Orijinalini görmek için tıklayınız : Babam Puntoyu Beğenmedi..
hsncck26
30/01/2011, 17:46
arkadaşlar bitane fiyatı uygun punntoya bakmaya saat 3 civari gittik
ondan önce fiat ta sıfır puntolara baktık ben zorlamasam sıfır dızel alıcaktık ama...
kaputu açtı açar açmaz yanları çok boş dedi.bi vursan arabayı motora kadar girer dedi. arkadaşlar halen daha opel astralar bakıyoruz....
punto daha önce kendini bu tür olaylarda kanıtlamış bir araba..
allah korusun euro ncap tan 5 yıldız almış bir araba.. en az astra kadar sağlamdır..
ibrahim06
30/01/2011, 17:52
Yanları dolu olduğunda Çok kötü bir kazada bakın neler oluyor. O dolu şeyler aynen kucakta.
hsncck26
30/01/2011, 17:52
punto daha önce kendini bu tür olaylarda kanıtlamış bir araba..
allah korusun euro ncap tan 5 yıldız almış bir araba.. en az astra kadar sağlamdır..
nolur bırı babama anlatsın şunu ya ağlıcam ..
igeroglu
30/01/2011, 17:53
Yanları dolu olduğunda Çok kötü bir kazada bakın neler oluyor. O dolu şeyler aynen kucakta.
+1905 :thumbup1:
valla babanız çok beğenmemiş arabayı ikna etmek zor. bahane yaratıyor gibime geldi...
dgncn_1907
30/01/2011, 18:05
Baban astra bakıyorsa bırak baksın. Puntodan daha üst sınıf bi araç ve daha şık.
hsncck26
30/01/2011, 18:06
Baban astra bakıyorsa bırak baksın. Puntodan daha üst sınıf bi araç ve daha şık.
neden öle dedınız kı? baktıgı araba 2001 2004 arası?
eski kasa (G kasa) astradan bahsediyorsun heralde, önceki arabam sedan astraydı satıp punto aldığımda bi ay filan hayıflandım niye sattım diye geçenlerde arkadaşın astrasını sürünce çok kalas geldi bana yinede iyi arabadır (ama ben olsan punto alırdım yinede :siritma: )ayrıca encap yıldızı daha düşük puntodan yanlış hatırlamıyorsam üç yıldızdı
opel astra 2007 2008 olsa süper olurdu ama eski modelse punto tercihimdir...
ahmet_erzurumlu
30/01/2011, 18:16
bence babanı fazla zorlama allah korusun araba her arıza yaptığında başına kakacağına emin ol punto iyidir ama astra da iyidir bir iki yaş daha yukarı çekebilirsen babanı bence astradan da doyum alırsın
dgncn_1907
30/01/2011, 18:17
neden öle dedınız kı? baktıgı araba 2001 2004 arası?
Ben yeni kasa dizel astralardan bahsetmiştim. O 2001-2004 eski kasa oluyor.Evet onu bnde tavsiye etmem.
babana söle de bravo yada guilettaya bksn:D:D
hsncck26
30/01/2011, 18:21
bence babanı fazla zorlama allah korusun araba her arıza yaptığında başına kakacağına emin ol punto iyidir ama astra da iyidir bir iki yaş daha yukarı çekebilirsen babanı bence astradan da doyum alırsın
puntoyu birazda yakıtı ıcın ıstiyodum.
astranın çok yaktıgnıda bılıyorum okulda 3 arkadasımda astra var 3 ucude yakınıyo cok yakmasından.
aslında babamda beğendı puntoyu ama bitek ön yanlar boş dıye böle yapıyo
keşke 2006 ve uzerıne ıkna edebılsem(astra) ama maalesef =)
abulbul08
30/01/2011, 21:33
Çarpışma testlerini izlettir babana.
arabanın kenarlarının niye boş olduğunu daha iyi anlar belki:D:D:D
babalara laf anlatmak biraz zordur. Allah kolaylık versin
ibrahim06
30/01/2011, 21:51
Bence hiç üsteleme. Punto alırsan iki kanat uçsa bile ufak bir arızada başına kakar.
hsncck26
30/01/2011, 22:05
Bence hiç üsteleme. Punto alırsan iki kanat uçsa bile ufak bir arızada başına kakar.
üstemelıyım ama astra da istemıyorum yani napalım üstelememek bir çözüm değil ki ?
birde bu videoda https://www.youtube.com/watch?v=9I7HafYom5Q
önlerın boş olmasının avantajını nasıl açıklayabılırım ?
kralcarsi
30/01/2011, 22:24
yukarıda bahsedilmiş, güvenlik testlerinden 5 yıldız almış bir arabaya ilgnç bir yorum babanınki .. mühendisler bunu akıl edememişler o zaman .. bir de forumda kaza yapan arkadaşların fotoları var, içinden burnu bile kanamadan çıkmışlar, onları bir göster bence ..
Kronokrator
30/01/2011, 22:42
benim arabanın resimlerini göster :) tır sol taraftan biçti beni. aracı perte çıkarmadılar düşün :)
34 HKN 37
30/01/2011, 23:10
Babana göre yanları bir sürü ıvır zıvırla dolu olsa kaputu açtığında karmakarışık bir motorla karşılaşmak daha mı iyi olacak.Yoksa düzenli her şey yerli yerinde gereksiz etrafa saçılmamış parçalarla bir motorla karşılaşmakmı ? Bence babanız eskide kalmış karmakarışık ön düzen istiyor bencede geçerli bir sebep değil vazgeçmesinin.
hasan sen ne yaaparsan yap babanın gözü opel astrada ben tekrar söylüyorum punto güzel bir araba ama opellerde güzel tercih tabiki sizin ben 5 yıldır punto kullanıyorum daha bugüne kadar bana hiçbir sorun çıkartmadı kış şartlarında çalışmamazlık yapmadı kışın zincir takmak zorunda kalmadım nedenmi motor ağır olduğu için karda hiç kaymadı ben hayatımı iki bölüme ayırıyorum puntodan önceki dönem ve puntodan sonraki dönem aradaki fark ne biliyormusun sanayinin yolunu unuttum bazen oradaki usta arkadaşlar hayıflanıyor ama elden gelen bir şey yok ara sıra vaktim olursa yanlarına uğrayıp bir çaylarını içiyorum sadece o kadar ama sen yinede babanı zorlama sonra sana bana niye bu arabayı aldırdın demesin birde almanlar neden opele binmezler onu bir araştır derim
santiago
31/01/2011, 00:07
senin baba bence keyfini pek bilmior :) benimki aksine evoya kafayı yedi arabayı aldım ama babamdan sıra gelmiyor bana binmeye arabaya binemiyorum kendi arabasını bana kitledi benim arabaya biniyor
hsncck26
31/01/2011, 00:25
hasan sen ne yaaparsan yap babanın gözü opel astrada ben tekrar söylüyorum punto güzel bir araba ama opellerde güzel tercih tabiki sizin ben 5 yıldır punto kullanıyorum daha bugüne kadar bana hiçbir sorun çıkartmadı kış şartlarında çalışmamazlık yapmadı kışın zincir takmak zorunda kalmadım nedenmi motor ağır olduğu için karda hiç kaymadı ben hayatımı iki bölüme ayırıyorum puntodan önceki dönem ve puntodan sonraki dönem aradaki fark ne biliyormusun sanayinin yolunu unuttum bazen oradaki usta arkadaşlar hayıflanıyor ama elden gelen bir şey yok ara sıra vaktim olursa yanlarına uğrayıp bir çaylarını içiyorum sadece o kadar ama sen yinede babanı zorlama sonra sana bana niye bu arabayı aldırdın demesin birde almanlar neden opele binmezler onu bir araştır derim
ah ah babamın tek korkusu sorun çıkarttıgında dizelin masrafının çok olması eğer araba benzınlı olursa kendısı yapabılecek durumda en azından ucuza yaptırabılır.
peki bu 1.3 m.jet motorlar gerçekten sağlammıdır? ssorun çıkartırmı ? bakım masrafları nekadar dır?
Ziyaretci046
31/01/2011, 00:30
opelin elektronik arızası başbelasıdır özellikle egr sorun bi de lpg taktırmadan binemezsin gaz ayarı bagaj ölücek baban dizel punto alsın dicek multijetin üzerine tanımıyon
Grandepunto palio'nun multijeti opel de aynı motor var corsa astra da comboda fakat ondan da daha ii çünkü debriyaj sistemi opelin çok yaramaz oynar volant sistemi bozulduğunda 1000 tl civarında debriyajını yenilemek isteseniz opel corsanın 400 500 civarı palio puntonun 250 tl hallolur bi de opelin arıza tespit cihazına bağlamadan hiçbirşeyini yapamazsınız punto daha iyi ayrıca opel corsa d nin bile motor içi bomboş
ayrıca mutlujetin motor ömrü düzgün kullanıldığında bakımları zamanında yapıldığında 500,000 km dir
kolay kolay enjektör pompa turbo bozmaz her bakımda filtre yağ değiştirirsin en fazla fren balatası v kayışı v.s
hsncck26
31/01/2011, 00:40
arkadaşlar biliyorum bu hakkında yazanlarınızın çoğunda multıjet ya da benzınlı punto var.
gerçekten sizlere güvenip multıjet alma konusunda ısrar edebılırım degıl mı
sonunda pişman olmam değil mi ?( kaporta hariç)
Ziyaretci046
31/01/2011, 00:48
kaportadan niye pişman olasın sen arabayı nerden alcan eskişehirden mi izmirden mi göster kasasını yorgun bir araba değilse memnun olursun değişen olmasın 1 parça boya da önemli değil düzgün olmuşsa değişende ön çamurluktan başka birşey olursa alma
hsncck26
31/01/2011, 00:51
eskişehirden alıcam ön tampon değşmiş(orjınalıyle) bugun baktık babam çok bişi olmaz dedi ama sanayıye goturup kaldırıp altına bakıcam dedı. arabanın km orjınal 43 bınde bıde sol tarafta 4 parça boyalıymış.bu arabayı 20.500 e alıcaz ama eğer öleyse pyasası 22 cıvarı 2 lıra bulup dızelının duzgununu mu alalım yanı sıfır hatalısını ?
bu arada adam kaldırıma çarpmış tampon kırılmış bde araç 2008
Ziyaretci046
31/01/2011, 00:54
eskişehirden alıcam ön tampon değşmiş(orjınalıyle) bugun baktık babam çok bişi olmaz dedi ama sanayıye goturup kaldırıp altına bakıcam dedı. arabanın km orjınal 43 bınde bıde sol tarafta 4 parça boyalıymış.bu arabayı 20.500 e alıcaz ama eğer öleyse pyasası 22 cıvarı 2 lıra bulup dızelının duzgununu mu alalım yanı sıfır hatalısını ?
boyadan birşey olmaz da değişen ve çekiçlenip macun çekilmiş yerleri varsa alma yarın macunlar atıcak sıkıntı olur boya ölçme cihazıyla bakın kalınlık mikron olarak 200 üstü çıkarsa macun olma ihtimali artar
fiyatı normal
hsncck26
31/01/2011, 01:03
bana gerçekten normal kullanımda(yani üzerine düşülerek kullanılmayarak yada abartılı şekilde kötü kullanılmadan) araçların motorlarında hasar çıkmıyor değil mi?
kendınızden buna örnek verebılırsınız değil mi ?
Ziyaretci046
31/01/2011, 01:15
bana gerçekten normal kullanımda(yani üzerine düşülerek kullanılmayarak yada abartılı şekilde kötü kullanılmadan) araçların motorlarında hasar çıkmıyor değil mi?
kendınızden buna örnek verebılırsınız değil mi ?
1.5 dci 1.4 hdi 1.6 hdi 1.9 jtd 1.8 tdci v.s bunlara komple motor yenileme sürekli yapıyoruz dizelde mutlijetin daha motorunu yatak sarmadan dolayı enjektörün açık kalıp pistonu eritmesinden dolayı sökmedim 400,000 km yaklaşan doblo müşterim var gidiyo halen
multijetde filtreden ısıtma bujisi devirdayim gergi rulmanı filtre o tip şeyler değiştirirsin bunlarda para tutan şeyler değil ayrıca triger kayışı yok zincir var zırt pırt değişmiyo o da
hsncck26
31/01/2011, 01:27
gerçekten çok ama çok teşekkür ederim yardım ve söyledıklerınız ıcın ınsallah en kısa zamanda m.jet düzgün bişi almış olurum
gerçekten allah razı olsun...
gerçekten çok ama çok teşekkür ederim...
Ah ah istanbulda olsaydın da bir iki albea kullanan taksicilere sorsaydın. Hepsi de yağını suyunu eksik etme hiçbirşey olmaz der. Merso, Bmw motorlarını bilmem ama sağlamlık bakımından toyota ve fiat dizel motorları bir numara, hatta güç ve tork bakımından multijet d4d'den daha iyi.
Benim babam da hem dizel oluşundan hem de HB oluşundan dolayı bu arabayı hiç istemedi, zorla aldırdım :) ama şimdi açıkça söylemesede çok beğeniyor. Kaporta olayına gelince artık eski amerikan arabaları gibi sağlam kaportalı araba kalmadı, şimdiki felsefe "yumuşak kabuk, sert çekirdek" Yani arabanın dışına ne olursa olsun içindekilerin hayatını kurtarmak çok daha önemli. Aşağıdaki videoyu izlettir bakalım ne diyecek
1595 Chevrolet Belair ve 2009 Chevrolet Malibu tartma testi - Vidomodo.Com (https://www.vidomodo.com/vidomodo/video.php?id=4007)
İyi şoför olan da hemen mühendis kesiliyor kardeşim ya statik hesapları gerilim bükülme hesaplarını süs olsun diye mi yapılıyor. Ayrıca bu araçlarda aerodinamik yapı yüzünden şişkinlikler var ve çarpışma anında ilk teması sağlasın diye.Ayrıca aerodinamic bir aracı hem ekonomik hem güvenli yapar araç dengeye kavuşur.
hsncck26
03/02/2011, 02:50
İyi şoför olan da hemen mühendis kesiliyor kardeşim ya statik hesapları gerilim bükülme hesaplarını süs olsun diye mi yapılıyor. Ayrıca bu araçlarda aerodinamik yapı yüzünden şişkinlikler var ve çarpışma anında ilk teması sağlasın diye.Ayrıca aerodinamic bir aracı hem ekonomik hem güvenli yapar araç dengeye kavuşur.
sizin söyleddıklerınızn birçoğu yüksek hızlı çarpışmalar için geçerli babamda bunu kabul edıyor (oğluda mühendıs olcagı ıcın ıstemese bile :D )
fakat yavaş iken motora gelebılır diyor.banada gösterdi o ön yanları çok boşluk var gerçekten
Bide şöyle düşün motor bölümü şu eski 37 ekran tv ler vardı işte ondan biraz daha büyük eski arabalardakiler gibi devasa değil eee yan ekipmanlarda düzelli ve onlarda teknolojiden nasibini almış. Ama araba çok da küçük değil boşluk kalmasın diye adamlar napacaklardı file mi dolduracaktı yani. Ayrıca boş ver ya kaza dediğin kader işi kasko yaptır benim gibi 710 tl ye full kafan rahat etsin. Bişey olursa Allah korusun seni korusun gerisiboş en fazla pert olur parayı alırsın. Yanları dolu olanlar orta hızlı kaza yaptı diyelim o boşluğu dolduran ekipman bozulacak bozuk ekipoman dolu olsa nolur yani.
punto acaba babanızı beğenmiş mi ? bir de olaya bu açıdan bakmak gerekiyor...:)
hsncck26
04/02/2011, 11:56
böyle demeyelim =) babamı ikna ettım ben artık sadece az km de araba gelmesını beklıyoruz =)
rodopian16
05/02/2011, 14:49
5000 avroya 1-2 model aşağıda mercedes bmw audi varken niye opele binsin bu almanlar?
Kronokrator
05/02/2011, 15:15
sizin söyleddıklerınızn birçoğu yüksek hızlı çarpışmalar için geçerli babamda bunu kabul edıyor (oğluda mühendıs olcagı ıcın ıstemese bile :D )
fakat yavaş iken motora gelebılır diyor.banada gösterdi o ön yanları çok boşluk var gerçekten
hasan kardeşim, bak yandan girdi araca, çamurluğu parçaladı ama şasiye dokunmadı.
arkadaşlar biliyorum bu hakkında yazanlarınızın çoğunda multıjet ya da benzınlı punto var.
gerçekten sizlere güvenip multıjet alma konusunda ısrar edebılırım degıl mı
sonunda pişman olmam değil mi ?( kaporta hariç)
Alın şu arabayı artık :)