Orijinalini görmek için tıklayınız : Hıncal Uluç'tan Defne Joy Hakkında Şok Sözler!
WiSTaRiA
04/02/2011, 21:49
https://rsm.haber365.com/H/13_uluc.jpg
SABAH Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç, bugün köşesinde Defne Joy Foster'in ölüm şeklini taşıdı: Defne'nin ölümü tipik bir "Su testisi, su yolunda kırıldı"
İşte Yazı;
Perşembe sabahı, evde kahvemi içip gazetemi okurken, Fatoş geldi. Evdeki yardımcım..
"Hıncal Bey haberiniz var mı, Defne Joy ölmüş.. Evinde ölü bulmuşlar" dedi..
Defne Joy'la tanışmayız. Televizyon izleyen biri olmadığım için, sokakta yanımdan geçse tanımam.. Ama hele son zamanlardaki ününü hemen her gün gazetelerin magazin sayfalarında okuyorum. Acun'un, her programı olay olan, bence günümüzün 1 nolu yapımcısı Acun'un son yarışması "Yok Böyle Dans"ın yıldızlarından.. Yarışmayı kazanacağını kimse tahmin etmiyor, ama kimse de elenmesini istemiyor. Öyle sempatik, öyle hayat doluymuş..
Hatta Sevgili Yüksel (Aytuğ) "Acun bu kız elenirse onu sunucu yap, kaybetme" diye öğüt de veriyordu geçen hafta, Yakın Kumanda'da..
İşte ölen, o daha iki gece evvel seyircilerini coşturan hayat dolu kız..
Hemen TV'ye davrandım.. Haberleri izliyorum.. Ekranın başında donup kaldığımı hatırlıyorum..
Arka arkaya şoklar..
Defne Joy'un ölü bulunduğu yer kendi evi değil. Bir bekar erkeğin evi..
Bekar erkek, benim küçük kuzenim, Sanem'in kardeşi Kerem..
Beni donduran, Defne'nin ölü bulunduğu evin önünde canlı yayın yapan NTV habercisinin sözlerinden biri oldu.
"Defne Joy Foster'in kocası İlker Yasin Solmaz, az önce buraya geldi. Çok üzgün görünüyordu.."
İşte o an, orda kalakaldım.
O çarşamba sabahı, dünyada yerinde olmayı istemeyeceğim bir tek kişi vardı.. İlker Yasin Solmaz..
Düşünebiliyor musunuz?..
Sabaha karşı telefonunuz çalıyor ve haber veriyorlar.
"Eşiniz öldü. Gelin cenazeyi alın.."
"Nerde, nasıl, ne zaman?.."
"Sabaha karşı bir bekar evinde ölü bulundu. Polis soruşturuyor.."
Ne hale gelirsiniz?.. Ne düşünürsüz?..
Ne olursunuz?..
Dün sabah gazeteme baktım..
Tonla haber, tonla yazı.. Defne üzerine.. Ölen Defne'nin dramı üzerine..
Ama asıl ölü, hem de "Yaşayan Ölü" İlker Yasin Solmaz'la ilgili tek satır yok.. Asıl trajediyi yaşayan adamın adı geçmiyor nerdeyse, haberler ve yorumlarda..
İnsanlık ölmüş sanki..
Defne öldü.. Onun için her şey bitti..
Ama bu genç adam yaşayacak.. 18 aylık bebeği ile yaşayacak..
Yarın o bebek aklını başına toplayacak yaşa geldiğinde "Baba bana annemi anlat" diyecek?..
Ne anlatacak İlker Yasin?.
Gencecik, hayat dolu karısı, 18 aylık bebeğinin annesi beklenmedik şekilde ölmüş.. Ona mı ağlayacak İlker Yasin.. Yoksa bir bekar evinde, sabaha karşı kanında tonla alkolle ölü bulunmuş, ona mı çıldıracak?..
Empati, mempati.. Hadi kendinizi İlker Yasin'in yerine koyun dostlarım..
"Acun yarışmayı durdursun.. Kupayı da Defne'nin 18 aylık bebeğine versin" diye hamasi bir tavsiyede bulunan Sevgili Yüksel'e sorum var..
Defne senin eşin olsaydı, dikkat et, sadece "Olsaydı" diyorum.. O "Mesela" yı okurken bile ne hale geldiğini tahmin ettiğim için.. "Defne senin karın olsaydı, gene bu yazıyı yazar mıydın.."
Kerem'in adını duyunca, Gökmen Özdemir'i aradım, Vatan'dan.. Arkadaşı..
"Sor bakalım kerataya, evli barklı ve çocuklu kadını niye götürmüş evine" dedim. "Sordum bile ağbi" dedi, Gökmen.. "Vallahi daha o gece tanıştık. İkimizin de kafası iyiydi. Gittik işte" demiş, Kerem..
Defne'yi nerdeyse "Azize" ilan eden Ayşe kardeşim..
İşte anlatmak istediğim bu..
Bizim zamanımızda Aşka düşülürdü.. Falling in love..
Daha tanıştığın gece, eve, yatağa koşmanın adı da love.. Ama onun fiili başka.. Aşk Yapmak.. Making love..
Benim aşka düşmeye saygım var.. Ama aşk yapmaya yok..
İnsan evliyken de âşık olabilir. Evli birine de âşık olabilir.. Gönül ferman dinlemez, demiş eskiler.. Durup dururken dememişler.. Yüzlerce yıllık deneyim..
Gönül ferman dinlemez tamam ama, 18 aylık bebeği olan evli genç kadın da, daha o gece tanıştığı erkeğin evine koşmaz..
Bunu bana kimse kabul ettiremez. Ben mahalle baskısından da korkmam. Kafamı kesseler düşündüğümü söylerim..
Defne boşanma kararı almış mı?. Mahkemeye baş vurmuş mu?. Evini ayırmış mı?. Ayrı mı yaşıyor eşinden, bebeğinden..
Bilmiyorum.. O konuda satır okumadım, ne öncesinde magazin sayfalarında. Ne de ölümü sonrası haberlerde ve yorumlarda..
Yani..
Ortada çok açık, çok seçik bir "İhanet" var.. Hem de aşk aldatması bile değil. Bir gecelik macera/ One stand için, aldatılan bir koca ve unutulan bir bebek..
Ölmüş.. Allah rahmet eylesin..
Ama böyle bir insana, öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin..
Kimse de, onu Azize ilan ederek, gençliğin önüne "Rol model" diye koymaya kalkmasın..
Defne Joy Foster'in ölüm sebebi bilinmiyor..
Astım hastasıymış. Fena halde sarhoşmuş. Bilinen o.. Alkol mü?. Son zamanlarda zararı bilimsel araştırmalara konu olan, bir nevi doping, enerji içeceklerinin aşırı kullanılması mı?. Uyuşturucu mu?. 10 gün içinde Adli Tıp gerçeği açıklayacakmış.. Öğreneceğiz.
Ama benim görüşüm değişmeyecek.
Defne'nin ölümü tipik bir "Su testisi, su yolunda kırıldı" olayıdır!..
Kaynak: Sabah-Hıncal Uluç
Sabah - HINCAL ULUÇ - Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?.. (https://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2011/02/04/bu_nasil_bir_mahalle_baskisidir)
Seni şiddetle kınıyorum Hıncal ULUÇ....
Bu adamı hıc sevmem okumamda kosesını ılkkez Orçun senın vasıtanla okuyorum harbıden tarafsızca yazmıs helal olsun
haberi duyduğumdan beri aynı şeyleri düşünüyordum. o saatte orada ne işi var vs. gibi şeyler kafamı karıştırmıştı. bence doğru şeyleri yazmış.
smartmavi
04/02/2011, 22:11
Bence kınamayın... Hakaret etmemiş, sadece gerçekleri yazmış..
Kronokrator
04/02/2011, 22:14
100% doğru yazmış adam ...
hiç sevmediğim bir yazardır ama bu yazıda üslubu yer yer yanlış olsa da doğruları yazmış...
WiSTaRiA
04/02/2011, 22:21
Tamam doğru yazılmış bende sevmediğim halde bu adamı hak veriyorum ama sonu hoş değil... Su testisi su yolunda kırılır bence yanlış bir cümle...
Tamam doğru yazılmış bende sevmediğim halde bu adamı hak veriyorum ama sonu hoş değil... Su testisi su yolunda kırılır bence yanlış bir cümle...
dediğin gibi abi orası çok yanlış olmuş...
Bence de doğru yazmış arkadaşlar,tamam,bir insanın ölmesine ben de üzüldüm ama gene de Rabbimizin yanına alkollü gitmemek lazım,başka bir erkeğin evinde gitmemek lazım,bebeği varken başkasının evinde gitmemek lazım.Allah'ım rahmet etsin inşallah...
Kimsenin özel hayatını eleştirmeye hakkı olmayan birisinden bu sözleri duymak daha acı bence. Evet doğrusuyla yanlışıyla bir can gitti, bırak bunun hesabını kendisi versin. Hıncal Uluç değildir bunun muhakemesini yapacak kişi. Yazdıkları doğru olabilir, kendi düşüncesidir ve bence de haklıdır ama hangi cürretle bunu gazete köşesine taşıyor ve cevap hakkını kullanamayacak bir kişi için bu tür ithamlarda bulunma hakkını acaba nereden alıyor. Kesinlikle gereksiz bir yazı olmuş. Keşke kendi düşünceleri olarak kendisinde kalsaydı.
brkprlk35
04/02/2011, 23:17
Tamam haklı olabilir fakat gazetecilerin çoğu (istisnalar tabikii vardır) hep olayın başka yönünden düşünür. Geçende bir yazı okumuştum. Defne Joy ölmüş. Niye oradaydı. Acaba babasını canlı yayına bağlıyıp acındırsak mı filan gibi bir kaç gazeteci düşünceleri diye facebook'da yazı okumuştum. O an sinirlenmiştim ama her zaman öyle değil midir? Ama bir çok kanalda da niçin o evde ölü bulundu diye bir şey geçmedi. Çünkü kadının günahı kendi boynuna sonuçta. Canını kaybetmiş bir insandan bahsediyoruz. Arkasından konuşmak ne fayda getirir ki? Bu kadar olumlu yaptığı şeyler var onlar konuşulmalı diye düşündü o kanalda sanırım.
Erdem Bozdağ
04/02/2011, 23:24
keşke günlerdir tüm kanallarda gazetelerde medyada bu ölüm olayına verilen değerin yüzde biri şehitlerimize,masum insanlarımıza verilse ne güzel olur.Malesef insanlarımız bunu istiyo magazinsel ölüm bile hoşlarına gidiyor.Kimin evinde ölmüş,eroin mi almış,başak erkeğin evindeymiş gibi sorular daha çok dikkat çekiyor.Belki söylencek çok daha şey var ama yeri burası değil tabiiki
peki bunu yazan Hıncal bu alemde sütten cıkmıs ak kaşık mıdır benzer davranışları 18 lik kızlarla sergileyen başka bi hıncalmıdır nolmuştur da tu kaka demeye başlamıştır defne nin yaptıgı dogru değil dir emmeee Hıncal in daha önce yaptıkları nedir ne diyecegiz onlara
WiSTaRiA
04/02/2011, 23:28
Haklısın erdemcim... Şehitlerimiz 1-2 haber saati gösteriliyo ve başkada adları anılmıyor...
ykaya1983
04/02/2011, 23:46
Ölünün ardından konuşulmaz.Allah rahmet eylesin.Ama bu da bir gerçek ki su testisi su yolunda kırılır.Dünya ahiretin tarlasıdır.İnsanoğlundan bazıları bize sayısız nimetler veren yüce ALLAH'a sağlıklıyken hiç şükretmez.Ancak başına bir felaket geldiğinde Allahı hatırlar ve kendine çekidüzen verir.Ama bazen de pişman olmak için artık çok geçtir.Tıpkı bu örnek olaydaki gibi.Okuduğum bazı ayetlere göre günah işleyen bir kişi Allaha yalvarır beni geri gönder hatalarımı düzelteceğim diye.Fakat Allah onları tekrar gönderseydi onlar yine günah işleyeceklerdi.Rabbim bizi pişman olanlardan eylemesin.
turbulans
04/02/2011, 23:47
tv dizilerindeki yaşantıların aynısı işte.artık normal karşılanıyor.insanların dikkati bir yöne çekiliyor sanki.isteyerek ya da istemeyerek bu insanların reklamı yapılıyor.o kadar önemli gelişmeler olurken haberlerde gazetelerde en önde bu tarz haberler.allah rahmet eylesin çocuğuna yazık.ama kime ne faydası varmış ??bahsedilmiyor.çünkü yok.gerçek hayatlar önemli şeyler alt yazılarda,satır aralarında geçiyor..
keşke günlerdir tüm kanallarda gazetelerde medyada bu ölüm olayına verilen değerin yüzde biri şehitlerimize,masum insanlarımıza verilse ne güzel olur.Malesef insanlarımız bunu istiyo magazinsel ölüm bile hoşlarına gidiyor.Kimin evinde ölmüş,eroin mi almış,başak erkeğin evindeymiş gibi sorular daha çok dikkat çekiyor.Belki söylencek çok daha şey var ama yeri burası değil tabiiki
Bir önceki defne foster ile ilgili açılan başlığa yaptığım yorumu burayada aynen kopyalıyorum..
Hıncal Uluç'un yazısına katılmamakla beraber,
Sanatçı olmayan, sanata dair katkısı olmayan, sadece şov dünyasının bir parçası olan, doğru dürüst icra ettiği bir mesleği de olmayan biri ölmüş allah rahmet eylesin
ancak,
Ana haberlerde 20 dakika bu ölen insana ilişkin yayın yapılması ne kadar doğru bunu tartışmaya açmak lazım.
Televizyonlarda sıkça görünen birinin vefatı evet duyuralabilir ancak bana ne Defne'nin özel hayatından, yaşantısından, gelmişinden geçmişinden?
Türkiye'nin bunca yoğun gündemi varken, magazinsel haberleri bunca geniş vakit ayıran, bu millete dayatan medyayı kınıyorum.
Bu empozelere kanmayın arkadaşlar.
Defne'ye ilişkin yayınlardan artık sıkıldım. Bu memlekette ölen/ öldürülen gerçek vatanseverlerin ruhu şad olsun !
abulbul08
05/02/2011, 00:59
Magazin dünyasının hayatı belli. Konuşmaya bile değmez.
Önemli olan çocuklarımıza onların örnek olmasını engelleyebilmek.
ibrahim06
05/02/2011, 01:11
Her insan hata yapabilir.Amenna. Günahı varsa çekecektir öte tarafta. Ölünün arkasından konuşulmaz eyvallah da Uluç'un burda değindiği olay Defne'nin bir günahsız azize ve idol gibi gösterilmeye çalışılması. İş bu hale gelince Uluç fikirlerini belirtmiş. Burda haklı.
kifanhom
05/02/2011, 01:28
herkes bir yorum yapıyor okuyor falan filan da,,,,, ateşin düştüğü yeri yaktığını hepimiz biliriz.
senin, benim, onun başına böyle bir olay gelseydi ve bu yazılanlar yine senin benim yada onun için yazılıyor olsaydı, şu an oturduğumuz sakinlikte mi okurduk bu yazılanları....
yapmayın arkadaşlar, ölenin arkasından allah rahmet eylesin der bir fatiha okursunuz içinizden geliyorsa. gelmiyorsa da daha fazla laf etmeyip kendi işimize bakarız öyle değil mi.
GP COSKUN
05/02/2011, 01:29
duygularla değil mantıkla yazılmış bir yazı
hıncal uluçu sevmem ama bu yazdıklarına katılıyorum
senin 1,5 yaşında çocuğun varken ne işin vardı elalemin evinde yada elalemin evinde sabahlara kadar içeceksen o çocuğu neden doğurdun kardeşim
Yazdıklarında Sonuna kadar haklı objektif yaklaşmışş..
suvari_84
05/02/2011, 09:39
bana göre haklı ölenin değil arkasında bıraktığına çok yazık oldu. hıncal a ilk defa katılıyorum kimsenin cesaret edemediği adam gibi bir yorum yapmış
Hıncal uluç a katılıyorum.... her ne kadar sevilsede yaptığı şey Türk örf adetlerine aykırı... ben kesinlikle tasvip etmiyorum..
Medyanın 12 Eylül p***, Amerika’dan ithal Erkekçe Dergisi değil mi bu insanların akıllarını kafatasının içinden apış arasına indiren? Sen değil misin, bu yaşında medyada adın 'Lolitalarla' çıkınca kasım kasım kasılan... Sus Hıncal!...
Yavuz Nufel - Haber 7
yavuznufel@.nl
Medyanın 12 Eylül p***, Amerika’dan ithal Erkekçe Dergisi değil mi bu insanların akıllarını kafatasının içinden apış arasına indiren? Sen değil misin, bu yaşında medyada adın 'Lolitalarla' çıkınca kasım kasım kasılan... Sus Hıncal!...
Yavuz Nufel - Haber 7
yavuznufel@.nl
Gün gelir devran döner Hıncal ! Umarım seninde ömrün bittiğinde medyaya malzeme verecek durumda olmazsın !
zafermutlu
05/02/2011, 11:10
Yavuz Nufel - Haber 7
yavuznufel@.nl
gerçekten bu hıncal beyde hayatın dogrularını örf ve adetlerini biliyor vede ölmüş birinin hakkında rahatlıkla yazmış.. kendi hayatını yaptıgı yanlışları sorgulamış mı yok. çünki yazdıgı şeyler dogru herkes tarafından kabul görecek gerçekler.. ama kendi hakkında yorum yok.. güzel bir söz var gülme komşuna gelir başına. bu olayda medyatik yada sıradan olmasıda fark etmiyor bizim burda bile kadın 1 yaşında ki çocugunu bırakıp internet te tanıştıgı birine kaçtı ve herkes aylarca muhabbetini yaptı. sizin duydugunuz yada etrafınızda da buna benzer şeyler olmuştur. dogrumudur yanlıştır ama benim dünya görüşüm herkesin ilk kendi kapısının önünü temizlemesidir... ben eger bir gün melek gibi bir adam olursam başkalarının yaşantısını eleştirebilirim.. ozmana kadar başkalarının ne yaptıgı beni ilgilendirmez...
Yavuz Nufel - Haber 7
yavuznufel@.nl
Gün gelir devran döner Hıncal ! Umarım seninde ömrün bittiğinde medyaya malzeme verecek durumda olmazsın !
Benim kabul edemediğim Hıncal Uluç'un "ben böyle bir kadına öldü diye saygı duymam, su testisi su yolunda kırıldı" cümleleri.Türk örf ve adetlerimize aykırı bir durum yaşanan. Bunun hepimiz farkındayız ancak karşısında bu ithamlara cevap verecek bir insan yokken nasıl bu şekilde şuursuzca yargılama hakkını buluyor kendinde anlamıyorum. Sen kimsin demezler mi insana!
Ölmüş bir insan haklarını savunamaz, cevap veremez. Kerem Altan'ın doğru söylediği ne malum! İki kişi arasında geçenleri bilen ve hayatta olan taraf kendisi olduğu için istediği gibi de konuşabilir. Nasıl olsa onu yalanlayacak biri yok karşısında. Doğruluğundan emin olmadığı şeyler hakkında yazı yazması kabul edemediğim bişey.
Gazetecilik ahlakına sığmayacak bir şekilde davrandığı için Hıncal Uluç'u kınıyorum. Dedikleri doğru ya da yanlış beni ilgilendirmez, Hıncal hangi hakla karşı tarafa cevap hakkı doğuran ancak hiçbir zaman cevap bulamayacağı bir yazıyı köşesine taşıyor! Ahlaktan bahsetmesin hiç, tabir-i caizse kendisinin kırdığı cevizleri herkes biliyor!!!
Kendisinin tek satır yazısını bundan sonra da okumamaya devam edeceğim.
Ve umarım Hıncal ULUÇ sen de gün gelip devran döndüğünde ÖLÜM ŞEKLİNLE MANŞETLERDE OLURSUN.
kaptan_ahab
05/02/2011, 12:44
Medyaya olan eleştirisini merhumu kötüleyerek yapmaya çalışmış, bence tamamen gereksiz bir yazı.
biz de ölürsek manşet oluyor muyuzki?
biz de ölürsek manşet oluyor muyuzki?
:)
karakazim
05/02/2011, 14:01
Hıncal ve foster ekranda görmek istemediğim insanlardır.böyle bir olaya bir çok yönden bakmak gerekir.
hıncalın yazıdklarında doğruluk payı yok değil, ama her doğru her yerde söylenmemeli,
o gece olanlar, artık ne olduysa, biri bizim kerata diğeri su yolunda kırılan su testisi olmamalı, nasıl itham edilecekse iki tarafta öyle itham edilmeli.
çok büyük bir kayıp yaşamışsız gibi kaç gündür gündemde tutulmamalıydı bu olay,işin bu kısmıda medyanın bir oyunu biz ölenin ardından kötü konuşmuyoruz alın size malzeme siz konuşun demesi gibi birşey.
ahh hıncal keratası ahh ortaköyde çıtırlarla fink atarken can verirsen senin ardında da su testisi su yolunda derler bir gün
ademtahir
05/02/2011, 14:15
dünden beri bu başlığın altına yazmayım dedim ama bazı yorumları okuyunca düşüncemden vazgeçip bişeyleri belirtmek istedim tabi okuyunca sinirlenecek arkadaşlar olabilir mahsu yok benim için..
kaç gündür aynı olay dönüp duruyor sakız oldu herkesin ağzına çiğniyor bir insan ölmüş bunu uzatmanın ne alemi var Allah raahmete eylesin demek çokmu zor herkes sorgu meleği olmuş günah ayıp diye sorguluyor yok 1 yaşında çocuğu varmış yok evliymiş gece orada ne işi varmış kime ne kardeşim bunların cevabını ahirette verecek olan biz değiliz kendisi verecek niye irdeleniyor bu kadar? cevabında veriyim ben o şimdi kadın ya öyle bişey yaptı ''bilmem ne'' kadın oldu defne erkek olsaydı yazılacaklar beliydi adam gece kadını evine götürmüş bişey yapamadan ölmüş yazık denilecekti ama kadın olunca sadece vesika verilmediği kaldı biz erkekler fırsatını buldukmu elimizden gelen her şeyi yaparız hatta birde afrodizyak etkili ilaçlar içeriz ne yaparsak kar diye düşünürüz ama kadın olunca olmadı dimi çünkü o kadın anne değilmi bizler baba değiliz dimi ?
yazdıklarım biraz amiyane tabir oldu özür dilerim.
dünden beri bu başlığın altına yazmayım dedim ama bazı yorumları okuyunca düşüncemden vazgeçip bişeyleri belirtmek istedim tabi okuyunca sinirlenecek arkadaşlar olabilir mahsu yok benim için..
kaç gündür aynı olay dönüp duruyor sakız oldu herkesin ağzına çiğniyor bir insan ölmüş bunu uzatmanın ne alemi var Allah raahmete eylesin demek çokmu zor herkes sorgu meleği olmuş günah ayıp diye sorguluyor yok 1 yaşında çocuğu varmış yok evliymiş gece orada ne işi varmış kime ne kardeşim bunların cevabını ahirette verecek olan biz değiliz kendisi verecek niye irdeleniyor bu kadar? cevabında veriyim ben o şimdi kadın ya öyle bişey yaptı ''bilmem ne'' kadın oldu defne erkek olsaydı yazılacaklar beliydi adam gece kadını evine götürmüş bişey yapamadan ölmüş yazık denilecekti ama kadın olunca sadece vesika verilmediği kaldı biz erkekler fırsatını buldukmu elimizden gelen her şeyi yaparız hatta birde afrodizyak etkili ilaçlar içeriz ne yaparsak kar diye düşünürüz ama kadın olunca olmadı dimi çünkü o kadın anne değilmi bizler baba değiliz dimi ?
yazdıklarım biraz amiyane tabir oldu özür dilerim.
İşte demek istediğim tam da bu !!! Teşekkür ederim Adem.. Rahat bıraksınlar kızı yaa.. Hayatta en nefret ettiğim doğruluğundan emin olmadığım konular üzerinde yorum yapmak.
SpyHunter33
05/02/2011, 14:44
Erkek yapınca :D bide kadın yapınca. E tabi birde onun orda gerçekten de ne için bulunduğu var. Milletin günahını !!!! tartışırken. Kendi girdiğimiz günahın hesabını tutamıyoruz. Bize ardından dedikodu yapmak düşmez. Heleki orda sizin düşündüğünüz bir durumla bulunmuyorsa, Öteki tarafda " gel lan bakim buraya sen defne joy fostere böle böle dedin. Biz biliyoz olum onun içini dışını olayın aslını. sana mı kaldı dedikodusunu yapmak atın lan bunu kazana" demezler mi ?
ademtahir
05/02/2011, 14:46
helal erkanım güzel bir yere parmak basmışın
yemin olsun bu dedikodu yüzünden ateşe verecekelr alttan alttan
Yazdıkları (başlığını kastetmiyorum...) halkın düşündüğü şeyler olabilir...Benimde aklıma bu sorular gelmişti..Ama...
Bir köşe yazarı olarak sorumluluk sahibi olup yazdığına dikkat etmek gerek...
Hele hele ''su testisi'' şeklindeki bir başlık sokak sohbeti için bile haddini aşan bir yorum..
Kaldı ki kimse kimsenin namus bekçisi değil... Kimsenin hayatı da diğerini ilgilendirmez eğer bir başkasının hakkını gaspetmiyor,özgürlüğünü kısıtlamıyorsa...
Şimdi düşünelim...
Defne herhangi birisine bir yanlış yaptı mı?Davranışlarından birisi zarar gördü mü diye? Sanmıyorum...İnsanları gülümsetmek dışında bir iş yaptığını sanmıyorum..
Mevlana ''Ört ki senin de ayıbını örtsünler'' demiş...Bir düşünelim bunu...
Mekanı CENNET olsun..
Hala eleştirmeyi isteyen varsa;
İlk taşı günahsız olan atsın...
Sorun erkek veya kadın değil. Toplum olarak dedikodu yapmayı severiz biz. Medya da rağbet gören konuyu yani defnenin dedikodusunu tabiki yapacak. Alan razı satan razı misali
Hz. Mevlana ne de güzel söylemiş "başkalarının ayıbını örtmek de gece gibi ol"
diye...
Lafa gelince herkes müslüman, herkes örf adet töreyi bilir kişi...
Bu ne pehriiizz bu ne lahana.....
Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın, şaşırtmasın.
Hata yapmak insana mahsustur, kimse masum değildir ve en önemlisi
kimse kimsenin hayatından mesul değildir hele ki ölmüş birinin ardından
konuşmak kimsenin haddi değildir...
Diğer arkadaşların da dediği gibi memlekette her gün kan dökülürken,
dünya birbirine girmiş ortalık karışmışken, onca kul hakkı yenip suçların
üzeri kapanırken nerede benim bu kadar duyarlı yurdum insanı!!!!
Allah aşkına kimse gelmesin bu oyunlara, hepsi gündemi değiştirme,
halkı oyalamacadan başka bir şey değil. Emin olun bir sürü
insan bu konuya kafa yorarken geride ne suçlar örtülüp, saklanıp
omuzlarımıza yeni yeni yükler bindiriliyor...
uzuncocuk
05/02/2011, 20:26
once allah gunahlarını affetsın ne dıyeyımmmm... bir annenın 18 aylık cocugu varken sureklı yarısma provalarında olması kabul edılebılır... yarısma cıkısında yada herhengıbır aksam... zıl zurna ıcmesı de kabul edılebılır... olayda evınde kaldıgı arkadasın yorumu onemlı... o gece tanıstık ne bılım oldu işte diyor... kendı halınde yasayan , gizliden baska bırıyle ılıskı bıle yasayan bır ınsan eger su testısı konumunda degılse, alısmamıssa kusura bakmayın ama, orda olmaz. su testısı tabırı acı ama, cuk dıye otrmustur...
erosistanbul
06/02/2011, 02:26
Hıncal ın yazısını okurken sanki bir kedi, bir hayvandan bahsetmiş gibi geldi bana.hıncalın düşünceleri doğru ama uslup sorunu var. kendi içinde bir mahkeme kurmuş, karar açıklıyor sanki.
Arkadaşlar ne olursa olsun, hangi konumda olursak olalım hepimiz insanız.şaşar, beşeriz.
Hayat, günah ve sevaplarımızın bileşkesidir. Bu bileşkeyi tartıp değerlendirecek olan yüce Allahımızdır.Ondan ötesi boştur.
Toplum değerlerimiz, toplumda kabul gören ortak asgari yaşam şekillerimizden ibarettir. Buna uymayanı münafık kabul ediyoruz.Malesefki bu değerlerimiz evine atan, evli çocuk sahibi bir kadından memfaat bekleyen erkeği kapsamıyor.Yani ortada benimde kabul ettiğim bir yanlış var fakat yanlışın büyüğü gözü dönmüş abazalardadır.
Kısacası buara sözü edilen magazinselde olsa, bir candan bahsediyor.bu canı magazinsel yapıp prim yapmaya çalışan hıncal gibiler utansın.magazinle gündemi meşkul edip memleti soyanlar utansın.
Özelleştirme bahanesiyle memleketi yabancılara satanlar, savaşmaya gerek kalmadan parayla toprak tapusu satanlar(biz yurt dışında bir arsa,ev aldığımızda kullanım hakkı veriyorlar, biz ise direk varislerine kalacak şekilde tapu veriyoruz.), petrolden trilyonları götüren, devletin arazisine villa yapanlar utansın.
Bahsedecek çok konu varken beni ilgilendirmiyor onun bunun karısı yada kocası.memleketten ne haber onu söyleyelim.
hıncal uluc un tek sucu herkezın ıcınden soyledıgını acıkca yazmıs.olum haberını duyan veya okuyan herkezın aklından aynı seyler gecmıstır...
haberı ılk duydugumda benımda aklımdan aynı sorular gecmıstı allah taksılatını affetsın kac gun oldu merhumun cenazesı kaldırıldı ve butun sorular olaylar bence gomuldu gerıde kalanlara allah sabır versın deyıp konu kapanmalı bence tabıkı hepımızın goruslerı farklı olucak buda cok normal
ilk defa doğru konuşmuşun be hıncal
zaferdurukan
06/02/2011, 11:19
samprik kardeş olaylar olurken sen ordamıydın? ölen bir kişi için en acı veren olayda budur herhalde; asla kendini savunamaması,ne olup bittiğini anlatamaması.aslında konuya en güzel noktayı kendi kocası vermiş.. benim haberim vardı ve beraber gidecektik işim uzadığı için katılamadım demiş. vesselam.
biz insanlar olarak bir türlü kendi kapımızın önündeki çöpü süpürmeyip başkalarınıon kapısında ki çöpe gözkoyarız. herkes kendi işine baksın ,kendi günahlarını düşünsün sonra başkalarına baksın!! hele hele hıncal uluç gibi yüzyılın en büyük sübyancısının ahlak dersi vermesi herhalde mehmet ali erbilin ben bakireyim demesi gibidir! bazı insanları toprak hemen istemez daha fazla günah işlesin diye. dilerim hıncal da bunlardan biri değildir