Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sokak düğünleri

brkprlk35
21/01/2011, 22:29
Bir abimizin düğün dernekle ilgili bir konusunu görünce benimde bir merakımı sizin yorumunuza bırakmak istedim. Hani şu yazları son ses bangır bangır yapılan düğünler.. Eski bir gelenek tabikii davul zurna fakat bu olaylar köylerde herkesin birbirini tanıdığı birbirini sevdiği ortamlarda olabilecek şeyler değil mi? Benimde şahsi fikrim bunların uygulanmaması. Eş dost eğlencesi yapılır ya da bir düğün salonunda yapılabilir ya da tarla gibi boşluk bir arazide de yapılabilir. Sonuçta herkesin maddi durumu yok ama halkın kafasını şişirmek bana daha abes geliyor. Tabi geleneğimiz böyle diyebilrsiniz ama o zamanlar herkes köylerde ufak ufak topluluklarda oturuyordu. Artık kentleşmeler başladı fakat bunun önüne geçilemedi. Her sokak arası yazları düğünlerden geçilmiyor. Yorumlarınızı merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

izoci
21/01/2011, 22:40
12 den sonra ses açmak yasak ztn ama öncesini bilemem...

pdr42
21/01/2011, 22:45
ben dısarıda böyle bir düğün gördüğümde hoş karşılamıyorum. konvoylarda korna olayınıda hos karşılamıyorum. konvoya katılsam bile kesinlikle korna basmıyorum

takres
21/01/2011, 22:48
abartıya kaçmadığı sürece bence mahsuru yok...

femoli
22/01/2011, 01:30
Orf adet annane diyorum fakat kotu bir sistemle son ses calinan muzik diye tabir edilen ses hosluktan cok insanda bosluk yaratiyor.. Kaliteli bir muzik sistemi ve duyulabilecek duzeyde bir sesle ben bu olayin herzaman arkasindayim zaten yasalarda musamma gostermis olacakki saat 21:00 kadar sistemin acik kalmasina izin veriyorlar:)

Bence gelin uc bes tane kalmis adetlerimizide kentlesme ilcelesme bahaneleri ile oldurmeyelim :)

WiSTaRiA
22/01/2011, 01:38
Alın işte bir örf adet düşmanlığı daha... Ya Femoli ağzına sağlık parmaklarına sağlık klavyene kurban olayım nasılda yazmışsın... Zaten bittik gittik öldük bitiyoruz ne örfümüz kaldı ne adetimiz yakında dinimizi türkçemizi elimizden alıcaklar bu zihniyele gidilirse... Bırakın 3-5 tane kalan örf adetlerimize sadık kalalım... Burak kardeşim profil resminde kullanmış olduğun müzik aletinden bende nefret ediyorum bangır bangır çalıyosunuz vs vs ama sana saygı duyuyorum çünkü sen onu çalmaktan ve dinlemekten zevk alıyorum... Yanımda çalınsada duymamazlıktan gelip çekip gidiyorum... Sokak arası kına geceleri yapılır genelde... Çorluya gelin yazları her cuma cumartesi akşamları mahalle aralarında kınalar yapılır... Adetlerimize sahip çıkın... Kentleştik diye sosyeteliğe özenmeyin... Hepimiz anadolu çocuğuyuz... Örf ve adetlerimize sahip çıkmalıyız...

Bu akşam nedir ya herkez anlaşmış gibi örf adet beğenmeme konuları açıyor...

evolodi
22/01/2011, 02:54
bizim de apartmanin ziline veletler basiyor ben de şikayetciyim konu açacam :D

muratx41
22/01/2011, 07:58
Bir abimizin düğün dernekle ilgili bir konusunu görünce benimde bir merakımı sizin yorumunuza bırakmak istedim. Hani şu yazları son ses bangır bangır yapılan düğünler.. Eski bir gelenek tabikii davul zurna fakat bu olaylar köylerde herkesin birbirini tanıdığı birbirini sevdiği ortamlarda olabilecek şeyler değil mi? Benimde şahsi fikrim bunların uygulanmaması. Eş dost eğlencesi yapılır ya da bir düğün salonunda yapılabilir ya da tarla gibi boşluk bir arazide de yapılabilir. Sonuçta herkesin maddi durumu yok ama halkın kafasını şişirmek bana daha abes geliyor. Tabi geleneğimiz böyle diyebilrsiniz ama o zamanlar herkes köylerde ufak ufak topluluklarda oturuyordu. Artık kentleşmeler başladı fakat bunun önüne geçilemedi. Her sokak arası yazları düğünlerden geçilmiyor. Yorumlarınızı merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

düğüne mana bulacagına git bogazdaki diskolara mana bul onlara kalsa sabaha kadar çalacaklar son ses

Scottie
22/01/2011, 09:57

o arkadaş konuyu açmış fakat sonu hiç güzel olmamış. bizim sokakta bir düğün varsa ben hiç bir şekilde rahatsızlık duymam. sokakta oturan komşunun gürültüsüne en mutlu gününde bile katlanıver. ne demişler ev alma komşu al. komşu komşunun külüne muhtaçtır.

WiSTaRiA
22/01/2011, 10:14
Komsudan ziyade bunlar orf adet gelenektir...

Scottie
22/01/2011, 10:21
konu yine başka yerlere gitmesinde...

WiSTaRiA
22/01/2011, 10:23
Orf adetime laf edilecekse konuyu baska yerlere gotururum esercim...

Scottie
22/01/2011, 10:27
eyvallah.... Orçun...

WiSTaRiA
22/01/2011, 10:28
Kusura bakma eserim ama bukadar cahilligi ve yobazligi hazmedemiyorum

Scottie
22/01/2011, 10:29
doğru diyorsunda herkes de istemeyebiliyor.

WiSTaRiA
22/01/2011, 10:31
Saygi duyacak yasadigi ortama cevresine...

Scottie
22/01/2011, 10:34
herkes herkesin düşüncelerine saygı göstermesi gerekir zaten..

WiSTaRiA
22/01/2011, 10:44
Haklisin esercim... Ama saygi sinirkari cercevisinde tabiki...

ibrahim06
22/01/2011, 10:46
Küçük yerlerde belki olabilir ama koca koca şehirlerde kimsenin kimseyi gürültüyle bangır bangır rahatsız etme hakkı yoktur.Düğün bile olsa. Hakkı başkalarının hakkını engellemekle karıştırmayalım.

WiSTaRiA
22/01/2011, 10:50
Halkimizin en mutlu gunune rahatsizlik olarak bakiliyorsa dusuncelerinize saygi duyarim...

ademtahir
22/01/2011, 10:56
bizim konya'da düğünlerin bir çoğu evin bahçesinde veya sokağında yapılır sokağa 20 adet civarında masa kurulur ve konya pilavı dediğimiz olayı vardır ve bunun tadı bir başka bir şeydir otel düğünü ile kıyas bile edilemez
gürültü konusunada gelince gece 00:00 kadar hiç bir mahsuru yok benim için çalsınlar oynasınlar zıplasınlar istediklerini yapsınlar bu gayet doğal olması gerekende birşey
komşumu en mutlu gününde 1 gece idare edemeyeceksem zaten adam değilimdir..
konvoyda korna yapmaktan bahsedilmişken şunuda belirtiyim kesin ceza yazılmalı çok iğrenç bir gürültü oluyor Edirne'de yaşadığım yıllarda orada böyle bir uygulama vardı ve kimse dat dat diye gezmiyordu

resimi görünce canım çekti düğün olsada gitsek :)

ibrahim06
22/01/2011, 10:59
Halkimizin en mutlu gunune rahatsizlik olarak bakiliyorsa dusuncelerinize saygi duyarim...

Sevgili Orçun abim ben senin iyi niyetini biliyorum. Lakin ben Ankaranın 5-6 farklı yerinde oturdum. Eşim haftada 2-3 gece nöbetçi.Dolayısıyla küçük çocuk-bebekle hep ben geceleri yalnız kaldım.Oturduğum muhitlerde mayıs ayında düğünler bir başlardı ekim bitene kadar her sokakta bir tanesi nerdeyse. Gündüz gece kafan şişer. Ne çocuk uyur ne sen. Gerçekten gürültü kirliliği. Tanımadığın bir sürü adamın eğlencesi yüzünden sen mağdur oluyorsun. Ha yapılacak olan ne? Artık birçok apartman altına bu işler için yerler yapılıyor. Veya okulların toplantı salonları müsait oluyor. Ve bu iş için uygun hesaplı yerlerin açılması gerek. Bu yaz kendi kaynımın düğünü inan ben dışarda yaptırtmadım Sincanda. Gerçi dışrda yapmak yasak ama Sincan emniyet müdürü benim iş arkadaşımın kocası ve tanıdığım. Yani izin almak sorun değildi ama biz gercekten Ankara gibi bir yerde insanları rahatsız edemezdik. Bir okulun Çok amaçlı salonunu 300 lira gibi çok düşük bir paraya kiraladık.Hem okul kazandı hem de insanlar rahatsız olmadı.

femoli
22/01/2011, 11:13
Sevgili Orçun abim ben senin iyi niyetini biliyorum. Lakin ben Ankaranın 5-6 farklı yerinde oturdum. Eşim haftada 2-3 gece nöbetçi.Dolayısıyla küçük çocuk-bebekle hep ben geceleri yalnız kaldım.Oturduğum muhitlerde mayıs ayında düğünler bir başlardı ekim bitene kadar her sokakta bir tanesi nerdeyse. Gündüz gece kafan şişer. Ne çocuk uyur ne sen. Gerçekten gürültü kirliliği. Tanımadığın bir sürü adamın eğlencesi yüzünden sen mağdur oluyorsun. Ha yapılacak olan ne? Artık birçok apartman altına bu işler için yerler yapılıyor. Veya okulların toplantı salonları müsait oluyor. Ve bu iş için uygun hesaplı yerlerin açılması gerek. Bu yaz kendi kaynımın düğünü inan ben dışarda yaptırtmadım Sincanda. Gerçi dışrda yapmak yasak ama Sincan emniyet müdürü benim iş arkadaşımın kocası ve tanıdığım. Yani izin almak sorun değildi ama biz gercekten Ankara gibi bir yerde insanları rahatsız edemezdik. Bir okulun Çok amaçlı salonunu 300 lira gibi çok düşük bir paraya kiraladık.Hem okul kazandı hem de insanlar rahatsız olmadı.

İbrahim aslında hepimiz aynı konuşuyoruz fakat farklı anlatıyoruz. Zaten rahatsızlık düzeyine gelen düğün dernek vs gibi işlerden herkes rahatsızlık duyar örf adet diyerektende kendimizi kasacak halimiz yok , yanlız bu olayların hiç yapımamaması yada yapıldığında yanlış olması manasına gelmez elbette yerini yurdunu hazırlayıp belki bir bahçe olur belki bir kahve hane olur okul olur vs olur imkan varsa elbette oralarda yapılması daha münasiptir fakat olmayınca olmuyor bazen :) bunlardada birazcık dişimizi sıkıp yada uygun koşullarda kişi veya kişilere durumu izah edip önlem almaya zorlamalıyız ama amaç asla bu olayı yok etmek değildir.. ;)

pdr42
22/01/2011, 11:16
ebette herkesin en mutlu gününü kutlamaya hakkı var ama sabahtan aksama kadar datitir dütürü çlanalara karşıyım ben arkadaş. en geç saat 10 da düğün çengi kalkması lazım üstelik bazı düğünler perşembeden başlıyor ve pazara kadar gece 12ler 1ler polis gelmese adamlar sabaha kadar devam edecek. bence normali saat 10 da bitirilmeli. örf adetlerimize kimse birsey demez ama saat 10 dan sonrada yazık kardesim ya
Bu arada adem düğün pilavını durup dururken hatırlatma valla canım cekti

ibrahim06
22/01/2011, 11:51
Birçok düğün rahatsızlık düzeyinde bunu unutmayın. Ademtahir çok iyi demiş. Evlerin bahçesinde yapılır demiş. Bizim memlekette de evlerin bahçesinde yapılır.Hatta yazın köyde düğün olsa da gitsek derim.Ademahirin dediği O evler ya müstakildir yada önceden yapılma 3-4 katlıdır. Yani komşular gerçekten birbirlerini tanırlar. Gürültüden rahatsız olurlar aslında ama rahatsız bile olsalar katlanırlar. Oysa burası Ankara benim oturduğum bina 10 katlı 30 daire.. Yan binalar da öyle ve orda yaşayanları tanımıyorum. Örf adet kalıcı olacak diye bişey yok. Zamanı geldiğinde değişime uğrar, ortadan kalkar, veya yenisi gelir.Burasını eğitimci-dilbilimci olarak söylüyorum.Kültür değişimi master tezimdir bu arada. Bu değişimi veya yenisinin gelmesini olumsuz algılamamak gerekir. Zira böyle olmasaydı gelişme de olmazdı. Lafı uzattığımı biliyorum ama bunlar birbiriyle ilintilidir. Dört büyük halifeden birnin sözü vardır :'' Hiçbir nesil kendinden önceki nesli yaşamaya gelmez. '' Burdan neler çıkar neler. Anne baba çocuk çatışmasında alınki kültür çatışmasına kadar. tamam sustum :)

muratx41
23/01/2011, 14:01
mahallede hergün çesitli sanatcılardan konser verilse eminim kimse rahatsız olmaz

Moosty
24/01/2011, 10:09
Fransa'da bir proje için iki ay kalmıştım. Saat 22:00 den sonra korna çalmak bile yasaktı.

22:00 den önce bile olsa yine de yüksek sesle müzik dinleyen kimse yoktu. Pardon, bir araba gördüm onda da Ahmet Kaya dinliyorlardı.

Gelenek göreneklere saygılıyız, düğün yapmanın gelenek göreneklerin de yanında, çiftlerin birlikteliklerinin yasal bir beraberlik olduğunun ilan edilmesi nedeniyle de düğünlerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle sokak düğünlerine karşı değilim, hatta birlikteliğin herkese duyurulabilmesi açısından sokak düğünleri çok daha mantıklı.

22:00 ye kadar rahatsız edici olmayan bir ses şiddetiyle yapılmasında sakınca yok. Ama evinde yaşlısı olan, hastası olan, çocuğu olan var.

Geçen yaz oturduğum evin yanında boşluk bir alan var, orada bir düğün yapıldı.

Çıkan ses müzikten de öte gürültüydü. Bir ara dayanamayıp 500-600 metre ötedeki bir markete gittim oradan bile gürültü duyuluyordu. Kapıyı pencereyi kapadık, yaz günü sıcağa katlanırız her gün olan bir şey değil bu düğün ama gürültü felaket. Evin içindeki dolapların camlarından mutfaktaki tepsilere kadar her şey zangır zangır titriyor. İki apartmanın arasındaki boşluk olduğu için iyice yankı yaptı. Bir de çoluk çocuk mantar fişek ne buldurlarsa patlattılar.

Gece 12 yi biraz geçtikten sonra şükür düğün bitti ama biz de bittik. Ertesi günü sokağın kirinden bahsetmek bile istemiyorum.

Hani gelenek görenek tamam ama, bizim geleneklerimizde komşuları rahatsız etmek, sokağı kirletmek de yok.

sundown
28/01/2011, 19:43
Bu konu başlığını ve yapılan yorumları okuduktan sonra istemeden tartışmaya dahil olmak durumunda kaldım.
Konuyu açan arkadaşın fikrine sert cevaplar veren bir onursal üye arkadaşın yaklaşımları açıkcası hoşuma gitmedi ve tahammülsüzlük sezinledim. Bu cevaplarda gereksiz gelenek fedailiği yapılmış.
Köy veya az nüfuslu mahalle veya kasaba ortamlarında ki sokak düğünleri belki gerçekten eğlenceli etkinliklere dönüşebiliyordur çünkü herkes birbirini tanıyordur ve mutlaka her aileden de temsilciler katılıp bu mutlu günlerine ortak oluyordur ve hatta çok fazla aktivitenin olmadığı bu küçük yerleşim yerlerinde bu tarz düğünler alışılmışın dışında bir eğlence gibi algılanmakta olduğunu düşünüyorum.
İnsanların toplu yaşadığı birbirinin varlığından bi haber, nüfusun kalabalık olduğu büyük şehirlerde yapılan bu sokak düğünleri bana göre de sakıncalı. Çünkü bu düğün tertip edilirken mahalle veya apartman sakinlerine gidilip sizce bir sakıncası var mıdır diye sorulmuyor. Belki bir sakinin cenazesi vardır ve insanın acısı varken sen aşağıda nasıl mutlu mesut bangır bangır misket havası çalıp oynayabilirsinki? yaşlısınıi kundaktaki bebeğini ve de gerçekten bu işten rahatsız olacak insanların varlığınıda düşünecek olursan evet kardeşim sen burada düğün yapamazsın ! belediyeninde buna müsade etmemesi lazım. Bunun gelenek görenekle alışkanlıkla uzaktan yakından bir alakası yok bence.
Herkes eğlencesinin sınırını bilmeli.
Bulunduğu yerdeki trafiği problem haline getiren, oluşan gürültü ile sakinleri gün boyunca rahatsız eden bunca zincir market var iken kurulan mahalle pazarlarını da, trafiğin çilesi, sinirküpü minibüs/dolmuşları da, yerleşim yerlerinde kurulan akaryakıt istasyonlarını da, gsm baz istasyonlarını da vs. tartışmaya açmamaız gerekiyor dahası.
Tartışalacak, gerekirse toplu olarak haraket edilecek rahatsızlığın dizboyu bir sürü daha konu var.
Hatta tepki alacağımı bile bile şunu da söyleyim Ramazan davulcularından bile rahatsız oluyorum ben ! Ramazan ayında 4 kez evime gelinsin istemiyorum. Erkeğin olmadığı evde eşimin, annemin ne olduğu belirsiz, kapıyı açmayınca 5 dk zile basan ve gitmeyen insanlarla neden muhatap oluyoruz hala bu devirde? Buda mı gelenek?
geleneklerin dönemin insanlarının ihtiyacına göre ortaya çıkmış ve gelişmiştir ama artık ihtiyaç yoksa o geleneğin sonlanması kaçınılmazdır.
Şunu da söyleyim; Sapına Türk'üm ve milli değerlerimize bağlıyım(bu açıdan sorgulanmamam için gereksinim hissettim)

Saygılar

WiSTaRiA
28/01/2011, 19:57
Bu konu başlığını ve yapılan yorumları okuduktan sonra istemeden tartışmaya dahil olmak durumunda kaldım.
Konuyu açan arkadaşın fikrine sert cevaplar veren bir onursal üye arkadaşın yaklaşımlarını açıkcası hoşuma gitmedi ve tahammülsüzlük sezinledim. Bu cevaplarda gereksiz gelenek fedailiği yapılmış.
Köy veya az nüfuslu mahalle veya kasaba ortamlarında ki sokak düğünleri belki gerçekten eğlenceli etkinliklere dönüşebiliyordur çünkü herkes birbirini tanıyordur ve mutlaka her aileden de temsilciler katılıp bu mutlu günlerine ortak oluyordur ve hatta çok fazla aktivitenin olmadığı bu küçük yerleşim yerlerinde bu tarz düğünler alışılmışın dışında bir eğlence gibi algılanmakta olduğunu düşünüyorum.
İnsanların toplu yaşadığı birbirinin varlığından bi haber, nüfusun kalabalık olduğu büyük şehirlerde yapılan bu sokak düğünleri bana göre de sakıncalı. Çünkü bu düğün tertip edilirken mahalle veya apartman sakinlerine gidilip sizce bir sakıncası var mıdır diye sorulmuyor. Belki bir sakinin cenazesi vardır ve insanın acısı varken sen aşağıda nasıl mutlu mesut bangır bangır misket havası çalıp oynayabilirsinki? yaşlısınıi kundaktaki bebeğini ve de gerçekten bu işten rahatsız olacak insanların varlığınıda düşünecek olursan evet kardeşim sen burada düğün yapamazsın ! belediyeninde buna müsade etmemesi lazım. Bunun gelenek görenekle alışkanlıkla uzaktan yakından bir alakası yok bence.
Herkes eğlencesinin sınırını bilmeli.
Bulunduğu yerdeki trafiği problem haline getiren, oluşan gürültü ile sakinleri gün boyunca rahatsız eden bunca zincir market var iken kurulan mahalle pazarlarını da, trafiğin çilesi, sinirküpü minibüs/dolmuşları da, yerleşim yerlerinde kurulan akaryakıt istasyonlarını da, gsm baz istasyonlarını da vs. tartışmaya açmamaız gerekiyor dahası.
Tartışalacak, gerekirse toplu olarak haraket edilecek rahatsızlığın dizboyu bir sürü daha konu var.
Hatta tepki alacağımı bile bile şunu da söyleyim Ramazan davulcularından bile rahatsız oluyorum ben ! Ramazan ayında 4 kez evime gelinsin istemiyorum. Erkeğin olmadığı evde eşimin, annemin ne olduğu belirsiz, kapıyı açmayınca 5 dk zile basan ve gitmeyen insanlarla neden muhatap oluyoruz hala bu devirde? Buda mı gelenek?
geleneklerin dönemin insanlarının ihtiyacına göre ortaya çıkmış ve gelişmiştir ama artık ihtiyaç yoksa o geleneğin sonlanması kaçınılmazdır.
Şunu da söyleyim; Sapına Türk'üm ve milli değerlerimize bağlıyım(bu açıdan sorgulanmamam için gereksiniz hissettim)

Saygılar

Merhabalar Umut Bey;
Sezgileriniz gerçekten çok yerinde... Evet tahammümülsüzlük sezinlemişsin gerçekten doğru... O gün başka konuda bir tartışma vardı ve bu konuda açılınca tahammül edemedim... Biz gelenek ve görenek fedaisi değiliz ama bazı değerlerimize sahip çıkıyoruz... Sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum ve fazla bişey de diyemiyorum ramazan davulcusuna karşı çıkan biriyle zaten polemiğe giremem... Artı cenaze olayını örnek vermişsiniz... Ben 15 aylık oğlumu kaybettiğimde mahallede kına gecesi vardı... Napmalıydım düğünümü dağıtmalıydım cenazem var benim diye... Onun için herkezin düşüncelerine hareketlerine örf ve adetlerine saygı duyulmalı... Ben böyle bir insanım beni yargılıyacağınıza bana saygı duymalısınız ben size nasıl saygı duyuyorsam ama şunu unutmayınki ramazanda gecenin sessizliğini bir davul sesi ve manilerle bozan birini duyduğum zaman inanınki içim bir tuhaf oluyor...

Saygılarımla...

Erdem Bozdağ
28/01/2011, 20:05
Karışmayım diyorum bu tarz hassas konulara ama gerçekten iş çığrından çıkıyor.
Öncelikle bazı mesajlarda herkesin düşüncesine saygı duyulmalı deniyor ama mesajları okuyunca kimse kimsenin düşüncesine saygı duymuyor tersine kendi düşüncesini diretmeye çalışıyor.Ucu çok hassas konulara değinmedikce,karşı tarafın saygı çerçevesini aşmadıkca herkes fikrini söyleyebilir.Bence bazılarımız fazla sert ve kırıcı konusuyor.Herkesin kendi fikridir.
Şu çok açık ki sanal ortamda özellikle tartışma konularında hele ki böyle kalabalık bir forumda ortak fikir birliği bulunmayacağı gibi tartışmalarla da bi çözüm çıkmayacagı cok acıktır.Ben kişisel olarak böyle konuların tartısılmasından,herkesin gerilmesinden,karşılıklı atışma durumundan çok rahatsızım.

Tamamen kişisel düşüncemdir

WiSTaRiA
28/01/2011, 20:11
Sonuçta bizim forumumuz sanal bir platformda olsa erdemcim burası bir aileden öte yeni olanlar bilemez... Biz daha iyi biliriz... Saygı çerçevesinde sadece tartışıyoruz... Şahsım adıma kimseyi kırma yada aşağılama gibi birşey yapamam yaptıysamda şimdiden özür dilerim... Sadece bir konuyu tartışıyoruz gerginlik yaratmadan...Tabiki herkez kendi düşüncelerini söylemekte özgürdür... Saygı duyarım...

Erdem Bozdağ
28/01/2011, 20:15
Bende aynı şeyi söylüyorum zaten.Biz normal yaşantıda da gorusen konuşan insanlarız ama açılan konular çok hassas,çok göreceli şeyler ve gerçekten kırıcı şeyler dogurabilir.Hani bir modifiye olsa yakışdı yakışmadı olmamış denir geçilir.Konu örf adet gelenek olunca çok değişken bişey.Herkesin dogrusu,inancı,örfü,bakış açısı farklı olabilir.Benim tek dediğim bunları tartışmak özellikle bu sanal forum platformunda çok yanlış.Çünkü herkes kendi bildiğini savuncaktır.Şu konuyu baştan sona okuyunca ister istemez kırılmalar,sert çıkışlar olmuştur.Ben sadece rahatsızlıgımı dile getirdim.Bi de son zamanlarda böyle hassas konuların açılıp gerginlik oluşmasından...

WiSTaRiA
28/01/2011, 20:22
Evet erdemcim yerden göğe kadar haklısın... O yüzden bu saatten sonra bu konu hakkın yorum yapmıyorum ve herkeze saygılarımı sunuyorum....

sundown
28/01/2011, 20:23
Sonuçta bizim forumumuz sanal bir platformda olsa erdemcim burası bir aileden öte yeni olanlar bilemez... Biz daha iyi biliriz... Saygı çerçevesinde sadece tartışıyoruz... Şahsım adıma kimseyi kırma yada aşağılama gibi birşey yapamam yaptıysamda şimdiden özür dilerim... Sadece bir konuyu tartışıyoruz gerginlik yaratmadan...Tabiki herkez kendi düşüncelerini söylemekte özgürdür... Saygı duyarım...

Orçun bey'in ilk cümlesinde geçen sayfadaki aile kavramı ''Yeni olanlar'', ''Eski olanlar'' şeklindeyse, bir ayrım söz konusu ise, yeni olanların eski olanların arasında yeri yok ise, herşeyi daha iyi eski olanlar biliyor ise ve ayrıca bunu diğer eski üyelerden sezinler isem bu platformdan ayrılmak durumunda kalacağım sanırım.

Erdem Bozdağ
28/01/2011, 20:31
Tabii ki öyle bir ayrım yok olamazda.Sanırım orda denmek istenen bu kavramın farkına varamamış olanlar.Yani buranın gerçekten aile ortamı gibi görmeyenler için denmiştir.Yoksa hiçbirzaman eski yeni diye bir kavram olamaz.Nasıl olsa herkes birgün eskiyecek zaten:):)

WiSTaRiA
28/01/2011, 20:32
Umut bey kimse kimseyi zorla tutamaz bir yerde ama yazdığım yazıyı dikkatli okumanızı ve okuduğunuzu anlamanızı rica ederim.... GPTR forumu bir aile ortamıdır biz eski üye olduğumuz için bunun daha bilincindeyiz sizin gibi yeni üyeler bu aile ortamına yeni girdiğiniz için tam olarak farkında değilsiniz ve zamanlada bunun bilincine varılıyor... Ben bunu imaa etmek istedim ama siz fevri davranış sergilediğinizden neyi anlatmak istediğimi anlamamışsınız... Hiçbir zaman ayırım yapılmadı yapılamazda... Eyer yapılırsada Saygısızlıktır bu...

ibrahim06
28/01/2011, 21:40
Arkadaşlar siyaset dışında herşey nezaket çerçevesinde tartışılabilir. Ve şuana kadar kimse birbirini incitici yazı yazmıyor burda.Erdemcim tartışılmasında mahsur yok.Yeterki birbirimizi kırmayalım. Mesela bu konunun çok yararlı olduğunu düşünüyorum.

WiSTaRiA
28/01/2011, 21:47
aynen ibrahim hocam...

Erdem Bozdağ
28/01/2011, 22:17
Arkadaşlar siyaset dışında herşey nezaket çerçevesinde tartışılabilir. Ve şuana kadar kimse birbirini incitici yazı yazmıyor burda.Erdemcim tartışılmasında mahsur yok.Yeterki birbirimizi kırmayalım. Mesela bu konunun çok yararlı olduğunu düşünüyorum.

İbrahim abi siyaset dediğin şey zaten biraz örfe adete inanca bağlı değil mi sence?İnançlarımız,dogrularımız,hayata bakış açımız etki etmiyor mu zaten siyasi görüşlerimize de?Haklı olabilirsin benim bakış açım farklı da olabilir sadece fikrimi söyledim okadar.Benim göremediğim şeyi siz görüyorsanız ama saygı duyuyorum bende...Sonuçta hepimiz forumun çıkarı için gayret gösteriyoruz biyerde

fatihhhh
10/02/2011, 10:54
ben konuyu açan arkadaşı haklı buluyorum.
köylerde bu işler böyle olur.
doğrudur.
küçücük köyde herkes birbirini tanır, birisinin mutlu günü değil, tüm köyün mutlu günüdür.
ama şehir hayatı başkadır.
örf-adet, gelenek görenek diyerek,
köyde yaşadığımız yaşantıyı şehirlerde yaşayamayız.
yaşamaya kalkarsak, başka insanları rahatsız etmiş oluruz.
köyde balkondan soframızı silkelerdik, yapın bakalım apartmanda neler oluyor?
olmaz arkadaşlar.
komşum 1 tane değilki,
yüzlerce,
bide modern ses sistemleri ile değil komşum, 2 sokak aşşağısında oturan kişinnin de öutluluğunu evime taşıyor.
bence yanlış.
zaman-mekana göre yaşamasını bilmek lazım.
büyük şehirler, milyonlarca insanın bir arada yaşaması için organize olmuş topluluklardır.
bu organizasyonun katı kuralları olmalıdır.
o kurallara uymak gerekir.
kul hakkı islamiyeti islamiyet yapan en önemli kuraldıor.
müslüman olduğunu düşünen kul hakkına değer veriri.
kul hakkına değer veren, asla bi başka kişiyi rahatsız etmek istemez.