PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat! İSTANBULDA otopark çeteleri !!!!

narkoz30
10/01/2011, 11:57
Arkadaşlar gelmez gelmez dedim ama benim başıma da geldi.

Forum istanbulda cuma günü ikea nın altındaki 1. kat otoparka aracımı parkettim. Saden 5+1 Denon marka receiver almaya gidiyordum tam ses sistemini incelerken telefonum çaldı.

-Forum istanbul güvenlik sayın Hakan Onur la mı goruşuyorum.
-Evet ama nasıl buldunuz benim numaramı?
-Güvenlik nedeni ile aracınızın başına gelmenizi rica ediyorum.
-Tamam hemen geliyorum.

Koşarak aracın başına gittim ir baktım kelebek cam kırılmış aracı arka tarafa parketmiştim biraz aracımdan çıkarken ışıkları açık bir lacivert 2006-7 model golf vardı ışıkları xenon du ve açıktı araç yamuk parkedilmişti içinde kimse yoktu bu dikkatimi çekti. Bunun dışında birşey dikkatimi çekmedi. 10 dakka sonra da güvenlikten aradılar zaten yani ne olduysa 10 dakkada oldu.

İstanbul Atakoy Galleria otoparkında her gün en az 3 araç bu şekilde soyuluyormuş.
AVM leri mesken tutan bu servet düşmanları araçların bagajlarındaki laptop gibi değerli eşyaları çalmak için kelebekten araca giriyorlar.
Benim hiçbirşeyim çalınmadı çünkü bu gibi durumları bildiğim için laptop taşımıyorum taşısam da bagaja asla koymuyorum.

Forum istanbulda Kamera yokmuş koymuyorlarmış otopark geniş maliyet yüksek diye. Sadece giriş kapılarında kamera varmış.

Eğer forum istanbula gidecekseniz aracınızı alt kattaki otoparka parkedin çünkü olaylar kaçıp gitmesi kolay olan üst katta oluyormuş genelde.

Kelebek camımı yan sanayii olarak 50 lira karşılıgı 24 saat sonra taktırdım malum sipariş üzerine geliyor açık olan yeri de herkesin başına geldiği gibi bantla kapattım. Başkaca hasarım yok Umarım tavsiyelerime kulak verirsiniz.

Benim başıma geldi sizin başınıza gelmesin. Bu çeteler AVM ler ve lüks semtlerde kamera görmeyen köşeleri tercih ediyorlar eğer şüphelenseydim o plakayı alırdım golfun ama işte insan başına gelmeden uğraşmıyor artık bu toplumda psikopat ve paranoyak yaşama moduna gireceğiz yakın bir zamanda çünkü ummadıgınız şekilde ya dolandırılıyorsunuz ya da malınıza zarar veriliyor.

WiSTaRiA
10/01/2011, 12:10
İlk önce çok geçmiş olsun hakan abi... Teşekkür ederiz bizleri uyardığın için...

Engin_T
10/01/2011, 12:12
Telefon numaranızı nerden buldular acaba?

hsyn28
10/01/2011, 12:21
Ben arabada herşeyi bırakıp gidiyordum avm lerde güvenlidir diye artık bozuk para bile bırakmam teşekkürler abi uyarın için erkenden öğrenmiş olduk gerçi cam filminden dolayı camı kıramazlar sadece dağılır cam demişti film çeken adam ama yinede tedbirli olmakta fayda var sanada büyük geçmiş olsun.

abulbul08
10/01/2011, 13:29
Geçmiş olsun

ademtahir
10/01/2011, 13:44
geçmiş olsun..
telefon numaranızı nereden bulmuşlar?

narkoz30
10/01/2011, 14:19
geçmiş olsun..
telefon numaranızı nereden bulmuşlar?

Teşekkürler arkadaşlar
Plakaları gbt den sorgulatıyorlar sanırım. Aracın sahibi ben olduğum için sistemden kaydım çıkıyordur.
Beni aradıklarında şaşırdım camda telefonunuz yazıyor dediler ama öyle bişey yok sanırım geçiştirmek ve bilgi kaynaklarını soylememek için oyle dediler. Ben baştaki konuşma metnine yazmamıştım bu ayrıntıyı.

ozdem
10/01/2011, 14:24
çok çok geçmiş olsun, uyarı için teşekkürler...

takres
10/01/2011, 14:47
geçmiş olsun ve dava açma hakkınız var zararınız için her ne kadar alışveriş merkezleri mesuliyet kabul etmesede uğraşırsanız mutlaka kazanırsınız...

narkoz30
10/01/2011, 15:32
geçmiş olsun ve dava açma hakkınız var zararınız için her ne kadar alışveriş merkezleri mesuliyet kabul etmesede uğraşırsanız mutlaka kazanırsınız...
50 lira hasarım var hasar buyuk olsa dedıgınız gibi dava açardım ancak bugun uyarı maılı yazdım avm ye. Guvenlıklerini tam alamayacaklar ise otoparkları kapatsınlar.

smartmavi
10/01/2011, 19:04
Buraların güvenlik şirketleri göz açtırmamalı. Geçmiş olsun abi!

Kriminal
10/01/2011, 19:11
Way be hakan abııı sana bu yapılırmı...Çok gecmıs olsun , İstanbul'da yaşam zor be abı

ZAK1980
10/01/2011, 19:14
Bun tür olaylar bır cok arkadasımın basına geldıgınden ötürü park edecegım yerde banka, veya guvenlık kamerası varsa onun gorus acısına gırecek sekılde park etmeye calısıyorum

USTA
10/01/2011, 19:54
Geçmiş olsun,kolay para kazanmak moda oldu,AVM otoparkları ve aydınlatmasız sokaklar tehlikelerle dolu...

erosistanbul
10/01/2011, 22:52
Geçmiş olsun.Bostancı carrefour un önündeki meydan otoparkından araba çalındığını duymuştum.Ama araç soymak için avm lere dadandıklarını ilk defa duyuyorum. teşekkürler uyarımların için.

disconnected
11/01/2011, 01:26
gecmis olsun

GP COSKUN
11/01/2011, 01:28
hakan abi geçmiş olsun

alperyonar
11/01/2011, 02:00
Geçmiş olsun..

acRep
11/01/2011, 21:59
Geçmiş olsun Forum istanbul'a bir çok kez gidip aracımı herseferinde praktikerin önündeki açık otoparklara çekmişimdir bi sorun yaşamadım ama ilk defa sizden duyuyorum böyle bi olayı Demekki Daha dikkatlı olmalıyız..

narkoz30
11/01/2011, 22:17
Geçmiş olsun Forum istanbul'a bir çok kez gidip aracımı herseferinde praktikerin önündeki açık otoparklara çekmişimdir bi sorun yaşamadım ama ilk defa sizden duyuyorum böyle bi olayı Demekki Daha dikkatlı olmalıyız..
Zaten tenha vakitte oluyor genelde hafta içi yapıyorlar ve arkalara parkedenlere oluyor bu tip olaylar açık otoparkta olacagını sanmam ama 1. katta kamera olmadıgı için ne yazık ki bu tipp olaylara davetiye çıkıyor forum istanbul yonetimine dilekçe verdim. Daha cevabı gelmedi ben pek kamera takılacagını sanmıyorum ne zaman bir milletvekilinin akrabasının başına gelir bu tip bir olay o zaman takarlar kamerayı biz kimiz ki biz halkız adı şanı duyulmayan dayatma gucu olmayan birlikte toplanıp bir eylem yapamayan. Büyük başların başına gelene kadar bu ceremeleri çekmeye devam.
Gözünü sevdiğimin çin i ya hırsızlık sıfıra yakın suç yok adam oldurme gasp yok herşeyleri durust tabii ticari hileler çok fazla acaip insanlar bizim gibi trafik kazaları yok çok kalabalık ulke insanlar trafikte sakinler ozellikle taksi şöförleri kimsenin onnune geçmeye çalışmıyor herşey düzenli bir de yemekleri iyi olsa tası taragı toplayıp çine gidecem ama adamlar bizi almaz ki muhaha :D

acRep
11/01/2011, 22:31
Zaten tenha vakitte oluyor genelde hafta içi yapıyorlar ve arkalara parkedenlere oluyor bu tip olaylar açık otoparkta olacagını sanmam ama 1. katta kamera olmadıgı için ne yazık ki bu tipp olaylara davetiye çıkıyor forum istanbul yonetimine dilekçe verdim. Daha cevabı gelmedi ben pek kamera takılacagını sanmıyorum ne zaman bir milletvekilinin akrabasının başına gelir bu tip bir olay o zaman takarlar kamerayı biz kimiz ki biz halkız adı şanı duyulmayan dayatma gucu olmayan birlikte toplanıp bir eylem yapamayan. Büyük başların başına gelene kadar bu ceremeleri çekmeye devam.
Gözünü sevdiğimin çin i ya hırsızlık sıfıra yakın suç yok adam oldurme gasp yok herşeyleri durust tabii ticari hileler çok fazla acaip insanlar bizim gibi trafik kazaları yok çok kalabalık ulke insanlar trafikte sakinler ozellikle taksi şöförleri kimsenin onnune geçmeye çalışmıyor herşey düzenli bir de yemekleri iyi olsa tası taragı toplayıp çine gidecem ama adamlar bizi almaz ki muhaha :D

Abi yapma be öyle bi yazdınki uygun çince dersi aramaya başladım netten :D Bi kelebek camı için degmez be abii :)

Şaka bi yana Forum istanbul gibi bir çok AVM nin otoparklarına kamera belki 3-5 sene sonra. Zaten parası olan veriyo vale'ye bakmıyo arkasına yine olan sana bana..

alpimmm
12/01/2011, 18:02
Hakan abi geçmiş olsun,
Daha büyük bi hasar vermemişler Allahtan.

AYM
12/01/2011, 19:08
Geçmiş olsun siz ucuz atlatmışsınız benzer bir olayda 1,5 sene önce (ozamanlar bende palio vardı) benim başıma gelmişti cuma namazı için araçı masko caminin oraya park ettim araça geldiğimde kapıların kitli olmasığını fark ettim ancak hırsızlık aklıma bile gelmedi açık unutmuşumdur dedim önemsemdim akşam eve geldiğimde fotoğraf makinesini almak için torpidoyu açtığımda makinenin orda olamadığını fark ettim ve aracı inceledim sol ön kapının kilidinin ve etrafının bozulmuş olduğunu gördüm sonuç olarak kilit değişti kapı düzeltildi komple boyandı keşke benimde sizin gibi camı (ön cama bile razıydım) kırsalardıda kapıya dokunmaslardı araç daha 10.000 falandı ve orjinalliği bozulmuştu bu yüzden makine falan umrumda değildi ancak kapıya çok üzülmüştüm bide üstüne 9 günde arabasız kaldık serviste kaldı araç fotoyu buraya ekliyorum

https://pic1.resimupload.com/r8/thumb_724020095.jpg (www.resimupload.com/ds724020095_1.html)

akbiyik
12/01/2011, 20:41
cok geçmiş olsun hakan bey hakikaten kulağaıma kupe olsun kesinlikle kapalı otoparka part etmem bundan sonra keşke avm muduruyle konuşsaydınız zararımı karsılayın dıye sert cıksaydın neyse bu son olur ınsallah

narkoz30
13/01/2011, 09:28
avm müdürü sanmıyorum zararı karşılasın olayın benim yaptırım gücümle bir sonuca varmayacağı aşikar. Ancak Saden aldıgım ses sistemini içime sinmediği için iade ettim gidip başka bir yerden 200 lira daha ucuza aldım. Bunu da dilekçeme ekledim.

Araçlarınızı kapalı otoparka parkedebilirsiniz ancak girişlere yakın yere parketmeniz gerekir bir de forum istanbulda ikeanın altına değil de bir alk kata onlere dogru parkederseniz kamera desteği de olur bu hırsızlara caydırıcı oluyor.

Üst katlara da kamera takılması lazım forum istanbul 1 milyar dolarlık bir alışveriş merkezi bu bir kusur ve kabul edilemez üstelik de etrafı çepe çevre varoş oradan akın akın çeteciler geliyorlar zaten bu mekanlara önce buna bir onlem almalılar bir sürü işsiz gücsüz serseri boş boş geziyor sokaklarında.

narkoz30
19/01/2011, 16:03
Arkadaşlar Forum İstanbuldan Mailime başvurumun cevabı geldi.
Bu bile dikkate alınıyorsa benim açımdan sevindirici bir olay.

Sayın Hakan Onur,

Öncelikle Forum İstanbul'u ziyaret edip, '' görüş ve önerileriniz '' formunu doldurarak, değerli görüşlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Alışveriş merkezimizde yaşamış olduğunuz talihsiz olay için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz.

Sizlere yeni güvenlik firmasıyla hizmet vermeye başlamış bulunmaktayız. Yeni güvenlik personellerimizin böyle üzücü olayların yaşanmaması için daha dikkatli olacaklarını bilginize sunarız.

Otoparkta bulunan güvenlik kameralarının sayılarının arttırılması için ilgili departmanlarla görüşmelerimize devam etmekteyiz.

Gelecek dönemlerde kamera sayılarının arttırılması için çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız.

Görüşlerinizin bizim için önemli olduğunu ve tarafımızca değerlendirmeye alınıdğını bilmenizi isteriz.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve hizmetlerimizi istekleriniz doğrultusunda şekillendirebilmek için görüşlerinizden yardım almaktayız.

Saygılarımla,
https://gfx2.hotmail.com/mail/w4/pr04/ltr/i_safe.gif
Sedef Ozcan
Customer Service Manager

Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi Yönetimi
Tel. +90 - 212 - 443 13 57
GSM. +90 - 530 - 353 19 12
Fax. +90 - 212 - 443 13 99
Email: sozcan@multi-development.com (sozcan@multi-development.com)
URL : Forum İstanbul AVM (https://www.forumistanbul.com.tr)

[ Adres:Kocatepe Mahallesi Paşa Caddesi 34045 Bayrampaşa/İstanbul]https://gfx2.hotmail.com/mail/w4/pr04/ltr/i_safe.gif (https://www.facebook.com/istanbulforum?ref=ts)