Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : BRC Lpg Montajım - Ocak 2011

nerhal61
04/01/2011, 11:35
Merhaba arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşılacağı gibi lpg montajına gideceğim. Hem montaj esnasında hem de sonrasında, ve de öncesinde tüketim değerleri olsun, montaj fotoları olsun paylaşacağım.

Daha önce forumumuzda önceki araçlarım için de montaj detaylarını ve tüketimleri paylaşmıştım. Evomuz için de yapacağım.

Lpg'yi bu hafta taktıracağım. Taktıracağım yer İvedik organize sanayinde ve forumun reklam bölümünde de adı geçen Mocan Otogaz. Sahibi de Övünç Mocan, kendisi Makine mühendisi bir arkadaşım. İşinin hakkını veriyor. Hem ben daha önceki montajlarımda sorun yaşamadım hem de en sorunsuz bayi ödülünü almıştı. Yanılmıyorsam 2009 yılının...Kendisine de defalarca tavsiye üzerine arkadaş göndermiştim.

Montaj Öncesi Benzin tüketimim için ;

Aracın km'si : 13.200
Ortalama tüketim (Benzin) : 8.5 lt/100 km (Yazın 7.5 lt/100 km)
Aracın aldığımdan beri tam 10 ay geçti ve aylık ort. menzilim 1320 km
Kaba hesapla (8,5/100)*13200= 1122 lt benzin almışım = 4320 TL (iyi para :) )

Dolayısıyla aracımda halen bir sorun da olmadığından lpg taktırabilirim.

Bu arada hani aracı aldıktan 10 bin km sonra yakıt düşer denir ya; biraz hikaye geldi açıkcası. İlk zamanlar da aynı şimdi de...

Devamını gelecek

yolcu27
04/01/2011, 11:41
şimdiden hayırlı olsun diyelim aramıza hoş geldiniz yeni kitinizle :D

v-mutluer
04/01/2011, 11:46
toplam maliyet ne tutuyor halit abi

nerhal61
04/01/2011, 11:51
şimdiden hayırlı olsun diyelim aramıza hoş geldiniz yeni kitinizle :D

Sağolasın. Tek endişem arıza ışığı konusu. Sizin araçta var mı böyle bir durum? Tüketiminiz nasıl? Nasıl bir güzergahta bu tüketimi yaşıyorsunuz. Lpg yi kaçtan alıyorsunuz mesela...Detay alabilir miyim?

Teşk.

nerhal61
04/01/2011, 11:52
toplam maliyet ne tutuyor halit abi

1400 lira kit montaj
130 civarı muayene
20 tl sızdırmazlık
80 civarı ruhsat
Toplamda kabaca 1700 ü bulur sanıyorum.

yolcu27
04/01/2011, 12:03
Sağolasın. Tek endişem arıza ışığı konusu. Sizin araçta var mı böyle bir durum? Tüketiminiz nasıl? Nasıl bir güzergahta bu tüketimi yaşıyorsunuz. Lpg yi kaçtan alıyorsunuz mesela...Detay alabilir miyim?

Teşk.

sağlam montaj sonrasında arıza lambası yanmaz diye düşünüyorum. bende arada yanıyor ama lpg kaynaklı değil s&s kaynaklı benimkisi onuda fazla takmıyorum geri sönüyor :)
tüketimim %40 ş içi %60 ş dışı (köy yolu inişli yokuşlu)yolun yarısı mucur içim gidiyor :D kış şartlarında 160 bilemedin max 170 krş yakıyor lpg fiyatı 2,3tl aygaz.

aldığınız fiyat çok iyi brc kitler için 1750 demişlerdi ki abime 1750 ye taktırdık toplamda maliyeti 2000 lira olmuştu muayne ruhsat filan. sizin kafadan 350 lira amortiniz var bize göre bakınca :D:D

beyaz evo80
04/01/2011, 12:21
Merhaba arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşılacağı gibi lpg montajına gideceğim. Hem montaj esnasında hem de sonrasında, ve de öncesinde tüketim değerleri olsun, montaj fotoları olsun paylaşacağım.

Daha önce forumumuzda önceki araçlarım için de montaj detaylarını ve tüketimleri paylaşmıştım. Evomuz için de yapacağım.

Lpg'yi bu hafta taktıracağım. Taktıracağım yer İvedik organize sanayinde ve forumun reklam bölümünde de adı geçen Mocan Otogaz. Sahibi de Övünç Mocan, kendisi Makine mühendisi bir arkadaşım. İşinin hakkını veriyor. Hem ben daha önceki montajlarımda sorun yaşamadım hem de en sorunsuz bayi ödülünü almıştı. Yanılmıyorsam 2009 yılının...Kendisine de defalarca tavsiye üzerine arkadaş göndermiştim.

Montaj Öncesi Benzin tüketimim için ;

Aracın km'si : 13.200
Ortalama tüketim (Benzin) : 8.5 lt/100 km (Yazın 7.5 lt/100 km)
Aracın aldığımdan beri tam 10 ay geçti ve aylık ort. menzilim 1320 km
Kaba hesapla (8,5/100)*13200= 1122 lt benzin almışım = 4320 TL (iyi para :) )

Dolayısıyla aracımda halen bir sorun da olmadığından lpg taktırabilirim.

Bu arada hani aracı aldıktan 10 bin km sonra yakıt düşer denir ya; biraz hikaye geldi açıkcası. İlk zamanlar da aynı şimdi de...

Devamını gelecek

halit doğru bir karar vermişsin şimdiden hayırlı olsun benim aracımda da brc lpg dönüşümü var ve yaklasık 12 bin km yaptım çok şükür bir problem olmadı umarım senin aracında iyi ve sorunsuz olur.montaj ve sonrası fotoları bekliyoruz:))

yolcu27
04/01/2011, 12:23
halit doğru bir karar vermişsin şimdiden hayırlı olsun benim aracımda da brc lpg dönüşümü var ve yaklasık 12 bin km yaptım çok şükür bir problem olmadı umarım senin aracında iyi ve sorunsuz olur.montaj ve sonrası fotoları bekliyoruz:))

zafer bey peki tüketiminiz ne kadar hesapladınız mı hiç? lpg li multiair bir tek size rastladım da.

takres
04/01/2011, 12:32
şimdiden hayırlı olsun...

beyaz evo80
04/01/2011, 12:40
zafer bey peki tüketiminiz ne kadar hesapladınız mı hiç? lpg li multiair bir tek size rastladım da.

kardeşim inanki tam olarak ölçmedim fakat zam öncesi 1 depo ile(34litre) karışık 420 km yapmıştım ortalama 150ile 170 arası değişiyor zamdan sonra karışık 200 lira gibi bir rakam olmuştur dıye duşunuyorum en son kurban bayramında osmaniyeden adanaya giderken depomu doldurdum adana ş.içinde gezdim bayram dolayısıyla dönüşde aynı petrolün aynı pompasından tekrar doldurtdum ve 26 tl gaz aldı

yolcu27
04/01/2011, 12:44
kardeşim inanki tam olarak ölçmedim fakat zam öncesi 1 depo ile(34litre) karışık 420 km yapmıştım ortalama 150ile 170 arası değişiyor zamdan sonra karışık 200 lira gibi bir rakam olmuştur dıye duşunuyorum en son kurban bayramında osmaniyeden adanaya giderken depomu doldurdum adana ş.içinde gezdim bayram dolayısıyla dönüşde aynı petrolün aynı pompasından tekrar doldurtdum ve 26 tl gaz aldı

tjet multiair fire starjet hiç bir fark yok valla tüketimlerde :D fazla yakar diyenler yalan söylüyor külliyen yalan :D düplü olsun yeter :D

beyaz evo80
04/01/2011, 12:50
tjet multiair fire starjet hiç bir fark yok valla tüketimlerde :D fazla yakar diyenler yalan söylüyor külliyen yalan :D düplü olsun yeter :D

:):):)

yanlız birşey sorucam ali benımkı bazen 2.ve 3. viteslerde 15 ve 20 bin devir aralarında sabit gazla giderken ufak bır kerkilme yapıyor hafif bir şekilde gaza yada gazdan ayağınıçektiğin anda hiç birşey kalmıyor ve herzaman yapmıyor bunu böyle bır durum basına geldımı fire motorda?

ZAK1980
04/01/2011, 14:53
Halit abı hayırlı olsun senın aracın ilk muayenesı 2012 degılmıydı lpg den dolayı one cekıldı galiba abı sen taktır 2012 de bende dusunuyorum senın fıkırlerını alırım usta ve kıt konusunda

yolcu27
04/01/2011, 14:58

yanlız birşey sorucam ali benımkı bazen 2.ve 3. viteslerde 15 ve 20 bin devir aralarında sabit gazla giderken ufak bır kerkilme yapıyor hafif bir şekilde gaza yada gazdan ayağınıçektiğin anda hiç birşey kalmıyor ve herzaman yapmıyor bunu böyle bır durum basına geldımı fire motorda?

valla abi normaldir benzinde bile olabilir bence bu arada teklemeler ki havalar soğudu bundan da kaynaklanabilir. benim başıma gelmiyor derim ama belkide fark etmiyorumdur:) 2. 3. viteste fazla sabit gitmem çünkü genellikle ş içi 4. vites 2 bin devir seyrediyorum.

yolcu27
04/01/2011, 15:00
Halit abı hayırlı olsun senın aracın ilk muayenesı 2012 degılmıydı lpg den dolayı one cekıldı galiba abı sen taktır 2012 de bende dusunuyorum senın fıkırlerını alırım usta ve kıt konusunda

kit konusunda kafanızda soru işareti kalmasın muntazam bir motora sahibiz fire olarak :D ne taksan gider önemli olan işçilik (ne kadar klişe de olsa bu cümleyi hep telaffuz ediyoruz ) uyum sağlamayan pek az kit vardır bizim fire lara kanımca.

Murat 1979
04/01/2011, 15:13

Önceki aracım sıralı sistem tüplüydü ve anlattığınıza benzer sıkıntılarım sonucunda soluğu sanayide aldım 500 lira civarı masraf yaptım ancak aynı sıkıntı devam ediyordu belki ustalar iyi değildi belki benim kötü şansım ama sonunda dizel evo aldım umarım sizinki aynı sıkıntı değildir.

m_cevik
04/01/2011, 18:27
sağlam montaj sonrasında arıza lambası yanmaz diye düşünüyorum. bende arada yanıyor ama lpg kaynaklı değil s&s kaynaklı benimkisi onuda fazla takmıyorum geri sönüyor :)
tüketimim %40 ş içi %60 ş dışı (köy yolu inişli yokuşlu)yolun yarısı mucur içim gidiyor :D kış şartlarında 160 bilemedin max 170 krş yakıyor lpg fiyatı 2,3tl aygaz.

aldığınız fiyat çok iyi brc kitler için 1750 demişlerdi ki abime 1750 ye taktırdık toplamda maliyeti 2000 lira olmuştu muayne ruhsat filan. sizin kafadan 350 lira amortiniz var bize göre bakınca :D:D

Sevgili kardeşim bir defa 1750 değil :D 1650 liraya takıldı.Ama anlamadığım arada 250 TL lik fark var.Halit bey tüm ekipmanların bence orjinal olup olmadığını bir sorun çünkü BRC nin kendi sitesinde zaten belirtilen fiyat 1650 TL şu an.1 yıl kadar önce 1550 TL ye takılıyordu.Ama eğer usta güzellik yapıyorsa bilemem.Demek ki bizim usta bizi az da olsa kazıkladı heralde :D.

Halit bey,şimdiden hayırlı uğurlu olsun,dizellerden daha az yakacağınıza garanti veririm,super bişi bu fire motorlar kokluyo resmen :D

Metali
04/01/2011, 18:35
bu diyeceklerim kızılmasın ama bir lpg kiti için 1600 tl verileceğini keşke 3000 tl fark verilip dizel alınsaydı, benim evo 650 km oldu, yol bilgisayarı 5 lt/ 100 km yazıyor şehir içi...

nerhal61
04/01/2011, 19:06
Sevgili kardeşim bir defa 1750 değil :D 1650 liraya takıldı.Ama anlamadığım arada 250 TL lik fark var.Halit bey tüm ekipmanların bence orjinal olup olmadığını bir sorun çünkü BRC nin kendi sitesinde zaten belirtilen fiyat 1650 TL şu an.1 yıl kadar önce 1550 TL ye takılıyordu.Ama eğer usta güzellik yapıyorsa bilemem.Demek ki bizim usta bizi az da olsa kazıkladı heralde :D.

Halit bey,şimdiden hayırlı uğurlu olsun,dizellerden daha az yakacağınıza garanti veririm,super bişi bu fire motorlar kokluyo resmen :D

Vallahi fiyat konusunda şahsi ilişkimin iyi olması ve defalarca müşteri göndermem sebebiyle alınan ve bir kerelik fiyattır. Onu belirteyim :)

bu diyeceklerim kızılmasın ama bir lpg kiti için 1600 tl verileceğini keşke 3000 tl fark verilip dizel alınsaydı, benim evo 650 km oldu, yol bilgisayarı 5 lt/ 100 km yazıyor şehir içi...

Biz ailecek otomatik ısrarımız sebebiyle benzinli aldık. Dizelde öyle bir seçenek yok idi. Ayrıca otomatikle gelen donanım manuel dynamic dizellerde olmadığı, bunları almak istesek daha fazla ödemek durumunda kalacağımız için bu yolu seçtik. Bagaj derdimiz pek yok. Ş.içinde cok co yeterli bagaj var. Simit taktıracağım, lastik eve :) Aynı bagajı dolaylı da olsa kullanabileceğim.

Herkese selamlar

beyaz evo80
04/01/2011, 20:38
Önceki aracım sıralı sistem tüplüydü ve anlattığınıza benzer sıkıntılarım sonucunda soluğu sanayide aldım 500 lira civarı masraf yaptım ancak aynı sıkıntı devam ediyordu belki ustalar iyi değildi belki benim kötü şansım ama sonunda dizel evo aldım umarım sizinki aynı sıkıntı değildir.

yok abicim benimkinde dediğim gibi bazen 2 ve 3 vıtesde sabıt gazda gıderken oda hemen degıl atıyorum 10 km sonra hafıf bır sırkeleme yapıyor ayardan dıye dusunuyorum çünku aracımı 80 ,100 130,150 km araları sabıtleyım hıç bır sıkıntı yok haftaya bakıma göturecem adanaya ozaman anlarız sorunu dıye dusunuyorum :)

ykaya1983
04/01/2011, 21:21
2 ay oldu taktıralı çok şükür ne tekleme ne arıza lambası yandı.benzinden lpg ye geçince farketmiyorum bile

Murat 1979
04/01/2011, 21:43
yok abicim benimkinde dediğim gibi bazen 2 ve 3 vıtesde sabıt gazda gıderken oda hemen degıl atıyorum 10 km sonra hafıf bır sırkeleme yapıyor ayardan dıye dusunuyorum çünku aracımı 80 ,100 130,150 km araları sabıtleyım hıç bır sıkıntı yok haftaya bakıma göturecem adanaya ozaman anlarız sorunu dıye dusunuyorum :)
aman öle olsun umarım önemli bişey değildir de bir an önce halledersiniz:X

blk_hakan
04/01/2011, 23:59
Şimdiden hayırlı olsun . Bende taktırmayı düşünüyorum ama markayı daha secemedim. Malum benzinin 4 lira oldugu memleketimizde ekonomi şart .. Hayırlı olsun.

sunas
05/01/2011, 00:17
Ben Gaziantepteyim Grande Punto 1.4 Fire Dynamic aldım BRC taktırmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun..

m_cevik
05/01/2011, 00:53
Ben Gaziantepteyim Grande Punto 1.4 Fire Dynamic aldım BRC taktırmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun..

Gaziantep'te nerede taktıracağınıza karar vermediyseniz 4 arkadaşada taktırdığımız bir ustamız var,mükemmel işcilik,mükemmel müşteri memnuniyeti sağlayan bir yer.Ben BRC taktrıdım bu ustaya son derece memnunum kardeşim Atiker taktırdı puntosuna o da da memnun :D Zaten kendisi Chevrole ve Hyundai da garanti bozmadan 0 km araçlara lpg takan yetkili bir servis.

Bu arada kendinizi tanıtsaydınız daha hoş olurdu zannedersem :D

yolcu27
05/01/2011, 10:06

100 lira için yalancı olduk işe bak :D 100 lira fazla verdin ama her gidişinde yok nescafe yok zahter o 100 lirayı çıkardın zaten :D neyse konu dağılmasın

halit bey fotoları(özellikle yakıt göstergesinin yerini) ve tüketim değerlerinizi bekliyoruz.

nerhal61
05/01/2011, 16:31
Arkadaşlar montajdan yeni geldim. Fotolarla paylaşacağım.

nerhal61
05/01/2011, 18:17
Merhaba,

Dün bahsetmiş ve konuyu açmıştım. Bugün sabah itibarıyla lpg dönüşümünü gerçekleştirdik. Teknik detaylar ;

Aracın km'si : 13.300 km
Montaj tarihine kadar ortalam benzin tüketimi : 8 lt/100 km
(Yuvarlatılmış değerler . Kış itibariyla 8.5 lt/100 km)

Takılan Kit : BRC My10
Yazılım : Plug&Drive
Depo : 43 lt-Simit

Aşağıdaki mesajlarda montaj fotolarını bulabilirsiniz.

nerhal61
05/01/2011, 18:20
Montaj fotoları devamı

takres
05/01/2011, 18:22
my 07 den my 10 a mı geçti brc...

m_cevik
05/01/2011, 18:23
Tekrar hayırlı olsun,lpg enjektörleri motor üstüne montaj yapılmış sanırsam direk,gerçi tam da çıkaramadım ama:D Bende o şekilde oldu çünkü hoşuma gitmiyor o şekilde enjektörler çok sırıtıyor :D.Kardeşimin puntosunda çok güzel yerleştirdiler kaputu açınca lpg li olduğunu anlamak biraz zaman alıyor.Bende açar açmaz gözünüze gözünüze giriyor enjektörler :D

yklklc
06/01/2011, 00:04
Bu müşteri hizmetleri benim canımı sıkana kadar bende taktırmayı düşünüyordum ama garantide sorun çıkartacaklarına %100 eminim artık çünkü bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor ayrıca yazılı bir belge de vermiyorlar bu konuyla ilgili...

Siz cesaret edip taktırmışsınız hayırlı olsun ama ben devleti zengin etmeye devam edeceğim aracım 3000 km oldu bile :(

beyaz evo80
06/01/2011, 10:30
hayırlı olsun güle güle kullanman dileğimle.....

yolcu27
06/01/2011, 11:49
Tekrar hayırlı olsun,lpg enjektörleri motor üstüne montaj yapılmış sanırsam direk,gerçi tam da çıkaramadım ama:D Bende o şekilde oldu çünkü hoşuma gitmiyor o şekilde enjektörler çok sırıtıyor :D.Kardeşimin puntosunda çok güzel yerleştirdiler kaputu açınca lpg li olduğunu anlamak biraz zaman alıyor.Bende açar açmaz gözünüze gözünüze giriyor enjektörler :D

motor kapağı takılı iken foto var orada. muhtemelen kapağın altındadır enjektörler.
bizimkiler lpg li seninki tüplü herşey meydanda :D

halit bey lpg sonrası fikirlerinizi merak ediyoruz çekiş? tüketim?

nerhal61
06/01/2011, 12:00
my 07 den my 10 a mı geçti brc...
Evet my10 kit takılıyor şu anda.

Teşekkürler. Evet motor üstüne montaj yapıldı. Mocan daha önceki araçlarımda da kamuflaja özen gösteriyor. Belli olmayacak şekilde yapıyorlar. Hatta daha önce astra g kasa aracımda motor kapağının altına takmışlardı ve muaynede lpg nerde diye sormuşlardı :). Ayrıca neredeyse hicbir yeri delmeden mevcut civatalara sabtilediler tüm parçaları. Ayrıca oraya konması brc nin meşhur çıt çıt enjektör sesini de hissettirmiyor.

Bu müşteri hizmetleri benim canımı sıkana kadar bende taktırmayı düşünüyordum ama garantide sorun çıkartacaklarına %100 eminim artık çünkü bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor ayrıca yazılı bir belge de vermiyorlar bu konuyla ilgili...

Siz cesaret edip taktırmışsınız hayırlı olsun ama ben devleti zengin etmeye devam edeceğim aracım 3000 km oldu bile :(
Vallahi ben de aynen sizin gibi düşünüyordum ve halen de öyle düşünüyorum. Ya birşey cıkarsa diyerek taktırmamıştım. Benim kafamda hep bir 10bin yapalım bakarız var idi ve bu süre sonunda (13bin km) herhangi bir arızayla karşılaşmamam sonucunda ve benzinin böyle tırmanmasıyle daha fazla direnemedim. Siz de böyle bir yol izleyebilirsiniz. Biraz bekleyin.

hayırlı olsun güle güle kullanman dileğimle.....
Sağolasın.

motor kapağı takılı iken foto var orada. muhtemelen kapağın altındadır enjektörler.
bizimkiler lpg li seninki tüplü herşey meydanda :D

halit bey lpg sonrası fikirlerinizi merak ediyoruz çekiş? tüketim?

Evet yiğidin enjektörü meydanda olur :) :D
Daha dün taktırdığımiçin tüketime birşey diyemeyeceğim. Ama çekişte hiç bir fark yok da diyemeyeceğim. Ama ciddi fark var da denmez. Hani kaç beygirdi ki kaça düştü diyeceğimiz bir araç da değil ya bizimkiler...Dolayısıyla çekişte aman aman bir fark yok. Hala cinnahı 80 le tırmanabiliyorsa sorun yoktur :). Daha detaylı fotoları da paylaşacağım.

Düğmeyi ise kaput kaldırma kolunun yanındaki sol alta koyduk. El altında olmaması lazım. Narin cihazlar sonuçta. Bir bakışta görülebilecek bir yerde. Onu da paylaşırım.

Herkese selamlar

yolcu27
06/01/2011, 12:04
benim düğmede aynen o noktada :)

"yiğidin enjektörü meydanda olur" bende arada çıkarayım bari kapağıda millet enejtör görsün :D

neyse yeniden hayırlı olsun bol tasarruflar..

sunas
06/01/2011, 12:21
Gaziantep'te nerede taktıracağınıza karar vermediyseniz 4 arkadaşada taktırdığımız bir ustamız var,mükemmel işcilik,mükemmel müşteri memnuniyeti sağlayan bir yer.Ben BRC taktrıdım bu ustaya son derece memnunum kardeşim Atiker taktırdı puntosuna o da da memnun :D Zaten kendisi Chevrole ve Hyundai da garanti bozmadan 0 km araçlara lpg takan yetkili bir servis.

Bu arada kendinizi tanıtsaydınız daha hoş olurdu zannedersem :D

Tam olarak nerden alabilirim adını ve adresini daha karar vermedim kime taktıracağımı bir iki yerden BRC fiyatı alacaktım ama marka kadar ustada önemli madem yetkili servismiş daha iyi olur tabi. Benim bir ustam var daha ona danışmadım da

yolcu27
06/01/2011, 12:42
Tam olarak nerden alabilirim adını ve adresini daha karar vermedim kime taktıracağımı bir iki yerden BRC fiyatı alacaktım ama marka kadar ustada önemli madem yetkili servismiş daha iyi olur tabi. Benim bir ustam var daha ona danışmadım da

abimin bahsettiği yeri perilikaya kavşağında myoto var orasıdır. ben abim ve gaziantep ten 2 gp daha aynı yere taktırdık ve çok memnunuz. brc ve atiker yetkili servisi. Chevrole ve Hyundai araçların sıfırlarına takıyorlar.

bir gidip çaylarını için yapılan işlere bakın konuşun araştırın karar sizin tabiki ama myotodan şimdiye kadar memnun kalmayanını görmedim çevremdede benden önce 3 4 kişi taktırmıştı aynı yere. giderseniz eğer selamımızı da söylerseniz bizi ihya edersiniz :) siz 2 muhabbetin belini kırıp, zahterinizi yudumlarken temiz bir işçilik ile aracınız hazır hale gelecektir içiniz rahat olsun. Sanki babamın dükkanı he ne kadar övdüm :S
not: myoto ile hiçbir bağımız yoktur sadece memnuniyetimizi böyle belirtmek istiyoruz yanlış anlaşılmalara maruz kalmayalım sonra :D

ben fire motoruma atiker taktırdım gayet şık ve ekonomik oldu.

m_cevik
06/01/2011, 18:52

Myoto BRC ve ATİKER yetkili servisi,adresi havayoluna giden yoldan sağa sapıyorsunuz havayolu yönüne değilde diğer tarafa,perilikaya tarafına orda hemen sağda bir binada.Lpg de deneyim tecrübe ve işçilik çok önemlidir,bahsettiğimiz yer hakikaten işinin ehli,kardeşimle ben kime sorsak herkes aynı yerden bahsetti ve ikimizde aynı yere taktırdık.Kardeşim atiker bende BRC My10 kitini taktırdım,çok şükür ikimizde de bir sıkıntı oluşmadı.Garantili iş yapıyorlar yani.Bizden sonra bir kaç öğretmen arkadaşımda tavsiyede bulunduk onlarda gayet sorunsuz kullanıyorlar.Forumdan da 2 arkadaş yine aynı yere taktırdı,onlarda çok memnun.Siz de bir değerlendirim derim isterseniz.Fiyat olarak 1650 TL BRC 990TL atiker 10 ar taksit :D

ykaya1983
06/01/2011, 19:06
evet yolcu27 hocamın dediği gibi gerçekten çok güzel işçilikleri var.Sanırım atikerler diğer markalara göre daha ekonomik.Çünkü atiker taktıranların birçoğunun tüketim değerleri diğer markalara göre çok düşük.

sunas
06/01/2011, 20:06
Myoto BRC ve ATİKER yetkili servisi,adresi havayoluna giden yoldan sağa sapıyorsunuz havayolu yönüne değilde diğer tarafa,perilikaya tarafına orda hemen sağda bir binada.Lpg de deneyim tecrübe ve işçilik çok önemlidir,bahsettiğimiz yer hakikaten işinin ehli,kardeşimle ben kime sorsak herkes aynı yerden bahsetti ve ikimizde aynı yere taktırdık.Kardeşim atiker bende BRC My10 kitini taktırdım,çok şükür ikimizde de bir sıkıntı oluşmadı.Garantili iş yapıyorlar yani.Bizden sonra bir kaç öğretmen arkadaşımda tavsiyede bulunduk onlarda gayet sorunsuz kullanıyorlar.Forumdan da 2 arkadaş yine aynı yere taktırdı,onlarda çok memnun.Siz de bir değerlendirim derim isterseniz.Fiyat olarak 1650 TL BRC 990TL atiker 10 ar taksit :D
Hafta sonu gidip bir konuşucam bakalım, Myoto için adres araştırması yaptım da Ökkeş Yıldırım diye yazıyor doğru mu veya ordaki ustanın adı neydi? Ben karataş tarasından gelicem , havaalanı çevre yolundan sola dönüp perilikaya tarafına geçicem bu sefer sağa dönüp şehreküstü yoluna sapıcam , orda solda bir yerlerde herhalde ben google maps in yalancısıyım :)Veya tam tarif edebilirseniz.

m_cevik
06/01/2011, 20:27
Hafta sonu gidip bir konuşucam bakalım, Myoto için adres araştırması yaptım da Ökkeş Yıldırım diye yazıyor doğru mu veya ordaki ustanın adı neydi? Ben karataş tarasından gelicem , havaalanı çevre yolundan sola dönüp perilikaya tarafına geçicem bu sefer sağa dönüp şehreküstü yoluna sapıcam , orda solda bir yerlerde herhalde ben google maps in yalancısıyım :)Veya tam tarif edebilirseniz.

Perilikaya tarafına tam geçerken ortada bir yerde zaten görmemek mümkün değil tam orası :D yani şehreküstü yoluna sapmanıza gerek kalmıyor,Doğrudur bayi sahibi Ökkeş Yıldırım,ben daha bugün ordaydım 1000km bakımı ayarı için,genelde yeni müşterilerle Hasan Yıldırım ilgileniyor,Ökkeş Yıldırım bayi sahibi.

Bu arada konu fena halde dağıldı Halit Bey kusura bakmayın...

nerhal61
06/01/2011, 23:47
Perilikaya tarafına tam geçerken ortada bir yerde zaten görmemek mümkün değil tam orası :D yani şehreküstü yoluna sapmanıza gerek kalmıyor,Doğrudur bayi sahibi Ökkeş Yıldırım,ben daha bugün ordaydım 1000km bakımı ayarı için,genelde yeni müşterilerle Hasan Yıldırım ilgileniyor,Ökkeş Yıldırım bayi sahibi.

Bu arada konu fena halde dağıldı Halit Bey kusura bakmayın...

Önemli değil Mehmet kardeş...Laf lafı açıyor işte...

nerhal61
08/01/2011, 00:04
Arkadaşlar,

Malum yakıt ekonomisi sebebiyle taktık ve bir miktar yol yaptıktan sonra depoyu tekrar fulledim.

LPG ilk tam dolum sonrası yapılan km : 92
Deponun aldığı litre : 6,87 litre

Buna göre yarısı ş.içi yarısı ş.dışı olan bu menzilde ortalama:
6,87 * 100 / 92 = 7,47 lt/100 km lpg yakmış bulunuyor.

Aldığım lpg'nin birim fiyatı Konya Yolu karadeniz petrolde 2,02, Dikmen Vadi Petrol Shell'de 2,13 tl....Buna göre 15 ila 16 kuruşluk bir tüketim oluşuyor.
Şaşırdım kaldım açıkcası...Bu kadar az tüketim beklemiyordum.
Bu durum, lpg li araç benzin tüketiminden yüzde 20 fazla yakar tezini bile çürüttü. Çünkü yol bilgisayarı 8.1 lt/100 km gösteriyor. Ondan bile az tüketmiş...

Teşekkürler Mocan ve BRC!

yolcu27
08/01/2011, 09:11
Arkadaşlar,

Malum yakıt ekonomisi sebebiyle taktık ve bir miktar yol yaptıktan sonra depoyu tekrar fulledim.

LPG ilk tam dolum sonrası yapılan km : 92
Deponun aldığı litre : 6,87 litre

Buna göre yarısı ş.içi yarısı ş.dışı olan bu menzilde ortalama:
6,87 * 100 / 92 = 7,47 lt/100 km lpg yakmış bulunuyor.

Aldığım lpg'nin birim fiyatı Konya Yolu karadeniz petrolde 2,02, Dikmen Vadi Petrol Shell'de 2,13 tl....Buna göre 15 ila 16 kuruşluk bir tüketim oluşuyor.
Şaşırdım kaldım açıkcası...Bu kadar az tüketim beklemiyordum.
Bu durum, lpg li araç benzin tüketiminden yüzde 20 fazla yakar tezini bile çürüttü. Çünkü yol bilgisayarı 8.1 lt/100 km gösteriyor. Ondan bile az tüketmiş...

Teşekkürler Mocan ve BRC!

o zaman maşallah diyelim de nazar değmesin :) çok iyi tüketimlerin abi. benimde son 80 liralık lpg ile (lpg 2.3) 475km yol yapmışım karma olarak ortalama 0.168 filan yakmış oluyor.

nerhal61
08/01/2011, 13:58
Bugün aracımı yıkattım ve ilgili montaj yerlerini fotoğrafladım.

nerhal61
08/01/2011, 14:01
Devam

yolcu27
08/01/2011, 17:17
led göstergelerimiz aynı noktada sizinle. ama dikkatimi enjektörler çekti, tam olarak kapağın altına sığmadı da mı birazı dışarıda kaldı. benimkiler tam altında hiç görünmüyor. acaba brc nin enjektörleri daha mı büyük :D

SKELETER
08/01/2011, 17:59
Fotoğraflar çok güzel çıkmış. Allah nazardan saklasın.

Led göstergeleri nerede ben göremedim bu arada.

taneren
08/01/2011, 18:07
Halit hayırlı osun.
Bu gidişle,Lpg konusunda beni bile yoldan çıkaracaksınız, 160-170 kuruşluk tüketimler dizellerden bile ekonomik, yazın dahada düşer bu değerler.

m_cevik
08/01/2011, 19:21
Halit hayırlı osun.
Bu gidişle,Lpg konusunda beni bile yoldan çıkaracaksınız, 160-170 kuruşluk tüketimler dizellerden bile ekonomik, yazın dahada düşer bu değerler.

gelin taktırın bir lpg ama ekonomi beklemeyin daha çok gezer aynı yakıtı harcarsınız :D

sorun yaşamaktan korkmayın güvenilir bir usta ayarladınız mı tamamdır.

nerhal61
10/01/2011, 10:38
led göstergelerimiz aynı noktada sizinle. ama dikkatimi enjektörler çekti, tam olarak kapağın altına sığmadı da mı birazı dışarıda kaldı. benimkiler tam altında hiç görünmüyor. acaba brc nin enjektörleri daha mı büyük :D

Evet enjektörler daha büyük. Daha önce atikerli aracım olmuştu.

Fotoğraflar çok güzel çıkmış. Allah nazardan saklasın.

Led göstergeleri nerede ben göremedim bu arada.
Kaput açma kolunun solunda hemen

Halit hayırlı osun.
Valla kardeşim şimdilik öyle görünüyor. Şu depo bir bitsin bakalım ..Gerçi lpg montajında 2-3 depo bitmeli derler genelde saglıklı ölçüm için...

gelin taktırın bir lpg ama ekonomi beklemeyin daha çok gezer aynı yakıtı harcarsınız :D

sorun yaşamaktan korkmayın güvenilir bir usta ayarladınız mı tamamdır.

Evet bu tespit doğru ve ben de daha önceleri çok kereler yazmıştım. Eğer az yakıyor diye bakkala da arabayla gidiyorsak sonuç aynı olacaktır. Ben aracı aldıgımdan beri 10 ayda 4100 tl benzin harcamışım. Yine 10 ay sonra tam anlamıyla mukayese edebileceğim. Tıpkı dizeller gibi 2. elde 3 yaş civarı araçlarda 100 bin in altında bulmak oldukça zor...

PNT 34
10/01/2011, 10:54
atikerden şaşmayın derim..
çünkü pahalı markalara ödenen 300 ile 1000 tl arasındaki fark ile deponuzu fullersiniz..
hayırlı olsun tabi..

ZAK1980
20/01/2011, 00:15
Montaj fotoları devamı
Halit abi 4.resımde enjektordeki borular (4adet) motorun ustunden gecıyor bu borular ıcın zararlı olmazmı blogun sıcaklıgı zarar vermezmı o borulara

nerhal61
20/01/2011, 01:54
Halit abi 4.resımde enjektordeki borular (4adet) motorun ustunden gecıyor bu borular ıcın zararlı olmazmı blogun sıcaklıgı zarar vermezmı o borulara
Motor bloğunun üst kısımlarında o derece bir sıcaklık olsa idi filtre kutusu da zarar görürdü. Ayrıca ana besleme borusu yandan bağlanıyor. Borular da cok yüksek sıcaklıklara da dayanıklı olan orjinal brc parçaları. Bundan önceki araçlarımda , astrada da aynı şekilde monte edilmiş idi ve en ufak bir sıkıntı olmadı.

Selamlar

https://forum.grandepuntotr.com/attachments/genel/11600d1294240605-brc-lpg-montajim-ocak-2011-brc-025-jpg

nerhal61
24/01/2011, 11:00
Merhaba,

Yakıt tüketimimi ölçmeye devam ediyorum. Tam olarak ilk depoyu bitirdim. Sanıyorum montaj sonrası ustamın da dediği gibi sağlıklı ölçüm için 2-3 depo bitirmek gerekiyor. Zira ilk dolum sonrası 100 km gidip tekrar doldurdugumdan farklı bir sonu aldım.

Detaylar ;

Yapılan Km : 360
Alınan gaz : 69,31 TL
Gaz litre fiyatı : 2,13 Shell
Tüketilen gaz lt : 69,31/2,13= 32,54 lt
Tüketilen gaz lt/100 km : 32,54 lt / 3,6 = 9,04 lt
Km'de tüketim TL : 0,19 TL
Yol bilgisayarı ortalama tüketim : 8,2 lt/100 km benzin
Lpg'de fazla yakma oranı : 9,04/8,2= % 10
Kullanım şekli : Ankara yogun ş.içi trafiği

Dolayısıyla ilk 100 km sonrası yaptığım dolumda 16 kuruş yakmıştı ancak tamamının bitmesi daha saglıklı gibi geldi. Bence gayet uygun. 20 kuruş ve altı uygun.

Selamlar

blk_hakan
24/01/2011, 11:13
Hayırlı olsun yakıt tüketimi gayet güzel Markada çok iyi iyi günlerde kullanın inşallah.

yolcu27
24/01/2011, 11:26
Merhaba,

Yakıt tüketimimi ölçmeye devam ediyorum. Tam olarak ilk depoyu bitirdim. Sanıyorum montaj sonrası ustamın da dediği gibi sağlıklı ölçüm için 2-3 depo bitirmek gerekiyor. Zira ilk dolum sonrası 100 km gidip tekrar doldurdugumdan farklı bir sonu aldım.

Detaylar ;

Yapılan Km : 360
Alınan gaz : 69,31 TL
Gaz litre fiyatı : 2,13 Shell
Tüketilen gaz lt : 69,31/2,13= 32,54 lt
Tüketilen gaz lt/100 km : 32,54 lt / 3,6 = 9,04 lt
Km'de tüketim TL : 0,19 TL
Yol bilgisayarı ortalama tüketim : 8,2 lt/100 km benzin
Lpg'de fazla yakma oranı : 9,04/8,2= % 10
Kullanım şekli : Ankara yogun ş.içi trafiği

Dolayısıyla ilk 100 km sonrası yaptığım dolumda 16 kuruş yakmıştı ancak tamamının bitmesi daha saglıklı gibi geldi. Bence gayet uygun. 20 kuruş ve altı uygun.

Selamlar

abi tüketimler ş içi için çok iyi. daha 1000 km de bir ince ayar yaparlar biraz daha düşer bence.
sizin oralarda lpg ucuz yahu :D bizde 2.25 aygaz:muz:

m_cevik
24/01/2011, 18:50
Halit Bey yoğun Ankara trafiğinde şehir içi için çok çok güzel bir rakam,tekrar hayırlı olsun sisteminiz,sorunsuz ve ekonomik günler dilerim.

hakan109
25/01/2011, 00:15
1.4 motorlara lpg taktırınca bayırı çıkarken zorlanıyor falan diyolar benzin ile lpg arasında performans bakımından çok fark var mı?

nerhal61
25/01/2011, 00:42
1.4 motorlara lpg taktırınca bayırı çıkarken zorlanıyor falan diyolar benzin ile lpg arasında performans bakımından çok fark var mı?

Vallahi arkadaşlar performans açısından bir eksik yok. Her durumda motor iyi...Brkaç bg lik fark varsa da hissedemiyorsunuz.

mesut eyvaz
25/01/2011, 01:25
değerlendirmlerinizi bekliyoruz kafama git gide yatıyor bu lpg işi

yolcu27
25/01/2011, 10:34
yokuş yukarı zaten bizim firelar öyle aham şaham çekmiyor zaten benzinde bile:) ben geçen 5 6 kişiyi çektim çok dik bir yokuşta 2 ile rahat çıktım .

nerhal61
27/02/2011, 22:31
Arkadaşlar,

Lpg taktıralım 1950 km yol yapmışım. Tüm dolumlarımda fiş alırım ve hem lt bazında hem de TL bazında tüketim değerlerimi paylaşıyorum.

Katedilen km : 1.950
Alınan lpg : 184.41 lt
Alınan lpg : 384 TL
Alınan Benzin : 30 TL
Güzergah : ağırlıklı ş.içi %95
Km başına tüketim lpg :384+30 / 1950 = 0.21 TL

Bir çoğumuz sadece lpg açısından değerlendirdiği için benzin hesabını da kattım. O şekilde olsa idi 0.19 civarında çıkar idi.

Aracın yol bilgisayarındaki ortalama tüketimim : 8.4 lt/100km
Benzin sarfiyatını katmadan ortalama tüketim lpg : 184.41/19.50= 9.45 lt/100km
Benzine göre lpg nin fazla yakması durumu : 9.45 / 8.4 = % 12.5
Araç benzinde olsa idi tüketilecek benzin miktarı : (1950/100)*8.4= 163.80 lt
Ocaktan beri (lpg taktırdığım tarih) benzin ortalama fiyatını 4 tl alırsak tüketim : ~655 TL
Tasarruf : 655 - 385 = 270 TL
Tasarruf Oranı : 270 / 655 = % 41

Taktıracaklar için faydalı olacağı kanısındayım.

Selamlar

m_cevik
01/03/2011, 20:32
Halit bey rakamlar bence çok iyi,çok doğru bir karar vermiş ve vermişiz lpg taktırmakla.Sistemlerimiz aynı my10 bende ki de ama bendeki benzin tüketimi sizinkinden kat be kat fazla,

Acaba lpg yi fulleyerek mi alıyorsunuz,ben 30 TL lik parça parça lpg alıyorum da bundan mı acaba daha fazla benzin tüketiyor bendeki sistem ,belki pek mantıklı değil ama durum bu :D

nerhal61
02/03/2011, 01:25
Halit bey rakamlar bence çok iyi,çok doğru bir karar vermiş ve vermişiz lpg taktırmakla.Sistemlerimiz aynı my10 bende ki de ama bendeki benzin tüketimi sizinkinden kat be kat fazla,

Acaba lpg yi fulleyerek mi alıyorsunuz,ben 30 TL lik parça parça lpg alıyorum da bundan mı acaba daha fazla benzin tüketiyor bendeki sistem ,belki pek mantıklı değil ama durum bu :D

Vallahi kardeşim benim arabanın sisteminden ve montajından en ufak şüphem yok. Bu sene kış olmasa da en fazla 500 m sonra araba lpg ye geçiyor. Hadi bilemedin 1 km sonra geçiyor. ama inan o kadar bile sürmüyor. Ben genelde fulleri ama bir önyargı mıdır nedir, batıl inaç da diyebilirsin ki durum şöyle ; ben aracı benzin alır gibi fullediğimizde tank içerisindeki gazın sıkışma eğilimini ve buna bağlı olarak gaz basıncını arttıracağını düşünerek kendim hespalayıp şu kadar liralık diyerek dolduruyorum. Sanki 70 liraya dolan depoya 60 liralık koyunca daha cok yol yapıyor gibi...bilemiyorum benim görüşüm bu...

ama şu var ki aracım ağırlıklı ş.içi trafiğinde yüzde 12 mertebesinde fazla yakıyor benzine göre, ama uzun yolda bu rakam yüzde 8 lere kadar düşüyor gibi...Ancak sabır ve 100 km hız sınırı koymak lazım...Cünkü basınca benzinde cok yakan araba lpg de daha da fazla yakıyor. Gecenlerde 50 liralık gazla hiiç kısmadan bagırtarak 200 km gidebilmişken (Yani km de 25 kuruş) tam aksi standart ve kasarak kullandıgımda 20 tl ile 130 km gittim ş.çinde (boş trafik ve fazla dur kalkı olmyan 3-4. viteslerde - Yani 16 kuruş). Benim yaklşık 2000 kmde ki genel ortalamam 21 kuruş/km...

Çok memnunum

fawori
02/03/2011, 01:59
Benim abim sızdırmazlıkta makina mühendisi kendisi nedense Brc yi fazla beğenmiyor bazı parçaları kalitesiz diyor sorayım kendisine ama Prins markayı övüyor hatta performans istiyorsan bundan şaşmayacaksın spor arabalara hep bunlar monte ediliyor dedi.

ianemon
02/03/2011, 02:36

Teşk.

Merhaba sizlerin araçlarda pek arıza lambası sıkıntısı olmuyor egsoz dan çıkan gaz ile alakalı gaz değişince algılayıp arıza gösteriyor diye duydum oda düzeliyormuş t-jetlerde yoğun bir sıkıntı var ama bende bursadan bir arkadaşın yardımı ile orada ki mühendis arkadaş ve ankara sincan da benim lpg montaj servisinde mühendis arkadaşım bilgilerini paylaştılar sorunsu bir şekilde t-jetler montaj yapmayı başardılar bu gün teslim ettim bende aracı atiker taktırıyoruz fakat bazı değişiklikler yapıyorlar bende ki sonucu da inşallah iyi olacak kanısındayım paylaşıcam testlerimden sonra eğer sıkıntısız olursa sizlerle paylaşırım ankarada ucuz yollu bu sorunu çözeceğiz inşallah

ulas35
06/03/2011, 11:42
bende araçıma BRC taktırdım 1 hafta kullandım çok memnunum çeksisi olsun çok iyi oturduğum yer rampalı yerler orda bile çok iyi cekiyor benzinden kalır yani yok yani ben bu kadar perfonmans beklemiyordum.. araçıma BRC kiti takan arkadaşlarda çok güzel işçilik çıkardılar montaj çok iyi oldu.
düğmeyi sol tarafta küçük bölme var oranın içine koydurdum konsala delme işlemi gibi bir yaptırmadım kapağı açtığın zaman karşına çıkayor çok güzel oldu..:X

yolcu27
06/03/2011, 12:49
lpg siz punto kalmasın :)

5000 km oldu kit atiker 1 defa ayar için gittim çay içtim geldim :D sorun sıfır. ortalama tüketim km ye 16 17 krş değişiyor. %30 şiçi %70 köy yolu :D:D

ulas35
06/03/2011, 12:54
lpg siz punto kalmasın :)

5000 km oldu kit atiker 1 defa ayar için gittim çay içtim geldim :D sorun sıfır. ortalama tüketim km ye 16 17 krş değişiyor. %30 şiçi %70 köy yolu :D:D

bende depoyu fulledım bakalım kaç kilometre gidecek?

GünahsizSeytan
06/03/2011, 13:10
ilk takıldığında 17 kr yakardı suan 200 220 kr (şiçi) bu farkı carbon clean la azaltabilirmiyim filtre yeni değişti ?

yolcu27
06/03/2011, 13:14
ilk takıldığında 17 kr yakardı suan 200 220 kr (şiçi) bu farkı carbon clean la azaltabilirmiyim filtre yeni değişti ?

ilk ne zaman taktırdınız? son 1 yıl içinde çok fazla zam geldi fark birazda bu fiyatlardan olabilir çok önce taktırdıysanız. yoksa lpg servisinizle görüşün belki ayardan fazla yakıyordur. yada kıştan :)

GünahsizSeytan
06/03/2011, 13:21
Serviste ayar yaptırdm :) ayarlı hali bu yani 250 240 krstan anca 200 e indirdm artık yazı bekliyorum kışa ve zamlara verdim kendimi :D lpg takılalı 1 sene oldu

erosistanbul
06/03/2011, 13:40
Halit hayırlı olsun, kazasız belasız kullanman dileği ile. aracın gördüğüm kadarıyla duallogic(yanlış görmediysem). otomatikte sorun yaşıyormusun. sanırım garantiyide gözden çıkarttın. ekonominin dışında duallogicden kaynaklı bi sıkıntın varmı. tafsiye edermisin. saygılar.

yolcu27
06/03/2011, 13:48
Serviste ayar yaptırdm :) ayarlı hali bu yani 250 240 krstan anca 200 e indirdm artık yazı bekliyorum kışa ve zamlara verdim kendimi :D lpg takılalı 1 sene oldu

normaldir o zaman kış + zamlar yükseltir km başına harcanan parayı :D

nerhal61
06/03/2011, 13:54
Halit hayırlı olsun, kazasız belasız kullanman dileği ile. aracın gördüğüm kadarıyla duallogic(yanlış görmediysem). otomatikte sorun yaşıyormusun. sanırım garantiyide gözden çıkarttın. ekonominin dışında duallogicden kaynaklı bi sıkıntın varmı. tafsiye edermisin. saygılar.

Erhan, dualogicle ilgilli herhangi bir sorun yok. Ayrıca bu garanti işi de servisle muhabbetinizle ilgili biraz....

Benim yıllık bakım zamanı da geldi. Bakımlardan sonra ve kıştan sonra tüketimd e düşecektir diye düşünüyorum.

Ankara'da lpg 1.89'dan 2.17 ye kadar değişerek satılıyor. Hepsinden de aldım ve hepsi aynı bana sorarsanız.

Selamlar

altrea
07/03/2011, 19:20
Arkadaşlar Grande Punto için:
1.3 Multijet 1 depo ile şehir içi 750km gidiyor deniliyor.
1.4 Fire motorluda 1 depo ile 700 km gidiyor deniliyor.
45 litre mazot 166TL
45 litre benzin 184TL
Aradaki fark 18TL ve 50km menzin..
Hani dizelin avantajı.Neden dizel alırken 3800TL fazladan vereyim..Haniiiii........

m_cevik
07/03/2011, 19:27
Vallahi kardeşim benim arabanın sisteminden ve montajından en ufak şüphem yok. Bu sene kış olmasa da en fazla 500 m sonra araba lpg ye geçiyor. Hadi bilemedin 1 km sonra geçiyor. ama inan o kadar bile sürmüyor. Ben genelde fulleri ama bir önyargı mıdır nedir, batıl inaç da diyebilirsin ki durum şöyle ; ben aracı benzin alır gibi fullediğimizde tank içerisindeki gazın sıkışma eğilimini ve buna bağlı olarak gaz basıncını arttıracağını düşünerek kendim hespalayıp şu kadar liralık diyerek dolduruyorum. Sanki 70 liraya dolan depoya 60 liralık koyunca daha cok yol yapıyor gibi...bilemiyorum benim görüşüm bu...

ama şu var ki aracım ağırlıklı ş.içi trafiğinde yüzde 12 mertebesinde fazla yakıyor benzine göre, ama uzun yolda bu rakam yüzde 8 lere kadar düşüyor gibi...Ancak sabır ve 100 km hız sınırı koymak lazım...Cünkü basınca benzinde cok yakan araba lpg de daha da fazla yakıyor. Gecenlerde 50 liralık gazla hiiç kısmadan bagırtarak 200 km gidebilmişken (Yani km de 25 kuruş) tam aksi standart ve kasarak kullandıgımda 20 tl ile 130 km gittim ş.çinde (boş trafik ve fazla dur kalkı olmyan 3-4. viteslerde - Yani 16 kuruş). Benim yaklşık 2000 kmde ki genel ortalamam 21 kuruş/km...

Çok memnunum

Halit bey dediklerinize kesinlikle katılıyorum bende kendi kendime hurafeler mi üretiyorum diyordum :) Bende genelde tam doldurmamaktan yanayım,benimde sıkıntısız şu an için maşallah dediğiniz gibi 500-1000 m arasında şu kış şartlarında lpg ye geçiş yapıyor ama benzin tüketimim sizinkinden kat be kat fazla bunuda acaba kısa mesafelerde kullanıyorum aracı,stop et tekrar çalıştırda tabi yine benzin tüketiyor heralde bu yüzden olsa gerek diye düşünüyorum.

Bütün önyargılara ragmen kaliteli kit + işcilikle lpg bence cok uygun. :)

nerhal61
07/03/2011, 21:10
Halit bey dediklerinize kesinlikle katılıyorum bende kendi kendime hurafeler mi üretiyorum diyordum :) Bende genelde tam doldurmamaktan yanayım,benimde sıkıntısız şu an için maşallah dediğiniz gibi 500-1000 m arasında şu kış şartlarında lpg ye geçiş yapıyor ama benzin tüketimim sizinkinden kat be kat fazla bunuda acaba kısa mesafelerde kullanıyorum aracı,stop et tekrar çalıştırda tabi yine benzin tüketiyor heralde bu yüzden olsa gerek diye düşünüyorum.

Bütün önyargılara ragmen kaliteli kit + işcilikle lpg bence cok uygun. :)

Mehmet Bey,

Yakında bombayı patlatıyorum :) Ankara'da montajcım Mocan otogaz start stop lu araçlara uygun yazılımın geliştirildiğiniz söyledi. Yıllık bakımdan sonra gidip deneyeceğiz. Lpg de cok esprisi yok belki ama denemekte fayda var.

Bilindiği gibi lpg li araçlarda s-s sistemi aynen çalışıyor. Ancak tekrar start durumunda yine benzinle çalışıp lpg ye geçiyor idi. Şimdi bunu da ortadan kaldırabilecek bir yazılım varmış BRC'de...

Gelişmeleri paylaşırım

m_cevik
07/03/2011, 21:30
Mehmet Bey,

Yakında bombayı patlatıyorum :) Ankara'da montajcım Mocan otogaz start stop lu araçlara uygun yazılımın geliştirildiğiniz söyledi. Yıllık bakımdan sonra gidip deneyeceğiz. Lpg de cok esprisi yok belki ama denemekte fayda var.

Bilindiği gibi lpg li araçlarda s-s sistemi aynen çalışıyor. Ancak tekrar start durumunda yine benzinle çalışıp lpg ye geçiyor idi. Şimdi bunu da ortadan kaldırabilecek bir yazılım varmış BRC'de...

Gelişmeleri paylaşırım

Valla Benim araçta s&s olmasada sevindirici bir gelişme,zira kardeşimin evosunda var ama lpgden dolayı kullanamıyor,az da olsa olan donanımı kullanmak gerek Halit Bey keza mutlaka kar ettiricektir kanımca.İnşallah sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.Haberlerinizi bekliyor olacağız. :)

yklklc
19/03/2011, 22:53
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/25507-lpg-de-arac-stop-ediyor.html#post487446

Hocam açtığım konuda da bahsettiğim gibi aracım lpg de stop ediyor ve BRC takılı araçta sizde bu tip bir sorun oldu mu?

Bende genel arıza lambası yanması, yağ lambası yanması gibi farklı sıkıntılarda lpg montajından sonra oldu siz bu tip sorunlarla karşılaştınız mı?

ZAK1980
19/03/2011, 22:59
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/25507-lpg-de-arac-stop-ediyor.html#post487446

Hocam açtığım konuda da bahsettiğim gibi aracım lpg de stop ediyor ve BRC takılı araçta sizde bu tip bir sorun oldu mu?

Bende genel arıza lambası yanması, yağ lambası yanması gibi farklı sıkıntılarda lpg montajından sonra oldu siz bu tip sorunlarla karşılaştınız mı?
Yuksel Halıt abının yazdıgına gore aracta herhangı bır uyarı olmamıstı hatta aracı servıse goturmus lpg den sonra servıs gorevlısı tupten dolayı hıcbır uyarı ,hata olmamasından dolayı montajı yapanlar ıcın ovgu ıle tebrık etmıstı dıye hatırlıyorum

skyline28
19/03/2011, 23:00
hayırlı olsun.................

yklklc
19/03/2011, 23:36
Yuksel Halıt abının yazdıgına gore aracta herhangı bır uyarı olmamıstı hatta aracı servıse goturmus lpg den sonra servıs gorevlısı tupten dolayı hıcbır uyarı ,hata olmamasından dolayı montajı yapanlar ıcın ovgu ıle tebrık etmıstı dıye hatırlıyorum

Saol hocam. Benim araca montajı birde yetkili servis yaptı :huh00000:

O zaman helal olsun gerçekten çünkü benim araçta türlü arıza lambaları ve yol bilgisayarında çeşitli uyarılar verdi.

Ama servisten memnunum sorunları çözebilecek bir yer.

nerhal61
26/03/2011, 22:15
Son tüketim değerlerim ;

Tarih 26.03.2011

Katedilen : 300 km (halen gaz bitmedi)
Ort.Tük Yol Bilg. : 7.1 lt/100 km
Lpg litre fiyatı . 1.93 TL
Alınan Lpg miktarı : 25.90 lt
Lpg tüketim : 8.63 lt/100 km (Gaz bitmiş olsa idi)
Benzine göre fazla tüketim oranı : 8.63/7.10= %21 (önceki hesaplarımda %12 mertebesindeydi ancak gazın halen bitmediğini de hesaba almak lazım)
Km'de lpg tüketim : 50/300= 17 kuruş (Yüzde 50 ş.dışı)

duu
26/03/2011, 22:28
Çok düşünüyorum dizeli satipta LPG lımı alsam diye

SUADOW
26/03/2011, 23:55
Son tüketim değerlerim ;

Tarih 26.03.2011

Benzine göre fazla tüketim oranı : 8.63/7.10= %21 (önceki hesaplarımda %12 mertebesindeydi ancak gazın halen bitmediğini de hesaba almak lazım)

değerler baya iyi...
şehir içinde yakıt buysa, şehirler arası çok daha az yakar...

beyaz evo80
30/03/2011, 12:08
Son tüketim değerlerim ;

Tarih 26.03.2011

halit selam
sanırım yukardaki yazmış olduğun fiyata göre ucuz lpg alıyorsun sana tavsiyem alma çünkü ben geçenlerde ben aldım fakat aldığıma alacağıma pişman oldun lpg ayarlarını bozdu yanı arabanın tüm düzenini bozdu yaklaşık 30 40 dakıka uğraştı ustam ve sonunda eski halıne dönderdı 1 hafta sonra arıza laması yaktı cihaza bağladık ve gaz kelebeği ile ilgi hata kodu verdı gaz kelebeğini söktük ve çok pis çıktı temizleyip tekrar rotasyon yaptık yani program attık diyebilirim çok sükur şimdi cok iyi sana tavsiyem alma derim ve ucuz satanlar normal mutfak tüpü gazı satıyorlar ve propan düşükoluca oda arıza lambası ve performans düşüklüğüne yer açıyor. bu bilgilere nerden sahipsin dersen ben akaryakıt depolama tesisiinde çalışıyorum ve bu çevrede bir çok lpg depolama tesisleri var bp,aygaz,ipragaz shell gaz... buralarda çalışan arkadaşlarımdan öğrendim

nerhal61
30/03/2011, 12:32
halit selam
sanırım yukardaki yazmış olduğun fiyata göre ucuz lpg alıyorsun sana tavsiyem alma çünkü ben geçenlerde ben aldım fakat aldığıma alacağıma pişman oldun lpg ayarlarını bozdu yanı arabanın tüm düzenini bozdu yaklaşık 30 40 dakıka uğraştı ustam ve sonunda eski halıne dönderdı 1 hafta sonra arıza laması yaktı cihaza bağladık ve gaz kelebeği ile ilgi hata kodu verdı gaz kelebeğini söktük ve çok pis çıktı temizleyip tekrar rotasyon yaptık yani program attık diyebilirim çok sükur şimdi cok iyi sana tavsiyem alma derim ve ucuz satanlar normal mutfak tüpü gazı satıyorlar ve propan düşükoluca oda arıza lambası ve performans düşüklüğüne yer açıyor. bu bilgilere nerden sahipsin dersen ben akaryakıt depolama tesisiinde çalışıyorum ve bu çevrede bir çok lpg depolama tesisleri var bp,aygaz,ipragaz shell gaz... buralarda çalışan arkadaşlarımdan öğrendim

Zafer selamlar,
Bu endişe hep var tabiki ama en ucuzunu da en pahalısını da denedim ve inan performansta bir fark yok. 10 liralıkta 50 km, 20 liralıkta da 50 km yol gidiyorum durumu olmadı. Yani km başına tüketim hep aynı...

Öte yandan en pahalısı en iyisidir deyip gidip de aygazdan almak da cok mantıklı gelmiyor.

Bir de katkılı katkısız muhabbeti var, onu anlamış degilim. Kimisi katkılı deyip aygaz gibi pahalıdan satıyor, kimisi de katkı yoktur deyip ucuza satıyor. Bütan propan oranları değişken oluyor muhakkak ama ne derece güvenilir bilemiyorum.

Gaz kelebeği dediğin boğaz kelebeği sanırım.

Ben lpg taktırmadan önce orayı fotoğraflamıştım ve ufaktan kurum bağlamaya başlamıştı, yani benzin zamanında ki en iyi benzini almaya çalışırdım.

Uyarına teşekkürler. Müsait bir zamanda filtreleri söktürüp bakacağım az çok belli olur.

beyaz evo80
30/03/2011, 12:51
Zafer selamlar,
Bu endişe hep var tabiki ama en ucuzunu da en pahalısını da denedim ve inan performansta bir fark yok. 10 liralıkta 50 km, 20 liralıkta da 50 km yol gidiyorum durumu olmadı. Yani km başına tüketim hep aynı...

Öte yandan en pahalısı en iyisidir deyip gidip de aygazdan almak da cok mantıklı gelmiyor.

Bir de katkılı katkısız muhabbeti var, onu anlamış degilim. Kimisi katkılı deyip aygaz gibi pahalıdan satıyor, kimisi de katkı yoktur deyip ucuza satıyor. Bütan propan oranları değişken oluyor muhakkak ama ne derece güvenilir bilemiyorum.

Gaz kelebeği dediğin boğaz kelebeği sanırım.

Ben lpg taktırmadan önce orayı fotoğraflamıştım ve ufaktan kurum bağlamaya başlamıştı, yani benzin zamanında ki en iyi benzini almaya çalışırdım.

Uyarına teşekkürler. Müsait bir zamanda filtreleri söktürüp bakacağım az çok belli olur.

evet ronalantiyi ayarlıyan bir parça (bu parçada pislik ve kirlilik oluşunca rolantı sabıt durmuyor sureklı duşuyor yukselıyor )ben sureklı ucuz gaz alıyordum bu dediğim olaya kadar ama sımdı kesınlıkle ve kesınlıkle almıyorum bu sektörde çalışan arkadaşlarımda önermıyor zaten aygaz bp ipragaz bu irmalardan almamı tavsiye ediyorlar ve basıma gelen dığer bır olayı söylıyeyım aracım 41 lıtre lpg kapasitesi var ve ucuz gaz aldığımda depom tam boş iken 40 litre ga aldı pahalı gaz aldığımda maksimum 38 litre alıyor bunada dıkkat et derım cunku pomalardada oynama yapabılıyorlar ve uc ve pahalı gaz arasında her depoda maxsımum 5 ile 8 lira oynuyor kardeşim