Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantep Topçuoğlu 14000 yılllık bakım faturası
arkadaşlar bugün yıllık bakımımı gaziantep topçuoğlu fiat yetkili servisinde yaptırdım. ekte fatura mevcut, işçilik yazmamışlar bende kıllandım merak ettim fiyat normal mıdır diye? çünkü işçilik yazılmamış ve işçilik parası yağların normal fiyatları üzerine koyulup yazılmış. yağların fiyatını bilmediğimden işçiliği de çıkartamıyorum. sizce fiyat normal mıdır? şimdiden teşekkürler .
araç km si 14000
Fiyatlar çok güzel işçilik almamalarıda sana bir jest olmuş kıllanmana gerek yok yağ filitresi polen filitresi hava filitresi zaten süper ucuz yazılmış yağın fiyatıda normal 5w40 lar pahalıdır ..
+ dış aksam ve motor yıkama yapılmıştı. motorun elektronik aksamına sprey sıkmışlar galiba.
kapılardan gelen tıkırtılar da ayar sonucunda kayboldu, en çok buna sevindim:D
fiyat konusunda fikrim yoktu ama içimi rahatlattığınız için ayrıca teşekkür ederim:D
kaptan_ahab
08/01/2011, 18:44
Bedavadan biraz pahalıya gelmiş.
bir servise göre fiyat cok uygun selenia yag zaten pahalı ustune eklenene bişey yok.
hilmiusta
08/01/2011, 21:34
abı bızde orda degıselım mozot fılıtresını de degısecem ben ekstradan :-) gercekten fıyat ıyı hıc sesını cıkartma ;-)
hıc sesını cıkartma ;-)
:whistlin: hemen çıktım servisten zaten şaka bir yana yağ fiyatlarına şimdi bakabildim ancak gayet normal gelmeye başladı artık alınan ücret:D
Merhaba, tesadüf şu ki bugun ben de 1.4 fire aracımı 40.000 servisine götürdüm. Faturama bakıyorum fiyatlar aynı. Yukarıda bir arkadaşımızın da dediği gibi işçilik ücreti almamışlar. Böyle servislerle arayı soğutmamak lazım :)
abulbul08
09/01/2011, 17:13
Nette dolanırken rastladım. toyota servis ücretleri hep fiatın servis ücretlerinin pahalılığından şikayet ederiz.
2010 Toyota Corolla arabamım 10.000 km bakımını bugün yaptırdım.Bakım ücreti faturasını aynen yazıyorum.
10.000 km bakım ücreti 67.00
Motor Yağı 10W40 208LT 73.21
Yağ filtre elemanı 15.79
Tapa pulu 1.59
Cam Suyu 2.59
MO unıversal 400 ML 13.71
----------
Toplam 174.99.-TL
20.000 km de bunlara sadece klima filtresi ekleneceği söylendi.Oda 45 tl.Yani 20.000 bakımı 220 tl ya çıkacak.Bujilerin 40.000km de değişeceği söylendi.Bakım Eskişehir Toyota servisinde yaptırılmıştır.İlk 10.000 km bakım ücretini merak edenlerin bilgisine...
Nette dolanırken rastladım. toyota servis ücretleri hep fiatın servis ücretlerinin pahalılığından şikayet ederiz.
2010 Toyota Corolla arabamım 10.000 km bakımını bugün yaptırdım.Bakım ücreti faturasını aynen yazıyorum.
10.000 km bakım ücreti 67.00
Motor Yağı 10W40 208LT 73.21
Yağ filtre elemanı 15.79
Tapa pulu 1.59
Cam Suyu 2.59
MO unıversal 400 ML 13.71
----------
Toplam 174.99.-TL
20.000 km de bunlara sadece klima filtresi ekleneceği söylendi.Oda 45 tl.Yani 20.000 bakımı 220 tl ya çıkacak.Bujilerin 40.000km de değişeceği söylendi.Bakım Eskişehir Toyota servisinde yaptırılmıştır.İlk 10.000 km bakım ücretini merak edenlerin bilgisine...
toyota gibi bir arabaya çok değil bence en azından bakımlarını yaptırdığın sürece uzun yıllar binersin fiat gibi saçma sapan sorunlar çıkarmaz...
Bence fiyat çok iyi Çünkü garanti olayndan ötürü 200 tl deselerde mecburuz yaptırmaya Ayrıca birkaç gün önce 1,3 multijet aracına 10.000 km bakımı yaptıran bir arkadaşta 143 tl ödemişti
İnşallah fiyatlar böyle devam eder garantisi biten araçlar bile serviste bakım yaptırır
2 ay önce arkadaşımın 2006 golf aracına vw doğuşta 60.000 km bakımı yaptırdık Kampanya vardı 60.000 km ağır bakım olmasına rağmen 550-600 gibi bir rakam ödemişti Dışarıdan aldığımız fiyatlarda bundan ucuz değildi
En güzel bakım serviste yaptırılan bakım
Ali bey, benim hesaplarıma göre yağın fiyatına 1 saat kadar bir işçilik yansıtmışlar.(35 lira gibi)Ama fatura piyasa şartlarına göre çok çok uygun...
Ali bey, benim hesaplarıma göre yağın fiyatına 1 saat kadar bir işçilik yansıtmışlar.(35 lira gibi)Ama fatura piyasa şartlarına göre çok çok uygun...
Fiyat dışarıda satılana göre yüksek olabilir ama işçilik ücreti bindirilmesi söz konusu değil. Yetkili servis yağ satış fiyatı bu ben de Kocaeli'de bakımımı yaptırdım yağ için aynı fiyat yazıldı.
valla 150 de olsa 200 de olsa arkadaşın dediği gibi garanti kapsamı için elimiz mahkum gidiyoruz.
bakımın farkını şu 2 3 günde çok iyi anlıyorum araç daha bir seri olmaya başladı. tüketim uçmadan 90 100 110 rahatlıkla görebiliyorum artık. önümüzdeki günlerde birde motorsilk koymayı düşünüyorum
fiyatı iyiymiş gerçekten bugünde yarında benim aracı 30 bin bakımına götürmem lazım topçuoğluna, kiminle görüşsem daha iyi orda.
Birde grande punto ile evo aynı motor yağı ölçüsünümü kullanıyor acaba ?
Fiyat çok iyi,ses çıkartmayın derim...:)
100 tl hava parası alınmamıs ali gayet ıyı bır fıyat
Punto_Can
20/01/2011, 00:47
gaziantep topçuoğlu nda kemal diye biri var, ankarali beyaz puntocunun selami var dersen fiyatta ve diğer konularda herzaman yardımcı olmaya calisir. Ayrıca topçuoğlu servisi genel olarak hiçbir bakimda iscilik almiyor. Oraya ne zaman gitsem mutlaka birkac taksici oluyor, bu da demek ki fiyatları gerçekten uygun :)
devamlı uzun yol yaptığım icin bende ayda bır kez kontrol bahanesiyle takılıyorum oraya, kemal ve adını hatırlayamadığım fırlama tipli biri var, gorur gormez tanırsınız zaten :) yolu dusen olursa benden selam söylemeniz yeterlidir ;)
gaziantep topçuoğlu nda kemal diye biri var, ankarali beyaz puntocunun selami var dersen fiyatta ve diğer konularda herzaman yardımcı olmaya calisir. Ayrıca topçuoğlu servisi genel olarak hiçbir bakimda iscilik almiyor. Oraya ne zaman gitsem mutlaka birkac taksici oluyor, bu da demek ki fiyatları gerçekten uygun :)
devamlı uzun yol yaptığım icin bende ayda bır kez kontrol bahanesiyle takılıyorum oraya, kemal ve adını hatırlayamadığım fırlama tipli biri var, gorur gormez tanırsınız zaten :) yolu dusen olursa benden selam söylemeniz yeterlidir ;)
zaten servis danışmanlarından birisi önceden punto sahibiymiş siteyi filan biliyor daha sonra satmış. bir daha ki gidişimde direk kemal beye uğrarım:D belkide bahsettiğim danışman kemal beydir .
Punto_Can
20/01/2011, 13:53
zaten servis danışmanlarından birisi önceden punto sahibiymiş siteyi filan biliyor daha sonra satmış. bir daha ki gidişimde direk kemal beye uğrarım:D belkide bahsettiğim danışman kemal beydir .
tamam o kemal işte :D bide sorun bi bakalım siteyi kim söylemiş :)
tamam o kemal işte :D bide sorun bi bakalım siteyi kim söylemiş :)
heheh :D bir daha ki gidişimde sorarım :D ilköğretimi aynı okulda okumuşuz ordan tanıştık bizde :smartass:
bu arada gaziantep te güvenevler de mi ikamet ediyorsunuz?
sakinkaradas
20/01/2011, 14:31
arkadaşlar faturada ufak bir püf nokta var.onu söyleyince bazı malzemelerin fiyatının ne den düşük oldugunu anlarsınız.
kullanılan bütün filtrelerin sonunda f harfi vardır.buda onun filtre filtre oldugunu göstermektedir.ürün opar kutusunda satılır.ama f li ürün 2 kalitededir.ürünlerin tam gerçeginde son karakterde f harfi olmaz.bunu müşteri hizmetlerine sorun.onlarda kabul eder.bu ürün tofaştan yeterlilik belgesi almış ve tofaşın piyasada yan sanayi markalarla rekabeti için fabrika tarafından opar kutularına konmuştur.örnegin size karşılaştırmasını yapayım
fiyat sorgulaması için gerklilink:Paramparca.com // Orginal Parça Sorgulama Sitesi (https://www.paramparca.com/Default.aspx)
ürün 1
46544820 nolu ürün için
46544820 satış fiyatı 9,53tl
46544820f satış fiyatı 5,62tl
55192012 nolu ürün için
55192012 satış fiyatı 20,57tl
55192012f satış fiyatı 7,26tl
55702456 nolu ürün için
55702456 satış fiyatı 32,66tl
55702456f satış fiyatı 11,13tl
fiyatlara kdv dahil ve ocak 2011 fiyatlarıdır.
burada anlatmak istedigim şu satın alırken veya işlerinizi yaptırırken bazen 2 araçtada aynı işlem yapılsada kullanılan malzemenin sonundaki harf veya kararkterden fiaytlar degişiklik göstere bilir.bunun sebebi o harf karakterinin simgeledigi markadandır.
filtre aksamlarında genelde ilgili referansın sonunda karakter yoksa orjinal opar kutusunun içinden çıkan ürünler genellikle valeo-denso-delphi gibi markalardır.
sonunda f gibi karakterler varsa da fil filtre gibi yerli markalardır.
sakinkaradas
20/01/2011, 14:36
küçük bir not daha faturada gözüken rakam kdv hariçtir.üzerine kdv eklediginizde benim f li ürünlere verdigim fiyatlara ulaştıgını görürsünüz.
hmm dedektif gibisiniz valla :D
yan sanayi olması bir sorun çıkartmıyor ve tofaş fiat bunları kullanıyorsa serviste ne gerek var fazladan para vermeye :)
sakinkaradas
20/01/2011, 15:46
ben sorun çıkarması anlamında demiyorum.zaten kullanılan ürün opardan yeterlilik belgesi almış bir malzeme.sadece fiyatın ucuz çıkmasındaki sebebi söyledim.başka arkadaşlarda kullanılan ürünlerde fiyatın farklı çıkmasındaki sebebi söyledim.ayrıca alırken ne aldıgınızı bilmenizde fayda yokmu.
ben sorun çıkarması anlamında demiyorum.zaten kullanılan ürün opardan yeterlilik belgesi almış bir malzeme.sadece fiyatın ucuz çıkmasındaki sebebi söyledim.başka arkadaşlarda kullanılan ürünlerde fiyatın farklı çıkmasındaki sebebi söyledim.ayrıca alırken ne aldıgınızı bilmenizde fayda yokmu.
tabiki fayda var. her gün yeni bir şeyler öğreniyorum bu sitede . bundan güzel ne olabilir ki . teşekkür ederim :thankyou:
sakinkaradas
20/01/2011, 16:48
tofaşın bu ürünlerin kullanmasının sebebi bence garanti kapsamından çıkan araçlara bu şekilde uygun fiyatlı ve piyasa ile rekabet edebilecegi ürünleri ürün çeşitliliginde bulundurarak oto sanayilerindeki araçları daha fazla servise çekmeye ugraşıyor.ama küçük gerçekleride gizliyor.
normalde garanti kapsamında olan araçlarda bu tabir ettigimiz ürünler pek kullanılmaz.ama stoklarında yoksa bu ürün alternatif oldugu için servisler kullanabilir.burda şu sanılmasın.bu ürünler ucuz olabilir ama kalitesiz degil.sadece 2sınıf diyebiliriz.
ister istemez sektörümüz sanayicilik oldugu için bu tarz olaylara yabancı degiliz.örnegin renaultta motrio adı altında 2.bir yedek parça markası oluşturdu.temelde buda aynı mantık.piyasa ile rekabet.insanlardaki ön yargıyı kaldırmak istemeden geçiyor.''servisler pahalıdır''.ama insanları direk ve net bilgilendirmiyorlar.dogrusu bu nekadar ticaret ahlakına sıgar tartışılır.belkide yolcu arkadşımıza bu konu söylense tereddüd edecek ve taktırmayacaktı.
o yüzden servislerin taktıgı ürünler konusunda kimse kesin budur zannetmesin.
Punto_Can
20/01/2011, 17:17
heheh :D bir daha ki gidişimde sorarım :D ilköğretimi aynı okulda okumuşuz ordan tanıştık bizde :smartass:
bu arada gaziantep te güvenevler de mi ikamet ediyorsunuz?
ben siverek'te memurum, nişanlım gaziantepde oturuyo, semt olarak bilmiyorum ama üniversite tarafında bi yerlerde walla :) bende sadece hafta sonları antepdeyim...
küçük bir not daha faturada gözüken rakam kdv hariçtir.üzerine kdv eklediginizde benim f li ürünlere verdigim fiyatlara ulaştıgını görürsünüz.
filtre markalarında haklı olabilirsiniz,ama araç garantili kendileri bilirler :D
Bir de fiyat 131TL kdv dahil fiyatıdır,bizzat 131 TL ödedik ki zaten KDV tutarı 20TL olarak 111TL üzerine ekledikleri görünüyor.
sakinkaradas
20/01/2011, 18:25
filtre markalarında haklı olabilirsiniz,ama araç garantili kendileri bilirler :D
Bir de fiyat 131TL kdv dahil fiyatıdır,bizzat 131 TL ödedik ki zaten KDV tutarı 20TL olarak 111TL üzerine ekledikleri görünüyor.
sonuçta kullanılan malzemeler dandik diye tabir ettigimiz bir ürün degil.illaki belli bir standartı var.ama size deselerdiki bu ürünün birde şu kalitede olanı var diye daha şeffaf olunmazmı idi.benim kanımca müşterilere bu konu sorularak hareket edilmesi lazım.
ayrıca ben ürün yan sanayi demiyorum.opar kutusunda 2 .kalitede bir ürün diyorum.buna benzer tofaşta 100 lerce ürün var.filtreler sadece bu gün denk geldi konusu açıldı okadar.
hilmiusta
21/01/2011, 02:12
arkadaşlar bugün yıllık bakımımı gaziantep topçuoğlu fiat yetkili servisinde yaptırdım. ekte fatura mevcut, işçilik yazmamışlar bende kıllandım merak ettim fiyat normal mıdır diye? çünkü işçilik yazılmamış ve işçilik parası yağların normal fiyatları üzerine koyulup yazılmış. yağların fiyatını bilmediğimden işçiliği de çıkartamıyorum. sizce fiyat normal mıdır? şimdiden teşekkürler .
araç km si 14000
bende senın yukledıgın faturayı navıgasyona kopyaladım adama gıstercem bana cok fatura cıkarırsalar ben artı carbon clear ve park sensor arzasına bakacaklar hı bırde mazot fılıtresını de degıstırın dedım bakalım ne kaadr tutacak cok merak edıyorum yarın alacam arabayı
tofaşın bu ürünlerin kullanmasının sebebi bence garanti kapsamından çıkan araçlara bu şekilde uygun fiyatlı ve piyasa ile rekabet edebilecegi ürünleri ürün çeşitliliginde bulundurarak oto sanayilerindeki araçları daha fazla servise çekmeye ugraşıyor.ama küçük gerçekleride gizliyor.
normalde garanti kapsamında olan araçlarda bu tabir ettigimiz ürünler pek kullanılmaz.ama stoklarında yoksa bu ürün alternatif oldugu için servisler kullanabilir.burda şu sanılmasın.bu ürünler ucuz olabilir ama kalitesiz degil.sadece 2sınıf diyebiliriz.
ister istemez sektörümüz sanayicilik oldugu için bu tarz olaylara yabancı degiliz.örnegin renaultta motrio adı altında 2.bir yedek parça markası oluşturdu.temelde buda aynı mantık.piyasa ile rekabet.insanlardaki ön yargıyı kaldırmak istemeden geçiyor.''servisler pahalıdır''.ama insanları direk ve net bilgilendirmiyorlar.dogrusu bu nekadar ticaret ahlakına sıgar tartışılır.belkide yolcu arkadşımıza bu konu söylense tereddüd edecek ve taktırmayacaktı.
o yüzden servislerin taktıgı ürünler konusunda kimse kesin budur zannetmesin.
açıklamalarınız için teşekkür ederim. haklısınız belkide önüme 2 seçenek sunsalardı tereddüde düşerek 1. sınıf olanı seçecektim . ama servis işi garantili olduğu için içim şuan rahat ki zaten siz kalitesiz dememişsiniz. aslında bende bakım sonrası faturaya baktığımda. ben orjinal olduğuna inanmıyorum demiştim çevreme. ama ne bileyim Orjinal 2. sınıf :D itina ile üretildiğini :D
bende senın yukledıgın faturayı navıgasyona kopyaladım adama gıstercem bana cok fatura cıkarırsalar ben artı carbon clear ve park sensor arzasına bakacaklar hı bırde mazot fılıtresını de degıstırın dedım bakalım ne kaadr tutacak cok merak edıyorum yarın alacam arabayı
faturaları karşılaştırırken işçiliğin alınmadığını göz önünde bulundurmayı unutmayın. adamlara ayıp olmasın :)
iyi fiyat elbette böle olmalı...