Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo - Golf Çıkmazı ???
Biraz erken açıyorum konuyu, aracı ne zaman alacağım tam belli değil ama :shifty: 2011'in ilk 7-8 ayı içerisinde olacağını umuyorum :D
evet..
ne diyorsunuz ??
"objektif" fikirlerinizi öğrenmek istiyorum :evet:
1.6 MJ 120HP Dynamic Plus Dualogic Safety Kit + Assist Kit Bravo mu ??
1,6 TDI 105HP Comfortline DSG Golf mü??
ön kabuller:
1- Bravo'nun tam anlamıyla bir Fiyat/Performans ürünü olması ve devasa fiyat avantajı (10.000 TL'den birazcık fazla)
evet..yorumları alalım! :rofl:
vw sevdiğim bir marka değil ama yeni 1.6 dizel motorları çok başarılı ben golf diyorum
edelsang
24/12/2010, 12:58
tabikide golf :)
cagatay80
24/12/2010, 13:01
Benim şu anda ne Puntom var Ne golfüm ama ww'nin otomatikleri çok yakıyor ve yokuşta geriye kayma yapıyor. Ayrıca Servisi çok pahalı. Ülkemizde WW çılgınlığı var ama yarın bir gün satmaya kalkarsan aynı gün bile yüksek fiyata satabilirsin.
Dış ve iç görünüşü vede TDI motoru için Golf derim.:)
Erdem Bozdağ
24/12/2010, 13:07
valla abicim öncelikle doğuşoto da insanın yüzüne bakan yok bu çok ayrı can sıkıcı bir durum :)geçen hafta bi arkadaşa tiguan almaya gittik ilgilenen bile çıkmadı elemanlar kendilerine çok güveniyor satıyoruz diye :)
neyse abicim konuya gelcek olursak vw golf motor ve şanzuman olarak gayet başarılı.dsg zaten kendini ispatladı.Yalnız vw dizel bakımları fiat bakımlarına göre yüksek olcaktır.Özellikle ankarada doğuşoto bu konuda gayet acımasız:)Bi de golf işin içine opsiyonlar girince fiyatları çok yükseliyor ama vw marka imajı,kalitesini,sağlamlıgını tartışmam.Yıllardır golf hep testlerde 1. olmuştur.
Bravo daha güçlü motor,daha çok donanım gibi avantajlara sahip tabiiki.Dediğin gibi fiyat kalite oranına çok uygun bir araç.
Ben olsam herakde golf alırdım ama ilgilenen bir bayii bulabilseydim :)
malum teknoloji baya ilerledi ama otomativ sektöründe araç garanti süresini doldurduktan sonra araçta (soförden kaynaklanmayan)çıkan kronik arızalara servislerin sırt cevirmesi benim sinirim bozuyo.:yucky000: bu sebeple garantisi bitene kadar 5 senelik sport (full)bir bravo al kullan 5 sene sonra farklı bi araç bakarsın kısmetse abicim. sonuç olarakta golf'e göre daha uygun.
ama eger ''ben bu arabaya 10 sene bineceğim'' diyorsan, ben golf derim:D
golfte kullandım bravoda kullandım
kesinlikle golf derim. Bravoda kötü değil güzel bir araç ama golf seçeneklerde var ise golf.
das auto farkı golf derim
Öncelikle bu çıkmazı bir çok kişinin yaşadığını düşünüyorum. Yaklaşık 5 yıldır Grande Punto kullanıyorum. Bu süre içinde ablamın 2.0 TDİ Jetta'sı ve 2.0 TDİ Passat'ı oldu. Her ikisi de DSG şanzumanlı. Geçtiğimiz ÖTV indiriminde de samimi arkadaşlarımdan biri yeni kasa Polo aldı. Evet donanımı benim Punto'm kadar bile değil ama araçtaki tokluğu ve kalite hissini maalesef benim kendi aracımda bulamıyorum.
Demem odur ki, uzun süre VW'nin Golf haricinde birçok modelini kullandım. Evet, Bravo fiyat/fayda oranında Golf'ten daha iyi olabilir, daha fazla özellik sunuyordur ancak kimse alınmasın benim 10 bin TL fazla param olsa verebilecek kesinlikle Golf alırım. Ya da başka bir VW modeli. Bence bu iki araç içinden seçilecek olan araç Golf'tür. Elbette bu benim şahsi fikrim. Herkesin düşüncesi ve bakış açısı farklıdır. Biz DSG'de hiç problem yaşamadık. Jetta'yı verdiğimizde aracımız 60 bini devirmişti. Hiç sıkıntısı olmadı. Passat da şu an 50 bine yaklaştı. Onda da şu ana kadar bir problem yaşamadık. Belki bizim şansımızdır, belki biz temiz kullanıyoruzdur. Bilemiyorum. Ama şunu da söyleyebilirim ki, bu iki araçtan önce ablamda Bora da vardır. O aracı da sattığımızda 125 bini devirmişti ve aracın içinden en ufak ses bile gelmiyordu. Uzun lafın kısası, VW'nin araçları kaliteli ve sağlam. Gerek iç, gerekse de dış dizaynı beğenilmeyebilir, bu zevk meselesidir. Ya da aradaki fark 10 bin TL etmez diyebilirsiniz, bu da bakış açısıdır. Ancak ben imkanın olsa tercihimi her zaman Golf'ten yana kullanırdım. Sadece DSG bile satın almak için başlı başına bir neden benim için.
Öncelikle bu çıkmazı bir çok kişinin yaşadığını düşünüyorum. Yaklaşık 5 yıldır Grande Punto kullanıyorum. Bu süre içinde ablamın 2.0 TDİ Jetta'sı ve 2.0 TDİ Passat'ı oldu. Her ikisi de DSG şanzumanlı. Geçtiğimiz ÖTV indiriminde de samimi arkadaşlarımdan biri yeni kasa Polo aldı. Evet donanımı benim Punto'm kadar bile değil ama araçtaki tokluğu ve kalite hissini maalesef benim kendi aracımda bulamıyorum.
Demem odur ki, uzun süre VW'nin Golf haricinde birçok modelini kullandım. Evet, Bravo fiyat/fayda oranında Golf'ten daha iyi olabilir, daha fazla özellik sunuyordur ancak kimse alınmasın benim 10 bin TL fazla param olsa verebilecek kesinlikle Golf alırım. Ya da başka bir VW modeli. Bence bu iki araç içinden seçilecek olan araç Golf'tür. Elbette bu benim şahsi fikrim. Herkesin düşüncesi ve bakış açısı farklıdır. Biz DSG'de hiç problem yaşamadık. Jetta'yı verdiğimizde aracımız 60 bini devirmişti. Hiç sıkıntısı olmadı. Passat da şu an 50 bine yaklaştı. Onda da şu ana kadar bir problem yaşamadık. Belki bizim şansımızdır, belki biz temiz kullanıyoruzdur. Bilemiyorum. Ama şunu da söyleyebilirim ki, bu iki araçtan önce ablamda Bora da vardır. O aracı da sattığımızda 125 bini devirmişti ve aracın içinden en ufak ses bile gelmiyordu. Uzun lafın kısası, VW'nin araçları kaliteli ve sağlam. Gerek iç, gerekse de dış dizaynı beğenilmeyebilir, bu zevk meselesidir. Ya da aradaki fark 10 bin TL etmez diyebilirsiniz, bu da bakış açısıdır. Ancak ben imkanın olsa tercihimi her zaman Golf'ten yana kullanırdım. Sadece DSG bile satın almak için başlı başına bir neden benim için.
evet bende aracı alırken wv ne gitmiştim ve yeni kasa pololara baktım donanım olarak çok eksiği var(örn 2010 model bir araçta yol bilgisayarı yok) ama tamamiyle kalite kokuyor.adamlar zaten fiyat konusunda da çok istikrarlılar 500 lira bile indiremedik. wv ye verilen para değer mi değer valla kapılarının kapanması bile yeter cuk diye:D
zafermutlu
24/12/2010, 14:36
golf alırdım heralde. ama golf de bomboş gelir gerçi saglamdır. yok dolusuyla bravo alırdım. çok sene binerdim...
Paran çoksa tabiki golf al ama;biraz kalite farkı için 10 000 tl civarında fazla para ödeyeceksin ayrıca servis kazığı da cabası... ben de aynı ikilemi yaşadım tam karar verip alacağım gün 17:55 te etemesgut doğuş otoya gittim.Sipriş verip sözleşme yapacağımı söylediğim halde 18:00 de mesai bitiyor yarın gelin dediler ve drekt y.mah birmot a gidip kaporayı verdim sipariş açtırdım.Bravom dan geyet memnunum pişman değilim.Ayrıca Bravom en dolu Gof ten daha fazla donanıma sahip.tercih sizin...şimdiden hayırlısı olsun
uzuncocuk
24/12/2010, 15:24
10000 tl 67 depo yakıt demek.... buda yaklasık bedawa 50000 km demek.... 10000 ı at bı hesaba bıde kart actır bankadan hesap adına..... 50000 km dusunme yakıtı.... bu kadar fıat kullanıcısını da kınıyorum:) ne bu golf sewdası karrrrdesim.....fıatın dızelı vede brawosu tork bg opsıyon olarak kat kat ustunde.... bos polo 32000 .... saglamdır ww tamamda e brawoda teneke degıldır... brawo yanı bu gelly falanda degıl... ve bence en onemlı yanı: ww bana 50 yas ustu aracı hıssı wermıstır daıma sırocco bıle genclık waadetmıyor bana... al kardes browayu beyaz skydomuda patlat bakan bır daha baksın.... ww uda her ortamda tokatlarsın yollarda.... onun hıssını sol sınyalı yakınca anlarsın... ayrıca ıkıncı el fıyatı yuksek olabılır golfun ama zaten alım fıyatı 10000 fazla:) bırde ısın ıcıne cok abartılmıs serwıs fıyatlarını koy... brawo daıma, kullanırken senden az goturecegınden moneylerı , ılerde harcama ılk alım servıs ve yakıt fıyatlarını bır araya getırıp kıyaslama yaptıgında daha karlı olacaktır.......... ILK CUMLE ONEMLI 10000 TL 67 DEPO YAKIT DEMEK
Bravo diyorum.... bir arkdaşım benle beraber golf aldı. fakat aldıktan iki üç ay sonra pişman oldu. arada kalite farkı var bariz ama. o kadar parayı grande puntoya versem yada bravoya versem golftan daha iyi araba olurdu.
Golf Bravodan ucuz bile olsa KESİNLİKLE vw ALMAM. Bir kere adamlarda müşteri memnuniyeti denen şeyden eser yok. Servis' i söylemeye ise zaten gerek bile yok. O na vereceğin parayla yapıştır 120' lik sky lı bir bravo hem Golf' u yolda maymun edersin, hemde konforun keyfini sürersin...
uzuncocuk
24/12/2010, 15:32
Golf Bravodan ucuz bile olsa KESİNLİKLE vw ALMAM. Bir kere adamlarda müşteri memnuniyeti denen şeyden eser yok. Servis' i söylemeye ise zaten gerek bile yok. O na vereceğin parayla yapıştır 120' lik sky lı bir bravo hem Golf' u yolda maymun edersin, hemde konforun keyfini sürersin...
ağzına bal sürim arkideş..... fos fos dan nefret eden bırını gorunce havalara ucuyorum yaw..... en guzel fosfos new beattle gerısı hıkaye:)
şaşırdım doğrusu,
bu kadar da ezici bir golf üstünlüğü çıkacağını beklemiyordum! :)
evet,
malzeme kalitesi ve işçiliği tartışılmaz;
ama sizlerinde bahsettiğiniz gibi Doğuş'un o snob'luğu..o burnundan kıl aldırmazlığı yok mu (daha kazık servis fiyatlarından bahsetmedim bile) bu nedenler o kadar kalite ve konfor avantajını nötr'lemeye yetiyor sanki ?
heralde alana kadar geçecek olan bu süre içerisinde çevrem vasıtasıyla doğuşta bir servis ahbaplığı oluşturamazsam gidip paşa paşa Bravo'yu çekicem gibi görünüyor ??? :S
Kalite olarak golf iyidir. fakat her zaman düşünmüşümdür. şöyle bi golf alsam diye, sonrada bakımları falan gelir aklıma geri dururum. Fiat bravo donanım olarak zaten iyi kalite olarak da bana göre golf kadar olmasada kaliteli.
10000 tl 67 depo yakıt demek.... Buda yaklasık bedawa 50000 km demek.... 10000 ı at bı hesaba bıde kart actır bankadan hesap adına..... 50000 km dusunme yakıtı.... Bu kadar fıat kullanıcısını da kınıyorum:) ne bu golf sewdası karrrrdesim.....fıatın dızelı vede brawosu tork bg opsıyon olarak kat kat ustunde.... Bos polo 32000 .... Saglamdır ww tamamda e brawoda teneke degıldır... Brawo yanı bu gelly falanda degıl... Ve bence en onemlı yanı: Ww bana 50 yas ustu aracı hıssı wermıstır daıma sırocco bıle genclık waadetmıyor bana... Al kardes browayu beyaz skydomuda patlat bakan bır daha baksın.... Ww uda her ortamda tokatlarsın yollarda.... Onun hıssını sol sınyalı yakınca anlarsın... Ayrıca ıkıncı el fıyatı yuksek olabılır golfun ama zaten alım fıyatı 10000 fazla:) bırde ısın ıcıne cok abartılmıs serwıs fıyatlarını koy... Brawo daıma, kullanırken senden az goturecegınden moneylerı , ılerde harcama ılk alım servıs ve yakıt fıyatlarını bır araya getırıp kıyaslama yaptıgında daha karlı olacaktır.......... ılk cumle onemlı 10000 tl 67 depo yakıt demek
+10000:)
Abi DSG 7.ileri olması yeter ama bravo da donanım olarak daha yüksek galiba golftan??!!
şaşırdım doğrusu,
bu kadar da ezici bir golf üstünlüğü çıkacağını beklemiyordum! :)
evet,
malzeme kalitesi ve işçiliği tartışılmaz;
ama sizlerinde bahsettiğiniz gibi Doğuş'un o snob'luğu..o burnundan kıl aldırmazlığı yok mu (daha kazık servis fiyatlarından bahsetmedim bile) bu nedenler o kadar kalite ve konfor avantajını nötr'lemeye yetiyor sanki ?
heralde alana kadar geçecek olan bu süre içerisinde çevrem vasıtasıyla doğuşta bir servis ahbaplığı oluşturamazsam gidip paşa paşa Bravo'yu çekicem gibi görünüyor ??? :S
Sen kararını çoktan vermişsin zaten şimdiden hayırlı olsun.
Sen kararını çoktan vermişsin zaten şimdiden hayırlı olsun.
:)
karar verdim demiyelim de..bravo'nun şansı çok yüksek diyelim!
ama yukarıda da bahsettiğim gibi bana golf aldırabilecek tek etken; doğuş satış - servis ekibinden birileri ile..doğuş'tan bir ustayla bir ahbaplık ilişkisi oluşturulması olur diye düşünüyorum...:pirate20:
10.000 az para değil...
bunu da aşağıdaki söze bağlıyorum :)
araba alma servis al! :X:X:X
zafermutlu
24/12/2010, 16:10
bak benim araba 4000 de yag eksiltmiş ama ben fiata servisede güveniyorum. can sıksa bile kavga gürültü mecazi anlamda bir şekilde sorun çözülecek.. servis arabadan önemli. gerçi herkes diger marka araçlardan kullanıyor serviste ne yapıyorlar bilmiyorum. ama ben servisimden memnunum:) servisi olmasa iyi fiattan araba almam. golf kalite olarak iyi bu kesin fanatiklige gerek yok. bizim araçların tıkırtısı bitmez. bunları göze alarak fiat alan mutlu olur digerleri sürekli şikayetlerini yazar durur.( büyük beklenti hüsranla sonuçlanır)
10000 tl 67 depo yakıt demek.... buda yaklasık bedawa 50000 km demek.... 10000 ı at bı hesaba bıde kart actır bankadan hesap adına..... 50000 km dusunme yakıtı.... bu kadar fıat kullanıcısını da kınıyorum:) ne bu golf sewdası karrrrdesim.....fıatın dızelı vede brawosu tork bg opsıyon olarak kat kat ustunde.... bos polo 32000 .... saglamdır ww tamamda e brawoda teneke degıldır... brawo yanı bu gelly falanda degıl... ve bence en onemlı yanı: ww bana 50 yas ustu aracı hıssı wermıstır daıma sırocco bıle genclık waadetmıyor bana... al kardes browayu beyaz skydomuda patlat bakan bır daha baksın.... ww uda her ortamda tokatlarsın yollarda.... onun hıssını sol sınyalı yakınca anlarsın... ayrıca ıkıncı el fıyatı yuksek olabılır golfun ama zaten alım fıyatı 10000 fazla:) bırde ısın ıcıne cok abartılmıs serwıs fıyatlarını koy... brawo daıma, kullanırken senden az goturecegınden moneylerı , ılerde harcama ılk alım servıs ve yakıt fıyatlarını bır araya getırıp kıyaslama yaptıgında daha karlı olacaktır.......... ILK CUMLE ONEMLI 10000 TL 67 DEPO YAKIT DEMEK
bende katılıyorum.. çok samimi söylüyorum iki tane golf alacak param dahi olsa yine gidip bravo alırdım! :)
Yaw 60 bin falan yanlış değilsem dolu bir golf.Yani fark 10 binden kesin fazladır.Manyak olmak lazım o kadar parayı o arabaya vermek için.63 bin'e dizel Insignia satılırken 60 bin golf'e ???
Al Bravo'yu en dolusundan mis gibi halen sınıfında o motorla rekabet edebilecek olanda yok sanırım.
KaMiKaZe
24/12/2010, 17:07
ben ortadan eksozlu momo jantlı golf görmek istiyorsun sen golf al :D
bravo ya bi de skydomme aldımmı tamamdır bravo diyorum
;)
Budweiser
24/12/2010, 17:13
+1Golf +3146546546 DSG
ben ortadan eksozlu momo jantlı golf görmek istiyorsun sen golf al :D
yok bu sefer oynamam hacııı!! :P
eee...R32 de alamayacağımıza göre soldan çift çıkış olabilir en fazla :D
jantta ise...acele etmeyip oz moz alırız artık :X
Yaw 60 bin falan yanlış değilsem dolu bir golf.Yani fark 10 binden kesin fazladır.Manyak olmak lazım o kadar parayı o arabaya vermek için.63 bin'e dizel Insignia satılırken 60 bin golf'e ???
Al Bravo'yu en dolusundan mis gibi halen sınıfında o motorla rekabet edebilecek olanda yok sanırım.
Dizel en full Golf şu an DSG şanzumanla birlikte 58700 TL. Insignia ise düz vites seçeneği ile 64 binden başlayarak 85 bine kadar çıkıyor. Yani aralarından ciddi bir fark var bence fiyat olarak. Artı vergi dezavantajını da koyduğunuzda çok da mantıklı durmuyor bence.
En full Bravo'nun da şu anki liste fiyatı 43943 (kampanyalı indirimli fiyatı, yokse 47 bin seviyesinde) Bu araca SK, AK, Skydome vb eklediğinizde bunun da fiyatı 47-48 bin seviyelerine çıkıyor. Yani arada 10 bin TL'lik bir fark var gerçekten de.
meyer herkes golf için puntosundan evosundan breavasından vazgeçermiş vaybe =)
32 bin euro ya BMW 3.16 da düşünülebilir :)
meyer herkes golf için puntosundan evosundan breavasından vazgeçermiş vaybe =)
sorma yaa...milletin içindeki vw sevdasını uyandırdık resmen! :dj:
Dizel en full Golf şu an DSG şanzumanla birlikte 58700 TL. Insignia ise düz vites seçeneği ile 64 binden başlayarak 85 bine kadar çıkıyor. Yani aralarından ciddi bir fark var bence fiyat olarak. Artı vergi dezavantajını da koyduğunuzda çok da mantıklı durmuyor bence.
En full Bravo'nun da şu anki liste fiyatı 43943 (kampanyalı indirimli fiyatı, yokse 47 bin seviyesinde) Bu araca SK, AK, Skydome vb eklediğinizde bunun da fiyatı 47-48 bin seviyelerine çıkıyor. Yani arada 10 bin TL'lik bir fark var gerçekten de.
Golf 58700+1850 Cam Tavan=60550
Bravo 43943+2150 Skydome+1500 Spk+1000 Ak=48593
Fark:11957
Wv bayilerinde pazarlık olayın yok gibi birşey liste fiyatı neyse o ama Fiat'ta yukarıdaki aracı 45 bin'e alabileceğimden eminim.Yani fark 15 bini bile geçiyor..
pilotender
24/12/2010, 18:06
Eğer param VW in herhangi bir dizel aracına yetiyorsa asla Fiat Bayisinin önünden geçmezdim. Bu benim şahsi fikrim. Bence VW ölüsü Fiat'a on basar. Bir Fiat kullanıcısı olarak hem otomobil kalitesi hem de servis ve satış sonrasıhizmetlerdeki kalite açısından değerlendiriyorum. Tek kusuru pahalı olmasıdır VW'in. Ne kadar ekmek o kadar köfte ;)
Wv bayilerinde pazarlık olayın yok gibi birşey liste fiyatı neyse o ama Fiat'ta yukarıdaki aracı 45 bin'e alabileceğimden eminim.Yani fark 15 bini bile geçiyor..
Valla ben en son pazarlık yaptığımda bahsettiğiniz araç için o fiyatı alamadım. Ama pek pazarlık kabiliyetim de yoktur hani :no000000:
Yukarıdaki 43943 liralık fiyatın da kampanyalı fiyat olduğunu göz önüne almak lazım.
Sonuç itibariyle en azından 10 bin TL fark var. Değer mi değmez mi o ayrı konu. Bana kalırsa bu sınıftaki hiçbir araba bu fiyatlara değmez gibi geliyor. Ne Bravo, ne Golf, ne Megane, vb vb vb. Ama ikinci ele de her zaman güvenilmiyor işte.
speedy_16
24/12/2010, 18:25
dualogic modellerinde spk standarttır extra para ödemezsiniz yani 43943 lü bravo dynmic plus dualogicin fiyatının içinde spk da war :) 48.593-1.500 =47.093 + bu sport donanım fiyatından hesaplanmış arkadaş dynmic plus demiş yukarada dyanmic plus la sport arasındaki farkı düşersek olcaksa araç 47093-1858 =45235 + pazrlıkla ne koparırsa :)
bravo dynmic plus dualogic
spk
ak
skydome
=45235 liste fiyatı (pazarlık hariç)
benim fikrim bravodan yana aradaki 15 binde cebime kalsın + daha fazla donanım+ daha fazla performans daha ucuza bennm fikrim bravodan yana golfün bana göre tek artısı dsg ve adı.... aynı fiyatlarda olsa düşünebilirdim ama bu durumda + opsiyonları çıkartıp golf donanımyla alsak 20 bin gibi bir fark olucak bu kadrınıda hakketiğini düşünmüyorum
brkprlk35
24/12/2010, 19:16
Genel bir yorum yapmak istiyorum. Türkiye'deki çoğu insan pahalı araç=kaliteli araç diye çözümleme yapıyor. 15 bin tl ne zaman az bir miktar oldu? Şöyle düşünmek gerek 45 50 bin arası full+full bravo alıcaksınız. 60 bin'e boş bir vw.. 60 bin 70 bin tl'niz varsa bmw gibi markalara talep etmenizi öneririm. :) [Şahsen ben o kadar parayı araba için kullanmayıp yatırım yapmayı tercih ederdim ya da gelecek için kullanmayı.] Saygılar..
Alıcak arkadaş 2 araç arasında kalmış ve bize sormak istemiş ne demek madem Golf diyosunuz niye Punto aldınız?Şimdi biri burda sorsa Bmw 3.16 mı Bravo mu diye tabiki herkes BMW diyecektir madem öyle diyecektiniz niye Punto aldınız diyebilirmiydiniz o zamanda,demek ki alım gücü var arkadaşımızın,fiyat performans açısından bravo gerçekten güzel bir araç bu konuda herkes hemfikir ama kalite konusunda Bravo kullanmadığım için birşey diyemem.
pilotender
24/12/2010, 19:50
Alıcak arkadaş 2 araç arasında kalmış ve bize sormak istemiş ne demek madem Golf diyosunuz niye Punto aldınız?Şimdi biri burda sorsa Bmw 3.16 mı Bravo mu diye tabiki herkes BMW diyecektir madem öyle diyecektiniz niye Punto aldınız diyebilirmiydiniz o zamanda,demek ki alım gücü var arkadaşımızın,fiyat performans açısından bravo gerçekten güzel bir araç bu konuda herkes hemfikir ama kalite konusunda Bravo kullanmadığım için birşey diyemem.
Deniz merhabalar. Ben de seninle benzer düşünüyorum. Diğer arkadaşın olaylara bakış açısı tamamen yanlış bence.
pilotender
24/12/2010, 20:07
Adam gibi konuşun demeniz zaten karakterinizi gösteriyor.Ben böyle ağır bir cümle kurmadım.Size de cevap vermeyeceğim
Forumdan "daha önce tanışmadığınız kişilerin kendileri" yerine, sadece yazdıklarına cevap vermeye karar vermiş olmanız isabetli bir karar olmuş teşekkürler.
uzuncocuk
24/12/2010, 20:15
müdür naptın sen şimdi ya ... ınsanları tanımadan yorum yapmıssın... pılot ender arkadasıma yazılmayacak seylerı yazmıssın.... burda yaptıgın bu yorum umarım bu sekıldekı son yorumun olur.....
agabey3838
24/12/2010, 20:18
golf güzel araba bea
Golf ve Bravo kıyaslanamaz bile. Kesinlikle Golf
arkadaşlar ben bravo 1.6 mjet dinamik 120 hp kullanıyorum aracımdan çok memnunum ama size eksik yönlerini artılarını yazim yazayım içeriye rüzgar sesi alıyor golfte bu yok benim aracımda tıkırtı yok golfün arka kapılarında bir tokluk hissi var bravoda bu yok bakım konusuna gelince 20000 bakımı 489 tl balatalar hariç yani bravonun bakımları ucuz değil golfü bilmiyorum ama bundan önceki aracım skoda ocatavia idi bakımları çok pahalıydı ben olsam bravo alırdım arada 15000 tllik bir fark var sen satarken golfü 7000 tl yukarı satsan yinede kardasın bence kesinlikle bravo almalısın
neyin peşindesin tartışma çıkarmanın mı? elbette fiatı övebilirsin ama birine saldırarak değil sadece fikrini belirtmen yeterli olacaktır:@
Yazmadan edemeyeceğim. Bravo ya da golf kullanmadım ama 10 yaşında bir polo kullandım bir daha da passat verseler binmem. Düşmanımın başına. Sanayide birçok ustayla kanka olduk. Konyada vw özel servisi sahibi bile kardeşine golf alma toyota al dediğini ve dinlemeyip aldığını , kendileri bayii olmalarına rağmen kronik arızalardan bıktıklarını bizzat işiten biriyim. Bütün ustaların ortak sözü vw iyi araba paran varsa alırsın garantisi bitince gidersin yine 0 çekersin. 10 yaşına kadar binmek için vw almam doğrusu. Golf yıllardır birçok konuda kendini ıspatlamış bir araç ve bütün testlerde başı çekmiş bir araç ama maliyeti de ona göre. Bana sorulsa 40-50000 tl ye ne alırdınız dense gider toyota corolla dizel alırdım o da ayrı bir konu.
Soruya cevabım ise ikisi arasında full artı full bravo olurdu tabi ki.
param olmadığı için gp almış olabilir miyim...
Bu kararı vermemizi belirleyen o kadar çok değişken var ki herkesin yorumu farklı olabilir, zaten fikir alışverişi zenginlik kazandırdığı için forumumuzda açılan her konunun bir değeri oluyor. Neden saygısızca, tanımadan bilmeden insanları rencide ediyorsunuz, lütfen seviyeyi bozmadan fikirlerinizi belirtin, boş yere insanların canını sıkmayın.
Bu arada alım gücü ve alım sonrası destek benim için daha önemli etkenler olduığundan benim seçimim de forza Bravo'dur!
HER NE KADAR GOLF İÇİN DAHA İYİ DENSEDE ARADAKİ 10,000-15,000 TL LİK FİYAT FARKI HİÇDE YABANA ATILACAK GİBİ DEĞİL.BU KADAR FİYAT FARKI GOLF İÇİN DEĞERMİ DİYE SORSANIZ BANA KALIRSA HAYIR.
Golf diyen arkadaşlar paranın ne kadar zor kazanıldığını bilmiyorlarmı diye sorarım.
55.000 tl civarı para vereceksem C4 picasso,peugeot 3008 veya ford c-max gibi modellere bakarım,tabi bunlar aile arabası,ihtiyaca yönelik sonuçta.
kralcarsi
24/12/2010, 21:18
yürü be arkandayım hoca .. o kadar paraya en kral bravo yaparsın kendine .. noktayı babamın sözlerini vw'ye uyarlayarak koymak isterim: "vw'dekiler ABS ise benmkiler ne, benmkiler ABS ise vw'dekiler ne ?" :D
Not: Fren sistemi Fiat'tan daha kötü, sırf bu sebep bile vw'den soğumama yetti
Merak ettim bu forumda takres,edelsang,çağatay80,deniz6,erdem bozdağ,bulut,duu,pianky,mix nckli arkadaşlar vw yi golfü bu kadar yere göğe kadar sığdıramıyorlar da neden punto almışlar acaba?Ben bu arkadaşların hiçbir sözüne kelimesi kelimesine katılmıyorum.Golf de vw dw görmediğimiz araba değil.Açın ilanlarda vw nin 10 yaşındaki araçlarına bakın.Müşteri olmaya kalktığınızda doğru düzgün temiz olanı kolay kolay yok.Bir arıza çıkarsa masrafları ve yedek parçasınına bir araba kadar para verirsiniz.Vw nin çıkardığı benzinli motorlardan
1-Fsi nin lpg ile tam uyumluluğu yok %20 benzin %80 lpg yakıyor takılan lpg nin ekonomikliği kalmıyor.(zaten bu motorun şehiriçi verileri 9-10 lt lerde)
2-tsi motor diye birşey çıkardılar.Fabrika verisi şehiriçi 8 lt yazmışlar kullananlar 11-12 lt den aşağı yakmadıklarını söylüyorlar.En önemlisi de lpg ile uyumlu değil.Bir sstem gelecekmiş de 3-4000 tl ye takılıyormuş vs..Uyacak mı uymayacak mı belli değil.
3-1.6 102 hp 8 v lik motorlarını söylemeye gerek yok.1100-1200 KG lik araba da gerçekten ekonomik olur.LPg İle bile 25-30 kuruş yakarsın.(Tabi vw ye kalite diye tapan vw bağmlısı insanların bulunduğu ülkemizde bu araçları almak da alın diye önermek de gayet mantıklıdır.)
Burada da vw bağımlısı arkadaşlara sözüm şu :Kusura bakmayın ama vw hiç de abarttığınız kadar bir araba değil.Sürekli benzer tasarımlı arabalarla piyasayı dolduran 10 yaşına geldiğinde kapı ve göğüs döşemeleri soyulan övdüğünüz dsg nin birçok arızaları ile adını duyuran bir marka vw başka birşey değil.
Bugün bravo motor performans olarak tasarım olarak yedek parça ve ekonomiklik yönünden kalite yönünden vw nin altında kalmayacak bir araçtır.
Ama sizin burada aynı aracın 45000 liralık olanı varken 60000 liralık olanını alın demeniz kendinizle çeliştiğinizi gösterir.Madem bu araçlara bu kadar para vermek mantıklıydı da neden punto aldınız bana açıklarmısınız.Gidip polo alsaydınız ya...
Muhtemelen Türkiye'de ilk Punto alan kişilerden biriyim. Bu forum daha kurulmadan da Punto'm vardı. Burada söylenen şey VW bağımlılığı değil. Kaldı ki hangi arabayı, neden aldığımın hesabını da verecek değilim. Sadece fikir isteyen bir arkadaş olmuş, herkes kendince fikrini söylüyor. Siz de söylersiniz olur biter. Bu şekilde, yok VW bağımlısı, yok neden bu arabayı aldınız gibi sorular sorma ya da tespitlerde bulunma hakkınız olduğunu sanmıyorum. Maddi imkanlarımın elverdiği ölçüde, 2006 yılında alabileceğim en mantıklı arabayı aldım. Dikkat edin mantıklı araba diyorum, en iyisi demiyorum. Elbette o zaman daha iyisine gücüm yetseydi onu alırdım. Bu VW olur, Renault olur, Ford olur, vb olur.
yazdıklarınıza cevap vermek gerekirse,
Birincisi büyük ihtimalle VW'yi sizden çok daha iyi biliyorum çünkü 1999 yılından beri evimizde sürekli (bana ait olmasa da) VW var ve hep kullandım. Hiç birinde de ne bir dökülme, ne bir soyulma ne de bir problem yaşamadık. Ha şunu söyleyebilirim; belki biz temiz bakmışızdır, belki şanslıyızdır bilemiyorum. Üç tespitinizde de sürekli lpg uyumunu ön plana çıkarmışsınız. Burada fikir isteyen arkadaş LPG taktıracağım hangisi daha uyumlu diye sormuyor ki. TSI motorların başarısını dünya kabul ediyor, adamlar her yıl ödül üstüne ödül alıyorlar, siz beğenmiyorsunuz. Her marka bu anlamda çalışmalar yapmıyor mu? Bravo'nun motor teknolojisi çok mu farklı? Şu an herkes küçük hacimden yüksek güç elde etmeye çalışıyor. İlk hangi firmada çıktı bence bir hatırlayın.
Evet Bravo çok güzel bir araç. Evet size katılıyorum, fiyat ve performans ve motor ve her ne kadar göreceli bir kavram olsa da görüntü olarak VW'nin altında kalmaz. Ancak kalite derseniz, daha o seviyeye gelmesi için biraz zamana ihtiyacı var maalesef.
Demem odur ki, ben aracımdan memnunum. Ama memnun olmam demek, körü körüne bu aracı savunacağım, ve fikir isteyen, görüş isteyen insanları da bu şekilde yönlendireceğim anlamına gelmez. Elbette yeri geldiğinde savunurum, yeri geldiğinde de eksiklerini söylerim. Çünkü ne FIAT benim babamın malı, ne VW ne de başka firma. Hangisi benim imkanlarıma ve şartlarıma en uygun aracı, en aklıma yatan aracı üretiyorsa onu alırım. 2006'da bu araç Punto idi. Bu yıl belki Bravo olur, belki VW belki başka bir marka.
Bu arada son bir not, 60000 TL'ye en boş VW'yi almıyorsunuz. Abartmanın manası yok. 58 bin TL'ye DSG şanzumanlı en full Golf'ü alıyorsunuz. 59 bin TL'ye de yeni kasa Jetta var yine en full DSG şanzumanlı olarak.
Benim için daha fazla söylenecek birşey yok. Tekrarlıyorum, imkanım varsa ve aklıma yatarsa VW de alırım, BMW de başka bir markayı da.
arkadaşlar ben bravo 1.6 mjet dinamik 120 hp kullanıyorum aracımdan çok memnunum ama size eksik yönlerini artılarını yazim yazayım içeriye rüzgar sesi alıyor golfte bu yok benim aracımda tıkırtı yok golfün arka kapılarında bir tokluk hissi var bravoda bu yok bakım konusuna gelince 20000 bakımı 489 tl balatalar hariç yani bravonun bakımları ucuz değil golfü bilmiyorum ama bundan önceki aracım skoda ocatavia idi bakımları çok pahalıydı ben olsam bravo alırdım arada 15000 tllik bir fark var sen satarken golfü 7000 tl yukarı satsan yinede kardasın bence kesinlikle bravo almalısın
ŞikayetVar / Şikayet Oku / VOLKSWAGEN Sıfır Km Golf Ön Kabininden Aşırı Rüzgar Sesi Geliyor! (https://www.sikayetvar.com/sikayet/no/721189/g/VOLKSWAGEN+Sifir+Km+Golf+On+Kabininden+Asiri+Ruzga r+Sesi+Geliyor)!
Arkadaşlar seneye ben de dizel otomatik bir araç alacağım için yavaş yavaş araştırmaya başladım ve ben de golf almak istiyordum ta ki golf kulübünü Golf 6 Kulübü (https://www.golf6.com/forum/) görene kadar girin arabamda sorun var bölümünü okuyun derim golf fanatiklerine o begenilen dsg şanzıman yüzünden yolda kalanlar, takur tukur ses geliyor diyenler 3 aylık arabanın komple şanzumanını değiştirtenler, garantisi dolmadan satalım bu arabayı diyenler , en sessiz araba diye sattılar her yerden ses geliyor diyeneler hepsi orda...
Haliyle araba arızası olur mutlaka ama ben 60 milyar para vereceğim hem ses gelecek hem yolda kalacak hem şanzuman değiştireceğim ben o kadar kolay kazanmıyorum parayı, bravo alma ihtimalim var ama golf almayacağım kesin. Golf'ü savunan ve tavsiye eden arkadaşlar mutlaka okusunlar bu forumu. Türkiyede Tofaş Fiyat adını iyi ki mafetti ki ucuza güzel araba alabiliyoruz, ama milletimiz araba yerine koymuyor o ayrı.
ibrahim06
24/12/2010, 22:10
Fikrimizi sorduğunuz için söylüyorum vw grubundan polo ve golf arabalarına sinir oluyorum. Sinir olmamın temel sebebi fiyatları. O kadar pahalı hale getiren bizim ülkemiz malesef. Benim gözümde o parayı etmez.Hele bir golf için 55-60 milyar verenlere hayret ediyorum. Onun yerine full kit fıstık gibi bravo alınır.
Ben olsam vwnin satış sonrası servis kıtlığını ve yenecek kazığı düşünerek Bravo alırdım.
Bir de Alman firmalarının bizim için 3. dünya ülkesi gözüyle baktığını unutmayın. Ülkemize gönderilen arabalarının bir kısmı burda ufak gibi gözüken ancak kendi ülkesinde kalite kontrolüne takılan arabalar olduğunu eski bir doğuş çalışanı bulup dinleyebilrsin :)
Şu VW yurtdışı fiyatlarına bakın Golf GTI orda £24,295 olan fiyat Türkiyede 88300TL ayıp be.
The Official Website for Volkswagen UK : Volkswagen UK (https://www.volkswagen.co.uk/#/new/golf-gti-vi/which-model/compare/price/)
theghostin
24/12/2010, 22:30
kesinlikle DSG şanzımanlı beyaz golf....imkan varsa VW SCIROCCO
alperyonar
24/12/2010, 22:44
Benim felsefem her ne marka model araba alıyorsan o aracın en full ünü alacaksın. Şu anda Bravo nun full versiyonu 45.000 tl civarına alırsın. Golf ün ise 60.000 tl. Bu aradaki 15.000 tl ile de 100.000 km yol yaparsın. Bence Bravo..
stotinka
24/12/2010, 22:46
bravo
O na vereceğin parayla yapıştır 120' lik sky lı bir bravo hem Golf' u yolda maymun edersin, hemde konforun keyfini sürersin...
Alp bayıldım yorumuna yahu :) çak bide çipi :)
Honor COOPER
24/12/2010, 23:34
Eğer param VW in herhangi bir dizel aracına yetiyorsa asla Fiat Bayisinin önünden geçmezdim. Bu benim şahsi fikrim. Bence VW ölüsü Fiat'a on basar. Bir Fiat kullanıcısı olarak hem otomobil kalitesi hem de servis ve satış sonrasıhizmetlerdeki kalite açısından değerlendiriyorum. Tek kusuru pahalı olmasıdır VW'in. Ne kadar ekmek o kadar köfte ;)
Ben Bravo sahibi olarak çok tokatlıyorum Golf ve Leon dizel caddelerde.
Herkes kalite demiş sizde Fiat bayisinden geçmem demişsiniz lakin...
58000 TL verdimmi 1. si en dolusundan Lanchia Delta alırım egzosundan 5 tane Golf çıkarır osuruk diye kalitede.yadaaa Guiletta dizel alırım deri döşeme-xenon-ve skydome opsiyonlu oda 5 olmasada 3 tane Golf çıkarır arkasından ve bunlar kalitede Golften 20 gömlek üstün araçlar vedee Fiat bayisinde satılıyorlar!!!!Silifkede elemanın biri almış beyaz skydome'li Guiletta millet resmen dönüp tekrar tekrar bakıyor ama yollarda zibil gibi tasım garipi Yeni Golf dolaşıyor bakan yok.
58000 TL verdimmi 1. si en dolusundan Lanchia Delta alırım egzosundan 5 tane Golf çıkarır osuruk diye kalitede.yadaaa Guiletta dizel alırım deri döşeme-xenon-ve skydome opsiyonlu oda 5 olmasada 3 tane Golf çıkarır arkasından ve bunlar kalitede Golften 20 gömlek üstün araçlar vedee Fiat bayisinde satılıyorlar!!!!Silifkede elemanın biri almış beyaz skydome'li Guiletta millet resmen dönüp tekrar tekrar bakıyor ama yollarda zibil gibi tasım garipi Yeni Golf dolaşıyor bakan yok.
Guiletta ve lancia'nın harbiden göze çarpacak tasarımı var
ykaya1983
24/12/2010, 23:59
Ben diyeceğimi dedim.Bunun üzerine fazla konuşmam.Bu saydığım arkadaşlar ve bazı arkadaşlar.Punto forumunda takılan aslında vw fanatikliği yapan kişilerdir.Başka bir araç forumu olsaydı bir modele ait forumda bağlı olduğu modelin bu kadar eleştirilmesine müsade edilmezdi diyorum.Sağolsun bazı arkadaşlar görüşlerinin yanlış olduklarını söylemişler.Bence burası bir modele ve markaya ait forumsa kullanılan markayı da yerleşmiş kalaıplara dayalı bilgilerle eleştirme olmamalı diyorum.
AĞZINA SAĞLIK ARKADAŞIM güzel cevap vermişsin.Bu foruma girip de gerçekten vw fanatikliği yapanlara ne olursa olsun cevep vereceğim.Saygısızlıkmış .Asıl onların ki saygıszlık sen bu kadar fıat markasının olduğu foruma gir vw fanatikliği yap iş mi bu
HER NE KADAR GOLF İÇİN DAHA İYİ DENSEDE ARADAKİ 10,000-15,000 TL LİK FİYAT FARKI HİÇDE YABANA ATILACAK GİBİ DEĞİL.BU KADAR FİYAT FARKI GOLF İÇİN DEĞERMİ DİYE SORSANIZ BANA KALIRSA HAYIR.
Golf diyen arkadaşlar paranın ne kadar zor kazanıldığını bilmiyorlarmı diye sorarım.
55.000 tl civarı para vereceksem C4 picasso,peugeot 3008 veya ford c-max gibi modellere bakarım,tabi bunlar aile arabası,ihtiyaca yönelik sonuçta.
Selamlar
buradaki seçenek golf ve bravo zannediyordum :)
eğer başka araçları seçebiliyorsak tek araç seçerim volvodur.
C4 picasso demişsiniz, kullandınızmı bilemiyorum ama bunun kadar rahatsız bir araba görmedim ben. kendimi çok rahatsız hissettim içinde. hem sürücü koltuğunda hem yolcu koltuğunda. Benden aldığı puan 0 üzerinden 0 dır.
peugeot 3008, bu nedir ben anlayamadım açıkçası jeep desem jeep değil binek otomobil desem o değil ??? ayrıca peogeut ların dayanıksızlığı ve malzemenin kalitesizliğide tüm forumlarda tartışılmaktadır.
ford c-max.. fena değil gibi ama seatın buna benzer bir modeli vardı kesinlikle onunla eş değere bile gelemeyeceği kanısındayım. Autoshow fuarında bayağı incelemiştim fakat adını hatırlayamadım ne yazıkki.
ama yukarıdada dediğim gibi tek araç seçerim buda volvo dur.
heleki 55.000 tl ye en kralını yaparım volvonun.
Ve son olarak evet paranın nekadar zor kazanıldığını çok iyi bilenlerdenim.
NOT: polemik yaratmak için yazmadım lütfen yanlış yerlere çekilmesin. zevkler ve renkler tartışılmaz tabikide. bunlar sadece benim düşüncelerimdir.
Selamlar
buradaki seçenek golf ve bravo zannediyordum :)
eğer başka araçları seçebiliyorsak tek araç seçerim volvodur.
C4 picasso demişsiniz, kullandınızmı bilemiyorum ama bunun kadar rahatsız bir araba görmedim ben. kendimi çok rahatsız hissettim içinde. hem sürücü koltuğunda hem yolcu koltuğunda. Benden aldığı puan 0 üzerinden 0 dır.
peugeot 3008, bu nedir ben anlayamadım açıkçası jeep desem jeep değil binek otomobil desem o değil ??? ayrıca peogeut ların dayanıksızlığı ve malzemenin kalitesizliğide tüm forumlarda tartışılmaktadır.
ford c-max.. fena değil gibi ama seatın buna benzer bir modeli vardı kesinlikle onunla eş değere bile gelemeyeceği kanısındayım. Autoshow fuarında bayağı incelemiştim fakat adını hatırlayamadım ne yazıkki.
ama yukarıdada dediğim gibi tek araç seçerim buda volvo dur.
heleki 55.000 tl ye en kralını yaparım volvonun.
Ve son olarak evet paranın nekadar zor kazanıldığını çok iyi bilenlerdenim.
NOT: polemik yaratmak için yazmadım lütfen yanlış yerlere çekilmesin. zevkler ve renkler tartışılmaz tabikide. bunlar sadece benim düşüncelerimdir.
altea XL dan bahsediyorsunuz sanırım
Evet yanılmıyorsam Altea XL. özellikle tek dokunmanızla aracın kapılarının kendiliğinden açılıp kapanmasına ve içine oturduğumdaki konforuna hayran olmuştum.
Teşekkür ederim Oğuz :)
evet yanılmıyorsam altea xl. özellikle tek dokunmanızla aracın kapılarının kendiliğinden açılıp kapanmasına ve içine oturduğumdaki konforuna hayran olmuştum.
Teşekkür ederim oğuz :)
bende sana teşekkür ederim özer,yazdığım yorumu keşke biraz daha dikkatli okusaydın,
saydığım araçların hepsinide yerden yere vurmuşsun.
Bilmediğin bişey daha var.o güzelim volvonun mersinde ne bayisi,ne servisi ,nede yedek parçası var.bende zamanında çok niyetlendiydim ama malesef yok.
Ben diyeceğimi dedim.Bunun üzerine fazla konuşmam.Bu saydığım arkadaşlar ve bazı arkadaşlar.Punto forumunda takılan aslında vw fanatikliği yapan kişilerdir.Başka bir araç forumu olsaydı bir modele ait forumda bağlı olduğu modelin bu kadar eleştirilmesine müsade edilmezdi diyorum.Sağolsun bazı arkadaşlar görüşlerinin yanlış olduklarını söylemişler.Bence burası bir modele ve markaya ait forumsa kullanılan markayı da yerleşmiş kalaıplara dayalı bilgilerle eleştirme olmamalı diyorum.
siz beni fanatiklikle falan suçlayamazsınız eğer öyleyse başka marka model in adını ağzımıza almayalım oldu olacak... Konu sahibi fikir edinmek için konu açmış herkezde cevap vermiş hepsi bu tartışma yaratarak yeni araç alacak arkadaşında aklını bulandırmanın hiç alemi yok..
İsrail'e "Biz Almanlar sizleri zamanında öldürdük" diyerek tazminat ödeyen bir alman markasının arabasını asla almam!!!
Dünyada tasarım üzerine İtalyanlardan daha iyisi yok, birde donanım eklenince elbette ki Bravo...Bir kez daha dönüp baktığımız arabalar zaten hep italyan...Taaa ki Tempra'lardan bu yana :)
VW fanatiği olduk iyi mi.:D
bende sana teşekkür ederim özer,yazdığım yorumu keşke biraz daha dikkatli okusaydın,
saydığım araçların hepsinide yerden yere vurmuşsun.
Bilmediğin bişey daha var.o güzelim volvonun mersinde ne bayisi,ne servisi ,nede yedek parçası var.bende zamanında çok niyetlendiydim ama malesef yok.
Dostum yerden yere vurmak değil oradada yazdığım gibi ben kendi düşüncelerimi yazdım. ben senin orada neyin bayisi var neyin bayisi yok bilemem tabikide ama maksat düşüncelerimizi paylaşmaksa forumda bende bunu yaptım.
ve söyledim zevkler ve renkler tartışılmaz. bunlar sadece benim düşüncelerim.
sen mersinde olarak fikrini beyan ettin ben istanbulda olarak fikrimi beyan ettim arkadaşım. Herkesin fikirlerine, düşüncelerine saygımız vardır.
VW fanatiği olduk iyi mi.:D
nie fanatik olacakmışız baba tarafsız yorum yaptık sadece wv nin döşemeleri kalkıyor deniliyor yorumlarda doğrudur kalkıyordur lafım yok ee ama bi bak punto nun teyp tuşlarına :s sezar ın hakkı sezara arkadaş...
eexelanss
25/12/2010, 01:06
Golf ün fiyatlarının yüksek olması tamamen doğuş otomotivden kaynaklanıyor.. Neticede c sınıfı bir araç ve c sınıfının en pahalı arabası.. Bu tamamen doğuşun fiyatlarını şişirmesinden kaynaklanıyor..
Benim gözümde C sınıfı bir araç okadar para etmez.. Hadi okadar param var diyelim.. Gider yeni kasa opel astra alırım.. Golfü 2 ye katlar her yönüyle...
rodopian16
25/12/2010, 01:07
2001 golf 20000 yazıyorlar
2001 brava 13000 yazıyorlar.
buda başka bir bakış açısı.
Honor COOPER
25/12/2010, 01:20
O köprünün altından çok sular aktı.
Güvenlik-teknoloji ve konfor açısından o yazdığınız model yılına ait araçlar arasındaki fark büyük ölçüde kapatıldı.
silentscream
25/12/2010, 01:41
Yazacağım yorum sadece beni bağlar.Benim fikirlerimdir.
55-60bin tl param var diyelim ve araç almaya karar vermeye çalışıyorum;
1-Dış görünüşü önemli (yenilikçi bir tasarım olmalı alışılmışın dışında..)
2-İç dizaynı önemli (ferah olmalı tüm kontrol düğmeleri kolay ulaşılabilir olmalı.)
3-Yakıt tüketimi önemli (çok param olduğunu kabul edelim ama enayi de değilim neden daha fazla para vereyim yakıta.)
4-Satış sonrası servis (Ne marka ya da ne malı olduğu değil de servisin tutumu özenli çalışması ve tabiki parça ve bakım fiyatları önemli.Az önce de yazdıım gibi çok param var ama enayi de değilim.
5-Bu kadar para vereceğim bir otomobili gece otoparkta ya da bir AVM otoparkında ya da ekmek almak için durduğum fırının sokağına bırakınca başına ne geleceğini ne kadar düşüneceğim? (hepimizim malı değerli tabiki ama pahalı arabanın masrafı tamiri de pahalı olur.)
Tekrar ediyorum burada herhangi bir markaya karşı tutucu bir yorum yapmadım.
Bence cok param da olsa aracımı süreceğim ya da park edeceğim yerlerde 2 ayaklı hayvanların bolca bulunabileceği , akaryakıta keyfi zamların yapılabileceği , elbette birgün servise gitmek zorunda kalabileceğimi bilerek düşünerek bir araç alırdım ki sanırım bunu yaptım.2.el Bravo aldım. 0 km de alabilirdim.Ama tercih meselesi.
Saygılar...
rodopian16
25/12/2010, 01:55
O köprünün altından çok sular aktı.
Güvenlik-teknoloji ve konfor açısından o yazdığınız model yılına ait araçlar arasındaki fark büyük ölçüde kapatıldı.
zaman gösterir.vw 2.elde her zaman para ediyor fiatın 5 yıldan sonra değer kaybettiği kanısındayım.
pilotender
25/12/2010, 03:34
Abi orada bir duracaksın :) Çünkü ben Fiat araba almazdım dedim. Alfa Romeo ve Lancia Fiat bünyesindeki bir marka bunu eski bir Alfa Romeo kullanıcısı olarak ben de biliyorum. Söylediğin markaları gözüm kapalı ben de alırdım zaten bugün param yetse hemen ! Bir Alfa ile BMW zor kapışıyor ki zaten Golf de neymiş? Çok haklısın söylediklerinde ama benim ifademi yanlış yorumlamışsın ;)
konuyu okumadım okumamda.
vw Türkiye dağıtıcısının biçtiği fahiş fiyatlar yüzünden vw nin kapısının önünden geçmem.
60 bin liraya satılan golf - jetta denen c sınıfı araçlar var. 60 milyar diyoruz arkadaşlar bir düşünün. 2 tane active 1.4 bravo yapar.
golf ile bravo nun yol tutuş - konfor açısından çok mu farklı sanıyoruz? hayır alakası yok.
60 ın üzerine 3 5 daha koyup sıfır insignalar var D sınıfı yada 3 4 yaşında ikinci el F sınıfı araçlar var.
60 milyar verip gof - jetta alana saygım vardır benim kişisel görüşüm bu.
tombalak
25/12/2010, 04:12
Bravo alırsanız ikinci elde biraz daha fazla zarara uğrayabilriisiniz golfde biraz daha fazla avantajınız olabilir. Bizde Yeni polo var 1.6 dizel 90 hp olmasına rağmen gerçekden çok başarılı ve çok performanslı motor. Sanırım golfdeki motor daha kuvvetlidir. Eğer nakit konusunda sıkıntı yoksa bende golf tercih ederim.
ŞikayetVar / Şikayet Oku / VOLKSWAGEN Sıfır Km Golf Ön Kabininden Aşırı Rüzgar Sesi Geliyor! (https://www.sikayetvar.com/sikayet/no/721189/g/VOLKSWAGEN+Sifir+Km+Golf+On+Kabininden+Asiri+Ruzga r+Sesi+Geliyor)!
benim bindiğim golfte yoktu ayrıca discovery kanalında izlemiştim aracı pervanenin önüne koyuyorlardı ses yalıtımını başarılı buldula araç almakta şans meselesi benim araçta tıkırtı çok fazla değil ama bravo forumunda tıkırtısı olan bagajı titreyen bir çok araç var
ibrahim06
25/12/2010, 11:07
Bırakın yazsınlar ki ucuza doğru dürüst arabaya binelim. Eski bir brava kullanıcısıyım.
Honor COOPER
25/12/2010, 11:29
Abi orada bir duracaksın :) Çünkü ben Fiat araba almazdım dedim. Alfa Romeo ve Lancia Fiat bünyesindeki bir marka bunu eski bir Alfa Romeo kullanıcısı olarak ben de biliyorum. Söylediğin markaları gözüm kapalı ben de alırdım zaten bugün param yetse hemen ! Bir Alfa ile BMW zor kapışıyor ki zaten Golf de neymiş? Çok haklısın söylediklerinde ama benim ifademi yanlış yorumlamışsın ;)
Benimde aslında belirtmek istediğim bu Golf haddinden pahallı Türkiyede Avrupadaki fiyatları kıyaslarsanız en fazla 500-1000 € fark var aynı motor ve benzer donanım Golf ile Bravo arasında.Türkiyede fark 2000-3000 tl olsa bende Golfü tercih ederdim.lakin Golfe verdiğim paraya Bir Delta veya Guiletta alabiliyorsam Golften daha donanımlı Golfün yüzüne bakmam.
zafermutlu
25/12/2010, 11:54
tıkırtı denmişken tıkırtısı olmayan fiat arabası olmaz. ithal yerli fark etmiyor:) fiat takipcisi olarak bravoda tıkırtılar diger fiatlar gibi oluyor. forumlardan da takip edebilirsiniz.ben şimdiye kadar kullandıgım fiat arabalarda sessiz olanı görmedim. bu tıkırtı çogu firma aracında varmış. ben golfun adı olmasına ragmen parası kıymetli biri olarak bravo alırdım. bravo da hoşuma gitmeyen tek taraf arka görüntü alışamadım. punto gibi olsa hiç düşünmezdim bile.. bravoya makyaj istiyorum:)
dgncn_1907
25/12/2010, 12:11
Şuan Avrupada en iyi şanzıman seçildi DSG. Gerek dış görünüş gerek konfor gerek piyasa şartlarına göre golfü tercih etmeni öneririm.
speedy_16
25/12/2010, 18:20
Bravo alırsanız ikinci elde biraz daha fazla zarara uğrayabilriisiniz golfde biraz daha fazla avantajınız olabilir. Bizde Yeni polo var 1.6 dizel 90 hp olmasına rağmen gerçekden çok başarılı ve çok performanslı motor. Sanırım golfdeki motor daha kuvvetlidir. Eğer nakit konusunda sıkıntı yoksa bende golf tercih ederim.
polo 90 hp golf 105 hp golf daha performanslı olucaktır.
uzuncocuk
25/12/2010, 18:22
allah cok param olupta arac almakta zorlanacagım gunlerı gostermesın..... PARA sen nelere kadirsin......
speedy_16
25/12/2010, 18:26
60 lira golf için bence fazla opsiyonsuz bravo multijet 120 dynmic plus dualogic 42 bin lerde pazrlıkla 40 alına bilir 20 lira fark aynı sınıf bi araç için çok fazla bnce hem multijetler en iyi dizelerden biridi tdı ayla karşılaştrın performans olrakta daha iyi ama 60 binlik bi araç istiyosanz gullietta 1,4 multiair 170 hp (benzinli) 50 bin lira opsiyonsuz + pazrlık hemde golften çok iyi bir araç internette testlierini araştırın bmw 1,20 ile karşılaştrılıyor ve daha iyi olduğu noktalar çoğunlukta hem golften ucuz hemde daha iyi dizel istiyosanızda o paralara ikinci el temiz 320 d bakın derim
rodopian16
25/12/2010, 18:43
Benimde aslında belirtmek istediğim bu Golf haddinden pahallı Türkiyede Avrupadaki fiyatları kıyaslarsanız en fazla 500-1000 € fark var aynı motor ve benzer donanım Golf ile Bravo arasında.Türkiyede fark 2000-3000 tl olsa bende Golfü tercih ederdim.lakin Golfe verdiğim paraya Bir Delta veya Guiletta alabiliyorsam Golften daha donanımlı Golfün yüzüne bakmam.
guilettaya bugün baktım arka koltoklarlar özellikle kafalıklar çok tanıdık geldi.acaba nerden?kalite olarak golfün yanına yaklaşamaz.
speedy_16
25/12/2010, 21:19
guilettaya bugün baktım arka koltoklarlar özellikle kafalıklar çok tanıdık geldi.acaba nerden?kalite olarak golfün yanına yaklaşamaz.
bmw 1.20 , golften iyi bir araç bmw ve giulietta karşılaştırmasında bmwnin 1 adım önünde diyor otobild dergisi
https://www.samanyoluhaber.com/h_417778_yeni-giulietta,-bmwye-karsi.html
euro encap testi hangi araçlar karşılaştrmışlar
https://www.kure.tv/otomobil/494-surucu/alfa-romeo-giulietta-bmw-5-serisi-ve-mazda-cx-7-carpisma-testi/173-Bolum/73073/
yetişkin korumada bmw 5 serisinden iyimiş %97 :)
SKELETER
25/12/2010, 23:53
Golf nedir arkadaş ya o para o arabaya verilir mi :)
Ha veren var ama ne bilim o kadar paraya gidipte Golf alınmaz bence. Sağlamlık, dayanıklılıksa derdiniz Toyota Auris de taş gibi araba. Hatta Megane da düşünülebilir.
Ama Golf e verilen paraya acırım. Sırf WW diye ismi var diye para vermem. Kolay kazanılmıyor para.
Ayrıca Giulietta da inanılmaz bir makina. Golfle kıyaslamam bile. Deneme sürüşü yapın içine binin. Bir tanıdığınızda varsa sorun anlatsın.
rodopian16
26/12/2010, 00:58
bmw 1.20 , golften iyi bir araç bmw ve giulietta karşılaştırmasında bmwnin 1 adım önünde diyor otobild dergisi
Yeni Giulietta, BMW'ye karşı (https://www.samanyoluhaber.com/h_417778_yeni-giulietta,-bmwye-karsi.html)
euro encap testi hangi araçlar karşılaştrmışlar
Alfa Romeo Giulietta, BMW 5 Serisi ve Mazda CX-7 çarpışma testi (https://www.kure.tv/otomobil/494-surucu/alfa-romeo-giulietta-bmw-5-serisi-ve-mazda-cx-7-carpisma-testi/173-Bolum/73073/)
yetişkin korumada bmw 5 serisinden iyimiş %97 :)
arabam test tede punto için passat kalitesinde malzeme diyordu?
benim dediğim puntonun adi koltuk kumaşları guilettada var ve araba 50 binden başlıyor.plastik kaliteleride evo ile nerdeyse aynı.
ben size başka bir araç önereyim civic hb 45000'e bırakıyorlar 60 bine dayanırsada 1,8 liği var performans isteyene...
benim dediğim puntonun adi koltuk kumaşları guilettada var ve araba 50 binden başlıyor.plastik kaliteleride evo ile nerdeyse aynı.
ben size başka bir araç önereyim civic hb 45000'e bırakıyorlar 60 bine dayanırsada 1,8 liği var performans isteyene...
Civic in iç mekan işçilik ve plastik kalitesi Alfadan daha kötüdür ama..İçi dışı kadar iyi değil maalesef..
Honor COOPER
26/12/2010, 01:06
Guiletta olduğuna eminmisin o dediğinin benim yakından inceleme fırsatım oldu iç ve dış dizayn ayrıca kalitede soytarı eder Golfü o araç benzinlisini sıcak parayla 43000 civarına alabiliyorsun.Kaldıki otobild le arabam testi kıyaslamanızda enteresan.45000 TL dediğin civic hb 1.4 100 beygirlik bir araç millet Kia Riosuyla plaka okutur o aracı alana.
speedy_16
26/12/2010, 01:29
benim size sölediğim araç baz donanım lı en uygun giullietta değil yanlız dıstctıve donanım 170 hp ödüllü multiair motorlu hali 50 bin isterseniz
Alfa Romeo Giulietta 1.4 120 hp Progressıon plus modeli 44 civarı (pazarlık hariç)
1,8 civic performansı demişsiniz iki aracında teknik verilerine bakın 60 binde 1,8 civic (0-100 8,9 sehir içi 8,5 sehir dışı 5,5 ortlama 6,6) yerine 50 bine 170 hp gulietta 0-100 7,8 sn +yakıt sehir içi 7,6 sehir dışı 4,6 ortalama 5,5 civic 1,8 ne performansına nede yakıtına yetişemez 1,8 olmasıyla gelen vergi yükünü de saymıyorum
koltuklarını beğenmediysen deri ve spor koltuk modelleri var tek sorunun o olsun sınıfın en az yakan (turbo benzinli) en yeni yüzlü en iyi yol tutuşuna sahip spor bir araç üzerine diğer golf gibi araçlardan daha ucuz bmw kalitesnde araç
ayrıca otobild dergisi gibi bi dergiyi arabam com la falan kıyaslamışsınız bu hyundai bmw kıyaslaması gibi olmuş.
115bg dizel 1.6 d2 Volvo S40, 50bin tl. Ben bunu tercih ederdim.
Honor COOPER
26/12/2010, 11:21
115bg dizel 1.6 d2 Volvo S40, 50bin tl. Ben bunu tercih ederdim.
Her ne kadar focus ile aynı karasore sahip olsada Volvoya hayır demem.
Ama ülkemde WV nin Volvodan daha kaliteli olduğunu düşünenler bile çıkacaktır.
Aynı sorunu bende yaşamştım.. seat leon. gulietta. golf yeni megane bravo bunların hepsini tek tek araştırdım... karizmasıyla fiyatıyla donanımıyla diğerlerinden üstü olması nedeni ile bravoyu tercih ettim.. 11 aralıkta aldım aracımı şu an 1500 km deyiz.. iyiki bravo almışım..ben bravo derim..
tercih meselesi ama 55 60 bin parayı c segmentinde bir araca vermek bana mantıksız geliyor o fiyata d hatta km sorun olmazsa e segmentinde araçlar alınır...
ben gidip bir vw e 50-60 bin TL para vermem. Eğer bir arabaya 10-15 bin lira fazla vereceksem o araba diğer arabaya uuuuu inanılmazmış dedirtmesi lazım. Ki bence Sport donanımlı bir Bravo golften kat ve kat güzel. Bravo al dostum ama skydom koydur keyfine bak...
BRAVO 5K ACTIVE PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP 36,739
BRAVO 5K DYNAMIC PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP 39,067
GOLF 1,6 TDI 105 HP TRENDLİNE 45,100
GOLF 1,6 TDI 105 HP COMFORTLİNE 49,500
Donanım olarak birbirlerini tam tutmasada yakın olan arabaların bu fiyatlar ışığında bakıldığında Bravo daha mantıklı duruyor Ama benim gibi aracını sık değiştirenler için 2. elde bravo almak için 50 kişi ile konuşulursa golf ile en az 250 Ayrıca değer kaybı en az yaşanacak araçlardan biri olarak yine Golf ön planda Fakat bravo fiyat olarak çok çok iyi Özellikleri donanımı ve fiyatı emsallerine göre çok uygun
ykaya1983
26/12/2010, 18:37
Piyasadaki birçok c sınıfı hathcbak araç golfden ucuz olmasına rağmen en az golf kadar iyi bunu ben demiyorum artık donanımhaberforum sitesindeki herkes söylüyor.Herkes vw nin ürettiği bütün araçların parasını haketmediğini söylüyor.Tabi burası biraz vw ağırlıklı bir forum olduğundan biz ne dersek diyelim 50-60 yaşındaki göbekli galerici amcalar gibi birileri çıkar yine dinlemekten sıkıldığımız kalıplaşmış yargıları tekrarlar durur.
arkadaşlar konuyu uzatmayalım... kimse kimseye saldırmasın..
arkadaşlar konuyu uzatmayalım... kimse kimseye saldırmasın..
peki
çok tatışılacak bir konu değil esesında.tabiki golf.ha gol f çok matah mı?değil.ama arma kazanıyor işte.50 lere çıltın mı inanızlmaz alternatifler çoğalıyor.hele 2.el bişi istersen oooo
Ben olsam o kadar parayı golfe bağlamam onun yerine gider corrolla alırdım ama en iyi kararı alacak olan arkadaş verecektir.
Piyasadaki birçok c sınıfı hathcbak araç golfden ucuz olmasına rağmen en az golf kadar iyi bunu ben demiyorum artık donanımhaberforum sitesindeki herkes söylüyor.Herkes vw nin ürettiği bütün araçların parasını haketmediğini söylüyor.Tabi burası biraz vw ağırlıklı bir forum olduğundan biz ne dersek diyelim 50-60 yaşındaki göbekli galerici amcalar gibi birileri çıkar yine dinlemekten sıkıldığımız kalıplaşmış yargıları tekrarlar durur.
Yunus, burası Grande Punto forumu ve buradaki ağırlık senin düşündüğün gibi vw değil FİAT ağırlıklı olur.
Forumumuzda her üyenin yorum hakkı vardır ancak bu yorumlar forum içinde gerginliğe yol açmayacak şekilde ve saygı sınırları dahilinde olmalıdır. Yapılan yorumlarda bu konulara lütfen dikkat ediniz.
Konu dışı ve gerginlik yaratıcı mesajlar silinecektir.
kimse yoğurdum ekşi demez
kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş..
bu kıyas kişisine göre değişir.burada her yol fiat a çıkar:D
sonuçta alman arabası fiat kendini aşmaya çalışıyor bence ancak golf kendini ispatlamış.para sorunu olmayan kişi için golf iyi tercih ancak para sıkıntısı olan kişi için durum değişir.ben im için 50 000 büyük para ben golf almam ama senin için böyle değilse çok rahat alırısn.allah kaza bela vermesin inş.
ben olsam alfaromeo alırdım:)....
ben dün akşamki buluşmada eren arkadaşımızın bravo'suna bindim gerçekten parasını hakeden bir araba golf 'ede bindim hem performans olarak hem dizayn olarak hem donanım olarak bravo gerçekten 2ye katlar ama 2.el değeri ve sağlamlık derseniz vw ama karar benim olsa bravo derdim...
rodopian16
26/12/2010, 23:48
benim size sölediğim araç baz donanım lı en uygun giullietta değil yanlız dıstctıve donanım 170 hp ödüllü multiair motorlu hali 50 bin isterseniz
Alfa Romeo Giulietta 1.4 120 hp Progressıon plus modeli 44 civarı (pazarlık hariç)
1,8 civic performansı demişsiniz iki aracında teknik verilerine bakın 60 binde 1,8 civic (0-100 8,9 sehir içi 8,5 sehir dışı 5,5 ortlama 6,6) yerine 50 bine 170 hp gulietta 0-100 7,8 sn +yakıt sehir içi 7,6 sehir dışı 4,6 ortalama 5,5 civic 1,8 ne performansına nede yakıtına yetişemez 1,8 olmasıyla gelen vergi yükünü de saymıyorum
koltuklarını beğenmediysen deri ve spor koltuk modelleri var tek sorunun o olsun sınıfın en az yakan (turbo benzinli) en yeni yüzlü en iyi yol tutuşuna sahip spor bir araç üzerine diğer golf gibi araçlardan daha ucuz bmw kalitesnde araç
ayrıca otobild dergisi gibi bi dergiyi arabam com la falan kıyaslamışsınız bu hyundai bmw kıyaslaması gibi olmuş.
27500 avro fiyatı vardı direksiyon tuşları punto koltuk kumaşları punto arkakoltuk kafalıkları punto.(inanmayan gitsin baksın birmot bursa)
verilen yakıt tüketimini yaklamak zor bence 170 bg le
6 yıl 150000 km otomatik şanzımana garantivermek hondaya mahsus...
speedy_16
27/12/2010, 02:56
27500 avro fiyatı vardı direksiyon tuşları punto koltuk kumaşları punto arkakoltuk kafalıkları punto.(inanmayan gitsin baksın birmot bursa)
verilen yakıt tüketimini yaklamak zor bence 170 bg le
6 yıl 150000 km otomatik şanzımana garantivermek hondaya mahsus...
Deri koltuuk opsiyonunu ekletip problemi aşarız dielm o zaman hondanın garanti konusuna dicek bişy yok her markanın kendine has iyi olduğu yanları war honda performans&dayanıklılık konusunda iyidir ona dicek bişy yok ama artık turbo motorlar çıktığından beri honda performans konusunda geride kalmaya başladı ama dayanklılık konusunda alfadan daha iyi olabilir alfada yol tutuşu olarak hondadan çok iyi yeni motoru ile daha performanslı verigi avntajı war yüzü yeni daha ucuz dna gibiyeni hondada bulunmaya donanımlar vs..
Yakıt tüketimi hondadan iyi olacağını düşünüyorum zatn teknik werilerde bunu göstermiş ha teknik werileri yakalamak zordur ama hondada aynı şekilde teknik werilerini yakalamkta zorlanıcaktır ikside teknik verisinden 0,5 -0,6 fazla yaksın yinde arada bir fark olucaktır multiair sistemi ile yakıt konusunda önce çıktı biliyosunuz
Tabi bu tercih meselesi hondayı bnde severim ama artık bazı özeliklerini yitirmeye başladı dayanıklılık uzun ömrünü severm sizde onu tercih edebilirsiniz saygı duyarım
VW' nin Türkiye' de Doğuş Oto sayesinde fiyatlarının yüksek olduğu bir gerçek.
Hep diyorum güzel arabalar ama pahalılar. Gereksiz bir pahalılıkları var.
Ben paraya kıyarım arkadaş ve bu iki arabadan birisini illaki alırım dersen tercihin Golf olmalıdır. Bravo ve Golf arasında mutlaka gözle görülür kalite farkı var. Bunu görmezden gelemeyiz. Yalnız unutma 50.000 - 60.000 tl para vereceksen o paraya değerlendirebileceğin başka birçok alternatifin var. İki araçta takılı kalma. Ben ikisinide almam. Bravo' ya o kadar para vermem. Golf' ede 50 - 60 arası para bağlamam.
krakercocuk
27/12/2010, 12:49
kesinlikle golf bu parayı hakedecek bir araç değil. arkadaşlar dsg şanzuman demiş ama ne problemler duyduk bu şanzuman hakkında..her iki araçta belli kriterlere göre değerlendirilir..donanım ve ekonomiklik performans olarak bravo denebilir..şahsi fikrim olarak golfü sadece ikinci el piyasası olarak avantajlı görürüm onun dışında gözümde koca bir sıfır golf. çünkü marka takıntılı yurdum insanı olduğu sürece bu araba pahalı demekki kaliteli mantığı üzerine kurulmuş düşünce yapılarıyla satar. malzeme kalitesinide çok iyi biliyoruz..tasarım/estetik yönünden de her türlü bravo üstün..keyifle binilecek bir araç 120 lik skylı bir bravoyu altıma alır üzerine tanımam. boş beygire bineceğime eti güzeli alır tepe tepe kullanırım:D
mustaface74
08/01/2011, 20:08
Bravo forumunu da takip ediyorum. Bravo alanlar kesinlikle mutlu ve Golf konusunda aynen benim gibi düşünüyorlar, o kadar paraya değmez, Bravo Golften aşağı kalır bir araba değil.
1.3 multijet 90 hp gp kullanıyorum. Dayımda önceki kasa polo var, benim arabayı kullanınca hayran kaldı.
Şahsen 50.000 tl param olsa bravo alır artanla da doyasıya gezerdim :)
simdi arkadaslar ww nin dizeli 43 liradan baslıyor ama bos fakat bu arada yeni astra var 45 lira ve dolu simdi olayın diger yönü bos ww mi dolu opel mi yada dolu bravomu. YAni muadillerine bakmak lazım astra var kende ben bravo almam. üstelik 2 el satısında her zaman astra daha cok tercih edilecektir bu kesin
ibrahim06
08/01/2011, 20:36
Astra da Bravodaki konfor yok
Erdem Bozdağ
08/01/2011, 20:40
simdi arkadaslar ww nin dizeli 43 liradan baslıyor ama bos fakat bu arada yeni astra var 45 lira ve dolu simdi olayın diger yönü bos ww mi dolu opel mi yada dolu bravomu. YAni muadillerine bakmak lazım astra var kende ben bravo almam. üstelik 2 el satısında her zaman astra daha cok tercih edilecektir bu kesin
yalnız opelin çıkardıgı arızalarda meşhurdur
ilk arabam vectraydı arıza ışığı hiç sönmedi fazlasıyla masraf çıkarıyordu
arkadaşımın astrası 1.ayında sunrooftan su aldı ve sonra elektrik arızaları bitmedi
başka bi tanıdıgın astrası easytornic ve elektornik arızalardan hiç kurtulmadı
ve benzeri çok arıza bulabilirsiniz internette her aracın arızaları mevcut ama opelin bi basamak üsttedir benim bildiğim kadarıyla
2.el piyasasına bişey diyemem ama sırf satılıyor diye de 0 araç almam
ne bravo ne astra kullandım fiyatları bribirine yakınsa astrayı tercih ederim ama yukarıda 35 lira civarında dizel bravodan soz ediliyor iste orada da astra mı bravo mu sorusu sorulsa bu sefer fiyat acısından bravo derim. ama 3 bin lira fark olursa astrayı tercih ederim. tammaıyla cep meselesi
bnde opel vectra almaya niyetlenmiştim ilk zamanlar ama elektronik arızalarının çok olduğunu duyunca almadım erdemin söylediği doğrudur
bu arıza meselesi tarıtsmaya acık bir konudur. hemen hemen her aracta mevcuttur fazlalıgı tartısılır tabi. OPelin eksi bir yönü ise servisin ve parçalarının pahalı olduğunun söylenmesidir ama benim tercihim her zaman fiyatı uygun olandan yana olacaktır.
Erdem Bozdağ
08/01/2011, 22:36
kesinlikle göreceli bi kavram hiç bir lafım yok sadece arabalaraolan ilgim,tüm aile arabalarının bakımlarına götürmem,1.5 seneye yakın otomotiv sektorunde calısmam sonucu bir ortalama alarak benım vardıgım kanı opelin daha fazla arıza veren bir araç oldugur yoksa dizaynına,imajına,marka değerine bişey diyemem.bence tercih yaparken fiyatın yanında kalite endeksini de ekleyin zaten genelde artık testler Fiyat/Kalite parametresine göre yapılmaktadır.
opel astra da en bilindik arıza easytronic arızasıdır herhalde....
rodopian16
08/01/2011, 23:36
Astra da Bravodaki konfor yok
hocam emin misin?
konfor derken neyi kastettin?
ykaya1983
08/01/2011, 23:37
kesinlikle golf bu parayı hakedecek bir araç değil. arkadaşlar dsg şanzuman demiş ama ne problemler duyduk bu şanzuman hakkında..her iki araçta belli kriterlere göre değerlendirilir..donanım ve ekonomiklik performans olarak bravo denebilir..şahsi fikrim olarak golfü sadece ikinci el piyasası olarak avantajlı görürüm onun dışında gözümde koca bir sıfır golf. çünkü marka takıntılı yurdum insanı olduğu sürece bu araba pahalı demekki kaliteli mantığı üzerine kurulmuş düşünce yapılarıyla satar. malzeme kalitesinide çok iyi biliyoruz..tasarım/estetik yönünden de her türlü bravo üstün..keyifle binilecek bir araç 120 lik skylı bir bravoyu altıma alır üzerine tanımam. boş beygire bineceğime eti güzeli alır tepe tepe kullanırım:D
Önyargılardan uzak gerçekçi yorum budur.Beğenmediğim yorumlardaki mantık şu Fiyatı fazla=kalite
yalnız bravonun dizaynı digerlerinden kotu . arabda anlam veremdigim bir eksiklik var yani baktıgımda bravonun bir eksikligi var daha yuksek jant kulalnınca o goruntu bozuklugu gidermi bilmiyorum ama tip olarak bi eksiklik var ama ne
mustaface74
09/01/2011, 02:14
Astranın eski kasasını ancak alırsınız bravo fiyatına. Yeni kasanın benzinlisi 42 filan. Eski kasa ve yeni kasa astrada da gp de kullanılan 95 hp ye yükseltilmiş multijet motor var. Bravo ise 105 hp ve tork 290. Dizelde astra bravonun yanına yaklaşamaz.
2001 den 2009 a kadar fiat brava kullandım taş gibi arabaydı. Astra %20 daha pahalıydı o zaman. Şimdi aynı fiyata verseler yine gider Brava alırım.
Konuyu kısaca okudum.
Golf bravodan kalitelidir iyidir hoştur ama fiyatını hak etmiyor.Bildiğin soygun.Hem DSG uyumsuz 1,6 dizelle.Hem golf parasınada passat alınıyor bunu da hatırlatayım.Ha derseniz para bende zibil çekin altınıza manuel golfu paşa paşa gezersiniz:D
İkisi arasından tartışılmaz bravo.Genel olarak Titanyum focusda düşünülebilir.
evet golf pahalı ama bravodan bi gömlek üstte. satarken cabuk satarsın. ic kalitesi yol tutusu daha iyidir eminim. tabi tasarımda cabası. ama dedigim gibi 35 e bravomu 43 e golf mu dersen ee golf otomatikmen devre dısı kalıyor
opexturk
10/01/2011, 18:17
bbence bravo'nun spor paketi seni fazlasıyla tatmin eder en baktığımda bravo spor paket bütün ekstralar var hatta skydome bile vardı eksiksizdi 45 bin tl fiyat aldım golf de ise 53 bin tl demişlerdi full paket için bence bravo kasa olarak çok gösterişli golf alırsan tek tesellin vw kullanıyorum dersin ancak bravo seni baştan aşağı her yönüyle tatmin eder kaldı ki 1.6 120 hp performans olarak çok iyi...kötü yanı ise golf bravoya oranla daha az değer kaybeder...ama bravo pişman etmez
Delidavsan
10/01/2011, 18:30
Kalite olarak tabii ki Golf fakat DSG şanzuman dediğinde bir dur derim.
Sıfır aracında şanzıman değişen, 2 sefer şanzıman değiştirip 50 milyara yakın masraf çıkan adamlar tanıyorum. DSG şanzıman iyileştirilmiş olabilir son zamanlarda ama okuduğum ve şahit olduğum o kadar sorun var ki aman diyorum, aman.
arkadaşlar ben dsg şanzmıanın ne olduğunu bilmiyorum. normal şanzımandan cok mu üstün nedir farkı daha az yakıt tuektimi mi sağlıyor yada ömür boyumu kullanılıyor. bunu sormaktaki amacım dsg yi birçok arkadaş çok beğeniyor yani neyi beğeniliyor faydaları neller onu merakettğimden soruyorum. bir diğer konu ise biraz konu dısı olacak ama vw en baz dizeli43600 bombos arac hiçbirşey yok esp cruze eksik. ama opel in 47 civarında dolu dizeli var belki 45 e de alabilrsin . bravonun en dolusu 45 ise opelle kıyaslarım bu sefer
Honor COOPER
11/01/2011, 12:59
45000 e aldığın opel 1300kg ve 95 hp.gelen geçer tokatlar o kasa o motor astrayı.
audi de de dsg benzeri bir şanzıman kullanılıyor (aynısıda olabilir) 7 ileri bir şanzıman olduğu için yakıt tasarrufu sağlıyor ve vites geçişleri çok rahat asla hissedilmiyor...
Biraz erken açıyorum konuyu, aracı ne zaman alacağım tam belli değil ama :shifty: 2011'in ilk 7-8 ayı içerisinde olacağını umuyorum :D
evet..
ne diyorsunuz ??
"objektif" fikirlerinizi öğrenmek istiyorum :evet:
1.6 MJ 120HP Dynamic Plus Dualogic Safety Kit + Assist Kit Bravo mu ??
1,6 TDI 105HP Comfortline DSG Golf mü??
ön kabuller:
1- Bravo'nun tam anlamıyla bir Fiyat/Performans ürünü olması ve devasa fiyat avantajı (10.000 TL'den birazcık fazla)
evet..yorumları alalım! :rofl:
Fiyat/performans oranlamasi yapilacak ise Bravo'nun birkac adim onde olacagi artik herkes taraan kabul edilmistir herhalde. Ama ben aradaki fiyat farkini onemsemiyorum diyorsan ki bu fiyat farki hakkinda cok guzel aciklamalar yapilmis, Golf tercih edilebilir. Golf guzel bir araba, bunu da tartismaya gerek yok ancak bende Golf'e o kadar para vermem.
Servis konusunu onemsiyorum diyor isen tercihin mutlaka bravo olmalidir. Volkswagen servislerinin musteri memnuniyetsizligi oldukca bilinen bir gercek. Fiat'ta yok mu, elbette var. Ama sahsim adina gonul rahatligi ile soyleyebilirim ki; ikinci fiat aracimi (Bravo) almamdaki etkenlerden birisi de Kavaklidere Servisidir.
Golf ile ilgili bir tecrubemi de anlatayim: Yakin zamanda 2010 model 22000 kmde bir 1,4 TSI Highline DSG'li araca bindim. Birde Fiat arabalar zamanla cok ses yapar derler. Arabanin her taraan takir-tukur sesler geliyordu. Meger benim Bravom ne kadar sessiz bir arabaymis... :innocent:
Bu arada olur da Golf alirsan haberim olsun; Golf ile de seni tokatlayayim... :dj:
emre 150 beygir aracla elbette tokatlarsın beni:)) ama aalırsam yinede tokatlaqşalım:) bu gidişle fiyatından dolayı pek alacak gibi değilim ama bakalım. bravonun en baz dizelini alıp ustune guvenlkik paketi atttırdık mı super olur
onur araba alırken hiç düüşünmüyorum beni geçerlermi geçmezlermi diye:)) sorun o değil zaten benim su an ki fireden aalışığım ben:)))
emre 150 beygir aracla elbette tokatlarsın beni:)) ama aalırsam yinede tokatlaqşalım:) bu gidişle fiyatından dolayı pek alacak gibi değilim ama bakalım. bravonun en baz dizelini alıp ustune guvenlkik paketi atttırdık mı super olur
Ben onu Oruc'a soylemistim aslinda, ama madem cok istiyorsun seni de bi ara tokatlariz.. :motorcu:
Fiyat/performans oranlamasi yapilacak ise Bravo'nun birkac adim onde olacagi artik herkes taraan kabul edilmistir herhalde. Ama ben aradaki fiyat farkini onemsemiyorum diyorsan ki bu fiyat farki hakkinda cok guzel aciklamalar yapilmis, Golf tercih edilebilir. Golf guzel bir araba, bunu da tartismaya gerek yok ancak bende Golf'e o kadar para vermem.
Servis konusunu onemsiyorum diyor isen tercihin mutlaka bravo olmalidir. Volkswagen servislerinin musteri memnuniyetsizligi oldukca bilinen bir gercek. Fiat'ta yok mu, elbette var. Ama sahsim adina gonul rahatligi ile soyleyebilirim ki; ikinci fiat aracimi (Bravo) almamdaki etkenlerden birisi de Kavaklidere Servisidir.
Golf ile ilgili bir tecrubemi de anlatayim: Yakin zamanda 2010 model 22000 kmde bir 1,4 TSI Highline DSG'li araca bindim. Birde Fiat arabalar zamanla cok ses yapar derler. Arabanin her taraan takir-tukur sesler geliyordu. Meger benim Bravom ne kadar sessiz bir arabaymis... :innocent:
Bu arada olur da Golf alirsan haberim olsun; Golf ile de seni tokatlayayim... :dj:
deme yaw!!
golf sahibi rallici filan değilse eğer; bir sıkıntı var demektir gerçekten!
sende bende memur adamlarız...fiyat/performans'a bakmayacaz da neye bakacaz Allah aşkına! :)
bir arkadaşıma golf alıyoruz da..bende onun rüzgarından etkilenmişim anlaşılan!
Allah'tan çabuk normale döndüm! :P
c segmentinde su anda arac alacak olsam bravodan gerisi yalan.bir kere insan tipine bakar aracın bravo haric asırı tipsiz diger araclar....kacarıda yok ayrıca....
Otohaber - 'En Gvenilir Otomobil Portal' - alfagiulietta1 (https://www.otohaber.com.tr/fotohaber/dergidebuhafta/yilin_en_iyi_otomobilleri?page=23)
BİRDE BUNA BAK URAL.
Otohaber - 'En Gvenilir Otomobil Portal' - alfagiulietta1 (https://www.otohaber.com.tr/fotohaber/dergidebuhafta/yilin_en_iyi_otomobilleri?page=23)
BİRDE BUNA BAK URAL.
abi ben julyeti c sınıfından saymıyorum..sayanlada işim olmaz sanat eseri yemin ederim
Kronokrator
12/01/2011, 00:29
DSG: direct shift gearbox
bu şanzımanın benzinde tasarruf ettiğini ve geçişlerin çok yumuşak olduğunu duymuştum.
bununla beraber dsglerde bir kaç bin km sonra ses gelmeye başlar .. bozulması muhtemel. ve arıza yapması durumunda eğer kullanıcı hatası söz konusuysa (ki servis öyle der muhakkak) o zamn araba fiyatına şanzıman parası isteyebilirler. bence uzak durulması gerekir.
Romeo_er2
12/01/2011, 01:33
tabikide golf..fiyat konusunda bişey diyemem ama biri vw biri fiat sormaya gerek yok ;)
c segmentinde su anda arac alacak olsam bravodan gerisi yalan.bir kere insan tipine bakar aracın bravo haric asırı tipsiz diger araclar....kacarıda yok ayrıca....
Okuduğum en komik yorum. Bravo ile Golf' ü kıyaslamak bile bir hatadır.
Tip konusu zevke göre değişir ama işçilik, kalite zevke göre değişmez.
Bravo parasını asla hakeden bir araba değil.
Fırat, ancak zevki de kalite, performans, tüketim, donanım, güvenlik, tasarım gibi kriterler etkiler.Yani birisi sadece iç mekan kalitesi biraz daha iyi diye Golfü seçer; bir başkası tasarımı kötü der Golfün ve Bravoyu beğenebilir ya da dsg daha iyi der Golfü seçer, Bravo nun dizeli daha iyi der Bravoyu seçer.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Ancak zevke göre değişmeyen gerçek Golf ile Bravonun birebir aynı sınıf araç olduğudur..
Boyut olarak aynı sınıf olabilir.Ama malesef boyutlada olmuyor bu iş. Ona bakarsak Linea' da sözüm ona C sınıfı. Göz var nizam var. İç mekan kalitesi Golf' te biraz daha fazla demişsiniz ama bende sadece birazmı ? diye sormak istiyorum. Daha dün Bravo' nun içini tekrardan inceledim. Sadece görüntü gerçekten gerisi hikaye. Göğüslükteki biraz yumuşak plastikten ziyade gerisi yalan. Otomatik vitesin olduğu yerdeki plastik malzeme elleyince sağa sola oynuyor. Bu kadar olmaz yani.
boyut olarak aynı sınıf olabilir.ama malesef boyutlada olmuyor bu iş. Ona bakarsak linea' da sözüm ona c sınıfı. Göz var nizam var. Iç mekan kalitesi golf' te biraz daha fazla demişsiniz ama bende sadece birazmı ? Diye sormak istiyorum. Daha dün bravo' nun içini tekrardan inceledim. Sadece görüntü gerçekten gerisi hikaye. Göğüslükteki biraz yumuşak plastikten ziyade gerisi yalan. Otomatik vitesin olduğu yerdeki plastik malzeme elleyince sağa sola oynuyor. Bu kadar olmaz yani.
valla fırat kardeşim yorumlarında gördüğüm sadece marka düşmanlığı.
Golf güzel arabamı evet,kaliteli arabamı evet. O zaman soruyorum neden insanlar vw'den başka markaları tercih ediyorlar.
Bu sadece kalite ve görsellikle olmuyor demek,ben neden polo almadıysam,sebeplerim varsa, başka insanlarında başka sebepleri var.
Burada birtek arabadan anlayan siz değilsiniz bunu anlamanız lazım.
bravonun parasını hak etmediğini söylemişsiniz peki golf hak ediyormu bir oto dergisinde parasını en çok hakeden araç bravo seçilmişti yanlış hatırlamıyorsam fiyat/performans oranı eğr golfe 10000 tl fazla verip bu araç parasını hak ediyor diyorsanız o senin görüşün bence bravo parasını hakeden bir araba lineaları gerçekten beğenmiyorum ama türkiyede üretilen araçlarda bir plastik sorunu olduğu düşüncesindeyim fluence ve megane3 tede böyle
Bravo ile Golf aynı segment araçlar diye biliyorum, Bravo'yu ya da Golf'u beğenmiyor olabilirsiniz ama bu iki aracın kıyaslanabilirliğini değiştiremez...
Bravo'nun parasını hak etmediğini kabul etmiyorum. Hadi işçilik ve kalite meselesini geçtik, Bravo sırf standart donanım ve güvenlik olarak bile parasını sonuna kadar hak eden bir arabadır.
Boyut olarak aynı sınıf olabilir.Ama malesef boyutlada olmuyor bu iş. Ona bakarsak Linea' da sözüm ona C sınıfı. Göz var nizam var. İç mekan kalitesi Golf' te biraz daha fazla demişsiniz ama bende sadece birazmı ? diye sormak istiyorum. Daha dün Bravo' nun içini tekrardan inceledim. Sadece görüntü gerçekten gerisi hikaye. Göğüslükteki biraz yumuşak plastikten ziyade gerisi yalan. Otomatik vitesin olduğu yerdeki plastik malzeme elleyince sağa sola oynuyor. Bu kadar olmaz yani.
2008 model (2010 trafiğe çıkışlı) Bravomda o bahsettiğiniz yerdeki parçalarda (arabam otomatik değil ama az çok aynı parçalar kullanılmıştır) hiçbir oynama yok. Söylediklerinizin aksine, benim aracımda plastik malzeme oynaması ya da ses yapması durumu neredeyse hiç yok...
Ben Bravo'nun iç mekan kalitesinde Golf'ten daha iyi olduğunu idda etmiyorum, ikisinin de kendine göre artıları ve eksileri mutlaka vardır. Ama sizin bahsettiğiniz kadar kötü bir işçiliğe sahip olmadığını, her ne kadar Bravo kullanıcısı olsamda, gönül rahatlığı içinde söyleyebilirim.
Bir önceki sayfada bende Golf ile ilgili tecrübemi yazmıştım, bana göre de Golf Bravo'ya göre daha fazla ses yapıyor...
Fırat, segment olarak aynılar.Boyut-kalite-donanım olarak aynı sınıftalar dünyada kabul görmüş otomobil sınıfları açısından.Tamam, bence de Golf iç mekan olarak daha kaliteli.Ancak arada dağlar kadar da fark yok.Tabi bir de aynı sınıfın premiumları var.Bravoyla bir A3, Mercedes B, BMW1 karşılaştırılamaz; ancak 308, Megane, Golf, C4, Bravo ve daha birçok model birbirlerine göre bazı üstünlükleri olsa da birçok açıdan aynı durumdalar.Bu modellerden birisini çok üstün görüyorsak emin ol ki bunun kaynağı sadece beğeni ve bu beğeniyi de çok defa etkileyebilen marka imajıdır.
Birçok Avrupa ülkesinde Golfle rakip kompaktlar arasında aynı donanım ve motor seçeneklerinde arada en fazla birkaçyüz euro oynarken Türkiyede Golfle diğer araçlar arasındaki fark çok daha fazla maalesef.
Golfün daha kaliteli olduğunu kabul etmekle beraber neredeyse boş bir Golfle dolu bir Bravoyu aynı fiyata alabiliyorsak parasını esas hakeden araç Bravo olmakta bence...
mesut eyvaz
14/01/2011, 00:47
Golf Golf tür ama c sınıfı araç almak istediğimde ilk tercihim bravo olacaktır onuda söyliim
SKELETER
14/01/2011, 02:03
Fanatik Golfcüler olmasa o parayı yavaş alsın VW. Adamlar körü körüne bağlı ne desen boş. Yakında Golf mü Mercedes mi derlerse şaşırmam.
sezerism
14/01/2011, 02:09
Kardeş ben derim ki boşver almanları gel. Yeni gelecek multiaırlı bravolardan al bak keyfine .
Ben parasına birşey demiyorum ki. Zaten her zaman VW' nin Türkiye' de Doğuş Oto' dan dolayı hep daha fazla paraya satıldığını, hakettiğinden fazla para istendiğini dile getiriyorum. Buda insanların VW almak için artık nerede ise Doğuş Oto' nun kapısında yatacak olmasından kaynaklanıyor. Ama bu durum Bravo' nun Golf' ten kalite olarak bir gömlek aşşağıda olduğunu değiştirmiyor. Yarın gidin bir Bravo' yu inceleyin sonrada gidin bir Golf' ün içini adam akıllı inceleyin. Objektif bir şekilde tavanını, içini, göğüslüğünü v.s bir gözden geçirin. Bravo' nun içinde daralıyorsunuz. Heleki arka koltukta otururken. Golf' teki tokluğu Bravo' da asla bulamazsınız. DSG konusuna hiç girmiyorum bile. Marka düşmanlığı yapmıyorum ama bu markayı sevmediğimde bir gerçek. Sokağa atacak o kadar paranız varsa alın. Para sizin, keyif sizin. Ben olsam 40.000 TL paraya gider 2006 BMW 3.16i alırım. Paşa paşa binerim.
İlla sıfır ve dizel alacaksam Toyota seçerim.
SezginKorkmaz
14/01/2011, 14:15
''Kadın da Rus, arabada Alman. Gerisi yalan.'' boşuna dememişler :)
Ben parasına birşey demiyorum ki. Zaten her zaman VW' nin Türkiye' de Doğuş Oto' dan dolayı hep daha fazla paraya satıldığını, hakettiğinden fazla para istendiğini dile getiriyorum. Buda insanların VW almak için artık nerede ise Doğuş Oto' nun kapısında yatacak olmasından kaynaklanıyor. Ama bu durum Bravo' nun Golf' ten kalite olarak bir gömlek aşşağıda olduğunu değiştirmiyor. Yarın gidin bir Bravo' yu inceleyin sonrada gidin bir Golf' ün içini adam akıllı inceleyin. Objektif bir şekilde tavanını, içini, göğüslüğünü v.s bir gözden geçirin. Bravo' nun içinde daralıyorsunuz. Heleki arka koltukta otururken. Golf' teki tokluğu Bravo' da asla bulamazsınız. DSG konusuna hiç girmiyorum bile. Marka düşmanlığı yapmıyorum ama bu markayı sevmediğimde bir gerçek. Sokağa atacak o kadar paranız varsa alın. Para sizin, keyif sizin. Ben olsam 40.000 TL paraya gider 2006 BMW 3.16i alırım. Paşa paşa binerim.
İlla sıfır ve dizel alacaksam Toyota seçerim.
Bu da benim sokaga attigim param: :dilcikartma:
https://forum.grandepuntotr.com/garaj/16588-bravo-sport-bu-renk-ankarada-tek.html#post303201
5 yıldır Grande Punto kullanıyorum. Hiç Bravo kullanmadım. Almayı düşünüyordum, hatta bu hafta başında kapora verecektim ancak şu üretimden kalkacağı açıklandığı için vazgeçtim. 2000 yılından bu yana evimizde hep VW oldu. Bora oldu, Jetta oldu, Passat oldu. En yakın arkadaşlarımdan birinin yeni kasa Polo'su var. Onu da epey bir kullandım. Demek istediğim her iki markayı da detaylı olarak karşılaştırabilme şansım oldu.
Şu bir gerçek ki, evet VW ve FIAT arasında kalite farkı var. Maalesef bu böyle. Kim derse ki FIAT, VW'den daha kaliteli, arabadan anlamıyor derim. Ama konu, mantıklı ve fiyatına göre alınabilir bir marka hangisi denirse o zaman FIAT derim. Ya da fiyatını hangisi daha çok hak ediyor denilirse, yine benim tercihim FIAT'tan yana olur.
5 sene boyunca kendi aracım bana, bakımları dışında hiçbir masraf çıkartmadı. Bu anlamda çok memnun kaldım. Ama elbette zaman zaman tıkırtısı da kulağıma çalındı, bazı yerlerinin oynaması da. Ama baktığımda bu fiyata alabileceğim en iyi araba Punto idi.
Daha önce de yazdım. Paranız varsa VW iyi bir tercih. Aracın tokluk hissi, kalite hissi, malzemeleri, sağlamlığı genel anlamda FIAT'tan ya da diğer aynı sınıf araçlardan bir gömlek üstün. Bu böyle. Ama derseniz ki, aradaki fiyat farkını karşılayacak kadar mı, bu kişiden kişiye değişir. Ben param olsa veririm, bir başkası vermez. Ne veren yanlış iş yapmıştır, ne de vermeyen.
İnsanların eski algıları yüzünden FIAT'a karşı bir önyargı var. Uzun zamandır bu markanın bir modelini kullanan biri olarak bu algının çok yanlış olduğunu söyleyebilirim. Şu an Bravo'nun sınıfında Golf hariç, Bravo'ya tercih edebileceğim hiçbir araba yok. Benim şahsi fikrim bu yönde.
Bazı arkadaşlar Toyota demişler. Zevk meselesidir ancak ÖTV indiriminden dizel otomatik bir Coralla alan arkadaşım şu an satmak için gün sayıyor (kredi borcu var hala). Malzeme kalitesi Bravo kadar değil, motoru zaten söylemeye gerek yok. Sadece adı var. Özellikle Toyota'nın son yıllarda kalitesinde önemli bir düşüş yaşadığını düşünüyorum. Hala eski mirasını kullanıyor ve daha ne kadar kullanabileceği de soru işareti.
Kısaca eğer param varsa ben bu ikili arasından Golf'ü seçerdim. Bravo alan kişiyi de sınıfında güzel bir araba almış diye tebrik ederdim. Sadece markası FIAT diye bir anda tü-kaka yapmazdım. Ama hiçbir zaman da FIAT kullanıyorum diye, FIAT, VW kadar kalitelidir diyerek bir marka fanatikliği de yapamam.
Bu da benim sokaga attigim param: :dilcikartma:
https://forum.grandepuntotr.com/garaj/16588-bravo-sport-bu-renk-ankarada-tek.html#post303201
ankarada tek-mek..ama nereye kadaaar!! :dilcikartma::dilcikartma::dilcikartma:
2011'de (Allah izin verirse) bu ifade artık "Bu renk-ankarada-tek" değiiiil
"Bu renk-ankarada-iki taneden biri" olacak! :prop0000:
dagored efendiii! :fish0000:
ankarada tek-mek..ama nereye kadaaar!! :dilcikartma::dilcikartma::dilcikartma:
2011'de (Allah izin verirse) bu ifade artık "Bu renk-ankarada-tek" değiiiil
"Bu renk-ankarada-iki taneden biri" olacak! :prop0000:
dagored efendiii! :fish0000:
Artik tek degil(mis) ama bu renk... :noexpression:
05 plakali bir tane daha sport var, hadi o arac plakasindan kaybetti diyelim. Ama bir tane daha varmis mavisinden, ben henuz goremedim ama bravo forumda gorenler olmus...
Hadi insallah, Allah gonlune gore versin diyim ben...
Al bir an once de rahat rahat kapisalim... :rambo::rambo:
KaMiKaZe
14/01/2011, 17:24
zaten artık tek değil bildiğim kadarıyla birkaç tane oldular bile :D
bu arada oruç kararını vermiş önden modifiyeye bile başlamış :D
zaten artık tek değil bildiğim kadarıyla birkaç tane oldular bile :D
bu arada oruç kararını vermiş önden modifiyeye bile başlamış :D
hşşş!!!
dur be orhan! 8C
bu sefer orjinal takılacam...yan sanayi..çin-çon hiçbirşey bulunmayacak!:surfing:
KaMiKaZe
14/01/2011, 17:39
aman abi sanayiden uzak dur :D
narkoz30
14/01/2011, 22:12
Bravo kullanıyorum zaten ama GOLF diyorum Bravo kötü mü hayır hiç kötü değil kötü olan Türk insanındaki Alman sevgisi yani tamamen duygusal 2. el değeri falan filan işte oraları öyle. Ne tuhaf bi yorum oldu. :)