Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto sorunları & eleştiriler - Lütfen herkes sorunlarını yazsın

Sayfa : 1 2 3 [4]

gorillaz
18/06/2016, 13:41
Merhaba ,

Benim beklentim ne aşırı hız nede aşırı tasarruf orta duzey isimi gorur ve ayrica otomatikle ilgili forumda guzel yorumlar gordugum icin dusunmustum tad vermez anlasilan ..

Kendi aracım üzerinden konuşmam gerekirse 1.4 8v,performans yok ama az yakıyor. Size onerebilecegim arkadaşların yorumlarına gore hatırladığım kadarıyla 90hp'lik dizeller ya da 105hp'lik multiairler sizi tatmin eder.
Sizin beğendiğiniz bir model varsa ve bir bütçe belli ise öyle konuşmak daha mantıklı olur.
Örnek vermek gerekirse modeller üzerinden
33542
Bu benim aracım
33543
Bu Evo modeli
33544
Bu da yeni kasa Punto..

Motor be bütçe size kalmış Burak hocam. Sanırım Ankaradasiniz,musait olduğunuz vakit aracımı her daim test edebilirsiniz :)
Saygılar ...

Sent my iPhone using

sinaga
19/06/2016, 01:27
Eleştiri:
Arkadaşım 2007 polo'sunu 32 bin liraya satarken ben 2012 model punto mu 32-33 bine satmam/satmak zorunda kalmam. Geri kalanı 10 numara araç.

arazibrahim
08/07/2016, 15:50
Merhaba arkadaşlar , 2009 model aracım 167,000 Km ulaştı. Ben 150,000 Km de aldım aracı. Son 3 aydır tümseklerde ve engebeli taşlı yollarda giderken aracın ön tarafından çın çın sesler geliyor yani motordan gelmediğine eminim. Bir kaç kişiye sordum amortisörlerden geldiğini söylediler ama sanmıyorum. Birde aracı aldığımdan beri detay bakım yaptırmadım yağ su filtre balata fren telleri akü haricinde ekstra zincir motor bakımı yaptırmadım. İlk kez Uzun yola çıkacağım yarın acaba nasıl bir bakım gerekir. Tecrübelerinizi bekliyorum. Hayırlı günler.

arazibrahim
08/07/2016, 15:55
Merhaba, 1.soruna istinaden cevap veriyorum. Aracı kaldır biraz ön kaputun altından yatıp bak orada geçen egzos ve hava boruları var onlar tam yerinde olmadığını ve araç kalktığında ve vites değiştirdiğinde birbirine çarparak ses çıkarttığını göreceksin. şu an aynı sorun bende var. ustana götür söyle buradan diye onları bir sabitlesin ses çıkmayacağını görürsünüz. Naçizhane tahmin ettiğim için söyledim bir bakın isterseniz.

Ezeldenberi
08/07/2016, 16:32
Merhaba arkadaşlar , 2009 model aracım 167,000 Km ulaştı. Ben 150,000 Km de aldım aracı. Son 3 aydır tümseklerde ve engebeli taşlı yollarda giderken aracın ön tarafından çın çın sesler geliyor yani motordan gelmediğine eminim. Bir kaç kişiye sordum amortisörlerden geldiğini söylediler ama sanmıyorum. Birde aracı aldığımdan beri detay bakım yaptırmadım yağ su filtre balata fren telleri akü haricinde ekstra zincir motor bakımı yaptırmadım. İlk kez Uzun yola çıkacağım yarın acaba nasıl bir bakım gerekir. Tecrübelerinizi bekliyorum. Hayırlı günler.

İbrahim bey,peki enson nezaman 10bin bakımı yapıldı.
Ses için aracı lifte kaldırıldığında heryerini iyice kontrol ettiriniz. illaki gevşeme yapmış biryerler olur . Hiç gitmemiş iseniz bir rot-balans ön düzene götürün.
Lastik havaların kontrol ediniz.
Mazot olarak kaliteli ve güvenilir yerden kullanınız.
Dizel aracım da yağ değişimini 7-8bini geçirmeden yaptırırım sizede tavsiye ederim, hemde sizin yüksek km. Eğer triger zincir değişimi yakın zamanda düşünüyor iseniz yağ değişimini aynı anda yapmak maliyet açısından iyi olur.
Vaktiniz varsa bir egr temizliği yaptırınız.
Isterseniz Würth enjektör temizleyici atın motor uzun yolda temizlik yapsın.

arazibrahim
08/07/2016, 17:04
İbrahim bey,peki enson nezaman 10bin bakımı yapıldı.
Ses için aracı lifte kaldırıldığında heryerini iyice kontrol ettiriniz. illaki gevşeme yapmış biryerler olur . Hiç gitmemiş iseniz bir rot-balans ön düzene götürün.
Lastik havaların kontrol ediniz.
Mazot olarak kaliteli ve güvenilir yerden kullanınız.
Dizel aracım da yağ değişimini 7-8bini geçirmeden yaptırırım sizede tavsiye ederim, hemde sizin yüksek km. Eğer triger zincir değişimi yakın zamanda düşünüyor iseniz yağ değişimini aynı anda yapmak maliyet açısından iyi olur.
Vaktiniz varsa bir egr temizliği yaptırınız.
Isterseniz Würth enjektör temizleyici atın motor uzun yolda temizlik yapsın.

Teşekkür ederim çok sağolun.

GKHN
11/07/2016, 13:59
Merhaba arkadaşlar, son bir haftadır direksiyonu tam çevirdiğimde uğultu,sürtme ve kütürdeme karışık ses gelmeye başladı. Birde park etme esnasında kısa manevralar yaparken birden direksiyon çok sertleşiyor ve geçiyor sertleşme esnasında hız göstergesinde ibre fırlıyor anlık bir durum ama ilerde daha da kötüye gidebilir. Bu konularda tecrübe edinmiş arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Ezeldenberi
11/07/2016, 14:47
Sorununuz meşhur CİTY arızası bu konuda formda bir çok konu mevcut. Acilen Fiat servisine giderek arıza tespiti yaptırınız.

watersx
26/07/2016, 13:33
performans için yazılım ile güç yüklemesi yapabilirsin..

kimki
08/08/2016, 01:19
dışarıda sordum bana direksiyon kutusu ve city arızası dediler. servis direksiyon kutusu değişecek dedi.. 1500 lira dedi... ne yapayım... direksiyon kutusuda üretim hatası olduğu için ücretsiz mi değişmesi gerekiyor...

Castell
02/09/2016, 11:50
dışarıda sordum bana direksiyon kutusu ve city arızası dediler. servis direksiyon kutusu değişecek dedi.. 1500 lira dedi... ne yapayım... direksiyon kutusuda üretim hatası olduğu için ücretsiz mi değişmesi gerekiyor...

Aracınızın garantisi bittiyse direksiyon kutusu ücretsiz değişmez ama city servo motoru ücretsiz değişebilir....... İkisini beraber değiştirtirseniz mutlaka 1.5 direksiyon kutusunu ödemeniz talep edilir....... Yine de başka servislere de danışın her servisin tutumu farklıdır....

burhan9132
24/10/2016, 09:34
İyi günlerç Aranıza yeni katıldım. Aracım 2011 m.jet Grande Punto Dynamic. Aracımın ara sıra gece farları açıkken farlar bir kaç saniyeliğine gidip geliyor. Bu durum başıma 2 sefer geldi muhtemelen başka zamanlarda da gelir. Ama sık yapmıyor ayda yılda bir. Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Daha önce böyle bir sıkıntı başına gelen oldu mu?

Ezeldenberi
24/10/2016, 13:32
Aynı sorunu son altı ayda üç dört defa gece sinyal verirken benim araçta farları kırpma şeklinde yaptı. Sorun sinyal kol ünitesinden kaynaklı, komple gidene kadar yaptırmayı düşünmüyorum.

burhan9132
24/10/2016, 17:17
Hocam ben de çok kafama takmamaya gayret ediyorum ama yolculuklarımı ben genelde gece yapıyorum ve bazen çok süratli gittiğim oluyorum. allah muhafaza bir sollamam v.z durumlarında far giderse maazallah kaza yapma riskimiz var. İnternetten araştırdım 300-400 lira civarında ünitenin fiyatı. Hayatımızdan önemli değil, bence siz de meselenin üstüne eğilin derim hocam hayatibi tehlike yaratabilir.

volkan1065
24/10/2016, 17:49
Sinyal kol uniteniz değilştirmeniz gerekli. Hafife alınabilecek bir durum değil. Işık olmayan virajlı bir yolda kesilirse kendi canınıza ve malınıza hatta bunu geçtim karşıda insan yada hayvana zarar verebilrisiniz. Bence böyle bir sorununuz varsa hemen yaptırın. bunun gibi bir sorun ile renault 9 RNi modeklde başıma geldi allahtan bayır yukarı ve virajlı yanı hızım azdı şehirlerarası yolda. Hemen durdum. Duramasaydım su kanalına düşmeme 1 mt kaldı.Zifiri karanlıkta birden hersey kayboluyor.

burhan9132
24/10/2016, 21:33
Aynen hocam ben de ilk fırsatta bir oto elektrikçiye ya da fiat servisine gidip duruma müdahale edeceğim.

igny
15/11/2016, 16:49
ne yok ki lanet ettirdi.Yaka silktim

156
07/12/2016, 18:11
Selamın aleyküm arkadaslar
1.4 Fiat punto grande yarı otomatik araba aldım
Fakat aracımı otomatikte kullanırken yolda N moduna geçiyor kendılığınden
Ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?
Cevap veren arkadaslara teşekkurler

Kadyr
19/01/2017, 21:45
merhaba aracım 2012 easy. menüde corner light var aktif olduğu halde çalışmıyor acaba aracımdamı yok yalandanmı yokmuşlar menüye bilgisi olan varmı

volkan1065
19/01/2017, 21:56
direksiyonu sağa cevirince yadasola cevirince sis lambaları yanar. Sizinkinde yanmıyormu.

Kadyr
19/01/2017, 22:46
direksiyonu sağa cevirince yadasola cevirince sis lambaları yanar. Sizinkinde yanmıyormu.

yanmıyor malesef.dururken denedim yavaş hızdada baktım yanmıyor nedense. ama menüde aktif

khanjar
20/01/2017, 13:44
benim aracımda da kalkarken ve yavaşlarken durmaya yakın sarsıntı oluyor.
evo 1.4 dualogic lpgli

LG-D855 cihazımdan gönderildi

seyyahseyyah
20/01/2017, 14:25
aracınızın sadece önlerinde kar lastiği varsa kesin arkası atar...4 tekere kar lastiği takın..punto şu ana kadar kullandığım en iyi viraj alan arabalardan biri...

hakaniko
20/01/2017, 15:31
2012 punto easy aracımın sağ arka kapısı bazen dışarıdan açılmıyor. İki kol da sert ve son raddede açılıyor. Forumda bununla alakalı bir yazı okumuştum. Kollar değişmiş şeklinde. Durum nedir bilginiz var mı? Önceki sahibi kapının kilit mekanizmasını tutan mandallara elektrik bandı sarmış. O şekilde kullanmış. Sökmedim bende. Ancak geçen gün sağ arka kapı hiç açılmadı. Birkaç kere aç kapa yapınca düzeldi ama düzeldi dediğim eski haline geldi. Yani sert ve sonra açılıyor.

ozcncmz
20/01/2017, 15:45
Arkadaşlar.
araç 1.3 dizel. debriyaja basılı çalıştırdığım zaman. araç çalışıyor ve debriyajdan ayagımı alırken cırrrrrrt diye ses geliyor. bu normal mi ?
ne gibi bir problem olabilir.

Ezeldenberi
20/01/2017, 16:34
Bu ses vitese takılı iken mi geliyor. Yoksa boşta iken mi?
Şanzıman yağını bir kontrol ettirin.

ozcncmz
20/01/2017, 16:44
vites boşta. debriyaja basılı çalıştırıyorum. ayağımı çekerken cırrrt diyor hocam. şarj dinamosu ile alakalı falan olabilir mi.
iş çıkışı debriyaja basmadan çalıştırmayı deneyeceğim.

ozcncmz
23/01/2017, 10:29
debriyaja basmadanda yapıyor sesi ancak son zamanlarda bayağı azaldı. ustanın birine sordum marş dinamosu fln yağlanacak dedi o kadar.

Tracworld59
23/01/2017, 20:03
Aynen benimkife kırmızı arka tampon pembe gibi olmaya başladı iyice renk açıldı tampinu boyatmışın tutturamamışlar diyolar alakası yok orjinal tampon boya problemi var ön kaput benimde aynı nokta nokta taş vurukları

Tracworld59
23/01/2017, 20:09
Benimde tampon soluk kırmızı boya var dediler expere soktum orjinal dedi araba kırmızı renk

volkan1065
23/01/2017, 20:53
Benimde tampon soluk kırmızı boya var dediler expere soktum orjinal dedi araba kırmızı renk

Kırmızı puntoların hepsinde olna durum maalesef plastik aksamda bu şekilde solma yapıyor.

KHRMN33
03/02/2017, 09:22
Merhaba arkadaşlar bende Punto 2014 Model 1.2 69 bg sahibiyim. Araçta vites değiştirme var ancak dış ısı sıcaklık göstergesi yok. Sağ ve sol ayna altında herhangi bir çıkıntı da bulunmuyor. Sizce sonradan takılıyor mu?

dz9727
03/02/2017, 09:31
Gösterge hiç yoksa sensör sistemi takılıp tanıtılabilir .Fiat grubu araçlarda hazır tesisat varsa (vag grubu gibi ) işlemleriniz daha masrafsız ve hızlı olur

KHRMN33
03/02/2017, 09:38
Peki ben ne yapabilirim. Kendim yapabilir miyim. Ne gibi parçaları onerirsiniz. Göstergesi hiç yok. Bu sensörü nereden temin edebilirim.

dz9727
03/02/2017, 10:07
Sensör çıkma veya sıfır olabilir fakat tesisat hazır ise sensör ü bağlayıp kontağı açtığınızda araç algılayıp çalıştırır fakat tesisat hazır değilse serviste yaptırmanız daha doğru olur . Bu arada araç dijital klima mı ?

KHRMN33
03/02/2017, 10:20
Yok manuel klimalı.

dz9727
03/02/2017, 10:36
Ekran üç satırlı ise sistem yapılabilir yalnız tesisat hazır değilse serviste yapılmasında fayda var tesisat hazır ise siz de yapabilirsiniz sensör bulunması biraz zor olabilir . Servis yaparsa ayna değişimi yapar büyük ihtimal.

dz9727
03/02/2017, 10:38
Sizin için çok önemli değilse bence aracınızı fazla söktürmeyin ilerde problem çıkarabiliyor .

Kadyr
03/02/2017, 11:47
aracımda frene hafif dokununca arka sağ taraf kitliyor ayarsızmış gibi. ayar yaptırdım kampana yenilettim bir süre sonra yine aynı oldu. başka arkadaşa sordum arka fren merkezinden dedi ondada o şekilde olmuş. yarın bakalım servise garantiden değiştirebilecekmiyim.
birde bende amortisor toz körüğü ses yapıyor direksiyonu çevirince yay ile arada sıkışıyor sanırım dönemiyor tam.

dz9727
03/02/2017, 12:38
Bahsettiğiniz sorun bizde de var malesef buralarda birkaç ustaya gösterdim sorun merkez ama biz bunu yapamayız dediler çektirmeyi düşünüyorum servise.

Sizin ikinci sorun ise garanti varsa söyleyin onarım yaparlar .

Kadyr
03/02/2017, 13:17
Uzatilmis garanti var yarin soylicem umarim halledilir

dz9727
03/02/2017, 13:55
Hata giderildiğinde sorunun nerede olduğunu ve nasıl yapıldığını yazarsanız sevinirim servis uzak olursa çektirmeyi düşünmüyorum.

Kadyr
03/02/2017, 14:15
Hata giderildiğinde sorunun nerede olduğunu ve nasıl yapıldığını yazarsanız sevinirim servis uzak olursa çektirmeyi düşünmüyorum.

Bu arada sadece frenci bu işi yapar diye düşünüyorum. servis yapmassa kampanaları değiştirdiğim frenciye gidicem.

dz9727
03/02/2017, 16:00
Ben frenciye gittim 3 tane buralarda genelde eski sistem araçlar olduğu için yapmak istemediler. Sizin sorun kullanıma çok engel değil yani kullanılabiliyor anladığım kadarıyla.

Benim en çok korktuğum nokta bu sorunun aynısı eski aracimda oldu onda da fren merkezi zannettik sorun esp sisteminde çıkmıştı esp sağ arka lastiğe frene hafif bassam bile viraj alamıyorum sanıp ( düz yolda ) arka lastiğe fren uyguluyormuş baya yüklü ücretlere sebep olmuştu yinede aracımdan soğumamıştım :)

Kadyr
03/02/2017, 18:42
Bende esp yok ama virajlarda tehlikeli olabilir bir durum bu kitlendiginden dolayi. Bide ben takigim teknisyen adamim ariza varsa hemen mudahale edwrim

dz9727
03/02/2017, 19:11
Ben de müdahale edebilsem keşke :) fiat beklediğimden biraz elektronik sorunlu çıktı olmadık yerde esp kapanır,far ampul patlatır , marş almaz , fazla basarım motor arıza yakar henüz çözemedim bu aracı

Eski aracım 0 km den 260.000 km ye kadar sadece esp sorunu yüzünden servise gitti ( bakımlar hariç) çok özlüyorum onu :)

Kadyr
04/02/2017, 10:48
Arkafren icin servis circir ayar yapmiyor otomatik dedi. Bakalim duzelicekmi garantiden degisicek. Takozlar 60 binden sonra garantiye girmiyormus yaglanicak sadece

DrKubi54
04/02/2017, 12:55
Aracı çalıştırıyorum (çakışması normalden biraz uzun suruyor) motor arıza ışığı yanıyor ve devir tablosu hiç hareket etmiyor. Bir kaç açma kapama sonra normal olarak çalışıyor. Nedeni ne olabilir.

dz9727
04/02/2017, 15:01
1. Araç anahtarı tanımıyor olabilir . Lpg ise çalışıp gaz yemeyebilir.

2 . Mazot pompası ilk çalışmalarda yeterli basıncı sağlamıyor olabilir

3 . Gaz pedalınız ne kadar bastığınızı hesaplayamaz araç gaza az basmışsınız gibi anlayıp yavaş gidiyor olabilir.

4 . Krank devir sensörü yanlış ölçüm yapıyor dur ve araç krank sensörü nden bilgi alamadığı yada eksik bilgi aldığı için gaz yemeyip devir göstermiyordur .

5 . Biraz alakasız olucak ama akü kontrol edildi mi malum havalar soğuk fiat araçlar akü bitince yada azalınca beklenmedik arızalar çıkarıyor .

Benim tahminlerim bunlar . Geçmiş olsun sorununuzu en masrafsız ve kolay bir şekilde halletmeniz dileğiyle...

DrKubi54
04/02/2017, 15:35
Çok teşekkürler. Bunlardan biridir herhalde.

ozcncmz
13/02/2017, 13:41
Arkadaşlar araç aldığımdan sonraki, yaptırdığım işleri bilgi olarak paylaşıyorum.

1- Yakıt pompası sızdırması vardı araçta bilerek aldım. Netten araştırdığım kadarıyla pompanın revizyon yapılabileceği söylendi. bursa orhangazide tekniş otoya fiat servisine gittim. yakıt pompa değişimi + 10bin bakımı 750 lira fiyat verdiler.
o servisten tanıdık usta beni aradı ve bana birini yönlendirdi. yeni pompa ve 10 bin bakımı 600e yapacağını söyledi. bende 450 lira pompa 150 lira 10 bin bakımını yaptırdım. castrol 5-30 full sentetik yağ, yağ, hava ve polen filtresi değiştirildi. şuan sızdırma yok.
Burada not olarak; yakıt pompasından sızan yakıt motora bağlı 2" civarı bir plastik boru var ona damlıyor. zamanla sızan sıcak yakıt sert boruyu yumşatarak yırtıyor ve araç yolda kalıp motorda büyük hasarlar meydana geliyor. usta bana bu yakıt pompasını değiştirmedikleri için 8000 lira masraf açan motorların olduğu söyledi. Sızan yeri kontrol ettim ve gerçekten kuru kalan yere nazaran bariz yumuşaktı

2- şu araç çalıştırıken arada bir gelen jırrrrt sesi, onuda sordum. şarj dinamosunun yağlanması gerektiğini,
soğuk havalarda yapması normal yazın geçer, hiçbir şeye zararı yok boşuna masraf etme dedi. fiyat alamadım.

3- arabanın anahtarı aracı bazen açıp kapatmıyordu, dedim heralde pil bitiyor. saatçiye gittim. pili söktü ölçtü pil sağlam dedi. bu sefer araç hiç tepki vermemeye başladı. elle açıp kapatıyordum. anahtarı sıfırlamam gerek diye düşündüm nette yazan bilgileri denedim nafile. en son ustamı aradım anlattım. bir çilingire yönlendirdi.

adam söktü taktı lehimledi anahtar 10 metre civarından çalışıyordu.Yeni pil taktırdım mesafe uzadı. birde anahtarlık aldım. 30 liraya hallettim. eve geldim aracı stop ettim, ne olsa begenirsiniz tahmin ettiğiniz gibi anahtar çalışmadı. tekrar gittim. dedim usta böyle böyle. tekrar lehimledi falan denedik çalıştı. arabayı çalıştırdık kapatık anahtar çalışır vaziyete geldi. sebeb olarak devrelerin korozyona ugradığını falan söyledi.

mevcut masraflarım bunlardır. iç temizlik yaptırmak kaldı :)
Teşekkürler.

volkan1065
13/02/2017, 13:52
Arkadaşlar araç aldığımdan sonraki, yaptırdığım işleri bilgi olarak paylaşıyorum.

1- Yakıt pompası sızdırması vardı araçta bilerek aldım. Netten araştırdığım kadarıyla pompanın revizyon yapılabileceği söylendi. bursa orhangazide tekniş otoya fiat servisine gittim. yakıt pompa değişimi + 10bin bakımı 750 lira fiyat verdiler.
o servisten tanıdık usta beni aradı ve bana birini yönlendirdi. yeni pompa ve 10 bin bakımı 600e yapacağını söyledi. bende 450 lira pompa 150 lira 10 bin bakımını yaptırdım. castrol 5-30 full sentetik yağ, yağ, hava ve polen filtresi değiştirildi. şuan sızdırma yok.
Burada not olarak; yakıt pompasından sızan yakıt motora bağlı 2" civarı bir plastik boru var ona damlıyor. zamanla sızan sıcak yakıt sert boruyu yumşatarak yırtıyor ve araç yolda kalıp motorda büyük hasarlar meydana geliyor. usta bana bu yakıt pompasını değiştirmedikleri için 8000 lira masraf açan motorların olduğu söyledi. Sızan yeri kontrol ettim ve gerçekten kuru kalan yere nazaran bariz yumuşaktı

2- şu araç çalıştırıken arada bir gelen jırrrrt sesi, onuda sordum. şarj dinamosunun yağlanması gerektiğini,
soğuk havalarda yapması normal yazın geçer, hiçbir şeye zararı yok boşuna masraf etme dedi. fiyat alamadım.

3- arabanın anahtarı aracı bazen açıp kapatmıyordu, dedim heralde pil bitiyor. saatçiye gittim. pili söktü ölçtü pil sağlam dedi. bu sefer araç hiç tepki vermemeye başladı. elle açıp kapatıyordum. anahtarı sıfırlamam gerek diye düşündüm nette yazan bilgileri denedim nafile. en son ustamı aradım anlattım. bir çilingire yönlendirdi.

adam söktü taktı lehimledi anahtar 10 metre civarından çalışıyordu.Yeni pil taktırdım mesafe uzadı. birde anahtarlık aldım. 30 liraya hallettim. eve geldim aracı stop ettim, ne olsa begenirsiniz tahmin ettiğiniz gibi anahtar çalışmadı. tekrar gittim. dedim usta böyle böyle. tekrar lehimledi falan denedik çalıştı. arabayı çalıştırdık kapatık anahtar çalışır vaziyete geldi. sebeb olarak devrelerin korozyona ugradığını falan söyledi.

mevcut masraflarım bunlardır. iç temizlik yaptırmak kaldı :)
Teşekkürler.

Mazot pompa revizyonu şu an bo sch enjektör servislerin de 200-250 TL dir.

Kasnak problemi olur bilyalar bozulamadan baktırın.

Anahtar problemi anahtar kaynaklı değil sigorta kutusundaki alıcı devreden kaynakklı olabiliyor.

ozcncmz
13/02/2017, 13:56
@volkan1065

hocam direk pompayı değiştirdim. gereksizmiydi bilemiyorum.
hafta sonu gider şarj dinamosuna baktırırım inş.
anahtar şuan faal çalışıyor, bir problem olrsa sigrotaya baktırırım.

teşekkürler.

volkan1065
13/02/2017, 14:09
@volkan1065

hocam direk pompayı değiştirdim. gereksizmiydi bilemiyorum.
hafta sonu gider şarj dinamosuna baktırırım inş.
anahtar şuan faal çalışıyor, bir problem olrsa sigrotaya baktırırım.

teşekkürler.

Hocam aklınızda olsun kesinlikle aracınız üzerindeki bu tip pahalı parçaları çıkma yada yan sanayi parçalarla değiştirmeyin. Özellikle pompa konusu hassastır. Pompanın içinde plastik ornik contalar var. Onlar zamanla ısı soğuk mazot yağ derken özelliğini yitiriyor. Değiştirince güzel toplanıncada sıkıntı olmadan yeni şekilde kullanıyorsunuz.

khanjar
14/02/2017, 18:33
bugün ışıklarda durdum start-stop devreye girdi ve motor durdu ve vitesi boşa aldım.. yeşil yanmadan 5 sn kadar önce vitesi tekrar 1e aldım ancak start-stop devre dışı uyarısı geldi ve araç çalışmadı.. kontağı kapatıp açınca çalıştı araba..

fatihozturk330
16/03/2017, 11:35
Merhaba arkadaşlar
2007 granede punto sahibiyim bugün aküyü değiştirdim araba çalışır durumdayken göstergedeki saat yanıp sönmeye başladı nasıl düzeltebilirm.

timbaz
16/03/2017, 11:38
Ayar yaptiniz mi? Resetten sonra saati guncellemeyi hatirlatiyor..

fatihozturk330
16/03/2017, 11:42
aracı yeni aldımda bilmiyorum ayarlamayı bi bakıyım netten ayarına tşk ederim

ozcncmz
30/03/2017, 10:26
Arkadaşlar kızdırma bujileri kontrol et ikazı aldım.
hasarlı buji görülür mü ve sadece hasarlı bujiyi değiştirmek yeterli mi ?
veya hepsini mi değiştirmek gerekir.
ayrıca çıkarırken tork anahtarı ile çıkarılması falan gerekiyormuş sanırım. kırılma riski vs varmış.
illa servistemi yaptırmalıyım sanayiye tanıdık birine gideyim mi.

Bu arada marş dişlisinide temizletebileceğim yer önerirmisiniz kaça maal olur.

Bursa Gemlikte yaşıyorum.

melihfurkansmyye
30/03/2017, 14:59
Kardeşim kızdırma bujisinin hangisinin arıza verdiğini bulman lazım bulursan sadece arızalı olanı degistirmen yetecek

edll
30/03/2017, 15:28
Arkadaşlar kızdırma bujileri kontrol et ikazı aldım.
hasarlı buji görülür mü ve sadece hasarlı bujiyi değiştirmek yeterli mi ?
veya hepsini mi değiştirmek gerekir.
ayrıca çıkarırken tork anahtarı ile çıkarılması falan gerekiyormuş sanırım. kırılma riski vs varmış.
illa servistemi yaptırmalıyım sanayiye tanıdık birine gideyim mi.

Bu arada marş dişlisinide temizletebileceğim yer önerirmisiniz kaça maal olur.

Bursa Gemlikte yaşıyorum.

dışardaki ustana git. servise bisürü para vermeyi bırakın artık.
15 gün oldu aynı sorun bendede vardı. ustam hiçbirini sökmeden üzerindeyken arızalı olanı buldu. bitanesi arızalıydı onu değiştirdi. 25 TL idi sanırım. 20 de kendisine verdim.

Kadyr
01/04/2017, 10:35
Sol direksiyon altinin oldugu taraflardan hafiften cukurlu yollarda tikirti seklinde boru boruya degisyormus gibi ses geliyor. Servis kalorifer borulari olabilir hallederiz demislerdi. Ne yaptiysalar ses azalmisti ama gecmedi. Baska oralarda ses yapabilicek ney vardir

Diyojen
10/04/2017, 10:00
Arkadaşlar cumartesi günü 2006 Dynamic modeli aracıma bakım yaptırdım. Kızdırma bujilerini, amortisör bakımı, ön takım, yağ bakımı gibi bakımlar yaptırdım. Sağ ön cam açılmıyordu wd40 sıktık alıştırdık.Sağ arka kapı açılmıyordu usta bir ayar yaptı kolu söktü şu an sıkıntısız. Araç 75 hp idi sağolsun turbocu bir arkadaş turboyu yükseltti yakıt bile düştü 600 km yolu 100 tl ile geldim (ort:110 km).Sadece City arızası ile ilgili bir problemim var lamba yanıyor ama direksiyonu çevirince hemen sönüyor usta bilgisayara bağladı sildi ama 10 dakika sonra tekrar yanıyor. Direksiyon beynini sökmek gerek dedi ortalama 1 gün aldığı için yaptıramadım direksiyon lambasını 500 tl'ye hallettiğini sıkıntı çıkmadığını söyledi ama bilemiyorum usta çok ilgilendi ama direksiyon beyin bakımı yaptıran oldu mu merak ediyorum?

volkan1065
10/04/2017, 10:05
Işık yandığında direksiyon sertleşiyormu yada direksiyon ışık yandığında kendi kendine sola dönme eğilimi yapıyormu. Bunlar varsa CİTY arızaı bunlar yoksa sinyal kol unitesi arızası olabilir. Direksiyonda beyin yok city motoru var ondada açı sensörü arızaı veriyor . bana kalırsa usta 500 hallederim dediği konu kesinlikle sinyal kol unıtesi gibime geliyor. çıkma 200-250 tl ye kol taksa 250-300 tl kar.

edll
10/04/2017, 15:33
Arkadaşlar cumartesi günü 2006 Dynamic modeli aracıma bakım yaptırdım. Kızdırma bujilerini, amortisör bakımı, ön takım, yağ bakımı gibi bakımlar yaptırdım. Sağ ön cam açılmıyordu wd40 sıktık alıştırdık.Sağ arka kapı açılmıyordu usta bir ayar yaptı kolu söktü şu an sıkıntısız. Araç 75 hp idi sağolsun turbocu bir arkadaş turboyu yükseltti yakıt bile düştü 600 km yolu 100 tl ile geldim (ort:110 km).Sadece City arızası ile ilgili bir problemim var lamba yanıyor ama direksiyonu çevirince hemen sönüyor usta bilgisayara bağladı sildi ama 10 dakika sonra tekrar yanıyor. Direksiyon beynini sökmek gerek dedi ortalama 1 gün aldığı için yaptıramadım direksiyon lambasını 500 tl'ye hallettiğini sıkıntı çıkmadığını söyledi ama bilemiyorum usta çok ilgilendi ama direksiyon beyin bakımı yaptıran oldu mu merak ediyorum?

turbocu turboyu nasıl yükseltti merak ettim

ozcncmz
11/04/2017, 15:29
dışardaki ustana git. servise bisürü para vermeyi bırakın artık.
15 gün oldu aynı sorun bendede vardı. ustam hiçbirini sökmeden üzerindeyken arızalı olanı buldu. bitanesi arızalıydı onu değiştirdi. 25 TL idi sanırım. 20 de kendisine verdim.

hocam bu haftasonu gemlik küçük sanayiye gittim.
sökmeden arızalı bujiyi buldu 50 lira'ya halletti.
Marş alınca jırrrt sesi sorunum vardı, elektirkçi marş dinamosunu söktü, bi güzel temizledi yağladı orda bitane bakır burc vardı sanırım o kırılmış. yenisini taktı.
100 lirada ona verdim.

şuan araçta yaptırmam gereken birşey kalmadı Allaha şükür.

Diyojen
12/04/2017, 15:11
90 hp olan turboyu aktardık araca ebatları aynı dyno testinde 108 hp çıktı araç. mükemmel bir durum oldu inşallah ilerde başka yerden arıza çıkarmaz.

alisarli
15/05/2017, 13:41
2010 PUNTO Dün gece yaklaşık 30 km,lik yol yaptıktan sonra aracı park ettim .3 saat sonra geldim çalıştırdım hareket edeceğim,gösterge ikaz ışıklarının sönmediğini gördüm.sanki tüm sistem arızaya geçmiş gibi.direksiyon ağırlaştı göstergede yakıt,hararet ve devir saati çalışıyordu diğerleri çalışmıyordu.Öyle eve geldim park yaptım.sabahleyin çalıştırdığımda hiç bir arıza yoktu. yaklaşık 20 km. yol yaptıktan sonra sıkışık trafikte kalkışta stop ettirdim aracı,Marşa bastım çalıştı bu kez sadece direksiyon sertleşti bir müddet sonra giderken oda normale döndü.sizce bunun sebebi nedir.

punto1414
15/05/2017, 14:05
2010 PUNTO Dün gece yaklaşık 30 km,lik yol yaptıktan sonra aracı park ettim .3 saat sonra geldim çalıştırdım hareket edeceğim,gösterge ikaz ışıklarının sönmediğini gördüm.sanki tüm sistem arızaya geçmiş gibi.direksiyon ağırlaştı göstergede yakıt,hararet ve devir saati çalışıyordu diğerleri çalışmıyordu.Öyle eve geldim park yaptım.sabahleyin çalıştırdığımda hiç bir arıza yoktu. yaklaşık 20 km. yol yaptıktan sonra sıkışık trafikte kalkışta stop ettirdim aracı,Marşa bastım çalıştı bu kez sadece direksiyon sertleşti bir müddet sonra giderken oda normale döndü.sizce bunun sebebi nedir.

usta benim çincem yok,tercüme edebilecek olan varmı :D

volkan1065
15/05/2017, 14:23
usta benim çincem yok,tercüme edebilecek olan varmı :D

Kısaca sı anladığım kadarı tercüme etttiğim kadarı ile Aracın AKÜSÜ zayıf :D

Ezeldenberi
15/05/2017, 16:04
2010 PUNTO Dün gece yaklaşık 30 km,lik yol yaptıktan sonra aracı park ettim .3 saat sonra geldim çalıştırdım hareket edeceğim,gösterge ikaz ışıklarının sönmediğini gördüm.sanki tüm sistem arızaya geçmiş gibi.direksiyon ağırlaştı göstergede yakıt,hararet ve devir saati çalışıyordu diğerleri çalışmıyordu. Öyle eve geldim park yaptım.sabahleyin çalıştırdığımda hiç bir arıza yoktu. yaklaşık 20 km. yol yaptıktan sonra sıkışık trafikte kalkışta stop ettirdim aracı,marşa bastım çalıştı bu kez sadece direksiyon sertleÅŸti bir müddet sonra giderken oda normale döndü.sizce bunun sebebi nedir.

Son üçünü özellikle bıraktım ki, herkes bu garip lehçeyi öğrensin:))))
Şaka bi yana şarj dinamosunu da kontrol ettirmeniz menfaatinize olacaktır.

İşin sırrı olin'de ;) Bozuk görünen Türkçe harfleri düzelten site! - TurkceKarakter.com (https://www.turkcekarakter.com/)

Pasali59
18/05/2017, 15:20
Merhaba Punto evo 2011 aracım var 39 binde direksiyon çevrili frene basınca son duruşta tık diye bir ses geliyor sizce sebebi nedir ?

Batu44
19/05/2017, 02:59
Selam.Arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum.Uzun zamandır arıyordum böyle bir site.Tek kelimeyle harika..
Yaklaşık 9 aydır punto kullanıyorum.Ancak bazı sorunlarım var.
Sorunlarım;
-77 hp kullanıyorum performanstan memnun değilim.8W
-Arka kapılar açılmıyor.Servise gittim ama yapamıyorlar8W
-Araba yürüken 1. vitese hiç girmiyor8W
-Kaporta boyası en ufak taşla bile sökülüyor8W
-Şimdiden çeşitli sesler gelmeye başladı8W
-En önemli sorun ise , kışın kar-buzda araba fazlasıyla kıç atıyor.Denge problemi olabilir8W
Varsa bunların çözümleri, yardımcı olursanız sevinirim.:bye:

Ben 2007 model 110bin km'de 75lik 1.3 mjt punto kullanıyorum. Yazılım ile beygiri 90'a yükselttim hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Yol tutuşu sınıfına göre gayet iyi. Boya konusunda bir bilgim yok. Ama bence puntoların en büyük sıkıntısı yolcu hava yastığı çatlağı ve arka kapıların zor açılması. Onun dışında hiçbir şikayetim yok.

Kadyr
19/05/2017, 08:11
Kisin her arac karda buzda ani hareketlerde kic atabilir. Boyasi belki zayif olabilir ama yapacak birsey olmaz tabi. Ses olayi bu sinif araclarda malesef var ust sinif passatta bile hayli ses var. punto parasinin arabasi oyle dusunmek lazim

ozcncmz
31/05/2017, 10:16

hocam benimde arka kapı bazen açılmıyordu. wd 40 sıktım kilitin ordan içeri. şuan biraz sertte olsa açılıyor. deneyin isterseniz.

KeRKeNeZz
07/06/2017, 20:45
arka kapılar aslında o kadar basitki sadece biraz acıp bakman yeterli...çok ince bi noktası var d

Ezeldenberi
07/06/2017, 21:27
Kapıların zor açılması ile ilgili, daha önceden bu tür videolar paylaşıldı formda da resimli paylaşım var.
https://m.youtube.com/watch?list=LLiDhDNzUNoynW1gipCK4usw&v=C4yZn6qaPAQ

aykutakin
19/06/2017, 18:28
Merhabalar. 2012 punto easy 1.4 kullanıcısıyım. Sol sis farı kontağı kapatığ anahtarı çektiğimde bile yanık kalıyor. Sendörün takılı kaldığından şüphelenip menüden corner ışıklarını kapattım. Geçenlerde denemek için yolda giderken sis farlarını yaktım. Arabayı durdurduğunda yine yanık kaldı. 2 saat bekledim başında. Sonra kendi kendine söndü. Oto elektrikçisi de sorunu çözemedi. Başına böyle bişey gelen oldu mu? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

16LJ784
15/09/2017, 13:24
Merhaba dün gece aracımın birden gaz ibresi yükselip müziğin sesi açıldı bu sorun neden kaynaklıdır yardımcı olursanız sevinirim aracım 2006 grabde punto

halils2
16/09/2017, 12:24
Merhabalar. 2012 punto easy 1.4 kullanıcısıyım. Sol sis farı kontağı kapatığ anahtarı çektiğimde bile yanık kalıyor. Sendörün takılı kaldığından şüphelenip menüden corner ışıklarını kapattım. Geçenlerde denemek için yolda giderken sis farlarını yaktım. Arabayı durdurduğunda yine yanık kaldı. 2 saat bekledim başında. Sonra kendi kendine söndü. Oto elektrikçisi de sorunu çözemedi. Başına böyle bişey gelen oldu mu? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Röle yapışık kalıyor olabilir. Sis yanıkken rölesini söküp kontrol etmek lazım.

halils2
16/09/2017, 12:25
Merhaba dün gece aracımın birden gaz ibresi yükselip müziğin sesi açıldı bu sorun neden kaynaklıdır yardımcı olursanız sevinirim aracım 2006 grabde punto

Can hatası muhtemelen, serviste bilgisayara bağlatıp hata kıduna baktırın ona göre konuşuruz.

06onur
26/09/2017, 20:30
Punto evo 77hp ye 7ay bindim ve sattım.
Eksiklikleri
*çok cansız motoru satma nedenim zaten
*kapılar plastik kapı gibi güvensiz
*arka kapı açma kolları çok adi linea öyle deği
*Direksiyon çok yumuşak güzelde tepkiler kötü gec cevap veriyor
*Koltuk döşemesi çok fazla leke gösteriyor

İyi yanlarını da yazmak lazım bence
*bende olmayan mjet güzel motor
*lpg de yakıt çok ekonomik
*Bakım maliyeti 2006polo ya göre nispeten düşük bakımda 80tl filan
*Şase o sınıf icin iyi opel saseydi galiba. paliomda var ona 10basar. Polo ile aynı bence
* Frenleri çok güzel
*Evo kokpit çok güzel duruyor, kasada yakışıklı

OnurBazarbasi
13/12/2017, 12:30
cruise control bazen çalışıyor bazen çalışmıyor akü kutup başlığını çıkartıp taktığımda çalıştırdığımda cruise control aktif pasif oluyor kolu çevirince ama hareket halinde iken aktif yada pasif olmuyor hiç çalışmıyor neden olabilir ???

volkan1065
13/12/2017, 12:45
Debriyaj pedali ile fren pedalına bagli musurleri kontrol edin. Ayrıca airbag hatası verirse yine çalışmaz.

OnurBazarbasi
13/12/2017, 13:33
volkan Bey merhaba , araba tamir işlerinden pek anlamam açıkcası yapabilceğim bir şey midir yoksa servise para verip yaptırayım mı ?

volkan1065
13/12/2017, 16:26
volkan Bey merhaba , araba tamir işlerinden pek anlamam açıkcası yapabilceğim bir şey midir yoksa servise para verip yaptırayım mı ?

Anlamıyorsanız tabiki servise yada bir elektirikçiye başvurun. Servise gittiğiniz zaman eğer sinyal kol ünitesi ile ilgili bir durum ise değişim derler. Fiyatını öğrenin. Sinyal kol ünitesi piyasada 450-550 Tl arası değişiyor. Diğer müşür gibi konular ise onlar hakkında fiyat bilgim yok.

crisma
14/12/2017, 12:41
Merhaba arkadaşlar 2006 1.4 gp sahıbıyım sorunum bir turlu cozulemıyor.
Aracımda sarj dinamosu catladıgı icin sıfırıula elektirikçide degişti macera ondan sonra basladı sorun şu
Aracı aksam kitliyorum sabaha kadar aku bomboş tık yok ibreler bile haraket etmiyor
Yapılan işlemler
- 4 defa kacak kontrolü yapıldı ve kaçak yok dendi
- Teyp degişti
-Sarj dinamosu sarj ediyor aku dendi sıfır aldım oda arızalı dendi garantiden bir daha sıfır degişti Mart ayından bu yana her aksam eksi kutpu sokup takmaktan bıkmış durumdayım bu sorunu daha önce yasayan var mı nasıl yardımcı olabilirsiniz butun aydınlatmalar bagaj Vs hepsi normal çözemedik

professional service
22/12/2017, 16:32
Selam.Arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum.Uzun zamandır arıyordum böyle bir site.Tek kelimeyle harika..
Yaklaşık 9 aydır punto kullanıyorum.Ancak bazı sorunlarım var.
Sorunlarım;
-77 hp kullanıyorum performanstan memnun değilim.8W
-Araba yürüken 1. vitese hiç girmiyor8W
-Kaporta boyası en ufak taşla bile sökülüyor8W
-Şimdiden çeşitli sesler gelmeye başladı8W
-En önemli sorun ise , kışın kar-buzda araba fazlasıyla kıç atıyor.Denge problemi olabilir8W
Varsa bunların çözümleri, yardımcı olursanız sevinirim.:bye:

merhabalar;
arka kapı problemi çoğu puntoda mevcut artık yeni nesil puntolarda bu sorun ortadan kalktı
bu sorunun çözümü yağlamakla vs ayarlamakla çözülmesi mümkün değil,izmir'e yolunuz düşerse yardımcı olabilirim veya serviste yaptırmak isterseniz yine yardımcı olabilirim.,

diğer sorunlarınız için ise araç giderken 1.vitese geçmesi zordur ve aracınız benzinli ise bu durum daha da zorlaşır.,
denge problemi malesef var bende aynı sorunu yaşıyordum fakat lastik seçimi ve uygun ebat kullandığınız zaman büyük bir oranda çzöülüyor(tabi mevsimsel şartları gözardı etmemk lazım)
kazasız belazıs günler

professional service
22/12/2017, 16:39
Merhaba arkadaşlar 2006 1.4 gp sahıbıyım sorunum bir turlu cozulemıyor.
Aracımda sarj dinamosu catladıgı icin sıfırıula elektirikçide degişti macera ondan sonra basladı sorun şu
Aracı aksam kitliyorum sabaha kadar aku bomboş tık yok ibreler bile haraket etmiyor
Yapılan işlemler
- 4 defa kacak kontrolü yapıldı ve kaçak yok dendi
- Teyp degişti
-Sarj dinamosu sarj ediyor aku dendi sıfır aldım oda arızalı dendi garantiden bir daha sıfır degişti Mart ayından bu yana her aksam eksi kutpu sokup takmaktan bıkmış durumdayım bu sorunu daha önce yasayan var mı nasıl yardımcı olabilirsiniz butun aydınlatmalar bagaj Vs hepsi normal çözemedik

merhabalar;
aracınızda büyük bir ihtimal kaçak mevcut,
aracınızda sonradan takılan teyp,anfi ,navigasyon v.b. bir ekipman var mı?öncelikle bu ekipmanların kaçak yapmadığından emin olun ve iyi bir elektrikçide veya serviste kaçak kontrolü yaptırın kaçağınız giderildiğinde sorununuz ortadan kalkacaktır.
iyi günler

professional service
22/12/2017, 16:48
merhabalar;
izmirde olsaydınız probleminizi çözmenizde yardımcı olurdum,ama buradan hem size yardımcı olayım hemde diğer bu sorunu yaşayan arkadaşlara ışık tutalım.
öncelikle yolda giderken cruise control u açtığınızda aktif gözüküyor ama hızı sabitlemiyor,bazende hiç açılmıyor,sorun bu ise aracınızı iyi bir elektrikçiye veya servise götürüp eksi(şasi)kablosunu söktürüp pabuçların bağlandığı ek yerlerine lehim yaptırıp bir kez daha deneyin sorununuz yüzde 90 çözülecektir.çözülmez ise daha farklı yollara baş vuracağız
iyi günler

OnurBazarbasi
22/12/2017, 17:05
Usta teşekkür ederim bu tavsiyeni dinleyip yarın baktıracağım. çözülmez ise tekrar yazarım izmire geldiğimde yanına da uğrarım inşallah

yus
31/12/2017, 19:31
Merhaba arkadaslar bende de motordan bi anlik pervane sesi geldi ve ayrica vites bulamama sorunu var bosta iken 3 ve 4 arasina gelmiyor 2 den 3 e gecerken ilk calistirdigimda sikinti yok 1 saat sonra 3 u bulamiyorum yardım ederseniz memnun olurum

feyzullah
31/12/2017, 19:39
Merhaba arkadaslar bende de motordan bi anlik pervane sesi geldi ve ayrica vites bulamama sorunu var bosta iken 3 ve 4 arasina gelmiyor 2 den 3 e gecerken ilk calistirdigimda sikinti yok 1 saat sonra 3 u bulamiyorum yardım ederseniz memnun olurum

Vites halatlarında sıkıntı olabilir.

yus
31/12/2017, 23:49
Vites halatlarında sıkıntı olabilir.

Hocam vitesin altinda bi yay varmis vitesin konumunu ayarlamakla alakali o olabilir diye suphe ediyorum bakalim goturemedim daha ustaya

feyzullah
01/01/2018, 02:48
Hocam vitesin altinda bi yay varmis vitesin konumunu ayarlamakla alakali o olabilir diye suphe ediyorum bakalim goturemedim daha ustaya

Ustaya göstermek lazım şimdi burada ne söylesek afaki olur. Ancak sorun yüksek ihtimalle vites halatlarından kaynaklı olmalı. Çok geçmiş olsun.

fatihba
01/01/2018, 03:21
Arkadaşlar benim araçta da (2012 punto) frene basınca alt takım ya da frenlerden küt küt gibi bir ses geliyor. El freni ile denedim el freni ile durdurunca da geliyor aynı ses.

bu arada abs sesi ya da depo dolu olunca gelen çalkantı sesi kesinlikle değil bilginize.

Kadyr
01/01/2018, 09:55
Arkadaşlar merhaba. Araç düz giderken ayağını gazdan çekip sokak arasında sağa dönüşte tıkı tıkı tıkı ses geliyor. Gazlı dönersen sorun yok sadece yüke bindirince. Bide galiba sadece soğuk iken geliyor. Aks galiba bu mevzu

Kadyr
11/01/2018, 23:48
Güncel soru

OnurBazarbasi
12/01/2018, 00:18
cruise control bazen çalışıyor bazen çalışmıyor akü kutup başlığını çıkartıp taktığımda çalıştırdığımda cruise control aktif pasif oluyor kolu çevirince ama hareket halinde iken aktif yada pasif olmuyor hiç çalışmıyor neden olabilir ???

bu sorunu hataları sildirince ortadan kalktığını bildirmek isterim. şimdi istediğim gibi çalışıyor boş yolda büyük rahatlık

edll
12/01/2018, 00:33
Arkadaşlar merhaba. Araç düz giderken ayağını gazdan çekip sokak arasında sağa dönüşte tıkı tıkı tıkı ses geliyor. Gazlı dönersen sorun yok sadece yüke bindirince. Bide galiba sadece soğuk iken geliyor. Aks galiba bu mevzu

bendede buna benzer bir sorun var. belki buna benzerdir fikir olur.
gaza basınca+firene basınca+sağa sola dönerken vuruntu gibi ses geliyor.
lifte kaldırıp bakmadığımız yer kalmadı. akislerden bende ilk başta şüphelendim ama değildi. soğuk sıcak farketmiyor. sorunu bulamadık işin özü.

Kadyr
12/01/2018, 01:24
Vuruntu farklıdır. Benimki aks sanırım tikitikitiki yapıyor

Kadyr
13/01/2018, 11:39
Sorunun aks kafasından olduğunu söyledi usta. Ama ses artarsa değiştiririz dedi:)

edll
13/01/2018, 19:06
Sorunun aks kafasından olduğunu söyledi usta. Ama ses artarsa değiştiririz dedi:)

geçmiş olsun.

kaleli1453
13/01/2018, 20:36
Amortisör takozları yapıyor olabilir 45 lira tanesi

Hylbslrzgr
03/02/2018, 22:33
Merhabalar,
Size danışmak istediğim bir konu var. 2011 model Fiat Punto Evo triptonik vites aracımın vites robotu arızalandı. 3 yıl önce yağ kaçağı var diye tamir edilmişti (serviste). Araç henüz 46.000kmde. Servis şu an vites robotunun değişmesini gerektiğini söylüyor ve 8.500 tl gibi bir rakam çıkartıyor. Aracın yaşı genç ve kmsi düşük her türlü işlemi kendi servislerinde yaptırmış olmamıza rağmen hiç bir şekilde indirim de sağlamıyorlar. Üstelik bu sorunun kronik olduğunu kendi ustaları da belirtti.Siz bir yol gösterebilir misiniz? Fikir verebilir misiniz?

edll
04/02/2018, 00:00
Merhabalar,
Size danışmak istediğim bir konu var. 2011 model Fiat Punto Evo triptonik vites aracımın vites robotu arızalandı. 3 yıl önce yağ kaçağı var diye tamir edilmişti (serviste). Araç henüz 46.000kmde. Servis şu an vites robotunun değişmesini gerektiğini söylüyor ve 8.500 tl gibi bir rakam çıkartıyor. Aracın yaşı genç ve kmsi düşük her türlü işlemi kendi servislerinde yaptırmış olmamıza rağmen hiç bir şekilde indirim de sağlamıyorlar. Üstelik bu sorunun kronik olduğunu kendi ustaları da belirtti.Siz bir yol gösterebilir misiniz? Fikir verebilir misiniz?

kronik olduğunu belgeleyip durmunuz varsa faturasını alarak yaptırıp mahkeme yoluyla fatura bedeli ve o tarihe kadarki gecikme faizini alırsınız. bunun için belge ve varsa daha önce bununla alakalı verilmiş mahkeme kararı elinizi güçlendirir. city arızasında bunun örnekleri var.

kfy
04/02/2018, 14:54
Merhaba,
Bugün 10000 bakımı yaptırdım da arkadaşlar. Öncelikle fikir vermesi açısından değişenleri ve fiyatını yazayım.
Aracım Punto 1.3 mjet 75 beygir 2012 model. 4 filtre değişimi (Opar marka) + Mobil 1 esp 5w30 yağ + Cam suyu motor temizliği =320 TL tuttu .
Benim esas aklıma takılan değişimi yaptırdığım esnada usta yağ tapasını açık unuttuğu için 1 bidon mobil içinden akıp geçti yağın. Elinde mobil 1 kalmadığı için Liqui Moly 5W30 5 Litre High Tech Motor Yağı diye bir yağ koydu daha iyi bir yağ olduğunu vs. söyledi ama
iyisi kötüsünden ziyade spesifikasyonları karşılayıp karşılamadığı konusunda endişelerim var ancak şuan için bir sıkıntı görmedim ancak çalışması yumaşadı diyebilirim. Daha önce 1.3 mjette bu yağı kullanmış kimse varsa yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

Hylbslrzgr
05/02/2018, 15:28
Durum olsa zaten hiç sorun değil ki...

Furkan13
13/02/2018, 04:30
Merhaba arkadaşlar ben bugün uzun yolda arabami sürerken 160 170 i gördüğüm oldu ama bir yerden sonra araba viteslerde gaz yememeye başladı ve bir kırmızı ışığa geldiğim zaman hic kalkmadı sonra arabayı boşa alıp kenara çektiğim zaman ise 5 dakika geçtikten sonra kara bir duman atıp çalışmaya başladı. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Araç= Punto 1.3 dynamic araç sürme konusunda acemiyim bu arada

EmreA
11/04/2018, 23:50
Merhaba arkadaşlar
Araç PUNTO BENZİNLİ dir
Sabahları ilk çalıştırdıktan sonra 2 yada 3 dk gelen tık tık tık sesi daha sonra sesten gün içinde bir daha ses gelmiyor lakin ertesi sabah çalıştırana kadar
Taminen motor soğukken yapıyor
Sesin ne sebebten olduğu bulunamıyor yardım lütfen
HER USTA FARKLI SESBEBLERDEN ŞÜPELENDİ hangisi doru söylüyor bilemedim valla yardım LÜTFEN
Video yaptım bende ve youtube ye yükledim.
Youtube linkini alta yazdım ordan baka bilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=oaUukab0cdw

KOLAYGELSİN HERKEZE şimdiden TEŞEKKÜRLER..

hakan3294
23/05/2018, 14:43
Selam arkadaşlar, sorumu nereye yazacağımı bulamadığım için cevap olarak yazıyorum, kusura bakmayın. Benim 2012 model bir Fiat Punto aracım var. Son zamanlarda gaza basarken ve yarı otomotik şanzımanda vitesi kendi kendine yükseltmeden önce motordan bir "vıjjjj" sesi geliyor. Aslında ses aracı sürerken sürekli geliyor ama vites geçişlerinde çok daha bariz hale geliyor. Tam anlatamadım belki ama vıjj sesine çok benzettim. Acaba bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Teşekkürler

Ensar53
09/07/2018, 21:20
city magdrları nerede hep beraber mahkemeye verelım boyle bıse yok adamlar umursamıyor bıle..uretım hatasını bıze yukleyecekler... fiat mı bır daha alsa almam...

ahmetarifoz
20/08/2018, 15:43
Merhabalar aranıza yeni katıldı
2011 Punto Evo 1.3mj Dynmc paket aldım 2 haftadır aracı kullanıyorum.
Bir kaç şikayetim var ve merak ettiğim şeyler var.

Klima 2 gündür bir üflüyor bir duruyor fanda sıkıntı var galiba.
Dikiz aynam ve sağ aynam titriyor bunun için motor takozları dediler doğru mudur ?
Direksiyonu tam kırıp aracı kaldırınca hafiften tıkırt diye bir ses geliyor.
Dijital klima biraz güçsüz gibi.

gpmesud
20/08/2018, 16:50
Merhabalar aranıza yeni katıldı
2011 Punto Evo 1.3mj Dynmc paket aldım 2 haftadır aracı kullanıyorum.
Bir kaç şikayetim var ve merak ettiğim şeyler var.

Klima 2 gündür bir üflüyor bir duruyor fanda sıkıntı var galiba.
Dikiz aynam ve sağ aynam titriyor bunun için motor takozları dediler doğru mudur ?
Direksiyonu tam kırıp aracı kaldırınca hafiften tıkırt diye bir ses geliyor.
Dijital klima biraz güçsüz gibi.

dikiz ayna titriyor diye motor takozu değismez ordan kaç önce. benim aracımda aynamın biri yan sanayi araç fan açınca aynanın titrediğini görebiliyorum. araç çalıstı durduğu yerde direksiyonda titreme varmı ona bakalım önce kendimiz kontrolü yapmak için sonrasını zaten iyi bir usta anlar.
direksiyon meselesinde ise tam kırmalarda olabiliyor ben zorunda kalmadıkca tam kırmıyorum genel olarak tam kırınca zorlamadan dolayı kayıslardan ses yapıor olsa gerek diye düsünüyorum.
dijital kilman için birsey diyemeyeceğim benim hiç olmadı :))

volkan1065
20/08/2018, 18:59
1. Klima rezistor kablosunda temas sizlik var. Torpido gözünün altında eğilip bakın soketi ısındığı için erimiş yada ark yapmış olabilir.

2. Aynaların titremesi puntolarda olan bir durum özellikle motor soğuk iken olan bir durum ancak ısındıktan sonrada sürekli devam ediyorsa motor takozlari nın kontrolü ve aracın rolanti si kontrol edilmesi gerekir.

3. Aks ları kontrol etmek gerekir

Seymen1453
20/08/2018, 20:45
aynanın titremesi %99 ihtimalle motor takozu eğer sağ tarafta titreme varsa sağ motor takozunu değiştirt sadece ve farkı gör hatta titrerken seste çıkarıyordur muhtemelen sinir bozucu bi ses tecrübeyle sabittir hangi taraf titriyorsa o tarafı değiştir öncelikle farkı görünce diğer kulaklarıda değiştireceksin zaten ki zaten birinin değil hepsinin değişmesi lazım öyle daha sağlıklı olur direksiyon çevrilmiş bi şekilde gaza basınca gelen ses aks kaynaklı diye tahmin ediyorum

ahmetarifoz
21/08/2018, 10:44
Cevaplar için teşekkür ederim. Klima sorunu fan termiğinden kaynaklı çıktı değiştirmeden düzeltildi. Geri kalanına bayramdan sonra bakacam.

Herkese hayırlı bayramlar

Malibuu
01/02/2019, 21:59
Arkadaşlar merhaba 3 kapı 2006 model grande punto sahibiyim aracımda sağ ön koltuğu öne yatırmaya yarayan plastik kol kırıldı internette bayağı aradım bulunmuyor yardımcı olursanız sevinirim parçanın adı ne tam olarak onuda bilmiyorum

kingmortal
02/02/2019, 21:14
Su alma sorunu yolcu airbag catlak sorunu klima on izgara kalkmasi ctiy agrizasi hangisini yazayim ki 😀

edll
02/02/2019, 22:23
Su alma sorunu yolcu airbag catlak sorunu klima on izgara kalkmasi ctiy agrizasi hangisini yazayim ki 😀

hepsi hallolacak şeyler sıkıntıya gerek yok:)
su alma işi yazın denenir hallolur.
airbag konyada sıfır gibi yapılıyor.
ön ızgara sıfırınıda alsan taksan aynı hep idare ediyoruz.
city de istanbulda kaliteli yapan yer var.
Allah dermansız dert vermesin bunlar ufak tefek şeyler :)

eski konulara bakarsan parasıyla bile çoğu yaptırılamıyordu. şimdi çok şükür hemen hemen hepsinin çaresi var.

Ayhannn
03/02/2019, 01:01
hepsi hallolacak şeyler sıkıntıya gerek yok:)
su alma işi yazın denenir hallolur.
airbag konyada sıfır gibi yapılıyor.
ön ızgara sıfırınıda alsan taksan aynı hep idare ediyoruz.
city de istanbulda kaliteli yapan yer var.
Allah dermansız dert vermesin bunlar ufak tefek şeyler :)

eski konulara bakarsan parasıyla bile çoğu yaptırılamıyordu. şimdi çok şükür hemen hemen hepsinin çaresi var.Airbag catlagı İstanbul da yapan usta bulamadık mı ? Daha forumda [emoji3]

MI MAX 3 cihazımdan gönderildi

edll
03/02/2019, 07:19
Airbag catlagı İstanbul da yapan usta bulamadık mı ? Daha forumda [emoji3]

bir kaç ay önce konyadaki usta istanbula gelip, tamirleri orada yapıp dönmüştü. nuradanda duyurmultum birkaç gün. denk gelmediniz sanırım.

Ayhannn
03/02/2019, 10:33
bir kaç ay önce konyadaki usta istanbula gelip, tamirleri orada yapıp dönmüştü. nuradanda duyurmultum birkaç gün. denk gelmediniz sanırım.Maalesef :(.. Tekrar gelmesi söz konusu olur mu?

volkan1065
03/02/2019, 12:40
Maalesef :(.. Tekrar gelmesi söz konusu olur mu?

Yakın zamanda Bursada olacak. Bursaya gecerim dersen bana özelden telini at.

AtakanTR34
16/06/2019, 01:18
Selamun aleyküm, 2006 dizel grande punto 1.3 mjet 90 bg sahibiyim. Aracımda elektriksel sorun var ve hangi ustaya gösterdiysem çözüm bulamadılar. Aracım 3 haftadır otoparkta yatıyor ve çalışmıyor. Herkes tutturmuş italyan punto buna uyumlu soket girişleri, tesisatı bende yok diyerek ilgilenmiyorlar. Kimisi akü diyor, kimisi sigorta panelinin değişmesi gerektiğini söylüyor. Kontağı açtığında motora yakıt gitmiyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

AtakanTR34
16/06/2019, 01:23
Motor ve elektrik tesisatının hali

ykaya1983
16/06/2019, 18:10
Selamun aleyküm, 2006 dizel grande punto 1.3 mjet 90 bg sahibiyim. Aracımda elektriksel sorun var ve hangi ustaya gösterdiysem çözüm bulamadılar. Aracım 3 haftadır otoparkta yatıyor ve çalışmıyor. Herkes tutturmuş italyan punto buna uyumlu soket girişleri, tesisatı bende yok diyerek ilgilenmiyorlar. Kimisi akü diyor, kimisi sigorta panelinin değişmesi gerektiğini söylüyor. Kontağı açtığında motora yakıt gitmiyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arka koltuğun altında mazotu fitreye gönderen şamandıralı depo pompası var.Koltuğu kaldırıp halıyı çekerek pompanın soketini çıkarınız.Bir avometre ile soket uçlarına takarak kontağı açıp elektrik gelip gelmediğine bakın.Geliyorsa 12 volta yakın değer gösterir.(Avometre yoksa bir ampul ile artı eksi kutuplara takarak yanmasını kontrol edebilirsiniz).Eğer elektrik gelmiyorsa motor bölümünde siyah kapağın içinde sigorta var.İnternetten kullanma klavuzu indirerek depo pompasının sigortasının yerini öğrenerek sigortayı kontrol edin.Elektrik geliyor da pompa çalışmıyorsa depo pompası arızalıdır.Bir de immobilizer sorunundan dolayı pompa çalışmaz.

ykaya1983
16/06/2019, 18:11
Arka koltuğun altında mazotu fitreye gönderen şamandıralı depo pompası var.Koltuğu kaldırıp halıyı çekerek pompanın soketini çıkarınız.Bir avometre ile soket uçlarına takarak kontağı açıp elektrik gelip gelmediğine bakın.Geliyorsa 12 volta yakın değer gösterir.(Avometre yoksa bir ampul ile artı eksi kutuplara takarak yanmasını kontrol edebilirsiniz).Eğer elektrik gelmiyorsa motor bölümünde siyah kapağın içinde sigorta var.İnternetten kullanma klavuzu indirerek depo pompasının sigortasının yerini öğrenerek sigortayı kontrol edin.Elektrik geliyor da pompa çalışmıyorsa depo pompası arızalıdır.Bir de immobilizer sorununda pompa çalışmaz.

Marscenx
10/01/2020, 11:47
Öncelikle herkese iyi günler 2007 grande punto 1.3 multijet araç aldım aldığım kişi aracın active olduğunu söyledi ama aracın faturasını buldum dinamik yazıyor nasıl anlayabilirim

mesutt1905
10/01/2020, 12:12
Öncelikle herkese iyi günler 2007 grande punto 1.3 multijet araç aldım aldığım kişi aracın active olduğunu söyledi ama aracın faturasını buldum dinamik yazıyor nasıl anlayabilirim

kapı açacakları plastik siyahsa activedir misal :) ama gövde rengindeyse dinamiktir. başka örneklerde var tabi

electradio
12/01/2020, 23:49
Dijital klima varsa, koltuklar soldan sağa aralıklı çizgili ise dinamik...

xzvolkanzx
11/03/2020, 10:38
2006 punto 1.4 ü olan ve çorluda yaşayan varmı

yasartkrdg
24/07/2020, 21:38
Merhaba, 2012 multiar 105 punto kullanıcısıyım.5 yıldır aracımda Motor arıza ışığı ve star stop devre dışı uyarıları yanıyor.ilk etapta ara ara yanan bu uyarılar son aylarda sürekli yanmaya başladı.Yetkili servis ilk etapta geçiştirdi ben de sürekli yanmadığından dolayı pek önemsemedim.Son Zamanlarda ise bu uyarılar neredeyse hep yanıyor. Aracımı ilk çalıştırdığımda arıza ışığı yanmıyorsa bile arabamı çalıştırdığım gibi traktör gibi ses çıkartıp stop ediyor.tekrar çalıştırdığımda da aynı sorun devam ediyor.Sorunu gidermek amacıyla aracı çalıştırdıktan sonra beklemeden gaza basıp ilerliyorum bir iki tekleme ve stoptan sonra uyarı ışıkları yanıyor ve araç yola devam ediyor. Ancak uyarı ışıkları yanarken tekleme ve traktör sesi olmuyor.Nadir de olsa gaz yememe durumu oluyor servise gösterdim multiar modüllerinden başlayarak silindirlere kadar değiştire değiştire deneyeceklerini ve multiar modülün işçilik hariç 8600 olduğunu söyleyip bu rakamdan kapıyı araladı.Tekirdağ çorluda bir iki ustaya gösterdiğimde ise bu motordan anlamadıklarını söylediler.Sizden ricam buna benzer bir sorun yaşayanınız var mı? Ve istanbulda bildiğiniz güvenilir bir usta var mı?

Mahmutesit01
25/07/2020, 07:45
Arkadaşlar yeni üye oldum punto teyp kanalları çekmiyor neden ve nasıl bir çözüm sunarsiniz

Ozer77
25/07/2020, 10:46
Arkadaşlar yeni üye oldum punto teyp kanalları çekmiyor neden ve nasıl bir çözüm sunarsinizH.g anten falan çıkmış olmasın ?

Mahmutesit01
25/07/2020, 18:03
Anten sağlam teyp arkasın da sıkıntı yok

Mahmutesit01
25/07/2020, 18:05
Punto on sağ teker frene başladığım halde neden öter ve yavaş hızlıya doğru ses artıyor

Bypunto3442
29/07/2020, 02:07
Bende de benzer sorun vardı aramalarda çok radyo bulamıyordu.Teyp menüsünde reset bölümü var biraz kurcalayinca bulursun ordan reset at duzelebilir benimki düzeldi.

ozan67hakan
01/08/2020, 10:19
arabam 1.3 dizel punto, aracım motor soğukken çalışıyor, ama biraz dolaşıp motor ısındıktan sonra stop ettikten sonra tekrar çalıştırdığımda tık ses yok, marş sesi hiç gelmiyor, sonra motor belli bir süre soğuyunca çalıştırdığımda biraz sarsıntılı motor çalışıyor, sorun nedir ?

ktrtr
09/08/2020, 10:19
Kadıköy Örnek mahallesinde benim puntoya bakan iyi bir tamirci var

ktrtr
09/08/2020, 10:22
Merhaba, 2012 multiar 105 punto kullanıcısıyım.5 yıldır aracımda Motor arıza ışığı ve star stop devre dışı uyarıları yanıyor.ilk etapta ara ara yanan bu uyarılar son aylarda sürekli yanmaya başladı.Yetkili servis ilk etapta geçiştirdi ben de sürekli yanmadığından dolayı pek önemsemedim.Son Zamanlarda ise bu uyarılar neredeyse hep yanıyor. Aracımı ilk çalıştırdığımda arıza ışığı yanmıyorsa bile arabamı çalıştırdığım gibi traktör gibi ses çıkartıp stop ediyor.tekrar çalıştırdığımda da aynı sorun devam ediyor.Sorunu gidermek amacıyla aracı çalıştırdıktan sonra beklemeden gaza basıp ilerliyorum bir iki tekleme ve stoptan sonra uyarı ışıkları yanıyor ve araç yola devam ediyor. Ancak uyarı ışıkları yanarken tekleme ve traktör sesi olmuyor.Nadir de olsa gaz yememe durumu oluyor servise gösterdim multiar modüllerinden başlayarak silindirlere kadar değiştire değiştire deneyeceklerini ve multiar modülün işçilik hariç 8600 olduğunu söyleyip bu rakamdan kapıyı araladı.Tekirdağ çorluda bir iki ustaya gösterdiğimde ise bu motordan anlamadıklarını söylediler.Sizden ricam buna benzer bir sorun yaşayanınız var mı? Ve istanbulda bildiğiniz güvenilir bir usta var mı?

Kadıköy Örnek mahallesinde benim puntoya bakan iyi bir tamirci var

BA123
26/08/2020, 08:38
Herkese merhaba,

Öncelikle forumda çoğu konuda bilgi paylaşıp bizim gibi yardıma ihtiyacı olan Puntoculara yol gösterdiğiniz için hepinize kendi adıma teşekkür ederim. Benim aracım 2013 model Punto Evo Lounge 1.3 Multijet 95 Bg Manuel Vites.
Aracımda dijital klimada sorunum vardı. Sorun klimanın belli bir süre sonra(30-40 dakika) fan hızı aynı kalsa da içeri üflediği soğuk hava miktarının düşmesiydi. Forumdaki konu ve yorumlardan da yola çıkarak rezistans soketlerinden birini yenisiyle değiştirince ve o sırada da iç kısımda birikmiş yaprak vs temizlenince sorunu çözmüştük.

Yalnızca ön cam-orta kısım-ayaklara doğru hava yönlerindeki değiştirmelerde ayaklara üfleme sorunum vardı. Bir de galiba psikolojik olarak tamirden sonra sanki eskisi kadar soğutmuyor gibi hissettim. Bu yüzden forumda gördüğüm klimadaki auto ve mono tuşlarına aynı anda basarak reset atma olayını uyguladım. Reset attıktan sonra sol taraftaki hava derecesi yanıp sönmeye başladı ve bir kaç kere daha reset atsam da düzelmedi.

Yine forumdan okuduğum kadarıyla bu yanma sönme olayı, sorunlu kısım tamir ettirilmedikçe çözülemeyebilirmiş. İstanbul’da bir yetkili serviste arkadaşım var, aracı bilgisayara bağlayıp hata kodu silinse bu yanıp sönme durur mu? Bilginiz var mıdır?

Mutlaka tamir lazımsa yetkili servise paramız yetmez, İstanbul Avrupa yakasında iyi bir usta tanıdığınız var mıdır?

İkinci konu olarak da çoğu Puntoda olduğu gibi benim aracımda da tek çizgi yaklaşık 20 cm göğüs çatlağı var. İstanbul'da bildiğiniz, işini düzgün ve kaliteli yapan bir oto estetikçi varsa bilgilerini paylaşmanızı rica ederim. Konya’daki Karabay Oto Estetik’le konuştum fakat İstanbul’a ne zaman gelecekleri belli değil. Malzeme tedarik sorunları var anladığım kadarıyla.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.

mavzer
26/04/2021, 16:29
Herkese merhaba,

Öncelikle forumda çoğu konuda bilgi paylaşıp bizim gibi yardıma ihtiyacı olan Puntoculara yol gösterdiğiniz için hepinize kendi adıma teşekkür ederim. Benim aracım 2013 model Punto Evo Lounge 1.3 Multijet 95 Bg Manuel Vites.
Aracımda dijital klimada sorunum vardı. Sorun klimanın belli bir süre sonra(30-40 dakika) fan hızı aynı kalsa da içeri üflediği soğuk hava miktarının düşmesiydi. Forumdaki konu ve yorumlardan da yola çıkarak rezistans soketlerinden birini yenisiyle değiştirince ve o sırada da iç kısımda birikmiş yaprak vs temizlenince sorunu çözmüştük.

Yalnızca ön cam-orta kısım-ayaklara doğru hava yönlerindeki değiştirmelerde ayaklara üfleme sorunum vardı. Bir de galiba psikolojik olarak tamirden sonra sanki eskisi kadar soğutmuyor gibi hissettim. Bu yüzden forumda gördüğüm klimadaki auto ve mono tuşlarına aynı anda basarak reset atma olayını uyguladım. Reset attıktan sonra sol taraftaki hava derecesi yanıp sönmeye başladı ve bir kaç kere daha reset atsam da düzelmedi.

Yine forumdan okuduğum kadarıyla bu yanma sönme olayı, sorunlu kısım tamir ettirilmedikçe çözülemeyebilirmiş. İstanbul’da bir yetkili serviste arkadaşım var, aracı bilgisayara bağlayıp hata kodu silinse bu yanıp sönme durur mu? Bilginiz var mıdır?

Mutlaka tamir lazımsa yetkili servise paramız yetmez, İstanbul Avrupa yakasında iyi bir usta tanıdığınız var mıdır?

İkinci konu olarak da çoğu Puntoda olduğu gibi benim aracımda da tek çizgi yaklaşık 20 cm göğüs çatlağı var. İstanbul'da bildiğiniz, işini düzgün ve kaliteli yapan bir oto estetikçi varsa bilgilerini paylaşmanızı rica ederim. Konya’daki Karabay Oto Estetik’le konuştum fakat İstanbul’a ne zaman gelecekleri belli değil. Malzeme tedarik sorunları var anladığım kadarıyla.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.

sorunlarına özellikle klima sorununa çare bulan var mı acaba sıcak soguk üfleme durumuna

Alioksuz
24/09/2021, 23:09
Merhaba arkadaşlar.2011 1.3mjet model Punto sahibiyim ilk arabam yeni aldim şu anda çok memnunum maşallah.birkac sorum var.
1. Hangi yağ kullanmalıyım
2.arac 113.000 km de sansiman yağına baktirmama gerek var mı?
3.triger zincirli olduğu söylendi.ve 150~200 bin km gider dediler.bunu değiştirmenin bir zamanı varmıdır.
4.sol arka kapı eşiği kırık nereden temin edebilirim
5.arka cam silecek püskürmesi çalışmıyor ?
6.motor kodu nu nasıl bilebilirim?
Şimdiden herkese teşekkürler👍

AhmetDizge
16/05/2023, 16:19
merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum , çünkü ilk defa Fiat marka bi araç aldım. Punto 1.3 multijet pop paket bi araç aldım 2013 model , şuan araba herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ancak resmini eklediğim parçanın ayakları kırık idareten tutturulmuş yerine bu parçanın adı nedir ? bilen var mı ? internetten enazından bulmaya çalışayım. Araba çalışırken bir uğultu var içinde sanki çok uzaklarda bi elektrik süpürgesi çalışıyormuş gibi bir ses geliyor ( benzetmede kusura bakmayın ) ustaya götürdüm bu araçlarda bu ses normal dedi. başka bir sorunu yok gibi henüz 1 hafta oldu , sorun olursa tekrar sizlere danışırım. herkese iyi günler

Nigthwish942
17/05/2023, 01:58
hocam araban euro 4 olması lzaım 5 30 mobil esp kullanıyorum ben forumdada çoğu kişi onu kullanır zaten kendi orjşnal yağı selenia 5 40 dır bulursan onuda koyabilrisin .2)şanzıman yağın evet değişmesi gerekmektedir.3)evet araçlarımzı zincirli zincir uzadıkça özeliikle ilk soğuk marşda ses yapar ustana sorsan zaten sana ses var yada yok der bariz dir çünkü genellikle 160 200 bin arası kullandığın yağ kalitesine göre değişir ses yapması

Sinan6358
27/07/2023, 12:25
Merhaba, iyi günler herkese arkadaşlar araçta lpg map sensörünü değiştikten bir süre sonra uzun yola çıktım yolda giderken motor ışığı yaktı aracı sağa çekip kontak kapatıp açtıktan sonra motor ışığı sönmedi ancak koruma dan çıkardı ve bir kaç gün sonra ışık söndü bu bir haftadır böyle devam etti ustaya götürdüm faz sensörü aralıklı hatası veriyor faz sensörünü söktü temizledi taktı aynı hata aracı biraz sıkıştırınca tekrar yakıyor ilginç olan bir iki gün sonra veya akşam sönüyor ancak biraz sıkıştırınca tekrar yakıyor. Araba 2009 model 1,4 77hp 8w grande punto usta son olarak sensörü değişelim ama orijinal takalım dedi orijinalini bulamadım. birkaç parçacı fabrikadan getirtelim dedi 3500-4000 civarı olur dedi. Şimdi değiştirmekte aslında kararsızın acaba lpg den doalyı mı bu sorun oluşuyor. yağ değişimlerini Nisan ayında yaptım. Bu konuda hata yaşamış olan var mı?

Asderimo
28/10/2023, 01:22
Arkadaşlar forumda yeniyim yanlış yere yazıyorsam lütfen kusura bakmayın. 2013 popstar aracım var bugün 10-20 km ile ilerlerken direksiyon sertleşti ve city hatası verdi. Bu hatayı verdiği için kesin arızalı mıdır. Yoksa 1-2 kez olur diyip devam mı etmeliyim. Demek istediğim kısaca şu bu hata bir kere bile verirse kesin arızalanmış mıdır? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

ecaliskan
02/11/2023, 15:57
Bence bu konunun üzerine git çünkü city arızası Allah korusun kazalara neden olabileceğini okumuştum otoyolda giderken de aynısını yapabilir.
Eskiden çok sıkıntılı işlerdi ama artık çok kişi bu sorunu yapabiliyor.