Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yaptım. Yardım lazım
Delidavsan
27/12/2010, 21:42
Bu akşam işten gelirken B.düzü tarafında bir viraja girdiğimde bir servis otobüsü sol arka taraftan çarptı. Vurunca arabayla refuja indim ön tampon da çizildi. Allahtan önde birşey yok.
Ön tamponun altı çizildi, bakınca görünmüyor.
Arka tampon sol çamurlukla birleştiği yerden çıktı. Sol arka çamurlukta avuç içi kadar bir ezik var. Hasar bu kadar.
Vuran adam tutanağın kendi tarafına ait olan kısmı doldurdu ve ne istiyorsan yaz deyip evrağı bana verdi. Servis otobüsüyüm yolcuları bekletmesek olur mu, telefonum bu eksik birşey olursa ara yardımcı olurum dediği için o anda kafam çalışmadı sinirden. Olur dedim gönderdim ama evraklarının kopyasını falan almayı unuttum. Yarın arayıp isteyeceğim ama vermezse bu elimdeki kaza tutanağı yeterli mi hasarımı karşılamak için? Dava ile vs. uğraşır mıyız?
Bu arada sittin sene sallamazdım bu tip şeyleri ama araba daha 20 günlük. İnsanın acayip asabı bozuluyormuş yahu.
geçmiş olsun abicim. konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olacaktır.
StrawBeeRy
27/12/2010, 21:56
geçmiş olsun abi yoksa şu hadımköy çatalca gibi otobüslermi
geçmiş olsun abi
bildiğim kadarıyla tutanakta problem yoksa sorun çıkmaz, ben kazalarımın birinde vermemiştim kavga ettiğimiz için sıkıntı çıkmadı heralde ki aramadı bi daha.
aman diyim tutanağı düzgün tamamla özellikle kroki kısmını, geçen adam suçunu kabul edip tutanakta belirtmesine rağmen beni suçlu çıkardılar :S bundan sonra polis çağırmadan gitmem...
Adam kaza tutanagına ımza attıysa ve kendısıne dusenı yazdıysa hak ıdda edersın buyuk ıhtımal ceptelefonu ıle foto cektıysen eger her halukarde ıspatlarsın .aracının kaskosunu yaptırdıgın yerle konus en azından fıkır edınırsın
o tutanagın gecersız oldugu durumlar:
1.her ıkı surucunun ımzasının olmaması veya bırının ımza atmaması
2.tutanaktakı yazılanların eksık olması (polıce bılgısı ,ehlıyet bılgısı)
3.herhangı bır surucunun ehlıyetının olmaması (polıs cagrılmalı)
Adam kaza tutanagına ımza attıysa ve kendısıne dusenı yazdıysa hak ıdda edersın buyuk ıhtımal ceptelefonu ıle foto cektıysen eger her halukarde ıspatlarsın .aracının kaskosunu yaptırdıgın yerle konus en azından fıkır edınırsın
+ trafik sigortası
Delidavsan
27/12/2010, 22:09
Öncelikle herkese teşekkür ederim
Kendisine düşenden kısmın doldurulması gereken teknik kısımlarsa sadece T.C. Kimlik numarasını yazmamış. Gerisi tamam.
Onun dışında kazanın şeklini ben çizdim ve ben yazdım. Otobüs şöförünün yerine : Viraja dönerken sağ ön tarafımdaki xx plakalı araca arkadan çarptım..
Kendi yerime : şu istikamette ilerlerken xx plakalı araç plakalı aracıma arkadan çarpmıştır
yazdım. bir de kroki çizdim. Sanırım sorun çıkmaz sonuçta arabanın bütün bilgileri var. Adamları yarın arayacağım bizim oralarda servis firması çarpan aracın sahibi. Kötü insanlara benzemiyorlar ama yine de belli mi olur diyorum.
Geçmiş olsun kasko şirketini arasan daha iyi olurdu bence.
abi tc önemli telefonla öğrenip onuda yazıver.
edelsang
27/12/2010, 22:11
çok gemiş olsun Allah daha beterinden korusun şu istanbul'da nasıl trafiğe çıkıyorsunuz anlamam ben o şehirde yaşasam motor alırım :D askere gidip gelem araba yerine motor alabilirim çekilmez hale geldi araba
Delidavsan
27/12/2010, 22:12
geçmiş olsun abi yoksa şu hadımköy çatalca gibi otobüslermi
Yok hayır. Mercedes 302 iş yeri servisi
Trafikte seyir halindeyken aracımıza vurulmuştur. Olay anında kaza tutanağı tutuldu. Gece geç vakit olmasından dolayı karşı tarafın ehliyet ve ruhsat fotokopileri alınamadı. Şimde de adama ulaşamıyoruz. Onun kasko firmasına ulaştık, ordan numaralar aldık ama hala adama ulaşamıyoruz. Ne yapmamız gerekir? Teşekkürler.
Avukat cevabı:
Plakasından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.Fakat o anda aracı tescil sahibi mi kullanıyordu.Yoksa başkası mı.Öylede olsa tescil sahibi de ,kullananda sigortacısı da sorumludur.Sigortacısına hasar bildiriminizi yapın.O aracı kim sigorta etmişse.
abulbul08
27/12/2010, 22:55
geçmiş olsun
Delidavsan
27/12/2010, 23:14
Trafikte seyir halindeyken aracımıza vurulmuştur. Olay anında kaza tutanağı tutuldu. Gece geç vakit olmasından dolayı karşı tarafın ehliyet ve ruhsat fotokopileri alınamadı. Şimde de adama ulaşamıyoruz. Onun kasko firmasına ulaştık, ordan numaralar aldık ama hala adama ulaşamıyoruz. Ne yapmamız gerekir? Teşekkürler.
Avukat cevabı:
Plakasından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.Fakat o anda aracı tescil sahibi mi kullanıyordu.Yoksa başkası mı.Öylede olsa tescil sahibi de ,kullananda sigortacısı da sorumludur.Sigortacısına hasar bildiriminizi yapın.O aracı kim sigorta etmişse.
Buradan benim anladığım, eğer yanlış değilsem rücu edebiliyorum karşı tarafa.. Araç firma adına kayıtlı ve firma sahibinin imzası var tesbit tutanağında. Doğru muyum?
Geçmiş olsun Volkan. Allah beterinden korusun.
geçmiş olsun...
valla benim bugüne kadar gördüğüm, belgelerde eksik falan farketmez. polis abiler istediler mi şak diye buluveriyorlar.
bu yaz evin önünde, yolun kenarında duran bizim arabaya, 18-20 yaşlarında bir öğrenci arkadaşlarıyla yarış yaparken virajı alamayıp vurdu. o an evde annem varmış sadece, tutanak falan cesaret edememiş tabi ne anlasın kadın, polis çağırmışlar. vuran beyefendi de bir sinirlenmiş, bir afralar bir tafralar... bekletilmişmiş... çok şey diyesim geliyor ama neyse. velhasıl polis gelmiş tutanak tutulmuş falan, lakin tutanakta vuran kişinin sigorta poliçe numarası yazılacağına bizim numara mı yazılmış artık her nasılsa, yanlış bir bilgi yazılmış yani. ertesi gün annemi cep telefonundan aramış polis "hoca hanım böyle böyle bir durum var karakola kadar bir uğrayın" demişler.
birader annemin cep telefonunu nerden buldun! bu bir (telefon falan vermemiş kimseye)
öğretmen olduğunu nerden öğrendin de hoca hanım diye hitap ediyosun! bu iki
hepsini geçtim o araba babamın üstüne yahu annemle hiçbir alakası yok! bu üç...
işlerine gelince bir isim bile yetiyo yani sıkmayın canınızı eksik kalmaması gerekiyorsa da herşey hallolur. hem şirketmiş, herhangi bir sıkıntı olursa merkezleriyle bağlantıya geçersiniz olur biter...
Delidavsan
28/12/2010, 00:30
geçmiş olsun...
valla benim bugüne kadar gördüğüm, belgelerde eksik falan farketmez. polis abiler istediler mi şak diye buluveriyorlar.
bu yaz evin önünde, yolun kenarında duran bizim arabaya, 18-20 yaşlarında bir öğrenci arkadaşlarıyla yarış yaparken virajı alamayıp vurdu. o an evde annem varmış sadece, tutanak falan cesaret edememiş tabi ne anlasın kadın, polis çağırmışlar. vuran beyefendi de bir sinirlenmiş, bir afralar bir tafralar... bekletilmişmiş... çok şey diyesim geliyor ama neyse. velhasıl polis gelmiş tutanak tutulmuş falan, lakin tutanakta vuran kişinin sigorta poliçe numarası yazılacağına bizim numara mı yazılmış artık her nasılsa, yanlış bir bilgi yazılmış yani. ertesi gün annemi cep telefonundan aramış polis "hoca hanım böyle böyle bir durum var karakola kadar bir uğrayın" demişler.
birader annemin cep telefonunu nerden buldun! bu bir (telefon falan vermemiş kimseye)
öğretmen olduğunu nerden öğrendin de hoca hanım diye hitap ediyosun! bu iki
hepsini geçtim o araba babamın üstüne yahu annemle hiçbir alakası yok! bu üç...
işlerine gelince bir isim bile yetiyo yani sıkmayın canınızı eksik kalmaması gerekiyorsa da herşey hallolur. hem şirketmiş, herhangi bir sıkıntı olursa merkezleriyle bağlantıya geçersiniz olur biter...
Ben iş tartışma boyutuna gelsin istemiyorum. Zaten adam vurduğunda ben bi sinirle indim arabadan. Geçmiş olsun falan deyince sonradan adama çıkıştığım için utandım kendimden. Sorun da çıkartmadı zaten hiç. Şirketi bana çok yakın, çiğ insanlara da benzemiyorlardı. Sanırım yarın bir kilo baklava yaptırıp şirkete gidip tatlı yerken halledicem mevzuyu. Ha baktım sıkıntı var yine birebir diyalog yerine benim kaskomu sokacağım araya. 100% rücu edecek şekilde yazdık tutanağı. İstersen araç kiralarız aracın servisteyken.. Onun masraflarını da rücu ederiz karşı tarafa falan dedi kasko şirketim ama onu bile istemiyorum. Fazladan birşey çıkarmasınlar adamlara.
Delidavsan
28/12/2010, 14:23
Sorun halloldu.
Karşı taraf da gayet iyi niyetli insanlarmış. Adam hiç problem etmeden evrakları vs. verdi. Allah herkesi böyle insanlarla karşılaştırsın.
erosistanbul
28/12/2010, 23:50
geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın
SUPERMAN
28/12/2010, 23:55
geçmiş olsun halletmenize sevindim
Sorun halloldu.
Karşı taraf da gayet iyi niyetli insanlarmış. Adam hiç problem etmeden evrakları vs. verdi. Allah herkesi böyle insanlarla karşılaştırsın.
geçmiş olsun umarım kusur oranı kısmıda sorunsuz hallolur.
theghostin
30/12/2010, 00:44
böyle durumlarda kaskonuz varsa sinirlenmeyin,fazla uğraşmayın.servise tutanakla beraber gidin...onlar uğraşıyolar zaten...o kadar para veriyoruz işleri ne...yok tutanakta numara yokmuş şu yokmuş önemli değil onlar her şekilde bulur...
Delidavsan
05/01/2011, 00:14
Teşekkür ederim arkadaşlar. Aracı henüz tamire vermedim ve yaptırıp yaptırmamakta çok kararsızım. Sol arka çamurluğun tamponla birleştiği noktada 15 - 20 cm kadar bir ezik var ve tamponla birleştiği nokta olduğu için tampon yerinden çıktı. Bu kadar bir çizik için arka çamurluğu kapının üst hizasına kadar boyayacaklarını söylediler beylikdüzü birmotta. Aklım almıyor. O kadar ufak yer için o kadar büyük boya... Yarın fotoğraflarını çeker gönderirim. Siz olsanız yaptırır mısınız? O kadar ufak bir hasar için o kadar büyük boyayı yaptırır mıydınız?
Delidavsan
05/01/2011, 00:17
böyle durumlarda kaskonuz varsa sinirlenmeyin,fazla uğraşmayın.servise tutanakla beraber gidin...onlar uğraşıyolar zaten...o kadar para veriyoruz işleri ne...yok tutanakta numara yokmuş şu yokmuş önemli değil onlar her şekilde bulur...
Vallahi benim sinirlenmem tamamen terbiyesizlik çünkü ehliyetsiz kullanıyordum aracı. Zaten ehliyetsiz olduğum için birden şalterim attı. Kaza bu olur ama resmen ve bariz şekilde adamın dikkatsizliği yüzünden oldu kaza. Sağından gidiyordum ve üzerime sürmeye başladı aracını. Sellektör korna vs. derken geçtim yanından. Daha sonra nasıl olduysa ileride geldi vurdu. Yine de adamın anlayışı takdire şaiyan. Tamam zaten haksız ama istese hiç yardımcı olmazdı.
Delidavsan
05/01/2011, 00:18
geçmiş olsun umarım kusur oranı kısmıda sorunsuz hallolur.
tutanakta "önümdeki aracı farketmeden arkadan çarptım" yazıyor. Benim ifademde de aynı şekilde aracıma arkadan çarptı yazıyor. Kusur oranında bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
tutanakta "önümdeki aracı farketmeden arkadan çarptım" yazıyor. Benim ifademde de aynı şekilde aracıma arkadan çarptı yazıyor. Kusur oranında bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
sen yinede kontrol et abi başıma geldi ondan diyorum. bak benim tutanak.
https://img.donanimhaber.com/upfiles/205870/1B30E5C723554F33BA934DA1D6A9A9A2.jpg
Delidavsan
05/01/2011, 01:16
sen yinede kontrol et abi başıma geldi ondan diyorum. bak benim tutanak.
https://img.donanimhaber.com/upfiles/205870/1B30E5C723554F33BA934DA1D6A9A9A2.jpg
Bu kazadaki kusur oranlarını yazar mısın? Kaç karşı tarafa kaç size verdiler?
Bu arada kendi tutanağımı da tarar gönderirim yarın. Bizde kavşak falan yok. Viraja girerken gelip arkadan çarptı ama senin kazada sanki biraz FIFO kuralı doğru ele alınmamış gibi. Ya da A aracının kavşağa daha önce girdiği mi değerlendirilmiş anlamadım ki bana göre de sanki geçiş önceliği A sürücüsünde gibi (sadece çizimden yola çıkarak söylüyorum zira Ankara'yı ve yollarını hiç bilmem). Senin geliş yolun tali yol olabilir. Bu kazada değerlendirilebilecek çok unsur var.
abi benim durum açık aslında ama dediğin gibi çizim biraz karışık. sanırım sadece çizime bakarak değerlendiriyolar.
tutanak işi polisteyken oldukça benzer bi şekilde çarpmışlardı anneme polis direk 8de8 karşı tarafa vermişti.
karşı taraf(A) kavşakta geçiş önceliğine uymamak kutusunu işaretledi farketmedim çarptım diye yazdı ona rağmen %100 kusur verdiler bana.
FIFO olayı kanunda var 1, ben bölünmüş yoldayım o değil 2, anayola çıkıyo 3. kroki biraz baştan savma olunca sonuç böyle oldu, ağzım yandığı için söylüyorum. her ihtimale karşı takip etmek lazım.
geçmiş olsun..
önceki aracım bravo ile ufak bir kaza yapmıştım. bütün belgeleri tam yaptık.akıl edip fotoğraf çektim. servis fotoğraf çekmenindeğerlendirmede çok etkili olduğunu söyledi. fotoğraf çektiniz mi?