Orijinalini görmek için tıklayınız : city hatası
hsncck26
02/02/2011, 00:42
arkadaşlar teknık bölümde biçok arkadaş bundan yakınıyor,ve servis ÜCRETSİZ yapmıyormuş.
nekadarımız bu hatadan aldık acaba?
biçok kişiye danıştım bu konuda ve hepside ücretsiz yapılcabılcegını söyluyor,fakat bu arkadaşlar site açmak için seslerini duyurabılmek için uğraşıyor.
tam mjet almanın arefesinde bu sorunla karşılaşmak beni çok üzdü.
sizden ricam aracınızın km sını ve modelını yazarak bu hatayı alıp almadıgnızı yazmanızdır.
saygılar...
Hasan 2006 dan 2010 yılına kadar olan uretımlerde cıktı sans ısı 2009 sıfır arac alırken fıat musterı hızm konustum 2008 son ceyregınde bu sorun gıderıldı artık cıkmayacak dedıler 2009 Hazıranda aldım aracı 3 ay sonra uyarı verdı degıstı garantıden kımısı var cıkmıyor kımısı var cıkıyor bence önemli olan garantısı bıtmıs aracların yapıldıgını hatta 2006 dakı aracın dahı yapıldıgını belgelerıyle kanıtlayıp musterı hızm gozune sokalımkı hatalarını kabul edıp zorluk cıkarmasınlar buradakılere bju arada fıata ozgu bır durum degıl cıty kullanan baska araclardada aynı sıkıntılar mevcut fakat adamlar hemen degıstırıyor fıat gıbı once 2500 tl ısteyıp durmuyor
Delidavsan
02/02/2011, 00:47
Almayın arkadaşım.
FIAT almayın.
Aracımın fiyatı düşecek diye size "hiçbirşey yok, sadece bazı modellerde 2006'larda falan vardı" diye sizi rahatlatmaya çalışamayacağım kusura bakmayın. City fonksiyonlu direksiyona sahip araçları almayın arkadaşım. Biz birlik olup, FIAT da adam olup bu sorunu halletmedikçe kimseyi bu yanlışın içine sokmamak lazım.
Arızanın hangi modellerde olduğu belli değil. Bütün modeller saatli bomba gibi. Hepsinde bu arızanın oluşma ihtimali var. Şahsen 2. kez Punto sahibi olmuş biri olarak önermiyorum ben bu aracı. Gidip bir Dacia Sandero Stepway almadığıma bile pişmanım. En azından bu tip ciddi bir sorunla karşı karşıyayken "yok yok, bütün modellerde yok. Benim başıma gelmez" diye kendimi de başkalarını da avutmak zorunda kalmazdım.
Size tavsiyem, gidin bir KIA Ceed falan bakın. Çok daha evla bir araçtır hem görünüm, hem donanım hem de motor olarak kat be kat üstündür Punto'dan.
hsncck26
02/02/2011, 00:50
Almayın arkadaşım.
FIAT almayın.
Aracımın fiyatı düşecek diye size "hiçbirşey yok, sadece bazı modellerde 2006'larda falan vardı" diye sizi rahatlatmaya çalışamayacağım kusura bakmayın. City fonksiyonlu direksiyona sahip araçları almayın arkadaşım. Biz birlik olup, FIAT da adam olup bu sorunu halletmedikçe kimseyi bu yanlışın içine sokmamak lazım.
Arızanın hangi modellerde olduğu belli değil. Bütün modeller saatli bomba gibi. Hepsinde bu arızanın oluşma ihtimali var. Şahsen 2. kez Punto sahibi olmuş biri olarak önermiyorum ben bu aracı. Gidip bir Dacia Sandero Stepway almadığıma bile pişmanım. En azından bu tip ciddi bir sorunla karşı karşıyayken "yok yok, bütün modellerde yok. Benim başıma gelmez" diye kendimi de başkalarını da avutmak zorunda kalmazdım.
Size tavsiyem, gidin bir KIA Ceed falan bakın. Çok daha evla bir araçtır hem görünüm, hem donanım hem de motor olarak kat be kat üstündür Punto'dan.
:( bunları kızgınlıklamı söyluyorsunuz? bu punto için babamı karşıma aldım ben :(
Delidavsan
02/02/2011, 00:57
:( bunları kızgınlıklamı söyluyorsunuz? bu punto için babamı karşıma aldım ben :(
Hayır kesinlikle kızgınlıkla söylemiyorum. Kızgın olmam için bu sorunun başıma gelmiş olması lazım ama ben 2. Punto'mu aldığım halde başıma gelmedi. İlk Punto'yu 15bin km'de sattım. Evo'm ise daha 2500 km'de. Yani sorunu yaşamadım ama ben burada kendini paralayan arkadaşlara üzülüyorum ve sanırım 1 seneyi aşan süredir üyeyim bu foruma ve bir sürü insanın bu sorundan çok çektiğine şahit oldum. Gerçekten üzülüyorum ama malesef kimsenin birlik olma derdi de yok. Kendi sorunu halledilen sorunu unutup çekiliyor kenara. Cebimden bir sürü masraf etmeye hazırım bu sorunu FIAT'ın gözüne sokmak için ve inanması bana zor geliyor ama yine de kimseden ses seda yok. Kimse elini taşın altına sokmak istemiyor. Kaldı ki kimseden para da istemiyorum. Ben cebimden edicem masrafını. Yahu o kadar hazırım ki çaba göstermeye, bugün dava açılsa avukatlık masraflarına katkıda bulunmaya bile hazırım bu sorunu "yaşamamış" biri olarak.
ibrahim06
02/02/2011, 01:02
Almayın arkadaşım.
FIAT almayın.
City mevzuunda dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Punto almadan önce kiaya bende gittim rio için ancak forumlardan okuduğum ve özellikle aynı Doğuş grubu gibi tekelci mantıkla başayar grubundan insanlar çok şikayetçiydi. e tabi arabalarının sorunlarını da okumuştum. hangi arabada sorun çıkmıyor ki
hsncck26
02/02/2011, 01:09
City mevzuunda dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Punto almadan önce kiaya bende gittim rio için ancak forumlardan okuduğum ve özellikle aynı Doğuş grubu gibi tekelci mantıkla başayar grubundan insanlar çok şikayetçiydi. e tabi arabalarının sorunlarını da okumuştum. hangi arabada sorun çıkmıyor ki
haklısınız gerçekten hepsinde sorun çıkıyor ben bu ayrıntıyı unutmuşum.
fakat city fonksıyonu bozulsa bıle onu kapatsak yıne sorun cıkartırmı acaba ?
city(Servo Motoru) hakkında yazılan ana konuyu okudum ve genelde duzenlı servıs bakımına getırıldıyse araba sorunsuz değiştirilir yazıyor.
ayrıyetten https://forum.grandepuntotr.com/genel/15057-city-servo-motoru-arizasi-lutfen-okumadan-konu-acmayiniz-2.html 39. mesajı okumanızı tavsiye ediyorum(bikaç üstünden başlarsanız okumaya olayı anlayabılırsınz)
Delidavsan
02/02/2011, 01:16
Hocam araçta sorun çıkabilir. Kapılar tıkırdar, ön taraftan - direksiyon altından plastik zırıltısı gelir. Hatta elektrik aksamı yüzünden araç kullanılmaz hale bile gelebilir ama bu bir markanın bir modelinin 500 arabasından bir tanesinde olur. Buna normal denir.
Türkiye'deki nüfusun büyük çoğunluğu internet kullanıcısı değil ve adım gibi eminim city sorununu okuduğumuz kitle bu sorunu yaşayan kitlenin %10'u bile değil. Okadarsa dahi ayıptır. Belli ki kronik bir sorun var ve hiç de yabana atılmayacak kadar ciddi bir sorun. Ben de dahil buradaki bir çok arkadaş çoğu zaman 120'yle giderken servo devre dışı kalsa dahi direksiyon çok ağır olarak işlev görür diyoruz fakat hiç birimiz 120 ile girdiğimiz bir virajda bu tür bir sorun yaşayınca nasıl bir panik yaşayacağımızı bilmiyoruz. Kraldan çok kralcılığın lüzumu yok. FIAT bu sorunu düzeltmeyerek ve üstüne üstlük koparabileceğini düşündüğü müşterilere 2500 TL gibi rakamlar çekerek resmen çirkeflik yapıyor. Bildiğiniz çirkeflik bu başka birşey değil. Diş geçiremediği insanların arızasını ise ücretsiz hallediyor. Bakın bunu çok içten söylüyorum ve gerçekten çok ciddiyim. Sorunu 1 kez bile yaşamadım ama birlik olup aynı çirkeflikte yanıt verecek kadar elimi taşın altına koymaya hazır değilim. Buradaki hiç bir kimse FIAT'dan daha zengin ya da daha aptal değil. Önerimi tekrarlıyorum. Bir web sitesine ve bunun İngilizce'ye tercüme edilip google optimizasyonunun yapılmasına bakar bu iş. City sorununu sadece Türkiye'de değil dünyada duyurup rezil etmekten bahsediyorum ben firmayı. Aracımın fiyatı düşerse düşsün umurumda değil. Canımı hiçe sayacak ya da FIAT'a kendimi kullandırtacak kadar aptal da değilim FIAT'dan daha zengin de değilim.
City olayı düzelecek ne zamanki arabalarımız şööyle 5-10 senelik olunca...piyasaya düşünce yani...garanti olayı iyice bitince...çünkü olay aslında çok basit (ama biz kullanıcı olarak kesinlikle haklıyız) ve yurtdışındaki punto kullanıcıları bu iş çok kolay ve masrafsız yoldan çözüyor...lütfen ingilizce bilen arkadaşlarımız konuyu yurtdışı forumlarda irdelesinler ...bizim için...hayrına...2 tane röleye bakıyor iş genellikle topu topu 5-10 euro...problemler sadece bizdede değil o bir gerçek ...yakın bir akrabamın 2002 megane aracı var idi bir zamanlar 3 000 tl ye mal oldu hidrolik direksyon pompası ıvırı zıvırı ...cepten...
ibrahim06
02/02/2011, 01:27
volkan aslında biraz birliktelik var. Bu site sayesinde. Bu iş biraz da yetkili servislerin işgüzarlığına bakıyor.
City olayı düzelecek ne zamanki arabalarımız şööyle 5-10 senelik olunca...piyasaya düşünce yani...garanti olayı iyice bitince...çünkü olay aslında çok basit (ama biz kullanıcı olarak kesinlikle haklıyız) ve yurtdışındaki punto kullanıcıları bu iş çok kolay ve masrafsız yoldan çözüyor...lütfen ingilizce bilen arkadaşlarımız konuyu yurtdışı forumlarda irdelesinler ...bizim için...hayrına...2 tane röleye bakıyor iş genellikle topu topu 5-10 euro...problemler sadece bizdede değil o bir gerçek ...yakın bir akrabamın 2002 megane aracı var idi bir zamanlar 3 000 tl ye mal oldu hidrolik direksyon pompası ıvırı zıvırı ...cepten...
yurt dışında da var aynı sorunlar ve genel anlamda garantiden bahsediyorlar. vakit buldukça okuyacağım
Fiat Punto Power Steering Problem | Technical matters | Back Room Forum | Honest John (https://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=31822)
Technical: Power Steering Problem - The FIAT Forum (https://www.fiatforum.com/grande-punto/128570-power-steering-problem.html)
Bekliyoruz hocam ...bazı konuları cımbızlayarak alabilirmisiniz...mesela bizim GP*ler hala yeni nesil oldukları için kullanıcılar servislere ve FİAT* a güveniyor sorunun giderilmesi anlamında...ancak punto mk1 ve mk2 lerde millet kendi başının çaresine bakıyor...çoğu tamirciye bile gitmiyor özellikle doğu bloku ülkelerinde çünkü paraları yok..zaaten araba 1000-2000 lira gidipte 2000 lira city*ye verecek halleri yok ...city*nin üzerindeki 2 adet röle*yi değiştiriyorlarmış hatta bu forumda bir yerde link vermiştim...
google ceviriye yazınca cat pat olsada anlasılıyor benzer dusunen kişiler var
ademtahir
02/02/2011, 10:21
city arızasının garantiden değişeceğini bilmeyen bir çok insan var
sanayiye gitmiştim orda birisi denk geldi bu punto kimin dedi benim dedim
kardeşim niye aldın bu arabayı başına bela edeceksin v.s. v.s. bişeyler dedi
neden diye sorduğumda city motoruna 2750 tl para harcadımda ondan dedi
bende durumu izah ettim garantiden değiştiğini söyledim adamın haberi bile yok böyle bişey olduğundan çünkü internet kullanmıyormuş..
ama bu sorun garantidende değişse hatta arabanın yenisinde verseler benimde canımı çok sıkıyor arabayı kullanırken ne zaman direksiyon kitlenecek arıza verecek diye korkarak biniyorum keşke city modunu iptal edip hidrolik direksiyon olarak kullanma şansı olsa hemen yaptırırım..
hsncck26
02/02/2011, 10:56
yani city modu olmadan direksiyon hidrolık degılmı?bildigimiz tofaşlardakı gibi mi oluyor ?
ademtahir
02/02/2011, 10:58
yani city modu olmadan direksiyon hidrolık degılmı?bildigimiz tofaşlardakı gibi mi oluyor ?
normal modu hidrolik zaten benim dediğim city tamamen iptal olsa yani sadece hidrolik direksiyon kullanabilsem
GP COSKUN
02/02/2011, 11:02
maalesef öyle bir şey yok
arkadaşlar
cıty direksiyon kutusuna sahip araçlarda cıty her zaman devrede
sadece cıty tuşu kapalı iken akım daha az olduğu için direksiyon sert cıty fonksiyonu
açık olduğunda elektrik akımı fazla olduğu için direksiyon yumuşuyor
elektrikli direksiyonlarda sadece hidrolik kullanılması diye bir şey söz konusu değil
hsncck26
02/02/2011, 11:30
maalesef öyle bir şey yok
arkadaşlar
cıty direksiyon kutusuna sahip araçlarda cıty her zaman devrede
sadece cıty tuşu kapalı iken akım daha az olduğu için direksiyon sert cıty fonksiyonu
açık olduğunda elektrik akımı fazla olduğu için direksiyon yumuşuyor
elektrikli direksiyonlarda sadece hidrolik kullanılması diye bir şey söz konusu değil
yani city motoru bozulursa fonksıyonu kapatarak yola devam edemıyorum degılmı?
Sevgili arkadaşlarım yorumlarınızı okuyorumda,bu konuyla ilgili bir çelişki var o zaman.
Benim arkadaşın 2007 gp'sinin city modunu arızalı olmadığı halde servis kendisi çağırıp ücretsiz değiştirdi,kampanyamı ne varmış.
Bana sorarsanız herşey serviste olup bitiyor.
ademtahir
02/02/2011, 12:16
Sevgili arkadaşlarım yorumlarınızı okuyorumda,bu konuyla ilgili bir çelişki var o zaman.
Benim arkadaşın 2007 gp'sinin city modunu arızalı olmadığı halde servis kendisi çağırıp ücretsiz değiştirdi,kampanyamı ne varmış.
Bana sorarsanız herşey serviste olup bitiyor.
bu konuda zaten bazı servisler hata yapıyorlar acaba para alabilirmiyiz derdine düşüyorlar ama müşteri hizmetlerini aradığında mecburen değiştiriyorlar
ben diffüzör için gittiğimde bu kullanıcı hatası değiştirmeyiz dediler müşt. hizm. aradım onlarda mırın kırın dediler italya'ya mail attım 1 hafta sonra beni aradılar gittim kuzu kuzu değiştirdiler
Adem, italya'ya nasıl ulaşıyorsun.her maili işleme alıyorlarmı acaba.
Eleştiri yapacağım ve merak ettiğim bir kaç nokta varda,
en çokta italyan işçiler ayık kafayla çalışıyormu onu merak ediyorum.arabanın her yanı montaj hatası dolu yaw.
Benim araçta pop kit yok ama geçen gün farkettim,arka tampon pop kit tamponu takılmış.kapı kartonlarının içinde vida unutmuşlar takır tukur ses yapıyor.
çin arabalarında bu problemler yok .
ademtahir
02/02/2011, 12:32
:D
fiat italya sitesine gir kardeş orada mail adresleri var ulaşabilirsin
ve bizim fiat türkiye'den daha çok ilgilenirler
aslında forum olarak herkes birer mail atsa eminim daha ciddiye alınır ama bizdeki mantık herkes kendi işini halletsin olduğu için malesef olmuyor
:D
fiat italya sitesine gir kardeş orada mail adresleri var ulaşabilirsin
ve bizim fiat türkiye'den daha çok ilgilenirler
aslında forum olarak herkes birer mail atsa eminim daha ciddiye alınır ama bizdeki mantık herkes kendi işini halletsin olduğu için malesef olmuyor
İtaylancası veya ingilizcesi iyi olan bir arkadasımız yazabılırse bu cıty ıle alakalı durumu tofas fiat Türkiye'ninde bize zaman zaman sıkıntı cıkarttıgını fabrikasyon hatası oldugunu ve ücretsiz değiştirilmesi gerektigini forumdan en az 10 kısı yollasa dıkkatlerını ceker ve gerı donus yaparlar helekı tamam bu bızım hatamız ucretsız degıstırılecek bı durum bu derlerse o mail cevabıyla Tofas-Fiat istediği kadar para istesin dursun hiç bir sey yapamaz bundan sonrada herkesın kafası rahat olur yeterki durumu anlatan bır metın yazılsın ilk ben göndereceğim kımse yollamazsa ıkı gunde bır gonderırım maılı yıne tek basıma dıkkat cekerım herkes sıkıntı cıkınca bırbırınden yardım ıstıyor ama sorunu cozulunce kosesıne cekılıyor ne bır belge,fatura paylasıyor ne baska bırsey benımde cıty arızalandı aracı aldıktan üç ay sonra garantıden yapıldı bırdahada asla sıkıntı cıkarmayacagı söylendı kafam rahat nıye degıstı cunkı bır dahada olmayacak denıldı ama benım kafam bu kadar rahat ıken su forumda hiç yuzunu gormedıgım tanımadıgım birinin bu cıty den dolayı madur olması en az kendıme yapılmıs gıbı canımı skıyor ınsanlar yıllarca para bırıktıp araba alıyor havadan gelmıyor bu para alın terınden gelıyor benım hatam olmayan bır duruma neden para vereyım
PeterPAN
02/02/2011, 19:04
Ben bu GP lerin city hastalığına anlam veremedim... aracım 2004 model stilo ve city fonksiyonu da mevcut, ben ve tüm stildaşlarımın hic city den bir şikayet ettiklerini duymadım, hemde hepsi 2003-2005 arası... GP lerde kullanılan city motoru farklı sanırım..
ibrahim06
02/02/2011, 20:55
İtaylancası veya ingilizcesi iyi olan bir arkadasımız yazabılırse bu cıty ıle alakalı durumu tofas fiat Türkiye'ninde bize zaman zaman sıkıntı cıkarttıgını fabrikasyon hatası oldugunu ve ücretsiz değiştirilmesi gerektigini forumdan en az 10 kısı yollasa dıkkatlerını ceker ve gerı donus yaparlar helekı tamam bu bızım hatamız ucretsız degıstırılecek bı durum bu derlerse o mail cevabıyla Tofas-Fiat istediği kadar para istesin dursun hiç bir sey yapamaz bundan sonrada herkesın kafası rahat olur yeterki durumu anlatan bır metın yazılsın ilk ben göndereceğim kımse yollamazsa ıkı gunde bır gonderırım maılı yıne tek basıma dıkkat cekerım herkes sıkıntı cıkınca bırbırınden yardım ıstıyor ama sorunu cozulunce kosesıne cekılıyor ne bır belge,fatura paylasıyor ne baska bırsey benımde cıty arızalandı aracı aldıktan üç ay sonra garantıden yapıldı bırdahada asla sıkıntı cıkarmayacagı söylendı kafam rahat nıye degıstı cunkı bır dahada olmayacak denıldı ama benım kafam bu kadar rahat ıken su forumda hiç yuzunu gormedıgım tanımadıgım birinin bu cıty den dolayı madur olması en az kendıme yapılmıs gıbı canımı skıyor ınsanlar yıllarca para bırıktıp araba alıyor havadan gelmıyor bu para alın terınden gelıyor benım hatam olmayan bır duruma neden para vereyım
2013'te Fiatın BRAVOyu sonlandıracağına dair haberler üzerine bravocu arkadaşların isteği üzerine -aşağıdaki linkte de var- İngilizce bir mail hazırlamıştım ve arkadaşlar gönderdiler.ben bu city işini de İngilizce yazabilirim. .Ademtahir bana isterse özelden nereye mail atacağımızı yazsın. Yalnız bu sıkıntıyı yaşayanlar ve kimlerin servislerde ne zorluklar gördüğünü söylemesi lazım.
https://forum.grandepuntotr.com/genel/23415-fiata-mail-atacak-bravocular-baksin.html
[QUOTE=ibrahim06;462160]2013'te Fiatın BRAVOyu sonlandıracağına dair haberler üzerine bravocu arkadaşların isteği üzerine -aşağıdaki linkte de var- İngilizce bir mail hazırlamıştım ve arkadaşlar gönderdiler.ben bu city işini de İngilizce yazabilirim. .Ademtahir bana isterse özelden nereye mail atacağımızı yazsın. Yalnız bu sıkıntıyı yaşayanlar ve kimlerin servislerde ne zorluklar gördüğünü söylemesi lazım.
Doğancan İNAL arkadasım city yapılacakmıs fakat sen istersen İbrahim ile yasadıgın sıkıntıyı paylasabılırmısın
Murat ülger bey sızın su sıkayet vara yazan arkadasınız ibrahım bey ile bır temesa gecse yasadıklarını anlatsa
Valla beni de düşündükçe geriyor bu konu 2. el alan herkesi olduğu gibi şimdi Allah korusun bizim başımıza gelse serivise müşteri hizmetlerine nasıl dert anlatıcan.Hele ki ben 2006 aldım ama gelirse başa gelen çekilir.Tuttuğumu koparırım en son pazar günü modemim bozuldu internet sağlayıcıyı aradım hemen yenisi geldi hemde daha iyisi.
İbrahım ıtalyaya maıl atarsan benım ıcınde sunuyaz
''Aracı almadan önce arastırdım cıty arızasından herkes sıkayetcı fiat müsteri hizmetlerini aradım gp alacam city arızasından cekınıyorum bu konuda yardımcı olabılırmısınız.Müsteri hizmetlerindeki bayan 2008 son çeyreğinde city arızasının tamamıyle halledıldıgını 2009 üretimi olan aracların hiç birinden 6 aydır herhangi bir sıkayet almadıklarını aracı güvenle alabileceklerimi 2009 yılında ve bu yıldan sonraki üretimlerde boyle bır durum olmayacak'' dediler bende arabayı guvenerek aldım 3-4 ay sonra city bozuldu garantiden değişti tofas- fiyat müsteri hizmetleri kısacası YALANCI bunuda yaz
GP COSKUN
03/02/2011, 02:00
yani city motoru bozulursa fonksıyonu kapatarak yola devam edemıyorum degılmı?
aynen kardeşim :notworth:
WiSTaRiA
03/02/2011, 02:33
Anlam veremiyorum arkadaşlar... Fiat servisleri sizden nasıl ücret istiyorlar... Benim aracımın city motoru değişmiş 2 sene önce... Aracım 2006 model bu arada... Bu aralar asr esp abs hillholder ikazı vermeye başladı ve city motorundan olduğunu bulduk... Bunuda nerden anladık anahtarı kontağa takıp çevirdiğimde direksiyon kendiliğinden ufakta olsa dönüyor ve araç seyir halinden durduğum bir yerde kontağı kapattığda tekrar direksiyon dönüyor... Servisimde sipariş kartımı açıp sipariş etti bir city motoru için.... Hatta onlara sordum ücret nedir çok pahallımı diye... Sen kafanı yorma fiat city motor arızasını ücretsiz karşılıyor... Demek istediğim arkadaşlar biraz bastırın fiat servisine hatta fiat müşteri hizmetlerine kullanıcı hatası değil bu... Para mara talep edemezler bunu unutmayın...