Orijinalini görmek için tıklayınız : GP 18" jant
BiGSTuN09
06/01/2011, 01:25
arkadaslar bende gp var 18" jant taktım ama arka lastıkte sorun yasıyorum arabanın arkasının esnemesı veya yukarı kalkması gıbı bı ımkan var mı
krakercocuk
06/01/2011, 01:37
büyük hata yapmışsın bence
resim var mı merak ettim...
BiGSTuN09
06/01/2011, 01:39
neden acaba ??
BiGSTuN09
06/01/2011, 01:40
resim var mı merak ettim...
avatarımda var bı ara guzel resımlerını koyarım bunlar ceptelefonu ıle cekıldı
katılıyorum
arkadaslar bende gp var 18" jant taktım ama arka lastıkte sorun yasıyorum arabanın arkasının esnemesı veya yukarı kalkması gıbı bı ımkan var mı
1.4 Fire motor yolda gidiyor mu 18" jantla? Ben 17 için bile düşünüyorum. Yakıt sarfiyatı nasıl bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
BiGSTuN09
06/01/2011, 09:09
ilerliyen gunlerde bılgı verırım cunku daha 2 gunluk arac
açıkcası arabanıza yazık derim yakıt sarfiyatınızda belirgin bir şekilde artar
1.4 fire motora 18 jant iyi cesaret doğrusu ama bizim araçlarımıza 18 fazla haberiniz olsun...
açıkcası arabanıza yazık derim yakıt sarfiyatınızda belirgin bir şekilde artar
hem yakıt sarfiyatı artar hemde o araç yokuşlarda falan nasıl çıkıyor hocam çekişi de bi hayli düşmüştür.
hem yakıt sarfiyatı artar hemde o araç yokuşlarda falan nasıl çıkıyor hocam çekişi de bi hayli düşmüştür.
kesinlikle katılıyorum
18 mi?:D brz fzla kaçmış ama siz beğendiysniz srn yok hayırlı olsun
tutkuaydin41
07/01/2011, 19:36
forumdan sıyah bı puntoda 18 lık jant war dııye bılıyorum. Oz marka olarbilir.
krakercocuk
07/01/2011, 19:40
shadow dancer nickli arkadaşda vardı sonerdi galiba ismi..oz grand tourismo 18
tutkuaydin41
07/01/2011, 19:50
shadow dancer nickli arkadaşda vardı sonerdi galiba ismi..oz grand tourismo 18
aynen abı soner abının jantlar 18 lık.
arkadaşlar. evet ibrahim arkadaşımız jant takmış ama. moralini bozmamak lazım bence. evet görsel olarak başarılı olmuştur eminim. tabi eksi yanlarıda var. acıkcası bende 1,4 77 hp kullanıyorum. arabanın motoru belli zaten 15 jantlada gitmiyo. 17 jantlada gitmiyo. tabi motoru yorma farkıda elbette olacak dediğim gibi. bence 15 jantla araç (örnek bi rakam vericem) 300.000 km de motor ölecekse 17 jantla 250.000 km sonra ölür. motorudan yer biraz tabi. bizim forumdaki ertug (romeo) t-jet ten önce beyaz 1,4 77 hp puntosuna 18 OZ. takmıştı. tabi ibrahim ne marka jant kullandı o da başk tartışma konusudur. çünki 18 lik bir OZ. bazı 15 lik çin malı jantlardan cok cok kalite (HAFİF) dir.
ibrahim eger kullanabileceksen, ''yakıtın %20 artması beni etkilemez'' diyorsan, ''ön takımın sık sık bozulmasından sikayetçi degilim'' diyorsan kullan gitsin. birdaha mı gelcez dünyaya.:)
santiago
08/01/2011, 09:24
bencede hata yapmış denemez bi anlık heves kurbanı diyebiliriz :) çünkü çevremde aynı şekilde çok yapan arkadaşım oldu yakıştı diye beğeniliyor diye takıp daha sonra pişman olanlar oldu.denildiği gibi yakıt artışı olacak,ön takımlar malum derecede etkilenecek,arabanın çekiş gücü azalacak ve ön önemlisi çukura girince takımlar daha çok etkilenecek tümsekleri çok hissedeceksin vs hani artı yönü sadece görselliği benim açımdan ben her zaman şunu derim bir aracın orjinal jantı neyse onun 2 fazlasını kullanacaksın en çok o bile fazla ama görsellik açısından düşünüyorsan en fazla iki olacak benim eski aracımın orjinalı 15 di ben 17 taktım yakıtı biraz etkiledi kışlıkları takarken 17 likleri uymadığı için bide 16 lık jant aldım sırf kışlıklar için yakıt son derece farketti
sysworm001
08/01/2011, 13:00
herzaman diyorum bizim fire motorlar 15 likte olsa gitmiyor 17 de olsada gitmiyor oyüzden çok problem değil sadece biraz fazla yakar okadar
BiGSTuN09
09/01/2011, 00:42
tum sorunları hallettım yakıt benım ıcın onemlı degıl onemli olan can guvenlıgım asırı bı cekıs dusmesı yok hatta umdugumdan daha az ssw marka kullandım jant olarak 18" jant 225x40x18 sava lastık var gu anlık memlunum ayrıyetten on takım konusuna gelınce kavıslerden yavas gecerek bırazdaha omrunu uzata bılırım motor konusunda pek fazla bı bılgım yok acıkcası ama cogu arzalar yakıt tuketımı fılan kullanıcıda bıter su anda sıkıntım yok yarın fotoları update ederım goruslerınız ıcınde cok tesekkur ederım
dipnot:arkadasın dedıgı gıbı oldu 16-17 dusunuyordum 18 gozume cok hos gelınce hevese kapıldım ısh ilerliyen gunlerde bı sorun olmaz
Sorunu nasıl hallettiniz..??
Anladığım kadarıyla arka lastiklerde sürtme sorunu varmış..
Ben konuyu yeni okudum..
Daha önceki aracım olan puntoma 17 jant takmıştım
Arkaya 2-3 kişi oturunca kasislerde sürtme yapıyordu..
Biz çamurluk içlerini traşlatmıştk..
Araç arkasını kaldırmak he görüntüyü bozacağı hemde airodinamiği bozacağını düşünerek arkayı kaldırma olayına hiç girmemiştik...
Siz nasıl yaptınız??
Jantlarnızı güle güle kullanın bu arada..
Gule gule kullan arkadasim. Simdi neden bizim araclara 18 olmuyormus. Novitech yapinca oluyor mis gibi. Sizde uygun olculerde ve hafiflikte alirsaniz hic sorun olmaz. Ne kadar ekmek o kadar kofte hesabi. Arkalara takoz attirabilirsen daha fazla esneme olmaz ama araba bu seferde top gibi ziplamaya baslar. konfor ve gorunum arasindaki kararina gore devam edersin.
ibrahim abi jant snn araba snn dönüşlerde ses çıkar benzinde desen fena sen bnm dediğimi yap puntonun altına punto off road yazdır arazi arabası gibi olsun tank gibi sür arabanı:-)
şaka bi yana oluyosa onları küçülttür
StrawBeeRy
09/01/2011, 23:02
18" jantı araba nasıl kaldırıyor merak ettim bence oldukça keser :)
BiGSTuN09
09/01/2011, 23:16
camurlukla bıraz oynadım gayet hos oldu ileride 3,5 elezyon ttakıcam yıgıt o zaman daha da hos olcak bu arada ban konfor a oneme vermem su anlık yasımın geregı gorum
GNC JANT
26/01/2011, 18:17
SSW nin çok hafif olan jantları mevcut. Umarım onlardan birini takmışsındır, hayırlı olsun. Fotoğraf ekleyebilirsen iyi olur biçok arkadaşımız gibi bende merak ettim.
bendede 18 var yakıt olarak cok büyük fark yaşamadım.. ama sürtme sorunu bendede var 4 kişiyken esneyince sürtme yapıyor.. arabayla cok fazla gezmediğim için 18de karar kıldım cokta beğendiğim jantları taktım.. önce 40 yanakla denedik cok abartı şekilde sürtüyordu şimdi 35 yanakla kullanıyorum 4 kişiye kadar sorunsuz :) gülü seven dikenine katlanır ;)
şu firmalar 4x98 jant çıkarsada bizde gönül rahatlığı ile taksak bravoyu üretenler niye 4x100 yerine 4x98 yapmış acaba