Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabam Neden Hala Gelmedi? ve Nerede?
HakanSogucak
09/01/2011, 01:38
Arkadaşlar, aracımı 31.12.2010'da satın aldım. Aracı alırken fazla beklemek istemediğim için ellerindeki araçlardan satın almak istedim. Bana müşteri temsilcisi 30.21.2010 tarihinde kendilerine fatura edilmiş bir GP active olduğunu onu alırsam elime erken geçeceğini söyledi. Araç yanılmıyorsam Bursa Tofaştan Birmota Fatura ediliyor. Buraya kadar herşey güzel, fakat geçen haftadan beri Birmotu her aradığımda aracın daha ellerine ulaşmadığı bilgisi veriliyor. Aracın hangi tırda yüklü olduğu bilgiside ellerinde mevcut değil. Sanıyorum Tofaş ihtiyacı karşılayamadığı için dışardan bir lojistik firması ile antlaşmış.
Bana söylenilen normal şartlarda araç fatura edildikten 24 saat içinde tırla gönderilmesi gerekiyormuş. 30.12.2010 tarihinde fatura edilen aracım 8.01.2011 tarihinde hala ortada yok. Bu durumu yaşayan başka kişilerde varmı?
Valla fiatın huyu kurusun herkese aynı şeyi yapar. Arabayı satana kadar kralsın bir sürü söz verilir. Sonra paranla rezil olursun.
Yeminle bu forumdakiler Türkiye fiat dibürütörlüğünün başına getirse fiat Türkiyede nerlere gelir :)
ibrahim06
09/01/2011, 01:55
Ben de aldığım bayiye( Üstün oto) fatura edilmiş bir arabadan almıştım. 1 hafta sonra gelmişti.
santiago
09/01/2011, 02:00
valla ben direk aldım :D ellerinde vardı
1 ay bekledim sen daha az beklemissin. bunlar satarken ole derler ondan sonrada arkaandan kostururlar
HakanSogucak
09/01/2011, 03:07
1 ay bekledim sen daha az beklemissin. bunlar satarken ole derler ondan sonrada arkaandan kostururlar
Benimki daha gelmedi bakalım bende 1 ayı görecekmiyim. Öğrendiğim kadarıyla satış iptali yaptırabiliyorum şu anda. Plaka çıkmadığı için. Eğer daha da çok bekliyeceksem iptali bile düşünürüm bunun için.
HakanSogucak
09/01/2011, 03:09
Ben de aldığım bayiye( Üstün oto) fatura edilmiş bir arabadan almıştım. 1 hafta sonra gelmişti.
Peki size nerede olduğuna dair bilgi verdilermi? benim ki ortada yok, gelen tırlara baktılar onlarda da yüklü değil dediler. Artık fabrikadan filan mı sorgulatcam ne olacaksa....
45 gün bekledim ... araba yoktu piyasada 0 dan sipariş verdim ...hayali sanal*dan nasıl bir arabaya dönüştüğünü adım adım takip ettim...gemiyi tırı...şu anda sanki bir evladımmış gibi bakıyorum ona...sabırlı olun arkadaşlar herşeyin hayırlısı...
HakanSogucak
09/01/2011, 04:03
45 gün bekledim ... araba yoktu piyasada 0 dan sipariş verdim ...hayali sanal*dan nasıl bir arabaya dönüştüğünü adım adım takip ettim...gemiyi tırı...şu anda sanki bir evladımmış gibi bakıyorum ona...sabırlı olun arkadaşlar herşeyin hayırlısı...
Güzel bir heyecan ama iş içinde kullanacağım için açıkçası insanın canını biraz sıkıyor . Sadece erken gelmesi adına ellerindeki tek dizele razı olduğum halde bekliyorum. Yoksa gönlümde evo dinamic 1.3 75hp, skydome, blue me vs.. gibi donanımlarının full olduğu bir araç vardı. Şimdi elimde hem active gp var hemde bekliyorum. Keşke bende sizin gibi yapıp sipariş verseymişim.... En azından aracın ne zaman geleceğini bilir hergün ümitle beklemezdim.
bir an önce gelir inşallah...
bu arada ankara grubu araba alacakken ali uğurluya bir sorun burda bayağı çeşit gp evo bulmak mümkün...
Valla fiatın huyu kurusun herkese aynı şeyi yapar. Arabayı satana kadar kralsın bir sürü söz verilir. Sonra paranla rezil olursun.
Yeminle bu forumdakiler Türkiye fiat dibürütörlüğünün başına getirse fiat Türkiyede nerlere gelir :)
katılıyorum,
fiat işte yine aynı hep aynı :gunsmilie:
Fiat ve onun elemanlarından herşey beklerim hele ki elemanları o kadar sahtekarlar ki..
Hazırda olan ve 24 saat içinde gelmesi gereken bi araç ortada yoksa,o bayinin servis bölümüne inip aracınızın orada olup olmadığına bakın,çok önceleri Fiat dan bir araç almıştık,orada duran aracı birtürlü teslim etmemişlerdi,en sonunda serviste sol 2 kapısını çekiçlerlerken yakalamıştık,aynı model ve renkte başka bir aracın sol 2 kapısını kendi aracımıza taktırarak teslim almayı kabul ettik.
Diğer araba kime gitti Allah bilir...
Hazırda olan ve 24 saat içinde gelmesi gereken bi araç ortada yoksa,o bayinin servis bölümüne inip aracınızın orada olup olmadığına bakın,çok önceleri Fiat dan bir araç almıştık,orada duran aracı birtürlü teslim etmemişlerdi,en sonunda serviste sol 2 kapısını çekiçlerlerken yakalamıştık,aynı model ve renkte başka bir aracın sol 2 kapısını kendi aracımıza taktırarak teslim almayı kabul ettik.
abi burda fiatın deposu var sıfır araçların bekleme koşulları çok kötü tırdan inerken falan aracın altını vurduklarına kaç kez denk geldim bir iki gün önce bir bravo vardı cam tavan sol çamurluğu bir kaç yerinden çizikti boyayıp satacaklar o aracı...
SRDR KRKC
09/01/2011, 17:50
Hakan Boşver Gelmesin Gelincede Yok Bagaj Lambası Yok Yok Torpido Aydınlatması Yok Yok Yolcu Tutamakları Yok Yok Direksiyondaki Tuşların Işıkları Yanmıyor Diye Yakınıcan Nasıl Olsa. İyisimi Gelmesin Sende Git İstemiyorum Ben Vereceğeniz Arabayıda Sizide Sizin Gibi Bayiide De Sana İyi Bir İkinci el Alalım :)
Murat 1979
09/01/2011, 20:35
öncelikle şunu belirteyim siz ellerindeki aracı değil o bayiye gelmesi planlanan bir aracı almışsınız ve aracınızın ne zaman geleceği tofaşın bileceği iş çünkü aynı durumu bende yaşadım araç italyadan 15 gün içinde imal edilip yollandı 23 aralıkta tofaş stoğundaydı ve bayiye fatura edilmişti aracı 5 ocakta teslim aldım fiat müşteri hizmetleride sene sonu sevkiyat sıkışık düzelteceğiz diyordu sabır dilemekten başka ne gelir elden...
HakanSogucak
10/01/2011, 01:03
Bu gidişle zaten almaya ben sanayideki ustalarımla gideceğim, eğer bir problem varsada direk avukatımla 2. ziyareti yapacağım sanırım... Bu söylediğinizi daha öncede birileri söyledi bana ama yediremedim artık bu kadarınıda, o yüzden cidden diken üstündeyim yani...
Hakan Boşver Gelmesin Gelincede Yok Bagaj Lambası Yok Yok Torpido Aydınlatması Yok Yok Yolcu Tutamakları Yok Yok Direksiyondaki Tuşların Işıkları Yanmıyor Diye Yakınıcan Nasıl Olsa. İyisimi Gelmesin Sende Git İstemiyorum Ben Vereceğeniz Arabayıda Sizide Sizin Gibi Bayiide De Sana İyi Bir İkinci el Alalım :)
Aslında amacım focus dizel almaktı ama işte, eniştenin arkadaşları birmotta çalışıyordu filan kolaylık sağlarlardı derken aracı almaya karar verdik, zaten bir sıkıntı varsa da o an almaktan vazgeçerim. Verdiğim paraya 5-10 daha koyar e46 BMW ye binerim en azından başım ağrımaz :)
öncelikle şunu belirteyim siz ellerindeki aracı değil o bayiye gelmesi planlanan bir aracı almışsınız ve aracınızın ne zaman geleceği tofaşın bileceği iş çünkü aynı durumu bende yaşadım araç italyadan 15 gün içinde imal edilip yollandı 23 aralıkta tofaş stoğundaydı ve bayiye fatura edilmişti aracı 5 ocakta teslim aldım fiat müşteri hizmetleride sene sonu sevkiyat sıkışık düzelteceğiz diyordu sabır dilemekten başka ne gelir elden...
Umarım bir sorun yokturda hallederiz durumu... Sağolun destek için.
Bazen Fiat mı aldık dertmi aldık bilemiyorum...
sezerism
10/01/2011, 01:08
Valla benim 8 günde geldi 21. 22 ekimde satiş sözleşmesi yaptık . 1kasımda tırdan indi 2 kasıMda Çanakkaleye götürdüm . Kısa zamanda plakatYI çıkardım .Bandırma kadıoğluna ve satış temsilcisi ONUR beye teşekürler .
Fiassa_199
10/01/2011, 01:17
Bizim aracın siparişini Mayıs 2009 sonunda Göker Oto'dan vermiştik. Stokta iki tane (siyah ve titanyum gri) varmış. Siyah renkli üçüncüsü de (Dualogic vitesli dizel) bayide sergileniyordu. Bekleriz bekleriz haber yok, araç gemiyle geliyormuş İtalya'dan. Teslim aldığımız tarih 18 Haziran'dı dün gibi hatırlarım. FIAT'tan alınacak araç ithal olunca uzun bir süre bekleniyor galiba.
Aynı Twitter'daki Linea model araç yarışması gibi, model araba kazandım ama iki haftadır adresime ulaşmadı ya. İletişim bilgilerimi FIAT'ın Twitter hesabına bir de iletisim@fiat.com.tr'ye gönderdim, halen bekliyorum. Twitter'dan bu yarışmaya katılan ve kazanan var mı?
evo_dynmc
10/01/2011, 01:51
ben de aralık 24 civarında fatura kestirdim geçen hafta plaka vs çıkmış, bana ocak 6'da teslim ederiz dediler, üstelik bayilerde araç kalmadığı için en kısa sürede elimde olacak aracı istedim, ayın 6'sını geçtik ama hala gelecek de gelecek diyorlar, bakalım hayırlısı
bişey sormak istiyorum siz araç için italyaya özel sipariş mi verdirdiniz.
ben 1.3 dizel dynamic skydome beyaz döşeme bordo araç bekliyorum.. tam 60 gün oldu fakat ortada kesin bişeyde yok yani sipariş verilmediği için aracın nezaman geleceği meçhul.
fakat size bi tiyo veriyim ayın 10unda sevkiyat olduğunu biliyorum belki ozaman gelir aracınız bursa birmota.
ben şahsen artık soğumaya başladım bu durumdan gerçekten çok canımı sıkmaya başladı paramızla rezil böyle olunuyomuş.. 2.el A3lere bakmaya başladım eğer uygun bulursam alıcam.
kotayı dolduramayınca o birmot benim beklediğim gibi beni daha çok bekler:ranting2:
HakanSogucak
10/01/2011, 04:19
ben 1.3 dizel dynamic skydome beyaz döşeme bordo araç bekliyorum.. tam 60 gün oldu fakat ortada kesin bişeyde yok yani sipariş verilmediği için aracın nezaman geleceği meçhul.
fakat size bi tiyo veriyim ayın 10unda sevkiyat olduğunu biliyorum belki ozaman gelir aracınız bursa birmota.
ben şahsen artık soğumaya başladım bu durumdan gerçekten çok canımı sıkmaya başladı paramızla rezil böyle olunuyomuş.. 2.el A3lere bakmaya başladım eğer uygun bulursam alıcam.
kotayı dolduramayınca o birmot benim beklediğim gibi beni daha çok bekler:ranting2:
Geçmiş olsun dostum umarım sende arabana kavuşursun. A3 ü bende çok düşündüm yakıt nedeniyle vaz geçtim, yılda yaklaşık 100.000km yol yaptığım için gözüm yemedi pek...
ibrahim06
10/01/2011, 09:20
Bu ne iş böyle ya 60 gün ne demek? Allah sabır versin. Gerçi volkswagen için için durum daha beter. 3 aydan sıraya giriyorsun ama bu da çok uzun bir süre
Murat 1979
10/01/2011, 11:54
özel siparişten kastınız ne bilmiyorum ancak bayi beni aradı bize planlanan istediğiniz renk ve iç döşeme ve paket araç şuan üretim aşamasında dendi bende okey verdim ben aracımı aldım darısı bekleyenlerin başına olsun .
buarada ben sipariş vermişken bekliyordunuz ben aracı aldım hala bekliyorsunuz bence bi terslik var çünkü araçlar haftalık üretim planıyla üretiliyor 2 ayda planlamaya dahil edilirdi die düşünüyorum allah sabır versin umarım kısa sürede kavuşursunuz aracınıza...
HakanSogucak
10/01/2011, 14:11
Arkadaşlar bugün fabrikadan aracı sorgulattım, araç 08.01.2011 de tofaştan sevkedilmiş. Yani büyük ihtimalle Tırla bugün Antalya'da olacak... Yani demek oluyor ki fatura edilmiş bir aracıaldığınızda aşağı yukarı 10 gün sadece tofaştan çıkmasını bekliyorsunuz. Birde bu işin plaka işlemleri kısmı mevcut....
özel siparişten kastınız ne bilmiyorum ancak bayi beni aradı bize planlanan istediğiniz renk ve iç döşeme ve paket araç şuan üretim aşamasında dendi bende okey verdim ben aracımı aldım darısı bekleyenlerin başına olsun .
buarada ben sipariş vermişken bekliyordunuz ben aracı aldım hala bekliyorsunuz bence bi terslik var çünkü araçlar haftalık üretim planıyla üretiliyor 2 ayda planlamaya dahil edilirdi die düşünüyorum allah sabır versin umarım kısa sürede kavuşursunuz aracınıza...
murat abi olay şu bana denilen fabrika sipariş almıyomuş yani türkiyeye gönderiyo daha sonra bayiye ne düşerse şansa artık! aynen bu söyleniyo 60 gundur. gemiye italyadan yuklendiği anda sisteme düşüyo dedi ama 60 gündür düştüğünü görmedim nasıl bir iş sizce bu
konuştuğum yetkiliyi tanımıyorum ama samimiyetine güvendiğim içinde aksi bi durum düşünmedim şimdiye kadr
fakat sizi dinledikçe gerçekten bi terslik olduğunu düşünmeye başladım ama neden vermesinlerki yada neden yalan sölesinler =D çok saçma bi durum ya
Murat 1979
11/01/2011, 12:06
murat abi olay şu bana denilen fabrika sipariş almıyomuş yani türkiyeye gönderiyo daha sonra bayiye ne düşerse şansa artık! aynen bu söyleniyo 60 gundur. gemiye italyadan yuklendiği anda sisteme düşüyo dedi ama 60 gündür düştüğünü görmedim nasıl bir iş sizce bu
konuştuğum yetkiliyi tanımıyorum ama samimiyetine güvendiğim içinde aksi bi durum düşünmedim şimdiye kadr
fakat sizi dinledikçe gerçekten bi terslik olduğunu düşünmeye başladım ama neden vermesinlerki yada neden yalan sölesinler =D çok saçma bi durum ya
valla benim aklım ermedi ama çok saçma geliyo bana diyelimki senin istediğin araç 5 ay daha üretim sürecinde görünmüyor yani 7-8 ay bekliceksin peki bu adamlar sana neden satıyorlar olmayan aracı bence kesinleştir yoksa vazgeç araç güzel ancak tavır ve tutum çok yanlış paran olduğu müddetçede her araç senin allah sabır ve kolaylıklar versin
shellcininabisi
11/01/2011, 16:23
ben de dün yazıldım siyah içi bordo dinamik mjet 3000 tl yatırdım 8-10 hafta arası dediler teslimata normal sanırım?
evo_dynmc
11/01/2011, 17:44
8-10 hafta normal bence, çünkü bugün bayiye aracı teslim almaya gittiğimde diğer müşterilerle konuşmalarını duydum, onlara da 2 ay zaman veriyorlardı.
8-10 hafta normal bence, çünkü bugün bayiye aracı teslim almaya gittiğimde diğer müşterilerle konuşmalarını duydum, onlara da 2 ay zaman veriyorlardı.
2 ay zaman veriyolarda durum bütün bayilerde mi böyle acaba.
ben bursa birmottan bekliyorum aracı bize nezaman düşerse düyo 2 aydır da düşmedi
ben para yatırmadım yazılı bi sözleşmemiz yok sadece bekliyorum
HakanSogucak
12/01/2011, 16:22
2 ay zaman veriyolarda durum bütün bayilerde mi böyle acaba.
ben bursa birmottan bekliyorum aracı bize nezaman düşerse düyo 2 aydır da düşmedi
ben para yatırmadım yazılı bi sözleşmemiz yok sadece bekliyorum
Tekrar arayarak bilgi alabilirsiniz yeni fiyatlar geldi sanıyorum bayilere....
Bu arada aracım pazartesi gece Antalya'ya ulaştı, dün plaka işlemleri için imza verdim. Aracın plakasının çıkma süresinide çıktığı zaman sizlerle paylaşacağım. En azından sıfır araç alındığında hangi işlemler ne kadar sürüyor buradaki herkes takip etmiş olur...
ben de aralık 24 civarında fatura kestirdim geçen hafta plaka vs çıkmış, bana ocak 6'da teslim ederiz dediler, üstelik bayilerde araç kalmadığı için en kısa sürede elimde olacak aracı istedim, ayın 6'sını geçtik ama hala gelecek de gelecek diyorlar, bakalım hayırlısı
6 Ocakta teslim edilecek bir araç ve üstelik plakası çıkmış,siz 10 Ocakta araç gelmedi yazmışsınız,bunda bir iş var kusura bakmayın,bayi bir haltlar karıştırıyor olmasın...
Bende aynı durumdayım.
Bende 29.12.2010 da Grande Punto araç aldım. Yanlız araç Bursa bayindeymiş bugün hala araç istanbula gelemedi. Bekliyorum.
shellcininabisi
12/01/2011, 20:56
şimdi ben geçen hafta para yatırmadan önce net bir şekilde sordum dedim ki " peki şimdi ben bu 3000 tl yi ve 1 ay sonra da 6800 olan ötv yi yatırdığımda fiyat ve DONANIM sabitlemiş oluyorum değil mi " benimle lgilenen kız biraz durup yanındaki diğer temsilciye sordu "ya o zaman start stoplu olursa sadece" diye adam da çok net br şekilde dedi ki
"HAYIR O ARAÇ EMRAH BEYİN VERDİĞİ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA (1,3 a. kitli dış siyah iç bordo mjet dynamic) ÖZEL OLARAK ÜRETİLECEK"
uzattım biraz amakusuruma bakmayın YUKARIDAKİ BÜYÜK VE KALIN YAZILI YER aslında kocaman birYALAN dimi aslında italyada araç üretiliyor bir plan doğrultusunda biraz ondan biraz bundan Türkiyeye geliyor ve bayiler kapabildiğini kapıyor, ve elinde ne sipariş varsa onu veriyor...
Bir araçta size özel üretildiğini belirten plaket yoksa size özel değildir...:)
koyublack
12/01/2011, 21:59
Mersin boranlarla 14 aralıkta anlaştık gelecek partide metalik beyaz + pop kit içi bordo 1,3 var dediler kabul ettim araç 11 ocakta bayiye geldi zaten bana da en geç ocak 15'te elinizde olur demişlerdi. bugün gittim gördüm özel plaka seçtiğim için onu bekliyorum. araç büyük bir caminin altındaki depoda Allah'a emanet bekliyor :)
shellcininabisi
12/01/2011, 22:25
Mersin boranlarla 14 aralıkta anlaştık gelecek partide metalik beyaz + pop kit içi bordo 1,3 var dediler kabul ettim araç 11 ocakta bayiye geldi zaten bana da en geç ocak 15'te elinizde olur demişlerdi. bugün gittim gördüm özel plaka seçtiğim için onu bekliyorum. araç büyük bir caminin altındaki depoda Allah'a emanet bekliyor :)
şimdiden kazasız belasız dostum. bana da 8-10 hafta dediler bakalım geçen hafta anlaştık.
HakanSogucak
13/01/2011, 02:05
şimdi ben geçen hafta para yatırmadan önce net bir şekilde sordum dedim ki " peki şimdi ben bu 3000 tl yi ve 1 ay sonra da 6800 olan ötv yi yatırdığımda fiyat ve DONANIM sabitlemiş oluyorum değil mi " benimle lgilenen kız biraz durup yanındaki diğer temsilciye sordu "ya o zaman start stoplu olursa sadece" diye adam da çok net br şekilde dedi ki
"HAYIR O ARAÇ EMRAH BEYİN VERDİĞİ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA (1,3 a. kitli dış siyah iç bordo mjet dynamic) ÖZEL OLARAK ÜRETİLECEK"
uzattım biraz amakusuruma bakmayın YUKARIDAKİ BÜYÜK VE KALIN YAZILI YER aslında kocaman birYALAN dimi aslında italyada araç üretiliyor bir plan doğrultusunda biraz ondan biraz bundan Türkiyeye geliyor ve bayiler kapabildiğini kapıyor, ve elinde ne sipariş varsa onu veriyor...
Klasik satış tekniğidir, müşteriye kendini özel hissettirin demişler oda öyle yapmaya çalışıyor ama oldukça acemice :) aldığınız araç zaten renk, donanım vs... ne olursa olsun seri üretimdir özel üretim değil. Onlar sadece seri üretim içerisinden renkleri, donanımları sizin adınıza seçer sipariş verir. Fabrikadan belirtilen özelliklere uyan arabanın üretilmesini takiben sıranız gelince aracınız gönderilir...
HakanSogucak
14/01/2011, 04:04
Bugün itibariyle aracımı teslim almış bulunuyorum... Plaka işlemleri 2 günde tamamlanmıştır... Bilginize. (Bu veri Antalya için geçerli, diğer illerde durum değişebilir diye tahmin ediyorum.)
Bugün itibariyle aracımı teslim almış bulunuyorum... Plaka işlemleri 2 günde tamamlanmıştır... Bilginize. (Bu veri Antalya için geçerli, diğer illerde durum değişebilir diye tahmin ediyorum.)
hayırlı olsun darısı başımıza 61 gun oldu bakalım
HakanSogucak
14/01/2011, 04:49
hayırlı olsun darısı başımıza 61 gun oldu bakalım
Teşekkürler, İnşallah yakın zamanda kavuşursunuz. Ama bence gidip yüzyüze tekrar görüşmekte fayda var...
Teşekkürler, İnşallah yakın zamanda kavuşursunuz. Ama bence gidip yüzyüze tekrar görüşmekte fayda var...
haftada bigün fix ordayım usta =))
bir an önce gelir inşallah...
bu arada ankara grubu araba alacakken ali uğurluya bir sorun burda bayağı çeşit gp evo bulmak mümkün...
Arkadaşlara Cezamı Veriyosun Ben Anlamadım.. Fiat Alacak Arkadaşlar ALİ UĞURLU'ya Uğramamanızı Şiddetle Tavsiye Ederim.. Şahsen Tecrübe Ettirdiler Şerefli Satış Politikalarını..
Arkadaşlara Cezamı Veriyosun Ben Anlamadım.. Fiat Alacak Arkadaşlar ALİ UĞURLU'ya Uğramamanızı Şiddetle Tavsiye Ederim.. Şahsen Tecrübe Ettirdiler Şerefli Satış Politikalarını..
merhaba, bende oraya fiyat için gitmiştim araç almadan önce. neden olumsuz konuştunuz , bu bayiyle ilgili sıkıntılarınız vardı önceki mesajlarınızda da