PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Benzinli 20.000 bakımı

Stalker
15/01/2011, 21:11
Selamlar herkese,

Aracın ilk yıl km'si yetmediği için yaptırmadığım 20.000 bakımını 2.yıl yaptırdım. Fiyatlar ilkine göre biraz daha fazla...
Fiyat dökümünü (kdv dahil) aşağıya yazıyorum:

5W40 Selenia 3lt yağ eklendi ------- 105 TL
Polen filtresi ----------------------- 15 TL
Anti-ze 1lt --------------------- 15 TL
Buji (4 adet) ---------------------- 125 TL
Yağ Filtresi ------------------------ 12 TL
işçilik ----------------------------- 125 TL
Tekerlere Balans Ayar. (4 adet) ---- 65 TL (balans yapılmasını ben istedim, normal bakımda olmayabilir)

tüm bunlar 462 TL civarı tuttu, 57 TL de iskonto yapıldı , son fiyat olarak 405 TL ödedim.

Sizce fiyat nasıl, bizim araçların bakımı da pek ucuz değilmiş anlaşılan :)

Bir de aklıma birşey takıldı, bizim benzinli motorun yağ kapasitesi 4lt değil mi? 3lt değiştiğini farkettim.

ABNEW
15/01/2011, 21:19
Mert, hayırlı olsun,

Fiyat bence iyi, dediğin gibi bizim araçların bakımı diğer benzinlilere göre biraz daha,

T-jet 4lt civarı yağ almakta.Ancak kitapçıkta yanlışlık olduğunu söylemişlerdi serviste.Kitapçıkta yazan 3ltydi sanırım.Ancak doğrusu 4lt olması gerekiyor.Bence çubuktan bir kontrol et, sıkıntı olacağını sanmıyorum...

eexelanss
16/01/2011, 10:25
Mert Bence fiyatlar biraz fazla.. Yılbaşından sonra zam geldimi bilmiyorum ama benim ekim 2010 tarihinde 20000 bakım için gittiğimde fiyatlar şöyleydi.. Sen karşılaştır istersen.
işçilik : 99,00
5W40 Selenia 3lt. yağ : 88,00
Yağ filitresi : 4,97
polen filitresi : 12,32
Buji : 52,44
Hava filitresi : 18,81
Motor iç temizleyici : 16,53
Klima temizleyici : 21,19
Fren balata ön : 121,86

Bu fiyatlara bakarak senin işçilik,buji ve yağ fiyatların bana biraz fazla gibi geldi.. Tjet,Starjet bakım farkı olduğunu pek düşünmüyorum..

Not: Burdaki fiyatlar Kavaklıdere Fiat yetkili servisinin, Müslüm abinin fiyatlarıdır..

SUADOW
16/01/2011, 10:37
ben yağı selenia kullanmak istemiyorum. Mobil1'i götürsem servis sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum...

yolcu27
16/01/2011, 11:59
ben yağı selenia kullanmak istemiyorum. Mobil1'i götürsem servis sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum...

bildiğim kadarıyla servis garanti kapsamı bozulmasın diye selenia kullanıyor bir bakıma elimiz mahkum selenia ya.

20bin bakımı için biraz pahalı geldi bana. 4 buji 125 lira Stalker ın fiyat. eexelanss in buji ise 52 lira arada neden bu kadar fark var anlamış değilim.

takres
16/01/2011, 12:03
geçen hafta 15000 bakımına a6 yı götürdüm 475 lira para verdim diye çok üzülüyordum bunu görünce az bile vermişim herhalde...

siyah
16/01/2011, 13:41
20bin bakımında buji değişimi şartmı ? ben değiştirmeyi düşünmüyorum zararı olurmu ?

ozgur_er
16/01/2011, 13:54
20bin bakımında buji değişimi şartmı ? ben değiştirmeyi düşünmüyorum zararı olurmu ?
Selam,normalde servislerde gerekli değilse değiştirmiyorlar, 30000km'de bir değişmesi gerekiyor, sonraki bakıma kadar 10000km'yi geçmezse gerek yok değiştirilmesine...

fery
16/01/2011, 14:33
benimde 20 bin bakımı 370 civarı tutmuştu 2010 yazında.. buji olayı benimde canımı sıkmıştı..

Stalker
16/01/2011, 15:04
Benim araç 27.000kmde olduğu için ve geçen sene de 13.000 de yıllık bakım yaptırdığım için aslında 20.000 bakımı 27.000'e denk geldi :). Bujileri o sebepten değiştirmişlerdir.

Sadece eexelanss bujileri nasıl o kadar ucuza değiştirmiş onu merak ettim, gerisi zaten 3 aşağı beş yukarı aynı..

eexelanss
16/01/2011, 15:29
Arkadaşlar 2010 un birinci ayındada 50 liraya değişmiş bujilerim.. Şimdi faturaya baktım. Her yerde bu fiyat, Bir hafta öncede 4 bujim değişti yine 50 lira. Siz nasıl 125 lira veriyosunuz anlamadım.. Bujinin teki 13,11 lira. Hadi yılbaşından sonra zam gelsin yine olsa olsa 15 lira olur..
Arayın müslüm abiyi kavaklıdere otoyu sorun dört takım buji 125 lira olmaz.. Haa buji kabloları felanda değiştiyse onu bilemem..

Birde şu var onuda ekleyim benim aracım starjet.. Tjetlerin bujisi daha farklıysa ve fiyatı yüksekse onu bilemiyorum tabi.

Fuzuli
16/01/2011, 16:09
Bana pahalı geldi...Özellikle de buji fiyatı...
Bir ihtimal 1.4 turboda farklı buji kullanılıordur ama yine de standart bir bakım için fazla...

Gerçi çok yorum yapmaya da gerek yok..Bakımı yaptırmışsınız, konuşup canınızı sıkmayalım..

ABNEW
16/01/2011, 16:37
Mert Bence fiyatlar biraz fazla.. Yılbaşından sonra zam geldimi bilmiyorum ama benim ekim 2010 tarihinde 20000 bakım için gittiğimde fiyatlar şöyleydi.. Sen karşılaştır istersen.
işçilik : 99,00
5W40 Selenia 3lt. yağ : 88,00
Yağ filitresi : 4,97
polen filitresi : 12,32
Buji : 52,44
Hava filitresi : 18,81
Motor iç temizleyici : 16,53
Klima temizleyici : 21,19
Fren balata ön : 121,86

Bu fiyatlara bakarak senin işçilik,buji ve yağ fiyatların bana biraz fazla gibi geldi.. Tjet,Starjet bakım farkı olduğunu pek düşünmüyorum..

Not: Burdaki fiyatlar Kavaklıdere Fiat yetkili servisinin, Müslüm abinin fiyatlarıdır..

Benim araç 27.000kmde olduğu için ve geçen sene de 13.000 de yıllık bakım yaptırdığım için aslında 20.000 bakımı 27.000'e denk geldi :). Bujileri o sebepten değiştirmişlerdir.

Sadece eexelanss bujileri nasıl o kadar ucuza değiştirmiş onu merak ettim, gerisi zaten 3 aşağı beş yukarı aynı..

Mert, t-jet bujileri diğerlerinden farklı, yani fiyat normal (buji fiyatı) Diğer kalemlere ise senin belirttiklerine bakarak zam gelmiş diyebiliriz:)

fire
16/01/2011, 18:50
Selamlar herkese,

Aracın ilk yıl km'si yetmediği için yaptırmadığım 20.000 bakımını 2.yıl yaptırdım. Fiyatlar ilkine göre biraz daha fazla...

Tekerlere Balans Ayar. (4 adet) ---- 65 TL (balans yapılmasını ben istedim, normal bakımda olmayabilir)

tüm bunlar 462 TL civarı tuttu, 57 TL de iskonto yapıldı , son fiyat olarak 405 TL ödedim.

Bir de aklıma birşey takıldı, bizim benzinli motorun yağ kapasitesi 4lt değil mi? 3lt değiştiğini farkettim.

çok fazla tutmuş maalesef.araçda arıza olsa birde ufak parça değiştirseler 1000tl artı kdv ödersiniz herhalde.

sanayide aynı parça fiyatları
yağ 60 tl
buji en fazla 6o tl
filitreler normal
balans hangi ilde 65 tl imiş merak ettim.eve gidince bijonlarınıda kontrol et ben ettim sağdaki tekerlerin bijonları sıkık değildi.
1lt antifiriz koymuşlarmı gerçekden 20 bindeki aracın yaşıda düşükdür soğutma sisteminde eksilme olmazzzzzz
iyiki balataların sağlanmış şanslısın.

bana göre rakam çok yüksek sonrada niye servise gidilmiyor diye yorum yapılıyor.

passatın 15 bin bakımı 323.56tl FİAT a duyrulur.

dışarıda parça 150 tutarsa alsınlar 25 tl fazla
dışarıda işçilik 50 tl ise alsınlar 25 tl fazla

125 tl lik ne işçiliği yapmışlar.debriyaj setimi değiştiriyorlar.

kimse kusura bakmasında 462 tl lik bakımı olan aracada binilmez.

musti4141
16/01/2011, 18:50
herkese slm benimde aracın 90 bin bakımı var nekadar tutar dizel.teskkürler

fire
16/01/2011, 19:01

bujiler 20 binde değişiyor.
düzgün yakıt temiz hava filitresi ve zor olmayan şartlarda kullandıysanız çok çok aciliyeti yok
tüm firmalar genelde 20 binde değiştirtiyor.

fire
16/01/2011, 19:02

her ildeki fiat servisinin işçilik ve parça fiyatları farklı
isterseniz servisinizi arayıp yakın bir fiyat alabilirsiniz.

ABNEW
16/01/2011, 20:09

Mustafa, periyodik bakım 100000de olduğundan 90000de sadece yağ-yağ filtresi değişimi gerekiyor.Bu da 150TL civarı tutar...

musti4141
16/01/2011, 23:30
evet servisi aradım 150 falan dediler ama servise gittigimde ekstradan artış olurmu acabaa

ABNEW
17/01/2011, 12:07
evet servisi aradım 150 falan dediler ama servise gittigimde ekstradan artış olurmu acabaa

Mustafa, eğer ekstra bir parça değişimi olmazsa ya da senin bu yönde bir talebin olmazsa fiyat değişmez..

cherokeeboy
23/01/2011, 00:09
4 adet buji 125 tl.....acaba altin kaplama filanmi :)

erosistanbul
25/01/2011, 23:41
Selamlar herkese,

dostum Allah dan 20000 bakımı yapmışlar. ya 90-100bin bakımına gitsen kim bilir ne kadar isterler.El insaf yahu.

JanRusso
30/01/2011, 23:06
selamlar, gecen hafta ben de 20.000 bakıma götürdüm, balans hariç kalan tüm parçalar aynı şekilde değişti 300 TL verdim.. buji olayı gerçekten can sıkıcı ama garanti yüzünden dişimizi sıkıyoruz..

HasanAliz
31/01/2011, 21:36
ben 60 bin bakımı için fiyat araştırıyorum yetkili servsiler 750 Tl civarı diyorlar .

ZAK1980
31/01/2011, 21:53
Bujıler abartı pahalımıs cıdden altında degilmiş bu arada

Bujiler GP 1.2------ 1.4 8v--------- - 1.4 16v 1.4 t-tjet
NGK ZKR7A-10 NGK ZKR7A-10 NGKZKR7A-10 NGKIKR9F
ZKR7A-10 Ateşleme Bujisi fiyatı: 15,19

KAYNAK:https://www.ngkbujimarket.com/product.php?id_product=692

Bosch Car Servis Elektronik Parça Kataloğu

Bosch Automotive Aftermarket - Products (https://www.bosch-automotive-catalog.com/public/catalog/products)

alıntıdır

SERDAR_AJZ
10/02/2011, 15:21
Arkadaşlar 1.4 77 beygir benzinli aracımın senelik bakımını yaptırmıştım 9.000 kmde.Yağ değişimi falan yapılmıştı.Şimdi aracımı 20.000 bakımına götüreceğim.Araç otomatik vites 350 tl servisten fiyat aldım.Çok değilmi ?

kara kız
10/02/2011, 16:25

iridium bujidir o iridium..yarış motorsikletlerininkinden..yoksa ne 125 tl si...:siritma::siritma::siritma::siritma::siritma: :siritma:

Fatih_246
14/06/2011, 16:15
GP 1,4 Benzinli aracımın 20.000 km bakımını bugün Kavaklıdere servisinde yaptırdım. Gerek ilgiden gerekse zamandan çok memnun kaldım. Fiyatlara da siz karar verin:

Selenia 5W40 Yağ değişimi (3 lt.)-------------92,95
Yağ filtresi----------------------------------8,75
Fren balata sprey 500ml.---------------------5,21
Buji 4x15,79---------------------------------63,16
Hava Filtresi---------------------------------12,85
Polen Filtresi---------------------------------14,84
İşçilik---------------------------------------105,08

30,29 iskonto, 49,06 KDV ile
TOPLAM------------------------------------321,61 TL

bvulgari
15/06/2011, 01:33
Bizim kuzenin aracı 2-3 gün önce K.yalı birmot a götürdük araç dizel..20.000 bakım filtreler, yağ ve ön fren balataları değişti 470 TL fiyat aldılar..Ve polen filtresini taktıkları kapagı adam gibi kapatamamışlar ve arka kampanalara hiç bakmamışlar bile..
Bidaha aracı yetkili servise götürmeyi düşünmüyoruz.. Castrol, Selenia dan bin kat daha iyidir..Ayrıca işçiliklerini hiç beğenmiyorum..Garanti ben servise götürmesemde devam eder zaten..İlla servise gidecek araç diye bir kaide yok.

halils2
15/06/2011, 03:34
sıfır aracın bakımları serviste yapılmadığı zaman araç garanti dışına çıkmıyo mu ki??

GP 1,4 Benzinli aracımın 20.000 km bakımını bugün Kavaklıdere servisinde yaptırdım. Gerek ilgiden gerekse zamandan çok memnun kaldım. Fiyatlara da siz karar verin:

Selenia 5W40 Yağ değişimi (3 lt.)-------------92,95
Yağ filtresi----------------------------------8,75
Fren balata sprey 500ml.---------------------5,21
Buji 4x15,79---------------------------------63,16
Hava Filtresi---------------------------------12,85
Polen Filtresi---------------------------------14,84
İşçilik---------------------------------------105,08

30,29 iskonto, 49,06 KDV ile
TOPLAM------------------------------------321,61 TL
sanayide
castrol edge 5W40 Yağ değişimi (4 lt.)--------75
Yağ filtresi----------------------------------10
Fren balata sprey 500ml.---------------------5
Buji 4x15,79---------------------------------bilmiyorum daha değiştirmedim
Hava Filtresi---------------------------------10
Polen Filtresi---------------------------------15
İşçilik---------------------------------------0
5tl iskkonto ile
TOPLAM------------------------------------110 TL
serviste fiyatlar çok yüksek yaw 2 bakımın biri bedavaya geliyor
bugün yağcı arkadaştan fiyat aldım abi hepsini sana 110 yaparım dedi buji değişimine de 20 tl versem bujilerle 160 170 tlye gelir die düşünüyorum

Scottie
15/06/2011, 10:33
sıfır aracın bakımları serviste yapılmadığı zaman araç garanti dışına çıkmıyo mu ki??

sanayide
castrol edge 5W40 Yağ değişimi (4 lt.)--------75
Yağ filtresi----------------------------------10
Fren balata sprey 500ml.---------------------5
Buji 4x15,79---------------------------------bilmiyorum daha değiştirmedim
Hava Filtresi---------------------------------10
Polen Filtresi---------------------------------15
İşçilik---------------------------------------0
5tl iskkonto ile
TOPLAM------------------------------------110 TL
serviste fiyatlar çok yüksek yaw 2 bakımın biri bedavaya geliyor
bugün yağcı arkadaştan fiyat aldım abi hepsini sana 110 yaparım dedi buji değişimine de 20 tl versem bujilerle 160 170 tlye gelir die düşünüyorum

sanayi ucuza çıkıyor fakat yetkili servis bakımları yapmadığı zaman herhangi bir arızada arızayı garanti kapsamından gidermeyebilirler.. bakımları yetkili serviste yapılmadığı için.. garanti dışı kalırsınız.. ve bedeli ağır olabilir..

bvulgari
15/06/2011, 10:33
niye garanti dışında kalsın araç..Ben alırken sözleşme yapmadım ki heriflerle bütün bakımlara servise gelicem diye..Ben belirli kilometrelerde yagını suyunu vs değiştirmekle mükellefim ki bu sadece motor için geçerli..Direksiyon muş sağıymış soluymuş yok böle bişey.. Kimse kusura bakmasın ben parayı sokaktan toplamıyorum.
Millet yok tuning yapıyo, yok yay takıyo, ses tesisatı yapıyo,farklar değişiyo, filtre bilmemne bi sürü şey yapıyo sonra servise götürüyo garantisi oluyosa ben aynen fabrikadan aldıgım gibi kullanıp muntazam yagını suyunu filtresini kendi imkanlarımla değiştiriyorum diye garanti dısında kalıyor..Yok öle bişey..Farzetki ben motor ustayım, yada bu işten anlıyorum..Mecburmuyum servise götürmeye bisürü para vermeye..Kendim yaparım..
Gelsin o servis benim garantimi silsin bakalım..
Ayrıca garanti silmek öle herhangi bir servisin elinde değildir..Hukuk kuralları çerçevesinde belirlenmiştir..

halils2
16/06/2011, 01:25
niye garanti dışında kalsın araç..Ben alırken sözleşme yapmadım ki heriflerle bütün bakımlara servise gelicem diye..Ben belirli kilometrelerde yagını suyunu vs değiştirmekle mükellefim ki bu sadece motor için geçerli..Direksiyon muş sağıymış soluymuş yok böle bişey.. Kimse kusura bakmasın ben parayı sokaktan toplamıyorum.
Millet yok tuning yapıyo, yok yay takıyo, ses tesisatı yapıyo,farklar değişiyo, filtre bilmemne bi sürü şey yapıyo sonra servise götürüyo garantisi oluyosa ben aynen fabrikadan aldıgım gibi kullanıp muntazam yagını suyunu filtresini kendi imkanlarımla değiştiriyorum diye garanti dısında kalıyor..Yok öle bişey..Farzetki ben motor ustayım, yada bu işten anlıyorum..Mecburmuyum servise götürmeye bisürü para vermeye..Kendim yaparım..
Gelsin o servis benim garantimi silsin bakalım..
Ayrıca garanti silmek öle herhangi bir servisin elinde değildir..Hukuk kuralları çerçevesinde belirlenmiştir..
emre bey bu kadar kesin konuştuğunuza göre avukat falansınız die düşünüyorum ya da kanuni haklarınızı çok iyi biliyosunuzdur amacım size karşı eleştiri değil fakat bildiğiniz şeyleri burada paylaşırsanız tüketici olarak bizleri de bilgilendirmiş olur haklarımızı aramamıza yarımcı olmuş olursunuz. şu bir gerçek hakkaten servisler sıkıştırıldığında sorunu halletmek zorunda kalıyolar. ser piyasada çalışırken defalarca böyle durumlarla karşılaştım ve müşterilerimin haklarını da sonuna kadar arayıp maduriyetlerini gidermişimdir. motor hız kontrol cihazı satan bi firma müşterimin biri cihazı servis dışı biyerde açtırdığı için garanti dışı saymaya kalktı fakat biraz baskı yapınca yenisi ile değiştirmek durumunda kalkdılar bu ve benzeri bir sürü örnekler mevcut...

halils2
16/06/2011, 01:31
arkadaşlar bu gün aracım için bazı parçaların fiyatlarını aldım ve sizlerle de paylaşmak istedim
triger seti kayış+gergi serviste102 sanayide 120
vantilatör kayışı + gergi serviste 33 + 70 sanayide 25 + sormadım
buji serviste tane 20 sanayide takım 70
işçilik serviste sormadım sanayide75

servis fiyatlarına kdv dahil mi bilmiyorum dahil sanırım.
parçaları servisten alıp sannayide değiştirmeyi düşünüyorum. ayrıca bildiğiniz gibi lina palıi albealarda 77hp lik motorlar aynı birde bunlardan fiyat alıp bakayım bakalım aynı mı fiyatları bilen varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler

bvulgari
16/06/2011, 02:00
emre bey bu kadar kesin konuştuğunuza göre avukat falansınız die düşünüyorum ya da kanuni haklarınızı çok iyi biliyosunuzdur amacım size karşı eleştiri değil fakat bildiğiniz şeyleri burada paylaşırsanız tüketici olarak bizleri de bilgilendirmiş olur haklarımızı aramamıza yarımcı olmuş olursunuz. şu bir gerçek hakkaten servisler sıkıştırıldığında sorunu halletmek zorunda kalıyolar. ser piyasada çalışırken defalarca böyle durumlarla karşılaştım ve müşterilerimin haklarını da sonuna kadar arayıp maduriyetlerini gidermişimdir. motor hız kontrol cihazı satan bi firma müşterimin biri cihazı servis dışı biyerde açtırdığı için garanti dışı saymaya kalktı fakat biraz baskı yapınca yenisi ile değiştirmek durumunda kalkdılar bu ve benzeri bir sürü örnekler mevcut...
Ben avukat değilim fakat haklarımı az çok biliyorum benim kız arkadaşım bu yaz sonu avukat olucak inşallah.. Size en basitinden şöyle izah ediyim kendi düşüncemi; ben kendim bozamıyacağım bir parça için dahi servise götürdüğüm zaman öncelikle servisin yada servislerin sizin hatanız olabilir kullanıcı hatası olabilir yaklaşımının akabinde siz eğer bilgiliyseniz az çok araç konusunda, sonrasında garanti lafıda ilk sizin ağzınızdan çıktığı ve ölçülü bir şekilde diretildiği taktirde(sizin bansettiğiniz sıkıştırma) ancak bu tarz bir garanti olduğunu düşünüyorum..Kaldıki benim aracım dünya markası olan FIAT yani bana bu garantiyi FIAT veriyor tofaş sadece buradaki temsil yetkisine sahip...Tüketiciyi ne olursa olsun tek bir yere yani yetkili servis adı altındaki yerlere mahkum etmek doğru değil zaten..Ben oraya gitsemde bu aracın 3 sene garantisi var gitmesemde..Ben kendi adıma aracımı 10.000km de servise götürdüm fakat bundan sonra garanti süresi içinde garantiyi icap ettirecek bir durum olmadığı taktirde servise gitmeyi düşünmüyorum..İşçiliklerinide beğenmedim zaten gittiğim birmot servislerinin. Şu an size kanun maddeleri sayarak bunlara istinaden bu haklarım vardır diyemediğim için kusura bakmayın..Fakat durum bundan ibaret..
ben hem sıfır araç alıcam bikaç milyar fazla para vericem problem olmasın sıkıntısız kullanıyım diye hemde yüksek fiyatlarla en az 3 sene boyunca sizin bakım şu kadar TL tuttu diyen servise "hop dur bakalım napıosun sen bu ne biçim fiyat" diyemiyeceğim bide sıfır aldıgım aracın arkasından en az 3 sene servisede gereksiz fazla fiyat ile aracıma baktırıcam..Bende öyle yağma yok.. Zaten araç sıfır yagını eksik etme filtrelerine balatasına bak adam gibi kullan zaten bunda bi problem cıkmayacak ki normal şartlarda..Bence sıfır aracın bakımlarının serviste garanti kapsamı boyunca özel servislerden daha ucuz olması lazım madem malının arkasındasın müşterinin memnuniyeti önemli..Uzun lafın kısası ben yetkili servise yagını suyunu değiştirmeye gitmem bu saatten sonra.

halils2
17/06/2011, 06:28
anlaşılan servislere karşı bi antipati oluşmuş sizde:). walla hiç sıfır arabam olmadı bu güne dek hep 2.el araç kullandım şirket araçları hariç. onlarda zaten sadece servise gidiyo vergiden düşmek amaçlı. bu konuda katılıyorum size. araç garanti dahilinde iken yağını filtresini serviste değiştirmedim die direksiyon, cam kapı gibi arıza yapan parçaların garanti dışı kalması bana da saçma geliyo zaten ya dediğim gibi hiç servisle işim olmadı bu güne dek. yorumunuz için teşekkürler .

keben
17/06/2011, 23:50
servis eğitimi alan heryerde bakım yaptırılabilir.illada kendi servisinde yapılacak diye bir kaide yok.amma şu sorulmalı arkadaş ben hakkımı bilmek zorundamıyım bilmezsem benin hakkımı gasp edecekmisin.

sezerism
18/06/2011, 09:51
Servislere bence şundan gidiyoruz kanımca 35 -40 lira gibi paralar veriyoruz. Kimisine göre fazla kimisine göre az ama biz dar gelirli bir toplumuz artık yeni araçlarda hep elektronik ve parça fiatları pahalı bu sebepten servisler mecbur gitmek zorundayız. Bence servis fiatlarını ucuz olaması gerek fakat yinede fiatlar makul sayılabilir.

bvulgari
18/06/2011, 11:36
Bence fiyatlar hiçte makul değil en basitinden Castrol magnatec 4 lt yag 60 TL civarı dısarda fiat servisinde 3LT Selenia ya 90 TL civarı yazıyorlar işçilik hariç.. Daha kaliteli yağı daha ucuza almak varken servise gitmenin bi mantığını göremiyorum kimse kusura bakmasın. Gördüğüm kadarıyla işçiliklerinide beğenmedim..buda işin farklı bir boyutu.

tarum95
20/06/2011, 14:46
20.000 de yağ filtresi,hava filtresi ve yağ 4 lt değiştirdim tam sentetik 120 civarı tuttu