Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Cumhuriyeti Anayasası..!!!

Kriminal
17/01/2011, 16:54
Bana Gelen maili aynen aktarıyorum...

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI (GOOGLE DAN BAKIN)

ALTINCI KISIM

GEÇİCİ HÜKÜMLER

GEÇİCİ MADDE: 16

Tıklanarak; https://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa_2010.doc

1. Sıradaki: TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI'na girdiğiniz de karşınıza çıkacaktır!.

Gerisi size kalmış.

Gözümüzü, artık DÖRT değil, FALTAŞI gibi açmanın zamanı geldi de geçiyor değil mi?..

Yeni Anayasanın geçici 16.maddesinde; ''Referandumda mazeretsiz olarak oy kullanmamış olanlar 5 yıl içinde yapılacak seçimlerde oy kullanamazlar.'' hükmü bulunmaktadır.

Kimse bunun farkında değil. Seçimlerde tatili ve seyahati tercih edecek olanlar da bu sayıya ilave edilmiş olacak.

Yine aynı taktik !

Sevgili Dostlar

Sabah duyduğum bir haber beni hayrete düşürdü..

"Erdoğan told that the government is considering moving the parliamentary election one month forward. Turkey was scheduled to hold the election on July 22."

Habere gore seçimleri 1 ay erteliyorlarmış. Tam yazın ortasına, Ramazanda ve Şeker bayramından bir hafta önce seçim olması planlanıyor..

Üşenmedim ve hayatımda ilk defa bir sene sonraki bayram tatili ne zamana geliyormuş diye takvime baktım.
Seneye (2011) Şeker bayramı 30 Ağustos Salı'ya denk geliyor. Yani 27 Cumartesi - 1 Perşembe dahil, tam 6 gün tatil var.

Çoğu AKP karşıtı oy veren kesim zaten o tarihlerde yaz tatilinde olacak, Özellikle bu kesim, şeker bayramı tatil ile yıllık iznini birleştirip "bir tek ben vermesem de bir şey olmaz" mantığı ile bu referandumda bizzat kanıtladığı gibi tatilini kesmeden ve hatta bilerek devam edecek. Bunu gören hükümet de, madem siz deniz/kum/güneş/rakı/balık/kavun/ vb tatili çok seviyorsunuz buyurun size aynı taktiği bir kez daha uyguluyorum diyor...

Taktik aynı - AKP karşıtı kesim tatilini kesip oy vermeye gelmez..
1 hafta tatil için ülkenin geleceği AKP'ye emanet edilir. Verilmeyen her oy AKP'ye misli (sandalye sayısı) olarak döner. Sonrası.. Happily Ever After!
Bebek'teki gibi değil ! Endonezya'daki/Malezyadaki gibi. zaten yakında Bebek'tekini de taşlayıp içindekileri sopalarlar, akılları başına gelir.

Hep konuşuyoruz ama sıra aksiyon almaya gelince hiçbir şey yapmıyoruz diyoruz. Alın size TAM BİR SENE ÖNCESİNDEN SADECE BİR ADET ve ÇOK BASİT YAPABİLECEĞİNİZ AMA ÇOOOOK ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK.

Tatilinizi lütfen bunu bilerek ayarlayın - çevrenizdekileri de oylarını muhakkak kullanmaları konusunda uyarın.

NOT: Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler, yalnızca kölelerdir!

Bugünümüzü vurdumduymazlıkla küçük keyifler için feda ettik, bari yeni nesillerin geleceğinin kararmasına seyirci kalmayalım...

Seçim zamanı nasıl çalıştıklarını tahmin bile edemezsiniz, bir cenneten tapu vermedikleri kalıyor...

Unutmayın bu sadece matematik işi, oyuna sahip çıkmayanların, demokrasi oyununda meydanı imamlara bırakanların, üzerindeki rehaveti atıp canla başla çalışmayanların ağlama hakkı olmayacak, zaten herşey bittiğinde ağlayanı da kimse duymayacak; tıpkı İran'daki gibi ! ! !

Alıntıdır...

Kronokrator
17/01/2011, 17:12
hocam yanlış biliyorsunuz. 82 anayasında gelen geçici bir maddedir o. O dönemde yapılan referandum için konulmuş ve referandumdan sonra yürürlülükten kalkmıştır.

Kriminal
17/01/2011, 17:20
Hala yürürlükte 82 anayasasından sonra bu madde degıstırılmeden kabul edılmıstır ındırın bılgısayarınıza bakın
https://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa_2010.pdf

Kronokrator
17/01/2011, 17:23
hocam kılıçdaroğlu ile ilgili olarak da geçtiğimiz günlerde bu madde gündeme gelmişti. hukukçular da tıpkı benim söylediklerimi söylediler. yani bir hükmü yok bu maddenin emin olabilirsin.

blk_hakan
17/01/2011, 17:51
EVet bir tartışma programında O hükmün geçerli olmadıgı gerekli agızlardan dogrulandı bir hükmü yok bu seçimlerde...

utku952
17/01/2011, 18:06
Yaz ortasında yine seçim yapcak bunlar belli ki yine oofff

izoci
17/01/2011, 18:11
teşekkürler..

Kriminal
17/01/2011, 18:22
WAlla hepımız yaşayarak görecegız hukmu varmı yokmu..Hala anayasanın gecıcı maddelerı arasında madem kaldırıldı neden hala duruyor

takres
17/01/2011, 19:47
evet abi hükmü olmayan bir madde...

GP COSKUN
18/01/2011, 03:06
arkadaşlar burada siyaset konularına girmeyelim
paltformumuz siyasi görüş yada düşünceleri açıklama yeri değildir
konu kilitlenmiştir bilginize