Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka çalınması
slm arkadaslar luffen bunu okuyun gecengun gecenin bir vaktimde arabamın iki plakasıda calın mıs sabah işten geldigimde plakaları calmıslar 2 gündür ugrasıyom karakol emlıyet lutfen plakalarınızı kontrol edım saglamlıgını
krakercocuk
26/01/2011, 17:23
vallahi vahim bi durum cok sakat:S
WiSTaRiA
26/01/2011, 17:25
Aman arkadaşlar plakanın kaybolması demek yandınız demek... Çok dikkatli olun...
sakinkaradas
26/01/2011, 17:52
aman kardeş çok tehlikeli bir durum.bence hemen emniyete müracaat etmende fayda var.plaka degişikligi iste hemen.zira başkasının cezası veya başka sakat durumlarla karşı karşıya kalırsın allah korusun.
fatihtemizer
26/01/2011, 18:00
zabıt tutturun..elinizde evrak olsun bir şey olmaz..herhangi bir durumda gösterirsiniz..
Alan vatandaş allahından bulsun ne denirki
Boyle insanları asacan polıs yakalıyor savcı serbes bırakıyor servis soforu anlatıyor 800 tl lık mazot calmıslar sevis otobusunden akuler calınıyor
abulbul08
26/01/2011, 19:10
geçmiş olsun
predator_ant
26/01/2011, 19:44
slm arkadaslar luffen bunu okuyun gecengun gecenin bir vaktimde arabamın iki plakasıda calın mıs sabah işten geldigimde plakaları calmıslar 2 gündür ugrasıyom karakol emlıyet lutfen plakalarınızı kontrol edım saglamlıgını
Bence çalan şahıs plakaların ikisini de arka tarafa monte ettirmeli. Ne günlere kaldık,acaba ne yapacak kayıtlı kürekli plakayı...
Ne kadar bağlasanızda vidalasanızda yapan yine yapar , önemli olan bu tip cezaların ağır olması caydırcılığın olması, hırsızlığa ne olursa olsun şeriat kanunu gibi bir ceza vereceksin bak bakalım bir daha yapabiliyormu...
eexelanss
26/01/2011, 20:06
Elinizde tutanağınız varsa korkmayın hiç bir sıkıntı yaşamassınız. Nerden bildiğimi sorarsanız 1 yıldır pilakalarım çalıntı. hala bulunamadı.. Yazın tatilden dönerken radara yakalandım.. Araba çalıntı diye tedirgin oldular lakin tutanaklarım yanımdaydı..
geçmiş olsun burdada çalıyo ş*****lerr
ibrahim06
26/01/2011, 21:48
Araçta çalınacak en kolay şeyler plakalar.
WiSTaRiA
26/01/2011, 22:01
eve giderkende plakalarımı alsak yanımıza :D
eve giderkende plakalarımı alsak yanımıza :D
oda gzl ama ceza ksiyo plis:D
oda gzl ama ceza ksiyo plis:D
Neye kesecek kı cezayı polıs ne gunlere kaldık imam ostrursa cemat ne yapar mısalı bastakılerden ornek alıyoruz hep
Peki böyle bi durumda araç plakası değiştirilebiliyomu ?
Belki burası yeri değil ama..
Yada keyfi olarak plaka değişebiliyomuyuz? ( keyfi demeyimde sizden önceki aracın sahibi trafikte çok saçma sapan hareketler yapmış çok kişinin canını yakmış plakayı bi şekilde etiket etmiş ve sen o araçla artık normal seyrinde de gitsen bilen eskiden zarar gören herkez rahatsız ediyo seni.. ) Şu an bi arkadaşımın başına gelen olay! bu durumda araç plakası değiştirilebiliyomu ? aracı krediyle alınmış bankadan rehinli..
StrawBeeRy
27/01/2011, 00:58
geçmiş olsun
benim önde yok arkadada app var çalsa ne yazar orjinalleri evde duruyor en iyi bu bence öndekini orjinal yapmak arkayı app yapmak arkadaki orjinalide bagaja koymak çalarsa önü çalsın bir tanesi bende diğeri düştü diye zabıt tutturur yenisini çıkartırım
geçmiş olsun, adamlara bak ya ne yapacaklarını şaşırdılar,
bunlara iyi bir ceza bak birdaha yapıyorlar mı
geçmiş olsun
benim önde yok arkadada app var çalsa ne yazar orjinalleri evde duruyor en iyi bu bence öndekini orjinal yapmak arkayı app yapmak arkadaki orjinalide bagaja koymak çalarsa önü çalsın bir tanesi bende diğeri düştü diye zabıt tutturur yenisini çıkartırım
Mert fikir süpermiş.
Plaka gs bjk fb olsa anlıcam vatandas kolleksiyon yapıyor derdım artık ödür tarafta hesabını sorcaz
smartmavi
29/01/2011, 23:24
Araçta çalınacak en kolay şeyler plakalar.
sadece plakalar değil;
anten ve sileceklerin lastikleri :D
benimde evimin önünden geçen gün 2 plakamı da çaldılar . karakola gittim tutanak tutturdum ama daha yeni plakaları almadım. tekrar çalınır diye korkuyorum bide yeni plaka çıkarma masrafı ne kadar bilgisi olan varmı acaba
Bu tür şeyler herkesin başına gelebilir. Hemen karakolda tutanak tutturur ve şikayetinizi yaparsanız, endişelenmenize gerek olmaz. Polisimiz zaten sizin izlemeniz gereken yolu izah edecektir. Olası kötü durumlarda başvurunuzu yaptığınızı belirtir sorumluluktan kurtulursunuz. Geçmiş olsun.
coupe araçlarda yani tek kapı puntolarda ön tarafa plaka takmak zorunlu değil arkadaşlar sadece arkaya takılabilir..ayrıca plakası çalınan arkadaş zabı tutturduğunda plakası yenilenene kadar ki cezai işlemlerden mesul değildir..ama bana sorarsan 98 liraya mal oluyor ama plakayı değiştir derim ben..
Öne plaka takmazsanız %90 23.maddeden ceza yersiniz. Kanunda bir muğlaklık var bu da "görünür biçimde" tanımından kaynaklanıyor. Ancak plakayı önden çıkarıp cama koysanız bile ceza kesebiliyorlar, itiraz hakkınız da yok gibi birşey. Ben riske girmeyin derim, karar sizin.
Hırsızlar plakayı zevk olsun diye çalmıyor beyler,başka bir sokaktan çaldıkları aracın üzerine takarak o araçla istedikleri yere gidiyorlar.
Çalınan araç daha çabuk farkedildiği için polise haber veriliyor ve polis ekipleri o aracı kendi plakasıyla arıyorlar,halbuki araçta sizin plakanız takılı olduğundan ve sizde polise hemen haber vermediğinizden polisin önünden rahatllıkla geçiyorlar ve daha sonra bu araçları ya hemen satıyorlar veya aynı gece parçalıyorlar...
Plakaları bayiden aldığınız gibi bırakırsanız çalınmaları çok kolay oluyor,çekince hemen yerinden çıkıyor,en güzeli yapıştırma yöntemi,buna birde perçin veya vida eklerseniz kimse uğraşmaz plakanızla,az ilerinizde çalınmaya müsait başka bir plaka mutlaka vardır...