Orijinalini görmek için tıklayınız : Garantili araçta periyodik bakım ve işçilik masrafı
sancak26
19/01/2011, 16:20
arkadaşlar dün aracıma 20 bin bakımı yaptırdım. bana çıkartılan %10 indirimli fatura tutarı 294 tl. faturaya baktığımda 105 tl işçilik masrafı yansıtılmış.
bende fıat çağrı merkezini aradım sordum niye alıyorsunuz diye. çağrı merkezi servise sormam gerektiğini söyledi. bende servise niye sorayım onlar öyle uygun görmüş almış işçilik masrafını. ben size soruyorum dedim. bu konuda şikayetinizmi var dediler. evet var, garantili aracıma işçilik parası vermek istemiyorum dedim. ve sonunda şikayet olarak babul ettiler ve araştırıp size döneceğiz dediler.
aslında periyodik bakımda işçilik parası alındığını biliyordum ama alınmamasını düşündüğüm için böyle bişey yaptım. hala dönmediler bana acaba ne dicekler merak ediyorum.
bir sonuç çıkmaz diye düşünüyorum... aracının garantili yerlerini değiştirmiyorlar. değişmesi gereken yağ, yağ filtresi polen filtresi vs. değişiyor. bunları değiştirmek içinde para alıyorlar. yoksa garantiden değişen parçalar için işçilik almazlar. zaten sürekli kullanılan şeylerde garanti kapsımına girmez. örnek : sinyal kolu. silecek.
sancak26
19/01/2011, 16:45
bir sonuç çıkmaz diye düşünüyorum... aracının garantili yerlerini değiştirmiyorlar. değişmesi gereken yağ, yağ filtresi polen filtresi vs. değişiyor. bunları değiştirmek içinde para alıyorlar. yoksa garantiden değişen parçalar için işçilik almazlar. zaten sürekli kullanılan şeylerde garanti kapsımına girmez. örnek : sinyal kolu. silecek.
konuyu açtıktan 5 dakka sonra aradılar :) senin dediklerini aynen dediler. farklı olarak; düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz ilgili birimlere aktaracağız falan dediler. bende alınan ücret mantıksız araç garantiliyse hiçbir şekilde işçilik ücreti alınmaması gerekir dedim. bakarsın bundan sonra fıat bakımlarda işçilik ücreti almaz. olumuki acaba. bence olmaz. ama ben yinede fikrimi söyledim.
arkadaşlar dün aracıma 20 bin bakımı yaptırdım. bana çıkartılan %10 indirimli fatura tutarı 294 tl. faturaya baktığımda 105 tl işçilik masrafı yansıtılmış.
bende fıat çağrı merkezini aradım sordum niye alıyorsunuz diye. çağrı merkezi servise sormam gerektiğini söyledi. bende servise niye sorayım onlar öyle uygun görmüş almış işçilik masrafını. ben size soruyorum dedim. bu konuda şikayetinizmi var dediler. evet var, garantili aracıma işçilik parası vermek istemiyorum dedim. ve sonunda şikayet olarak babul ettiler ve araştırıp size döneceğiz dediler.
aslında periyodik bakımda işçilik parası alındığını biliyordum ama alınmamasını düşündüğüm için böyle bişey yaptım. hala dönmediler bana acaba ne dicekler merak ediyorum.
Merhaba, aracın periyodik bakımları kullanıcıların sorumluluğunda olan bir konudur. Araç sahibinin yaptırmakla yükümlü olduğu bir durum. Bu yüzden bakım masrafı dünyanın hiçbiryerinde hiç bir markada yedek parça ve işçilik ücreti alınmadan yapılmaz. Şayet araç garanti dahilindeyse, garantiden değişecek parça ve bu değişimin yarattığı işçilik müşteriye yansıtılmaz, fabrika müşteri adına bu durumu karşılar. Selamlar.
Eser, dediğin gibi garantiye girmeyen parçalar var evet. Bunlar araçta kullanılan sarf malzemeler, silecek vb parçalardır. Sinyal kolu için garantiye alınmaz diyemem, incelemeye alınır kullanıcı kaynaklı bir sorun değilse o da garantili işlem görebilir.
yağ filtre gibi sarf malzemeleri ile balata kayış gibi belirli ömrü olan parçalar garanti olsada olmasada malzeme ve işcilik ücreti karşılığında değiştirilir. bu işin kuralı bu şekildedir.
sancak26
19/01/2011, 18:44
arkadaşlar ben kurallara bişey demedim ki. benim dediğim gibi olsa daha güzel olmazmıydı yani. sadece bir fikir. şahsen benim için güsel olurdu.