Orijinalini görmek için tıklayınız : İtiraf ediyorum -Nasıl GP aldım?!.
omurkuru08
25/04/2007, 12:56
:ok: :ok: ocak ayında eski arabayı sattık ben araba arıyorum megan falan bi akşam balkondayım baktım bi punto bizim evin önüne geldi indim aşagı babamın arkadaşının arabası babam bak oğlum aldım arabayı senin için tam senlik dedi ben kavgaya tutuştum götürün istemiyorum dedim satan adam sırf benim için 22 milyardan 21,500 e inmiş ama yok ben hala bağrıyorum neticede babm arabayı aldı 1 hafta 2 hafta derken ben tabi arabaya binmiyorum araba toz çamur berbat nese dedim bineyim bi artık aldık ''!!! arabaya bindim mükemmel çöküyorum gidiyo ani dönüş yapıyorum of süper tam benlik şimdi meganı verseler sürmem valla bizim arabaların dışardan bi albenisi yok ama anlamadım beni puntoya bağlayan şeyi valla babamada söyledim iyi ettin die az daha megan yada hyundai ye binecektik çok iyi etmişiz almakla!!!!!!! :ok: :ok: :bigdance2:
benim hikaye bu ya sizinkiler?????????
valla bizim arabaların dışardan bi albenisi yok
emin misin???
istersen arabanı yıkatıp bir daha bak :D:D:D
bence puntoların en güzel özelliklerinden birisi dış çizgileridir... :ok:
Viva GP.....
Misafir2
25/04/2007, 12:59
:ok: gp
xtremetrx
25/04/2007, 13:11
:D benim hikayem basit dış görünüm ve web sayfalarında biraz araştırma yapmak direk GP almama neden oldu
ben de ilk dobloyu servise götürdüğümde görmüştüm siyah punto. hiç aklımın ucundan geçmezdi aynısından benim de olacak diye :)
bende palio alcaz diye gitmiştim showroom a gitmeden de internetten fiyatları özellikleri falan yoklamıştım palio ya bakarken puntoyu görmüştüm ilk internette sonra showroom da yakından gördüm hayran kaldım sağolsun satış temsilcisininde benimde gazımla puntoyu aldırdım çok mutluyum :D
OnLy Gp :D
tamamen tesadüf arabayı çok istiyordum özellikle tit grisi active ve benzinliye gücüm yetmez diyordum allah yüzüme güldü aynı renk dyn multijet aldım çok memnunum gücüm yetmiyor dediğim tamamen kendi paramla aldım borç harç yok
tamamen tesadüf arabayı çok istiyordum özellikle tit grisi active ve benzinliye gücüm yetmez diyordum allah yüzüme güldü aynı renk dyn multijet aldım çok memnunum gücüm yetmiyor dediğim tamamen kendi paramla aldım borç harç yok
güle güle kullanın;) kazasız belasız:djsmile:
Ben tam 4 ay "satışa sunulsun diye", 2 ay da İtalya'dan gelsin diye bekledim.
İtalya'ya yazı bile yazmıştım, Türkiye'de ne zaman satılacak? diye. Bu kadar beklediğim bir arabayı almazsam ayıp olurdu :D
araba allmaya karar verdik. abimle gidip arabalara bakalım dedm. benm aklımda 206 wardı. neyse konya yolundan iniyoruz. abim dedi bi de fiat a bakalım. yok dedim fiattan araba almam. olm bi bak belki beenirsin fln. neyse girdik baktık. bi baktım beyaz bi araba yeni çıkmış gp. aa dedim n güzel fln. içine girdim hasta oldum. sonra pejo ya gittim beenmedim:D reno ya baktık clio bu ne dedim iirenç . gp ye hasta olmştum bi kere. bi de bundan 4-5 ay önce olan bi olay daha war. NFS most wanted ı bilmeyen yoktur herhalde. neyse orada da Gp war. oyunda gördüm seçtim arabayı. dedim ki kendi kendime. ya bu nasıl araba böle kim alır ki bu arabayı fiat gene berbat bi araba çıkarmış dedim. ama sonçç:D gp mi seviyorum. bugn gene araba alacak olsam bu gene gp olurdu.
Güzelyalıda arkadası bekliyorum.Çay içicez muabbet edicez arkadas geldi işte olm gördünmü diyor bana.Neyi gördümmü dedim?Fiat punto çıkarmış dedi.O sıralarda bizde araba alıcaz aklımızdada corsa var.ozamanlar corsanın fiyatı 26.500 dü.Herneyse bu övdü etti iyi dedik gidelim bakalım.Gittik baktık arabanın içine oturduk araba harbiden araba yani..Hatta showroomda deniyorum aracı arabanın önünü göremiyorum.Arakdasa diyodum olm ben bu arabayı nasıl kullanıcam önünü göremiyorum muabbeti geçmişti :D
İyki almışız.Arabamı çok seviyorum.:ok:
Auto engineeR
25/04/2007, 14:01
benim hikayem de bu :D
Gördüğüm an aşık oldum sana
Reklamların yokken piyasada
Arkadaş olduk senle sonra
Nasıl titrerdi kalbim yanında
Dün gibi hatırlarım o günleri
Ewimden kalkıp hergün yanına geldiğimi..
Peder dedim alalım bu kızı artık
Uyuyamıyorum geceler karanlık
Nihayet benimdin 3 ay sonra
Tüm sewgimi werdim sana
Olmasın ayrılık bundan sonra..
https://www.grandepuntotr.com/forum/showthread.php?t=1259
Ben tam 4 ay "satışa sunulsun diye", 2 ay da İtalya'dan gelsin diye bekledim.
Aynen. Bayiye gelir gelmez inceledim arabayı sonra 1.4 Starjetin o an piyasada olmadığını ve 1 ay sonra satışa sunulucağını öğrenmiştim. Baya üzülmüştüm beklitecem diye. Neyse siparişi verdik 1ay 3 gün sonra aldım arabayı
active aracının dısarıdan albenılı olması senın elınde...
benim de hikayem şöyle arkadaşlar;babam ben ehliyet almadan önce 18 yaşımı yeni doldurduğumda beni alıp showroomları tek tek dolaştırdı,corsadır 206 dır cliodur swift polo jazz hepsine baktık sıra en son puntoya geldi..ilk bindiğim punto siyah 3 kapı 1.4 active di..daha önce eskisine baktığımız ve pek beğenmediğimiz için biraz önyargılıydım ama binince tam istediğim araba dedim..annemde de astra var babam astrayı sen al annene yeni alalım dedi tamam dedim..önce daihatsu terios aldık fakat test edince yolda gidişi ve benzinli oluşu pek içimize sinmedi,ayrıca annemde aracı hiç beğenmedi..fiat bayiini aradık babam soruyor bana ne olsun araçta ben sayıyorum 16 jant skydome spor paket hepsine var diyorlar..bir gittik ellerinde 4 tane punto var 3 tanesi active biri emotion o da 3 kapı granit gri spor paket skydome filan yok..sorduk ne iş diye euro yükseldi bayiiden araba gelmiyo dediler istediğiniz araç fabrikada var ama ne zaman gelir bilemeyiz dediler..neyse bize bi şekilde 3 kapıyı sattılar..tam eve dönüyoruz babamın içine sinmedi oğlum vazgeçelim dedi vazgeçtik..astra alırız 0km filan dedi babam bende opelden hiç haz etmiyorum..neyse ertesi gün tekrar gittik istediğimiz araç ne zaman gelir diye o sırada teşhirde şimdi kullandığım 1.3 emotion titanyum grisi aracı gördüm..bu satılık değilmi dedim sordular gerçektende satılıkmış..3 kapıyı aldığımız satış danışmanı onu satmak istemedi,bizde patrona çıktık adamın lafı direk hayırlı olsundu..sadece skydome ve spor paket yoktu,bende beklemek istemedim artık ve aldık,şimdi çok memnunum ama skydome olsada iyiydi :D
benim hikayem de çok basit..pek araba alır gibi değil ama öyle oldu..bakıyorum diğer modellere.beraber çalıştığım bir abim var.o anlar bu işlerden.gel sıfır araba alalım sana dedi.palio olabilirdedim.sen grande puntoya bak dedi.palio diye gittim.gp'yi görünce aşık oldum."tamam budur" dedim ve aldım.iyi ki de almışım..;)
Benzinli bi aracım wardı ( Citroen Xsara 2 ) tam da ekonomik olarak beni yok etmek üzereyken :) GP' yu fark ettim...
Bu segmentte we dizel bi araç almaya niyetim wardı aslında ama 2006 sonunu beklemeyi düşünüyordum. Clio III we Ibiza' ya da bakıyodum bu arada... Birer test sürüşü yaptım hepsiyle ama GP bambaşkaydı, daha ilk görüşte aşık olmuştum ona ;)
Çewremde konuyu paylaştığım herkes Clio' yu al diyordu ama ben hiç beğenmemiştim we iyiki de almamışım ( sanki Fiat' a karşı bi önyargı war insanlarda ).
Kararımı wermiştim we GP' yu daha yakından incelemeye başladım, her geçen gün benim gözümde albenisi arttı arabanın we en nihayetinde Xsara' yı babama werip aldım GP' mu.
İnatla bu arabayı alıcam demiştim, bi ara eşim bile karşı çıktı ama ne kadar zewkli we haklı olduğumu bir kez daha gördüm :p şimdi herkes bayılıyo GP' ma :ok:
İyi ki de almışım, çok sewiyorum arabamı.
Can ne hikayeymiş seninki be :D :D
canberkkilic
25/04/2007, 16:39
benim hikayem ; Ankara'dakıler iyi bilirler. Konya yolu uzerınde 2. el araç almak üzere ailemle yola çıktık, baktıgım yerlerden aklımda kalan 3 model vardı
2. el alfa romeo tek kapı 147 altın rengi benzinli
2. el palio gri dizel 2003 model
ve en son araçımı incelemeye gittiğimizde resmen aşık oldum.bize sunulan fiyatta araca göre çok uygundu, sonunda budur ya dedim. ama keşke emotion ve 17 inch ekletseymişiz...
bende ilk olarak, olaya 2. el dizel 1.7 corsa ile girdim, araştırırken, bizim o taraflardaki bir alışveriş merkezinde gp standı açmışlar..aldık baktık broşürlere, kredi koşulları filan gayet uygun geldi..zaten dış görünüş ve içini de çok beğenmiştim görür görmez.. valla billa..test sürüşü bile yapmadan aldım arabamı :) :ok: :)
bizimkisi bir aşk hikayesi :D, bu benim ilk arabam olduğu için çok ince eleyip sık dokudum diyebilirim, ilk önce bu sınıftaki hemen hemen bütün araçları Getz, Fiesta, C3, Colt, Yaris vs. bütün hepsini dolaştım en son İbiza da karar vermiştim ki o ara Puntonun Tv reklamları yeni yayınlanmaya başlamıştı baya ilgimi çekti arabayı yakından inceleyince deyim yerindeyse aşık oldum, daha sonra internettende biraz araştırma yapayım dedim karşıma ne çıktı dersiniz Dh de ki eski forum tabiki :tabe: oradaki yorumları filan okuyuncada kesin kararımı vermiş oldum tamı tamına 2 ay 10 gün bekledim ona kavuşmak için, arabam İtalya'daydı yok gemi yoldaydı, bursadaydı filan neydi o günler be yaww beklemek ne zor gelmişti hepimize şimdi geriye dönünce keşke dediğim şey, G.P mu skydomlu almamış olmak :s20:
ben eski kasa puntoyu çok severdim..istanbulda ve ankarada çok kullandım... eski kasayı iyi bilirim sizin anlıcanız... bir haziran günü işten eve yürüyorum... bir tane mavi araba.. markasına baktım fiat logoya baktım punto... durdum arabaya baktım (biliyorum ya eskisini) lan dedim bu arabayı ne biçim yapmışlar dedim berbat etmişler dedim ilk bakışta.. tabi günler devam etti onu orda sık sık görür oldum yavaş yavaş vurulma hikayeleri başladı tabi bende.. ama nafile araba alacak para nerde derdim içimden.. haziran geçti ağustos dügün derken ev değişti işten uzaklaştık evi başka yerden tuttuk.. işe gidiş geliş sorun.. dedik bir ikinci el araba alalım.. büyükler sıfır al dediler.. bizde hatunla arabalara bakmaya çıktık ama benim aklımda opel korsa yada palio var.. corsaya baktım beğenmedim.. indirimdeydi.. yeni kasa gelecekti.. palio ya baktım bana mj abs liyi 26 bin ytl dediler.. ama sowrumda granded var ama hiç yüzüne bakmıyorum.. sebep de daha fiyatını sormadan bu araba beni aşar diyorum.. o yuzden hiç yanaşmıyorum... eşim gp koltuguna oturunca bu olsun dedi.. ama bir deyiş varki sormayın.. hiç bakmadım altına üstüne direk alınacak araba belliydi artık.. sıfır para çok faiz ancak diesel active alabildik..
Reklamları gördüm, sitesinde inceledim ve çok hoşuma gitti. bigün kız arkadaşımla gezerken konak pier de kendisini gördüm. tamamı ile beni ifade eden bi araba olduğunu düşündüm ve hemen babamı aradım. bilgilerini verdim, fiyatını söledim ama bana pek bi alıcı gelmedi. kırıldım biraz, ilk kendi arabam olduğu için ikinci el bi palio tarzı araba düşünüyordu benim için. bir gün bodrumda paşalı oto ya gittik ve arabayı inceledik. babam güvenliğine hasta oldu arabanın. emotion modeli alalım dediğinde ben bayılmak üzereydim sanırım. kırmızı alalım, sana o yakışır dedi. skydome ve spor paket istedim araba daha yeni çıkmıştı ve istediğim arabanın 2-3 ay sonra gelebileceğini söylediler. beklermiyim hiç? dedim ne var kırmızı emotion var mı? var... alıyoruz:) istanbuldan gelmesi ve işlemleri için bir hafta bekledim. izmire arabayı getirdiğim ilk gün, otoparka gece saat başı açıp camı baktığımı hatırlıyorum da:) güzel kızım benim...
ufukbzk84
25/04/2007, 19:15
bundan 5 ay önceydi arkadaşım 0 km opel corsa almıştı bende ona takmıştım kafdayı babama söledim araba alıcam diye oda o sıra eski doblosunu 0 km leyle değiştirecekti bayiiye gitmişti olum dedi bak burda punto diye bi araba var (babam pek o tarz otolardan anlamaz:) ) dedi ben yok mok dedim olmaz dedim ısrar etti tama dedim uğrayayım dedim bari sona hiç bakmadan yukarı çıktım satış sorumlusu bülent abinin yanında bana kataloğunu uzattı bakmadım doğru düzgün anlatmaya başladı yok ben corsa alıcam dedm sona bende punto aldım dedi çok memnunum orda dikkatimi çekti bu otoyu satan insanında gp kullanması bi dünya para verip indik arabaya baktık arabaya bindiğim anda çok farklı geldi diğer arabalar gibi birbirinin kopyta eidlmişi gibi değil ayrı bi karakteri vardı arabanın içinede oturunca kararımı verdim (not clio c3 getz corsa deli gibi araştırmışım daha önce) arabadan indik baba dedim ben bu arabayı alıyorum hemen işlewmlerine başlayalım gerçi orada kararsız olmam çelik jantı bedava almamı sağladı babam eminmisin oğlum dedi bi düşün istersen dedi ben kararımı vermiştim bile gp benm hayatım oldu ufak tefek sorunları olsada olur sevgililer arasında böle şeyler :D gpmi çok seviyorum iyiki varsın gp
fiata karşı olan ön yargı büyük bi gerçek bir çok arkadaşım gp ye bayılıyor ama fiat almam diyo buda büyük bi çelişki
Valla çevremdekiler, arkadaşlar almasınlar daha iyi. Çevremde ne kadar az GP, benim için o kadar iyi :D
Sedan Megane'lar gibi kafamı çevirdiğim yerde GP görmek istemiyorum doğrusu.
grande41
25/04/2007, 20:23
Bizim eski alet de iyice eskiyince (91 Tempraydı kendileri ama 10 sene kullandıktan sonra duygusal bir bağ oluşmuştu) mecbur bir araba alma zorunluluğu doğdu. Çok km yapmadığımız için dizel çokta önemli değildi. Daha çok sedan arıyorduk ama bizim için ABS şarttı. Benim kullandığım Sienada çok işe yaramıştı. Fiata baktık. ABS li Albea ya 26000 ytl gibi deli bir para istediler. Cliolara bakmadım bile çünkü bir süre kullandığım için ne kadar kullanışsız olduğunu biliyordum. 2 aday vardı. 1 Skoda fabia Sedan 2. Honda City
Favorim Honda Citydi. Ama takasta benim Tempraya pert olmuş Şahin fiyatı verip de arabayı ne zaman teslim edeceklerini söyleyemeyince ayrıca satış temsilcilerinin tipimize göre muamele yapıpta ilgisiz davranmaları sonucunda fabia sedana döndük. Donanımlı bir fabia sedan için 25500 ytlye anlaştık. Dediler zam gelecek ama en fazla 500 ytl gelir. arabada 1 hafta sonra gelir. tamam bekleyelim dedik. 1 hafta sonra gittikki arabaya 27500 ytl istediler. Tabii direk geriye;
1 hafta sonra internetten gördüm GP yi. Bu sefer de HB olsun nasılsa bitane sedan araba var (Siena) dedik ve başladık pazarlığa. Onu almamda baya maceralı oldu. 2 bayii ile papaz olduktan sonra gittim en düşük fiyatı veripte istediğim renk ellerinde olan adapazarından aldık.
TEZEL PUNTO 45
25/04/2007, 20:33
Valla ben dershaneye gıderken aldık gp mızı bızde puntodan once dogan vardı araba her allahın gunu sanayıye gıdıyordu annem artık bıktı masraf yapmaktan ben dershanedeyken abımle ıkısı fıat showroom a gıtmısler benım haberım yoktu bana suprız yapcaklarmıs bana sadece baktık dedı bende tmm dedım katalogunu getırdıler ben abımle beraber ısrar ustune ısrar ettık annem olmaz dedı aradan 1 hafta gectı evın altında okuldan geldıkten sonra baktım bır punto var sıfır plakasız ben ıcımden keske bızım olsaydı dedım eve geldım anname telefon actım annem bızım dedı cok sevındım o gunden bugune cok sevıyorum puntomuzu allah kımseye kaza bela vermesın abılerım k.i.b bye
daha önceleride yazmıştım ama olsun...
clio satılalı 2 ay kadar olmuştu. cmaxe keyifle biniyorduk...
clionun satılmaması için elimden geleni yapmıştım ancak kısa vadede bakım kasko vb masrafları vardı kmside 120000 civarı olunca elimden bişey gelmedi...
bu sırada bende anneme baskı yapmaya başlamıştım ufak tefek bişeyler alalım diye hesapladık ettik 7-8 bin anca çıktı daha cmaxinde 20000 borcu var bu arada....
hemen hemen tüm markaların sıfır en ucuz modellerine baktım bütçeye uygun bişeyler yoktu...
bir ikis siena palio filan baktım ama daha ciddi bişey yoktu...
bu sırada dayımda araştırdı 7000 ytl ye doksan küsür model ama kmsi düşük temiz bi swift buldu ona iyice niyetlendik.
bu sırada dedem bizden habersiz Poyraza gidip palioiçin anlaşmış pazarlık yapmış beni aradı akşam gidip renklere bakın dedi çok sevindim :D
ondan sonra akşam toplanıp yola çıktık busırada dayım aradı gitmiş bakmış koç indiriminide devreye sokunca 2-3 bin fark kalıyo GrandePunto alın farkı ben öderim diyice bende daha yolda kafaya koydum daha önce 1-2 fotoğrafını görmüştüm ama hiç ilgilenmemiştim
gidince kararımı verdim kesinlikle gp olcak dedim ama annemi ikna etmek zor oldu biraz çoook düşündü ne gereke var vs vs vs ama firma sahibi bende punto kullanıyorum diyince(eski kasada olsa) annem direk ikna oldu. ellerindeki renklerden beyazı beğendik ama granit gride kalmıştı aklım. neyse beyaz için anlaştık çıktık. akşam dayımla konuştum oda granit griyi çok beğenmiş. bu sefer tekrar dedem girdi devreye ve istediğimiz rengi aldık....
ama hala diyorum keşke dynamic multijet alsaydık diye aceleye geldi minimum olsun derken almış bulunduk.
neyse biraz uzun oldu keyifli sürüşler.
Mk1 lerden beri takip ettiğim ve çok sevdiğim ( tek sevdiğim b segmenti) Puntoyu Tofaş Tr ye getirdikçe alırım:)
benimki ilk görüşte aşk ve bizim site :D:D:D:D
İbrahimKC
25/04/2007, 23:04
VAlla ben 2. el bir Focus sedan alıp, LPG taktırmak düşüncesiyle çıktım yola.
Sonra daldan dala atlayıp GP 'ye kadar geldim.
İlk başlarda yolda gördükçe beğenmiyordum aslında GP'yi. Arkası çok toparlak geldiği için hoşuma gitmiyordu. Ama Koç indirimi ile bu donanıma sahip Dizel bir aracı bu fiyata alabilince bende GP sahibi oldum.
Yani öyle aşk falan yoktu ozamanlar aramızda :)
Ama şimdi iyiki almışım diyorum.
tamamen şans eseri...
ikinci el passat almaya niyetim varken punto aldım... passat nereeeee punto nereeee :D:D:D:D
Almayı düşündüğüm 2002-2004 passat 1.8 T lerde 150.000 km nin altında hiç denk gelmiyordu. bende o kadar para veripde kmsi yüksek bi araç almak istemiyordum.
bigün araba pazarı dönüşünde fiat bayisine uğradık, puntoları biliyordum ama o güne kadar fiyatlatını hiç araştırmamıştım, 0 bir araba için çok uygun geldi fiyatı, hele bir de peşin parayla alınca daha da bi uygun yaptılar...
öyle arabanın gücünü falan pek önemsemem ben içine girdim mi rahat edeyim, e tabi bir de güvenlik önemli olsun, yeterli, puntonun deneme sürüşünü de yaptıktan sonra rahat edeceğime inandım ve de aldım :ok:
Ben 3 ay araştırdım. Baktım olmuyor Kriterleri belirledim.
1- Güvenlik
2- Konfor
3- Yakıt , gelir dedim. Çoğu markayı inceledim gördüm kullandım ama enson pejodan çıktım ve fiyat bayisine zorla götürüldüm ben içeri girince direkt puntoya gittim açtım kapıyı oturdum koltuğa ve ilk söylediğim ben bu arabayı alıyorum. Daha nedir ne değildir net bir bilgim yoktu. Şimdi ise iyi yapmışım diyorum.
Eşim alalım dedi, aldık! :D
(Tabii biraz yönlendirmiş olabilirim kendisini 8D :naughty: )
Eşim alalım dedi, aldık! :D
(Tabii biraz yönlendirmiş olabilirim kendisini 8D :naughty: )
aman be murat dikkat et!!
emre'den sonra seninde adın çıkmasın :s17: :s17: :s17:
Misafir2
26/04/2007, 15:09
arkadaşlar ilk görüp alan benım sanırım 17.02.2006 da arabayı aldım 21.02 2006 trafığe çıkış ruhsat tarıhım:)) GP si daha eskı olan varmı varsa valla sevıneceğım ya bugune kadar hıç denk gelmedı bana daha:(((
aman be murat dikkat et!!
emre'den sonra seninde adın çıkmasın :s17: :s17: :s17:
Benim adım çıkamaz çünkü ben zaten kabul ediyorum light'lığımı! ;)
arkadaşlar ilk görüp alan benım sanırım 17.02.2006 da arabayı aldım 21.02 2006 trafığe çıkış ruhsat tarıhım:)) GP si daha eskı olan varmı varsa valla sevıneceğım ya bugune kadar hıç denk gelmedı bana daha:(((
benden sonra alan var mı 20.04.07 hehe
omurkuru08
26/04/2007, 20:56
bizim punto 27.02.2006 heeeeehee
@ben ne konu açarmışım beaaa ama fark ettiyseniz benimki gibi bi hikaye yok ben daha 16 yaşındayım ve arabadan inmiyom ve istemeden alınmış bi arabadır bizim punto ama şimdi gözüm gibi bakıyorum bıraksalar yatacam içinde !!!!!!
bende hikaye yok :)
palioma iyi bir müsteri cikinca hemen sattim , acil araba almam gerekiyordu . koc indirimi ile bütceme uygun fiesta yada palio alabilirdim. fiestayi zaten sevmezdim bol donanimli gpyi de palio fiyatina alabilecegimi görünce bayinin elinde showromda duran son iki gpden birini aldim :) digeri 3 kapi bolero kirmizi active mj idi , cok hos rengi vardi ama 3 kapi ve kirmizi olmasi biraz genc işi gibi geldi bana uymayacagini düsündüm.
geçen sene aralık ocak gibi a2 ehliyeti için kursa başladım..
motorsiklet alacaktım..
ehliyeti aldıktan sonra evdekilerin aman oğlum istanbul'da motorsiklet kullanılır mı? dellendin mi sen filan demelerine aldırmadan alıyordum da.. bizimkiler işin ciddiyetini anlayınca oğlum sana araba alalım filan demeye başladılar...
sonra babam dedi benden şu kadar, babannem dedi benden bu kadar filan... eh bi miktar da bende var.. baktım hatırı sayılır bi para oldu.. kredi mredi işi halledebilir boyuta geldik... bi de tofaş indirimi %10 alınca herşey tamam oldu..
haa. grande punto'yu neden seçtim..
alternatifi var mıydı ki o zamanlar?:D baştan beri tüm amacım GP idi.. :D
sonradan bizimkilere biraz oyun ettim size dedim.. babamdan ses çıkmadı... şimdi bir yeni bir yamaha dragstar'ı var.. onununla geziyor bana inat:D:D:D:D
babamdan ses çıkmadı... şimdi bir yeni bir yamaha dragstar'ı var.. onununla geziyor bana inat:D:D:D:D
Babanın intikamı harika olmuş :D:D:D:D
:hiho:
xtremetrx
01/05/2007, 13:48
motorsiklet alacaktım..
ehliyeti aldıktan sonra evdekilerin aman oğlum istanbul'da motorsiklet kullanılır mı? dellendin mi sen filan demelerine aldırmadan alıyordum da.. bizimkiler işin ciddiyetini anlayınca oğlum sana araba alalım filan demeye başladılar...
sonra babam dedi benden şu kadar, babannem dedi benden bu kadar filan... eh bi miktar da bende var.. baktım hatırı sayılır bi para oldu.. kredi mredi işi halledebilir boyuta geldik... bi de tofaş indirimi %10 alınca herşey tamam oldu..
sonradan bizimkilere biraz oyun ettim size dedim.. babamdan ses çıkmadı... şimdi bir yeni bir yamaha dragstar'ı var.. onununla geziyor bana inat:D:D:D:D
zahuzhauzhauzh :D :D:duel:
motorsiklet alacaktım..
bende bu yöntemi uygulıyım bari :D
The_Cakhal
01/05/2007, 16:16
Benim hikayem aynen aktarıyorum:
İlk arabamı alıyorum onun için yaklaşık 1 sene araba inceledim, para biriktirdim. Önce uygun olur diye, birde tanıdık falan var diye getz düşündüm. ama bana hitap etmediğini düşündüm, sonra accent 1.5 ful almaya karar verdim. gittim bayi ile anlaştım, hemde iki bayi ile 6 milyara yakın indirimle(birbirlerine düşürdüm) 27.000 ytl ye alacaktım. sonra iptal ettim 2006 yeni astra 9000 de enjoy alacaktım, anlaştık 24850 e vazgeçtim. En sonunda clio3 alcaktım 24750 ye 13.000 km de araba iyi çıkmadı. En sonunda 12500 km de 24500 e puntomu aldım, gayet memnunum. Ama bi şey var, ben esp, asr, hilholder falan var diye aldım, 2006 dynamic 90 hp lerde yokmuş, şok oldum. Esp olsun diye dua ediyorum, bilen varsa tam özelliğini bana yazsın mutlaka...
2008 Eylül ayında artık araba almamın bir ihtiyaçtan çok zorunluluk haline geldiğine karar verdim, aklımda temiz bir 2. el araç almak vardı, araştırmaya başladım. Araştırdıkça canım sıkıldı, hem temiz hem az km hem de donanımlı bir araç bulmak imkansıza yakındı, 15,000-16,000 lik limitim gittikçe yükseldi ve 21,000 e kadar çıktım. Ekim sonu olmuştu artık ve kafamda Ford, Opel ve Renault markaları öne çıkmıştı, aklımın ucundan dahi geçmeyen Fiat markasına beni götüren olay ise Kartaşta bir yakınımın tanıdığı satış temsilcisi bir beyle ikinci el Ford Focus araç baktıktan sonra ‘ Bu arabaya bu kadar para vereceğine neden sıfır bir Punto almıyorsun? ’ demesiyle içimdeki Punto aşkı başladı, kalitesiz bir otomobil olarak gördüğüm araç birden tanıtıldıkça ve inceledikçe hızla çekimine kapıldığım bir araba haline geldi. Fire 77 HP ile başladığım punto süreci Starjet 95 Hp+ Advanced Safety Kit'e karar vermemle sonlandı. Kasım ayında piyasaların dalgalanması ile apar topar kapora verdim ve ocak ayında aracım geldi hem de ben alırken gündemde olmayan kasko hediyesiyle… Hiç pişmanlık duymadım ( ötv indirimine kadar, sonra o kadar indirmediklerini farkedince sıkıntım geçti) şimdi aynı arabayı düşünmeden alırım, verdiğim paraya gerek donanım gerek tasarım olarak alabileceğim bir araç yok piyasada. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
Başka bir forum sitesinde tanıştık.İnanılmaz yoğun olan ve onlarca müdavimi olan bir konu başlığından (Ozan'ın babası Yusuf Hocamız açmıştı) bu siteye kadar olan yolculuğun tüm aşamalarında bulundum. Aralık 2005 te fiat.com.tr de anasayfa açıldığında kar yağışı efektli bir resmi bulunan new orleans mavisi GPyi gördüğümde bu arabayı almam gerektiğini anlamıştım. Sipariş teslimat ilk heyecan ilk izlenimler... Hepsi çok güzeldi...
benimkisi biraz hızlı olmuştu :D babamla araba yüzünden tartışmıştık o gün akşam üstü paliomun anahtarını masanın üstüne fırlatarak (artislik olarak) al dedi ve bende sesimi çıkarmadan kabul etmiştim.ve 1 ay sonra benden bi yere gidicem diyerek palionun anahtarını aldı ve o zaman 1 yaşında cincik gibi bi puntoyla döndü :D o zamanlar kapıdaki gri yerler bile kirlenmemişti daha :D:D şimdi olursa t-jet ama askerden sonra
siyah rüzgar
07/04/2009, 13:23
eşimle hep yolda giderken arabaları incelerdik araba almayı düşündüğümüz zaman, şu güzel bu kötü gibisine. puntoda bunlardan biriydi ama bu aracı alacağım aklımın ucundan geçmedi benim alternatiflerim farklıydı çünkü. ilk baktığım araç ford focus collection siyah 19 inç jantları olan çok sade ve şık bir araçtı modeli 2005 km 36000 gittim gördüm aracı çok beğendim sonra bir araştırma yaptım, araç 2004 model çıktı ve km 140 bin üzeriydi değişeyen parçada kalmamıştı. sonra 206 gtı baktım fotodan harika gözüken araç hurda çıkt :) tesadüf puntomu gördüm ve araştırmalrım sonucu tertemiz çıkan arabamı hemen aldım. çok memnunum aracımdan ve aracım sayesinde bulmuş olduğum forumda çok güzel arkadaşlıklar kurdum. puntocu olmak gerçekten bir ayrıcalık.
Erdem Bozdağ
07/04/2009, 15:45
Benimde aklımda gp hiç yoktu.O ara ya 207 ya da polo alcaktım.Önceki arabalarım hep benzinli olduğu için ve okulum uzak olduğu için dizel olcaktı kesinlikle.Ben fiat diye önyargılıyım aklımdan bile geçmiyo gp.Neyse sonnuda siyah 207 ye el sıkışmıya gitmeden babamın telefonu çaldı eski bir hastası ankara kartaşda satış müdürü bi yakını için randevu almak için aramış öle muhabbet ederkerlen babam işte dedi bizim oğlana araba alıyoruz filan.Bunu duyunca karşı taraf hemen dedi atlasın arabaya gelsin yanıma ona bi araba göstercem.Bi gittim baktım benim kuzu yatıyor.Öncelikle rengine tav oldum.Sonra içinie baktım oturdum vs... 207 den katkat güzel duruyor.Bunun neticesinde hemen akşamına işlemler yapıldı ve aracıma kavuştum.İyiki almışım 1.5 sene oldu maşallah araç beni hiç üzmedi
soğuk bir kış akşamı fiat bayisinin önünden geçerken burnum kulağım donmuş bir halde döndüm vitrine baktım.. ben şu arabayı alıcam canım dedim eşime.. -"alalım hemen havalar çok soğuk bu memlekette" muhabbetinden sonra siparişi verdik.. :D ehehehehe.. tabi 1 aydır piyasada çeşitli markaları inceliyordum GP farklı geldi kendini hemen sevdirdi.. :)
poyraz_o
07/04/2009, 16:51
benim hikayem..
bundan 5-6 ay önceye kadar Grandeler hoşuma gidiyordu. yeni fiestalar çıkınca gözdem onlar oldu.
ötv indirimi çıkınca hemen araba almak istedim. tabi hemen ford bayii ne gittim pazarlık falan derken istediğim fiestaya 29küsür dediler bide zam gelecek dediler. olsun dedik..
eee araba alacaz bide mademki sıfır araştıralım dedim. gezip tozuyodum. ulan ölesine bide fiat a bakalım dedim girdik. oradan bi personelde bizim tanıdık. işte öle böle derken şu özellikler falan tamam dedi FUN tam senlik dedi. öle böle derken baktım almışık :S
orhanokay
07/04/2009, 17:09
Mesleğim gereği otomotiv konusunda özel bir merakım var. (Endüstriyel tasarımcıyım) 95 Skoda Favorit ilk aracımdı ve onunla epey zaman geçirdikten sonra yenilemeye karar verdik. Aklımda hep ikinci el D kasa Corsa Ncoj vardı. Ama Opel bayilerinin kötü tutumu ve otomobilin fiyatında krize rağmen 5 kuruş indirim yapmamaları beni başka modellere itti. Seat düşündüm, Peugeot 207 ye baktım, Clio ları gezdim indim bindim bir türlü ısınamadım, sevemedim. En son madem öyle, ikinci el bi araç alacağım bari servisi, parçası ucuz olsun ve satma kolaylığı olsun diye yerli üretim düşündüm. GP leri incelemeye aldım, 2 ay kadar özellikle bu forumdan) araştırdıklan sonra nihayet 2 ellerine bakmak ve koklamak icin evden çıktık. İzmir Birmot' taki haşat durumdaki ikinci el araçları görünce hevesim kırıldı. O araçlara bu paraları (18-20.000 TL) istemeleri yine çok ironik gelmişti. Sonra "bir de sıfırlarına baksak mı?" diye bayiden içeri girdik. ÖTV indirimi yapılmış o sabah :) Sıfır fiyatını öğrenmemizle kaporayı vermemiz bir oldu. 21.300 TL :) 100.000 de haşat 2007 GP alacağımıza 2009 model sıfırını aldık. Yeni kokusu hala çıkmadı...
araçtan çok memnunum.
benim hikayem...
2006 yılında kendime ait ilk aracımı almak için arayış içerisindeyken Puntoya bakmış bagajda boya izlerini görünce biranda soğumuştum.. ama aklımın bir köşesinde duruyordu.... Neyse gittim sıfır Hyundai getz aldım dizel..bir sene bindim performansı dışında hiç içime sinmeyen bi arab aldığımı çok kısa sürede anladım ki 1 sen sonra sattım... araba almamamya karar vermiştim ki sattığım aracın sigortasını iptal etmek için sigortacı arkadaşıma giittim aracımı satığımı duyunca 2. aracının boşta durduğunu ihtiyacın olursa al kullan demesiyle bizim GP serüveni başladı.. 1 hafta emanet bindiğim araç o gün bugündür bende...(nisan 2008)
HALA satışını bile almadım aa ölee biniyom ;)
Benim ilk düşünce Doblo ya da Kangoo almaktı. Otomotiv firmasında çalışan bir arkadaşım bana 2006 model çok güzel bir doblo buldum onu sana alalım dedi. Tamam dedim. O sıralarda benim kredi çekme durumlarım vardı. Şöyle böyle derken Doblo satıldı. Sonra dolaştım ettim. Kangoo buldum almadım. Yavaş yavaş aklım binek araçlara kaydı. Şuydu buydu derken Ford Fiesta buldum. Sonra aynı arkadaşıma sordum yokmu ya dedim hala güzel bir araba. Valla bir Grande Punto gelecek dedi. Bir bakalım. Araba güzelse ben GP yi beklerim dedim. 1 hafta bekledim. Tabi bu arada bulduğum fiestada satıldı. Hadi diyorum nerde araba. Sabret diyor. O GP lacivertti. Bir akşam arkadaşım aradı. Çık gel Punto geldi dedi. Ama bu kırmızı. Valla dedim tam gönlüme göre. Çokta temiz orjinal bir araç gel bak dedi. Gittim bir test sürüşü yaptım. Araba yıkamadaydı. Hemen yandaki tanıdık kaportacı ustaya filan gösterdim. : ) Sadece arka sağ çamurlukta ufak bir lokal boya var gerisinde hiç bişi yok dedi. Birde buna pasta cila atarız on numara olur dedi. Aldım getirdim evdekilere gösterdim. Onlarıda bindirip bir tur attık. Hepsinin içine sindi. Şimdi kapıda duruyor bizim Kırmızı
Diyebilirim ki, çoğunun aksine Fiat'a önyargım değil, taraftarlığım vardı zaten. 9 yıllık Palio'culuktan sonra (ki bıkmış değilim Palio'dan ama son Sporting çok masraf ettirdiği gibi benzini de can yakıyordu) Fiat sahipliğine devam ediyorum. Kuş serisinin oluşturduğu olumsuz imaj imaja aldanmayan, Fiat'ların ikinci elde hesaplı olmalarının avantajını keyifle sürenlerdenim. İyi kullanılmış bir Marea'nın sınıfındaki çoğu arabadan sorunsuz olduğunu da gözlüyorum.
GP'yi ilk gördüğümde "tasarım budur" demiştim, hala diyorum. Aklımda hep vardı ama ne zaman, nasıl alırım hiç düşünmemiştim. Geçen yıl boyunca ikinci elin düşmesi de işimi zorlaştırıyordu. Benim Sporting'den iyice sıkılınca -ki satmamdan en son ikibuçuk ay önce yıkatmıştım- kardeşimi arabayla birlikte piyasaya saldım ikinci elde ne edeceğini öğrenmesi için. Sağolsun, bilgiden fazlasıyla geldi. Showroomdaki arabamı görmüş, fiyatını konuşmuş, Sporting için de pazarlık etmiş. Bana ertesi gün gidip, dışını zaten sevdiğim arabamın içine de Fun donanımıyla daha da aşık olmak, sonraki birkaç gün de kredi peşinde koşmak kaldı.
Şimdi ne? Palio'da olduğu gibi olacak muhtemelen. Onda da 1.4 ile başlamış, sonra 1.6 ve Sporting ile devam etmiştim. Bu kez bir basamak atlayarak GP 1.4'ten doğrudan Abarth'a geçmeyi umuyorum. İki yıl sonra...
Sabrınız için teşekkürler!..
Eşim motosikleti bırakmam karşılığında doğum günü hediyesi olarak aldı..
poloma iyi para verilince sattım.o km fiesta alayım dedim ötv ye yetişmez araç yok dediler.bende 2. el gp yada 207 bakmaya karar verdim,temiz bitane önce hangisi denk gelirse onu alacaktım punto denk geldi.iyiki denk gelmiş tasarımı için almıştım ama kullanımınıda sevdim.gün geçtikçe arabama olan aşkım artıyor.
okan-erkoc
13/05/2009, 01:51
benim olayda çok değişik oldu yaa... aslında ben 2006 fiat stilo istiyordum sonra ankara oto pazarında aramaya başladık rahat 1000 den fazla araba vardı ama stilo yoktu.. sonraki hafta birdaha gittim yok sonraki hafta gene yok... internetten aramaya başladım bir kaç haftada istediğim özellikleri olan bir stiloyu istediğim fiyata bulamadım sonra ötv indirimi oldu hiç hesapta yokken tipini hiç beğenmediğim bir arabanın 0ını aldım... :) iyikide almışım arabamı çok seviyorum... tipinide performanısınıda... :D
narkoz30
13/05/2009, 10:21
Benim hikayem : Aracım SEAT IBIZA 1.6 golf4 motoru kullanılmış full donanımlı bir araç 2001 model ancak artık kazık gibi gelmeye başlamıştı ufak olmasından dolayı çukurlara girip zıplamak amortisörlerinin çok sert olması falan bir de aracımıza 2 kere çarpılması sonucu tuz biber ekti dedim değiştirecem benzin lpg dayanmıyordu araca diesel alacam diye başladım araştırmaya ve bir galeri ile 22200 liraya anlaştık full donanımlı kırmızı ve ek paket ilaveli GP için üste 9200 lira ödedim 13000 e benim aracımı saydılar noter ruhsat vs vs bana maliyeti 4 lastikle beraber 23500 ü geçti. :) Sonuç ortada Fiyat Performans da rakipsiz Araç dıştan pontiac gibi görünüyor yaw yolda giderken milletin gözü kalıyor ve GP o kaar çok ki istanbul yollarında artık tutulan araçlara sahibiz. 6 aydır puntoluyum keyifle 10000 km yaptım aracım 5000 km sonra 100000 km olacak100000 bin km yi geçmiş var mıdır ki forumda?
Benim 2005 model corsa enjoy dizel tiptronik aracim vardi.12 martta 17750 tl ye sattim.daha sonra araç aramaya başladim.acelem yoktu.derken bir sürpriz 14 martti sanirim ötv açiklandi.ilk defa şansim yaver gitti arabami sattiktan sonra ötv olayi gerçekleşti.derken 0 corsa yada fiesta alacağim dedim.eşim 0 istemiyor.borç falan yapmak istemiyor tabi.aslinda yeni fiestayi çok beğeniyoruz ama fiyat 28000tl.trend stil paket.tam istediğimiz donanim diyebilirim.fakat hem paramiz yetmiyor hemde 1.4 olmasindan dolayi vergisi yüksek.1 yilda galiba 240 tl fark ediyor 1,3 arasinda.corsa ya bakalim dedik onunda enjoy spor paketi 28000 tl.hiç indirim yapmiyorlar.aklimda hiç gp yok.derken birmodda çalişan kuzenimin bi arkadaşi gp önerdi hem fiyat iyi hemde donanimli bi araç diye.ben hemen internetten fiyat ve model araştirmasina girdim.ikna oldum ama eşim burun kiviriyor.eşimi bayiye götürdüm araçlari inceledik.hem fiyat hemde görüntüsünü beğendi.tabi biraz benim etkilememde oldu.eşimin arkadaşlarida benim arkadaşlarimda arabayi çok beğendiklerini söylediler.içimiz iyice rahatladi ve arabamizi sipariş verdik.araç halen gelmedi.ama bi pişmanliğim var skydome almadik ona üzülüyorum.belki ileride sunroof yaptirtabilirim.tabii iyice araştirip memnuniyet düzeyini gördükten sonra.
esb ne işe yarıyor ayrıca lpg taktırmak istiyorum tavsiye eden varmı teşekkürler
smartmavi
13/05/2009, 12:17
ben de aracımı ikinci el aldım. görmeye gittiğimde aşık oldum arabaya. :) pek gönüllü değildim ama yakından bakınca kesinlikle bu demiştim...
esb ne işe yarıyor ayrıca lpg taktırmak istiyorum tavsiye eden varmı teşekkürler
Mete, aşağıdaki linklere bakabilirsin:
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/8608-fire-motor-icin-lpg-sistemleri-genel-basligi.html
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/712-abs-esp-msr-asr-guvenlik-paketi.html
benim grande punto'ma kavuşmamın da güzel bir hikayesi var. araba almaya karar verdiğimde kuzenime söyledim, benim için araştırması için. ilk arabam olacağı için 15.000 TL civarı istiyordum. bir süre araştırdı çevresinden, özellikle tanıdıktan almak istedi bir problem çıkmaması için.. ilk bir kaç tanede mutabık olamadık, sonra ben çıtayı biraz daha yükselttim 17.000 TL civarına.. o ara bir 2007 model bir hyundai getz bulduk kuzenimin tanıdığından. adamın eşinin olduğu için bir ay sonra arabayı alacaktık.. bir ay sonra tam alacakken arabada rehin çıktı, vazgeçtik.. sonra ben çıtayı 21.000 TL'ye yükselttim, bu sefer sahibinden'den bir 2008 model siyah grande punto buldum.. kuzenimle gittik bakmaya galericiyi gözümüz tutmadı, yedek anahtarı falan yoktu aracın.. ama içime bir GP ateşi düştü, aklım kaldı beğenmiştim çok.. kısmet, bi hafta sonra yine aynı sitede 2 ay boyunca kimselere varmadan beni bekleyen 2007 model kırmızı GP'me kavuştum yaklaşık 5 hafta önce..
rodopian16
23/06/2009, 12:12
Konuyu açan kardeş dışarıdan arabanın bir albenisi yok demişsin. Arabayı güzelce bir yıka arkacama 2 numara bir film çek sonra geç yan taraftan arabanın arka tarafına doğru bir bak hatta fotoğrafını çek sonra bu fotoğrafı muhteşem manzara resimleri arasına 1. sıradan koy bence.
Ben öngörünüşünü punto sahibi olmadan önce beğenmezdim ama mini mesarati yakıştırmasını duyunca aynen karşılaştırma yaptım görünce aynen andırıyor tabi kendine has çizgileriyle buda muhteşem manzara resimlerinin ikincisi olur.
Ben de Honda Jazz - Hyundai Getz istiyordum ama fiyatları bana göre yüksekti. Bu nedenle gücüm ancak Palio - Albea ya yeter diye düşünüyordum ve acele etmemiştim. GP ise gözüme uçuk bir şey gibi göründüğü için bakıp iç çekmekten başka bir şey yapmamıştım.
Sonra ÖTV indirimi geldi, Honda Jazz ve Hyundai Getzi daha ciddi düşünmeye başlamıştım, gidip inceledim, ellerinde olmadığını falan söyleyip fiyat garantisi de vermediler.
Sonra yine Palio var mı diye gittim Birmota, bir de GP nin içine girdim, etrafında dolaştım. Çok hoşuma gitti. Önce manuel vites düşünmüştüm, stokta da vardı ama sonra eşim de kullanır diye kendimi de biraz daha zorlayıp otomatik vites aldım. Sırf bunun için 2 ay daha bekledim ve kesinlikle değdi.
GP den ve otomatik vitesten vazgeçmem. Hele bir de yokuşta kalkış desteği var ki bitirdi beni. İyi ki Honda Jazz veya Hyundai Getz'e bulaşmamışım.
Delidavsan
27/06/2009, 00:04
Benim adım çıkamaz çünkü ben zaten kabul ediyorum light'lığımı! ;)
Light erkek yoktur, uzlasmaci erkek vardir :surfing:
c3 vardi bende. cok severek aldigim sonra kafami duvarlara vurdugum c3'um.. Araba degistirme niyetim yoktu benim. Once on takim dagildi, 700 kaat dediler serviste. Henuz degistirmemisken balatanin siyirmaya basladigini farkettim, servise gittim 600 dediler. Triger degistirdim 400 dediler. Triger degisirken adam turboyu kontrol etti "bu turbo yakinda gider, salincak oynuyor" dedi. "Kac paradir" dedim "1 teklikten fazla" dedi. Ana avrat soverek ciktim, arabayi satiyorum dedim ilan verdim ve araba arastirmaya basladim. Once ikinci el arastirirken sonra kismet bir yerden beklenmedik bir para geldi ve gittim Punto almaya.
Bravo almamakla hata mi ettim bilemiyorum lakin bugun de olsa ya punto ya bravo alirdim zira aylardir butun arabalara bakarim, Punto'nun fiyatindan baska hic bir eksigi yok rakiplerinden. Donanim olarak Polo Punto'nun yanindan bile gecemez. Bombos arabaya 30 bin ytl vermek icime sinmiyor. Corsa deseniz, aldiktan sonra 25 gun kullanip tiksinip ayni gun sattigim vectra'dan sonra tovbe yanina taklasmam. Seat ibiza baktim ama fiyat olarak uygun degildi. Donanim birbirine yakinken, 1.3 dynamic puntoyu ben 25.800 ytl'ye aldim ama ibiza 32bindi. Leon almak istedim, onda da fiyat ucuktu. Ozetle, bu fiyata bu donanimda baska bir arac yok ve tipi de guzel.