PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto sorunları & eleştiriler - Lütfen herkes sorunlarını yazsın

Sayfa : 1 2 [3] 4

uraaal
28/08/2010, 01:34
ne jbl ya ben yapimde müzik dinlemeye gelirsiniz artık 8 tane mid 2 tane bass 3 tane amfi daha sayimmi :D:D
olm bunların + hp ekliyceğini sanıosan yanılıosun baştan söylim :D:D:D şaka bir yana belimi dorultim biraz ilk işim jant ve music system :D bu kasko garaj muhabbeti derinden yaraladı beni :D:D:D

StrawBeeRy
28/08/2010, 01:36
olm bunların + hp ekliyceğini sanıosan yanılıosun baştan söylim :D:D:D şaka bir yana belimi dorultim biraz ilk işim jant ve music system :D bu kasko garaj muhabbeti derinden yaraladı beni :D:D:D
hp ne ya işim olmaz onunla :D:D:D

uraaal
28/08/2010, 01:37
hp ne ya işim olmaz onunla :D:D:D
hahahahah :tooth000: güzeldi :D

unluturkbuura
28/08/2010, 05:50
aynı sorun bende gecen cuma gunu kayseriye giderken oldu ertesi gün servise gittim zor buldular ama klima borularının fabrıkada iyi bir şekilde izole edilmediğinden miş izalosyon yaptılar o bölgeye ses falan kesildi. zaten bu konu hakkında forumda konu bile acılmış haberın olsun

tesekkur ederim veli yardımcı oldugun için...

secret_bigi
28/08/2010, 12:48
arkadaşlar bizim araçların kumandaları ne kadar uzaktan açıp kapatabiliyor?ben aracı aldığım günden beri yanına kadar yaklaşmadan açıp kapamıyor.sizlerinkide öylemi???

GP COSKUN
28/08/2010, 13:40
arkadaşlar bizim araçların kumandaları ne kadar uzaktan açıp kapatabiliyor?ben aracı aldığım günden beri yanına kadar yaklaşmadan açıp kapamıyor.sizlerinkide öylemi???

kumandanın pilleri zayıflamış olabilir bir değiştirin isterseniz
benimki neredeyse 80 metre ye kadar çalışabiliyor

WiSTaRiA
28/08/2010, 14:36
Benim tek sorunum SKYDOME...... :****(

secret_bigi
28/08/2010, 16:54
pillere baktık sağlam ama ben aldığımdan beri böyleydi.sanmıştımki bizim araçlarda hep böyle biliyordum.

mehmetdervisoglu
31/08/2010, 23:30
Ben de memnun deilim . Fiat Türkiye ile görüşme halindeyim geri vermeye çalışıyorum ama kabul etmiyorlar. çok geç dönüş yapıyorlar. Italya'ya yazdım hiç bir dönüş yok telefonları sitede yazmıyor. Nasıl bir kalite anlayışları var çözemedim. Bir daha fiat almam.

GP COSKUN
01/09/2010, 07:02
Benim tek sorunum SKYDOME...... :****(

keşke bendede skydoom olsada çalışmasa
millet skydoomlu gözüksün diye folyo kaplıyo orçunum
bulupta bunamayın yahu
biz kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz skydooma

cesur
19/03/2011, 18:49
bendede 3. vites problemi var. belki benden kaynaklı 3. vites yapıyorum bide bakıyorum 1 e çekmiş.araba bağrıyor. öne yığılıyor. zıplıyor. acemilik ten midir nedir bilmiyorum ama herkes şanzuman yağı demiş....
birde 4.ten direk 2 ye alınmıyor mu araba önce 3 e mi çekmek lazım. denedim bugün de devirsati deli gibi döndü.allahım şu yazdıklarıma güleceğim günler bir gelse ...

tayfux
19/03/2011, 19:01
plastik aksam çok berbat yahu bide yalıtım :(

takres
19/03/2011, 20:29
bendede 3. vites problemi var. belki benden kaynaklı 3. vites yapıyorum bide bakıyorum 1 e çekmiş.araba bağrıyor. öne yığılıyor. zıplıyor. acemilik ten midir nedir bilmiyorum ama herkes şanzuman yağı demiş....
birde 4.ten direk 2 ye alınmıyor mu araba önce 3 e mi çekmek lazım. denedim bugün de devirsati deli gibi döndü.allahım şu yazdıklarıma güleceğim günler bir gelse ...

keşke otomatik alsaydınız...

BAYFE
20/03/2011, 00:34
Arkadaşlar benim araçta da klimayı açtığım önce büyük bir hareretle üflüyor sonra kendi kendine duruyor hafif gaza yüklenince yine çalışıyor anlıcanız bir üflüyor bir tamamen duruyor, aynı problemi yaşayan oldumu?

fixer1981
26/04/2011, 21:36
aracımın ilk 4 vitesi gayet sorunsuz ancak 4ten 5 e attığım zaman 4 geri çekemiyorum aracı 5 ve 6 dan boşa aldığım zaman vites en sağ kısım da kalıyor 4 e çekmek için kolu sola doğru elimle çekmek zorunda kalıyorum... bunu neden yapar ve nasıl çözebilirim bu sorunu??? yardımcı olursanız çok sevinirim...

cute.poison
08/08/2011, 16:47

İlk sizden duydum 4 ten 2 ye daha bugun bir kasise yaklaşırken aldım...3. vitese geçirirken boşa atın direkt olarak ittirin yukarı....sol tarafa hafif bir oynatma 1 e geçmesine neden olabilir...Eğer sıkıntı devam ediyorsa servise bi baktırın derim...Şimdiye kadar sıkıntı yaşamadığım tek yeri şanzımanı walla...

saitbaransel
08/08/2011, 16:52
ben bu arabanın hapörlerine pençin takan zihniyeti elime geririsem öldürecem oruçu sövmekle geçirdim 2 gündür terden ölüyorum

lektonstar17
08/08/2011, 18:29
boya konusunda arkadaşa katılıyorum. bencede pek dayanıklı bi boya değil. keşke beyaz alsaydım diye üzülüyorum şimdi. birinci vites sorunu bende de var hareket halinde duracak kadar yavaş giderken 1. vitese geçirmekte zorlanıyorum bazen.ama denge ve viraj konusunda diyecek lafım yok. aracımla virajklara hızlı girsemde hiç sorun yaşamıyorum. tabiki bunda aracımın esp paketli olmasının büyük katkısı var.

usaymaz
08/08/2011, 19:08
vites geçişlerinde bende sorun yaşıyordum vites körüğünü söküp ordaki plastik aksama yağ damlatınca viteslerim şakır şakır geçmeye başladı çokta iyi oldu

ibrahim06
08/08/2011, 22:13
boya konusunda arkadaşa katılıyorum. bencede pek dayanıklı bi boya değil. keşke beyaz alsaydım diye üzülüyorum şimdi. birinci vites sorunu bende de var hareket halinde duracak kadar yavaş giderken 1. vitese geçirmekte zorlanıyorum bazen.ama denge ve viraj konusunda diyecek lafım yok. aracımla virajklara hızlı girsemde hiç sorun yaşamıyorum. tabiki bunda aracımın esp paketli olmasının büyük katkısı var.

Benim bildiğim Fiatın genelinde böyle.1 vitese durmaya yakın olunca rahat geçiyor. Altımdaki 3.fiat arabam.

ultraslan33
09/08/2011, 12:30
aracımı çok seviyorum ama boya atması durumuna katılıyorum en ufak çizikte beyazlık gözüküyo çözümüm ise siyah asetat kalemiyle kapatmak:)onur t-jet kardeşimden öğrendim...yakında araba komple asetat kalemiyle kaplanacak:)
arka kapıları dert etmiyorum ama arabayı tanımayanların kapı kollarına öküz gibi asılıp bu kapı açılmıyo die böğürmesinden ve akabinde kapanmayacakmş gibi çarpmalarına gıcık oluyorum...
yol tutuşu mükemmel olmasa da güzel...ralli aracı değil sonuçta....
sonuç:arabamı çok seviyorum:)
canım çekti akşama bi parlatayım yıkayıp:))

UncLessman
15/08/2011, 11:09
Herkese selam,

Küçük bir sorunum var, sizlere danışmak istiyorum. Arabamın arka cam kelebeğinin (siyah olan yer) folyosu soyulmuş. Sanırım güneşten ufak bir kalkma olmuş, biri de gelip çekmiş. Şu an berbat bir görüntüsü var. Ne yapabilirim? (Umarım tam olarak anlatabilmişimdir.)

Bursali16
29/02/2012, 23:00
Dostum tekrardan folyo ile kapattırabilirsin, ısıtarak sıcak hava tabancasıyla kabarcık bırakmadan rahat şekilde kaplarlar

cincukuru
01/03/2012, 01:47
değerli arkadaşlar aranıza yeni katıldım... forumu tam olarak kullanmayı da bilmiyorum.. grande puntom var 1.4 8v dynamic 77hp... arabam calıştıgında traktör gibi ses çıkarıyor. ısınınca ses yok oluyor... Servise gittim egsoz manifoltun yırtık dediler. Fiyatı da 1.850 tl.. şok oldum.. öğretmenim arkadaşlar takdir edersiniz maaşım bile o kadar değil...neler yapabilirim anlatır mısınız? gebze deyım bu arada..

blackjack
04/03/2012, 04:17
Hangi birinden başlasam çok sorunlu araç bizim puntolar.arabayı aldıktan bi kaç ay sonra direksyonda city arızası oluştu.şuanda arka kapı kolları ikiside dışardan açılmıyor. arka sağ cam kendiliğinden aşağı kayıyor ve açılıyor. araba iç tavanı leke yaptı. Teyp tuşlarının boyası dökülüyor ve klima ve havalandırma bölümünün ışığı yanmıyor şuan. Çok araştırdım geneli fabrika üretimden olan sorunlarmış ama bendede şanssızlık var galiba çok güzel araba görünümü falan ama sırf böyle sorunlar yüzünden soğudum arabamdan satarsam bir daha fiat almam galiba...

kurnugea
17/01/2013, 21:46
Benim aracımın kapı kulplarında soyulma (veya renk atması) var. (2009 model)
Boyama vs. gibi ucuz yollu bir çözüm var mıdır? :)

https://img29.imageshack.us/img29/8400/kapkulpu.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/29/kapkulpu.jpg/)

Uploaded ImageShack.us (https://imageshack.us)

skabus
04/02/2013, 16:25
Herkeze Selamlar Arkadaşlar Sormak İstediğim Bir Şey Var Belkide Çok Basit Bir Şeydir Ama Bir Türlü Bunun Ayarını Yapamadım Belkide Bununla Karşılaşan Birileri Olmuştur 2012 Punto Lounge Aracım Var Usb yi Bağladığımda Usb'nin İçindeki Parçalar Klasör Olarak Ayrılmış Olsada Ayrı Ayrı Bi O Klasör Bi Bu Klasör Kafasına Göre Çalıyor Karışık Bir Şekilde Buna Nasıl Birşey Yapabilirim Yardımcı Olabilicek Arkadaş Olursa Sevinirim....

halils2
04/02/2013, 16:32
her mp3 teyp te karışık çalma özelliği vardır o özelliği kapatacaksınız. kullanıcı el kitabında yazar neyin nerde olduğunu ama sorununuz sadece bu özellik diye düşünüyorum.

skabus
04/02/2013, 16:45
her mp3 teyp te karışık çalma özelliği vardır o özelliği kapatacaksınız. kullanıcı el kitabında yazar neyin nerde olduğunu ama sorununuz sadece bu özellik diye düşünüyorum.

Kullanıcı Kitabınada Baktım Ayarlar Kısımlarında Albüm Tittle Gibi Seçenekler Var Ama Olmadı

tysonx
10/02/2013, 13:02
Aux cikisi var Ama bulamadim yada kablosunu nerden temin edwbilirim

GT-N7000 cihazımdan 2 ile gönderildi

muratxx5
12/02/2013, 01:53
Aux cikisi var Ama bulamadim yada kablosunu nerden temin edwbilirim

GT-N7000 cihazımdan 2 ile gönderildi

ankarada iseniz ivedikte kemal oto aksesuatda kablo var. 30 tl ye almistim zamaninda. askinda kendim de yapmistim ama ozel yapilmis kablo daha net ses veriyor...

_FeRDi_
12/02/2013, 01:56
Grande Punto yu bir İstanbul'lu olarak çok seviyorum.Trafiği rahat,sürüşü keyifli,parkı kolay vs vs. B sınıf araç nihayetinde bu yüzden AZ BEKLENTİ ÇOK MUTLULUK ilkesi ile devam ediyorum yoluma...

speed1453
15/02/2013, 03:00
Merhaba Arkadaşlar siteye bende yeni üye oldum 2009 fiorinomu verip punto 1,3 longune beyaz renk sıfır araçla aranıza katıldım.
Araç almak için gezdiğim tüm bayilerde araç içindeki döşemelerde krom kaplamalar mevcuttu ben bayiden arabayı aldığımda benim araçta bu krom kaplamalar yok fiatı aradım bayiyle görüşün dediler.
Bayiyi aradım sizin aracınız punto s6 bunlarda krom kaplamalar yok deniyor.Aynı araçtan arkadaşda bursadaki bayiden aldı onunkinde var yeni araç alıpda faturasında s6 yazan arkadaşlarınkinde bu krom kaplamalar varmı acaba cevap yazabilirlermi kafama takıldı Teşekkürler

Evren_c
15/02/2013, 10:57
Merhaba Arkadaşlar siteye bende yeni üye oldum 2009 fiorinomu verip punto 1,3 longune beyaz renk sıfır araçla aranıza katıldım.
Araç almak için gezdiğim tüm bayilerde araç içindeki döşemelerde krom kaplamalar mevcuttu ben bayiden arabayı aldığımda benim araçta bu krom kaplamalar yok fiatı aradım bayiyle görüşün dediler.
Bayiyi aradım sizin aracınız punto s6 bunlarda krom kaplamalar yok deniyor.Aynı araçtan arkadaşda bursadaki bayiden aldı onunkinde var yeni araç alıpda faturasında s6 yazan arkadaşlarınkinde bu krom kaplamalar varmı acaba cevap yazabilirlermi kafama takıldı Teşekkürler

Aynı durum bende de var. Gerçi ben baktığım bayilerde gördüğüm araçlarda kapı içlerinde krom kaplama ve kapıların dışında çıta görmedim ama internetteki satılık ilanlarında görüyorum. Acaba opsiyonel bir şey midir? Opsiyon listesinde de yoktu.

Benim aracımda da dışta çıta, içte krom kaplama ya da boya yok. Düz siyah.

never
15/02/2013, 11:05
2012 model full araba alıyorsun
tamam hersey var arabada
ama arka frenler kampana :((

ahmetcihanokke
15/02/2013, 12:01
tamam hersey var arabada

Aynen oyle

yubika
15/02/2013, 12:16
hocam bende de 2012 punto var. kapı içlerindeki krom kaplamaya hiç dikkat etmemiştim ama bende var. malum maliyeti düşürmek için arabadan bu tür "çalmalar" adet haline geldi.
kampana konusu ise forumda daha önce konuşulmuştu. bu seviyedeki bi araba için arkanın kampana olması ihtiyacı karşılıyor ki punto fren konusunda çok çok iyidir.

Evren_c
15/02/2013, 12:54
Kampana konusunda benim de şikayetim yok. Sonuçta işini yapıyor mu yapıyor. Ama kozmetik açıdan disk olmasını tercih ederdim tabii ki, jantların içinde güzel görünüyor parlak diskler.

speed1453
15/02/2013, 17:24
Aynı durum bende de var. Gerçi ben baktığım bayilerde gördüğüm araçlarda kapı içlerinde krom kaplama ve kapıların dışında çıta görmedim ama internetteki satılık ilanlarında görüyorum. Acaba opsiyonel bir şey midir? Opsiyon listesinde de yoktu.

Benim aracımda da dışta çıta, içte krom kaplama ya da boya yok. Düz siyah.

Aynen bendede oralar düz siyah hatta kapılarda krom olanların vites topuzu altındaki cıtada krom ve el freninin basma yeride krom olması lazım.müşteri hizmetleri topu bayiye atıyor bayide s6 larda yok diyor fiat beni tekrar aradı spor pakette mevcut olabilir dedi aynı arabadan bursadan da aldık onda var baktım fiat filan bu işin içinden çıkamıyor tamam siz bu işi çözemessiniz dedim.
Acaba bu s6 lar son gelenlermide bunlarda yok saygılar

srkaradag
15/02/2013, 18:10
tamam hersey var arabada
Polo,fiesta,clio,corsa .... B sınıfı araçların çoğunluğunda arka frenler kampana hyundai ve kiada disk sanırım

never
15/02/2013, 19:45
Kampana konusunda benim de şikayetim yok. Sonuçta işini yapıyor mu yapıyor. Ama kozmetik açıdan disk olmasını tercih ederdim tabii ki, jantların içinde güzel görünüyor parlak diskler.

Polo,fiesta,clio,corsa .... B sınıfı araçların çoğunluğunda arka frenler kampana hyundai ve kiada disk sanırım

degerli arkadaslar kampanayı görsellik acısından soylemedım, o ayrı begenen olur begenmeyen

gunumuz teknolojisinde kampana sıkıntı

ayrıca araç full diyorsun 42.000 tl fiyat koyuyorsun ama kampana :(

beerkk34
16/02/2013, 22:16
bende de olan sorunlar şunlar.tavan lekeleri sanırım kronik aynen bendede var.tavanda olduğu gibi kapılardaki döşemelerde lekeli ve neyle yıkarsan yıka çıkmıyor.arka kapı kolları çok sert çekmeden açılmıyor ben buna deli oluyorum.ön takım sürekli parça bozuyo.bir sürü araba alıp sattım artık araç değiştirmiyim diyorum ama bu tip olaylar oldukça.arabadan soğuyorum.arabayı satmamak için arabaya tesisat yaptırıcam şimdi :D

halils2
17/02/2013, 16:47
arka kapıların dışarıdan açılmamamsı bende de var arkadaşın 2006 aracında yok ön takıma gelince ön takım evet nazik aldığımdan beri yaklaşık 30bin km yol yaptım sadece amortisör takozları değişti arkadaş ön takıma baya masraf etti ama 195*55*16 lastik kullanıyor ben orjinal sanırım bunun da önemi çok tabi birde aracı kullanma şeklinin.takoz harici değişim yapmadım ki zaten aracı aldığımda sol takoz ses yapıyordu birde bazen bozuk yolda araç sağ göğüsten gıcırtı yapıyor. herzaman yapmadığı için de bulamıyorum ama genelde memnunum aracımdan.

dandun
25/02/2013, 12:47
1 . fites konusunda bende muzdaribim ama başka kullanıcılar normal oldunu söylüyor sanırım bu nun nedeni alışkanlık ben ford kullanıcısı idim onun motoru ile kıyaslanamayacanı anladım..
yol tutuşunu ben puntonun begeniyorum kim ne derse desin belki lastiklerle alakalı olabilir gerci bende stareks var öyle kaliteli bir lastik sayılmaz
arka kapı acılma olayna gelince içerden kontrollü bir çocuk kilidinin olmaması çok mantıksız geliyor bana her seferinde dışardan açmak zorunda kalıyorum bu beni sinir ediyor...

Ziyaretçi033
25/02/2013, 12:54
Göğüsteki kilit tuşuna basıldığında, aslında arka kapılar içerden de açılmayacak :)

(Belki öyledir, bilmiyorum)

sinanuzun
25/02/2013, 15:59
Bagaj lambası tesisatı olmayanlar için ne yapmak lazım servis 250 Tl tutar kilit felan değişecek demişti vaz geçtik ama bagajda lamba şarttt.

dandun
25/02/2013, 16:30
Göğüsteki kilit tuşuna basıldığında, aslında arka kapılar içerden de açılmayacak :)

(Belki öyledir, bilmiyorum)

malzesef öyle değil içerden değil dışardan acılmıyor o zaman

punto_multijet
25/02/2013, 16:46
Bagaj lambası tesisatı olmayanlar için ne yapmak lazım servis 250 Tl tutar kilit felan değişecek demişti vaz geçtik ama bagajda lamba şarttt.

en rahatı koctas gibi yerlerden osramın philipsin falan sensorlu pilli ufak boyutlarda guzel ısık veren cihazları var. onlardan konulması bence en ekonomik yolu

SaLDo
15/03/2013, 19:04
Ya gozluk seklinde simge var ısıgı yanıo çalıstırdıgımda bi kaç kere yanıp sonuyor nedir bu?

ABNEW
16/03/2013, 00:16
Ya gozluk seklinde simge var ısıgı yanıo çalıstırdıgımda bi kaç kere yanıp sonuyor nedir bu?

Muhtemelen kızdırma bujisi arızası mevcut.Serviste değişim gerekiyor diyordum ama sönüyorsa sıkıntı yok :)

Kızdırma bujisi dizellerde ilk çalıştırmada belirli bir süre ısı vererek motorun kolay çalışmasını sağlamakta.Bu ikaz söndükten sonra marşa basmak gerekiyor...

akca37
16/03/2013, 02:38
Uzun süreli araç kullandıktan veya birkaç gün ard arda ortalama günlük 200 km yaptıktan sonra ciddi sırtım agrıyor, acaba koltuğumu epeyce bir yatırmam mı daha rahat ettirir yoksa daha dik ve yüksek mi kullanmam, bu arada boyum 188 cm ? Sizce nasıl daha rahat ederim

Birde merak ettiğim tek konu yolcu koltuğuna yükseklik ayarı yapılabilir mi ? Bilen varsa bana özelden atabilir mi ? teşekkürler

uurknkc
16/03/2013, 04:49
Uzun süreli araç kullandıktan veya birkaç gün ard arda ortalama günlük 200 km yaptıktan sonra ciddi sırtım agrıyor, acaba koltuğumu epeyce bir yatırmam mı daha rahat ettirir yoksa daha dik ve yüksek mi kullanmam, bu arada boyum 188 cm ? Sizce nasıl daha rahat ederim

Birde merak ettiğim tek konu yolcu koltuğuna yükseklik ayarı yapılabilir mi ? Bilen varsa bana özelden atabilir mi ? teşekkürler

Autokit Ortapedik Bel Desteği Masajlı - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/liste/autokit-ortapedik-bel-destegi-masajli/productDetails.aspx?productId=otfalfa1996&categoryId=20024973&SKU=OTFALFA1-996&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotfalfa1996%26f h_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog 01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbel%255cu0020deste%255 cu011fi%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearc h)

bi tane bu üründen almanız sorununuzu çözecektir... bende var ben çok rahatım şuan... hele ki alıştımı o olmadan rahatsız oluyorum..

akca37
16/03/2013, 22:58
Autokit Ortapedik Bel Desteği Masajlı - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/liste/autokit-ortapedik-bel-destegi-masajli/productDetails.aspx?productId=otfalfa1996&categoryId=20024973&SKU=OTFALFA1-996&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotfalfa1996%26f h_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog 01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbel%255cu0020deste%255 cu011fi%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearc h)

bi tane bu üründen almanız sorununuzu çözecektir... bende var ben çok rahatım şuan... hele ki alıştımı o olmadan rahatsız oluyorum..

Teşekkürler , koltuğa bir zararı olmayasın ? , çünkü tel aksamlı bir ürün diye düşünüyorum, aslında sorunu Fiat çözebilirdi, bel ayarlı sürücü koltuğu yaparak, babamda doblo var bel ayarlı hatta yükseklik ayarlı kemar bile var bende yok :( Çok teşekkürler ilginize yeniden

cezalandirici083454
08/04/2013, 10:56
Selamunaleyküm arkadaşlar
Punto evo aracın sağ kısalar yolda giderken kesti. Araştırmalarımın neticesinde H4 tipi ampül olduğunu öğrendim. Bu ampulun
H4 55 Watt Far,sis Ampülü 011217 55 WATT mı 100 Watmı almalıyım

mrfee
08/04/2013, 12:22
grande puntolarda konsoldan bagaj açma düğmesi vardı. ancak yeni puntolarda bu düğme yok .. insan var olan bir özelliği niye kaldrıır anlamış değilim.

garuda
21/05/2013, 15:48
2011 evomda cruze control var kayınbiraderimin 2006 307 sindede cc var onda dijital ekranda ayarladığın hızı görebiliyorsun ama bendekinde hız göstergesi yok , yazık çokmu zordu hız göstergesini dijital ekrana eklemek. Fiat özellikle donatıyor aracı ama özellikleride yarım yapıyor :)

BySeLcuK4154
27/05/2013, 23:34
Firmaların kar amacı yüzünden arka camların elektriklisinin paket halinde satılması... 98-99 model araçlarda bile elektrikli 4 cam varken bizde olmaması olması beni gıcık ediyor...Sözde dynamic full modeli illa + sını alıcak full+full olucak...

krm1983
28/05/2013, 08:59
Selamunaleyküm arkadaşlar
Punto evo aracın sağ kısalar yolda giderken kesti. Araştırmalarımın neticesinde H4 tipi ampül olduğunu öğrendim. Bu ampulun
H4 55 Watt Far,sis Ampülü 011217 55 WATT mı 100 Watmı almalıyım

100w aracınızın esisatınızı zorlar gerek yok 55w almalısınız

Sent my iPad using

celenlee
28/05/2013, 10:02
Geçen sene çift olarak değiştirdiğim amortisör takozlarımın, bu sene bir tanesin yenidenbozulmuş olması!!!

outlife
28/05/2013, 10:32
puntoyu almadan araştırma yaptığım sırada ford bayisi ile uzun süre görüşmüştüm. bende hep saçma bulmuşumdur. sene 2013 hala arka camlar manuel, klima manuel, airbag eksik dikiz yanları manuel araçlar vss. sorduğumda bana bu tip boş arabaları özellikle şirketler ve filo kiralama firmaları için ürettiklerini söylediler. tek önemli kriter yakıt. diğer herşey lükse girip maliyeti arrtırdığından bu tarz üretimler maalesef var. bu donanımların paket olarak sunulması artı bir kar zaten firma için... yoksa nihayi müşteriyi düşünen yok. düşünenlerde maliyeti 7-8 binliraya kadar çıkartıyor...

genc78
29/05/2013, 00:53
Merhaba arkadaşlar benim arabanın motorunda acayip bir ses var gidip gosterdim elektrikciye klima motorundan geliyormus ses yapılması zor falan dediler klimayı actıgımda ise daha coğalıyor gibi ses birde sanki arabayı arkadan cekiyolarmıs gibi araba baya agırlasıyo gibi klimayı actığımda bunun tamiri mumkun mudur sizce o klima motorunun onundeki kayışın çevirdiği bilya değiştirilebiliyor mu biliyormusunuz ?

etikEtEvo
29/05/2013, 00:56
grande puntolarda konsoldan bagaj açma düğmesi vardı. ancak yeni puntolarda bu düğme yok .. insan var olan bir özelliği niye kaldrıır anlamış değilim.

en sinir olduğum durum anahtar kontaktayken açmiyor bagaji anahtardan düğmeye basinca bidaha cikar anahtari düğmey bas aç bagajı vs vs bazen araba çalişir durumdayken bagaji açmam gerekiyor ama uğraş dur ıstop et anahtari cikar duğmeye bas vs vs..

Qkan
30/05/2013, 21:50
Sıra bendeeee. Ama sadece sorun. Arabam 10 aylık. 2012 Punto 1.3 95hp lounge. Arka kapılar eşşek gibi anırıyodu. Kapı gergi yayları değişti,bir süre sonra yine başladı. Ön cam kirişlerinde ortaya yakın yerde sağ ve solda karşılıklı şişkinlik,bombe var. Ön kapılar da biryerlerde, araba ilk kalkarken yada eğimli yolda aşağı giderken biryerlerden cızırtı geliyo. Ön camları açıp kaparıtken kapanmadan az önce çıtırtılar var. Sıfır araba. Sevdiğin model sonuç?????? Garip anlamsız gereksiz. Kronik arızalar olur da bu kadar mı olur?

ersoyeylem
31/05/2013, 00:06
arkadaşlar benim arabam 2011 punto evo fire active 1.4 dualogic arabamla yokuş çıkıp düzlüğe gelince araç 1. vitesten 2. vitese 4500 devirde bağıra bağıra geçiyor

ersoyeylem
31/05/2013, 00:06
bunun sebebi ne acaba düzelme şansı yok mudur

Evren_c
31/05/2013, 00:33
bunun sebebi ne acaba düzelme şansı yok mudur

Dualogic biraz geç "karar veriyor", bana sorarsanız bu yüzden yokuştan düzlüğe geçtiğinizde bahsettiginiz şeyi yapıyor. Benim aracımda da aynı sey var ama ben sorun olarak görmedim. Böyle üretilmiş. Araç acaba yokuş devam edecek mi diye düşünüp vites büyütmüyor, ancak yeterince sure duzluk devam ettiginde vites buyutuyor, ben manuel müdahale ediyorum böyle durumlarda. Tamamen yazılımsal bir sey.

erenemre
31/05/2013, 00:35
Sıra bendeeee. Ama sadece sorun. Arabam 10 aylık. 2012 Punto 1.3 95hp lounge. Arka kapılar eşşek gibi anırıyodu. Kapı gergi yayları değişti,bir süre sonra yine başladı. Ön cam kirişlerinde ortaya yakın yerde sağ ve solda karşılıklı şişkinlik,bombe var. Ön kapılar da biryerlerde, araba ilk kalkarken yada eğimli yolda aşağı giderken biryerlerden cızırtı geliyo. Ön camları açıp kaparıtken kapanmadan az önce çıtırtılar var. Sıfır araba. Sevdiğin model sonuç?????? Garip anlamsız gereksiz. Kronik arızalar olur da bu kadar mı olur?

aynı sesler çoğu b sınıfında var örneğin corsa da o yüzden bunları mazur göreceksin sonuçta araçlarımız b sınıfı elbette üst segentler daha kaliteli ama yinede punto segmentinde en başarılısı bence bir kere tipi yeter ...

cemdogu
31/05/2013, 00:39
Yahu yakıtı yeter..parça ucuzluğu da ekstra...çıkmacıdan 5 dakikada orjinal parça bulabilirsin.kullanım ağı çok olduğu için yan sanayii müthiş vaziyette.heryerde yetkili servisi var.daha ne :)

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

tunalent
31/05/2013, 09:46
kronik klima dan gelen uğultu ve ilk açlıldığında gelen sesler 3 punto 2 linea aldım hepsinde maalesef aynı sorun

tunalent
31/05/2013, 09:51
Merhaba arkadaşlar benim arabanın motorunda acayip bir ses var gidip gosterdim elektrikciye klima motorundan geliyormus ses yapılması zor falan dediler klimayı actıgımda ise daha coğalıyor gibi ses birde sanki arabayı arkadan cekiyolarmıs gibi araba baya agırlasıyo gibi klimayı actığımda bunun tamiri mumkun mudur sizce o klima motorunun onundeki kayışın çevirdiği bilya değiştirilebiliyor mu biliyormusunuz ?
bilyadan falan değil kardeşim kronik bir kompresör sorunu bu arıza değil fakat ses ve titreşim yapıyor .servisler önce gazı boşaltıp yeniden basıyorlar .olmazssa kompresörü değiştiriyorlar ama 3-5 bin km sonra yeniside yapıyor benim aldığım linea ve puntolar hep aynı idi şimdiki aracımda aynı maalesef elektrikçiden se bir fiat servisine danış bence

tunalent
31/05/2013, 09:54
aynı sesler çoğu b sınıfında var örneğin corsa da o yüzden bunları mazur göreceksin sonuçta araçlarımız b sınıfı elbette üst segentler daha kaliteli ama yinede punto segmentinde en başarılısı bence bir kere tipi yeter ...

izmirde benim gittiğim servis kapı gergilerini linelarınkilerle değiştiriyor sorun bitiyor .böyle bir çözüm bulmuş kendileri bir servisinize danışın

taret
02/06/2013, 21:42
el insaf konu 2007 yılında açılmış hala tartışılıyor. bırakın bu konuları fiyatına , performansına ve donanıma bakıldığında punto türkiyenin en iyisi.

erenemre
02/06/2013, 21:49
izmirde benim gittiğim servis kapı gergilerini linelarınkilerle değiştiriyor sorun bitiyor .böyle bir çözüm bulmuş kendileri bir servisinize danışın

benimkinde ses yok kardeş çok şükür kayıtpederin corsa sında vardı onu örnek vermiştim yinede sağol önerin için yalnız dikkatimi birşey çekiyor linea yerli olmasına karşın bizim punto lardan daha sağlam özellikle ön takımları sanırım TR şartlarına uygun yapıldığı için olabilir mesela benim eski aracım yerli üretim palio idi araç 2000 model 13 yaşında olmasına karşın en son satmadan önce bile rot balansa götürdüğümde usta aracın ön takımlarının oldukça temiz olduğunu söylemişti.

33YNS21
25/07/2013, 12:54
herkese hayırlı ramazanlar.
konu sorunsa bende 2006 model 1.4 16v 110 bim km eski kasa benzinli punto mevcut.yaklaşık 7 ay oldu alalı ama aldığımdan beri sağlıklı binmek hiç kısmet olmadı.önce şurdan başlim arcın vites halatı koptu şansıma sevisin önünde koptu yaptırdım400tl baydım:wallbash:.devir saati sipritizciler gibi aşağı yukarı inip çıkıyordu araç tekleme yapıyodu serviz boğaz kelebeğini temizliyelim dedi 80tl orya verdim sorun çözüldü gibi.aracın yağı okadar eksilmişki motordan dişli sesi geliyordun yağ değşti filtreler değişti 110 tl verdim.jantları çok eskiydi değiştirdim rot balans ayarına soktular sağ ön teker geride ve yukarıda dedi usta düzeltmemiz lazım düzeltmedim öyle kaldı. geçenlerde yine gaz yemiyodu dışarda sanayiye götürdüm bobinlerinde sorun var dedi.şimdi de aracı çalıştırınca benzinde ise benzin lpg de ise lpg kokuyor.
bu sorunların hepsini cevabını sizin siteden okudum emeğinize sağlık.
sizden şunu rica edecem ben daha önce subaru inprezaya bindim.renalt megana bindim.ama böyle sorunlu araç görmedim.ben bu aracı kime gösterecem sağlıklı bine bilmek için.

33YNS21
25/07/2013, 13:13
konu sorunsa bende 2006 model 1.4 16v 110 bim km eski kasa benzinli punto mevcut.yaklaşık 7 ay oldu alalı ama aldığımdan beri sağlıklı binmek hiç kısmet olmadı.önce şurdan başlim arcın vites halatı koptu şansıma sevisin önünde koptu yaptırdım400tl baydım:wallbash:.devir saati sipritizciler gibi aşağı yukarı inip çıkıyordu araç tekleme yapıyodu serviz boğaz kelebeğini temizliyelim dedi 80tl orya verdim sorun çözüldü gibi.aracın yağı okadar eksilmişki motordan dişli sesi geliyordun yağ değşti filtreler değişti 110 tl verdim.jantları çok eskiydi değiştirdim rot balans ayarına soktular sağ ön teker geride ve yukarıda dedi usta düzeltmemiz lazım düzeltmedim öyle kaldı. geçenlerde yine gaz yemiyodu dışarda sanayiye götürdüm bobinlerinde sorun var dedi.şimdi de aracı çalıştırınca benzinde ise benzin lpg de ise lpg kokuyor.bide şimdi yağına baktım çubuk tırtıllı yerin tam ortasında.yağ değişeli 2000 yapmadım.
sizden şunu rica edecem ben daha önce subaru inprezaya bindim.renalt megana bindim.ama böyle sorunlu araç görmedim.ben bu aracı kime gösterecem sağlıklı bine bilmek için.

ABNEW
25/07/2013, 15:20
konu sorunsa bende 2006 model 1.4 16v 110 bim km eski kasa benzinli punto mevcut.yaklaşık 7 ay oldu alalı ama aldığımdan beri sağlıklı binmek hiç kısmet olmadı.önce şurdan başlim arcın vites halatı koptu şansıma sevisin önünde koptu yaptırdım400tl baydım:wallbash:.devir saati sipritizciler gibi aşağı yukarı inip çıkıyordu araç tekleme yapıyodu serviz boğaz kelebeğini temizliyelim dedi 80tl orya verdim sorun çözüldü gibi.aracın yağı okadar eksilmişki motordan dişli sesi geliyordun yağ değşti filtreler değişti 110 tl verdim.jantları çok eskiydi değiştirdim rot balans ayarına soktular sağ ön teker geride ve yukarıda dedi usta düzeltmemiz lazım düzeltmedim öyle kaldı. geçenlerde yine gaz yemiyodu dışarda sanayiye götürdüm bobinlerinde sorun var dedi.şimdi de aracı çalıştırınca benzinde ise benzin lpg de ise lpg kokuyor.

Yunus, emin ol sahibi olduğun mk2b kasa punto grande puntodan daha sorunsuz bir model.

Bu aracın tek kronik problemi city motor arızası çıkarabilmesi.Onun dışında kesinlikle sorunsuz bir araç.Ben 2005 te almıştım punto 1.4 dynamic.İki üç ay önce sattım.City mod dışında hiçbir sıkıntısı olmadı.Tabi aracın bakımı ve kullanım tarzı da önemli.

Gaz kelebeği, yağın durumu, lpg biraz dış etkenlere bağlı.Kötü benzin, aracın zamanında bakıma götürülmemesi, hatalı lpg montajı sendeki sorunlara neden olmuş bence.Geriye vites halatı kalıyor ona da şanssızlık demek lazım,

Umarım bundan sonra sıkıntısız bir şekilde kullanırsın,

Aracı nereye göstermek lazım? Güvendiğin, bildiğin özel servise ya da yetkili servise götürmen gerekiyor.Bununla beraber lpg montajı yapan yere de bence bir göster aracını...

33YNS21
25/07/2013, 16:18
ilgin ve yorumun için çok teşekürler arda abi.böyle bir siteye ve aileye üye alduğuma çok memnunum.
benim aracı satmamamın sebebi hoşuma gitmesi ve sorunsuz olduğunu düşünüyorum.satmak istemiyorum.ama sorunu çözecek ustalar bulamıyorum.sanayiden çıktım ilk bir hafta süperdi tam randumanlı çalıştı sonra ne olduysa tekrar tekleme ve bozuk devirde çalışmaya başladı.
araç için koymuş olduğunuz tespitler kesinlikle doğru bu hafta sonu önerdiğiniz tespitleri yaptıraca.

cezalandirici083454
25/07/2013, 17:29
Ben yaklaşık 9 ay önce temiz araba bulamadığım için akrabadan otomatik punto aldım. Bir çok saçma sapan sorunlar yaşadım. Ama bence fiat bu arabaya brodway motoru neden koymuş anlamadım. Şehir içi içinde yapsan araçta 5 kişi bagaj ful kop geçidinden yada hopa dağında tırmanırken sanki kamyon kullanıyorum))

ABNEW
25/07/2013, 19:19
ilgin ve yorumun için çok teşekürler arda abi.böyle bir siteye ve aileye üye alduğuma çok memnunum.
benim aracı satmamamın sebebi hoşuma gitmesi ve sorunsuz olduğunu düşünüyorum.satmak istemiyorum.ama sorunu çözecek ustalar bulamıyorum.sanayiden çıktım ilk bir hafta süperdi tam randumanlı çalıştı sonra ne olduysa tekrar tekleme ve bozuk devirde çalışmaya başladı.
araç için koymuş olduğunuz tespitler kesinlikle doğru bu hafta sonu önerdiğiniz tespitleri yaptıraca.

Rice ederim Yunus, forumumuzun ana amaçlarından birisi zaten bilgi paylaşımı,

Ankarada olsan servis önerebilirdim ama Mersinde hiç tanıdığım yok maalesef.Bence forumun servis bölümünü bir incele.Adanalı ya da Mersinli arkadaşlar sana özel-yetkili servis tavsiyesinde bulunacaklardır..

burank16
05/08/2013, 19:04
Merhaba arkadaşlar,
Bence araçlar değil FIAT Genel Merkezin eleştirilmesi gerekir.Araçlarımızda mutlaka ufak tefek sorunlar olabilir öenmli olan servisin ve genel merkezin bu sorunlara nasıl yaklaştığı nasıl çözüm bulduğu gibi konulara daha da önemle eleştirilmeli.
En son yaşadığım arka stop buğu sorunu için beni genel merkezden arayan yetkili kişi ile sanırım yarım saat konuştuk fakat karşı taraf sadece zırvalamaktan ileri gidemeyip halen bizleri saf birşeyden anlamayan insanlar olarak görüp direk kandırarak mantıksız cevaplar vermekten ileri gitmiyor ve konuşmanın sonunda beni arayan yetkiliye şunu söyledim''YANİ SİZ BU ARACI YA BÖYLE KULLANACAKSINIZ YADA SATACAKSINIZ DİYORSUNUZ ÖYLE Mİ?'' dedim verdiği cevap ''KİBARCA ÖYLE DEMEK İSTİYORUZ BEYFENDİ'' dedi.Bu sözden sonra daha ne beklersiniz ki bende aynen öyle yaptım aracımı sattım artık puntom yok.Bu durumu genelmerkeze ilettiğimde bu sebeplerden dolayı aracımı sattım birlikte kutlayalım müşterileri nasılda markanızdan soğutuyorsunuz dediğimde birkaç gün sonra arayan bayanın dai umrunda değildi bu olanlar o sadece aramış olmak için aramıştı.Bence en büyük sorun GENEL MERKEZ ve bazı Genel Merkez ayarındaki Yetkili Servisler.

gendarme35
05/08/2013, 19:12
Ben yaklaşık 9 ay önce temiz araba bulamadığım için akrabadan otomatik punto aldım. Bir çok saçma sapan sorunlar yaşadım. Ama bence fiat bu arabaya brodway motoru neden koymuş anlamadım. Şehir içi içinde yapsan araçta 5 kişi bagaj ful kop geçidinden yada hopa dağında tırmanırken sanki kamyon kullanıyorum))

almadan önce araştırmadınız mı ??
o motordan ne bekliyorsunuz ki..
benzinli ve 77 bg .. güç ortada...
120 bg t-jet ya da 95 bg m-jet alsaydınız böyle
sıkıntılar yaşamazdınız..

ne kadar ekmek o kadar köfte.. ;)

taha77
10/08/2013, 19:49
merhabe arkadaşlar aracım 1.4 motor 2009 modeldir.yarı otomatik viteslidir. yarı otomatik kullananlar bilir otomatiğe olmak için vitesi sola doğru çekiyoruz.şu son iki günde vitesi sola doğru çektiğimde otomatik vitese geçmiyor.sorun neden kaynaklanıyor??

cezalandirici083454
20/08/2013, 17:05
almadan önce araştırmadınız mı ??
o motordan ne bekliyorsunuz ki..
benzinli ve 77 bg .. güç ortada...
120 bg t-jet ya da 95 bg m-jet alsaydınız böyle
sıkıntılar yaşamazdınız..

ne kadar ekmek o kadar köfte.. ;)

Sen haklısın kardeş ama ben eşim kullanır diyede aldım aracı. Fakat testte yapsam kop geçitinde yapacak halim yoktu. Bence bu motorun üretimemesi lazım. Araçtan şehir içide şehir dışıda işimi görüyor.

cezalandirici083454
20/08/2013, 17:11
Yarı otomatik puntoda eğer çok dik bi yokuşta manuele almayı unuttuğum zaman ilk başlarda çokoluyodu. Araç bide E moddaysa dik yokuşta 2 atıyo silkeleye silkeleye çıkmaya çalışıyo kafası karışıyo 1 ede atmıyo mudahale ediyorum tabi o zaman kadar arka bir araç varsa korna sellektör falan acayip sinir bozucu.

Evren_c
20/08/2013, 18:45
Yarı otomatik puntoda eğer çok dik bi yokuşta manuele almayı unuttuğum zaman ilk başlarda çokoluyodu. Araç bide E moddaysa dik yokuşta 2 atıyo silkeleye silkeleye çıkmaya çalışıyo kafası karışıyo 1 ede atmıyo mudahale ediyorum tabi o zaman kadar arka bir araç varsa korna sellektör falan acayip sinir bozucu.

Aslında bu problemi rahatlıkla yazılımsal olarak çözebilirler. Yolun eğimine ve gaza basılış şekline göre vites değişimine karar veren algoritmayı iyileştirmek lazım.

cezalandirici083454
21/08/2013, 15:02
Aslında bu problemi rahatlıkla yazılımsal olarak çözebilirler. Yolun eğimine ve gaza basılış şekline göre vites değişimine karar veren algoritmayı iyileştirmek lazım.

Haklısın sonuçta hilholder belli eğimle devreye giriyosa o da belli eğimde vites atmaz.

genc78
24/08/2013, 20:27
Merhabalar benim aracım 2006 grande punto 1.3 dynamic aracta direksiyonu sağa veya sola cevirdiğimde airbag lambası arıza yakıyor neden olabilir.Araca bide direksiyon isareti cıkıyor oda city arızası galiba surekli bu iki uyarıyı veriyor o direksiyon hatası genelde cok sıcak havalarda oluyo ve direksiyonu sağ sol yapınca sonuyor

cdogu
24/08/2013, 23:20
Merhabalar benim aracım 2006 grande punto 1.3 dynamic aracta direksiyonu sağa veya sola cevirdiğimde airbag lambası arıza yakıyor neden olabilir.Araca bide direksiyon isareti cıkıyor oda city arızası galiba surekli bu iki uyarıyı veriyor o direksiyon hatası genelde cok sıcak havalarda oluyo ve direksiyonu sağ sol yapınca sonuyor

Arabanızı servise bir an önce götürmenizi tavsiye ederim. City sorunu baş vermiş. Direksiyon kitlenir de mazallah trafikte olursanız,felaket olmasın. City sorununu serviste ücretsiz halledenler var. Araştırabilirsiniz forumdan.Biraz üzerine düşmeniz,ısrarcı olmanız lazım.Olur da ücretsiz olmazsa,Emsal karar niteliğindeki bu forumdaki yazılarla,belgelerle mahkemeye verebilirsiniz..

Airbag ikazını bilmiyorum. City sorunuyla alakalı olur mu olmaz mı tahmin etmek zor. Servise gitmenizi tavsiye ederim.

Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.

muratxx5
25/08/2013, 10:55
airbag hatası direksiyon simidi içerisindeki airbag makarasinda bulunan kablolardann birinin kopmasi sebebiyle olabilir.

taha77
28/08/2013, 20:39
cewaplar için teşekkürler herkeze.

YALCINGUNEL
30/08/2013, 14:39
arkadaşlar benimde gözüme takılan bir sorun var dikkat ettim çoğu puntoda aynı...arabanın tampon bölümünde farların alt kısmında boşluk var dışa doğru bombe yapmış mesala benimki ... yeni modellerde halıyle yok ama benımkı gibi 2006 - 2007-2008 puntolarda rast geldi...bunu nasıl giderebiliriz? tampon tırnaklarıyla alakalı bişey değil...benım tahmınım tamponun fara hıza olan bölümü ısıtıp içeri doğru bastırsak düzelirmi sizce ??? bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevınırım....

satlas
30/08/2013, 14:50
aynı sorun bendede var ısıttım ama olmadı başka çözüm bilen varmı

QUOTE=YALCINGUNEL;857910]arkadaşlar benimde gözüme takılan bir sorun var dikkat ettim çoğu puntoda aynı...arabanın tampon bölümünde farların alt kısmında boşluk var dışa doğru bombe yapmış mesala benimki ... yeni modellerde halıyle yok ama benımkı gibi 2006 - 2007-2008 puntolarda rast geldi...bunu nasıl giderebiliriz? tampon tırnaklarıyla alakalı bişey değil...benım tahmınım tamponun fara hıza olan bölümü ısıtıp içeri doğru bastırsak düzelirmi sizce ??? bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevınırım....[/QUOTE]

YALCINGUNEL
30/08/2013, 15:03
aynı sorun bendede var ısıttım ama olmadı başka çözüm bilen varmı

QUOTE=YALCINGUNEL;857910]arkadaşlar benimde gözüme takılan bir sorun var dikkat ettim çoğu puntoda aynı...arabanın tampon bölümünde farların alt kısmında boşluk var dışa doğru bombe yapmış mesala benimki ... yeni modellerde halıyle yok ama benımkı gibi 2006 - 2007-2008 puntolarda rast geldi...bunu nasıl giderebiliriz? tampon tırnaklarıyla alakalı bişey değil...benım tahmınım tamponun fara hıza olan bölümü ısıtıp içeri doğru bastırsak düzelirmi sizce ??? bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevınırım....[/QUOTE]

neyle ısıttınız tamponu ? tam genleşme olmamıştır belki ama denediyseniz başka bir yol bulmak lazım? hiç olmadı o bölüme far üstüne yapılan şapka tarzında alt kısmına bişeyler uydurabiliriz...

mstonrkvk
31/08/2013, 17:48
iyi günler,

-2011 model p.evo 1.3 mjet dynamic kullanıcısıyım.(ilk sahibiyim)

yaklaşık 3 yıldır severek kullandığım servis bakımları eksiksiz olan aracımla geçen hafta tatildeyken sunroof kapanmama sorunu ile karşılaştım. cam tavan tamamen açılıp kapanırken son kapanma anında kapanıp tekrar 5cm açık kalıyordu.
tatil dönüşü antalya birmota gittiğimde sorunu düzeltemediler.
bende mecburen memlekete dönene kadar yağmur yağmaması için dua ede ede geldim.(amasya)
sorun için samsun birmotu aradığımda randevularının dolu olduğunu araca bakamayacaklarını söyledim. arabayı bille yıkatamıyorum.
çorum servisi aradığımda usta sağ olsun teknik servis ustası telefoonla arızanın önemsiz olduğunu açma kapama dümesine basılı tutarak sunroofu resetlemem gerektiğini söyledi.dediğini yaptım sunroof resetlendi ve kapandı .
yalnız dün [ B]100 km üzerinde giderken sunroofun hava aldığını ve ıslık sesine benzer çok rahatsız bir ses çıkardığını fark ettim ne yapmam gerekir ??[/B]

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arrest
31/08/2013, 18:30
iyi günler,

-2011 model p.evo 1.3 mjet dynamic kullanıcısıyım.(ilk sahibiyim)

yaklaşık 3 yıldır severek kullandığım servis bakımları eksiksiz olan aracımla geçen hafta tatildeyken sunroof kapanmama sorunu ile karşılaştım. cam tavan tamamen açılıp kapanırken son kapanma anında kapanıp tekrar 5cm açık kalıyordu.
tatil dönüşü antalya birmota gittiğimde sorunu düzeltemediler.
bende mecburen memlekete dönene kadar yağmur yağmaması için dua ede ede geldim.(amasya)
sorun için samsun birmotu aradığımda randevularının dolu olduğunu araca bakamayacaklarını söyledim. arabayı bille yıkatamıyorum.
çorum servisi aradığımda usta sağ olsun teknik servis ustası telefoonla arızanın önemsiz olduğunu açma kapama dümesine basılı tutarak sunroofu resetlemem gerektiğini söyledi.dediğini yaptım sunroof resetlendi ve kapandı .
yalnız dün [ B]100 km üzerinde giderken sunroofun hava aldığını ve ıslık sesine benzer çok rahatsız bir ses çıkardığını fark ettim ne yapmam gerekir ??[/B]

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sunroofun en ön kısmında rüzgar girmemesi için hafif yukarı kalkan parçanın orayla alakalı bir sorunu mevcut skydomelerin

taha77
31/08/2013, 22:56
herkese hayırlı akşamlar..aracımın sol xenon sis farı yanmıyo ama sağdaki yanıyo.ben düzeltebilirmiyim yoksa servise falan götüreyimmi ??

serkandikici
01/09/2013, 23:05
arkadaşlar benimde gözüme takılan bir sorun var dikkat ettim çoğu puntoda aynı...arabanın tampon bölümünde farların alt kısmında boşluk var dışa doğru bombe yapmış mesala benimki ... yeni modellerde halıyle yok ama benımkı gibi 2006 - 2007-2008 puntolarda rast geldi...bunu nasıl giderebiliriz? tampon tırnaklarıyla alakalı bişey değil...benım tahmınım tamponun fara hıza olan bölümü ısıtıp içeri doğru bastırsak düzelirmi sizce ??? bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevınırım....

Gplerde var hocam benim gpde de vardı baya belirgindi hatta satarken alan arkadaş baya bi kurcaladı rahatsız oldu ama izah edince inanmıştı.. Kronik bişey genleşiyo heralde sonra da toparlamıyor.. Tampon değişimi de çözüm değil bence netice de malzemenin ısıya mukavemeti ile alakalı bişey..

mstonrkvk
02/09/2013, 17:47
Sunroofun en ön kısmında rüzgar girmemesi için hafif yukarı kalkan parçanın orayla alakalı bir sorunu mevcut skydomelerin

Truva Playstation Cafee K.ören / Ankara

-sunroofun ön kısmı değil arka fitile oturan kısımdan ses hava alıyor, bir servise gidicez artık...:(

wolcano1907
03/09/2013, 21:01
selam 2006 gp 1,3 multijet aracımı kontağı çevirdikten sonra lambaların sönmesini beklliyorum lambalar sönüyo çalıştırmaya kalktığımda hararet ibresi sona kadar yükseliyo ve kızdırma bujileri lambası yanıp hemen sönüyo mototr çalışıncada hararet ibresi normale geliyoo servis aküden olabilir dedi ama içimde hala bi şüphe varr aküm de halaorj akü varda 50 ah daha önce başına böle bişi gelen varsa yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkürler.

cdogu
04/09/2013, 01:55
selam 2006 gp 1,3 multijet aracımı kontağı çevirdikten sonra lambaların sönmesini beklliyorum lambalar sönüyo çalıştırmaya kalktığımda hararet ibresi sona kadar yükseliyo ve kızdırma bujileri lambası yanıp hemen sönüyo mototr çalışıncada hararet ibresi normale geliyoo servis aküden olabilir dedi ama içimde hala bi şüphe varr aküm de halaorj akü varda 50 ah daha önce başına böle bişi gelen varsa yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkürler.

Servis motoru kontrol edip,bir sorun bulamadıysa,benim de size tavsiyem akü değiştirmeniz. Gösterge panelindeki saçmalama durumları genelde aküden kaynaklanır çünkü..

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

wolcano1907
04/09/2013, 13:01
teşekkürler cenk aküyü zate değiştircem ama servis detaylı bakmadı sadece olabilir dediler o yüzden bi soriim dedimm...

hknkalem
26/09/2013, 23:59
arkadaşlar benim 2008 yarı otomatik grande punto aracım var. geçen gün arabayı sanayiye bıraktım. bugün almaya gittiğimde aracın vitesi otomatiğe geçmedi. uğraştım ancak geçiremedim. triptonikte biraz dolaşayım belki düzelir dedim ancak şunu da gördüm. aracın vitesini yükseltiyorum. ancak frene basınca vites kendiliğinden küçülmüyor. şimdi otomatiğe geçmiyor ve kendi vites küçültmüyor. sorun nedir? neden kaynaklanıyordur ve ne yapabilirim öneriniz var mı? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

thesoulshaker
10/10/2013, 12:27
merhaba arkadaşlar,
benim ön sol cam ile ilgili sıkıntım var, özel servise göstermiştim gecici bir çözüm uyguladılar ama tekrar aynı sıkıntı var, ön sağ çalışıyor ön sol cam çalışmıyor,
geçici çözümde ustanın yanındaydım, cam açma butonunun altında iki tane çubuk gibi parça var biri uzun biri kısa sarı renkli ahşap bir görünümü var ama ahşap değil plastik sanırım, o ufak parçanın yerinden oynaması ile ilgili bir sorun sanırım, daha önce başına gelen yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

berkjordan
11/10/2013, 20:34
Arkadaşlar alakasız bir konu mu bilmiyorum ancak benim başıma geldiği için yazıyorum. Kızdırma bujisi arıza ışığı yandığı için tamircime (artık değil) gittim. Hemen sökelim hangisi arızalı ise değiştirelim dediler. Ve bunu yaparken bujiyi kırmışlar. Benim haberim yok. Ancak sökemediklerini kırılırsa 1000 TL masrafı olduğunu söylediler. Bende yapmayın o zaman dedim. Bir kaç gün sonra başka bir tamirciye konuyu anlatırken bir bakalım dedi. Yanımda baktıkdan sonra bir tanesinin kırık olduğunu masrafının 1000 TL tutacağını ancak BURSA da bir ustanın motor kapağını sökmeden bujileri söktüğünü söyledi. İki gün önce BURSA ya gittim. Usta kırık buji dahil hepsini sanki hiç bir şey olmamış gibi söktü.

cpeloo
11/10/2013, 20:54
Arka sileceğin su atmaması, hep problem!!!! Niye öyle oluyor bi türlü çözemedim yaptırıyorum 4-5 güne yine bozuluyor.

mitix
24/12/2013, 18:42
çözülemeyen kronik mühendislik hataları :

- yakıt pompasının içeriye ses alması
- depo doluyken lıkır lıkır ses gelmesi
- silecekleri çalıştırdığınızda ön camlar açıksa içeriye su girmesi
- görüş önleyen çapraz direkler
- arka bagaj kapağının içine su girmesi
- arka kapıların zor açılması
- buğu yapan stoplar (sözde aracın üzerinde iyileştirilmiş stoplar var)
- radyo çekim kalitesi vasat teyp

yaşadığım çözdüğüm sıkıntılar

- kalorifer yatağında gelen gıcırtı
- diresiyon den gelen lınk-lınk sesler
- digital klima arızası

ve keşfettiğim bir özelliği 100 km ve üzeri hızla yağmurlu bir havada giderken silecekleri çalıştırmanıza gerek kalmıyor . camın yatık olmasından kaynaklı su yukarı kayıp gidiyor :)

aracım evo yinede aracımı seviyorum

leomar32
24/12/2013, 20:18
Balata ötmesi :'(

ozanoz93
24/12/2013, 21:36
En buyuk sorunum birdaha fiat alirsam essek gibi anircam :))

Sent my iPhone using (https://.com/m?id=1)

erenemre
24/12/2013, 21:45
çözülemeyen kronik mühendislik hataları :

- yakıt pompasının içeriye ses alması
- depo doluyken lıkır lıkır ses gelmesi
- silecekleri çalıştırdığınızda ön camlar açıksa içeriye su girmesi
- görüş önleyen çapraz direkler
- arka bagaj kapağının içine su girmesi
- arka kapıların zor açılması
- buğu yapan stoplar (sözde aracın üzerinde iyileştirilmiş stoplar var)
- radyo çekim kalitesi vasat teyp

aracım evo yinede aracımı seviyorum

-yakıt pompası nasıl ses alıyor ben böyle bir ses duymadım ?
- depoyu pek fullemem ama geçenlerde bedava opet ten işimle ilgili mazot fulleme şansım oldu ve böyle bir ses duymadım.
-cam açıkken her araçta su giriyor
-o çapraz direkler aracın 5 yıldız almasını sağladı ve corsa dada aynı
-bagaj kapağının neresine su giriyor ?;
-arka kapıların zor açılması doğru
-grande punto larda böyle bir sorun yok ama evo larda varmış haklı olabilirsin
-aracın teybi bence çok iyi sonuçta b sınıfı bir araç nasıl bir beklentiniz var ? renault un ses sistemlerini görseniz punto nun kü süper kalite bence

Ziyaretçi78
24/12/2013, 22:30
Benim en büyük sorunum puntomun çok güzel olması ve seri olması.Dilediğimce isteyince makas atabiliyorum.Birde daha önemli bir sorunum var puntom az yakıyo:))

üzerinden Note II ile gönderildi.H.KURU Saygılarımla

knidos111
24/12/2013, 23:26
- depoyu pek fullemem ama geçenlerde bedava opet ten işimle ilgili mazot fulleme şansım oldu ve böyle bir ses duymadım.
-aracın teybi bence çok iyi sonuçta b sınıfı bir araç nasıl bir beklentiniz var ? renault un ses sistemlerini görseniz punto nun kü süper kalite bence

benimki evo, arka stoplarda su alma diye bir olay yok, araba henüz 160bin kilometrede, belki kilometresi düşük olduğu için su almamıştır birde 800bin kilometre olunca bakıcam belki doğrudur ,,,, arka kapı nasıl zor açılıyor anlamadım,menteşe fazla sıkı olmasın , benimki yazın çok sıcaklarda bir kere ses yaptı sıvı gres le hallettim şimdi tık yok ,,, arabanın radyosu 10 numara, önceki arabam opeldi, bodrum milas yolunda opelin çekmediği radyo kanallarını çekiyor ,,, bu arada benim tek şikayetim sileceklerin orijinal olsun yan sanayi olsun garç gurç ses yapmasıydı, onuda nano yağmur kaydırıcı uygulayarak hallettim

burak64
25/12/2013, 00:13
benimki evo, arka stoplarda su alma diye bir olay yok, araba henüz 160bin kilometrede, belki kilometresi düşük olduğu için su almamıştır birde 800bin kilometre olunca bakıcam belki doğrudur ,,,, arka kapı nasıl zor açılıyor anlamadım,menteşe fazla sıkı olmasın , benimki yazın çok sıcaklarda bir kere ses yaptı sıvı gres le hallettim şimdi tık yok ,,, arabanın radyosu 10 numara, önceki arabam opeldi, bodrum milas yolunda opelin çekmediği radyo kanallarını çekiyor ,,, bu arada benim tek şikayetim sileceklerin orijinal olsun yan sanayi olsun garç gurç ses yapmasıydı, onuda nano yağmur kaydırıcı uygulayarak hallettim

su alan stoplar değil bagaj kapağından su giriyor demiş.bagaj kapağından su girdiğini görmedim ama stopların buğu yaptığı doğrudur.full depoda lıkır lıkır ses gelmesi,görüşü önleyen çapraz direkler benim içinde sıkıntı.aracın 5 yıldız alması için o direklerin görüşü engelleyecek şekilde konumlandırılması gerektiğini düşünmüyorum ki eski aracım puntodan çok daha güvenli olmasına rağmen böyle bi sorun yaşamamıştım.arka kapıların zor açılmasıda var tabi kapı menteşeleri zaten araç 1 aylıkken serviste garantiden değişti.yakıt pompası sesini hiç duymadım olsa mutlaka dikkatimi çekerdi araç içindeki sesler çok sinirimi bozar çünkü.radyoyu hiç kullanmadığım için ne kalitede olduğu hakkında yorum yapamam ama müzik sistemi oldukça vasat.

mitix
25/12/2013, 12:21

aracınız kaç model belki yeni lerde bazı durumlar iyileştirilmiştir.
- depoda lıkır - lıkır ses geliyor ful ken

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/27115-depo-doluyken-gelen-sesin-cozumu-yok-mu.html

- durduğunuz yerde silecek suyunu sıkıp çalıştırdığınız eğer camınız açıksa içeriye su giriyor. bunu sebebi diğer araçlarda dikkat edin cam çapraz direklerin biraz içerisinde konumlandırılmış böylelikle suya set oluyor...

- bagaj kapağına su giriyor

Punto Evo Bagaj Kapağı Su Alma Sorunu ! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2Dp1ZSt6uEU)

-teybin görüntüsü güzel ama kalitesi vasat grandelerde ki blaupunkt çok daha iyi cihazlar.

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/33240-punto-evo-radyo-cizirti.html

mitix
25/12/2013, 12:22
mazot pompasında gelen ses

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/45873-mazot-pompasi-gelen-ses-hk.html

BySeLcuK4154
12/01/2014, 01:11
Arabam,dan memnunum YANLIZ

1-Çukurlara girince ön tarafdan gelen langur lungur kronik problem
2-Aracı yıkadıktan sonra bagaj kapağından içeri giren su
3-Radyonun iyi çekmemesi
4-Radyonun soyulan kronik problemi
5-ELeştirim olarak dynamic modele sen kalk çift yönlü klima koy, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı koy,ama arka camları MANUEL yap OLDUMU ŞİMDİ :)

1.Madde hariç diğerli çok önemli değil ama gerçek

Birde Arabam,dan çok MEMNUNUM :)

Herkese hayırlı forumlar.

Castell
13/01/2014, 11:54
Arabam,dan memnunum YANLIZ

1-Çukurlara girince ön tarafdan gelen langur lungur kronik problem
2-Aracı yıkadıktan sonra bagaj kapağından içeri giren su
3-Radyonun iyi çekmemesi
4-Radyonun soyulan kronik problemi
5-ELeştirim olarak dynamic modele sen kalk çift yönlü klima koy, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı koy,ama arka camları MANUEL yap OLDUMU ŞİMDİ :)

1.Madde hariç diğerli çok önemli değil ama gerçek

Birde Arabam,dan çok MEMNUNUM :)

Herkese hayırlı forumlar.
1-çukurlar herkes için problem ses amortisör takozu ön salıncaklar z-rot vs hepsinden olabilir....
2-bagaj kapağınızın fitillerinde boşluk yırtılma olabilir, bagajın kapandığı yerdeki lastik yüksekte kalmış olabilir onu azaltıp tam oturmasını sağlayabilirsiniz....
3-radyo frekansa göre değişiyor, aracınızda xenon, anfi benzeri manyetik alan yaratan ürünler varsa çekişi etkiler, elektrik hatları hatta trafo yakınlarına parketmek bile etkiler....
4-radyo tuşları herkes için problem blaupunktun adiliği......
5-dyn arka kapıların manuel olması herkesin eleştirisi maalesef.....

PUNTO2008
13/01/2014, 12:21
Ben de aracımda geçenlerde farkettim ki, özellikle sol arka kapıdan, seyir halinde içeri fazlaca ses geliyor, sanki camını çeyrek araladığında gelen ses gibi. Lastikleri, koltuğun oradaki fitilleri kontrol ettim ama bariz bir açıklık ya da çıkma göremedim. Ayrıca geçen gün yıkattığımda, o kapıdan çok çok az içeri su girdi. Çözümü ne olabilir, fitil mi değişelim yoksa kapı mı aralık kalmış zamanla aç kapadan dolayı?

erhanOKUR
13/01/2014, 13:46
slm arkadaşlar

benim aracımda da direksiyondan gelen tık tık diye bir ses var . genel olarak yavaş hızlarda dönüşlerde ve park ederken geliyor. ayrıca kontağı çevirip aracı calıştırdığınızda gösterge panelinde ikaz ışığı sönmüyor ve ekranda have power steering checked uyarısı çıkıyor direksiyonu hafif çevirdiğimde uyarı ışı sönüyor ve yazı gidiyor..
ayrıca sağ ön tekerden mıcırlı yolda yada tümsekli yola girince luk luk diye sesler geliyor..

bu iki sorun içinde hem özel servise hemde yetkili servise gittim ama bin türlü sey söyleniyor..

tekerden gelen ses için özel serviste z rotlardandır yada rot başlarındandır denildi kontrol edildi sorun cıkmadı
yetkili serviste direksiyon kutusundan denildi garantiye girmiyor işçilik dahil 1300 civarı bir fiyat cıkarıldı.. (araç 2006 95 binde.. yetkili servis bakımı 1.5 yıldır yapılmıyor bakımlar dışarıda yapılıyor )

direksiyon için özel serviste pek birsey söylenmedi tatmin edici seyler değildi

1. yetkili servis direksiyon için direk city arızası dedi ve garanti yok 2500 civarı fiyat verdi

2. yetkili servis ise direksiyon mili dedi ve 260 lira fiyat verdi

arkadaşlar bu sorunları cepten yaptıracak olursak yandık.. garanti olayına ise servis yanaşmıyor.. bu tip sorunları yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.. bursadayım bu arada..

orkinosss
18/01/2014, 23:48
arkadaslar 2013 pop punto larda xenon ariza yakiyor mu ?? Hangi marka tavsiye edersiniz, sentinel iyi mi ??

mavi273
19/01/2014, 00:41
Arka kapilarin acilmama sorunu bende de vardi.kaportacima gittim diş açma kuluplarinin bir yerine plastik kaynak yapti. O.5 milim falan uzadi kaynak yapigi yersimdi kapilarim gayet iyi aciliyor.

mavi273
19/01/2014, 22:48
Düze cikinca biraz ayagini gazdan kaldirirsan hemen geçer 2 viteste.

emreaktan
21/01/2014, 02:49
trip a ortalama 11.6 şehir içi arka kapı gıcırtısı 5.vitese geçerken biraz zorlaması sıkıntı ama yüzümü kara çıkarmayan performansı için bunları es geçiyorum sesi ve ataklığı yeterli benim için b sınıfı araç için yetrli tabi c sınıfı golf tsı yada astr 1.4 t lerle kıyaslamıyorum aracımı başkaları gibi

son_sirtli
21/01/2014, 03:07
anlam veremediğim bir şekilde eksozdan duman çıkması ....beyaz renkli...

seralex
21/01/2014, 03:32
anlam veremediğim bir şekilde eksozdan duman çıkması ....beyaz renkli...

Duman çalıştıktan kısa bir süre sonra kesiliyor vede renk te siyaha yakın ise ayrıca aracın çalışma düzeninde herhangi bir aksaklık tuhaflık,zor gaz yeme gibi bir durum yoksa korkmayın..

ama,
duman daha ziyade buhar şeklinde ise ve de çalıştıktan belli bir süre boyunca aracın çalışması tuhafsa-tekliyorsa gaz yemede güçlük çekiyorsa ve bu durum motor ısınana kadar devam ediyorsa
silindir kapak contasının piston üstüne su vermesi durumu olabilir..kısaca conta yanıklığı..

Bu durumun oto kontrolü şu şekilde yapılabilir..

motor sogukken araç çalıştırılır ve 10-15 sn.kadar sürekli gaz verilir bu arada bir kişi kaputu açarak radyatör kapagını (motor suyu konulan bidonun kapağını) açar..bu 10-15 sn sürekli gaz verilme esnasında eğerki su seviyesi verilen gazla orantılı olarak yükseliyor ve dışına taşıyorsa araç conta yakmıştır..

su seviyesinde herhangi bir yükselme yoksa sorun yoktur..

son_sirtli
21/01/2014, 03:41
vites değişikliğinde duman çıkıyor hocam ....vites değiştirip gaza yüklenince çıkıyor ...bezen 2-3 km sonra kesililiyor bezende stop edene kadar devam ediyor.

megamert
23/01/2014, 13:51
Merhaba, hayret ettim kimse benim yazdığım sorunlardan bahsetmemiş, acaba arabaya dikkatli bakmıyor musunuz yoksa artık kanıksadık mı bu durumları:
Aracım 2011 Punto 1.3 Active, sorunları saymakla bitmez:
1. Arabam 2011 model olmasına rağmen araba tavan tutamakları yok... Evet 1980 model Renault TX'lerde bile olan bu edavat benim arabamda yok ve taktırmak da tam 160 TL...
2.Bagaj lambası yok, evet yine 1972 model araçlarda bile standart olan bu edavat 2011 model Puntoda mevcut değil, arkadaşlarım bazen gülüyorlar bana bu arabaya 27.000TL verdiğim için.
3.Torpido gözünde neredeyse Şahin, Doğan'da bile var olan lamba benim arabamda mevcut değil.
4.Çakmak var fakat küllük mevcut değil.
5.Aux girişi var fakat teybin arkasından yeni bir kablo alıp para harcayarak aktif edilebiliyor.
6.Yolcu tarafındaki güneşlikte ayna mevcut değil, evet 2011 ama ayna yok.
7.Aracınızdan ses geliyorsa özellikle çukura girdiğinizde en büyük sebep ne biliyor musunuz, aylarca servis keşfedemedi ama kardeşim arka koltukta bir kez oturdu ve "Abicim ses bagaj örtüsünden geliyor, kalkıp düşüyor bu." diyerek sorunu tespit etti.
8.Torpidoda evrak gözü yapmış bana, açın torpidoyu yolda giderken siz açar açmaz evrağın kucağınıza fırlayacağını görürsünüz.
9.Arka kapı gergileri garç gurç diye ses çıkarıyordu, götürdük servise, değiştirdiler, otoparkçım çok dalga geçmişti, abi bu nasıl 2011 diye, seni yemişler vs.
10.İzmir'de oturuyorum, Fiat birmota gittim bornovadaki. Aracın 40 bin bakımı için 550 TL, artı balata değişimi için 200 TL yani toplam 750 tl fiyat çıkardılar. Oraya servis uzmanı değil iyi birer pazarlamacı koymuşlar, merkezdeyim diye mecburiyetten faydalanıyorlar. Gaziemir poyraza götürdüm, inamazsınız belki ama aynı işlemler 450 TL tuttu. İnanmayan veya reklam yaptığımı düşünen varsa faturasının görselini koyabilirim. Sözün özü kardeşim, konfor aramıyorsan yakıtı iyi ve parçası ucuz olsun diyorsan Punto...

pasa_nuri
23/01/2014, 14:24
2011 grande puntom var çok şükür bugüne kadar tık demedi torpidoda bagajda ışık varmış yokmuş valla ne yalan söyleyim ilk zamanlarda takıntı yapmıştım bu arada yaşım 23 ihtiyar biri felan da değilim birazdan söyleyeceklerim için. etrafımdaki insanların arabalarındaki sorunları gördükten sora yakıt değerlerini duyduktan sora dedim ki punto birtane... aux çıkışı doğrudur müzik çaların arkasında ama çok zahmetli bir iş değil toplasak 10 dk bile almaz.her neyse benim tek sorunum bu aracı tasarlayan hiç yağmurlu havada binmemiş belliki veya cam suyunu 90-100 le felan giderken denememişler yahu sileceğin temizlediği suyu yan camdan arka cama doğru gitmesi nedir bunu biri bana bi açıklayabilir mi veya aynı sorunla karşılaşanlar nasıl bir çözüm buldular.teşekkürler saygılar

ismailglny
23/01/2014, 15:23
2011 model fire active var bende de . arabamın performans dışında her şeyinden memnunum. ekonomi arabası olduğu için performans beklemek yanlış olur. aracımızın active yani baz model olduğunu unutmadan eleştirmek lazım.
ben de 40000 bakımını bu cumartesi yaptırcam, evet 40 50 lira farklar olabiliyor ancak servislerde iki farklı yedek parça var birisi italyan üretim lancia diğeri bursa üretim opar, kullanılan yedek parça markasına göre de ücret değişiyor. her şeyden memnunum ben. iyi ki almışım. :)

babayawuz
23/01/2014, 15:42
Merhaba, hayret ettim kimse benim yazdığım sorunlardan bahsetmemiş, acaba arabaya dikkatli bakmıyor musunuz yoksa artık kanıksadık mı bu durumları:
1. Arabam 2011 model olmasına rağmen araba tavan tutamakları yok... Evet 1980 model Renault TX'lerde bile olan bu edavat benim arabamda yok ve taktırmak da tam 160 TL...
2.Bagaj lambası yok, evet yine 1972 model araçlarda bile standart olan bu edavat 2011 model Puntoda mevcut değil, arkadaşlarım bazen gülüyorlar bana bu arabaya 27.000TL verdiğim için.
3.Torpido gözünde neredeyse Şahin, Doğan'da bile var olan lamba benim arabamda mevcut değil.
5.Aux girişi var fakat teybin arkasından yeni bir kablo alıp para harcayarak aktif edilebiliyor.
7.Aracınızdan ses geliyorsa özellikle çukura girdiğinizde en büyük sebep ne biliyor musunuz, aylarca servis keşfedemedi ama kardeşim arka koltukta bir kez oturdu ve "Abicim ses bagaj örtüsünden geliyor, kalkıp düşüyor bu." diyerek sorunu tespit etti.
8.Torpidoda evrak gözü yapmış bana, açın torpidoyu yolda giderken siz açar açmaz evrağın kucağınıza fırlayacağını görürsünüz.
9.Arka kapı gergileri garç gurç diye ses çıkarıyordu, götürdük servise, değiştirdiler, otoparkçım çok dalga geçmişti, abi bu nasıl 2011 diye, seni yemişler vs.
10.İzmir'de oturuyorum, Fiat birmota gittim bornovadaki. Aracın 40 bin bakımı için 550 TL, artı balata değişimi için 200 TL yani toplam 750 tl fiyat çıkardılar. Oraya servis uzmanı değil iyi birer pazarlamacı koymuşlar, merkezdeyim diye mecburiyetten faydalanıyorlar. Gaziemir poyraza götürdüm, inamazsınız belki ama aynı işlemler 450 TL tuttu. İnanmayan veya reklam yaptığımı düşünen varsa faturasının görselini koyabilirim. Sözün özü kardeşim, konfor aramıyorsan yakıtı iyi ve parçası ucuz olsun diyorsan Punto...

Bizdede 3 tane punto var dediğinzi.ufak tefek.sorunşar mevcut. Tavan tutamagı mesela. 2007 de var 2011 de yok aynı şekilde.bagaz ışklandırması. Bu etkenlere karşı aracın şekli duruşu yakıtı yol tutuşu ( buna inanmayanlar gitsin cruze a veya kugaya bnsin daha pahalı ama puntonun yarısı değl.yol tutuşu) için birdahaki tercihimde punto. Şirketimize c3 206+ fiesta i2 i3 hepsini aşdık ama puntoda punto. Birde arka camların açma kapama halatlarında sıkntı yaptı 5 puntomuz daha önceden başına gelen varmı

skirsan
23/01/2014, 16:58
Bizdede 3 tane punto var dediğinzi.ufak tefek.sorunşar mevcut. Tavan tutamagı mesela. 2007 de var 2011 de yok aynı şekilde.bagaz ışklandırması. Bu etkenlere karşı aracın şekli duruşu yakıtı yol tutuşu ( buna inanmayanlar gitsin cruze a veya kugaya bnsin daha pahalı ama puntonun yarısı değl.yol tutuşu) için birdahaki tercihimde punto. Şirketimize c3 206+ fiesta i2 i3 hepsini aşdık ama puntoda punto. Birde arka camların açma kapama halatlarında sıkntı yaptı 5 puntomuz daha önceden başına gelen varmı

+ şöför kapısından gelen rüzgar sesi :)

erenemre
23/01/2014, 18:57
bence sorunlar abartılıyor b sınıfındaki bütün araçlarda buna benzer sorunlar clio sundan polo suna kadar .....

gurbuzgrmz
03/02/2014, 12:50
Herkese selam, ben de sorunlarımı yazayım.
Aracım 2009 GP 1.3 Mjet 75bg. Dynamic modeli. Assist kit mevcut.
2012 aralık ayında 2.el aldım. 81500km'de almıştım. 90.000 km'ye yaklaştım.

1- Ön camdaki havalandırma kanalında (ön cam difüzörü galiba) bir acayiplik var. Kışın sıcak havalarda sol tarafı yerinden çıkıyor. Tırnakları kırık olabilir. Kronikmiş sanırım.
2- Teybin üstündeki havalandırma kanalının çevresindeki gri renk çerçeve özellikle sıcak klima açıkken çıt çıt sesler yapıyor.
3- Arka kapı gıcırtısını çözemedim. En sonunda çözümü 2 haftada bir vazelin sürerek buldum.
4- Geri vites gıcırtısı fiatın efsane sorunu, söylemeye gerek yok.
5- Ön takımdan gelen sesler de efsane. punto senfoni orkestrası mübarek.
6- Bir haftadır yeni sıkıntım daha çıktı. Epey de moralimi bozuyor. Yağmur sensörü ikide bir arıza yakıyor. Ekranda ünlem çıkıp, Otomatik Cam silecekleri devre dışı diye yazı çıkıyor. Sensör otomatikten açığa atıyor kendini. sürekli çalışıyor yani. kontağı kapatıp açtım. arıza ışığı vermeden hemen önce bir kova su boşalttım. Bana mısın demedi.

Özellikle yağmur sensörüyle ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Hayırlı günler.

Castell
03/02/2014, 13:24
1- cam difüzörü genelde aşırı sıcak ya da aşırı soğuklarda damakları yerinden atabiliyor ben siyah renkli bir kağıt sıkıştırdım o şekilde hallettim........
2- konsol çerçevesinin ses yapması da sağına soluna bir şeyler sıkıştırarak gidermeye çalışabilir yada spreyler var onlardan kullanabilirsiniz.......
3- arka kapılar ses yapıyor özellikle fitillerden kaynaklı oluyor yazın dahada artar filtrelere pudra ya da vazelin ya da wd-40.......
4- geri vites konusunda debriyaj baskı balata kontrolü gerekebilir.........
yağmur sensörü konusunda pek bilgim yok ama eğer elektrik ve akünde sorun yoksa sensörün kendisi arızalı olabilir garantisi bitmediyse (2009 ama belki uzatılmış garantiniz vardır) bir serviste göstermek ve gerekiyorsa değiştirtmekte fayda var.....

skirsan
03/02/2014, 13:38
Arka koltuk emniyet kemeri makara deliklerinden (Arka köşe direklerin de bulunan) aşırı rüzgar giriyor, öyle böyle değil, çok soğuk havalarda ceketsiz oturmanız çok zor (Abartı değil)..

ybabacan
03/02/2014, 17:07
Ön cam suyu fıskıyeleri ayarlanmıyor. Sabit.

MT11i cihazımdan gönderildi

ybabacan
03/02/2014, 17:09
Kapı içlerindeki eşya gözleri yetersiz.

gurbuzgrmz
04/02/2014, 00:37
Yağmur sensörü sorunuma cevap verebilecek kimse yok mu :((

halils2
04/02/2014, 01:53
Ön cam suyu fıskıyeleri ayarlanmıyor. Sabit.

Daha iyi işte iş güzarlar tarafından kurcalanıp ayarları bozulmuyor :). Zaten suyu camın tam ortasına atıyor ayara gerek de yok bence

byadrenalin
04/02/2014, 02:03
Kapı içlerindeki eşya gözleri yetersiz.

Çok dar buluyorum ben de.

knidos111
04/02/2014, 02:42
Çok dar buluyorum ben de.

yarımlık pet su koyma yeri var,hem sağda hem solda,,, astra H da yok o zamazingo ,,, bu arada B segment arabadan C segment hacimleri beklemek ne derece doğru,, banada torpido küçük geliyor ama ne kadar ekmek o kadar köfte yapacak bişey yok :)

SaLDo
04/02/2014, 03:05
Arabada ki tek sıkıntım sağ arka kapı, bazende ön sağ kapı gırıcırdaması:) birde bozuk engebe yollarda gögüsten gelen cızırtı. onun dısında masallah diyorum

knidos111
04/02/2014, 03:33
Arabada ki tek sıkıntım sağ arka kapı, bazende ön sağ kapı gırıcırdaması:) birde bozuk engebe yollarda gögüsten gelen cızırtı. onun dısında masallah diyorum

menteşelere sıvı gres, kapı fitillerine wd40

Ziyaretci046
04/02/2014, 03:59
Ben gayet memnunum alırken de çok hesapli aldim cruse control yağmur sensörü içi kırmızı 22binde boyasiz tek sorunum çok memnun olmam vazgecemem evo grisi rengiyle izmirde en iddiali evo yorgun bitik kmsi oynanmamis olduğu için saçma sapan şeyler yapilmadigi için sorunsuzz

dexter
04/02/2014, 05:02
arabamı çok seviyorum ancak beğenmediğim yönleri de var tabi.mesela bardak koyacak,hatta telefon koyacak yer bulamamak özellikle..ön göğsün eğimli olması dolayısıyla hiç birşey koyamamak,az biraz düz yapalardı ya.. ayrıca koltuk yanlarına elin girmemesi,para çakmak vs düşürünce almak için epey uğraşmak...yani iç kısmı beni rahatsız ediyor,onun dışında dıştan görsel olarak,yakıt olarak,gidiş olarak memnunum tabiki.

turboferhat
04/02/2014, 06:05

valla hocam katılıyorum sana.. bende alalı 1 ay oldu ama galıba yanlıs yaptık yenı yenı pısmanlıklarım baslıyo...

1 ay boyunca..

*bagaj lambası yanmamaya basladı..
*benzın depo kapağı kılıtlenmemeye basladı
*arac kalkarken hafıf bı tıtreme mevcut sanırım baskı balataya bakıldı problem yok sanırım volan!
*aracın ıcıne gıren dızel motor sesı ınsanı bezdırıyo , 75 lık arac uzun yolda tam bır rezalet!broadway ın bıle vıtes oranlar daha ıyı! artı benım arabamda motor sesı extradan fazla.. arkadasın 2006 90 lık dızelını denedım benımkının yanında o epeyce sessız! artı benım 5.vıteste 100km hızla gıderkenkı motor sesım 90 lıgın 4.vıteste 100 km hızdakı sesınden fazla! ve dedıgım gıbı rolantıde 2000-3000 devır aralıgında motor sankı arabanın ıcınde calısıyo!
*hala kımsenın cozemedıgı dıreksıyonda bı sola yatma egılımı var! hıcbırsekılde bosluk sertlesme vs sorun yok fakat tum on takım kontrolune ragmen arac kalkısta ve durmaya yakın ozellıkle 20 km ye kadar olan hızlarda dıreksıyon hafıf sola yaslanıyo...
*yıne on takımın kontrol edılmesıne ragmen kasıslerde gelen lokur lokur sesler! onu degıstır bunu degıstır derken 2000 lıralık olursun o yuzden dokunmuyorum!
*vw , opel , toyota gıbı markalara kafa tutan servıs ve yedek parca fıyatları! allahtan yetkılı bı servıste tanıdık cıktıda 2 katı fazla odereyerek kurtuldum bakımdan.yoksa mazallah 450 tl perıyodık bakım.
*sorduklarınıza ve belırttıgını sorunlara verdıklerı cevapla dumur olup , sinir boşalması yasadıgınız cevap bıle vermeden donup arkanızı gıttıgınız servısler ve yetkılılerı! her markada var tamam ama boylesı sanırım zor bulunur!

sorunda sorun! ve bu arac daha 76.500 km de! hıc kazası yok! duzenlı servıs bakımları yapılmıs! allah korudu demekkı bozuğuna denk gelsek ne yapacaktık! bız ugrasmayalım ayamızı yerden kessın bakımlarını duzenlı yapalım temız temız bınelım dedık ama sanırım canımıza okıcak, 50.000 tl ye bu arabayı kıme satıyolar nasıl satıyolar cok merak edıyorum! en kısa zamandada satmayı dusunuyorum. Isteyen olursa sahıbınden cok temız!! kazasız boyasız darbesız! :)) Hey Allah'ım...

brkzbkr
04/02/2014, 19:22
Herkese selam, ben de sorunlarımı yazayım.
Aracım 2009 GP 1.3 Mjet 75bg. Dynamic modeli. Assist kit mevcut.
2012 aralık ayında 2.el aldım. 81500km'de almıştım. 90.000 km'ye yaklaştım.

1- Ön camdaki havalandırma kanalında (ön cam difüzörü galiba) bir acayiplik var. Kışın sıcak havalarda sol tarafı yerinden çıkıyor. Tırnakları kırık olabilir. Kronikmiş sanırım.
2- Teybin üstündeki havalandırma kanalının çevresindeki gri renk çerçeve özellikle sıcak klima açıkken çıt çıt sesler yapıyor.
3- Arka kapı gıcırtısını çözemedim. En sonunda çözümü 2 haftada bir vazelin sürerek buldum.
4- Geri vites gıcırtısı fiatın efsane sorunu, söylemeye gerek yok.
5- Ön takımdan gelen sesler de efsane. punto senfoni orkestrası mübarek.
6- Bir haftadır yeni sıkıntım daha çıktı. Epey de moralimi bozuyor. Yağmur sensörü ikide bir arıza yakıyor. Ekranda ünlem çıkıp, Otomatik Cam silecekleri devre dışı diye yazı çıkıyor. Sensör otomatikten açığa atıyor kendini. sürekli çalışıyor yani. kontağı kapatıp açtım. arıza ışığı vermeden hemen önce bir kova su boşalttım. Bana mısın demedi.

Özellikle yağmur sensörüyle ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Hayırlı günler.

Kapıdan gelen sesler için wd40 kullanmayın sıvı grass yağ var sprey şeklinde sorunu çözecektir

IPhone cihazımdan aracılığıyla gönderildi.

brkzbkr | Fiat Grande Punto 2008 75hp | Füme

brkzbkr
04/02/2014, 19:28
valla hocam katılıyorum sana.. bende alalı 1 ay oldu ama galıba yanlıs yaptık yenı yenı pısmanlıklarım baslıyo...

1 ay boyunca..

*bagaj lambası yanmamaya basladı..
*benzın depo kapağı kılıtlenmemeye basladı
*arac kalkarken hafıf bı tıtreme mevcut sanırım baskı balataya bakıldı problem yok sanırım volan!
*aracın ıcıne gıren dızel motor sesı ınsanı bezdırıyo , 75 lık arac uzun yolda tam bır rezalet!broadway ın bıle vıtes oranlar daha ıyı! artı benım arabamda motor sesı extradan fazla.. arkadasın 2006 90 lık dızelını denedım benımkının yanında o epeyce sessız! artı benım 5.vıteste 100km hızla gıderkenkı motor sesım 90 lıgın 4.vıteste 100 km hızdakı sesınden fazla! ve dedıgım gıbı rolantıde 2000-3000 devır aralıgında motor sankı arabanın ıcınde calısıyo!
*hala kımsenın cozemedıgı dıreksıyonda bı sola yatma egılımı var! hıcbırsekılde bosluk sertlesme vs sorun yok fakat tum on takım kontrolune ragmen arac kalkısta ve durmaya yakın ozellıkle 20 km ye kadar olan hızlarda dıreksıyon hafıf sola yaslanıyo...
*yıne on takımın kontrol edılmesıne ragmen kasıslerde gelen lokur lokur sesler! onu degıstır bunu degıstır derken 2000 lıralık olursun o yuzden dokunmuyorum!
*vw , opel , toyota gıbı markalara kafa tutan servıs ve yedek parca fıyatları! allahtan yetkılı bı servıste tanıdık cıktıda 2 katı fazla odereyerek kurtuldum bakımdan.yoksa mazallah 450 tl perıyodık bakım.
*sorduklarınıza ve belırttıgını sorunlara verdıklerı cevapla dumur olup , sinir boşalması yasadıgınız cevap bıle vermeden donup arkanızı gıttıgınız servısler ve yetkılılerı! her markada var tamam ama boylesı sanırım zor bulunur!

sorunda sorun! ve bu arac daha 76.500 km de! hıc kazası yok! duzenlı servıs bakımları yapılmıs! allah korudu demekkı bozuğuna denk gelsek ne yapacaktık! bız ugrasmayalım ayamızı yerden kessın bakımlarını duzenlı yapalım temız temız bınelım dedık ama sanırım canımıza okıcak, 50.000 tl ye bu arabayı kıme satıyolar nasıl satıyolar cok merak edıyorum! en kısa zamandada satmayı dusunuyorum. Isteyen olursa sahıbınden cok temız!! kazasız boyasız darbesız! :)) Hey Allah'ım...

Aracınızda bir sıııntı vardır bendeki araç grande punto active 75 lik içeri çok fazla ses almıyor ve 5. Viteste 140-150 den sonra ses başlıyor

Castell
12/02/2014, 01:48
Aracınızda bir sıııntı vardır bendeki araç grande punto active 75 lik içeri çok fazla ses almıyor ve 5. Viteste 140-150 den sonra ses başlıyor

bana da almıyor gibi geliyor zaten 75'lik dizel punto için 150'den sonra ses normaldir.... Ama rüzgar sesi bazen sinir bozunu kıvama gelebiliyor özellikle uzun yolda........

turboferhat
12/02/2014, 05:21
Valla hocam araç 75 000 de hıc enjektor , manifold , egr , maf temızlıgı gormemıs.. Bunlardandır heralde... Arac 2500 devırden sorna kazan gıbı gurulduyo ve ıcerı yansıtıyo... bakalım...

Asaf
13/03/2014, 05:49
Merhabalar benim yakit ile ilgili bir problemim var ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Aracım 2011 model Punto Evo 1.3 mjet 75 16v Dynamic + StartStop
Araç 38000 km de ikinci el aldim 1 sene oluyor. ve aldim alali şehir içi yakit ortalamasi 7.2 den aşağı düşmedi G.antepten bursaya 90-120 km arasi ve genellikle cruiseda gidildi ortalama 6.7. Forumdaki arkadaşların belirttiği değerlerin çok çok üstünde 2lt kadar acaba sorun neyden kaynaklaniyor yardimci olursaniz sevinirim!
Teşekkürler

Asaf
13/03/2014, 06:01
Şu anda ortalama yakit 7.8

brcan157
13/03/2014, 06:12
bence tek kapılı modellerinde cam motorunun güçsüz kalması.ki keza yagmurlu bı havada canıma okundu.bu sorunla karşılaştım.elin avrupalısı 2 motor koyar koca cama sagolsun italyanlar ki onlarda avrupayi sayılır tek motor koymuslar.ara ara tekrar o kayısı koparacak gıbı gelmesı helekı yagmur oldumu hepten korkunc,beni tedırgın edıyor.birde iç ışıklandırma zayıf.ama asla ve asla 2006 model bır aractan daha fazlasını isteyemem.onun dışında türkiyeye gelen ilk 500 puntodan biri olması beni herzaman mutlu ediyor :)

Asaf
15/03/2014, 01:14
Arkadaşlar bugün ortalama tuketim 8,1 lt oldu!
Gittikçe sinirim bozuluyor.. Bugün fark ettim Klima açıkken 3. Vitesten sonra devir yukselttiğimde egsozdan yoğun beyaz duman cikiyor mubarek nerdeyse halk otobüsü gibi. hemen benzinliğe gittim motor yağına baktım ama yağda problem yok sizce neden olabilir. Sizce servise mi gitmeliyim ?? Yardimci olun lutfen?

onurcandegirmenci
16/03/2014, 02:26
Gittikçe sinirim bozuluyor.. Bugün fark ettim Klima açıkken 3. Vitesten sonra devir yukselttiğimde egsozdan yoğun beyaz duman cikiyor mubarek nerdeyse halk otobüsü gibi. hemen benzinliğe gittim motor yağına baktım ama yağda problem yok sizce neden olabilir. Sizce servise mi gitmeliyim ?? Yardimci olun lutfen?

bence kullanıma bağlı havalar malum soğuk punto da kolay kolay ısınan bir araba değil benim araba da 5 6 arası yakıyor 8 de göruyorum bazen yazın düşeceğine inanıyorum bekleyip görecez çok sıkıntı ediyorsanız servise bir gösterin. bir de klima derken bu havada?:rudolph0:

Castell
17/03/2014, 10:57
1.3 75hp dizel için 8.1 yakıt tüketimi biraz fazla olmuş....... Enjektörleri pompaları bir kontrol ettirin isterseniz.........

henky
17/03/2014, 13:18
1.3 mjet 95 hp manuel modeller 5 değil 6 vites olmalıymış araç 170 ile giderken 4000 devir çeviriyo

iso61
17/03/2014, 16:51
öncelıkle herkese selamun aleyküm yeni üyeyım .
kac zamandır arabımın özellıklerını okuyabılecegım bır sıte arıyorum ancak bulamıyorum.
başlık var ama 1 saatır yükleme yapıyor.

atlatma
27/03/2014, 21:29
turbonuda kontrol ettir bence enjektör pompa arasında

sakinkaradas
31/03/2014, 22:52
Beyaz duman buhar demektir.sayet hararet sorunu olduysa aracta conta yanik olma ihtimali yuksek.ama kesin o dur diyemem.bakittir.

Discovery cihazımdan gönderildi

erdiyilmaz
17/04/2014, 15:53
https://i125.photobucket.com/albums/p59/erdiyilmaz/10246647_10152129635304032_5195335201038493475_n1_ zps68f4c2b9.jpg

Geçen gün itibariyle 180.000km olduk biz de

haksaz
20/04/2014, 02:23
https://i125.photobucket.com/albums/p59/erdiyilmaz/10246647_10152129635304032_5195335201038493475_n1_ zps68f4c2b9.jpg

Geçen gün itibariyle 180.000km olduk biz de

Hayirli olsun ;)

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

karaca209
21/11/2014, 18:28
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım
2012 Punto 1.4 lounge dualogic 17.000 kmde araç aldım.
Araçla ilgili ses tanımlamasını bir türlü yapamadım.
Örneğin " Ahmet " dediğimde arama yapması gerekmiyor mu ?
Telefon rehberini kaydettim, onda sıkıntı yok.
Ayalar, iptal gibi şeyler dediğimde sesimi tanıyor.
Ama isim sölediğimde arama yapmıyor.

Bir diğer sıkıntım ise mesaj okyucu,
gelen mesajlar görünmüyor . mesaj yok diyor.
bununda çözümünü biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

karaca209
22/11/2014, 13:03
Hayirli olsun ;)

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım

erenemre
22/11/2014, 20:17
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım

tek sorunun bu olsun be kardeş aramayıda elle yaparsın o kadarda mühim bir sorun değil bence

Evolution37
22/11/2014, 20:35
Kol tutamaclari elini cektiginde pat die vuruyor bazi marka ve model araclarda yavas kapanir. Torpidosu cok ama cok kullanissiz kontagi acip kapatana kadarki tuketimi gosteremiyo sanirim oda kotu bir ozellik qashqai 2014 modellerde oldugu gibi en son gidilen degerleri gostermiyor yani.

arenas
23/11/2014, 01:05
Kol tutamaclari elini cektiginde pat die vuruyor bazi marka ve model araclarda yavas kapanir. Torpidosu cok ama cok kullanissiz kontagi acip kapatana kadarki tuketimi gosteremiyo sanirim oda kotu bir ozellik qashqai 2014 modellerde oldugu gibi en son gidilen degerleri gostermiyor yani.

Hocam tutamaçı bulmuşsun,yavaş kapananı arıyosun 😊

Grande Active için ben de sayayım:

-tutamaç olmaması
-bagaj,torpido,tavan arka tarafın ışıklandırma olmaması
-isofix olamaması
-sağ güneşlikte ayna yok
-gözlüklük yok
-viraj demiri yok
-kapı ceplerine 0,5 lik su girmemesi
-kronik klima uğultusu
-kronik city arızası
-kronik amortisör takozu arızası
-kronik göğüs çatlaması
-kronik arka kapı anırması
-kronik zor açılan arka kapı
-kapı gergileri
-kronik airbag makarası sorunu
-vites geçişlerinin sert olması
-bagajdan tavan döşemesinin içine su sızması

-

Sent my iPhone using

parola1818
23/11/2014, 01:40

arka silecek suyun çalışıyormu?

arenas
23/11/2014, 01:43
arka silecek suyun çalışıyormu?

Aman diyim ,o çalışıyo 😊
ama benden önceki bayan sahibi muhtemelen karla kaplı arka camda silecek çalıştırdığı için ,silecek motoru uğulduyo.ama forumda gördüğüm kadarıyla kronik değil

Sent my iPhone using

parola1818
23/11/2014, 01:57
Aman diyim ,o çalışıyo 😊
ama benden önceki bayan sahibi muhtemelen karla kaplı arka camda silecek çalıştırdığı için ,silecek motoru uğulduyo.ama forumda gördüğüm kadarıyla kronik değil

Sent my iPhone using

aslında puntolarda bu sorunda kronik :)
benim araçtada tavanın arka tarafında su lekeleri oluşuyordu.
arka silecek su motoru çalışıyor fakat su atmıyordu.ve silecek suyu çok çabuk bitiyordu.2 hafta dayanmıyordu mesela.
2 hafta önce söktüm ve kronik sorunla karşılaştım.
puntoların arka cam suyu hortumu çabuk çürüyor maalesef.
benimkide çürümüş kopmuş.neyseki kopan yer söktüğüm yere yakındı.bende akvaryumcudan hortum ve birleştirme aparatı aldım.kopan yere aldığım hortumu ekledim şimdi düzgün çalışıyor.
eğer çalışmıyor deseydiniz bakacağınız ilk yer burası diyecektim.

GPEMREE
23/11/2014, 06:43

-tutamaç olmaması
-bagaj,torpido,tavan arka tarafın ışıklandırma olmaması
-isofix olamaması
-sağ güneşlikte ayna yok
-gözlüklük yok
-viraj demiri yok
-kapı ceplerine 0,5 lik su girmemesi
-kronik klima uğultusu
-kronik city arızası
-kronik amortisör takozu arızası
-kronik göğüs çatlaması
-kronik arka kapı anırması
-kronik zor açılan arka kapı
-kapı gergileri
-kronik airbag makarası sorunu
-vites geçişlerinin sert olması

-

Sent my iPhone using

+1

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

SaLDo
23/11/2014, 09:01
Hocam tutamaçı bulmuşsun,yavaş kapananı arıyosun ��

-tutamaç olmaması (Benim araçta tutamaç var, sofor kısmından bahsediyorsan buna gerek var mı? )
-bagaj,torpido,tavan arka tarafın ışıklandırma olmaması (Bagaj aydınlatmam var. Arka yolcu aydınlatması kucuk bir araba icin gereksiz ve fazlalık olurdu)
-isofix olamaması
-sağ güneşlikte ayna yok (benim arçata var)
-gözlüklük yok (kullanmayan için problem değil. Ben kullanmıyorum gözlük.Opsiyon olarak zaten alır takarsın)
-viraj demiri yok
-kapı ceplerine 0,5 lik su girmemesi ( Katılıyorum)
-kronik klima uğultusu ( Bugüne kadar hiç duymadım)
-kronik city arızası ( doğrudur)
-kronik amortisör takozu arızası ( Aracı kibar kullandıktan sonra sorun yok. Yüksek km li araca sahibim. Sadece 1 kez değişti)
-kronik göğüs çatlaması ( Güneşten ve katkılı temizlik ürünlerinden koruduktan sonra sıkıntı cıkmaz. Bu sorunu hiç yasamadım.
-kronik arka kapı anırması ( doğrudur)
-kronik zor açılan arka kapı ( doğrudur)
-kapı gergileri (doğrudur)
-kronik airbag makarası sorunu ( Alakası yok. )
-vites geçişlerinin sert olması ( Aksine çok yumusak vites geçişlerim var)
-bagajdan tavan döşemesinin içine su sızması (Arka fıskıye patlıyor ve bu yüzden oluyor. Basit bir sekilde cozumu var. Akvaryum hortumu ile değiştiriyorsun olay bitiyor.

-

Sent my iPhone using

aracım active:)

Bu saydıklarından kronik olabilecek, kapı problemleri ve city arızası diyebilirim. Puntolar'ın yüzde 90'ında kapı sorunu(eski araçlarda), yüzde 30'unde de city sorunu var. Yine eski modellerde..

Diğer yazdıklarınız nadiren çıkan sıkıntılar.

marineros
23/11/2014, 12:50
Aslında özetlemek gerekirse her araçta kendine özgü birtakım sıkıntılar mevcut.ben puntoyu sattım,2012 megane 3 aldım ama aldığım aracında kendi içerisinde eksikleri mevcut.mesela sayayım,hızlı giderken sürücü camı tıkır tıkır ses yapıyor ve bunu servis ücretsiz onarıyor.ilk marşı biraz zor alıyor.ilk harekette soğukken hafif silkeleme yapıyor(çok kısa) direksiyon ilk harekette gacıııırrttt tarzı bir sesle manevra yapıyor sonra düzeliyor.kapıların menteşeleri belli kullanım sonrası laçka oluyor servis değişimi yapıyor.en dolu paketi hariç diğerlerinde esp+asr güvenlik donanımları yok.bunlar benim kullanımım ve renault forumlarında gördüğüm ortak hatalardır.yani citroen alsanız onda da çıkacak honda alsanız onda da çıkacak.çıkacak da çıkacak.daha önce de söylemiştim kardeşimde c180 var.2004 model.yaşına rağmen aracın fiyatı 45000 tl den başlamakta.alın bir tane en azından araçta kusur aramazsınız :)

erenemre
23/11/2014, 13:21
punto parasına göre bence iyi bir araç piyasada b sınıfı olupta kronik sorunu ve kusuru olmayan araç bulamazsınız ki c sınıflarında da birçok işçilik kusur ve hataları var.D ve e gibi yüksek sınıflarda bu sorunlar asgarininde altına düşüyor.Clio , fiesta , polo vb. gibi b sınıfı araçların forumlarına girin hepsinin belli başlı kronikleşmiş sorunları var mesela clio larda basınçlı su ile yıkamada marşpiyel boya atması sorunu çoğu kişi bu sorunu yaşamış hatta renault ile ilgili dava açanlar bile var.Punto nun en büyük kusuru kullanılan plastik malzemelerdir.Motor , elektronik aksam , mekanik bence sınıfına göre başarılıdır ancak özellikle iç mekandaki trim aksamlar oldukça dayanıksız ve ucuz işçilikle yapılmıştır.Evo ve yeni punto da bu biraz daha düzeltilmiş gibi görünse de b sınıfı için çok fazla beklentiye girilmemeli bu her marka için geçerli.

comanchee
23/11/2014, 15:32
bende 2011 evo dynamic var arka kapı gıcırtısı(servisde değiştirttim) ve yazın sıcakta kalınca arka kapıların zor açılma sıkıntısı var.araç 60.000 kmde başkada bir sıkıntısı yok allaha şükür.

karaca209
24/11/2014, 11:44
tek sorunun bu olsun be kardeş aramayıda elle yaparsın o kadarda mühim bir sorun değil bence

Aynen öle kardeşim de.
Böle bir özellik olunca da insan kullanmak , denemek istiyor.

atlatma
28/11/2014, 04:37
-İlk önce arka kapı gergileri ses yaptı.
-Sonra arka stoplar buğu yaptı.
-Ön sağ ve sol kapı altları ve marşpiyellerde boya çürüdü pul pul döküldü servis kullanıcı hatası dedi (merkeze k.çı kırık 5 mp fotograf makinesiyle çekilen 2 fotograf yollandı. Oradaki arkadaş fotograf üzerinden kimyasal testler yapabilme başarısı gösterip buna karar verdi)
-En son flex kırılması sonucu korna ve airbag hatası aldım servis km 20.100 olmuş 500TL ye bakım yapmadan garantiden değişmez dedi(karabükten 230 km servis)(GICIK OLUNDU BU CEVABA)
Cepten 300tl ye otodan alınıp takıldı.
Ve bundan sonra basit işler tarafımca ve komplike işlerinde sanayide yapılmasına karar verildi.
-Yeni yeni 6 aydır 2 arka kapı dışardan açılmaya kalkınca sanki tutmaç kırılacak ama yinede kapı açılmayacak hissi
-Arka koltuk aydınlatması olmaması ön tarafın arkayıda aydnlatabileceğini sanan mühandisler
Not: Boya sorununa ait fotograflar ektedir.

Saygılarımla
İsmail Fatih ALKAN

karaca209
04/12/2014, 15:18
punto 1.4 lounge dualogice aracımla dün bir yere gittim.
Aracı stop ettim. Tekrar çalıştırmam gerektiğinde fren taş gibi olmuştu.
Basamıyordum. Böle olunca tabi, arabayıda çalıştıramadım.
Sorun ne olabilir acaba. vites 1 deyken aracı stop ediyorum. Boşta bırakmıyorum aracı hiç. Ondan mı acaba.

Marşı çevirdiğimde frene basın uyarısı geliyor. Basılmıyor .
Biraz uzun süreli marşı çevirdim. Sonra yumuşadı.
Bu iki kere oldu. dün akşam ve bu sabah.
Olağan birşeymi yani bir şey kendini korumayamı alıyor bilemedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.

loser34
24/12/2014, 11:05
Arkadaşlar direksiyonun alt kısmından muhtemelen kutudan tııırr diye tık tık diye ses geliyo sağ sol yapıp direksiyon boşluğunu alınca ses gidiyo sonra gene geliyo falan bu tarz problemi olan ve sonuç bulan arkadaşlar varmı ne kadarlık bir masraf bizi bekliyor ayrıca kronik bir problem olduğunu ve bu arızayı fabrikanın karşıladığı söleniyo bu ne kadar doğru bilgisi olan acil yardım etsin lütfen şimdiden çok teşekkür ederim hepnize herkeze hayırlı sürüşler...

BU ARADA ARACIM PUNTO 1,4 FIRE ACTIVE 77 BG 8 V

cgty2014
24/12/2014, 11:08
Bu ses olayı çok farklı. İlk önce ses nasıl bişey tel atma sesi gibi birşey mi?

Castell
19/02/2015, 17:26
Arkadaşlar direksiyonun alt kısmından muhtemelen kutudan tııırr diye tık tık diye ses geliyo sağ sol yapıp direksiyon boşluğunu alınca ses gidiyo sonra gene geliyo falan bu tarz problemi olan ve sonuç bulan arkadaşlar varmı ne kadarlık bir masraf bizi bekliyor ayrıca kronik bir problem olduğunu ve bu arızayı fabrikanın karşıladığı söleniyo bu ne kadar doğru bilgisi olan acil yardım etsin lütfen şimdiden çok teşekkür ederim hepnize herkeze hayırlı sürüşler...

BU ARADA ARACIM PUNTO 1,4 FIRE ACTIVE 77 BG 8 V

City arızası, forumdaki city bölümünü incelemenizi tavsiye ederim servisten ücretsiz değişim yaptıran çok kişi var............

puntoflex
10/03/2015, 04:09
Arkadaşlar merhaba lar öncelikle..

punto aracımda bir takım sorunlar yaşamaktayım .
arabam 2012 model 1.3 multijet easy model ve donanımlı .
sorunum ise dreksiyonunda aracımın .

puntolar bildiğiniz direksiyon olarak çok hafif tir city modu açıkken .
bende ise % 25 30 civarı bir sertleşme oluştu .

yetkili servisten garantiden baktırdık bir problem yok diyiyorlar bilgisayar verilerinde .. hatta banada bir nusasını verdiler. ..

ama 2 punto'yu yan yana getirince sertlliği anlaşılıyor bana göre ama servis yok diyor . dreksiyonlara bakınca .. ama servis kabul etmiyor hiç bir şekilde bu dreksiyon da bir sorun yoktur diyorum diyiyor ben **** servis olarak ..

hepisini geçtim punto nun direksiyonu city modunda iken kol yorarmı park ederken tüy gibi olan direksiyon...

ikinci sorunumda dreksiyon kilidi ve kontak kilidi ile ilgili bir türlü kabul ettirmeedim ..
ondaki sorunuda şöyle izah ediyim size aracı park ettik direksiyonu topladım tam dreksiyon düz araç düz . kontağı kapatıp anahtarı çıkarıyordum ve direksiynu sağa sola oynatınca biraz direksiyon kilitleniyor ve beraberindede anahtar kontağı kilitleniyordu . .daha sonra çalıştırmak isteyince anahtar dönmüyordu direksiyonu sağa sola hafif oynatarak kontak anahtarının kilidi açılıyordu yoksa anahtar mümkün değil döndürüp motoru çalıştırmak .

yaşadığım sorun ise kontağı kapattım anahtarı çıkardım sonra direksiyonu sağa sola çeviriyorum ve sonuç olarak direksiyon kilitleniyor ama kontak kilitlenmiyor . yani tekrar çalıştırmak isteyince anahtarı direk dönüyor .

Servis te ise bunun normal olduğunu bunun bir arıza olmadığını her puntoda böyle olduğunu izah etmeye çalıştılar ..
çözüm için direksiyonu biraz yan çevirecekmişim ondan sonra kitlmeye çalışacakmışım doğrusu buymuş böyle diye idda ediyorlar ..ve direksiyonu resmen kamyon direksiyonu gibi zorladı hart hart içim gitti her seferinde.
direksiyon yandayken de kilit şöyle oluyor muş direksiyon düzken olmuyormuş dediklerine göre kontak kilidi çalışmazmış . motoru kapattıktan sonra değim yerinde hayvan gibi sağa sola zorlayınca kontak kilidi kilitleniyor .. kilidi açmasıda bir o kadar zor kaba kuvvetle sağlamcana çevirince anahtarı bırakıyor ser kontak kilidi ..

yahu bu işi anlamadım bayan nasıl kullanacak . kullanma klavuzundada
hafifçe sağa sola çevirin kilitlenir .. yine hafifçe sağa sola çevirin kontak kilidi iptal olur diye yazıyor.. ki zaten öncede öyleydi

sonucunda böyle olmadığunı biliyorum ama bütün servis elamanlarıda böyle diyor tek bir ağız resmen adamı deli durumuna düşürüyorlar.

volkan1065
10/03/2015, 11:33
1. Aracınızın yaşı daha küçük ve garanti kapsamında. Eğer bilgisayar verilerinde bir sıkıntı yok ve direksiyon ikaz laması yanmıyorsa şu an bir problem yok. City arızası değil. Ama ağırlık konusu sadece city ile ilgili olmayabilir direksiyon kutusunun kontrolide gerekidir.

2. Direksiyon kitlenmesi için sağa yada sola biraz cevirerek bırakın kontağı kapatınca hafifce sağ sol yapınca kitlenirç. Kontağı çevirmek için direksyionu hafif sağ yada sola cevirmeniz lazım bu çoğu araçta böyledir. Yanı durum normal.

puntoflex
10/03/2015, 16:44
1. Aracınızın yaşı daha küçük ve garanti kapsamında. Eğer bilgisayar verilerinde bir sıkıntı yok ve direksiyon ikaz laması yanmıyorsa şu an bir problem yok. City arızası değil. Ama ağırlık konusu sadece city ile ilgili olmayabilir direksiyon kutusunun kontrolide gerekidir.

2. Direksiyon kitlenmesi için sağa yada sola biraz cevirerek bırakın kontağı kapatınca hafifce sağ sol yapınca kitlenirç. Kontağı çevirmek için direksyionu hafif sağ yada sola cevirmeniz lazım bu çoğu araçta böyledir. Yanı durum normal.

direksiyonun ağırlaşmasının sebepleri nelere olabilir hocam. city arızası değil bencede.. ama sertleşti yani ben rahatlıkla hissediyorum .iki tane puntoyu karşılaştırın ca bile . servis anlamıyor..

direksiyon kilitlenmesinde sorunum yok hocam .benim sorunum kontak anahtarınıda kilitlemek anahtarı dönmesini engelliyor ya hani .o yani ... olmuyor dreksiyon tamam zaten .. ..
bugun video çekecem eklerim daha iyi anlarsınız ozaman sorunu .yazınca biraz karışık oldu anlaşılmıyor.. video da çok iyi anlarsınız rahatlıkla..
değeleri zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz içinde ayırıca teşekkür ederim hocam.

Evolution37
10/03/2015, 17:17
Pedallardan yada kalorifer peteginden kalkislarda ve ani gaz kesmelerinde gelen abuk subuk sesler...

volkan1065
10/03/2015, 17:58
Direksiyon sertliği Lastik hava basıncı lastik markası amartisör takozları gibi bir çok seçenek var. Hepsine bakmak lazım.

Direksiyon kitlendiği zaman kontaga anahtarı takarsınız kilidi acmak istersniz ama anahtar dönmez sonra direksiyonu sağa yada sola az cevirmeye calıştığınızda anahtar döner.

puntoflex
10/03/2015, 23:47
Direksiyon sertliği Lastik hava basıncı lastik markası amartisör takozları gibi bir çok seçenek var. Hepsine bakmak lazım.

Direksiyon kitlendiği zaman kontaga anahtarı takarsınız kilidi acmak istersniz ama anahtar dönmez sonra direksiyonu sağa yada sola az cevirmeye calıştığınızda anahtar döner.

Direksiyon sertlegine lastiğin kirli olması etki edermi aklıma takıldı .hani lastik her şeye basıyor. güzel bi yikasam düzelir mi diye kafama takıldı.

İşte hocam sorun da o benim direksiyon kilitleniyor sadece kontak kilitlenmiyor hic bi şekilde . eskiden kontağı da kilitlerdim içim daha rahat olurdu. Birde garanti uzatmayı tavsiye edermisiniz 200 TL uygunmudur daha aşağı. Fiyatta yapan bir yer varmıdır ek olarak 1 yıllık garantiyi

puntoflex
11/03/2015, 22:03
evet arkadaşlar video yu çektim sorunumu güzelce anlattım ...

https://www.youtube.com/watch?v=pSRkH42Mo1g&feature=youtu.be

fotobelit
12/03/2015, 10:58
evet arkadaşlar video yu çektim sorunumu güzelce anlattım ...

https://www.youtube.com/watch?v=pSRkH42Mo1g&feature=youtu.be

Bende öyle değil..Marşa basmak için direksiyon kilidini açmak gerekiyor..Ama bana daha iyi gibi geldi :)..Bazen kilidi açmak için biraz direksiyonu sert çevirmek gerekiyor..Ama tabiki bu bir eksiklik ona katılıyorum..Bence direksiyon ve marş tamiri yapan bir ustaya gösterin,onun bilgisinden yola çıkarak servise baskı yapın..Başlarından savmışlar..Bu sertlik konusunada değiniyim son olarak,başka aracı kullanınca aynı model olsa bile farklı gelir ya,bu sertlikte öyle sanırım..Benim aracında direksiyonu biraz sert gibi geliyor..Biraderin aracı sanki daha yumuşak..Ama o baktıgında bana farklı gelmedi diyor..Not:Onun aracıda evo..

puntoflex
12/03/2015, 16:47
Bende öyle değil..Marşa basmak için direksiyon kilidini açmak gerekiyor..Ama bana daha iyi gibi geldi :)..Bazen kilidi açmak için biraz direksiyonu sert çevirmek gerekiyor..Ama tabiki bu bir eksiklik ona katılıyorum..Bence direksiyon ve marş tamiri yapan bir ustaya gösterin,onun bilgisinden yola çıkarak servise baskı yapın..Başlarından savmışlar..Bu sertlik konusunada değiniyim son olarak,başka aracı kullanınca aynı model olsa bile farklı gelir ya,bu sertlikte öyle sanırım..Benim aracında direksiyonu biraz sert gibi geliyor..Biraderin aracı sanki daha yumuşak..Ama o baktıgında bana farklı gelmedi diyor..Not:Onun aracıda evo..

yani bariz bir sorun var şu kontağın kilitlenmemesinde oradan eminim artık
yalnız direksiyonun ağırlaşmasını şöyle fark ettim ben arabayı kullanan biriyim
park ederken olsun yolda giderken bir ağırlaşma oldu %25 30 arasında hani hiçbir araca bakmadan hissetim o sertleşmeyi başkada araç kullanmıyorum zaten. ayrı puntoyı sokak ta park ederken yakaladım tanımıyordum rica ettim baktık yanyanaydı onun direksiyonu tüy gibiydi yani benin eski kullandığım direksiyonun hali gibi .. benim kine tekrar baktık yani % 20 %30 daha ağırdı . kilide bakamadım adamın acelesi vardı sonrada göremedim aracını .yani şöyle diyim deneme şeklini direksiyon düz . el freni çekili . vites boşta . direksiyonu sağ sol yapınca adamın aracında direksiyon daha gevsek gibi .. benim araçra ise tüm koşullar aynı iken .. direksiyonu sağa sola oynatınca daha ağır şekilde oynuyor .. parmak testide yaptım adamınki zorlanmadan dönerken benim araçta biraz daha güç uygulamak gerekiyor gibi görünüyor .

byadrenalin
12/03/2015, 18:56
Punto Evo torpido gözü. Anlamsız yapılmış. İçine bir şey koyuyorsun ama ne sığıyor ne düzgün duruyor. Saçma sapan. Tasarlayan mühendis ne içtiyse artık. Biraz daha geniş açılı yapılabilirdi.

erenemre
12/03/2015, 20:08
Punto Evo torpido gözü. Anlamsız yapılmış. İçine bir şey koyuyorsun ama ne sığıyor ne düzgün duruyor. Saçma sapan. Tasarlayan mühendis ne içtiyse artık. Biraz daha geniş açılı yapılabilirdi.

aynı sorun grande de var ben evo larda o torpidoyu düzeltmişler sanıyordum demek ki aynen devam ediyor şu fiat keşke motor yapmaktaki başarısını iç aksam ve trimlerde de gösterebilse

byadrenalin
12/03/2015, 20:42
aynı sorun grande de var ben evo larda o torpidoyu düzeltmişler sanıyordum demek ki aynen devam ediyor şu fiat keşke motor yapmaktaki başarısını iç aksam ve trimlerde de gösterebilse

Tek düzelttikleri kapı ceplikleri olmuş. Hoş oralarada pek bir şey sığıyor denemez ama torpito gözü cidden kötü yani.

Okyay
12/03/2015, 20:44
2011 model grandem var.Arabamı uzaktan kumanda ile ya da kapıdan anahtar ile kitlesem de sağ arka kapı kitlenmiyor. Çocuk kilidini devre dışı bıraktım tekrar denedim yine olmadı. Arabayı kilitlerken her kapıdan ses geliyor ama sağ arka kapıdan hiç ses gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım.

parola1818
12/03/2015, 21:41
Direksiyon soyulması.
Klima soketinin yanması.
Sık sık far arızası yapması.
Bendeki sorunlar bunlar.

onurgenc87
12/03/2015, 22:14
2011 model grandem var.Arabamı uzaktan kumanda ile ya da kapıdan anahtar ile kitlesem de sağ arka kapı kitlenmiyor. Çocuk kilidini devre dışı bıraktım tekrar denedim yine olmadı. Arabayı kilitlerken her kapıdan ses geliyor ama sağ arka kapıdan hiç ses gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım.

benim sol ön kapıda vardı bu sıkıntı kilit mekanizması değişti garantiden.

Okyay
12/03/2015, 23:45
Arabam 2011 model, sigortası da bitmiş durumda . Sağ arka kapı kilit mekanizma sisteminin maliyeti nedir acaba. Bu soruna ben müdehale edemem mi ki.?

puntoflex
16/03/2015, 16:35
yani bariz bir sorun var şu kontağın kilitlenmemesinde oradan eminim artık
yalnız direksiyonun ağırlaşmasını şöyle fark ettim ben arabayı kullanan biriyim
park ederken olsun yolda giderken bir ağırlaşma oldu %25 30 arasında hani hiçbir araca bakmadan hissetim o sertleşmeyi başkada araç kullanmıyorum zaten. ayrı puntoyı sokak ta park ederken yakaladım tanımıyordum rica ettim baktık yanyanaydı onun direksiyonu tüy gibiydi yani benin eski kullandığım direksiyonun hali gibi .. benim kine tekrar baktık yani % 20 %30 daha ağırdı . kilide bakamadım adamın acelesi vardı sonrada göremedim aracını .yani şöyle diyim deneme şeklini direksiyon düz . el freni çekili . vites boşta . direksiyonu sağ sol yapınca adamın aracında direksiyon daha gevsek gibi .. benim araçra ise tüm koşullar aynı iken .. direksiyonu sağa sola oynatınca daha ağır şekilde oynuyor .. parmak testide yaptım adamınki zorlanmadan dönerken benim araçta biraz daha güç uygulamak gerekiyor gibi görünüyor .

guncell

necatyfh
31/05/2015, 21:38
arkadaşlar herkese meraba aracım 1.3 multıjet pop direksiyonu çevirirken uğultu sesi geliyor aracımdan neden gelir acaba bi bilgisi olan veya aynı durum başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

hoksi
01/06/2015, 00:33
2006 Model aracım 3. sahibiyim benden önceki bayanmış binmemiş bile.İlk aracım diye uğraşayım diyorum söktüğüm vidayı geri takamıyorum.

1-Cidden malzeme kalitesi çok kötü. Göstergeleri söktüm takarken vida diş yedi öyle kaldı
2-Kapıları hop. için söktüm geri takarken vidalar oturmadı arada boşluk
3-Sol farı tarafını tasarlayan mühendis sanırsam kördü.Ampul değiştireyim dedim elleyen usta kırdı çıkaramadım tamponu söktüler geri taktılar tampon cak cuk oynuyor :(

Ya ben hep malına denk geliyorum ki yaşadığım şehir itibariyle usta yokluğu çekiyorum.Ya da ben de şans yok.Nasipse İzmir'e gidince çagdağ oto'ya bırakacağım

grandali
01/06/2015, 09:55
iyi günler arkadaşlar
dün akşam kontağı kapattım ama farlar açık kaldı tabi stop ettiği için araç sıkıntı olmaz diye düşündüm sonra köye gittim aracı stop edip tekrar çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde araç çalışmadı servisi aradım akünün büyük ihtimalle bittiğini söylediler ama akü daha geçen sene çok iyiydi sizce sebep gece farları açık unutmam mı aracın farları yanmadığı halde kontrol panelinden açık bırakılması aküyü yer mi ?

feyzullah
01/06/2015, 10:03
iyi günler arkadaşlar
dün akşam kontağı kapattım ama farlar açık kaldı tabi stop ettiği için araç sıkıntı olmaz diye düşündüm sonra köye gittim aracı stop edip tekrar çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde araç çalışmadı servisi aradım akünün büyük ihtimalle bittiğini söylediler ama akü daha geçen sene çok iyiydi sizce sebep gece farları açık unutmam mı aracın farları yanmadığı halde kontrol panelinden açık bırakılması aküyü yer mi ?

Lambalar yanmadığı halde sistemin açık olması akünün bitmesine neden olmaz diye düşünüyorum. Bizim puntoların sürprizlerinden biri de bu. Akşam bırakırsınız sabah marşa basarsınız hiçbir tepki alamazsınız. Kışın aynı şey benim de başıma gelmişti.

cihanin
04/06/2015, 22:08
2008 1.4 aracımım kaputunda vernik soyulması var. Önceki sahibi ince bir vernik attırmış o da tutmamış söylüyor. Şimdi boyatsam ön kaput kazalı derler. Boyatmasam can sıkıyor. Vernik soyulmasına boyasız çözüm var mı?

SinanTR
05/06/2015, 23:25
2008 1.4 aracımım kaputunda vernik soyulması var. Önceki sahibi ince bir vernik attırmış o da tutmamış söylüyor. Şimdi boyatsam ön kaput kazalı derler. Boyatmasam can sıkıyor. Vernik soyulmasına boyasız çözüm var mı?

güneş yanığı yeni başlamış aşırı rahatsız etmiyosa şeffaf folyo olabilir pek bulunmuyo diyebiliyorum en son amg serisi bi mersoda uygulanırken görmüştüm

aslında aşırı güneş yanığı varsa aynı renk kodunda folyo bulabilsen oda olur ama en olacağı lokal boya

cdogu
13/06/2015, 19:59
gunes yanigi bir kere basladiysa kabak gibi soyulmaya baslar. boyatmak tek care.

fct1071
13/06/2015, 21:17
bence puntonun en büyük sorunu markası. bu araç başka bir marka ile üretilseydi emin olun milletin bakış açısı farklı olurdu. en bariz örnek opel corsa. puntoyla aynı araç birini yere göğe sığdıramıyorlar, öteki malumunuz

cihanin
14/06/2015, 12:33
güneş yanığı yeni başlamış aşırı rahatsız etmiyosa şeffaf folyo olabilir pek bulunmuyo diyebiliyorum en son amg serisi bi mersoda uygulanırken görmüştüm

aslında aşırı güneş yanığı varsa aynı renk kodunda folyo bulabilsen oda olur ama en olacağı lokal boya

Rahatsız etmiyor hatta normalde görünmüyor kaputa eğilip bakınca fark ediliyor el kadar bir bölümde birkaç noktada da ufak ufak. Ama devam ediyor sokulmaya. Can sıkıyor hele ki ön kaput.
Boyatsam kazalı diyecekler karar veremedim. Trameri de temiz ama anlatamazsın satarken.

fawori
14/06/2015, 13:12
Kapilarin sert kapanmasi 2002 focus daha iyi kapilarda keza suspansiyonu sert ama o segmentle alakali ic mekanda alan var ama nedense kaba hatlar oldugu icin daraliyor torpido birkac mendil paketi icin yapilmis gozluk kutusunu koyacak yer arasin

serodemir
26/06/2015, 12:05
merhaba bende 2008 model punto var usb girişine flash bellek taktığımda teyp ten şarkıları değiştiremiyorum bilgisi olan varmı acaba

gokhan2747
28/06/2015, 18:08
arkadaşlar 2008 benzinli grande punto ön park lambaların sigortası attı fakat nerede ve hangi sigorta olduğunu bulamadım yardım lütfen...

barisix
04/08/2015, 01:29
arkadaşlar grande punto 1.4 litre benzinli t-jet 120hp dynamic versiyonlarında fabrika çıkışı sorunları varmıdır bilgi verirseniz sevinirim.

taylantay
04/08/2015, 09:52
Selam.Arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum.Uzun zamandır arıyordum böyle bir site.Tek kelimeyle harika..
Yaklaşık 9 aydır punto kullanıyorum.Ancak bazı sorunlarım var.
Sorunlarım;
-77 hp kullanıyorum performanstan memnun değilim.8W
-Arka kapılar açılmıyor.Servise gittim ama yapamıyorlar8W
-Araba yürüken 1. vitese hiç girmiyor8W
-Kaporta boyası en ufak taşla bile sökülüyor8W
-Şimdiden çeşitli sesler gelmeye başladı8W
-En önemli sorun ise , kışın kar-buzda araba fazlasıyla kıç atıyor.Denge problemi olabilir8W
Varsa bunların çözümleri, yardımcı olursanız sevinirim.:bye:

-sehır ıcınde yeterlı 77hp.hız merakın varsa zaten yanlış araba bu.
-arka kapıları yagladım ben mentese ve kılıt yerlerını.acmak ıcın kolun arka tarafına dogru kuvvet uygulaman gerekıyor.
-yururken 1. vıtese gecmemesı gereklı zaten.yuruyen arac 2. vıstese atılır.
-koparta olayını bılmıyorum bende yok
-karda buzda kar lastıklerın varmı.yazlık lastıkse zaten atar.kuru yolda bıle arkayı bırakıyor bazen .arkayı atmaması ıcın arabayı yere yaklastırman gereklı.
-ses olayı on takımdan gelıyor bende de.on takımı hassas.tahmınımce amartısor takozlarından gelıyor benımkı.fırsat bulunca degıstırecegım.

ama genede bu sorunlar ıcın punto kotu dıyemem .cunkı her aracta bazı kronık sorunlar var.

zodiac
04/08/2015, 10:21
selam arkadaşlar bende punto mu yeni aldım 5 ay oldu benim de arka kapı acıldıgında kapanmıyordu sanki şişmiş gibi ama snra kendinden düzeldi :)
kaporta evet bence de en ufak taşta hemen boya gidiyor performansa baktığında ise bence çok da kötü değil yokuş çıktığımda çok zorlandığım söylenemez

edll
04/08/2015, 12:40
niye herkes bu kadar dertli ve bu aracı kötülüyor anlamış değilim. tamam servisw yönünden berbat ama bir çok araca göre mükemmel denecek düzeyde olduğuda kesin. belkide şu vardır. arkadaşlar gözünü açıp puntoyumu gördüde bukadar şikayet ediliyor. valla arkadaşlar zamanında renault toros, şahin, doğan, en sonda tempra kullandığım için bana göre mükkemmel araçlara sahibiz :)

SinanTR
05/08/2015, 23:09
Alalı dolu dolu 3 ay bitti ilk aldığımda klimayı hep açık kullanıyodum ve baskım balatamda bitikmiş ama değiştirdim klimayıda biraz daha mantıklı zamanlarda kullanıyorum yakıtı oldukça düştü bence iyi bi araba tabi bi golf veya eşdeğer modelli arabalar gibi bişey beklemek yanlış ama yinede oldukça memnunum

Kinglion
21/08/2015, 16:14
Hayırlı gunler arkadaşlar
öncelikli olarak yaklasik 1 yıldır 2008 gp kullanmaktayim ve birkaç sorun var kafamı kurcalayan

1-) debriyaj a her bastigimda ortaya geldiği an tık diye bir ses geliyor Ustaya gotursem saçma sapan şeyler çıkartıp parasına bakicak.bir fikri olan varsa yardimci olsun lütfen

2-) Yetkili servis e götürüp on balatalari degistirttim ve frenlere baktirttim hiç bir problem yok dediler ama hava koşulları fark etmeksizin arka disklerden ne zaman frene bassam iki demir birbirine sürtüyo r gibi ses geliyor bunun sebebi ne olabilir (diskleri temizlettigim halde) vede 20 km hızla giderken frene biraz basayim direk kaymaya başlıyor ilginç ama gerçek lastikler bitik de değil

fluminense
21/08/2015, 17:46
Punto için konuşuyorum:
1-kapı gergileri sorunlu,bir türlü sesi kesilemiyor.
2-yolcu airbag kısmı nasıl adi bir plastikse boydan boya çatladı.
3-Direksiyondaki sinyal ünitesi sık rastlanan arızalardan.Servis 600 lira istiyor,dışardan 300 lira civarına yaptırabilirsiniz.Tamiri önerilmiyor.
4-Ayrıca 1.4 77 bg fire motor için konuşuyorum..Böyle sağır motor olmaz,normalde 1.4 lt motorlar 90 beygir civarı olur,1.6 lar ise 110 civarı olur.Bu gerizeka fiat mühendisi 77 bg 8v motor yapmayı hangi akla hizmet başardı acaba?? Tamam ekonomik ama gitmiyor yav araba,performans yok.1.4 hyundai accent kullandım,canavar gibi.Tamam punto uçsun kaçsın demiyorum ama rampada kamyonlara da geçilmek koyuyor açıkçası.Benzinli motor için bunları konuşuyorum ama 1.3 multijet motora kötü diyemem.O motor çok başarılı.
5-Ayrıca servisleri acayip pahalı ve beceriksiz.Bir yağ bakımına 300 lira istedikleri oluyor.dışarıdan parça alarak 100 liraya hallettiğim oldu.
6-Bir diğer konu müşteri hizmetleri ve koç grubu yıllardır Türk halkını düdüklemeye alışmış olsa gerek,yukarda saydığım kronik sorunlara duyarsız kalıyorlar.Çok nadir bir kaç arkadaş bu parçaları ücretsiz değiştirebildi.Toplamda % 5 denebilir belki.

SinanTR
21/08/2015, 19:53
Punto için konuşuyorum:
1-kapı gergileri sorunlu,bir türlü sesi kesilemiyor.
2-yolcu airbag kısmı nasıl adi bir plastikse boydan boya çatladı.
3-Direksiyondaki sinyal ünitesi sık rastlanan arızalardan.Servis 600 lira istiyor,dışardan 300 lira civarına yaptırabilirsiniz.Tamiri önerilmiyor.
4-Ayrıca 1.4 77 bg fire motor için konuşuyorum..Böyle sağır motor olmaz,normalde 1.4 lt motorlar 90 beygir civarı olur,1.6 lar ise 110 civarı olur.Bu gerizeka fiat mühendisi 77 bg 8v motor yapmayı hangi akla hizmet başardı acaba?? Tamam ekonomik ama gitmiyor yav araba,performans yok.1.4 hyundai accent kullandım,canavar gibi.Tamam punto uçsun kaçsın demiyorum ama rampada kamyonlara da geçilmek koyuyor açıkçası.Benzinli motor için bunları konuşuyorum ama 1.3 multijet motora kötü diyemem.O motor çok başarılı.
5-Ayrıca servisleri acayip pahalı ve beceriksiz.Bir yağ bakımına 300 lira istedikleri oluyor.dışarıdan parça alarak 100 liraya hallettiğim oldu.
6-Bir diğer konu müşteri hizmetleri ve koç grubu yıllardır Türk halkını düdüklemeye alışmış olsa gerek,yukarda saydığım kronik sorunlara duyarsız kalıyorlar.Çok nadir bir kaç arkadaş bu parçaları ücretsiz değiştirebildi.Toplamda % 5 denebilir belki.

serviste kolçak taktırdım kazıklandım resmen kronik veya sıkıntılı arızalar haricinde servisin kapısından bile geçmeyeceğim fiat benzinli olarak haklıolabilirsin bişey diyemem ama dizel motorundan ben çok memnunum hatta araçtanda memnunum ama nihayetinde parasına göre araba işte

arenas
21/08/2015, 20:23
serviste kolçak taktırdım kazıklandım resmen kronik veya sıkıntılı arızalar haricinde servisin kapısından bile geçmeyeceğim fiat benzinli olarak haklıolabilirsin bişey diyemem ama dizel motorundan ben çok memnunum hatta araçtanda memnunum ama nihayetinde parasına göre araba işte

Zaten bi elle tutulur başarısı multijet motoru.
Bunu da geliştiremeseler herhalde bugün fiat diye bi marka kalmayacakmış

SinanTR
22/08/2015, 02:35
Zaten bi elle tutulur başarısı multijet motoru.
Bunu da geliştiremeseler herhalde bugün fiat diye bi marka kalmayacakmış

kesinlikle haklısın

Brkzkk
23/08/2015, 00:29
Aracımı dün aldım 2013 model S&S Dualogic daha önceden Skoda superb kullanıyordum ondan buna alışmak biraz zor oluyo ve dün fulledim depoyu ortalama yakıt 10l çok çok fazla alışamadığıma veriyorum bu durumu umarım ilerde daha normale döner.

Kinglion
23/08/2015, 16:59
Hayırlı gunler arkadaşlar
öncelikli olarak yaklasik 1 yıldır 2008 gp kullanmaktayim ve birkaç sorun var kafamı kurcalayan

1-) debriyaj a her bastigimda ortaya geldiği an tık diye bir ses geliyor Ustaya gotursem saçma sapan şeyler çıkartıp parasına bakicak.bir fikri olan varsa yardimci olsun lütfen

2-) Yetkili servis e götürüp on balatalari degistirttim ve frenlere baktirttim hiç bir problem yok dediler ama hava koşulları fark etmeksizin arka disklerden ne zaman frene bassam iki demir birbirine sürtüyo r gibi ses geliyor bunun sebebi ne olabilir (diskleri temizlettigim halde) vede 20 km hızla giderken frene biraz basayim direk kaymaya başlıyor ilginç ama gerçek lastikler bitik de değil

Cevap verip yardimci olacak yok mu ??

enginist
21/09/2015, 11:38
Herkese selam. Arkadaşımdan 2. el 87.000 km de egzotik kırmızı grande punto active 90 hp bir araç aldım. Aynı zamanda şirket aracım olan renault fluence kullanıyorum. Fluence den sonra gp bana biraz sesli geldi açıkçası :) Forumu biraz inceledim ve sanırım bu normal. Yol ve motor sesi daha çok içeri geliyor. Bir de sorum olacak. aracı çalıştırırken ve stop ederken hafif bir titreme oluyor araçta. Bu da mı ses gibi normal bir durum.

MesutMesut
13/10/2015, 01:52
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır aracımda olan bir problemi paylaşmak ve sizlerden bu sorunla karşılaşanlar varsa cevap almak isterim...

Öncelikle konuyu forumda araştırdım ama çok farklı cevaplarla karşılaştım...

SORUN: Kontağı çevirdiğim zaman inceden bi cıııızzzz diye ses geliyor ve marşa bastığımda araç çalışıyor. Fakat bazı zamanlar oluyor ki hele bu aralar sık sık yapmaya başladı bu cııızzzz diye ses gelmedi zamanlarda araç çalışmıyor. Kontağı çeviriyorum marş basıyor ama araç çalışmıyor... Aracımın yedek anahtarı olmadığı için acaba anahtardan çipten sorun olabilir diye bugün yedek anahtarda yaptırdım ama aynı sorunu yeni anahtar ile de yaşıyorum...

Araç çalışmadığı zamanlarda bazen 2 dakika sonra bazende 1 saat sonra kontağı çevirdiğimde yine bu cıııızzzz sesinden sonra marşa basıyorum ve araç çalışıyor. Ve gün içinde bazen hiç yapmıyor ama hiç olmadık yerde bu sorun ortaya çıkınca delirmemek elde değil...

Bu sorunu yaşayıpta nasıl çözüm bulduğunu yazan olursa hayır duamı alır... :)

Yarın sanayiye gidip baktıracağım ama olmadık yerlere baktırmak istemiyorum...

Şimdiden teşekkürler...

Evren_c
13/10/2015, 12:12
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır aracımda olan bir problemi paylaşmak ve sizlerden bu sorunla karşılaşanlar varsa cevap almak isterim...

SORUN: Kontağı çevirdiğim zaman inceden bi cıııızzzz diye ses geliyor ve marşa bastığımda araç çalışıyor. Fakat bazı zamanlar oluyor ki hele bu aralar sık sık yapmaya başladı bu cııızzzz diye ses gelmedi zamanlarda araç çalışmıyor. Kontağı çeviriyorum marş basıyor ama araç çalışmıyor... Aracımın yedek anahtarı olmadığı için acaba anahtardan çipten sorun olabilir diye bugün yedek anahtarda yaptırdım ama aynı sorunu yeni anahtar ile de yaşıyorum...

Araç çalışmadığı zamanlarda bazen 2 dakika sonra bazende 1 saat sonra kontağı çevirdiğimde yine bu cıııızzzz sesinden sonra marşa basıyorum ve araç çalışıyor. Ve gün içinde bazen hiç yapmıyor ama hiç olmadık yerde bu sorun ortaya çıkınca delirmemek elde değil...

Şimdiden teşekkürler...

Bana sorarsanız sanayiye gitmeyin. Yetkili servise gidin.

YALCINGUNEL
01/12/2015, 18:40
Merhabalar arkadaslar benim onceki puntom direksiyon kitlememesinden muayenede kalmisti. Simdiki puntomda kitlemiyor direksiyonu. Ne yapmam lazim. Biktirdi su puntonun kronik sorunlari ya...

evren iskent
01/12/2015, 21:29

Şimdiden teşekkürler...
Yakit pompanizda sorun var gibi. O ses pompanin calisma sesi. Pompa calismazsa arac ilk yakiti cekemez mars yapmaz. Cevap yazilana kadar zaten yolda kalmadiysaniz sanslisiniz. Biran once yaptirmanizda yarar var.

Saygilarimla.

SM-N910C cihazımdan gönderildi

ggultekinus
01/12/2015, 22:38
Arkadaşlar Merhaba,

Bugün aracımda can sıkıcı bir şey fark ettim. Aracın göğsünde, ön cam havalandırma difirüzörü sol taraftaki tırnağından çıkmış/atmış. Havalandırma bölgesinin etrafı kapak gibi, tırnak ile göğüse monte ediliyor anladığım kadarıyla. Havalardan mıdır bilmiyorum ancak parça çıkmış ve yerine oturmuyor. Daha önce başına böyle birşey gelen var mı?

Servise götüreceğim, benim gördüğüm plastik malzemenin kalitesiz oluşundan kaynaklanıyor.

barisix
08/12/2015, 18:22
bende 1-2 seneye aracımı satmayı düşünüp grande punto yada diğer puntolardan almayı düşünüyorum motor seçimim nasıl olmalı 1.3 multijetmi yoksa 1.4 t-jet motor mu almalıyım cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkürler

evren iskent
09/12/2015, 20:59
bende 1-2 seneye aracımı satmayı düşünüp grande punto yada diğer puntolardan almayı düşünüyorum motor seçimim nasıl olmalı 1.3 multijetmi yoksa 1.4 t-jet motor mu almalıyım cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkürler
Ekonomi icin 1.3, performans icin 1.4t-jet. Ancak t-jet punto evo'da yoktur.

Saygilarimla.

SM-N910C cihazımdan gönderildi

Castell
06/04/2016, 18:03
1.3 multijet alırsan kafan rahat eder....

recepkoni
27/04/2016, 23:41
Arkadaşlar merhaba. Aracımda motor arıza lambası yandı. Usta cihaza bağladı egr den dedi. Geçen hafta egr temizlendi fakat yine yandı. Usta egr nin değişmesi lazım dedi. Arada tekleme de yapıyor. Bu arada araç 2008 1.3 75 bg ve yazılım var. Yazılım atılalı nerdeyse 2 yıl olacak ama arızayla Tuning in bi ilgisi olabilir mi?

alierkan
29/04/2016, 08:58
Geçenlerde aracı çalıştırdığım halde göstergelerin hiçbiri çalışmadı, stop edip tekrar çalıştırdım yine aynı, ama baktım fren, sinyal, direksiyon ve motor çalışması normal, anladım ki gösterge paneli ile ilgili bir sorun, kısa mesafe bir yere gittim, Yaklaşık yarım saat sonra geri dönüş için tekrar çalıştırdım herşey normal, bir daha yapmadı. Yani saçma sapan bir durum.

Ayrıca araç içeriye çok ses alıyor, bu sınıf için normal olabilir ama sürüş konforunu çok çok düşüren bir etken benim için, motoru olmasa tercih etmezdim herhalde.

cavalier79
29/04/2016, 09:38
Selam,

Benzin pompası olabilir.

occupyist
29/04/2016, 09:56
Geçenlerde aracı çalıştırdığım halde göstergelerin hiçbiri çalışmadı, stop edip tekrar çalıştırdım yine aynı, ama baktım fren, sinyal, direksiyon ve motor çalışması normal, anladım ki gösterge paneli ile ilgili bir sorun, kısa mesafe bir yere gittim, Yaklaşık yarım saat sonra geri dönüş için tekrar çalıştırdım herşey normal, bir daha yapmadı. Yani saçma sapan bir durum.

Ayrıca araç içeriye çok ses alıyor, bu sınıf için normal olabilir ama sürüş konforunu çok çok düşüren bir etken benim için, motoru olmasa tercih etmezdim herhalde.

Göstergelerde yaşadığınız sorunun kaynağı akü de olabilir. Kontrol ettirin isterseniz.

esentepe
01/05/2016, 17:48
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.cuma günü 2007 fiat punto 1.3 multijet dynamic aldım.istanbuldan yola çıktım yaklaşık 800 km den sonra abs lambası yandı.5 dk mola verdim.lamba söndü.yola devam ettim yine lamba yandı.lütfen yardımcı olurmusunuz.

Ezeldenberi
01/05/2016, 18:08

Yasin beyin belirttiği gibi sorununuz akü kaynaklı olma ihtimali çok yüksek.
Konfor olarak malesef fazla bir şey beklemeyin. Ancak ben Michelin Crossfire 'ye geçtikten sonra konfor en az 10 kat arttı, kesinlikle yumuşak lastiğin konfora etkisi çok çok iyi. Tavsiye lastiklerin eski ise yumuşak bir hamurlu lastikleri bugün değiştiriniz.

recepkoni
02/05/2016, 18:48
Arkadaşlar merhaba. Aracımda motor arıza lambası yandı. Usta cihaza bağladı egr den dedi. Geçen hafta egr temizlendi fakat yine yandı. Usta egr nin değişmesi lazım dedi. Arada tekleme de yapıyor. Bu arada araç 2008 1.3 75 bg ve yazılım var. Yazılım atılalı nerdeyse 2 yıl olacak ama arızayla Tuning in bi ilgisi olabilir mi?

Yardımcı olabilecek cevap verebilecek kimse yok mu arkadaşlar?

Ezeldenberi
02/05/2016, 19:17
Bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/36015-egr-valfi-temizligi-yaptirdim-mukemmel-oldu.html

Bu arada yukarıda ki diğer mesajımı düzelteyim. Hangi ara Michelin crossclimate (Michelin Crossfire ) olmuş:)

recepkoni
02/05/2016, 23:26
Teşekkürler. Ama Egr ile ilgili tüm başlıkları inceledim , yanıtımı bulamadım maalesef..

ouzhanvural
18/05/2016, 16:02
Arkadaşlar merhaba

3 hafta önce aldığım aracım 2006 model grande punto aracımdan cok memnun olarak gayet mutlu biniyordum.

Fakat lpg de tekleme yapıyordu onu da gazcı da filtreyi değiştirrerek çözdürdüm.

Ama onun öncesin de usta orjinal buji ve buji kabloyu oto ünlüden aldım.

Arabaya benzinde biniyordum. Hiç bir tekleme hiç bir uğultama yoktu performansı da iyiydi.

Ama ne olduysa usta nujileri değiştirdikden sonra aaraba benzinde teklemeye başladı özellikle 2000 devir altında yapıyor.

Bir ikinci ustaya sorduğum da aracın beynine reset attılması gerektiğini söyledi.

Hayatımda ilk defa fiata biniyorum usta olarak kimseyi de bilmem nerde yapılır neden yapar huyu nedir onu da bilmem.

Dünden beri morelman olarak çöktüm bu konu hakkında bana bilgi verebilecek arkadaşlarım varmıdır.

slmnky
18/05/2016, 18:22
Hocam aracin 2000 devrin altinda silkeliyorsa buyuk olasilikla sorun atesleme sistemindedir. Beyine resette neymis. Cok guldum. Bence o usta kendi beynine reset attirsin.

etab5 cihazımdan gönderildi

Tomhanks
31/05/2016, 16:43
2011 punto evo var bu fire motor mu başka bişeymi nereden anlıyoruz

Ezeldenberi
31/05/2016, 17:13

Motorun solunda aracın beyni bulunuyor, eğer sökülmemiş ise üzerinde ki etikette bilgileri yazması gerek.

Tomhanks
31/05/2016, 18:00
başka öğrenebileceğimiz neresi var

Tomhanks
04/06/2016, 10:12

??

s3rd3st
04/06/2016, 11:28
merhaba arkadaşlar
2013 punto 1.4 easytronik 86.000 de punto sahibiyim.
araçta son zamanlarda vitesde problem yaşıyorum geriye alırken gacırt sesi, bazen 2 den 1 e düşmüyor boşa atıyor ya da 2 de kalıyor. özellikle ışıkta durmak için yavaşladığım sıralarda oluyor.
bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler

MKavruk
04/06/2016, 21:27
Merhabalar Onur Bey, şanzıman robotunuz büyük ihtimalle yağ kaçırıyor. Garanti kapsamındaysa mutlaka götürün baktırın. Değilse İstanbul'da Gürsoy Otomotiv'i arayarak araç yıl/modemini söyleyin ve robot tamiri imkanını sorun. Ankara'da götürdüğünüz her hangi bir usta da robotu söküp buraya gönderiyor. Geçmiş olsun. Sağlıcakla..

burakturker6
17/06/2016, 08:22
Merhabalar ,
Sayfanıza yeni üye oldum Punto araç arıyorum ve kafamı kurcalayan bi kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim ..
1.Otomatik sistemi nasıl alsam sorun çıkartırmı ?
2.Benzinli mi Dizel mi önerirsiniz ?
3.Hangi modelini almak mantıklı ? Şimdiden teşekkür ederim ..

gorillaz
17/06/2016, 11:10
Merhabalar ,
Sayfanıza yeni üye oldum Punto araç arıyorum ve kafamı kurcalayan bi kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim ..
1.Otomatik sistemi nasıl alsam sorun çıkartırmı ?
2.Benzinli mi Dizel mi önerirsiniz ?
3.Hangi modelini almak mantıklı ? Şimdiden teşekkür ederim ..

1) Otomatiklerimiz pek önerilmez.
2) Dizel alırsanız sizi üzmez. Sorun su ki performans mı yakıt mı diye sormanız daha uygun olur.
3) Sizin baktıklarınız hangisi ise bizim yönlendirmemiz ona gore olur.

Sent my iPhone using

burakturker6
17/06/2016, 14:38
1) Otomatiklerimiz pek önerilmez.
2) Dizel alırsanız sizi üzmez. Sorun su ki performans mı yakıt mı diye sormanız daha uygun olur.
3) Sizin baktıklarınız hangisi ise bizim yönlendirmemiz ona gore olur.

Sent my iPhone using

Merhaba ,

Benim beklentim ne aşırı hız nede aşırı tasarruf orta duzey isimi gorur ve ayrica otomatikle ilgili forumda guzel yorumlar gordugum icin dusunmustum tad vermez anlasilan ..