Orijinalini görmek için tıklayınız : 17" Jant,spor yay ve amortisör
LENSO 7J X 17 4/100/114,3 ET40 D01-FRONT MBRG JANT | Ebat :17 inch | ElifTuning.com | (https://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=21855&k_id=25&kn=%C7elik+Jant+)
LENSO 7J X 17 4/100/114,3 ET40 D04 MBRG JANT | Ebat :17 inch | ElifTuning.com | (https://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=21868&k_id=25&kn=%C7elik+Jant+)
Arkadaşlar bu jantlar bizim araçlardaki motora ağır kaçar mı? Zorlar mı motoru performans çok düşer mi?
Birde bu yaya kafayı taktım ancak konfor biter deniliyor ya o kısmı çok can sıkıcı 5 cm alçaltan yay ve amortisörleri değiştirsek ona uygun alsak herşeyi yine de konfor biter mi? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
ilk jant daha güzel ama biraz pahalıymış ikiside...
StrawBeeRy
28/12/2010, 21:19
fiyatlarda iimiş :)
Jantta 500-600 lük olanları pek iyi bulmuyorlar bide ağır jant istemiyorum tahminimce bunlar hafiftir...
Bu tip siyah-kırmızı karışımı renge sahip daha uygun jantlar varsa önerebileceğiniz fikirlere açığım.
Bu yaylarla ilgili ne önerirsiniz arkadaşlar. Forumda çok konu okudum bunlarla ilgili ama yeterli bilgiye sahip değilim.
ben herzaman 5kolluyu tercih etmişimdir :D
krakercocuk
29/12/2010, 00:50
1. resımdekı derım ama fiyat iimiş hakkaten:D
Budweiser
29/12/2010, 23:29
1. Resim derim jantı yakındanda gördüm cidden hafif jant bnmde aklıma yatmıştı nexen lastikla yanlış hatırlamıyorsam 1600 bırakıyolardı sanırım...
StrawBeeRy
29/12/2010, 23:32
aman sakın canınızı seviyorsanız nexen,roadstone gibi lastikler almayın ;);)
krakercocuk
29/12/2010, 23:34
maxxis z1 serisi tavsiye ederim;)
arkadas madem ıstanbuldasın mert kardesim bu isi yapıyor cok guzel bir dükkanıda var.bence git oraya malzemeleri bir gör emin ol pisman olmazsın..yay takmayada basladınızmı mert bu arada :D
Arkadaşlar benim en çok merak ettiğim konu zaten az olan motor performansı bu jantla daha da kötü bir hal alır mı? Sonuçta bir dünya para verilecek ve fiat 105 hplik motorlara 17" takılmasını uygun görmüş bizdeki 1.4 fire motorla çok sıkıntı çekilir mi?
arkadas madem ıstanbuldasın mert kardesim bu isi yapıyor cok guzel bir dükkanıda var.bence git oraya malzemeleri bir gör emin ol pisman olmazsın..yay takmayada basladınızmı mert bu arada :D
Forumdan birinden alışveriş yapmak benim daha çok işime gelir.
Dükkan nerde??
StrawBeeRy
29/12/2010, 23:45
@ural abi:evet abi yay konusunda anlaşmalı dükkan var orada hallediyoruz artık herşey mevcut
dükkan bayrampaşa yıldırım mahallesinde.
@ural abi:evet abi yay konusunda anlaşmalı dükkan var orada hallediyoruz artık herşey mevcut
dükkan bayrampaşa yıldırım mahallesinde.
İşte oralar uzak ben Kartal da oturuyorum ve en nefret ettiğim şey karşıya geçmek. Geçen gün fenerin basket maçı için geçtik yine deli oldum trafikte.
StrawBeeRy
30/12/2010, 00:14
İşte oralar uzak ben Kartal da oturuyorum ve en nefret ettiğim şey karşıya geçmek. Geçen gün fenerin basket maçı için geçtik yine deli oldum trafikte.
o taraftan gelenlerde oluyor F.S.M köprüsünden 15-20 dk sürüyor :)
o taraftan gelenlerde oluyor F.S.M köprüsünden 15-20 dk sürüyor :)
Hocam araca 17" jant ve yay düşünüyorum ama konfordan da ödün vermek istemiyorum.
Birde jantlar motoru yormamalı.
Önerin ne olurdu?
sysworm001
30/12/2010, 00:22
performans konusunda diyeceğim şey 1.4 8 valf motor olunca 15 lede gitmiyor 17 lede değişen bişe yok yani bırakın bari görüntümüz güzel olsun;)
StrawBeeRy
30/12/2010, 00:23
arabanıza göre alıcağınız jant lastikle beraber 13-14 kilo olmalı fazla olursa birazcık yorarsınız yay konusuna gelince istediğiniz yayı takın yaylarda esneme payı kısalıcağı için ister istemez konfor bozulur bunu engelleyemessiniz gülü seven dikenine katlanır
arabanıza göre alıcağınız jant lastikle beraber 13-14 kilo olmalı fazla olursa birazcık yorarsınız yay konusuna gelince istediğiniz yayı takın yaylarda esneme payı kısalıcağı için ister istemez konfor bozulur bunu engelleyemessiniz gülü seven dikenine katlanır
Teşekkürler hocam benim bunları önce birinde görüp incelemem lazım konfordan kayıp ne oranda oluyor vs sanırım en net kararı ancak öyle verebileceğim. Tekrar teşekkürler.
StrawBeeRy
30/12/2010, 00:42
Teşekkürler hocam benim bunları önce birinde görüp incelemem lazım konfordan kayıp ne oranda oluyor vs sanırım en net kararı ancak öyle verebileceğim. Tekrar teşekkürler.
orjinale göre zıpladığını ilk başlarda hissedersiniz fakat zamanla alışırsınız şu soruyu cevaplayın ondan sonra karar verin konformu görsellikmi ?
görsellik isterseniz bazı şeylerden ödün vermek zorundasınız ama konfor istersenizde hiç oynama yapmicaksınız orjinalden devam ediceksiniz tercih sizin..
orjinale göre zıpladığını ilk başlarda hissedersiniz fakat zamanla alışırsınız şu soruyu cevaplayın ondan sonra karar verin konformu görsellikmi ?
görsellik isterseniz bazı şeylerden ödün vermek zorundasınız ama konfor istersenizde hiç oynama yapmicaksınız orjinalden devam ediceksiniz tercih sizin..
Sorun orada ikisini de istiyorum. Konfor önemli benim için görsellik de öyle ve görsellik için konfordan taviz verilebilir ama ne oranda olacak önemli olan kısım bu. Yaylı bir arabaya binip bunu görmem lazım.
StrawBeeRy
30/12/2010, 07:56
maalesef ikisi birden olmuyor ya öyle ya böyle olması lazım :)
Budweiser
30/12/2010, 19:22
Bence 17 jant 1.4 fire motorlar için gereksiz. En ideali modifiye için 16. Jant ne kadar büyük olursa yoldaki titreşimler sarsıntıların hissedilmesi jantın boyutuyla doğru oranda artacaktır. Çapı büyük olduğundan araç kalkışlarda zorlanacak buda motoru yoracaktır. Bana kalırsa Puntolar için ideal yay ve jant ölçüleri 3.5cm yay 16 inc jant yada coilde olabilir haliyle oda para...
Bence 17 jant 1.4 fire motorlar için gereksiz. En ideali modifiye için 16. Jant ne kadar büyük olursa yoldaki titreşimler sarsıntıların hissedilmesi jantın boyutuyla doğru oranda artacaktır. Çapı büyük olduğundan araç kalkışlarda zorlanacak buda motoru yoracaktır. Bana kalırsa Puntolar için ideal yay ve jant ölçüleri 3.5cm yay 16 inc jant yada coilde olabilir haliyle oda para...
Zaten 5 cm yay düşünmüyorum araba çok alçalmasın... Jantlarda da 16" olursa lastik seçeneği sıkıntılı 205 taban almak istiyorum lastiği 16" de nasıl olur ki?
Budweiser
30/12/2010, 21:29
195 iyidir bence 205 e gerek yok boşa sürtünme. Tamam ne kadar geniş taban o kadar iyi yol tutuşuda ne kadar çok sürtünme o kadar performans düşümü. Yani arabanın yorulacağı bir rakam 205 kanımca mjet yada tjetler eyw da fire ne biliyim çok yorar 205 taban için 17 jant... gereksiz hammallık bence siz bilirsiniz :/
bende 17" jant istiyorum ama 1.3 75 bg. benimkini çekermi çekmezmi bilemiyorum :S
kaptan_ahab
06/01/2011, 12:23
16 jant, 195 55 16 lastik alarak olayı hem konfor hem görsellik açısından çözün derim. Gönül 17 janttan yana ancak yollarımız henüz buna müsait değil.
Zaten 5 cm yay düşünmüyorum araba çok alçalmasın... Jantlarda da 16" olursa lastik seçeneği sıkıntılı 205 taban almak istiyorum lastiği 16" de nasıl olur ki?
yüksel sen en iyisi 5 lik yay takmış birinin aracına bin ve konfor olayına kendin karar ver. ve 5 lik yay al bence çünki aracın 1,4 77 hp. bu aracı zaten 5 lik yay bile korktugun kadar alçaltmaz.
yüksel sen en iyisi 5 lik yay takmış birinin aracına bin ve konfor olayına kendin karar ver. ve 5 lik yay al bence çünki aracın 1,4 77 hp. bu aracı zaten 5 lik yay bile korktugun kadar alçaltmaz.
Evet inşallah bu çevrelerden yay taktıran bir arkadaşın aracına denk gelirsem deneriz. Yalnız önceki araba çok alçaktı ve her kasiste hop oturup hop kalkartım altını sürtmediğim yer yoktu. Şimdi kafam rahat kasisi dert etmiyorum.