılarım da gitti ikna oldum skydome olayına :) peki sizce kitlerden assist kit, ESP, blue&me kit bunları koydurmak mantıklı mı? diğer markalara göre fiyatlar çok uygun bence almışken fullesem mi arabayı diye düşünüyorum... muhtemelen en az 7-8 sene kullanırım bu aracı...asist kiti mutlaka al. hız sabitleyiciyi sonradan taktırmak zor iş. kararan ayna da bence çok faydalı. ayrıca şimdi pop kit tek başına satılıyor mu bilmiyorum ama ben almadığıma çok pişman oldum. yan çıtalar yok benim araçta. onu da sonradan taktırınca orjinal gibi olmuyor diyorlar.
emresahin83
07/02/2011, 22:30
pop kit için geçenlerde bir arkadaş sonradan takılabiliyor demişti
erkansass
07/02/2011, 22:50
bana servisin söylediği şöyleydi. orjinal pop kitli araçların kapılarında çıta için çukur bir yatak varmış (doğru mu bilmiyorum) benimkinde bu olmadığı için sonradan takılan çıtalar yapışma şeklinde takılabiliyormuş. bu, hem çıtanın daha dışarıda kalmasına yol açıyormuş, hem de söküldüğünde kaportada iz bırakabiliyormuş. forumda bu konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlar var. onların da fikrini almak lazım tabi
Erkan kapi ayni kapi en azindan benim gordugum oyleydi sanmam ki fiat bir kqpi bandi icin yeni bir kalip cikarip cukurlu bir kapi yapsin :)
reddragon
07/02/2011, 23:50
https://www.fiat.com.tr/Images/Modeller/gpunto/car_gpunto.jpgSkdome alacaksanız camlara film + çelik jant + pastel beyaz şart. Fiat' ın sitesindeki fotoğrafa bakarsanız zaten yeterli olur.
Onun dışında bende de granit gri var. Bana da beyaz al diye çok ısrar ettiler ama skydome ve film + jant masrafı çıkmasın diye almadım. Skydome'suz beyaz bence hoş değil.
opexturk
08/02/2011, 03:26
çok haklısın ben beyaz aldım skydome da var ve harika bi hava katıyo özellikle beyaz renklilere:)
opexturk
08/02/2011, 03:28
son 2 mesajdan sonra sığamama ie ilgili kaygılarım da gitti ikna oldum skydome olayına :) peki sizce kitlerden assist kit, ESP, blue&me kit bunları koydurmak mantıklı mı? diğer markalara göre fiyatlar çok uygun bence almışken fullesem mi arabayı diye düşünüyorum... muhtemelen en az 7-8 sene kullanırım bu aracı...
kesinlikle assist kit olsun benim de en çok önem verdiğim 2 opsiyon asist kit ve skydome ikisi kesinlikle olsun bide rengi beyaz olsun pişman olmazsın
comanchee
08/02/2011, 15:42
bende metalik beyaz var 1.4 dyn. + assist kit skaydomlu skydom gerçekten muhteşem.bu arada filme gerek yok zaten koyu renk birde sürgülü perdesi var güneş için yeterli yani...
bende metalik beyaz var 1.4 dyn. + assist kit skaydomlu skydom gerçekten muhteşem.bu arada filme gerek yok zaten koyu renk birde sürgülü perdesi var güneş için yeterli yani...
+1905
burak6230
09/02/2011, 20:06
arkadaşlar aracım budur pastel beyaz + skydome camlar da bu hafta içinde film takılacak
olmasını istediginiz araç tam benimki gibi :D
https://img24.imageshack.us/img24/9726/vbgarage.jpg
NyhatShu
09/02/2011, 21:29
benm boy 1,85 yatarak kullandıgım için bitek arkadakine yer kalmıo hem yola bakıom hem tavandan yukarı bakıom yolumu yıldızlardan belirliom :P yola bakmam ben xD
erkansass
09/02/2011, 22:00
arkadaşlar aracım budur pastel beyaz + skydome camlar da bu hafta içinde film takılacak
olmasını istediginiz araç tam benimki gibi :Dbu araç pastelden çok metalik beyaz gibi duruyor
skydome anlatılmaz yaşanır :)
burak6230
10/02/2011, 00:58
bu araç pastelden çok metalik beyaz gibi duruyor
güneş vurdugu için olmasın fırsatım olunca digerlerinide eklicem :D
smartmavi
10/02/2011, 03:07
skydome'un hastasıyız...
Kırmızıya da çok yakışıyor ama :D
Cam filmine gelince, olmasa da olur-Zaten yasak nedeniyle denetimler de artmış bulunuyor...
Siyahta Skydome için düşünceleriniz nedir?
Metalik beyaz-skydome-popkit ...
Hem beyaz hem gri bir araç kullanıyormuş gibi olursunuz,skydome un ayrıcalığı zaten tartışılmaz...
CesSpOoL
10/02/2011, 10:23
2 Puntomunda Skydome u vardı.. bundan sonra alacak olacağım aracında cam tavanı olmalı.. Arabanın havasını acayip değiştiriyor.. kesinlikle imkanın varsa skydome ekletmelisin..
ben martta teslım alıcam 1,3 skydome beyaz fakat su boy olayı kafam atakıldı daha once hıc bu yonden dusnmemıstım benm boy 1,90 ama sorun yasıyacağımı dusunmuorum cunku hem yatarak hemde koltuğu en asağıda kullanıorum hep evo da da o sekılde olur ıns cok yukarda kalmam sevmıorum tepeden bakmayı cunku
zafermutlu
10/02/2011, 12:29
boy konusunda tavan alçak,koltuk en altta bile tavan alçak ama rahatsız edecek boyutta degil..yalnız yukarda kalıyorsunuz evoda aşagı sürüş pozisyonu iyi degil..güneş konusunda güneşligi var ama tam anlamıyla yeterli degil. skydome kapalıyken güneş sorun olmuyor. açıkken terletiyor.. skydome camı karartılmış, benim bütün camlar skydome camı koyulugunda oldugu için güneşten yana bir sıkıntım olmuyor. uzun yola giderken çok ses yapıyor tam açıkken, ben kademeli kullanıyorum.. tam açıkken süratinde zararlı olacagını düşünüyorum ,çünki içe geçmeli degil.. siyahta skydome süper bişey.. kimse anlamıyor dışardan bindiginde bir şaşkınlık oluyor.. kapı çıtası yeri oluk degil. normal kapıya yapıştırılmıştır..
onemlı bı soru aracım gelmedığı ıcın tam olark bılemıorum skydome un perdelığı el ıle mı acılıyor yoksa otomatık mı ?
smartmavi
10/02/2011, 14:06
manuel. keşke elektrikli bir sistem olsaydı...
siyahta cam tavan kendini pek belli etmiyor, bu dezavantaj sayılabilir bence...
Bence de en çok beyaza skydome yakışıyor ama siyah hariç diğer araç renklerinde de tamponlardaki siyah bölümler hoşuma gitmemişti..
Murat 1979
10/02/2011, 16:43
bence ne olursa olsun güzel bi opsiyon benim param yetmemişti istiyordum yani hele bide 1,65 boy varki :) sorun olmazdı
1.87 boyum var ve rahatım yerinde:)
Yazın perdesi kapalı olduğu sürece bir sıkıntı yaşamadım(perdeyi kendimiz açıyoruz)
Bozulan oluyordur tabi ancak her bakımda skydomeninde gözden geçirilmesi(yağlama vb.) istenmeli.
Bunun yanında ben siyah renk hastası olduğumdan siyaha çok yakıştığını söyleyebilirim. Tabi varlığı açıkken belli oluyor.
Benim aracım full ve böyle olduğu için çok memnunum. Bence imkan var ise özellikle güvenlikle ilgili olan tüm seçenekler alınmalı.
Şimdiden hayırlı olsun.
burak6230
12/02/2011, 19:59
bu araç pastelden çok metalik beyaz gibi duruyor
kardeş şimdi bak metalik beyaz mı araça dün 1 numara film yapıldı :D
GP Garaj | Tekil Resim Gösterimi (https://forum.grandepuntotr.com/vbgarage.php?do=popup&image=http%3A%2F%2Fforum.grandepuntotr.com%2Fvbgar age.php%3Fdo%3Dgetimage&id=4012)
erkansass
12/02/2011, 22:37
Allah nazardan esirgesin. çok tatlı olmuş
burak6230
16/02/2011, 12:35
çok tatlı oldu ama nazar degdi arabaya geçtigimiz cumartesi günü kaza yaptım aracım şu an serviste :(
erkansass
16/02/2011, 22:51
vah vah. üzüldüm şimdi. geçmiş olsun.