Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo
arkadaşlar aracım şu an 412 km. de ilk şehir dışı yolumu yaptım 270 km. 60 tl lik benzin yaktı buda 22.22.... km de yaktığına tekamül ediyor sizce normal mi?Yakıt tüketimim Daha fazla düşer mi?
gayet normal. benimki ş içi ş dışı karma olarak 10bin km ye kadar 0,22 yaktı dayanamadım lpg taktırdım şuan 0,155 filan yakıyor
arkadaşlar punto mu satıyorum yerine evo 1.3 alıcam tavsiye edermisiniz...
edelsang
19/01/2011, 17:40
arkadaşlar punto mu satıyorum yerine evo 1.3 alıcam tavsiye edermisiniz...
şikayet konularını bi oku istersen katlanırım diyorsan al :)
şikayet konuları neymiş acaba?
al bnce evo daha güncel bir araç ;)
mesut eyvaz
19/01/2011, 23:48
benim yakıt ş.içi 35kr sdışı 26 kuruş ortalama 30 kuruş siçi dışı neden böyle acep yoksa siz bedava mı alıyorsunuz yakıtı.
arastgeldi
20/01/2011, 01:05
benim punto 475 km de.0.36 krş yakıyor şehiriçi
34 HKN 37
20/01/2011, 01:42
Aracı neden kötülüyorsun ?
edelsang
20/01/2011, 01:46
şikayet konuları neymiş acaba?
gıcırtıları yeter
Aracı neden kötülüyorsun ?
kendimce beğenmediğim için olabilir mi ?
kapılardan gelen sesler
direksiyondan gelen 2 farklı ses
pedalların titremesi
direksiyon altından gelen gıcırtı
uhuuuuu diye bir ses
klimanın gökgürültülü çalışması
vs..
kapılardan gelen sesler
pedalların titremesi
uhuuuuu diye bir ses
vs..
Bunlar herkeste olan sıkıntılar değil sanırım çünkü benim araçta yok.
Benim yakıt sarfiyatım ş.içi 33 kuruş civarı ultra sakin kullanım ile daha da düşer ama arkadan gelenlerde iyi söver :)
%70 sehir dışı %30 ş. içi tüketim 25 krş 3000 km lik veri 25.000 km
kapılardan gelen sesler
pedalların titremesi
uhuuuuu diye bir ses
vs..
sat kurtul
evo ya laf yok .. bütün seslerin bir kaynağı var ve işini bilen bir servis yahut usta bu ses sorununu çözebiliyor. bende sadece seslerden şikayetçiydim kapılardan özellikle ayar yapılınca kalmadı köy yolunda kullanıyorum genellikle zift üzeri mucur yolda yani sadece yol sesini içeri alıyor diyebilirim.
tüketime gelince km arttıkça azalır biraz. yok benzinden bıktıysanız benim gibi lpg düşünebilirsiniz. garantiyi sorun etmeyin motor dışı garanti devam. motora birşey olursa lpg den dolayı bu sefer atikerin garantisi var.
bu fiyata alınabilecek en güzel araç bence Punto Evo. 1 yıl oldu halen ilk günkü heyecanı yaşatıyor bana direksiyona geçtiğimde:)
yardımcı olabildiysem ne mutlu
Saygılar bizden :)
yolcu ali kardeşimiz çok güzel yazmış,helal olsun... ben memnun olmayanlara sat kurtul diyorum :)
mesut eyvaz
21/01/2011, 10:59
Bu fiyata bu kalite zor bulunur hele böyle şık iç dizayn
Murat 1979
21/01/2011, 11:51
yani arkadaşlar evo alırken mercedes almadığınızı bilerek aldınız fiyat kalite oranına göre gayet makul bir seçim diğer marka ve modellerde hiç sorun yokmu sanıyorsunuz internetteki şikayet sitelerini açın bakın ben şimdilik memnunum allah ağzımızın tadını bozmasın...
opexturk
21/01/2011, 13:40
valla ben de grande punto mu üzülerek sattım evo alırken de tereddütlerim vardı ama evoya laf yok söylediklerinizin hiçbirisi bende yok mesela ben gayet memnunum nazardan korusun alllah
zafermutlu
21/01/2011, 13:44
arabama her baktıgımda hayran oluyorum:) başkası kullanırken bu mu benim arabam diyorum:) arabamı çok seviyorum:D
gıcırtıları yeter
kapılardan gelen sesler
pedalların titremesi
uhuuuuu diye bir ses
vs..
Aynen sana katılıyorum ben aldım pişman oldum fiat çok adi araba üretmiş alcaksan sağlam araba al WV,opel,ford al emin ol fiat arabaların kalitesine işçilğine 10 basar
zafermutlu
21/01/2011, 16:32
daha çok basacak modeli alın mercedes, bmw,audi... yazdıgınız üç markanın da bizim segmentte ki araçlarında sıkıntılar var.. madem hayal kuruyoruz daha iyilerini düşünelim..
tabiki parasıda ona göre olur.. kimse bir araba için 100 lira ayırıpta çok daha iyi oldugu için fiatın puntosunu almaz.. aynı maddi olanaklara sahip ve aynı segmentteki bütün arabalardan iyidir...
Punto evo yerine WV polo alınabılır mesela aynı yaklaşık paraya
zafermutlu
21/01/2011, 17:10
sence polo aynı donanımla evoyla aynı para mı? ayrıca polo nun hiç mi kronik sorunları yok. deri olan direksiyonun soyulması yada dügme kısımlarını soyulamsı gibi.. abisi golf de bile böyle sorunlar var. aynı model bırakın evoyu gp ile kıyaslayın çok tıkrtısız sessiz bir araç mı sizce?
GÜZEL ARKADAŞLARIM,SİZİNLE KALİTE KONUSUNDA HEMFİKİRİM. AMA AŞAĞIDA LİNKLERİ BERABER İNCELERSEK BU SAYDIĞINIZ SORUNLARIN YALNIZ BİZE ÖZGÜ OLMADIĞINI HEPBERABER GÖRÜRÜRÜZ.
Fiesta VI (2008-) - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/Fiesta-VI-2008-f209.html)
Corsa D - Sayfa 2 - Türkiye`nin En Güncel Opel Forum Sitesi | Opelx.com (https://www.opelx.com/corsa-d/index2.html)
zafermutlu
21/01/2011, 17:26
hakan kardeşim en kalitelisi bizim araçlar olmadıgını biliyoruz, zaten ona göre de para veriyoruz..şikayetimvar.coma bir bakın vw 218 , 231 şikayet var. tabiki satılan araç fazla olan firmaların şikayet oranıda fazla.. ve sana aynen katılıyorum. fabrikasyon üretilen bu araçlarda sorunlar oluyor..ama bu fabrikasyon hata olmayıp şikayeti kopyalıyorum..
Alaşım cantı, sis farı, yol bilgisayarı, park sensörü, hill holderı, fonksiyonel direksiyonu, metalik boyası olmayan sözüm ona Comfortline Yeni Polo’yu fahiş fiyattan sattığı için kınıyorum.
Bu saydığım donanım çoğu araçta ve Avrupa’da satılan Polo’larda standart donanım olarak sunulurken Doğuş Otomotiv neye binaen bu araca comfortline diyor anlamak mümkün değil. Comfortline olarak tanıtılan aracın Trendline’dan farkı gövde rengi tamponlar ve aux girişi gibi gereksiz ayrıntılar.
Türk Volkswagen müşterilerine uyguladığı bu fırsatçı fiyat politikasından dolayı Doğuş Otomotivden şikâyetçiyim. *
ve bu özelliklerin hepsi bizde oldugunu , bu opsiyonlara sahip araçlarımızı daha uyguna aldıgımız hatırlatıyorum..
Ya arkadaşlar bende arabamdan memnun olmak istiyorum tamam donanımı evonun ki daha iyi ama kalite olrak obürleri daha iyi
Dün akşam canımı sıkan olay oldu arbabının klimasında en sonunu actım eşim üşüyordu hem altta hemde uste gelecek selikde ayarladım işe bak aracın sadece en sol ve en sağ köşelerinden püfür püfür sıcaklık esiyor ama teybin ustundeki klimadan ve alt yerdeki klimadan bişey cıkmıyor çıksada çok ama çok az bişey cıkıyor cok sinirlendim yaa bide altta ki klmayı kontrol ederken torpidonun hemen altında ki davlumbaz denir bilmiyorum orasıda açıkmış adamlar kapatmamış orayı ordan da hava geliyor şimdi soruyorum sizi WV veya forda olurmuydu böyle şeyler zaten bugun servise gideeğim demediğimi bırakmayacağım
Ya arkadaşlar bende arabamdan memnun olmak istiyorum tamam donanımı evonun ki daha iyi ama kalite olrak obürleri daha iyi
Dün akşam canımı sıkan olay oldu arbabının klimasında en sonunu actım eşim üşüyordu hem altta hemde uste gelecek selikde ayarladım işe bak aracın sadece en sol ve en sağ köşelerinden püfür püfür sıcaklık esiyor ama teybin ustundeki klimadan ve alt yerdeki klimadan bişey cıkmıyor çıksada çok ama çok az bişey cıkıyor cok sinirlendim yaa bide altta ki klmayı kontrol ederken torpidonun hemen altında ki davlumbaz denir bilmiyorum orasıda açıkmış adamlar kapatmamış orayı ordan da hava geliyor şimdi soruyorum sizi WV veya forda olurmuydu böyle şeyler zaten bugun servise gideeğim demediğimi bırakmayacağım
SANA SONUNA KADAR HAK VERİYORUM, AMA YA FİESTALARDAKİ GİBİ SU GİRSEYDİ,BU KONUDA ÇOK ŞİKAYET VAR BİLGİN OLSUN.
1 Haftalık My Fiesta Sağ ön Paspası Su Doldu - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/1-Haftalk-Fiesta-Sa-oe-t199111.html)
opexturk
21/01/2011, 18:06
biz fiat kullanıyoruz ondan burda da hep fiat sorunlarını görüyoruz şöyle bi çevre araştırması yapsanız bi milletin o vw , ford , opel gibi araçlardan neler çektiğini bi bilseniz
geçen hafta patronum bmw 3.20 aldı 110 milyar verdi adam 2. gün aracın bagajı bozuldu kapanmıyodu servise götürdü . alın şimdi bu adam napsın 110 milyar vermiş ama sorun hep oluyo sorun çıkarıyor diye araçtan soğumamak gerek üzerine düşüp sorunları ortadan kaldırmak gerekiyor...
bana ne ford ne opel ne de vw bu evonun verdiği rahatlığı konforu vermedi tabi bu kişisel görüşüm
o tipsiz poloyla bizim evoları kıyaslamayın... segmentindeki en yakışıklı araba evo...ferrari gibi maşallah ;)
yarisi,poloyu,fabiayı görünce aklıma ne geliyor biliyor musunuz? dolma,dolma...kabak dolması,patlıcan dolması:)
EvoKoray
21/01/2011, 20:59
araba işi şans işi,ben gayet memnunum 7500 km oldu Nisan ayından beri
neden hala Evoyu kötülüyorsunuz ki her arabada aynı sorun varmış gibi ? çok şükür şimdiye kadar o seslerden hiçbirini duymadım inş duymamda :)
kifanhom
22/01/2011, 17:46
kasım aralık ayı boyunca oldukça fazla araştırdım aynı segment araçları
polo , yaris, clio, corsa ....
hem fiyat hemde donanım bakımından.
evo yu alırken kendime sorduğum tek soru ; hangisinden en fazla marjinal fayda sağlarım ?
hepsinin mevcut donanımsal özelliklerine ve fiyatlarına bakınca ön plana evo çıktı benim için.
şu an çok çok yeni , 400km bile olmadı..
fakat dynamic modele ilave aldığım donanımlar ile bile birçok rakibinin baz model fiyatından ucuza geldi aracım.
estetik açıdan oldukça başarılı buluyorum, ayrıca yenilenen iç dizayn göz zevkini okşuyor.
diğer taraftan verdiğim paraya karşılık daha ne bekleyebilirim ki.
77 bg 1,4 motor araba alıyorsun, küçük sınıf.
her aracın kronik sorunları var ayrıca, bu kronik sorunları bitirinceye kadar fabrika yeni kasaya geçmiş oluyor zaten :)
mesut eyvaz
23/01/2011, 15:34
aracın ses çıkarması normal bence binlerce parça zamanla gevşeme aşınma olacaktır. konfor olarak memnunum uzun yolda yormuyor şehiriçinde yumuşak ve zevkli sürüşü var. Mekanik olan her şey arıza verir insanlar bile zamanla sağı solu tutmaz oluyor. Önemli olan aracınızı severek kullanmak. şimdi evonuzu satıp gidip polo aldınız boş line poloda gıcırtı oldu ee ne olacak onu satıp audi onu satıp mercedes mi alacağız .
aracımı alırken sis farı dijital klima ve 15inch alaşımlı çelik jantlar tam katlanan bilen arka koltuklar. şık bir iç dizayn ve 30 bin altı bir b sınıfı sıfır araç istiyordum.
evomu 28.250 tlye dynamic aldım
fiesta titanium 30950
polo330000
gibi fiyatlar vardı ben polo ve fistaya hatta 1.3 lük corollaya bütçem yetnesine karşın evomu aldım çünkü aracı 2006 gp çıktığından bu yana seviyorum... Şimdi de mutlu mesut biniyorum maşşallahı var allah nazardan ve benzin zammından korusun.