Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezası Hız ihlali hakkında!!!!!

gkhn-34
20/01/2011, 13:26
arkadaşlar dün adresime Hız ihlaliyle ilgili bir ceza geldi.
Olay 8 ocakta oldu fakat tarafıma 19 ocakta tebliğ edildi.
İnternette, 7 İş gününü geçen tebliğlerin iptal edileceğini okudum. Yani aradan 11 gün geçmiş oluyor bu mantığa göre..
Bu konu hakkında fikri olan veya iptal ettiren varmı?
Bu arada cezayı duysanız heryerinizle gülersiniz 50 olan hız limitini 59 yaparak geçmişim. Vay be ben neymişim:)

USTA
20/01/2011, 13:48
Adliyeye müracaat ederek iptalini isteyebilirsiniz,7 iş günü içerisinde adresinize teslim edilmesi gerekiyor...

gkhn-34
20/01/2011, 13:54
Açıkçası tereddüt ettim, İnternette baya bişiyler okudum ama net bişiy yok.. cezayı iptal eden mahkemede var, etmeyen de.. Çok birşey değil ama saçma bi nedenden dolayı 140 tl (peşin ödenirse 105 TL) ceza almak ağırıma gitmiyor değil..

opexturk
20/01/2011, 13:55
59 mu :=) o nasıl bir ceza ya ne saçmalık valla geçmiş olsun ne diyeyim ki başka

gkhn-34
20/01/2011, 14:02
59 mu :=) o nasıl bir ceza ya ne saçmalık valla geçmiş olsun ne diyeyim ki başka

Aynen öylee.. Şehir içi hız limiti 50, fakat cezayı kestiği yer bölünmüş yol, şehrin içi falanda değil... Nerede Kurallara uyan adam var tak yakalıyorlar benim gibisini:) Yaşasın ilahi adalet !!

sabanci
20/01/2011, 14:10
geçmiş olsun bende bölünmüş şehir dışında bir yolda 70 le yemiştim durdurup plakamı okuyamadıklarını söyleyip yazdılar makbuz falan vermediler eve gelicek dediler ama gelmedi herhalde gelirse bende adliyeye giderim 2 hafta falan oldu çünkü :D

gkhn-34
20/01/2011, 14:16
geçmiş olsun bende bölünmüş şehir dışında bir yolda 70 le yemiştim durdurup plakamı okuyamadıklarını söyleyip yazdılar makbuz falan vermediler eve gelicek dediler ama gelmedi herhalde gelirse bende adliyeye giderim 2 hafta falan oldu çünkü :D

İnşşallah iptal edilir, Gelişmeleri buradan belirticem.. En önemlisi bu itiraz dilekçesi CEzada ödemeyi durduruyo.. ceza kesinleşşe bile mahkeme kararından sonra, %25 indirim hakkın oluyor. tabi bunun içinde süreyi geçirmemek gerek..

opexturk
20/01/2011, 14:45
hız limiti 50 bile olsa biliyosunuz ki % 10 geçim payı oluyo yani 55 km hız hakkınız olmuş oluyo eeee 4km hız için ceza mı kesilir ya ne saçmalık ama dediğiniz gibi kurallara uyuyosunuz ondan sonra böyle saçma cezalar can sıkıyo

EVOCU
20/01/2011, 15:14
Tebliğ iLe Tebellüğ.. Siz Bunları Karıştırıyosunuz Arkadaşlar.. Sizin Öğrenme Tarihiniz Tebellüğdür Postadaki Gecikmeler Dikkate Alınmaz.. Bilginize..

ozay06
20/01/2011, 15:24
Bende dün ankara çevre yolunda 98 ile radara girdim Ceza 290 tl Limit kaç diye sordum 50 dedi 50 ile gidilse burada insan kafayı yer dedim ama dinleyen yok Zoruma giden 4 şerit gidiş 4 şerit geliş olan yolun adının çevre yolu olmasına rağmen şehiriçi diye hız limitinin 50 olması Ben ve benim gibi bu yolu tercih edenler merkezi yerleri işgal etmemiş oluyoruz Adı üstünde çevre yolu fakat limit 50
Ayrıca kanunda tam saçmalık Limiti %10 ile %30 aşarsan 140 tl %30 un üzerinde aşarsan 290 tl Yani çevre yolunda 60 ile giderseniz 140 tl 66 ile giderseniz 290 tl 180 le giderseniz yine 290 tl Şimdi zaten şehiriçinde 180 ile gidilecek yol mu var? diye sorarsanız bahsettiğim yol Ankarayı bilenler için tarif edeyim Turan güneş bulvarına paralel giden çevre yolu Yol zaten aşağı yukarı 20 km sürekli eğimi olan bir yol Yolun etrafında şehiriçi denilebilecek hiçbir alan yok ama limit 50 ve 70 ile giderseniz 290 tl cezası var

IVAA
20/01/2011, 15:28
çok geçmiş olsun. nerede yedin tam olarak cezayı. şöyle bir yazı var aslında belki yardımcı olur TRAFİK CEZASI NASIL İPTAL ETTİRİLİR (https://www.paravefinans.com/trafik-cezasi-iptal-ettirme-0708201)

zafermutlu
20/01/2011, 15:31
59 ile gidildigi için ceza olur mu.. bu trafik cezalarında standartı yok her yer kendine göre uygulama yapıyor.. 55 e kadar ceza kesilmez kalan 4km araçta km hata payı olabilir çok anlamsız bir ceza olmuş..

gkhn-34
20/01/2011, 15:37
çok geçmiş olsun. nerede yedin tam olarak cezayı. şöyle bir yazı var aslında belki yardımcı olur TRAFİK CEZASI NASIL İPTAL ETTİRİLİR (https://www.paravefinans.com/trafik-cezasi-iptal-ettirme-0708201)

Cezayı bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim Çorlu 'da şifa hastanesi önünde yedimm..
Fakat bir uyarı İstanbul incirli avcılar arası e-5 'tede belli yerlerde ceza kesildiğini duydum genede dikkat etmekte fayda var

ozay06
20/01/2011, 15:40

Teşekkür ederim Ceza bizzat trafik ekipleri tarafından kesildi ve bana imzalatıldı 3 ekip arabası 8-10 polis vardı Ceza makbuzu yetiştiremiyorlardı bile Her gelen araç ilerideki radar tarafından ekibe bildiriliyor ve ehliyet ruhsatı alan memur cezayı kesiyor İnsanlar haklı olarak isyan ediyorlar ama polislerin ceza kesmekten başını kaşımaya vakti yoktu Zaten o ortamda biraz önce makbuzunuzu alıp gitmek istiyorsunuz 15-20 dk bekledikten sonrada makbuz kesiliyor Birde memur bana yıl içerisinde 4 defa bu cezayı yemem durumunda ehliyetimin 1 yıl alınacağını hatırlattı

gkhn-34
20/01/2011, 15:40
Tebliğ iLe Tebellüğ.. Siz Bunları Karıştırıyosunuz Arkadaşlar.. Sizin Öğrenme Tarihiniz Tebellüğdür Postadaki Gecikmeler Dikkate Alınmaz.. Bilginize..

aynen doğru diyosun esas alınan tebliğdir. Resmi olarak senin teslim aldıgın tarih. Ama ceza iptali için hangisini neye göre ölçüt kabul ediyorlar tam bir muamma... Gerçek şuki sanırım hakimin o anki ruh hali.. ve sizin itiraz dilekçesinde kullanacağınız mantıklı cümleler..

gkhn-34
20/01/2011, 15:45
Bende dün ankara çevre yolunda 98 ile radara girdim Ceza 290 tl Limit kaç diye sordum 50 dedi 50 ile gidilse burada insan kafayı yer dedim ama dinleyen yok Zoruma giden 4 şerit gidiş 4 şerit geliş olan yolun adının çevre yolu olmasına rağmen şehiriçi diye hız limitinin 50 olması Ben ve benim gibi bu yolu tercih edenler merkezi yerleri işgal etmemiş oluyoruz Adı üstünde çevre yolu fakat limit 50
Ayrıca kanunda tam saçmalık Limiti %10 ile %30 aşarsan 140 tl %30 un üzerinde aşarsan 290 tl Yani çevre yolunda 60 ile giderseniz 140 tl 66 ile giderseniz 290 tl 180 le giderseniz yine 290 tl Şimdi zaten şehiriçinde 180 ile gidilecek yol mu var? diye sorarsanız bahsettiğim yol Ankarayı bilenler için tarif edeyim Turan güneş bulvarına paralel giden çevre yolu Yol zaten aşağı yukarı 20 km sürekli eğimi olan bir yol Yolun etrafında şehiriçi denilebilecek hiçbir alan yok ama limit 50 ve 70 ile giderseniz 290 tl cezası var

Sanada geçmiş olsunn... Gerçekten hız limitleri tekrardan düzenlenmeli, bnde bölünmüş yolda ceza yedim.. o yolda seninde dediğin gibi 50 ile gidersen saçma sapan bir trafik olur.. Mantıktan yoksun bir kural işte.

acRep
20/01/2011, 16:43
Cezayı bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim Çorlu 'da şifa hastanesi önünde yedimm..
Fakat bir uyarı İstanbul incirli avcılar arası e-5 'tede belli yerlerde ceza kesildiğini duydum genede dikkat etmekte fayda var

Sahil yolu Bakırköy - Ataköy istikametinde Çift radar var 200 metre ara ile hız limiti max 60 ilk radardan geçtiniz hızlandınızz (100 km ye çıktınız ) 2.radarı gördünüz tekrar 60 km ye düştünüz size göre gayet normal geçiş yapmış olabilirsiniz fakat bu seferde 1.radarla 2.radar arası mesafe hıza bölünüyo ortalama hızınız 66 km'nin üzerine çıkarsa cezayı kapınızda görüyorsunuz !!

Bizde 1.radardan tabelaları fark edip 60ın altında geçtik sonraa hızlandık ( Tabi altımızda GTI goLf var :) ) 2. radarı gördükkk sağa çektirdimmm kuzeni bekledik 2-3 dakika kdr sonra geçtik 2.radardan aklınızda bulunsunn uyanıklık yapayım demeyinn Cezayı kapınızda görürsünüzz.. :hammer00:

acRep
20/01/2011, 16:46
Ama öyle max. 50 km hız sınırlaması olan yerlerde toplan 50-100 ne kdr toplanırsa araçla 30 km hızla olmadı 20 km hızla Minimum ne kdr yavaş gidebiliyosann yani :) trafigi kaosa sokarsanız sanırım bunu görmemezlikten gelmeyip düzenlemeyi yaparlar :D

Kronokrator
20/01/2011, 17:02
tebliğ edilmezse iptal olur olayı tamamen hurafe arkadaşlar. bir arkadaşım yaklaşık 1500 TL ceza ödedi. tebliğ edilmedi, üstelük faiz yedi. postanenin hatası nedeniyle cezalar başka adrese gitmiş yıllardır. aman dikkat hemen ödeyin derim ben.

ato
20/01/2011, 22:05
hız sınırı 120 değil mi ya:surprise: ben hep geçiyorum tabelada görüyorum üst sınır 120 alt sınır 40 diye hatta hız denemesi yaptığım bile oluyor tam olarak hangi istikamette yediniz ben gölbaşından girip samsun yolundan çıkıyorum bu arada bende konya yolunda kgys den yedim 79 ile 2 km için 130 tl yazdılar:realmad:

ozay06
20/01/2011, 22:14
hız sınırı 120 değil mi ya:surprise: ben hep geçiyorum tabelada görüyorum üst sınır 120 alt sınır 40 diye hatta hız denemesi yaptığım bile oluyor tam olarak hangi istikamette yediniz ben gölbaşından girip samsun yolundan çıkıyorum bu arada bende konya yolunda kgys den yedim 79 ile 2 km için 130 tl yazdılar:realmad:

Yer oran sitesinden yıldız istikametine devam edip anayoldan sağa girince devam eden yol Yolun devamı sizin bahsettiğiniz yol ile kesişiyor Yanlış bilmiyorsam sizin kullandığınız yol otoban Bu yüzden hız sınırı yüksek
Ayrıca sizin ceza yediğiniz yolun adına dikkat ettiniz mi? Konya devlet yolu Ama sınır 70 Ne garip bir ülkedeyiz Eğer ankarada bu yollarda herkes hız sınırına uyarsa akşam eve 2 saat geç gideriz Ha yok uygun olmaz tehlikelidir ona sözüm yok Ama bu yollardan günde onbinlerce araç geçiyor kaza oranı çok düşük Kazalar genellikle alkollü araç kullanımı ve aşırı hız (150-180km/hız) dan kaynaklanıyor Ama ben 50 sınırı olan yerde 2 katı hız yapmışım Yani aşırı hızlı gitmişim İçeri atmadıklarına dua etsem daha iyi sanırım

ibrahim06
20/01/2011, 22:20

Şu kgys işi heralde polislerin yeni oyuncağı.

ato
20/01/2011, 22:25
Şu kgys işi heralde polislerin yeni oyuncağı.
aynen zaten kameranın olduğu yeri görseniz boşa alsan araç 100 kmh geliyor adamlar eğimin bittiği yere kamera koymuş ayarlamaya çalışıyorum olmamış bundan 60 la geçerim uyuzluk değil mi

ato
20/01/2011, 22:28
Yer oran sitesinden yıldız istikametine devam edip anayoldan sağa girince devam eden yol Yolun devamı sizin bahsettiğiniz yol ile kesişiyor Yanlış bilmiyorsam sizin kullandığınız yol otoban Bu yüzden hız sınırı yüksek
Ayrıca sizin ceza yediğiniz yolun adına dikkat ettiniz mi? Konya devlet yolu Ama sınır 70 Ne garip bir ülkedeyiz Eğer ankarada bu yollarda herkes hız sınırına uyarsa akşam eve 2 saat geç gideriz Ha yok uygun olmaz tehlikelidir ona sözüm yok Ama bu yollardan günde onbinlerce araç geçiyor kaza oranı çok düşük Kazalar genellikle alkollü araç kullanımı ve aşırı hız (150-180km/hız) dan kaynaklanıyor Ama ben 50 sınırı olan yerde 2 katı hız yapmışım Yani aşırı hızlı gitmişim İçeri atmadıklarına dua etsem daha iyi sanırım
dediğiniz yolu anladım birliğin arka tarafı sol taraf sportland falan var geçmiş olsun başabaknımızın paraya ihtiyacı var heralde birde şimdi trafik cezası kesme yetkisini belediyeler üstlenmek istiyormuş habelerde gördük ondan sonra hepten yandık vay halimize

ozay06
20/01/2011, 22:49
dediğiniz yolu anladım birliğin arka tarafı sol taraf sportland falan var geçmiş olsun başabaknımızın paraya ihtiyacı var heralde birde şimdi trafik cezası kesme yetkisini belediyeler üstlenmek istiyormuş habelerde gördük ondan sonra hepten yandık vay halimize

Trafik cezası kesme işi belediyelere verilirse birde o belediye ankara büyükşehir olup cezayı kesmeye yetkili kişide melih gökçek olursa yandık ki ne yandık Varya bütün belediye çalışanlarını araba kullanmayı bilmeyenleri trafikten anlamayanları bile ankaraya dağıtır 1 günde belediye bütçesini denkleştirir

uraaal
21/01/2011, 00:49
İnşşallah iptal edilir, Gelişmeleri buradan belirticem.. En önemlisi bu itiraz dilekçesi CEzada ödemeyi durduruyo.. ceza kesinleşşe bile mahkeme kararından sonra, %25 indirim hakkın oluyor. tabi bunun içinde süreyi geçirmemek gerek..
yanlis idari davalarda temyizler davanın gidisatını sanık makamı yonunde etkilemez.faiz işlemee devam eder.once cezayı odeyıp sonra temyize gidilmesi gerekir haklı bulunursanız devlet size faiz öder..

gkhn-34
21/01/2011, 10:52
yanlis idari davalarda temyizler davanın gidisatını sanık makamı yonunde etkilemez.faiz işlemee devam eder.once cezayı odeyıp sonra temyize gidilmesi gerekir haklı bulunursanız devlet size faiz öder..

SANIRIM ALTTAKİ KANUN MADDELERİ DURUMU AÇIKLAR URAL

"Madde 10 - (Değişik madde: 22/04/2003 - 25087 s. R.G/Yön) Karayolları Trafik Kanununun 116. maddesi hükümleri gereğince, görevlilerce yetki sınırları içerisinde tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar;
a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir.

b) Tescil plakasına göre tutanak düzenlenen araçlar, tutanağın düzenlendiği yerin dışında başka bir tescil kuruluşuna kayıtlı olup bilgisayar sorgulamasında adresi tespit edilemiyorsa adres tespiti için tutanağın iki nüshası ilgili tescil kuruluşuna yedi iş günü içerisinde gönderilir. Tescil kaydına göre araç sahibi veya işleteninin adresleri arşiv kayıtlarından tespit edilir ve 7201 Sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca 7 iş günü içerisinde tebliğ işlemlerine başlanarak tebligat yapılır, tutanağın bir sureti de takip ve tahsili için ilgili mal sandığına gönderilir."

uraaal
22/01/2011, 01:09
gökhan kardesim aslında aynı seyler teblig ile tebligat kagıdı farklı seylerdir.trafik sana cezayı teblig ettsin sonra 3 ay sonra eline gecsşsin istedigin her mahkemeye temyiz et cezanın faizini asla durduramazsın....ancak soyle diyelim karstasın tebligdeki gerekceli karar teblig olarak 7 gıun icinde eline gecti ve sen itiraz ettin faiz durur ama istanbulda maalesef bu kararlar gecmez benımde basımda cezalar var hukuk bilgimde cmk duzeyinde ama ise yaramıyor maalesef............istanmbulda orman kanunlkarı mevcut.............

gkhn-34
23/01/2011, 15:36
Eyvallah ural Kelimeleri en sade şekliyle söyliyim ozaman... Ceza kararı postayla evine geldi... eline geçme tarih 01.01.2011, normalde bunun %25 indirim için süresi 16.01.2011'e kadardır. Sen ne yaptın diyelimki itiraz dilekçesi verdin 7 gün içinde diyelimki oda 06.01.2011 üstelik cezayıda ödemedin... Mahkeme sana Geri dönüş yaptı sen haksızsın bu cezayı ödeyeceksin dedi tarih 18.01.2011.. Sende bu gelen yazıyı 13 gün içinde ödersen %25 indirimin olur..Bu durum arkadaşlarımızında başına geldi indirimli ödedik... Haydii hayırlı günler...

BARDAK MISIR
17/11/2011, 14:34
arkadaşlar dün adresime Hız ihlaliyle ilgili bir ceza geldi.
Olay 8 ocakta oldu fakat tarafıma 19 ocakta tebliğ edildi.
İnternette, 7 İş gününü geçen tebliğlerin iptal edileceğini okudum. Yani aradan 11 gün geçmiş oluyor bu mantığa göre..
Bu konu hakkında fikri olan veya iptal ettiren varmı?
Bu arada cezayı duysanız heryerinizle gülersiniz 50 olan hız limitini 59 yaparak geçmişim. Vay be ben neymişim:)

cok hızlı gidiyomsun walla :D ben de bu gün ceza yemisim onun için baktım hadi ben istanbul lüleburgaz yolunda giderken silivride 126 yapmısım :D hız sayılmasada hız işte :D senin ki yürüsen hızlı gidermisin :D

Misafir047
17/11/2011, 14:57
bu polisler kendi vakıflarını beslemek için masus boyle yapıyorlar

Luc
17/11/2011, 15:10
Ayıp yaa..