PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013'te Tüm Puntoların Sonu mu Geliyor?

ibrahim06
09/01/2011, 12:20
Fiat's product plan 2010-2014 - (Fiat) - SAMAR (https://www.samar.pl/__/__la/en/__ac/sec,4/new/57747/__Fiats-product-plan-2010-2014.html)

Fiat's product plan 2010-2014
Date of publication: 2010-05-13 10:11:48
Over the next few years, Italy’s Fiat brand is poised to launch a number of new car models and considerably revamp its current product line-up in Europe. Due for launch in 2011 is the all-new Panda runabout that will be built in Italy.
Click to enlargeRafal Zaglewski

In the years 2010-2014, Italy’s Fiat brand is poised to launch a number of new car models and considerably revamp its current product line-up. In doing so, the company will leverage the ship ** has established Chrysler Group.

This is how the Fiat brand’s product plan for the years 2010-2014 shapes up:
SUPERMINIS
- Fiat Seicento – the model’s production at Tychy, Poland plant ends this month;
- 2013 will mark the arrival of a new city car;
- Fiat Panda – an all-new model is slated for launch next year, and ** will be subsequently revamped in 2014. The company’s Pomigliano d’Arco plant near Naples will build the car;
- Fiat 500/500C – in 2012, the range will be revamped;
SMALL CARS
- Fiat Punto will be phased out this year;
- Fiat Grande Punto will be phased out in 2013;
- all-new Fiat Punto Evo is due out in 2013;
- 2012 will mark the launch of a new B-segment model that has also been approved for distribution in the NAFTA markets;
- Fiat Linea will be revamped in 2011;
MINI-MPV
- a new 5-seater is set to launch in 2012. The vehicle has also been approved for distribution in the NAFTA markets;
- a new 7-seater is also poised to launch in 2012;
COMPACT CARS
- Fiat Siena/Albea is phased out this year;
- Fiat Bravo is phased out in 2013;
- 2013 marks the launch of a new C-segment product, to be available in hatchback and estate guise;
- a new C-segment sedan is planned for 2012. ** has also been approved for distribution in the NAFTA markets
MEDIUM-SIZED CARS
- Fiat Croma is phased out this year;
MPV
- Fiat Multipla is phased out this year;
- Fiat Ulysse is phased out this year;
SUV
- Fiat Sedici is phased out in 2012;
- a Dodge Journey-based model is planned for 2011, to be revised in 2014;
VEHICLE-BASED FAMILY CARS
- 2014 will mark a revamp of the Fiat Doblo;
- 2012 will mark a revamp of the Fiat Qubo.

ibrahim06
09/01/2011, 12:22
- Fiat Punto will be phased out this year;
- Fiat Grande Punto will be phased out in 2013;
- all-new Fiat Punto Evo is due out in 2013;

Gp ve Evoya 2013'ten itibaren aşamalı olarak son verilecek.

Fiat Bravo is phased out in 2013;

Bravonun aşamalı olarak üretimine son verilecek

- Fiat Linea will be revamped in 2011;
Lineanın 2011 de yenileneceği yazıyor.

skydome
09/01/2011, 12:27
Yazık...

dgn
09/01/2011, 12:27
2013e kadar bravo yenilenmiycek mi ki?

ibrahim06
09/01/2011, 12:29
2013e kadar bravo yenilenmiycek mi ki?

Yukarda ona dair bişey yazmıyor. Kademeli olarak kaldırılıcağı yazıyor.

takres
09/01/2011, 12:38
üretimi duracaksa bravoyu listeden çıkartmak lazım...

ozay06
09/01/2011, 13:14
O zaman gp ile evo üretimi devam edecek Evo gelirken gp artık bitecek denilmişti

ibrahim06
09/01/2011, 13:15
O zaman gp ile evo üretimi devam edecek Evo gelirken gp artık bitecek denilmişti

GP'nin 2013'ü bulması ilginç. Ben bu sene bitirirler diye düşünüyordum.

jalebilen
09/01/2011, 13:20
nasıl yani punto evonun 2 yıl sonra üretimi bitecek mi

nasre
09/01/2011, 13:36
Oldu. Bravoyu GP ve Evo yu kaldır eee linea ve 500 mü satacaksın? Bravoyu bilmem ama Punto gibi oturmuş bir arabayı sonlandıracaklarını hiç sanmıyorum.

ibrahim06
09/01/2011, 13:38
nasıl yani punto evonun 2 yıl sonra üretimi bitecek mi

2013ten itibaren aşamalı son verilecek diyor. GPye yaptıkları gibi yaparlar sanırım. Şuan sadece aktive modelleri var.tahminim 2015 i bulur evonunki. zaten fiat için bu süre normal.

ErdmG
09/01/2011, 13:39
Grande punto nun üretimi eskisi kadar fazla değilmiş bana da aracı alırken söylemişlerdi.

Engin_T
09/01/2011, 13:50
Fiat'ın en çok satılan arabaları bunlar Punto, Evo, Bravo bunlarıda kaldırırsa ne satıcakki? Üretimi sonlandırmak cok sacma bence ama kasa degısıklıgıne gıdılebılır ilerki zamanlarda benım fikrim ama FIAT böle bişi yapmıyor aracın üretimini durduruyor İtalyan politikası galiba, Almanlar gibi 5 senede bir kasa değiştirmeye gitmiyorlar :)

WiSTaRiA
09/01/2011, 13:56
gp biraz zor üretimden kalkar gibime geliyor...

Murat Gürakan
09/01/2011, 14:00
2013 e kadar kim öleee kim kallaaa :)

emtue
09/01/2011, 14:25
Fiat'in huyudur, model tutsa da tutmasa da kaldirir yeni marka yaratmaya calisir.

Grande Punto olmasaydi batacakti, yine binidigi dali kesecek. Insanlarin aklinda PUNTO lafi yer etmisken apayri bir isimle ortaya cikarsa hic sasirmam.

fraust
09/01/2011, 15:01
en güzeli:

2015 e kadar punto-evo-bravo yu 2015 e kadar satıp bir daha fiat marka araç almamak...
süreklilik olmayınca kalite de olmuyor...sıfır araçlar da bile inanılmaz problemler yaşanıyor. sürekliliği olsa ve ar-ge calışmaları daha kaliteli yaılsa şikayetler bir sonraki üretimde giderilir. ama 5-10 yılda bir yeni isimle çıkınca piyasaya bötle araştırma ve iyileştirmeler de yapmaya ve bunlar için para dökmeye gerek duymuyor fiat...

34 HKN 37
09/01/2011, 15:28
Bu karara üzüldüm etrafımdaki çoğu insan GP yi yeni yeni kafasında oturtmaya başlamışken,Evo ise yeni piyasayla tanışmışken kaldırılması çok yanlış olur. Hiç bir estetiği olmayan eski punto o berbat kasa görüntüyle 5 yıl bantta kalmışken Evo ya haksızlık yapılıyor görüşündeyim.

GünahsizSeytan
09/01/2011, 15:32
Herşeyin bir sonu var diyerekten vadisel bir yaklaşımda bulunmak istedim :D

HakanSogucak
09/01/2011, 16:02
2013 normal bir süre puntolar için, kasa artık eskimeye başlıyor zaten. GP lerin iç tasarımı zaten eskidi, evolarıda büyük ihtimalle günümüze ayak uydurmasını sağlamak için yaptılar. Bunun bir sonraki aşamasıda kasanın eskimesi olacak. Puntoyu kaldırmak yerine yeni kasa ile yola devam etmek daha mantıklı olabilirdi. Şimdilerde Uno tekrar üretilmeye başlanıyor. Yeni unolar daha piyasada yok ama çıktığında da puntonun açığını kapatacağını sanmıyorum.

ykaya1983
09/01/2011, 16:15
en güzeli:

2015 e kadar punto-evo-bravo yu 2015 e kadar satıp bir daha fiat marka araç almamak...
süreklilik olmayınca kalite de olmuyor...sıfır araçlar da bile inanılmaz problemler yaşanıyor. sürekliliği olsa ve ar-ge calışmaları daha kaliteli yaılsa şikayetler bir sonraki üretimde giderilir. ama 5-10 yılda bir yeni isimle çıkınca piyasaya bötle araştırma ve iyileştirmeler de yapmaya ve bunlar için para dökmeye gerek duymuyor fiat...

Valla doğru söylüyorsunuz.İkide bir model değiştirirsen nasıl markalaşacaksın .Nasıl isim yapacaksın.Hayret ettim gerçekten punto ve bravo fıatın ürettiği en güzel araçlar.Bunların da üretimine son verirse ne üretecekler acaba?Gerçekten o güzelim araçlar bu firmanın yanlış politikaları yüzünden kaybolup gidiyor.

uzuncocuk
09/01/2011, 18:23
piyasada en uzun aynı kasayla duran araç sanırım 1998 2008 eskı astra... 10 sezon yapar... 2006 2013.... 2014 modellerle 9 sezon yaparkı cok uzun bır sure bence... yenılenme cok normal... 2014 te yenı tıpo tempra gorcez desenıze......

gurik
09/01/2011, 18:51
kasa değişikliği olacak gibi görünüyor.

nasre
09/01/2011, 19:15
Kasa değişikliği çok normal birşey ama modeli ürütimden kaldırmak,hiç mantıklı değil. Nasıl markalaşacaksın , Punto bir efsane bunu herkes kabul eder.
Fiat markasından çok soğuyorum.
Umarım güzel bir model çıkartırlar punto kadar ses getirebilecek birşey. Ama ne çıkartırsalar çıkartsınlar punto kolay kolay unutulmaz,yanlışmıyım.

Scottie
09/01/2011, 19:25
bu kadar kolay vazgeçmezler herhalde... sadece kasa değiştirirler..

ABNEW
09/01/2011, 19:37
Punto kalkar Munto çıkar :) Bence ''Punto'' üretimi son bulmaz.Grande nin sonu gibi Evonun da sonu gelir.Yerine XPunto gelir.Adının değişmesi bence çok zor.B Segmentini bitirmeleri ise imkansız Fiat Firmasının...

santiago
09/01/2011, 19:57
arkadaşlar gelecek sene fiat çok sağlam bi araçla geliyormuş geçen fiatta satış bölümünde çalışan arkadaşla konuşuyorduk puntoya fazla bişey yapma gelecek sene gelen araçta hiçbirşeye ihtiyacın olmayacak dedi katıldığı kursta görmüş

SKELETER
09/01/2011, 20:21
Soğudum fiattan. Sıfır araba alırsın 3 ayda 3000 tl değer kaybeder. Uzun vadede kullanim dersin arabanın üretimini durdurur. Punto üretimden kalkacak araba değil. Gidip Uno yu yenileyeceğine, başka model çıkarsın. Puntoyla Bravoyla uğraşmasın. İsterse uçan araba yapsın 2013 de punto üretimden kalkarsa bir daha da Fiat almam.

uraaal
09/01/2011, 20:43
that just sucks dudes diorum haberi yazanlara.puntonun kalkması imkansız relax olun arkadaşlar.genclik arasında cok iyi bir ismi var puntonun ama o motor seviyeleri tr'ye gelmeyince tam patlayamıyor işte.

ozdem
09/01/2011, 20:47
fiat eğer puntodan vazgeçiyorsa yerine gelecek
araba bomba demektir herhalde.
yoksa kuş serisinden sonra fiat a evrim geçirten ve
bu kadar efsane olan puntodan kolay kolay vazgeçmesi
mümkün değildir diye düşünüyorum. ;)

TORnADO
09/01/2011, 21:10
Arkadaşlar canınızı sıkmayın bence onların yerine daha iyi ve güzellerini yapacaklardır da o yüzden üretimlerine son veriyorlardır.

speedy_16
09/01/2011, 21:20
2013 te grande punto bitiyor, bravo bitiyor, ama evo bitmiyor makyaj yada kasa değişimi ile dewam edicek

uraaal
09/01/2011, 21:23
yoksa kuş serisinden sonra fiat a evrim geçirten ve
punto kus serisi varkende olan bir araçtır.yanlıs bilgi olmasın.

levan34
09/01/2011, 21:24
golf 2030 a kadar varmış,ona dönerim tekrar,,fiatta bu zaman zarfında akıllanır belki....her serisi tutan ve bagaj lambası !! olan golf ve polo dan da biraz ders alır.

nasre
09/01/2011, 21:36
golf 2030 a kadar varmış,ona dönerim tekrar,,fiatta bu zaman zarfında akıllanır belki....her serisi tutan ve bagaj lambası !! olan golf ve polo dan da biraz ders alır.
Büyük konuşmayayım ama böyle birşey olursa bende kolay kolay birdaha fiat almam.
Zaten çalışanları bayii ve genel merkez tam bir amatör,kurumsal falan değiller. Tek güzel şey puntoydu.

ibrahim06
09/01/2011, 21:57
Peki bunlar ne o zaman?

Fiat Bravo SW 2013

https://img364.yukle.tc/images/9605art_19665_1_01_big.jpg (https://www.yukle.tc)

https://img364.yukle.tc/images/2389art_19665_2_02_big.jpg (https://www.yukle.tc)

ato
09/01/2011, 21:57
o zaman yandık valla uzun süre binelim diyoruz adamlar yeni kasa çıkarsa neyse bravoyu puntoyu üretimden kaldırıyor ilerde satarken sorun yaşıcaz desenize adam stiloyu çıkardı sonra üretimden kaldırdı kimse şimdi yüzüne bakmıyor bravo da mı öyle olacak şimdi

mesut eyvaz
09/01/2011, 23:44
Batman da görev yapıyprum bu yıl batman da o kadar çok punto görmeye başladım ki artık piyasa da yer etti puntolar batman gibi reno toyota gibi araçlardan kendine çok iyi yer bulmuş. Yazık ederler tam marka imajı oluşmaya başladı türkiye de punto için üretimi kesilecek

ozdem
10/01/2011, 00:41
punto kus serisi varkende olan bir araçtır.yanlıs bilgi olmasın.

teşekkürler ama kuş serisi varken olmadığını söylemek istemedim
dizayn farklılığından dolayı fiat için fark yaratan
bir araç olduğunu vugulamak istedim.
ayrıca bahsettiğim eski kasa punto değil, grande punto idi... ;)

HakanSogucak
10/01/2011, 00:51
Eskiye dönüş var işte, Uno yu yeniden yaratıyorlar, bakarsın tofaş ortaklığı ile kuş seriside yenilenir :)

Fiassa_199
10/01/2011, 00:53
Olmaz, Punto ile Bravo'nun üretimini bitiremezler. Mümkün değil bunu yapmaları, Bu FIAT'ın sonu demek, bayide bir tek FIAT mont, Doblo, Fiorino, Linea ve Albea'nın yerine gelecek olan araç olacak. Punto ve Bravo?

Yok, isyan çıkar vallahi.

femoli
10/01/2011, 00:54
Banti kaldirmalari imkansiz degisim olur ultra punto super punto diye fakat kalkmayi unutun bravo icin kesin bisi soyleyemem ama onuda kaldiramazlar gibime geliyor . Punto bu saatten sonra kult oldu kolay kolay kaldiramazlar bastan yaratilmis bir puntoya hazir olun derim ;)

Kimse korkmasin bu araclar asla elde kalacak araclar degildir ..

GP COSKUN
10/01/2011, 01:15
fiat efsanesini yeniden canlandıran otomobil olan puntoyu silemezler silmeyi göze alamazlar
mehmetin dediği gibi sadece isminin yanına birşeyler ekleyip devam edilir
hele bu satış rakkamlarına ulaşmış bir aracı gözden çıkarmak aptallık olur bence

fawori
10/01/2011, 03:55
Bana sanki artık sedan modellere ağırlık vereceklermiş gibi geldi linea yenilenecek ve belki marea gibi modeller tekrar güncellenip piyasaya sürülecek. Fiat sanki Renault a özeniyor megan ve fluence çok tuttu ya halbuki hb otomobillerde çok iyi bir yere gelmişti bu kulvarı boş bırakmazsa kendi karına olur.

ibrahim06
10/01/2011, 09:12
Şu linkleri dayanak göstererek fiata mail atalım ne yaptığınızın farkındamısınız diye.

LİNK
1
Fiat's product plan 2010-2014 - (Fiat) - SAMAR (https://www.samar.pl/__/__la/en/__ac/sec,4/new/57747/__Fiats-product-plan-2010-2014.html)

2
AUTO NOVITA': NUOVI MODELLI FIAT 2011, 2012, 2013 (https://autonovita.blogspot.com/2010/04/nuovi-modelli-fiat-2011-2012-2013.html)

mesut eyvaz
10/01/2011, 09:40
Bekleyelim görelim 3 yıl gibi bir zaman dilimi var. Herşey olabilir.

Moosty
10/01/2011, 11:23
2012 de B sınıfı için yeni bir aracı piyasaya süreceklerimiş. Bence Grande Punto ile elde ettiği başarıları dikkate alır.

Yeni aracın dış tasarımını kendi tasarımcıları yerine yine bir tasarım ustasına (Giugiaro gibi) verse iyi eder, Punto Evo da yaptıkları değişiklikler aracın bütünlüğüne ve tarzına hiç yakışmamıştı.

Giugiaro nun bir tarzı var, bu tarzı Maserati de de, Punto da da görmek mümkün.

https://www.carautoportal.com/car-images/maserati/maserati-coupe/maserati-coupe-2005.jpg

Aşağıdaki gibi bir tasarımını B sınıfı bir araç olarak üretseler benim hiç bir itirazım olmaz:

Italdesign-Giugiaro Namir Hybrid Concept Animated Video - Photos (https://www.worldcarfans.com/109030417586/italdesign-giugiaro-namir-hybrid-concept-animated-video/highphotos)

Bekleyip görmek lazım. GP uzun süre üretilmeye devam ederse mi ikinci eli daha değerli olur yoksa üretimden kalkarsa mı onu da bilmek zor.

GP nasıl olsa tutuldu ve seveni de çok. GP piyasada daha fazla çoğalmadan üretimi durdurulursa ikinci eli daha da değerli olabilir.

Yeni gelecek aracın zamanlaması da uygun. Düşünün, GP nin çıkışı 2006, yaygınlaşması 2008. 2012 yılında GP yi değiştirmek isteyen büyük bir kesim olacak. FIAT bu kullanıcılara bir araç sunmak zorunda. Mevcut GP / PE leri her sene yolduğu ve daha donanımsız bir şekilde piyasaya sürdüğü düşünülürse bu kullanıcı kesmini anca GP çizgisinde olan yeni bir araç paklar.

Eğer FIAT bu pazarlama taktiğini doğru uygulayabilirse bundan hepimiz karlı çıkabiliriz.

Bence yine spor görünümlü, hibrit kullanıma uygun bir araç gelecek ve bir çoğumuz bu yeni aracı satın alacağız. Bu gün GP sahibi olanlar o yıllarda daha da bir çoluğa çocuğa karışacağı için bagaj hacmi daha büyük bir araç olabilir, hatchback yerine lift back, sedan ve hatch back arası bir şey gelebilir.

ademtahir
10/01/2011, 11:43
arkadaşlar bir çoğumuz sinirlenmişiz ama sakin olun bu gayet doğal birşey aynı arabayı yıllarca üretecek olurlarsa aracın satışı düşer ve 2. el değeri gün geçtikçe değer kaybeder eski araçları ele alalım hangi marka araç var var 50 yıldır üretilen?
VW kaplumbağalar efsana olmuş araçlardır hala kullanan insanlar var ve düzgün bir tosba alıyım desen 10.000 tl civarlarında bunun sebebide efsane araç olmasıdır eğer o araç halen üretiliyor olsaydı şu an o tosbalardan bir tane bulunmazdı.
bence üretimi durdurulsun GRANDE PUNTO efsane olsun yerine daha sportif araçlar çıksın

sakinkaradas
10/01/2011, 13:16
bence punto yeni bir isimle çıkar.ama bravonun yerine croma hazırlandı şu an fiatta.ben öyle biliyorum en azından.ayrıca puntonun satış başarısı o kadar çabuk vazgeçilebilecek bir ürün olmadıgını gösteriyor.keza aynı segmentte yer alan corsa ve polo bile puntonun satış rakamlarını yakalayamıyor.bence ne fiat nede tofaş pazardaki bu üstünlügünden vazgeçmez.kalkıpta palio puntonun yerine geçecek degilya.

taneren
10/01/2011, 14:26
Yeni punto az çok şekillenmiş.

Korhan
10/01/2011, 14:48
Adam 2013 te şu anki kasaların üretimden kalkacağını söylüyor. Yeni kasaların isminin Punto Bravo olmayacağına dair bişey var mı? Yok. rahat olun...

Korhan
10/01/2011, 15:38
Arkadaşlar Şu link bütün değişiklikleri detaylarıyla anlatıyor. New C HB in isminin ne olacağı belli değil. Aynı isim (Bravo) devam eder mi yoksa amerikan pazarına ayrı avrupa pazarına ayrı isimle mi girerler belli değil.

PUNTO EVO İSE LİNKTE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KASA DEĞİŞTİREREK AYNEN DEVAM EDİYOR. PANDA DA AYNI ŞEKİLDE LİNEA DA::: Zaten panda avrupada EN AZ Punto kadar satan bi model.
bence asıl bomba haber C sınıfı sedan üretilecek olması. Linea baya devam edecek, bu ayrı bir model olacak

https://www.fiatgroup.com/en-us/shai/iinfo/presentations/Documents/FGA_2010_2014-A_way_forward.pdf

piankhy
10/01/2011, 16:52
Elbette herkesin görüşü, fikri, olaylara bakış açısı ve değerlendirmesi farklı.

Benim için aracın kasasının değişecek olması çok önemli değil. Ancak modelin üretiminin duracak olması çok önemli. Tüm markaların modellerinin kasaları değişiyor ama çoğunun model ismi aynı kalıyor. Elbette kalmayanlar ve sürekli yeni modeller çıkaran firmalar da var ancak onlara da bakış açım farklı değil.

Elbette 5 yıl keyifle kullanacağım bir araç almak isterim. Ancak, kredi ile, borç ödeyerek sahip olacağım herhangi bir malın, daha borcu bitmeden piyasadan silinmesi, değerini aşırı derecede kaybedecek olması benim rahatsız eder. Böyle bir mala da para bağlayabilecek kadar zengin değilim. Tabi ki içimizde bu şekilde düşünen ve bunu önemsemeyen arkadaşlar da vardır ancak dediğim gibi benim düşüncem tersi yönde. Yani ben, maaşlı çalışan bir insan olarak sadece zevk alıyorum, çok beğendim diye, 2 yıl sonra üretimi duracak birşeye 40-50 bin TL para verecek kadar zengin değilim. Verene saygı duyarım, kendi tercihidir bundan rahatsız olmaz. Durumu vardır, keyfi için harcar. Ama model yenilenirken kaybedilen değer ile modelin tamamen ortadan kaldırıldığında olacak olan zararın çok farklı olacağını düşünüyorum. Stilo'nun durumu ortada. Çok beğendiğim ve hiç yerini hak etmeyen bir araç. Ne durumda şu an? Burada birbirimize fikir verirken, örneğin demiyor muyuz aman Focus alma yeni kasası geliyor, aman şunu alma kasa değişecek diye. O zaman FIAT'ın bu yaptığını nasıl bu kadar normal karşılayabiliyor insanlar bunu anlayamıyorum.

Bu forumda daha önce de FIAT'ın bu politikası tartışıldı. Herkesin kendine göre fikri var ve ona göre davranıyor. Bence de FIAT'ın bu yaptığı, hele hele piyasada kendine güzel bir yer edinmeye başlarken ve insanların FIAT algısı değişirken, çok akılsızca yapılmış bir uygulama. Bravo üzerinden devam et. Modelinin bir değeri olsun. FIAT en kötü zamanlarını Grande Punto ile atlattı. Marka değerini korudu. Hala FIAT'ı yeniden ayağa kaldıran model olarak değerlendirilir. Sen tut, bu modeli de tarihe göm. Bence hiç doğru ve akıl karı bir uygulama değil. Modelinin adı kalsın. Bu bu kadar zor mu? En azından eski kasa Punto, yeni kasa Punto dersin.

Ondan sonra tüm forumlarda konuşulur, tartışılır, niye VW'yi insanlar bu kadar tutuyor, niye piyasası bu kadar yüksek diye. Bence FIAT aldığı son karar ile bunun en büyük cevabını verdi. Bir model çıkar, başarılı olmasını sağla, insanların gözünde belli bir yere gel ve ondan sonra modeli tarihe göm, farklı bir model çıkartarak aynı şeylere yeniden başla.

Konu ile ilgili benim şahsi fikirlerim bu yönde. Kimseyi kırmak ya da yargılamak için yazmadım. Sadece FIAT'ın bu politikasının bana göre yanlış olduğunu anlatmak istedim. Çok beğendiğim bir aracı FIAT'ın saçma sapan pazarlama stratejileri ve anlayışı yüzünden almayacak ya da alamayacak olmam beni gerçekten rahatsız ediyor. Bugün Bravo için kaporamı veriyordum ancak bu haberin üzerine tekrar düşünmeye başladım. Eminim ki bu forumdan olan ya da olmayan, Bravo yada Punto almak isteyen birçok insan da bu şekilde düşünecektir.

levan34
10/01/2011, 19:49
https://img522.imageshack.us/img522/7742/zzgp.png (https://img522.imageshack.us/i/zzgp.png/)

https://img593.imageshack.us/img593/9162/zz2gp.png (https://img593.imageshack.us/i/zz2gp.png/)

ibrahim06
10/01/2011, 19:57
Yukardaki tabloda grande punto 2013te bitiyor. Muhtemelen 2013ten sonra Evonun durumu seçenekleri azaltmak olacak. Tıpkı Şuan grande ountonun başına gelenler gibi.
2013te bravo da bitiyor.

https://img363.yukle.tc/images/6592adsiz.JPG (https://www.yukle.tc)

https://img363.yukle.tc/images/3604adsiz2.JPG (https://www.yukle.tc)

reddragon
10/01/2011, 20:22
Grande Punto tip itibariyle devrim yapan bi araçtı. Uygun fiyata süper tipli bir araba (fukara maseratisi) alınabileceğini gösterdi ve çok da iyi sattı.Onun zamanındaki Corsa, Fiesta, Getz gibi araçların tipleri iğrenç ötesiydi. Punto'yu örnek alarak Fiesta , Corsa, Hyundai (i20) yeni yuvarlak hatlı kasa çıkardılar.
Bana göre Golf gibi, Polo gibi klasik olmaya aday bi araba Puntomuz.Ama Fiat firması Punto'nun o muhteşem dizaynını taşıyabilecek bir firma olamadı malesefki.
Evo çıkartılarak tipi çirkinleştirildi.Evo yerine GP ' nin içine yatırım yapsalar efsane olurdu.

nasre
10/01/2011, 23:06
Elbette herkesin görüşü, fikri, olaylara bakış açısı ve değerlendirmesi farklı.

Benim için aracın kasasının değişecek olması çok önemli değil. Ancak modelin üretiminin duracak olması çok önemli. Tüm markaların modellerinin kasaları değişiyor ama çoğunun model ismi aynı kalıyor. Elbette kalmayanlar ve sürekli yeni modeller çıkaran firmalar da var ancak onlara da bakış açım farklı değil.

Elbette 5 yıl keyifle kullanacağım bir araç almak isterim. Ancak, kredi ile, borç ödeyerek sahip olacağım herhangi bir malın, daha borcu bitmeden piyasadan silinmesi, değerini aşırı derecede kaybedecek olması benim rahatsız eder. Böyle bir mala da para bağlayabilecek kadar zengin değilim. Tabi ki içimizde bu şekilde düşünen ve bunu önemsemeyen arkadaşlar da vardır ancak dediğim gibi benim düşüncem tersi yönde. Yani ben, maaşlı çalışan bir insan olarak sadece zevk alıyorum, çok beğendim diye, 2 yıl sonra üretimi duracak birşeye 40-50 bin TL para verecek kadar zengin değilim. Verene saygı duyarım, kendi tercihidir bundan rahatsız olmaz. Durumu vardır, keyfi için harcar. Ama model yenilenirken kaybedilen değer ile modelin tamamen ortadan kaldırıldığında olacak olan zararın çok farklı olacağını düşünüyorum. Stilo'nun durumu ortada. Çok beğendiğim ve hiç yerini hak etmeyen bir araç. Ne durumda şu an? Burada birbirimize fikir verirken, örneğin demiyor muyuz aman Focus alma yeni kasası geliyor, aman şunu alma kasa değişecek diye. O zaman FIAT'ın bu yaptığını nasıl bu kadar normal karşılayabiliyor insanlar bunu anlayamıyorum.

Bu forumda daha önce de FIAT'ın bu politikası tartışıldı. Herkesin kendine göre fikri var ve ona göre davranıyor. Bence de FIAT'ın bu yaptığı, hele hele piyasada kendine güzel bir yer edinmeye başlarken ve insanların FIAT algısı değişirken, çok akılsızca yapılmış bir uygulama. Bravo üzerinden devam et. Modelinin bir değeri olsun. FIAT en kötü zamanlarını Grande Punto ile atlattı. Marka değerini korudu. Hala FIAT'ı yeniden ayağa kaldıran model olarak değerlendirilir. Sen tut, bu modeli de tarihe göm. Bence hiç doğru ve akıl karı bir uygulama değil. Modelinin adı kalsın. Bu bu kadar zor mu? En azından eski kasa Punto, yeni kasa Punto dersin.

Ondan sonra tüm forumlarda konuşulur, tartışılır, niye VW'yi insanlar bu kadar tutuyor, niye piyasası bu kadar yüksek diye. Bence FIAT aldığı son karar ile bunun en büyük cevabını verdi. Bir model çıkar, başarılı olmasını sağla, insanların gözünde belli bir yere gel ve ondan sonra modeli tarihe göm, farklı bir model çıkartarak aynı şeylere yeniden başla.

Konu ile ilgili benim şahsi fikirlerim bu yönde. Kimseyi kırmak ya da yargılamak için yazmadım. Sadece FIAT'ın bu politikasının bana göre yanlış olduğunu anlatmak istedim. Çok beğendiğim bir aracı FIAT'ın saçma sapan pazarlama stratejileri ve anlayışı yüzünden almayacak ya da alamayacak olmam beni gerçekten rahatsız ediyor. Bugün Bravo için kaporamı veriyordum ancak bu haberin üzerine tekrar düşünmeye başladım. Eminim ki bu forumdan olan ya da olmayan, Bravo yada Punto almak isteyen birçok insan da bu şekilde düşünecektir.

Kesinlile katılıyorum.

Budweiser
10/01/2011, 23:43
Ule punto Fiat firmasını batmaktan kurtaran modeldir. Başka bi punto cıkartırlar heralde daha değişik bravoya yaptıkları gibi gerçi yenilenecekte yazmamış. Belki daha hoş modellerde çıkartabilir..

squidward
10/01/2011, 23:57
Arkadaşlar iyi güzel ama şöyle birşey var. Fiat otomobillerini ülkelere göre satıyor yani şu anda ülkemizde satılmayan birsürü fiat modeli var bu arabaların bir kısmını şu linkte görebilirsiniz: Fiat / Showroom (https://www.fiat.com/cgi-bin/pbrand.dll/FIAT_COM/showroom/showroom.jsp) Yani demek istediğim ülkemizde bu kadar tutmuş bir modelin üretimine son vermez Fiat yani galiba :)

gurik
11/01/2011, 07:19
Yoksa kuş serisinden sonra fiat a evrim geçirten ve

kuş serisi fiatın tofaşa verdiği hiç üretmediği kalıplarıdır.asıl kalıplar regata olarak italyada üretilmiştir.
Kuş serisi için sadece üretim lisansı vermiştir bunlar sadece tofaş üretimidir.
Özdem sana katılıyorum fiat puntodan vazgeçmez bu modelle atılım yapmıştır ve hemen yeni kasa üretimine geçecektir.

gurik
11/01/2011, 07:22
https://img522.imageshack.us/img522/7742/zzgp.png (https://img522.imageshack.us/i/zzgp.png/)

https://img593.imageshack.us/img593/9162/zz2gp.png (https://img593.imageshack.us/i/zz2gp.png/)

linea da 2011 de makyajlama görünüyor.

gurik
11/01/2011, 07:32
belki elektrikli bir puntodan bahsedilecek olamaz mı?

PROTOS
11/01/2011, 08:55
Fiat'ın bu politikasına gıcık oluyorum. Zırt pırt yeni isimle model çıkıyor, hem kendiisne zarar hemde bize. Üretimden kalkmış araç durumuna geldiği için, araçlarımızın 2. el değeride düşüyor. Bak vosvosa bi Golf var bi passat vs. Aynı aracın yeni kasalarını çıkartıyorlar sürekli. 2. el değerleride düşmüyor inasanların kafalarıda karışmıyor.

gurik
12/01/2011, 00:20
gp her zaman gp dir. gp kalacaktır.

mesut eyvaz
12/01/2011, 00:42
Ülkemizde sevilen bir kasa punto hele gp artık gençlerin 206 sevdasını bitiren araç oldu. bu şekilde devam eder gp de evoda uzun yıllar satılır tr de

mesut eyvaz
12/01/2011, 00:47
FIAT - Movidos pela paixão (https://www.fiat.com.br/monte-seu-carro/)

şurada brezilyada satılan modeller var evo yok ama stilo 2011 modeli de var yani 6 sene önce üretimi biten araç brezilyada var hatta 1990 ların uno su hala satışta idi 2010 a kadar

Romeo_er2
12/01/2011, 01:32
yapsınlar artık yeni bişey evo da ara model makyaj gibi oldu çünkü..

zafermutlu
12/01/2011, 13:53
punto kalkacagını sanmıyorum. evo tutulursa makyajla isim degiştirir. bravo makyajda gelebilir komple degişebilirde fazla tutulmadıgı kesin c segmentinde.. ama puntonun devamı gelir kesin evo satışları bildigim kadarıyla iyi durumda.. ben isim bile buldum büyütsünler şu aracı biraz daha grande punto evo desinler...

sakinkaradas
12/01/2011, 14:01
punto kalkacagını sanmıyorum. evo tutulursa makyajla isim degiştirir. bravo makyajda gelebilir komple degişebilirde fazla tutulmadıgı kesin c segmentinde.. ama puntonun devamı gelir kesin evo satışları bildigim kadarıyla iyi durumda.. ben isim bile buldum büyütsünler şu aracı biraz daha grande punto evo desinler...
bence ism punto evo xl olur.

xcruelx
13/01/2011, 12:35
linea da makyaj yapılıyor şu an zaten. plan doğru.

ykaya1983
13/01/2011, 19:34
Punto nun üretimden kalkmasına gerçekten inanamıyorum.Çünkü gerçekten tasarım harikası bir araba.Geçenlerde 300 km lik (k.maraş-nurdağı-g.antep )yol yaptım.Özellikle maraş ve nurdağında çok az punto gördüm.Orada da inanın aracı durdurduğum birçok yerde insanların çok fazla dikkatini çekiyordu.Hala insanlar grande punto ve ounto evo gibii araçların fıat markasına ait olamayacağı yönünde önyargıları var gerçekten.

barisunye
26/12/2011, 23:30
umarım grande punto hiç bitmez:(
eğer fıat bunları da bıtırırse bir defa daha bindiği dalı kesmiş olur...

aykut_1914
27/12/2011, 00:57
2013 de gelicek diye gözüken "citycar" ı merak ettim

sayal
27/12/2011, 01:29
fiat italyada hala daha eski kasa punto yu üretiyorken bu kasanın üretimini mi durduracak hayatta olmaz. türkiye ye gelmiye bilir ona bir şey diyemem

motor delisi
27/12/2011, 10:02
Bence punto kalkacak ve yepyeni şaşırtan bir kasa ile karşımıza tekrardan punto olarak geri dönecek tıpkı palıo daki gibi.

ABNEW
27/12/2011, 11:20
Fiat B segmentinden vazgeçemez.Belki adı değişir (Bu bile çok zor) Endişelenmeye gerek yok :)

thekafkef
27/12/2011, 17:26
Böyle yaparak 2. elde değer kaybına sebebiyet veriyorlar , bakın vw ye golf polo passat arabaların ölüleri bile para ediyor.

sehzadeamasya
27/12/2011, 18:31
bencede yanlış bir karar punto kalkarsa fiatta baya zorlanır bence oturmuş bir marka nasıl karkar ya aklım almıyor

ykaya1983
27/12/2011, 23:38
2010 yılında palio 2011 de üretimden kalkıyor diye haber yapılmıştı.Ama şu an palionun 2012 modelleri satılıyor..

Semih Kurtulmus
28/12/2011, 01:52

yalnız bence ikisi birden devam etmeli çünkü tarz bakımından bana göre farklı mesela ben evo almak yerine grande punto tercih ettim çizgileri daha farklı ..
gerçi dış kasa grande punto iç dizayn vişne çürüğü evo olsa tadından yenmez :dj:

uraaal
28/12/2011, 02:00
arkadaslar yukarıdaki plan dogru 2013de grande punto uretımı tamamen bıtıyor 2012de ıse punto evo amerikan pazarına giren 2.fiat oluyor ? ama evoda iyi yonde degisimler olacaktır orası kesın usa pazarına gırmek hele ki fiat icin gorecegiz bakalım.

asil
28/12/2011, 03:07
fıat 500 girdi ve rakamları fena değilmiş.

Du Hast
28/12/2011, 09:45
bitse bile yenisi çıkacak farklı isimde. fiatın alışkanlığı bu aynı isimdeki araçlarını uzun yıllar devam ettirmiyor.

krm1983
28/12/2011, 12:38
Modeli bırak 5 senede bir logo değiştiriyor adamlar.Yamalı bohça gibi her modelde farklı marka logosu var.

luleburgazli
28/12/2011, 19:06
Bugün yetkili bir fiat a gittik yeni doblo aldık orada bu konuyu sordum. Grande punto yu fiat bitirmez dedi yetkili ismi belki değişir dedi bravo için aynı şeyi söyleyemeyiz diyor ama puntoyu bitirmez diyor sadece isim değiştirebilir... Italyanlar kimseye vermiyor bunu üretsin diye diyor çok tutuluyor çünkü... Dedi

Luc
28/12/2011, 21:32
Benim bildigim kadariyla Grande ile Evo'yu birlestirip tek model Punto satacaklar. Ne Evo olacak ne de Grande. Sadece Punto. En son fuarda konusulan oydu, daha sonra gelisme oldu mu bilmiyorum.

Fiat Range'de 2012 icin yalnizca New Panda'dan bahsediyorlardi Future kisminda.

Sent my GT-I9100

gurik
28/12/2011, 23:25
Grande punto evo karışımı bir araç gelmeli bence. öyle de olacak gibi. 2012 de dünyanın sonu da gelecek diyorlar ona kalırsa. :)))))))

hfguler
30/12/2011, 15:28
arkadaşar Türkiye de işler yolunda gitsede avrupa da punto rakiplerinin satış rakamı olarak cok cok gerisinde.... sadece panda rakiplerinden fazla satıyor... onu da vw up ile büyük bir rekabet bekliyor yeni kasada.... bravo için durum daha zor.... fiat 2013 beklemeyip 2012 sonunda yeni modeli piyasaya sürebilir... sorun burada değil... sorun fiatın her seferinde ismi farklı çizgileri farklı tamamen farklı bir alt yapıya sahip birbirinden kopuk kopuk araçlar üretmesi... bu da tüketicinin kafasını karıştırıyor... marka imajını cok zedeliyor....