Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo kullanıcılarına bir sorum var
Senelerdir, Puntodaki kronik city direksiyon arızası yüzünden, arada keyif yapmak dışında city modunu kullanmıyordum :wink: Haftaya 2011 model Bravo kullanmaya başlayacağım. Acaba Bravoda, Puntodaki gibi bir arıza ile karşılaştınız mı? Artık rahat rahat kullanabilecek miyim? :sweatingbullets:
Not : City arızası bölümüne yazdım ancak pek rağbet görmedi, o yüzden burada yeni konu açıyorum
GP COSKUN
08/01/2011, 02:07
sorun yaşayanlar oldu
ama bravolarda kullanılan sistem geliştirilmiş olan yani 2007 puntolarda olan ile aynı
esas sorun 2006 modellerde yaşandı şimdikiler de pek sık rastlanmıyor
krakercocuk
08/01/2011, 02:17
valla 2006 gPmde ve şuanki 2008 Gpmde hiç kapatmadan sürekli city de kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım daha..:D biraz da şans işi
WiSTaRiA
08/01/2011, 03:06
Şanstan ziyade de kullanma işi bence... Direksiyonu tam sağ yaparken vurdurursan tam soldada vurdurursan en son noktada ozaman sorunlar çıkmaya başlar... Yumuşak davranın puntişlerinize... :D
Murat Gürakan
08/01/2011, 03:09
çevremde city sorunu yaşayan bravo sahibi olmadı.
Benimkindede bu fonksiyon var ama daha toplasanız 1 yada 2 kere açmışımdır ben sert seviyorum :D
WiSTaRiA
08/01/2011, 03:52
sert direksiyonda araba kullandığını hissediyosun ya...
Sadece city den değil başka + ve - yanlarından da bahsedilirse iyi olur
zafermutlu
08/01/2011, 12:02
hangi bir artılarından bahsedelim. hepsi güzel aldıgın aracın. gerçi belirtmemişsin hangi motor seçenegi vede eklettigin paketleri. eksileri klasik fiat sorunları olur. puntoda kullandıgın için önemsenecek bir eksisi olmaz...
evet bravo kullanıcıları aracın eksilerini artılarını söylerse çok güzel olur
eexelanss
08/01/2011, 12:47
Benim aracım 2007 model aldığımdan buyana 20 000 km yaptım cty i çok az kapatmışımdır... Oda uzun yolda..
Maşallah nazar değmesin.. :)
+ lar ve - ler sorusunu ben sormadım ama şimdi bende merak ettim. Aldığımız araç 1.6 multijet 105 hp bravo dynamic plus. başka ek bir paket almadım.
ben de 7 aydir hic kapatmadan kullaniyorum 2006 puntomda bir sikinti cikartmadi, cikartirsada degistiriyorlarmis korkmadan kullanmak lazim :)
igeroglu
08/01/2011, 15:28
Ben 2010 da almıstım ilk defa dün eve gelirken direksiyonda kasma ve cıt cıt sesleri duydum moralim bozuldu :(
hangi bir artılarından bahsedelim. hepsi güzel aldıgın aracın. gerçi belirtmemişsin hangi motor seçenegi vede eklettigin paketleri. eksileri klasik fiat sorunları olur. puntoda kullandıgın için önemsenecek bir eksisi olmaz...
Benim aklımdan geçen 1,6 multijet Motor performans çekiş yönünden soru sormama gerek yok sanırım Benim 1,3 75 bg den sonra btavo nun çok iyi olduğunu tahmin edeiyorum
Mesela yol sesi durumu nasıl, tıkırtı vs sesler geliyormu Yakıt tüketimi Kullanış rahatlığı Piyasası vb konulardan da behsedermisiniz?
Honor COOPER
08/01/2011, 20:33
Benim aklımdan geçen 1,6 multijet Motor performans çekiş yönünden soru sormama gerek yok sanırım Benim 1,3 75 bg den sonra btavo nun çok iyi olduğunu tahmin edeiyorum
Mesela yol sesi durumu nasıl, tıkırtı vs sesler geliyormu Yakıt tüketimi Kullanış rahatlığı Piyasası vb konulardan da behsedermisiniz?
Yol sesi Puntoya göre çok az ama bozuk satıhta malesef var.Tıkırtı ve sesler yok denecek kadar az 105 hp yeterli ama sıfır alıyorsanız 120 hp lik öneririm.Ayrıca safety plus kit mutlaka olmalı 300 torku olan bir araçta bence.Yakıta gelirsek puntoya nazaran 1-1.5 lt fazlası var ama ama o sınıf araçlarla aynı değerleri yakalıyorsunuz performanstada yakıtla orantılı bir artış var heleki rampada bu aracı geçecek 1.6 dizel yok tork fazlalığı sebebiyle.
bravo nun en sevdiğim şeyi şekli...
bravo nun en sevdiğim şeyi şekli...
bende sadece şekil ve motorunu seviyorum hergün evin önünde sıfırını görüyorum hatta bugün beyaz skydome lu bir araç vardı sol çamurluğunda ufak çizikler vardı tırdan inerken olmuş herhalde...
2011 bravomu aldım... eksi tarafları spor pakette içten kapı açma yerlerindeki led aydınlatmalar ve iç lambanın ortasında bulunan gece araç içine ışık süzen led aydınlatlamalar eksik... bunun dışında eksi bir yanını görmedim... Bu durumu servis ile görüştüğümde 2010 ve 2011 modellerde bahsettiğimiz aydınlatmalar kalkmış olduğunu öğrendim city motoruna gelince bravodan önceki puntomu 65000 km kullandım hep city motoru açıktı hiiç sıkıntı olmadı... bravo da şu an 2500 km de cityde sıkıntı yok
2009 mayıs 13 ten beri city on konumunda ve hiçbir sorun yaşamadım.Yağmur sensörü hatalı bu aracın benim başka şikayetim yok.