Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto sorunları & eleştiriler - Lütfen herkes sorunlarını yazsın

Sayfa : 1 [2] 3 4

BaDWoLf
19/10/2007, 00:23
arkadaşlar puntonun işçiliği ve malzeme kalitesi keşke stilo gibi olsaydı.stilonun göğüs malzemesi bence çok kaliteli hatta fiatın yaptığı araçlar içinde en kalitelisi.Ben, arabayı alalı daha bir hafta olmadan torpidonun üzerindeki şerit kalktı.Şimdi de göstergelerin yanlarındaki plastik kalkmış ve ses yapıyo.Yani biraz daha özen gösterebilirlerdi.En azından fiat markası punto ile atağa kalktı bu bir gerçek.Atağa kalkarken gol yemek abes olmaz mı.
Bakın arabamızda büyük bir süspansyon sorunu var bence.Hatta hiç süspansyon yok.
Fiyat konusu da abartılmış bence.Çünkü ben 2006 Ağustosta aldım gp yi.28000 ytl peşin fiyatıydı.Corollanın da fiyatı 31.500 idi.arada çok fark yoktu.

walla bnm puntoda bu sorunların hiç birisi olmadı araçtan araca fark ediyor demekki, biyerde kullanıcıda önemli...

madem grande punto sorunlarını yazaıyoruz bende iki araçımında olan ortak sorunlarını yazayım 1 panzotu tutan menteşeler bozuk yada çalışmıyor 2 ön alt ızgara üst tarafından çıkık her 2 aractada bu sorunlar var
ufak ama demekki kronik sorun bunnlar

alt ızgarayı küçük bir tornavida yardımıyla sıkıca yerie oturtabilirsiniz. :)
konserve kapağını açar gibi ...

baskentli2006
21/10/2007, 01:02
webercis arkadaşa şu konularda katılıyorum.arka kapılar sıcak yada soguk fark etmıyor zor acılıyor servis güya halletti ama inip yaben acıyorum yada içerden kilitli zannediyor binecek olanlar.2.si sizin aracın lastikleri eminimki prelli arka atma sebebi bu.benim aracımda 77 bg4 viteste 170 km hız yapıyor 6500 devirde ama haliyle 16v lerden agır 1 vites sorunu ise araç soguken yaç tabana iner ve sanzuman yagsız kalır aracını yerinde 2yada 3 dk calıstır sorun olmaz

baskentli2006
21/10/2007, 01:08
arkadaslar bendede gp 77bg var kapı kesınlıkle zor acılıyor performans ise gayet iyi bende 4 vites 165km hız yapıyor 6500devirde.servis kapıyı cözemedi benim binecek olan kilitli zannediyor.arkanın kayma sebebi eminim arkadaşın lastıkleri prellidir sorun lastık bana kalırsa.saygılarımla

red shark
21/10/2007, 05:22
Benim tek sorunum ön taraftan gelen tuhaf vuruntu.Kaç oldu servise götürdüm sonuç hep aynı.Sağ ön taraftan çukurlarda tuhaf bir vuruntu geliyorki benim tahminim motorun oturduğu yerde bir takoz var sağ tarafta ve motorun esnemesi sağa sola doğru olduğundan o takoza vurup ses yapıyor.Ama servistekiler ısrarla direksiyon tıkırtı burcuna bakıp duruyor.O sesi kesmek isterken şimdide bir gıcırdama sesi başladı aynı yerden.Gaza sabit basılı tuttuğumda sanki gevşek bir plastik aksam bir birine sürtüyor gibi ses geliyor ayağımı çektiğim anda ses kesiliyor.O ses nereden geliyor bir türlü çözemedim.

webercis
26/10/2007, 22:06
ya benim gpde yeni bir sorun başladı.
direksiyonda boşluk var sanki ve direksiyonu araba durur vaziyetteyken sağa sola hafifçe çevirdiğimde "gıcırt" diye bir ses geliyor.sanki direksiyonu çevirirken bir yere sürtüyormuş gibi.nedeni ne olabilir?

Marker
30/10/2007, 23:00
aynı dert benim sol arka kapimdada var bazen disardan acilmiyor yada biraz ugrastiriyor icerden zorlanmadan acabiliyorum servise goturdugumde sorunu halledemiyorlar

nurinese
31/10/2007, 03:03
boya çok çabuk atıyor bedede oldu opak olduğundandır herhalde

darkness
04/11/2007, 12:34
abi herkesin kapı kolları sıcakta zorlama yaptırıo boluda havalar yeni soğudu benimkide soğukta yapmaya başladı bu ay 20000 bakımına götüreceğim bakalım ne olacak :no000000:

iso1907
04/11/2007, 22:57
bende gp almayı düşünüyorum koç indirimi ne kadar yapıyorlar teşekkurler bırde bu sorunlar şimdiden gözümü korkuttu yoksa fiestamı alsam

valla bende bu ara sıfır gp almayı düşünüyorum ama kafam kariştı ne yapsam acaba

faruktuzlu
05/11/2007, 11:31
ben de aldığımdan beri klima gazı kaçırıyordu! dolayısıyla soğutma olmadı! servis bunu ancak 3 hafta gitgellerden sonra tespit ett nereden olduğunu! şimdi göğüs komple sökülecek ve konsolun arkasındaki dağıtım kutusu komple değişecek! göğüsün sökülmesinden dolayı içim hiç rahat değil! bir de araç 3 gün serviste kalacak ama bu mağduriyeti giderecek bir çözüm getirmiyorlar! araba 3 gün orada ben yaya olacağım! araç talep ettim! öyle bir uygulama Fiat'ta yok dediler! bekliyorum hala! bir karar veremedim!

buraktii
05/11/2007, 11:47
gp ma kaç oktav benzin almam gerekiyor 95 mi 97 mi help

cico
06/11/2007, 21:27
arkadaşlar benimde bazı sorunlarım oldu,mesela biraz kalın bir asfaltta giderken ön cam direk plastiklerinden ve ön torpido izgarasından vızıltı gibi ses geliyordu,tabi bunlar değişerek sorun giderildi,fakat şimdide kiometre göstergesinin üst plastiğinden ses geliyor.klimayı çalıştırdığım zaman üfleme ızgarasından ıslık gibi ses geliyor.ön takımdan bozuk satıhda acaip ses vardı yeni tip denilen direksiyon mili değişince düzeldi.şimdi garantiden çıktım,bundan sonraki sorunları kendim halledeceğim zaten 20000 bakımı kendim yaptığım için garantim sonlandı.Bu siteye yeni üye oldum tüm dostlara selamlar

Linos
07/11/2007, 00:07
Cihat abi, o zırıltı yapan bölümlere köpük gibi bir şey sıkıyorlar! Sorun çözülüyor... Servise bir danış derim! ;)

Fuzuli
10/11/2007, 13:11
gp ma kaç oktav benzin almam gerekiyor 95 mi 97 mi help
Bizim araçlar 95 oktan benzin ile çalışıyor..
97 oktan bildiğim kadarıyla yüksek hacimli araçların güç-tork dengesine bağlı olarak düşük devirlerde kullanımı sonucu oluşan kurum ve hissizliği azaltmaya yardımcı..
Bir de eski araçlarda oluşan yanma kayıplarının azaltılmasını sağlıyor..

Kardeşimin 1.4 getzi var..97 ile 95 arasında hiç bir fark göremedim..
Ama 1.8i R19da 95 oktan ile 97 oktan arasında büyük fark vardı...
Not:Her iki araçta da 95 tavsiye ediliyordu..95 ve 97 oktan benzinler de aynı akaryakıt firmasından alındı :)

cnr06
10/11/2007, 20:22
arkadaslar benm arkadasım dün gp aldı teyp ile oynarken bozdum heralde ses açma tusuna uzun basınca teyp kapanıyordu ama ben bi kaç radyo açtım şimdi teyp kapanmaz oldu öyle bir özellk mi var yoksa bozuldumu birde gplerde kontak anahtarı olmadan teyp çalısmıyor bu doğrumudur ilgilenirseniz sevinirim.

webercis
13/11/2007, 00:35
arkadaslar benm arkadasım dün gp aldı teyp ile oynarken bozdum heralde ses açma tusuna uzun basınca teyp kapanıyordu ama ben bi kaç radyo açtım şimdi teyp kapanmaz oldu öyle bir özellk mi var yoksa bozuldumu birde gplerde kontak anahtarı olmadan teyp çalısmıyor bu doğrumudur ilgilenirseniz sevinirim.

kontaksız da çalışması gerekiyor.

ABNEW
13/11/2007, 16:06
Teyp ayarlarından kontağa bağlı ya da bağımsız olarak ayarlanabiliyor...

ers62
13/11/2007, 18:32
benim su fiskiyelerim çok kötü yan aynalarımı bile ıslatıyor
arka cam ın içine yağmurda su geliyor
kapılardan çok ses geliyor(rüzğar sesi)

ince5757
13/11/2007, 19:03
Su fiskiyeleri benimkindede iyi değil serviste ayarlattım ama olmadı.Teyp benim kontak anahtarına bağlı olmadanda çalışıyor.Bende arabayı aldığımdan beri birkaç sesten sikayetci idim geçende servise bıraktım arabayı halletmişler biri haricinde.Direksiyonun altından bir ses geliyor vızıltı tarzında onuda bir ara göstereceğim ama bu seslerden ötürü bende servise baya gittim anca derdimi anlatıp yaptırdım.

cnr06
15/11/2007, 00:13
arkadaslar bu ayar nerden yapılıyor ya birde sorun var araba çalısınca teypde çalısıyo kapatma tusu çalısmıyor ..

SteinGP
15/11/2007, 06:49
malum izmirde epey yağmur yağdı arkadaşlar..cumartesi günüde karşıyaka tarafı göl olduğundan arkadaşımı almaya neredeyse yüzerek gittim ama dizel olduğundan bişey olmaz diye düşündüm ciddende olmadı,yani o an olmamıştı!!dün tekrar bindim aracıma frenlerden gelen ses deli etti beni bisikletlerde olan fren paletleri janta sürtermiş gibi acayip bi ses geliyor,ayrıca motordan da acayip bi ses geldiğini duydum sanırım kayış veya benzeri bişeyde ıslandımı küflendimi bilemiyorum artık,ince iğrenç bi ses yapıyor..geçmezse servise gidicem..alt ızgara aynı şekilde benimde çıkık bi gün saatlerce uğraştım arabanın altına dahi girdim ama bi türlü oturtamadım yerine,hatta en son tekmeledim kırılsın bari diye kırılmadıda..servise gidipte 2 saat ızgara taktırmakta istemiyorum..yola devam bu şekilde bakalım nereye kadar..bir de city açıkken hareket ettiğim anda direksiyon sola dönmeye başlıyor,lastik havasındandır dedim değilmiş rot ayarındanda değil çünkü yüksek süratte herhangi bir çekme yok..onunda bakıcaz bi çaresine..şimdilik bu kadar :D

Auto engineeR
15/11/2007, 16:02
can araba harekete geçerken direksiyonun sola dönme problemi elektrik motoru (city motoru) ile ilgili. bnm de başıma geldi hallettirdim

Genius
16/11/2007, 00:36
2008 multi dynamic aldım ama yol bilgisayarı active ile birebir aynı, Palio yada Albeada bile dynamic ile active'in yol bilgisayları farklı bu nasıl iştir anlamadım. Ayrıca mp3 playerda klasör okumuyor :realmad:

Linos
16/11/2007, 01:34
2008 multi dynamic aldım ama yol bilgisayarı active ile birebir aynı, Palio yada Albeada bile dynamic ile active'in yol bilgisayları farklı bu nasıl iştir anlamadım. Ayrıca mp3 playerda klasör okumuyor :realmad:

Nasıl aynı? İki satır mı ekran? Klasör nasıl okumuyor? Kastettiğin klasöre kaydettiğin zaman klasör mü açılmıyor? Yukarı ya da aşağı tuşları ile klasör atlaması lazım, denedin mi hiç?

Genius
16/11/2007, 22:40
Nasıl aynı? İki satır mı ekran? Klasör nasıl okumuyor? Kastettiğin klasöre kaydettiğin zaman klasör mü açılmıyor? Yukarı ya da aşağı tuşları ile klasör atlaması lazım, denedin mi hiç?

Yukarı yada aşağı klasör tuşların denemedim bunu deneyeceğim ancak dediğim gibi yol bilgisayarı ekranı iki satırdan ibaret, bugün izmir birmot satış standındaki sıfır dinamiklere baktım ve benimki ile aynı olan 2 satır ekrandan mevcut. Konu ile ilgili olarak fiat.com sitesindeki formu doldurarak mesaj gönderdim ayrıca fiat müşteri hizmetlerini aradım. Hafta sonu İtalya'ya gidicem. fırsatım olursa oradaki arabalarıda inceleyeceğim ve fark varsa orada birilerine ulaşmaya çalışacağım çünkü grandepunto.com.tr adresinde dinamik versiyon için dış ısı göstergesi ve 3 satırlı gösterge paneli standart diyor. Ayrıca katalogta aracımın elektrikli ve ısıtmalı dikiz aynası olduğunu belirtiyor ancak ben ısıtmalı olduğuna dair bir kumanda göremedim :realmad:

anvil
17/11/2007, 13:16
Yukarı yada aşağı klasör tuşların denemedim bunu deneyeceğim ancak dediğim gibi yol bilgisayarı ekranı iki satırdan ibaret, bugün izmir birmot satış standındaki sıfır dinamiklere baktım ve benimki ile aynı olan 2 satır ekrandan mevcut. Konu ile ilgili olarak fiat.com sitesindeki formu doldurarak mesaj gönderdim ayrıca fiat müşteri hizmetlerini aradım. Hafta sonu İtalya'ya gidicem. fırsatım olursa oradaki arabalarıda inceleyeceğim ve fark varsa orada birilerine ulaşmaya çalışacağım çünkü grandepunto.com.tr adresinde dinamik versiyon için dış ısı göstergesi ve 3 satırlı gösterge paneli standart diyor. Ayrıca katalogta aracımın elektrikli ve ısıtmalı dikiz aynası olduğunu belirtiyor ancak ben ısıtmalı olduğuna dair bir kumanda göremedim :realmad:

3 satır olması lazım. radyo yada cd bilgileri yol bilgisayarının ekranında yazıyormu?

ABNEW
17/11/2007, 17:17
Eğer değişmemişse active ve dynamic yol bilgisayarları kesinlikle farklı olmalı.Muratın da belirttiği gibi klasörlerin içine girmek için alt-üst ok tuşları kullanılmalı...

karadenizvekaradeniz
21/11/2007, 22:26
18 yıldır arabam var. 3 kez Fiat ve/veya tofaşım oldu. İlki Uno idi. Kaldırıma park hızı ile çarptığımda şasesi yamulmuştu. Bir arkadaşım ufak süratte yaptığı kazada beyin kanaması geçirdi ve araba hurda oldu. İkincisi Tipo; Ön takımı 10.000km de komple iptal oldu bütün gösterge aksamı bozuldu. 3. arabam marea. 20 . 000 km de motora girdi.

1- Arabayı kötümü kullanıyorum cevap : hayır etrafımdan da taktir alacak düzeyde özenli ve dikkatli

2- Tofaş ve/veya Fiatla veya başka bir marka ile herhangibir alıp vermediğim mi var? Cevap : Hayır ve hiçbir ilgim yok

3-ilk iki hatadan sonra 3. kez neden Fiat aldın? CEVAP: Eşeklik

4- Buraya neden üye oldun? Cevap: Bir süre önce arkadaşım G.Punto aldı ve şimdi bana hak vermeye başladı , insai olarak artık bilgilendirmeyi borç biliyorum.

Şimdi hiç te lüks sayılmayacak fiatı ise tofaş ile aynı olan 60. 000 km de ............(Yanlış anlaşılacağını düşünerek marka vermiyorum artık) var. Araba periyodik bakımları dışında tamirciye uğramadı.
Eskiden hatırladığımız bildiğimiz şahinler doğanlar ile şimdiki FIAT lar arasında zihniyet yönünden hiçbir fark yok arkadaşlar. İnsan canına değer vermeyen işçiliği ve kalitesi diğer aynı para arabalara kıyasla son derece düşük olan FIAT tan lütfen uzak durun ve tavsiye etmeyin... Saygılar...

SteinGP
21/11/2007, 22:58
hiç bir malı kimse zorla almıyor..ve dünyada hiç bir mal %100 sorunsuz değil..biz aracımızı seviyoruz fakat sizin fikirlerinizede saygımız sonsuzdur..sizin belliki araç konusunda pek şansınız yokmuş..yinede yeni bir fiat modeline karşı bu kadar önyargılı olmayın derim..benim aracım 17 aylık ve daha hiç bir sorun çıkartmadı bana kapıları hariç..onlarda 20 dakikada yapıldı..hiç bozulmayacak,çarptığınızda dağılmayacak,motoru taş gibi bi araç var ise eğer bildiğiniz bunu bizlerlede paylaşırsanız bizde bi sonraki aracımız olarak bunu düşünebiliriz..
Saygılar..

brvhgt
21/11/2007, 23:46
ilk mesajında bunları yazmayı neden düşündün merak ediyorum bizdede 99 model tipo var alttakım sağlam göstergeler çatır çatır çalışıyor marea bravo kullandım senin dediğin 20000 de motor yapma bizde olmadı kladıkı tork motorları hem sağlam hemde performanslı öyle bir yazmışsınki sanki biz hiç binmedik bu arablara bu yazdıklarında eminmisin yalnış anlaşılacak bir şey yok okadar yazmışsın bari markayıda yazda bizde satıp o sorunsuz arabandan alalım ciddiyim hemde çevremizdekileri uyaralım

brvhgt
21/11/2007, 23:51
nasıl böyle bir genelleme yapıp fıat tan uzak durun vb laflar ediyorsunuz lütfen bizi aydınlatırmısınız o üstün tecrübelerinizle

OzzY
22/11/2007, 00:05
18 yıldır arabam var. 3 kez Fiat ve/veya tofaşım oldu. İlki Uno idi. Kaldırıma park hızı ile çarptığımda şasesi yamulmuştu. Bir arkadaşım ufak süratte yaptığı kazada beyin kanaması geçirdi ve araba hurda oldu. İkincisi Tipo; Ön takımı 10.000km de komple iptal oldu bütün gösterge aksamı bozuldu. 3. arabam marea. 20 . 000 km de motora girdi.

1- Arabayı kötümü kullanıyorum cevap : hayır etrafımdan da taktir alacak düzeyde özenli ve dikkatli

2- Tofaş ve/veya Fiatla veya başka bir marka ile herhangibir alıp vermediğim mi var? Cevap : Hayır ve hiçbir ilgim yok

4- Buraya neden üye oldun? Cevap: Bir süre önce arkadaşım G.Punto aldı ve şimdi bana hak vermeye başladı , insai olarak artık bilgilendirmeyi borç biliyorum.

Şimdi hiç te lüks sayılmayacak fiatı ise tofaş ile aynı olan 60. 000 km de ............(Yanlış anlaşılacağını düşünerek marka vermiyorum artık) var. Araba periyodik bakımları dışında tamirciye uğramadı.
Eskiden hatırladığımız bildiğimiz şahinler doğanlar ile şimdiki FIAT lar arasında zihniyet yönünden hiçbir fark yok arkadaşlar. İnsan canına değer vermeyen işçiliği ve kalitesi diğer aynı para arabalara kıyasla son derece düşük olan FIAT tan lütfen uzak durun ve tavsiye etmeyin... Saygılar...
bu mesaja yazılacak tek bi cevap var ama yazmıyorum neyse diyorum

ancak şunu söylemeden geçemicem...
bizim sülalede senelerdir tofaş/fiat kullanıldı(amca dayı dede biz)
sırf benim hatırladığım uno-tipo-2 marea-2 bravo-3-5 doğan-3 tempra-siena
gp yi söylemiyorum bile
bunlardan sadece doğan büyük bi sorun çıkardı oda elektrik tesisatında bi sorun vardı bi yerde temassızlık vardı aklına esince gidiyodu herşey

bilenler bilir ben özellikle o mareaya neler neler yapmadım daha tık demedi...

bunlarıda göz önüne alın da konuşun ben burda 15 senelik 10 farklı araç üzerinden konuşuyorum siz 3 araçla tofaş fiatı at arabası yapmışsınız...

ee nediyim sizdekide tam şansmış

her ne marka kullanıyorsanız güle güle kullanın...

unik06
22/11/2007, 01:50
arkadaşlar,

adam zaten sahte isimle kaydolmuş,

çok fazla dikkat vermeye gerek yok!

üstüne düşmeye bile değmez!

gerçek hasan pulur için:

Hasan Pulur - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/Hasan_Pulur)

burda da amcamın resmi :)

Hasan Pulur (https://www.sitemedya.com/yhasanpulur.asp)

baris
22/11/2007, 02:16
arkadaşlar ya aslında konuyu çokta uzatmaya gerek yok herkes gibi bende bildiğim bir arabadan örnek vereceğim.
Amcamda temmuz 2007 ye kadar 2004 model bir marea exclusive modeli vardı. Temmuz ayında yozgat/sorgunda gece yarısı bir traktöre 100 km hızla arkadan vurmuş ve çarpmanın şiddetiyle traktör römorkunu bile fırlatıp atmıştı araç. Marea'nın ön tarafı ikiye katlanmış ve motor diye hiç bir şey kalmamıştı (Ne demek istediğimi anlarsınız herhalde zaten pert oldu) ama o derece şiddetli bir kazadan sadece kollarında birer ufak kırıkla ayrıldılar.
Tabiki ilk öncelikle Allah korudu, ama o işe yaramaz, fiat işte noolacak denen arabanın inanın yolcu kafesinde hiç bir şey yoktu.
Tanık olduğum bir olayı belirtmek istedim sadece. Belki başka bir marea da 20 km süratle kullanılmaz hale gelmiştir onu bilemem.

anvil
22/11/2007, 10:42
az önce başka bir forumda bu arkadaşa cevap vermiştim. her foruma yazıyo herhalde. fiyatı bizimki ile aynı dediği aracı da nissan almera. boşuna cevap vermeye bile değmezmiş.

discrepancy
22/11/2007, 10:56

genius yol bilgisayarı bizim aldığımız 1.3 90 bg dinamikta de iki satır, ne yaptınız bu konuyla alakalalı, var mı olmulu bir gelişme, inşallah ikimizinde sorun düzelir hayırlısıyla

karadenizvekaradeniz
22/11/2007, 19:59
Gerçek adım Hasan Gerçek soyadım PULUR... :)
Kuşkusuz aynı isimle Türkiye'de ve Dünya'ta birçok insanın olabileceği gerçektir. MEsleğim ise yine anladığınız üzere gazetecilik değil Belediye'de mimarlık. Yaşım ise onunla kıyaslanmayacak kadar genç. Bu siteye markayı özellike vermedim ki FİAT formu olduğu için. Bunu yanlış anlaşılacağı düşünesi ile yaptığımdan saygılı olduğumu düşünüyorum. Yine saygılı olduğumu düşünüyorum ki yalnızca yaşadıklarımı anlatarak sizlerde soru işaretlerini tetikleyerek daha geniş tartışma fırsatını sizlere sunarak sizlerdeki otomobilerin eğer iyi ise bunu pekiştirmeyi sağladım. Ve yine saygılı olduğumu düşünüyorum ki kendi arabamın da lüks bir araç olmadığını tam tersine kendi halinde mütevazi bir araç olduğunu özellikle vurguladım.

Yaşadıklarımı henüz yeni bir arkadaşımın bir Fiat alarak memnun kalmaması ve sen haklıymıssın demesi üzerine duyarlı ve sıradan bir vatandaş olarak yazdım. Fiat otomobillerde (ki özellikle otomobil grubu diyorum, bunu ticari araçlar için söylemiyor tam tersine başarılı buluyorum) kullanılan işçiliğin ve malzemenin(örneğin plastik malzemenin kalitesizliği dikkatinizi hiç çekmiyor mu. İş yerimizin hemen yanında bulnan Fiat bayisine uğrayarak Linea model arabanın iç ve dış aksamlarını kontrol ettim. Hepsinin öylesine tutturulmuş olduğunu gördüm. Çok gördüğüm ve İnşallah bir daha görmek istemediğim bir çok kötü tafik kazasında hangi arabanın ne kadar darbe aldığını gördüm.

Tabiki hepimizi dikkatli araba kullnarak ölümleri ortadan kaldırabiliriz. Herşey tabiki insanda bitiyor.

Hepinizden özür dileyerek huzurlu bir araba sahipliği dilerim. Sevgiler.

tempesty
22/11/2007, 20:08
Biraz konu dışı olucak ama yazmadan kendimi alamadım maalesef...2 yıl nissan almera kullandım babamın arabasıydı ve inanın bizim punto dahil birçok arabayı 5 e katlar..o arabayı çok fazla özlüyorum..görünüşü biraz daha çekici olabilse tereddüt etmeden alırdım.subjektif bir yorumdur

masteryoda
23/11/2007, 01:04
Kuşkusuz aynı isimle Türkiye'de ve Dünya'ta birçok insanın olabileceği gerçektir. MEsleğim ise yine anladığınız üzere gazetecilik değil Belediye'de mimarlık. Yaşım ise onunla kıyaslanmayacak kadar genç. Bu siteye markayı özellike vermedim ki FİAT formu olduğu için. Bunu yanlış anlaşılacağı düşünesi ile yaptığımdan saygılı olduğumu düşünüyorum. Yine saygılı olduğumu düşünüyorum ki yalnızca yaşadıklarımı anlatarak sizlerde soru işaretlerini tetikleyerek daha geniş tartışma fırsatını sizlere sunarak sizlerdeki otomobilerin eğer iyi ise bunu pekiştirmeyi sağladım. Ve yine saygılı olduğumu düşünüyorum ki kendi arabamın da lüks bir araç olmadığını tam tersine kendi halinde mütevazi bir araç olduğunu özellikle vurguladım.

Yaşadıklarımı henüz yeni bir arkadaşımın bir Fiat alarak memnun kalmaması ve sen haklıymıssın demesi üzerine duyarlı ve sıradan bir vatandaş olarak yazdım. Fiat otomobillerde (ki özellikle otomobil grubu diyorum, bunu ticari araçlar için söylemiyor tam tersine başarılı buluyorum) kullanılan işçiliğin ve malzemenin(örneğin plastik malzemenin kalitesizliği dikkatinizi hiç çekmiyor mu. İş yerimizin hemen yanında bulnan Fiat bayisine uğrayarak Linea model arabanın iç ve dış aksamlarını kontrol ettim. Hepsinin öylesine tutturulmuş olduğunu gördüm. Çok gördüğüm ve İnşallah bir daha görmek istemediğim bir çok kötü tafik kazasında hangi arabanın ne kadar darbe aldığını gördüm.

Tabiki hepimizi dikkatli araba kullnarak ölümleri ortadan kaldırabiliriz. Herşey tabiki insanda bitiyor.

Şu malzeme kalitesi konusunda yapılan yorumlara hayret ediyorum. Yukarıdaki yorumu yapan arkadaşa sormak istiyorum. Bir mimar olarak herhangi bir otomobil fabrikasını gezdiniz mi. FIAT la ilgili, plastik kalitesizliğiyle ilgili yorumlarınızı yaparken bu malzemelerin nasıl ve ne şekilde üretildiği veya bir aracın nasıl üretildiği hakkında herhangi bir bilginiz var mı ? Hiç araçlarda kullanılan saç kalınlıkları, güvenlik sistemleri hakkında bir araştırma yaptınız mı ?

Uzun süredir otomotiv sektöründe çalışan bir mühendis olarak bizzat üretiminde bulunduğum veya üretimini yerinde incelediğim bazı otomobil parçaları ve sık sık ziyaret ettiğim otomobil fabrikaları şöyle;

Toyota
Corolla Verso : Ön tampon, arka tampon, etek çıtası, spoiler, komple ön konsol (torpido). İç direk ve bagaj giydirmeler.
Auris : Alt torpido, orta konsol, kolçak, kolçak kutusu, konsol üzerindeki çeşitli plastik parçalar, bagaj iç giydirmeler,

Renault
Megane ve Clio: Komple ön konsol, airbag, kapı panoları, motor alt koruyucu, kalorifer-klima, far,stop, 3. stop havalandırma kanalları, cam silecek motoru

Ford
Transit ve : Tampon, kapı panoları, far, stop, kalorifer, klima, cam silecek motoru
Cargo Kamyon : Alternatör ve marş motoru

Hyundai :
Accent Era: Ön ve arka aydınlatma.

Tofaş/Fiat
Doblo,Palio,Linea,Minicargo : Tampon, etek çıtası, spoiler ön ve arka aydınlatma, sis farları, kalorifer, klima, cam silecek motoru.
Grande Punto : Arka aydınlatma, 3. stop, geri vites ve sis lambası.

Honda CRV, BMW minicooper 1 3 ve 5 serisi, Mercedes Sis farları

Bu liste uzayıp gider.. Ayrıca toyota,ford,hyundai,renault ve tofaşın tüm üretim ve montaj hatlarını defalarca gezdim.

Anlatmak istediğim; saydığım bunca parçanın aynı şartlarda aynı tesislerde benzer malzemelerle üretildiğidir. Bir parçanın veya aracın kaliteli olup olmadığını sadece görsel olarak inceleyerek söyleyemezsiniz.

Şunu da belirtmek isterim ki sağlamlığıyla veya kalitesiyle tanınan birçok model aracın parçalarının üretimini, malzemelerini ve oluşan hataları görseniz hayret edersiniz.

Grande Punto' nun işçiliği ve kalitesinin üst sınıftaki birçok araçla aynı olduğunu da kesinlikle söyleyebilirim.

Auto engineeR
23/11/2007, 01:56
ben de bir başlıkta malzeme kalitesinin kötü olduğunu söyledim(sınıf standartlarında normal olduğunu). belki böyle söylemek yanlış olur. ama ya işçilikte ya da malzame kalitesinde problemler war. tamam,mesela belki ön konsolda kullanılan plastik 20 sene boyunca ilk günkü gibi kalacaktır,deforme olmayacaktır. bu kalitesini gösterir. ama daha ilk kilometrelerde tıkırtılar-gıcırtılar gelmeye başlıyorsa, 20000-30000lere gelince ufak çukurlarda bile arabada gürültüler kopuyorsa, we bunları engelleyebilmek için bi kaç ayda 1 yalıtım yaptırılıyorsa işçilikte weya malzeme kalitesinde problemler war demektir. üst sınıftaki arabalarda bu problemlerin bu kadar büyük olmadığını gördüm

brvhgt
23/11/2007, 02:26
bu malzeme kalitesi muhabbetide yılan hikayesi oldu ve kabak tadı verdi gerçekten ya sizler ayrı bir yaradılıştasınız yada ben tuhafım bu bir aletmidir yedinci hismidir nedir açıklayında öğrenelim biri çıkar koltukları ben yapıyorum çok dandik içleri karton falan filan bir çıkar parçalr papuada üretiliyor biri çıkar arkalr niye kampana biri çıkar bunların boyasını badana fırçasıyla atıyorlar der der der der yahu beyler aynı sınıfta ki hangi arçtan eksiği var bir sürü karşılaştırma ve görüş belirttim ama kimse okumuyor ve ya okuduğunu anlamıyor almış başını bir parça kalitesi geyiği gidiyor sanki diğerleri marsta üretiyor şu araba puntodan daha kaliteli e ozaman kusura bakmayın onu alın alırdım ama onun şuyu yok puntonun var eee ozamnda ondan vazgeç yok puntodan vazgeçmem ama punto çok dandik bu nebiçim bir sohbettir forumun yavaş yavaş çivisi çıkmaya başladı bunlar benim kendimi bağlayan görüşlerim ayrıca kimse ilk mesajında direkman karalamaya giripde sonrada polyanacılık oynayıp şirin gözükmesin ben almayım yalan yalnış yorum yapanların çoğunun puntosu bile yok

OzzY
23/11/2007, 02:48

ilk mesajınızın böyle bir mesaj alması tepki çekti ve bence son derece normal...

ayrıca almera ile puntoyu veya fiatın herhangi bir aracını kıyaslıyorsanız zaten söylicek bişey yok...

masteryoda
23/11/2007, 09:40
bu malzeme kalitesi muhabbetide yılan hikayesi oldu ve kabak tadı verdi gerçekten ya sizler ayrı bir yaradılıştasınız yada ben tuhafım bu bir aletmidir yedinci hismidir nedir açıklayında öğrenelim biri çıkar koltukları ben yapıyorum çok dandik içleri karton falan filan bir çıkar parçalr papuada üretiliyor biri çıkar arkalr niye kampana biri çıkar bunların boyasını badana fırçasıyla atıyorlar der der der der yahu beyler aynı sınıfta ki hangi arçtan eksiği var bir sürü karşılaştırma ve görüş belirttim ama kimse okumuyor ve ya okuduğunu anlamıyor almış başını bir parça kalitesi geyiği gidiyor sanki diğerleri marsta üretiyor şu araba puntodan daha kaliteli e ozaman kusura bakmayın onu alın alırdım ama onun şuyu yok puntonun var eee ozamnda ondan vazgeç yok puntodan vazgeçmem ama punto çok dandik bu nebiçim bir sohbettir forumun yavaş yavaş çivisi çıkmaya başladı bunlar benim kendimi bağlayan görüşlerim ayrıca kimse ilk mesajında direkman karalamaya giripde sonrada polyanacılık oynayıp şirin gözükmesin ben almayım yalan yalnış yorum yapanların çoğunun puntosu bile yok

Çok isabetli bir yorum olmuş tekrar tekrar teşekkürler.

Herkes GP de hata arama yarışına girmiş durumda. Ben görmedim ama var mı dır bu kadar didik didik edilen bir araba. Herşeyin bir sınırı var yani..

Şu forum ne bileyim Audi A4 forumu olsa bizde zavallı GP yerine onu bu kadar didik didik etsek en az GP kadar hata buluruz adım gibi eminim.. Neredeyse aracı parçalayıp öyle inceliycez.

Airbagları açılmayan, ses yapmasın diye plastik parçaların altına 1 sene sonra hepsi düşen 100'lerce keçe yapıştırılan 40000 YTL nin altına satılmayan çok araba gördük.

İnanın biz artık problemlerimizi paylaşmak yerine hatalarımızı yarıştırır ve aracımızı aşağlar duruma geldik. Gr

Eğer ben GP mi almadan önce kazayla forumu incelesem herhalde korkudan vazgeçerdim GP yi almaktan.

guntac
23/11/2007, 10:09
Ya arkadaşlar yapmayın aynı sınıftaki nerdeyse bütün araçları test ederek ve karşılaştırarak 15 gün önce GP aldım. ipe sapa gelmez kanıtsız, dayanaksız bir takım iddialarda bulunan arkadaşlar.
1. Bu sınıfta kaç arabada dizel + otomatik var?
2. Bu sınıfta kaç arabada EBD+ASR+MSR+HBA+Hillholder var?
3. Bu sınıfta kaç arabada çift bölge iklim kontrollü otomatik klima var?
4. Bu sınıfta kaç arabada Euro Ncap 5 yıldız var?
5. Bu sınıfta kaç arabada FPS (Yangın Koruma Sistemi) var?
6. Bu sınıfta kaç arabada 4 hava yastığı var?
7. Bu sınıfta hangi araçta yüksek kaliteli malzeme kullanılmış?
8. Bu sınıfta hangi araçta işçilik kalitesi daha iyi?
9. Bu sınıftaki tüm araçlarda kabine ulaşan ses bu araçtakinden daha yüksek.

Bu özellikleri hepsini birden sağlayan b sınıfında 1 araç daha gösterebilirseniz. yukarıdaki eleştirileri yazan arkadaşların ellerini öpeceğim. ve açıktan kendilerinden özür dileyeceğim. 30.000 YTL civarında bir bedelle bu özelliklerin hepsine birden sahip olabileceğimiz daha iyi bir araç varsa söylesin bilen bizde bilmiyormuşuz diyelim.

bir üst sınıfa geçmeye kalktığınızda bu özelliklerin hepsini sağlayan birkaç araç bulunabilir. ancak fiyatları 40.000 YTL'nin üzerinde.

bir tek bu sınıfta bir araç var ki işçilik ve malzeme kalitesi çok daha üstün ve bu fiyata alınabilir durumda. bu araç Lancia Ypsilon dur. ancak araç sadece 3 kapı hacmen önemsenmeyecek derecede GP'den küçük, fakat tam bir bayan arabası. 2. eli ne olur kaça nasıl satarım diye bir derdi olmayan varsa GP yerine Lancia almalı derim sadece.

utkucay
23/11/2007, 10:17

uno ve tipo zaten kaza anında sağlamlığı iyi bir araç değil, bunu herkes biliyor, herhalde siz o zaman bilmiyordunuz. ayrıca uno,tempra, tipo'nun alt takımı zayıftır, bunu da sanayi de ufak bi araştırma yapsanız söylerler zaten.

şu anda gpunto ncap'tan 5 yıldız aldı, bu size fiat'ın elde ettiği ilerleme ile ilgili fikir verecektir

ayrıca alt takımla ilgili ilermede sağlanmıştır, burada halikarnas diskonun 180000 km palio'su var, arabanın alt takımları en son 140000 km de bakımdan geçmiş ve oldukça iyi bir rakam şirket arabası için

benim tanıdıklarımda da marea var ben hiç 20000 km motora girdiğini görmedim ki, 100000 km geçeni biliyorum, bu yüzden yazdığınız çamur atmaktan öteye gidemez.

ayrıca gpunto alan arkadaşınız üye olsun foruma paylaşsın sorunlarını. ben gpunto kullanıcısı değilim ama takip ettiğim kadarıyla birçok arkadaş buradan da yardım alarak sorunlarını çözdü

şunu da unutmamak lazım, gpunto fiyatı çok uygun bi araç ve dolasıyla ne kadar ekmek o kadar köfte, bunu arkadaşınız araç alırken bilmiyor muydu?

böyle mantıklı bir dayanağı olmayan yazdıklarınızdan dolayı forumu kirlettiğiniz için sizi kınıyorum

bi de şunu eklemek istedim, türkiyenin binekte en çok satan ikinci markasından bahsettiğinizi unutmayın !

brvhgt
23/11/2007, 11:42
kimse bnei yalnış anlamasın ben punto sorunsuz mükemmel veya adamalar yapmış mübarek uzay gemiis demiyorum elbette sorunları oldu bnede çok yaşadım ama ne oldu hepsi çözüldü ortada kalmadım yani allah var cebimden 1 lira çıkmadı öyle eften püften şeylerde değil hepsi yekünlü kimseden saklamam istesemde saklayamam erzurumda adam düğmeye bastınmıydı hepsi çıkar ortaya diğer markalardada yaşadık sorun servisler hep oyalama hep merkeze soralım ağızları yaptılar ama fıat ta buyok en azından ben yaşamadım şuraya sorun diye yazılan şeylerin çoğu ya komik yada sorun bile değil öyle bir noktaya gidiyoruzk yakında benim araba niye benzinsiz yada mazotsuz gitmiyor lanet olsun bu arabaya denebilir:) bu arada arkadaşlarımın 1 tanesi yaris diğeri clio aldı en baz versiyonları dikkat edin 2 araçta puntonun baz versiyonu kadar olamaz bomboş ve gri plastik onlar hep benimkiyle karşılaştıdı bende uyardım bu en üst o baz haksızlık olur dedim aynı donanım ve aynı versiyon olması lazım dedim kalkıpta salak salak havlara girmedim benim daha kaliteli falan filan diye

karadenizvekaradeniz
23/11/2007, 23:39
Kullandığım arabanın iyi bir araba olduğunu iddia etmeden yorum yapmıştım. Ancak Nissan ile kıyaslanmaz iddiası gerçekten yazmaya teşvik etti. 200 yılı modeli ile ufak makyajlar hariç hala ayn kasa ile piyasa da hala olabilen ve 27 gibi bir tutarla bu donanım bu sağlamlık bu konfor ve bu kalitede başka bir araç olmadığını umarım sizlerde bir bir almera kullanrak içini işçiliğini donanımlarını inceleyerek anlayacaksınızdır. Unutmayın bu asla reklam değil teşvik edilmemin ürünüdür. Nissan Türkiye - Almera Versiyon & Donanım (https://www.nissan.com.tr/almera_versiyondonanim3.html)
Bazı markalarkullanım kitlesi belli olup yüzelerce modeli birkaç yıla sığdırmadan belli bir kullanıcı kitlesine ulaşırlar ki BMW Mercedes ibi markalardan bahsetmiyoruz.. Oysa bazı markaların yıllarca çaba sarfederek düzine dolusu modeli çıkartıp çıkartıp piyasadan kısa sürede silinmesi sizce bir tesadüf mü? Bir tesadüf mü her seferinde işte bu markayı yeniden yarattık bu sefer başka olacak denilmesi. İşte arkadaşlar 2000 yılının bir dizaynı ve konforu ile son yılın dizaynı ve konforunu karşılaştırıyoruz.. Bu bir tesadüf mü? Yıllanmış ve yaşlanmış bir çok japon arabasının dipdiri hala ayakta olup da bazı arabaların dökülüyor olması bir tesadüf mü? Son yılların tonlarca para ödeyerek TR garantisi var yedek parçası ucuz vs. gibi yanılsamalarla aldığımız ve yıllar sonra kar zarar dengesinde kaybımıza yol açan ve yıllarca tamircilerde sürünmememize yol açan biz zavallı tüketicilere yazık değil mi? 2008 model bir otomobil düşünün dışı ne kadar entrsan diyorsunuz ve içine giriyor çok kötü basit bir konsol bir süre sonra sallanmaya başlayan çeşitli plastik aksamlar ve birbiribirinde ayrımaya başlayan, kapılarını kapatmak için güç sarfettiğimiz bir durumla karşılaşıyoruz. Oysa hepmiz biliyoruz ki bozulmaya ve/veya dökülmeye başlayan bir otomobilde arızanın giderilmesi hep geçici olur ve sürekli sürekli bunlarla uğraşılır ve asla fabrika çıkışına bir daha dönemez. Bu yüzden denilebilinir ki; Arızanın tamir edilebilirliğinden çok arıza çıkmaması ve sorun yaşamamaktır önemli olan. yüksek fiyatlar satılan ve benim fizik olarak çok çok beğendiğim Alfa Romeo içinde geçerlidir bunlar. Sorun yaşanacaksa olmamalıdır.Hepinize Allah'tan sağlık ve huzur dilerim. Bu son mesajım olduğunu bildrir formunuzu karaladığımı düşünmeme neden olduğum için de ayrıca özür dilerim. Saygılar.

ABNEW
23/11/2007, 23:48
Fiat ın, ürettiği araçlardaki iç mekan işçilik ve plastik kalitesini her zaman eleştirmişimdir.Sınıf standartlarında kabul edilse de diğer markaların birçoğu bu konuya daha fazla özen göstermekte maalesef.Tabi bu, oldukça karmaşık ve farklı bileşenlerden oluşan otomobilin sadece bir kalemi.Demek istediğim iç mekan kalitesi zayıftır ancak donanım iyi olabilir ya da fren mesafesi iyidir farlar iyi aydınlatmıyordur.Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Yapılması gereken aracı bir bütün olarak ele alıp artı ve eksilerini değerlendirip ona göre karar verilmesi...

Fiat denilen grup dünyanın bağımsız en büyük araç üreticilerinden biri.Dünyaya sayısız model sunmuş ve özellikle de dizel konusunda olmak üzere pek çok teknoloji geliştirmiş bir marka.Dünyaya sayısız tasarım sunmuş ve ürettiği modeller yılın otomobili seçilmiş bir firma.Halen diğer markalara gerek tasarım gerekse motor teknolojisini aktaran bir markayı tarafsızca eleştirmek gerekli sadece.İç mekan işçilik ve plastik kalitesine bakarak bir firma kötülenemez.

Senelerce Fiat kullanmış birisiyim (Şahin, Uno, Puntolar...) bakım dışında bazı problemler için de servislere gittiğim olmuştur kesinlikle.Ancak hiçbir zaman da yolda kalmamışımdır.İtalyan Fiat ın 80 lerin teknolojisiyle ürettiği bizde 2000li yıllara kadar üretilen Uno bile oldukça fazla kahrımı çekmiştir.Rakiplerinin modern üretimleriyle baş etmeye çalışmıştır Türkiyede.Bizde karıştırılan en büyük nokta Fiat ın bırakmış olduğu üretimleri Tofaşın üstlenip eski teknolojiyle modern rakiplerinin karşısına çıkartması.Tabi daha sonrasında ise yapılan haksız eleştiriler...

Fiat ın modern üretimlerine gelirsek, GP gerek donanım gerekse tasarım ve motor olarak rakiplerinden kesinlikle aşığıda değildir.İçindeki dizel ünite 1000-1400cc lik tüm motorlar arasından en iyi dizel motor seçilmiş (son iki yıl), altın direksiyon ödülü almış bir model.Tamamen yeni bir üretim, dolayısıyla ufak tefek sorunları çıkacaktır. (Benim aracımda çıkmadı) Başta da belirttiğim gibi tek eksikliği iç mekan plastik kalitesinin bir miktar daha iyileştirilmesi gerektiği.

Çevremde oldukça fazla otomobil kullanıcısı var.İnanın hepsinin aracında sorunlar çıkıyor.Kronik sorunlar gideriliyorsa diğerleri biraz da şans işi bence.Tabi bu şans kelimesi diğer markalar için kullanılıyor.Fiat için maalesef kullanılmıyor.Nedenini ise yukarıda yazmıştım...

karadenizvekaradeniz
23/11/2007, 23:53
Yazmaı tekrar borç biliyorum ki TR de Ticari araçlarda Fiat en beğendiğim markadır. hoşçakalın.

meryilmaz
24/11/2007, 00:22
ben gp kadar güzel şekli olan bi araba görmedim orta sınıf.tam modifiyelik araba yapmışlar tebrik ediyorum fiatı.bırakın eleştirmeyi kendinizide arabadan soğutmayın.arabanın kötü yönlerini yazdıkça alacak adamda almaz.sizde soğursunuz benden sölemesi.walla ben çok seviyom.mükemmel tipi var arabanın.sorunlar her arabada olur söliyim.

masteryoda
24/11/2007, 00:23
Fiat araçlarında ki problemlerle yıllarca karşılaşan. Fiatın kalitesinden sürekli yakınan ve parçalarının kalitesiz olduğunun çok açık olduğunu söyleyen arkadaşlar size sormak istiyorum;

Bu kadar problemli olduğunu biliyordunuz fiat araçlarının da neden gidip grande punto aldınız !!

Bence kendinizi bu kadar üzmeyin yakınıp durmayın kalitesizlikten halen aracınız değerliyken satın GP nizi gidip o metiyeler düzdüğünüz markalardan bir araç alın gönül rahatlığıyla binin !!!

guntac
24/11/2007, 06:42
Bir hatanın çözümlemesi, Tüm okurlara (Lütfen profili aşağıda tanımlanmaya çalışılan kişiye empati yaparak eleştirin.)

Yaşınız ortayaşı geçmiş artık yaşlılar grubuna dahil olmuşsunuz. gençlerin fosil veya dinazor diye adlandırdığı bir sınıfa dahil olmuşsunuz. elbette bir dinazorun yapacağı türden tercihler yaparak tanımlanan yerinizi doğrulayacak kararlarda vermeye başlamışsınız. NE?? örnek mi istiyorsunuz :) hemen söyleyim. yaklaşık 8 yıl önce üretilmiş bir modeli üstelik kasa değiştirme zamanı gelmişte geçmiş olan bir modeli ki daha üzücü olan, marka başka modeller ile aynı sınıfta olmasabile aynı tüketiciyi hedef kitlesi olarak gören yeni araçlar üretmiş. bambaşka modellerin de lansman tarihlerini duyuruyor bi yandan. çünkü marka da biliyorki artık bu modelin dahil olduğu sınıfta rakipler çok güçlü, şirkette daha genç, compact ve birbirine karışan sınıflardaki farklı araçları daha çok tercih eden müşterileri hedefliyor. firma haklı çünkü onların tercihleri satıyor bu dünyada. hatta mercedesin o garip A ve B sınıflarını bile neden ürettiğini anlamakta zorlanıyor kahramanımız.

bu durumdaki kahramanımız arabasını almadan GP ile karşılaşıp beğenmiyor doğal olarak. aslında GPnin yerinde A serisi mercedes olsa onu bile beğenmeyecek. o da gidiyor ve profiline uygun bir davranışla bir dinomobil alıyor. fakat tüm dünyayı hızla saran (avrupada satışlarını 2006 ençok arttıran marka - ve ençok tercih edilen binek modeli) bu garip biçimsiz şey (onun gözünde) yaptığı bu büyük hatanın her köşebaşında karşısına çıkan bir kanıtı. elinde eski tasarım, eski teknoloji üzerine adeta yama ile yeni teknolojinin eklenmeye çalışıldığı dinomobili... karşısında duran, gelecek :) yani GP, üstelik ödediği para daha yüksek.

evet büyük soru geliyor.

siz olsanız ne yaparsınız?
a) daha borcu bile bitmemiş olan dinomobili hemen değiştirirsiniz
b) gözünüzü kapatıp 5'e kadar sayar tekrar açtığınızda GP nin orda olmaması dilersiniz.
c) bir ekskavatör alır karşınıza çıkan tüm GPlerin tepesine vurursunuz
d) GPyi kötüleyerek kendi aracınızın çok daha iyi bir araç olacağını hayal edersiniz.
e) Kötüleme için (ki buna otoself tatmin diyebilirim) bu araçların sahiplerinin kurduğu internet sitesine saldırgan mesajlar döşeyebilirsiniz. bu kısmen sado-mazo bir kendini cezalandırma yöntemidir. amaç yanlış tercih nedeni ile duyulan suçluluğu azaltmaktır.

sevgiler.

Not: beni altüst eden kahramanımızın internet kullanıyor ve formlara yorum yazıyor olması (ilgi alanı anlamında)

brvhgt
24/11/2007, 12:42
Kullandığım arabanın iyi bir araba olduğunu iddia etmeden yorum yapmıştım. Ancak Nissan ile kıyaslanmaz iddiası gerçekten yazmaya teşvik etti. 200 yılı modeli ile ufak makyajlar hariç hala ayn kasa ile piyasa da hala olabilen ve 27 gibi bir tutarla bu donanım bu sağlamlık bu konfor ve bu kalitede başka bir araç olmadığını umarım sizlerde bir bir almera kullanrak içini işçiliğini donanımlarını inceleyerek anlayacaksınızdır. Unutmayın bu asla reklam değil teşvik edilmemin ürünüdür. Nissan Türkiye - Almera Versiyon & Donanım (https://www.nissan.com.tr/almera_versiyondonanim3.html)
Bazı markalarkullanım kitlesi belli olup yüzelerce modeli birkaç yıla sığdırmadan belli bir kullanıcı kitlesine ulaşırlar ki BMW Mercedes ibi markalardan bahsetmiyoruz.. Oysa bazı markaların yıllarca çaba sarfederek düzine dolusu modeli çıkartıp çıkartıp piyasadan kısa sürede silinmesi sizce bir tesadüf mü? Bir tesadüf mü her seferinde işte bu markayı yeniden yarattık bu sefer başka olacak denilmesi. İşte arkadaşlar 2000 yılının bir dizaynı ve konforu ile son yılın dizaynı ve konforunu karşılaştırıyoruz.. Bu bir tesadüf mü? Yıllanmış ve yaşlanmış bir çok japon arabasının dipdiri hala ayakta olup da bazı arabaların dökülüyor olması bir tesadüf mü? Son yılların tonlarca para ödeyerek TR garantisi var yedek parçası ucuz vs. gibi yanılsamalarla aldığımız ve yıllar sonra kar zarar dengesinde kaybımıza yol açan ve yıllarca tamircilerde sürünmememize yol açan biz zavallı tüketicilere yazık değil mi? 2008 model bir otomobil düşünün dışı ne kadar entrsan diyorsunuz ve içine giriyor çok kötü basit bir konsol bir süre sonra sallanmaya başlayan çeşitli plastik aksamlar ve birbiribirinde ayrımaya başlayan, kapılarını kapatmak için güç sarfettiğimiz bir durumla karşılaşıyoruz. Oysa hepmiz biliyoruz ki bozulmaya ve/veya dökülmeye başlayan bir otomobilde arızanın giderilmesi hep geçici olur ve sürekli sürekli bunlarla uğraşılır ve asla fabrika çıkışına bir daha dönemez. Bu yüzden denilebilinir ki; Arızanın tamir edilebilirliğinden çok arıza çıkmaması ve sorun yaşamamaktır önemli olan. yüksek fiyatlar satılan ve benim fizik olarak çok çok beğendiğim Alfa Romeo içinde geçerlidir bunlar. Sorun yaşanacaksa olmamalıdır.Hepinize Allah'tan sağlık ve huzur dilerim. Bu son mesajım olduğunu bildrir formunuzu karaladığımı düşünmeme neden olduğum için de ayrıca özür dilerim. Saygılar.

dayı sende iyice salladın haytında kaç kere alfa kullandın beğenmediğin 156 modeli 98 den 06 ya kadar üretildi kimmiş kapıları düşen parçalrı gevşeyen iyice saçmaladın gel ben sana benim arbayı göstereyimde gör nereler gevşemiş bence gevşeyen tek yer var anladın sen nissan kadar model ve makyaj yapan bir firma daha varmı yahu aldığın nissan sanki uzay mekiği rahat ol onuda biliriz japonlar dipdiri ayaktaymış tabi canım hepsi taş gibi maşallah her markanın ve arbanın kullanım ve bakım şartlarına göre ömrü değişir bunu herkes bilir uzakdoğu arabalar daha naziktir abuk subuk yaz yaz ondan sonra yalnış düşünmenize neden oldum özür dilerim de bırak bu işleri piyasadan siliniyor dediğin fıat dünyada ilk 5 giriyor ama senin mekik renoya satıldı buna nediycen artık bol bol sümbül parçası takarlar senin mekiğe sen mutlu ol yeter mekiğinle mutluluklar

necipd
24/11/2007, 13:40
sıfır grande punto aldım benzinli dualtronicmidir nedir,triptronic den farklı.100 km olmadan motor arıza ışığı yandı 1 servise götürdüm beyne bir arıza atmış ne olduğu belli değil ama hallettik dediler,çıktım 100 mt gitmedim tekrar yandı bende başka bir servise aracı aldığım servise gittim onlarda soketlerde bir arıza vardı düzelttik ama tekrar aynı arızayı yapmaz demediler test etmemiz lazım dediler bende yanarsa getiririm dedim aldım.3-4 gün yanmadı benzin bitti ışıgıyla beraber yandı tekrar ama benzini alınca düzeldi bilen bir insana entersan gelir ama bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?

GP2008
24/11/2007, 15:56
Gp mi henüz geçen hafta aldım. İnternetle pek haşir neşir olduğumdan GP'nin formuna da üye oldum. Ancak görüyorum ki arkadaşlar birbirlerine saldırıyor. Birisi yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla markayı eleştirirken bir diğeri ise hakaret boyutuna varacak kelimeler sarfediyor. Arkadaşlar bizde 3 araba var. Nissan Micra, Honda Jazz ve geçen hafta kendime aldığım GP. GP2min flaşörleri ikinci günde bozuldu. Dert etmiyorum çünkü performansı iyi. Plastik aksamları ve işçiliği biraz kötü ama idare eder bence. Nissan micra şehir içinde kullanılabilecek süper bir aaba eşim kullanıyor ve tipini sevmeme rağmen artık benim de çaktırmadan kullandığım araba haline geldi. Diğeri ise Jazz. Sınıfının kesinlikle en iyisi. İşçilik kalite vs. Micra 4 yıldır bizde peryodik bakım dışında tamirciye uğramadı. Jazz iki yıllık ve henüz. 10 000 de olduğundan çok yorum yapmak istemem. Arkadaşımız çok çekmiş ve şahıslara saldırmadan arabayı kötülüyor ve bunun bu formda olması kötü. Ama çok daha yanlış olan ve kendi yaşı da aslında hakaret boyutlarını içeren kelimeye uygun olan başka bir arkadaşımızın tavrı. Eleştriler araba üstünten yapılmalı ve bu çizgiyi aşılmamalı, aşıldığı taktirde ise asıl EMPATİ bu kişiye yapılmalıdır. Çünkü bu kişi bir gün Fiat markasından uzak olduğunda aynı kişil örneğini bize de gösterebilir. Başka konularda görüşmek üzere iyi günler.

GP2008
24/11/2007, 16:14
Konu ile ilgili yukarıda
ABNEW (https://forum.grandepuntotr.com/members/abnew.html) arkadaşımızın mesajını okudum ve son derece haklı buldum. kendisine teşekkür ederim.

utkucay
24/11/2007, 16:15
adminler biraz temizlik yapmalı mesajlarda

ABNEW
24/11/2007, 16:17
Gp mi henüz geçen hafta aldım. İnternetle pek haşir neşir olduğumdan GP'nin formuna da üye oldum. Ancak görüyorum ki arkadaşlar birbirlerine saldırıyor. Birisi yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla markayı eleştirirken bir diğeri ise hakaret boyutuna varacak kelimeler sarfediyor. Arkadaşlar bizde 3 araba var. Nissan Micra, Honda Jazz ve geçen hafta kendime aldığım GP. GP2min flaşörleri ikinci günde bozuldu. Dert etmiyorum çünkü performansı iyi. Plastik aksamları ve işçiliği biraz kötü ama idare eder bence. Nissan micra şehir içinde kullanılabilecek süper bir aaba eşim kullanıyor ve tipini sevmeme rağmen artık benim de çaktırmadan kullandığım araba haline geldi. Diğeri ise Jazz. Sınıfının kesinlikle en iyisi. İşçilik kalite vs. Micra 4 yıldır bizde peryodik bakım dışında tamirciye uğramadı. Jazz iki yıllık ve henüz. 10 000 de olduğundan çok yorum yapmak istemem. Arkadaşımız çok çekmiş ve şahıslara saldırmadan arabayı kötülüyor ve bunun bu formda olması kötü. Ama çok daha yanlış olan ve kendi yaşı da aslında hakaret boyutlarını içeren kelimeye uygun olan başka bir arkadaşımızın tavrı. Eleştriler araba üstünten yapılmalı ve bu çizgiyi aşılmamalı, aşıldığı taktirde ise asıl EMPATİ bu kişiye yapılmalıdır. Çünkü bu kişi bir gün Fiat markasından uzak olduğunda aynı kişil örneğini bize de gösterebilir. Başka konularda görüşmek üzere iyi günler.

Honda Jazz gerek işçilik gerekse kalite olarak (Donanım ve güvenlik de eklenebilir) sınıfının kesinlikle en iyi aracı olamaz.Genelde bayanlar tarafından tercih edilen fonksiyonel bir araç.Zaten Honda diğer sınıflarında da plastik ve iç mekan kalitesi olarak birçok markanın gerisinde.Yeni Civic için bile geçerlidir bu durum.Micra konusunda size katılıyorum.Gerçekten oldukça modern ve kaliteli bir üretim.GP nin rakibi belki Yeni Jazz olabilir.Bunu da şimdiden tespit etmek oldukça zor tabi...

GP2008
24/11/2007, 16:20
Haklısınız yeni jazz ı aslında bekliyorum bakalım nasıl olacak. Ama şu varki mesleğim gereği gün için de belki 20 tane adliye arasında mekik dokuyorum motor ve tüketim yönünden gerçekten GP gayet iyi. Yani amaca yönelik olarak iyi. Peki servis ücretleri konusunda yorumlarınızı alsam?

ABNEW
24/11/2007, 16:30
Haklısınız yeni jazz ı aslında bekliyorum bakalım nasıl olacak. Ama şu varki mesleğim gereği gün için de belki 20 tane adliye arasında mekik dokuyorum motor ve tüketim yönünden gerçekten GP gayet iyi. Yani amaca yönelik olarak iyi. Peki servis ücretleri konusunda yorumlarınızı alsam?

Bence modern otomobillerin tümü servis yönünden oldukça pahalı.GP nin servis masrafları da ucuz değil maalesef.Ancak kabul edilebilir düzeyde.Türkiyede araçlarımıza hala şahin gözüyle bakıldığı için 20000km lik periyodik bakım 300-400YTL ye çıkınca çok yüksek deniyor:) Arkadaşım Fiestasını km yi doldurmadığı için 6 ay da bir periyodik bakıma sokuyor.Bir diğeri yılda bir periyodik bakıma götürüyor Polosunu.Bu masraflar ise bizim araçlarla neredeyse aynı.Bizler en azından 1 sene götürmüyoruz bakıma araçlarımızı.Kısacası Fiat ın bakım masrafları kabul edilebilir düzeyde bence.Sanırım T-Jetlerde 20000 lik bakım 30000 e çıkarıldı....

GP2008
24/11/2007, 16:35
Evet yani bizim eskiden bildiğimiz şahin renault vs gibi değil. Ama şu da varki bu arablaarda o eskiler gibi değil. Olması gerektiği gibi yani. Keşke biraz daha ucuz olabilseydi. Ama ne varki benzin tüketimi şu ana kadar gördüğüm arabalardan çok anlamasam da süper.Eğer memnun kalırsam araçtan jazz ı satıp yerine aile için Büyük bir fiat düşünebiliim. iyi günler

brvhgt
24/11/2007, 19:40
bazı sözleri üstüme alınıyorum ve cvp veriyorum kimseye hakaret etmedim burda bence kimse kimseye hakaret etmedi burda kimse fıat tan para almıyorki savunsun veya yersin bana mantıksız ve saçma gelen ve yine bana göre gerçek olmayan şeyler canımı sıktı ve görüşlerimi belirttim saygılar herkes hakettiği gibi yaşar ve saygı görür:thumbs_up2:

Little F.K
24/11/2007, 20:29
Gp de beni en çok memnun eden servisin ucuzluğu ve servislerin ilgili olmasıydı.Kanka olmuştuk servısle o ayrı mesele ama her gittiğimde sıkılmadan dinliyorlardı ve servis ücretleri ucuzdu.

Honda ye değinmeden geçemiyeceğim,geçen hafta bi yakınımın Accordunun balata ve disklerinin değişimi için Mutluhana gittik.Çıkarılan fatura tam 1900 ytl idi.Buda bazı şeyleri anlatmaya yeter sanırım.Ama toyota da fiat kadar ucuz olmasada en ucuz servislerden birisi.

Ayrıca Ertan abi uzakdoğu araçları zayıf demişsin ama bana göre Almanlardanda,İtalyanlardanda daha sorunsuz araçlar.

Toyota,nissan,hyundai,kia, çok sağlam arabalar.

Bugün burun kıvırdığımız Hyundai Amerikada en çok satan araçlardan birisi.
Kia cerato şu anda en sessiz dizellerden.
Kia rio dan nefret etmeme rağmen,şu anda şirket arabamız 90000 km cıvarı buyrun gelın,her hangi bir cam sesi,tumsekten geçince esneme sesi yada tıkırtı sesi duyamazsınız.

Punto çok kaçıo az yakıo,sınıfının tartışmasız en iyi tasarımına sahip ama nazik bi araba.Buda İtalyanlara has diye düşünüyorum.

GP2008
24/11/2007, 21:05
Evet bizde de jazz ve micra oldupundan bunu biliyorum. Alman arabaları sağlam derler. Yanlış anlaşılmasın anlamam pek ama uzakdoğu hatta sizinde dediğiniz gibi kore de dahil olmak üzere sağlam arabalar yapıorlar. Benim ilk arabam 1994 Kia Sephia idi. Nasıl severdim bilemezssiniz. Mercedes gibiydi. ve bence Kia fiyatına göre nissandan toyotadan daha kaliteli sanırım. Bizim GP leri gerçekten nazik kullanmak gerek nazik kullandığımız sürece yakıtını ve performansını düşündüğümüzde el altında her zman olabilecek bir araç. SN. Ertan yıldırım, isim vermeden yazdım ama "hak ettiği gibi" demişsiniz Eğer kısasa kısas ise; onun da sizin yaşınıza ve bağlantılı olarak konuya hükmetmesi gerekirdi. Bence hak ettiği gibi cevap kendi arabanızı savunmak onu sevmek ve kişilik unsuru konulara girmemek ve yalnızca formu kirletmekle suçlamak olmalıdır. Peki sevgili Fiat'cılar ilerde kısmet olursa Linea düşünebilirim kullanan test eden var mı? biliyorum GP formu bu ama memnun kalırsam GP den kesinlikle düşünebilirim

brvhgt
25/11/2007, 01:51
Gp de beni en çok memnun eden servisin ucuzluğu ve servislerin ilgili olmasıydı.Kanka olmuştuk servısle o ayrı mesele ama her gittiğimde sıkılmadan dinliyorlardı ve servis ücretleri ucuzdu.

Honda ye değinmeden geçemiyeceğim,geçen hafta bi yakınımın Accordunun balata ve disklerinin değişimi için Mutluhana gittik.Çıkarılan fatura tam 1900 ytl idi.Buda bazı şeyleri anlatmaya yeter sanırım.Ama toyota da fiat kadar ucuz olmasada en ucuz servislerden birisi.

Ayrıca Ertan abi uzakdoğu araçları zayıf demişsin ama bana göre Almanlardanda,İtalyanlardanda daha sorunsuz araçlar.

Toyota,nissan,hyundai,kia, çok sağlam arabalar.

Bugün burun kıvırdığımız Hyundai Amerikada en çok satan araçlardan birisi.
Kia cerato şu anda en sessiz dizellerden.
Kia rio dan nefret etmeme rağmen,şu anda şirket arabamız 90000 km cıvarı buyrun gelın,her hangi bir cam sesi,tumsekten geçince esneme sesi yada tıkırtı sesi duyamazsınız.

Punto çok kaçıo az yakıo,sınıfının tartışmasız en iyi tasarımına sahip ama nazik bi araba.Buda İtalyanlara has diye düşünüyorum.

sevgili kardeşim ben nazik derken zayıf anlamında demedim biraz daha özenli demek istedim haa bizimkilerde aynı özeni fazlasıyla istiyor ama şuda var bizim yollara en azından izmirin yollarına traktör vursan dağılır dikkat edersen kullanıma göre değişir dedim brde şu var italyanlar kendilerine ve avrupaya göre arç yapıyor sert alttakım burda tofaşın ürettiği arçlar daha sorunsuz neyse marka fanatiği gibi görünmek istemem saygılar

Evet bizde de jazz ve micra oldupundan bunu biliyorum. Alman arabaları sağlam derler. Yanlış anlaşılmasın anlamam pek ama uzakdoğu hatta sizinde dediğiniz gibi kore de dahil olmak üzere sağlam arabalar yapıorlar. Benim ilk arabam 1994 Kia Sephia idi. Nasıl severdim bilemezssiniz. Mercedes gibiydi. ve bence Kia fiyatına göre nissandan toyotadan daha kaliteli sanırım. Bizim GP leri gerçekten nazik kullanmak gerek nazik kullandığımız sürece yakıtını ve performansını düşündüğümüzde el altında her zman olabilecek bir araç. SN. Ertan yıldırım, isim vermeden yazdım ama "hak ettiği gibi" demişsiniz Eğer kısasa kısas ise; onun da sizin yaşınıza ve bağlantılı olarak konuya hükmetmesi gerekirdi. Bence hak ettiği gibi cevap kendi arabanızı savunmak onu sevmek ve kişilik unsuru konulara girmemek ve yalnızca formu kirletmekle suçlamak olmalıdır. Peki sevgili Fiat'cılar ilerde kısmet olursa Linea düşünebilirim kullanan test eden var mı? biliyorum GP formu bu ama memnun kalırsam GP den kesinlikle düşünebilirim

abi dikkat edresen ben zaten direk ilk mesajda garip şeyler yazmasına kızdım kaldıki bende birsürü sorun yazdım problem yaşadım ben hiçbirzaman arabamı körükörüne savunmadım ama italyanları severim o ayrı benim o şahısla kişisel bir sorunum yok olmazda ama klakıpta ilk mesajında punto ve fıata sallarsa ben ve benim gibi bu siteye emek verenlerin hakkını yemiş olur burda gerçekçi olayları tartışalım varsayım ve duyumlarla hareket etmeyelim bu site öyle bir noktaya geldiki pek çok kişiye karar vermede yardımcı olmaya başladı onun için yazıp çizerken daha dikkatli olmalıyız aracımızın iyi ve kötü yanlarını saklamadan birbirimize destek olmalıyız puntosu olmayan birisi kalkıpta kapım gevşedi farım söndü derse karşısında beni bulur saygılar

guntac
25/11/2007, 14:19

konu ile ilgili değerlendirme ve yorum konusunda bende hem aracımı eleştiren hem de yorumumu eleştirenler kadar özgür olduğumu, asıl sorunun etki ve tepki meselesi olduğunu düşünüyorum.

vurguladığınız gibi herkes istediği kişiye empati yapmakta özgürdür. Eleştirim size biraz sert gelmişse üzgünüm. arkadaşın dayanaksız, kanıtsız, mantıksız olarak yazdıkları bana inanın çok daha ağır geldi.

Little F.K
25/11/2007, 15:49
sevgili kardeşim ben nazik derken zayıf anlamında demedim biraz daha özenli demek istedim haa bizimkilerde aynı özeni fazlasıyla istiyor ama şuda var bizim yollara en azından izmirin yollarına traktör vursan dağılır dikkat edersen kullanıma göre değişir dedim brde şu var italyanlar kendilerine ve avrupaya göre arç yapıyor sert alttakım burda tofaşın ürettiği arçlar daha sorunsuz neyse marka fanatiği gibi görünmek istemem saygılar

Bu konuda kesinlikle katılıyorum.Bizimde yollarımız daha düzgün,daha bakımlı olsa,çukurdu,kasisti olmasa hiç bir arabadan kolay kolay tıkırtı takırtı sesi gelmez.

Az önce 1.6hdi peugeot 407 test ettım.Almayı düşünüyodum fakat kararım şu an için değişti.

Öncelikle içinde kullanılan malzeme d sınıfı araçlar arasında belkide en kötüsü.a11000 de aracın test boyunca bozuk yollarda ses gelmeyen yeri yok.Sürtme sesi mi,tıkırtı sesi mi ne isterseniz var.Motor sesi de cabası.Üstelik kullandığım comfortta dil üst modeliydi.

alphaville
25/11/2007, 19:34
arkadaşlar merhaba:
Daha öncede sormuştum yeni konu nasıl açıyoruz ben bir türlü bulamadım.O yüzden buraya yazıyorum.
Bu gün arka bagajı kumandadan açmak istedim kimse yok ;içeriden bagaj düğmesine bastım yine kimse yok bagaj açılmıyor daha önce başıan gelen varmı?

pdr42
26/11/2007, 00:07
kumandaın enaltındaki dugme ve teybin utundeki en soldan ikinci dugme olması lazım oradan acıyosun arabdaki dugmeye 2 saniye basılı tutmak lazım yada az uzun diyeyim de kumandaya direk basınca acıyo ama sen buna ragmen acılmıyo diyosan kardes senn arac bozulmus servise gotur:)

puntobilo
26/11/2007, 02:10
adminler biraz temizlik yapmalı mesajlarda
gp bile yokken yalakalığa yaranmalara gerk yok bence adminler napacanı bilir bize gerek yoq hatta sinirlenip bu mesajı yazdıım için bile banlanabilirim ama ısrarla yalakalığa gerek yok

Auto engineeR
26/11/2007, 02:46
gerginlik yaratıcı kelimeler kullanmayalım lütfen utkucay'ın o amaçla söylemediğini düşünüyorum..

eğer gerekli görülse temizlemeler yapılırdı,ufak tartışmalar olabilir ben şahsen temizlemeye gerek görmedim. moderatörler olarak özellikle görewli olduğumuz bölgelerde diğer üyelerden daha dikkatli şekilde we defalarca okuyoruz mesajları

necipd
26/11/2007, 07:54
sıfır grande punto aldım benzinli dualtronicmidir nedir,triptronic den farklı.100 km olmadan motor arıza ışığı yandı 1 servise götürdüm beyne bir arıza atmış ne olduğu belli değil ama hallettik dediler,çıktım 100 mt gitmedim tekrar yandı bende başka bir servise aracı aldığım servise gittim onlarda soketlerde bir arıza vardı düzelttik ama tekrar aynı arızayı yapmaz demediler test etmemiz lazım dediler bende yanarsa getiririm dedim aldım.3-4 gün yanmadı benzin bitti ışıgıyla beraber yandı tekrar ama benzini alınca düzeldi bilen bir insana entersan gelir ama bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?

bilgisi olan yokmu?

utkucay
26/11/2007, 10:50
gp bile yokken yalakalığa yaranmalara gerk yok bence adminler napacanı bilir bize gerek yoq hatta sinirlenip bu mesajı yazdıım için bile banlanabilirim ama ısrarla yalakalığa gerek yok

mesajını okuyunca cidden üzüldüm. benim yalakalık yaparak ne gibi bi çıkarım olabilir acaba ?

benim o mesajı yazmamdaki amacım, siteye yeni üye olanların bazı anlamsız mesajları okuyarak gp ile ilgili gereksiz önyargılara kapılmamaları idi.

kötü bi niyetim yok yani

:book0000:

anvil
26/11/2007, 11:00

yakıttan kaynaklanıyor olabilir. birkaç kere depoyu fullersen pisliği atar. tekrar yaparsa yakıtla birlikte benzin katığı kullan.

necipd
26/11/2007, 11:47
yakıttan kaynaklanıyor olabilir. birkaç kere depoyu fullersen pisliği atar. tekrar yaparsa yakıtla birlikte benzin katığı kullan.

teşekkürler 3 depo oldu bakalım bidaha yaparsa onuda deneriz

alphaville
26/11/2007, 11:53
kumandaın enaltındaki dugme ve teybin utundeki en soldan ikinci dugme olması lazım oradan acıyosun arabdaki dugmeye 2 saniye basılı tutmak lazım yada az uzun diyeyim de kumandaya direk basınca acıyo ama sen buna ragmen acılmıyo diyosan kardes senn arac bozulmus servise gotur:)

Her iki şekildede bu güne kadar hep açtım fakat dünden beri açılmıyor.Servis yolu gözüktü desene

Auto engineeR
26/11/2007, 12:01
kilidi açan mekanizmada problem olmuştur. serwise götürmelisiniz

puntobilo
26/11/2007, 13:41
tamam öyle söz ettiğim için kusura bakma neyse kapatalım o konuyu

karadenizvekaradeniz
29/11/2007, 23:01
Bir hatanın çözümlemesi, Tüm okurlara (Lütfen profili aşağıda tanımlanmaya çalışılan kişiye empati yaparak eleştirin.)

Yaşınız ortayaşı geçmiş artık yaşlılar grubuna dahil olmuşsunuz. gençlerin fosil veya dinazor diye adlandırdığı bir sınıfa dahil olmuşsunuz. elbette bir dinazorun yapacağı türden tercihler yaparak tanımlanan yerinizi doğrulayacak kararlarda vermeye başlamışsınız. NE?? örnek mi istiyorsunuz :) hemen söyleyim. yaklaşık 8 yıl önce üretilmiş bir modeli üstelik kasa değiştirme zamanı gelmişte geçmiş olan bir modeli ki daha üzücü olan, marka başka modeller ile aynı sınıfta olmasabile aynı tüketiciyi hedef kitlesi olarak gören yeni araçlar üretmiş. bambaşka modellerin de lansman tarihlerini duyuruyor bi yandan. çünkü marka da biliyorki artık bu modelin dahil olduğu sınıfta rakipler çok güçlü, şirkette daha genç, compact ve birbirine karışan sınıflardaki farklı araçları daha çok tercih eden müşterileri hedefliyor. firma haklı çünkü onların tercihleri satıyor bu dünyada. hatta mercedesin o garip A ve B sınıflarını bile neden ürettiğini anlamakta zorlanıyor kahramanımız.

bu durumdaki kahramanımız arabasını almadan GP ile karşılaşıp beğenmiyor doğal olarak. aslında GPnin yerinde A serisi mercedes olsa onu bile beğenmeyecek. o da gidiyor ve profiline uygun bir davranışla bir dinomobil alıyor. fakat tüm dünyayı hızla saran (avrupada satışlarını 2006 ençok arttıran marka - ve ençok tercih edilen binek modeli) bu garip biçimsiz şey (onun gözünde) yaptığı bu büyük hatanın her köşebaşında karşısına çıkan bir kanıtı. elinde eski tasarım, eski teknoloji üzerine adeta yama ile yeni teknolojinin eklenmeye çalışıldığı dinomobili... karşısında duran, gelecek :) yani GP, üstelik ödediği para daha yüksek.

evet büyük soru geliyor.

siz olsanız ne yaparsınız?
a) daha borcu bile bitmemiş olan dinomobili hemen değiştirirsiniz
b) gözünüzü kapatıp 5'e kadar sayar tekrar açtığınızda GP nin orda olmaması dilersiniz.
c) bir ekskavatör alır karşınıza çıkan tüm GPlerin tepesine vurursunuz
d) GPyi kötüleyerek kendi aracınızın çok daha iyi bir araç olacağını hayal edersiniz.
e) Kötüleme için (ki buna otoself tatmin diyebilirim) bu araçların sahiplerinin kurduğu internet sitesine saldırgan mesajlar döşeyebilirsiniz. bu kısmen sado-mazo bir kendini cezalandırma yöntemidir. amaç yanlış tercih nedeni ile duyulan suçluluğu azaltmaktır.

sevgiler.

Not: beni altüst eden kahramanımızın internet kullanıyor ve formlara yorum yazıyor olması (ilgi alanı anlamında)
"Kızamadan önce karşınızdakini tanıyın" ve "Empati"
Sayın Güntaç Kölay, Aslında cidden yazmayı düşünmüyordum.Ancak, burası Fiat platformu olmasına rağmen; bir Fiata sahip olmasına rağmen Eski model Eski teknoloji Almera'sını çok özleyenleri bu formda görüp ve bir de senin "Yaşınız ortayaşı geçmiş artık yaşlılar grubuna dahil olmuşsunuz. gençlerin fosil veya dinazor diye adlandırdığı bir sınıfa dahil olmuşsunuz." la başlayan cümlelerindeki kişisel ve/veya ruhsalbozukluklarını da iyice anladıkdan sonra gülerek te olsa yazmayı bir borç bildim. Bana cevap yazan ve/veya kızan diğer hiç bir arkadaşıma kızmaya hakkım yok ki onlar sadece bir otomobil bir araç ve bir madde üzerinde tartışma ortamlarını sürdürüp çok ta doğal olarak otomobillerini savundular. Ama her nedense sen kişiliğine bir saldırı bir husumet varmış gibi aptalca bir komplekse girerek kişilik, yaş gibi saçma sapan ruhsal problemlerin olduğunu dile getirdin. Üzgünüm diğer herkes ve bu forma üye olan herkes için. Dedim ya yazmıyacaktım ama bazen kışkırtıcılık işe yarıyor ve kışkırtanlar karşılığını alabiliyor.
Sayın Güntaç Kölay yaşın 37'mi? Eğer öyleyse pek yazık çünkü sergilediğin kişik tavrı bir yakın dostum yazarın da dediği gibi "yolun yarısı. Hiç okulu asmadan, evden kaçmadan, bir terasta sevdiğiyle öpüşüp bir çadırda uyanmadan 20'sine gelenler için gecikmiş telafi çağlarıdır yaşın 30'undan yukarı olması..." Ama merak etme ki bazı kaynaklar yolun yarısını 35 olarak belirtirler ki oradan da kaybediorsun.:) Demekki insan 20 lerinde ve en azından 30'larının başlarında güzel çekici ve genç bir araba sahibi de olabilmeliler aksi halde ne olur??? eee elbette sorun olmayanlar da çıkar ama sen de ne yazıkki göremedim bunu.. Acaba düşünüyorum 60 larında nasıl olursun diye? Allah uzun ömür versin tabi ama o yaşlarda tam bir psikotik tablo çizeceğin kesin.

Neyse bunları tabi karikatürize ederek yazıyorum ki siz bunu anlayacak ve atlatacak yaştasınız. gene de sevgiyle kal ve Savaşmadan Saldırmadansavun sahip olduklarını. Yoksa mı? Allah elbette bilir:)

Araçtan hiç söz etmemişim... Edememişim. NEden ? Neden Sayın güntaç:) Çünkü size yazarken arabaları bütün maddeleri vs unutmuş ve sadece Rusal işlere değinmişim. Nen Saın Güntaç acaba neden? ama olsun gene de söyleyeyim. Mercedes A serisi aracı çok beğeniyorum ve taksidine de girmeyi düşünüyorum. A 150 ... kullandın mı hiç? Baktın mı şöyle bir sağına soluna.. Ehh bir bak çünkü her yaş için gene de değil her yaş için... gene de bir mercedesin çizgisi bu A serisinde gene de bellidir. Ama tabi sevgili Almera'mdan vazgeçebilirsem:) umarım bana bir daha yazdırmak zorunda bırakmazssın .. sevgiler.. diğer herkese saygılar.

Genius
01/12/2007, 20:24
genius yol bilgisayarı bizim aldığımız 1.3 90 bg dinamikta de iki satır, ne yaptınız bu konuyla alakalalı, var mı olmulu bir gelişme, inşallah ikimizinde sorun düzelir hayırlısıyla

Henüz aramadılar, heralde benim arayıp verip veriştirmemi bekliyorlar. Pazartesi birmot'a gidicem o zaman aracı aldığım arkadaşım ile de görüşeceğiz, sizin araçtada bir gelişme olursa haberleşelim;)

Eğer yakıt ile ilgili bir sorun ise yakıt güvencesini kullan derim ;)

okinen_26
01/12/2007, 23:25
1.4 fire dinamıc aracımdan cok menunum her markada butur problemler mevcut ben bızzat ford fab calısıyorum bızede gelıyor araclardan benzer sıkayetler ama gp bence fıestaya gore cok daha basarılı bır arac kımse uzulmesın gp neden aldım dıe ınsan bıle sorunlarla doguyor sorunlarla buyuyor ve alısıyor herseye :) arabada aynı alısmak lazım

lasgue
02/12/2007, 15:53
valla herkez bi şikayet tutturmuş gidiyor bi arkadaşım araba alıcak dedim al bi gp zevkle binersin gitti focus aldı ve geçenlerde görüşüyoruz diyorki binmeye korkuyorum diyor arızalarından dolayı ve inanırmısınız arıza acıcak diye binemiyor bile :)

webercis
02/12/2007, 20:29
arkadaşlar benim direksiyondan çok kötü bir ses geliyor.Servise gittim direksiyon motorundanmış.Bu direksiyon motorunun fiyatından haberi olan var mı?

Linos
03/12/2007, 11:02
arkadaşlar benim direksiyondan çok kötü bir ses geliyor.Servise gittim direksiyon motorundanmış.Bu direksiyon motorunun fiyatından haberi olan var mı?

Fiyatını bilmiyorum ama garanti kapsamında değiştirilmesi gerekiyor... ;)

ABNEW
03/12/2007, 16:35

1000YTL civarında sanırım...

Congo
03/12/2007, 23:55
.... ama klakıpta ilk mesajında punto ve fıata sallarsa ben ve benim gibi bu siteye emek verenlerin hakkını yemiş olur burda gerçekçi olayları tartışalım varsayım ve duyumlarla hareket etmeyelim bu site öyle bir noktaya geldiki pek çok kişiye karar vermede yardımcı olmaya başladı onun için yazıp çizerken daha dikkatli olmalıyız aracımızın iyi ve kötü yanlarını saklamadan birbirimize destek olmalıyız puntosu olmayan birisi kalkıpta kapım gevşedi farım söndü derse karşısında beni bulur saygılar

Bende puntomu almaya karar verdiğimde öncelikle internetten biraz araştırayım demiştim ve bu site ile karşılaştım. Tabi doğru orantılı olarak öncelikle teknik yardım bölümünü gezdim :P ve baktığım ilk mesaj da bu idi =) Neredeyse webercis arkadaşımızın aracı ile ilgili şikayetleri yüzünden GP sevdasından vazgeçiyordum fakat yinede bildiğimi okudum ve aracımı aldım. Hatta artık aracı Birmot'un yıkama bölümünden çıkarıcakken satış sorumlusu arkadaş torpido gözünü açtı ve kapanmayınca (hemen servis mudahalesi ile sorunu hallettiler ama) o an için "Eyvah! Hatamı yaptım yoksa?" dedim =))) Anlatmak istediğim, sitemiz gerçekten GP almak isteyip te araştıranlar için güzel bir kaynak niteliği taşıyor bence. Ve arkadaşımızın da belirttiği gibi iyi yada kötü yanlarını objektif olarak yansıtır ve kulaktan dolma bilgiler yada firmanın diğer ürünleri ile yaşanılan tecrübelerden esinlenmek yerine direkt olarak GP ile ilgili deneyimlerimizi yansıtırsak daha iyi olur bence.Hali hazırda zaten Diğer Fiat Ürünleri adı altında bir forum mevcut.

Son olarak ta şunu belirtmek isterim. Henüz fazla kilometre yapma şansım olmadı ama şunu biliyorum ki 12-8 vardiyasından bile çıkmış olsam o yorgunluk ve uykusuzlukla eve gelirken köşeyi dönüp otoparkta aracımla karşılaştığım ve apartmana girip GP'min görüş alanımdan çıktığı ana kadar ister istemez yüzümde bir tebessüm oluşuyor =) Yani ne zaman aracımı görsem bi sevinç kaplıyor içimi =))) Severek aldığınız aracınızı, severek kullanmaya devam edebilmenizi dilerim.

murat sandıkçı
04/12/2007, 17:12
Bende yeni logoyla eski logo arasındaki farkı merak ediyorum.

esmerce
04/12/2007, 17:42
2008 1.4 Punto muz var şimdiye kadar kullandığım en rahat 1. ve geri vites geçişleri bu araçta mevcut ve motoru performans yönünden sınırlı olsada oldukca sessiz ve son derece ekonomik.

Performansa yönelik olarak diyebileceğim şu ki bu araçta 97 ve üzeri oktan benzin kullanımı gerçekten işe yarıyor+motor hızlı biçimde rodajını tamamlıyor.

iso1907
04/12/2007, 22:52
bende aracımı görünce yüzümde bir tebessüm oluşuyor. Bu fiata alabileceğimiz en güzel araç. inanın alacak arkadaşlar pişman olmayacak. bende forumdaki bazı yazıları okuyunca az kaldı vaz geçiyordum iyiki vaz geçmemişim.ne yani fiesta yada clio alıp şirket çalişanı gibimi binseydik GP süper şimdilik bir problem yokzamanla ufak tefek çıkabilir bütün arclarda var bunlarh frumda cabası buluşmalara daha gıdemedim ama onlarda öyledir yeni dostlar kankiler ve gp daha insan ne isterki

webercis
04/12/2007, 23:13
arkadaşlar arabamız gp diye illaki övmemiz gerekmez.Tabiki objektif olmamız gerekiyor.Sonuçta arabaları aldık.ama bu sorunları yaşamama rağmen ben de pişman değilim.arabam aynı sınıftaki bir çok araçtan çok çok iyi..

hatta ilk açtığım konuda ki bazı maddeleri kaldırmak isterdim.Op arkadaş bu mümkün mü?
Congo arkadaş neredeyse vaz geçecekmiş.Belki bu mesajım yüzünden vazgeçenler olmuştur

Linos
05/12/2007, 01:05
ilk açtığım konuda ki bazı maddeleri kaldırmak isterdim.Op arkadaş bu mümkün mü?
Congo arkadaş neredeyse vaz geçecekmiş.Belki bu mesajım yüzünden vazgeçenler olmuştur

Mesajını yeniden düzenleyebilirsin... ;)

NeoN
08/12/2007, 21:39
BU GUN TRAFİKTE ONUMDE ANİDEN DURAN BİR ARACA ONDEN DOKUNDUM
ARACA BAKMAK İÇİN İNDİM ŞOK OLDUM ON TAMPON YERİNDEN ÇIKMIŞ ŞAŞIRDIM KALDIM ARACIM 3 AYLIK TAM BİR HAYAL KIRIKLIGI TUM UYELER TAVSİYEM BU ARAÇLARIN ONKISIMI SAGLAM DEĞİL BENCE EURONCAP BENCE HİKAYE :poster_t:

utkucay
08/12/2007, 22:22
BU GUN TRAFİKTE ONUMDE ANİDEN DURAN BİR ARACA ONDEN DOKUNDUM
ARACA BAKMAK İÇİN İNDİM ŞOK OLDUM ON TAMPON YERİNDEN ÇIKMIŞ ŞAŞIRDIM KALDIM ARACIM 3 AYLIK TAM BİR HAYAL KIRIKLIGI TUM UYELER TAVSİYEM BU ARAÇLARIN ONKISIMI SAGLAM DEĞİL BENCE EURONCAP BENCE HİKAYE :poster_t:

euroncap hikaye olur mu hiç. ncap testi sürücüye bi zarar geliyor mu bunun üzerine yapılıyor. ön aksam darbeyi emmek için yumuşak olabilir.

SerhanOz
09/12/2007, 21:02
herkese selam
arabayla trafikte dudurken calisir halde 1 kez
bir kezde 1.vites te giderken arac aniden kendi kendine 140 i gorup normale dondu
basina gelen var mi? nedir bu yaw?

ABNEW
09/12/2007, 21:42
Serhan, yazılım güncellenmesiyle halledilecek basit bir problem.Sitede birkaç kişinin başına gelmişti...

Linos
09/12/2007, 22:40
herkese selam
arabayla trafikte dudurken calisir halde 1 kez
bir kezde 1.vites te giderken arac aniden kendi kendine 140 i gorup normale dondu
basina gelen var mi? nedir bu yaw?

Serviste 10 dakikalık bir işi var, endişelenmeni gerektirecek bir durum yok! Arda'nın da söylediği gibi, daha önce aynı durumu yaşayan arkadaşlar var... ;)

SerhanOz
09/12/2007, 23:50
o zaman servise gidip hallediyorum.
herhalde garanti kapsaminda olur.
kucukyali birmot anlarmi acaba?

murat sandıkçı
10/12/2007, 00:43
Merhabalar dualogic 1.4 fire active puntoyu aldım.Benim dikkatimi ceken bir şey var.Arabayı cumartesi aldım 1 viteste ve geri viteste (manuel ve otomatikte)arabada ufak ufak hoplamalar oluyor.Bu konuda bana yardım edenlere şimdiden teşekkürler

SteinGP
10/12/2007, 01:31
bütün otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarda olan bişey bu bi arıza olduğunu sanmam..

Linos
10/12/2007, 11:31
o zaman servise gidip hallediyorum.
herhalde garanti kapsaminda olur.
kucukyali birmot anlarmi acaba?

Garanti kapsamında tabii ki...

Herhangi bir servise götürebilirsin. ;)

MaxWave
13/12/2007, 17:53
Benim Gp aracımda eksik gördüğüm hususlar
- Torpido lambası yok.
- Motor alt koruma yok.
- Fazla güneşte arka kapıların zor açılması.
- Arka kapılardan gelen tıkırtılar.
- Boyanın her yeni araçlarda olduğu gibi zayıf olması.
- Davlumbazların gerçekten ince olması.

Bulduğum çözümler.
-Kapı kollarının fazla güneşte açılırken zorlanmamasına servise gittim fazla bir etkili olamadılar. ( Adamlar her işten anlamıyor )
-Kapıların kilit yerlerinden gelen tıkırtıları biraz yağlan azalttılar. Kapı lastiklerini sipreylediler. ( Adamlar her işten anlamıyor )
-Yapmayı planladığım da çamurluklara ve altına zift attırmak. Alt koruma yapan yerler var ama bana biraz pahalı geliyor.:ok:

Bu zift işini ben şöyle hallettim: asfalt dökülecek yeni ziftlenmiş bir yola (mecburen) girip birkaç yüz metre gittim. Sonra bir baktım ki çamurluklar sağlam ziftlenmiş :))

Bu arada foruma yeni üye oldum, herkese selamlar.

aykuting
24/12/2007, 00:02
Bende 90begir cok kötü viraja giriyorum maşallah tık yok vallla başka araçlarlada giriyoru aynı hızla fark var şu bi gercek GP yolu tutuyooo 1,2,3...6 kadar tam gaz devam

Linos
24/12/2007, 17:43
Bende 90begir cok kötü viraja giriyorum maşallah tık yok vallla başka araçlarlada giriyoru aynı hızla fark var şu bi gercek GP yolu tutuyooo 1,2,3...6 kadar tam gaz devam

Sen yine yavaş gir bence, tedbiri ve güvenliği elden bırakma... ;)

ilker1970
24/12/2007, 20:22
Arka Kapi Sorunu Tüm Gp Lerde Var Ayrica Boya Atmasi Ile Ilgili Olarak Bence Gp Lerin Renkleri çok Canli Olduğu Için Her Darbe Göze Batiyor.ön Cam Aerodinamiği çok Zayif Sigara Külünü Camdan Atamiyorsunuz Direk Arka Koltuğa Geliyor.ayrica Elektrikli Ayna Ve Camlarin Komuta Yerleri çok Uzakta Rahatlikla Kontrol Edemiyorsunuz.ve Bence En Kötü Yanlarindan Biride Yakit Deposunun Anahtarli Olmasi çok Demode Ve Aracin çalinmasina Davetiye çikartiyor.bence Bu Sorunlarin Haricinde Mükemmel Bir Araba

tempesty
24/12/2007, 21:40
ve Bence En Kötü Yanlarindan Biride Yakit Deposunun Anahtarli Olmasi çok Demode Ve Aracin çalinmasina Davetiye çikartiyor.bence Bu Sorunlarin Haricinde Mükemmel Bir Araba

Sanırım İzmir'de depodan benzin çekme olayı hiç yaşanmıyor İlker bey :rockon00:

Ayrıca deponun anahtarlı olması aracın çalınmasına nasıl yol açıyor merak ettim açıkcası :ermm:

Congo
26/12/2007, 12:11
...ön Cam Aerodinamiği çok Zayif Sigara Külünü Camdan Atamiyorsunuz Direk Arka Koltuğa Geliyor....ve Bence En Kötü Yanlarindan Biride Yakit Deposunun Anahtarli Olmasi çok Demode Ve Aracin çalinmasina Davetiye çikartiyor....

İlker bey bence ön camdan attığınız sigara külünün aracın içine gelmesi aerodinamiğinin iyi ayarlanmış olmasının göstergesidir. Yani rüzgar aracın kaportasını tabiri caizse yalayarak geçiyordur.Şöyle de düşünebiliriz çevre dostu bir aracımız var camdan birşeyler atıp çevreyi kirletmemizi engelliyor :D
Birde depo kapağından anahtar yaptırıp çalmaca eskilerde kaldı. Artık immobilizer standart yeni nesil araçlarda =)

karademir
28/12/2007, 05:22
1. Allah'a sukur benım henuz boyayla bır sorunum olmadı (gercı arac daha 3 haftalık); ama boyanın bu kadar zayıf olması gunumuzde sadece bızım araclarda degıl, otomotıv sektorunun tamamen cevrecı yaklasımla kursun alasımı olmayan, su bazlı boyalara yonelmesınden kaynaklanan genel bır sorun.Icınız rahatlasın. Metalık boyalı arac alanlar bu konuda nıspeten daha sanslı, cunku onların boyalarının uzerındekı vernık tabakası boylarının bızım opak renklere gore daha mukavım olmasını saglıyor. Ancak tabı arac sahıbı olarak bızlerı dırek olumsuz etkıleyen bır faktor bu :( Yıne de en azından cevrecı arac kullanıyoruz dıye tesellı bulabılırız :)
2. Arkadaslar forumun bu bolumunu tamamen okudum ve bırkac sey daha ekleme ıhtıyacı duydum. Renaultta bız oyak uyelerıne maıs bayılerınden alınmak kaydıyla bayı karı ındırımı yapılmasına ragmen yıllardır tercıhım hep tofas-fıat yonunde olmustur. Gerek konfor, gerek performans ve gerekse en onemlısı can guvenlıgı nedenıyle. Fıat araclarına asınalıgı cok fazla olmayan arkadaslar ıcın yazıyorum. Ukelalık olarak alınmaması umıdıyle :
* Gelmıs gecmıs tum tofas-fıat modellerınde gerı vıtes bıraz zor gecer ve bazen cırlama yapar bu yetkılı servıslerce bıle normal karsılanan bır olaydır.
* Iscılık aynı aracın yerlı ve avrupa versıyonunda bıle farkeder. Defalarca tecrube ederek teyıd edılmıs bır tespıttır. Bu nedenle 2000 eylul ayında sıfır km 2001 yerlı yerıne 2000 model kullanılmıs ıtalyan brava aldım. 6 yıl kullandım ve farkını doya doya yasayıp cok memnun kaldım.
* Perofrmanstan sıkayet eden 1,4 77 hp fıre kullanıcıları, Fıat motorları genellıkle 3500 devırden sonra canlılık hıssı verır. Ekonomı ıle performansı aynı anda yakalayamazsınız. Performans ıstedıgınız zaman yakıta acımayacaksınız. Benım arac henuz 800 km'de ama gecen gun acıl bır ıs ıcın Yalova'ya gıderken cok zorlamadan 175 km/h gordum. Hatta 165 ıle radara gırıp 222 ytl ceza yedım :) Ben de alırken 77 hp cok zayıf benı uzer dıye dusunmustum (cunku bundan once kullandıgım son ıkı arac full performans modıfıyelı 135 hp dınamoda ıkıkez olculup teyıd edılmıs 316 bmw ve 115 hp 1,6 307 ıdı. Suphesız bu araclarla hatta brava ıle bıle mukayese edılemez); ancak kendı hacmıne ve sırtındakı agır karosere ragmen oldukca ıyı performans veren bır arac. Ben begendım :)
* Hangı lastıkcıye sorarsanız sorun (lastıkcıden kastım satanlar degıl tamır edenler) sıze en berbat lastıklerden bırının pırellı oldugunu soyleyecektır; ama benımkı dahıl ne yazıkkı bazı serılerde pırellı kullanılmıs. Lastık degısımıne kadar buna katlanmak ve ona gore davranmak zorundayız :( Snowways2 ben de kullandım kesınlıkle verdıgınız paraya fazlasıyla degecek ve yerı geldıgınde canınızı kurtaracak bır kar lastıgı.
* Araclarımızın guvenlık testlerınde carpısma testlerı kadar gunumuzde daha buyuk oncelıge sahıp olan yolcu ve yaya guvenlıgı de on plana alınmıstır. Bu nedenle bazı parcalar yayalara dhaa az zarar vermesı ıcın, bazıları ıse carpısma anında darbenın emılımını ve yolcu kabınıne kadar ulasmaması ıcın kolay deforme olacak sekılde katlanma noktaları olusturularak dızayn edılmıstır (307, clıo vb camurluklar metal bıle degıldır!). Bu nedenle dusuk suratlı darbelerde hıc ummadıgınız kadar fazla fızıksel hasara sasırmamanızı tavsıye ederım.
* Yol tutusunu renault serılerınden aracınızın muadılı olanlarla kıyaslarsanız ne denlı guvenlı bır yol tutusuna sahıp oldugunu goreceksınız :)
* Su bır gercekkı Italyanlar yaptıkları ıse cok fazla cıddıyet gostermeyen bır mıllettır. Gozden kacan kucuk aksılıkler bu nedenle normaldır. Onemlı olan sonradan gıderılıp gıderılemedıgı...Ama unutmayalımkı otomotıv konusunda cok ıyıler...
******* En onemlısı hıc gp kadar yakısıklı arac gordunuz mu?.....********
Herkese kazasız belasız ve keyıflı surusler dılerım... :)

carcas
31/12/2007, 14:57
boya konusuna kesinlikle katılıyorum ben sınıf öğretmeniyim malum işimiz çocuklarla ve malesef onlarda her fırsatta arabaya ufak tefek taşlar atıyolar ve malesef arbaya kar yağmış gibi

quixotic2
31/12/2007, 17:12
benim aracımda da var bu kıç atma durumu. özellikle yokuşlarda dur-kalk yaptığım zaman oluyor. ama ben önden çekişli olmasına verdim durumu. araç motoruna göre hafif bir araç ama yinede virajlarda yola oturuyor. bende şahit oldum buna. tabi lastiklerde çok önemli.

quixotic2
31/12/2007, 17:16
araca boya koruma yaptıran arkadaşlar varmı ilk aldıkları zaman ? bildiğim kadarıyla aracı ilk aldığınız zaman boya koruma yaptırdığınızda boya atması pek olmuyor. özellikle servislerde çok iyi yapıyorlar bu boya koruma işini. 3M ürünlerini kullandıklarını duydum.

webercis
08/01/2008, 01:08
şu direksiyondan gelen ses olayını hallettim.Direksiyon kutusunu değiştiler.ancak şimdide direksiyon sola biraz sert dönüyor.Bu zamanla düzelir mi?

serotizm
08/01/2008, 01:11
araca boya koruma yaptıran arkadaşlar varmı ilk aldıkları zaman ? bildiğim kadarıyla aracı ilk aldığınız zaman boya koruma yaptırdığınızda boya atması pek olmuyor. özellikle servislerde çok iyi yapıyorlar bu boya koruma işini. 3M ürünlerini kullandıklarını duydum.
Ben teslim almadan önce boya koruma yaptırmıştım. Gerçi henüz 1 ay oldu alalı ama boyada herhangi bir sorun yok. Uzun yola gidip geldim, ağacın altına park ettiğimde komple kuş pisliği oldu ve boyanın üzerinde 2-3 gün kaldı, bir sorun çıkmadı. Yıkanınca da ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyor. İyi ki yaptırmışım..

Baran
21/01/2008, 23:09
Evet benim aracımda'da boya sorunu oldu, hiç dikkatimi çekmemişti geçen serviste aracımı lifte kaldırdılar bir baktım ön tampona kar yağmış gibi, araç liftten iner inmez ön kaputa ve camurluklara baktım oralarda'da ufak taş izleri var ve astarları görünüyor.

aykuting
22/01/2008, 00:10
Evet ben Araçı aldıktan 4-5 ay sonra boya koruma yaptırdım Ve ön tanponun boyası dökülmüştü

serhatartun41
22/01/2008, 00:16
kaput koruma filmi yapılacak en iyi koruma yöntemi. bu arada arka kapıları açılmayan arkadaşlardan adapazarına yakın olan varsa Samtaş'a davet ederim.1 saatlik yapılması gereken bir işlem var.kapı kolları sökülüp törpüleniyor ve rahatlıkla kapılar açılıp kapanıyor.beklerim...

rigormortis
26/01/2008, 19:24
yol tutuşu vites geçişleri ve direksiyon rahatlığı süper
ancak şikayetçi olduğum tek konu özellikle 90 km hızdan sonra içeriye fazlasıyla motor ve rüzgar sesi alıyor..

webercis
09/02/2008, 22:55
Benim arabada sürücü tarafındaki yan cam yarı açıkken ses yapıyor.Kapalıyken ses yok ama yarı açıkken tak tak diye sürekli bir ses geliyor.Yardımcı olursanız sevinirim

grand-eli
10/02/2008, 05:04
arabanın arkası viraj ortası ve çıkışlarda biraz oynamakta bilhassa boşken. ama bana sorarsan oynuyor o kadar . fiestaya binsen fırıl fırıl döndüğünü (HEMDE NE DÖNÜŞ)göreceksin. bizde wheelbase biraz daha geniş ama arka taraf boş olduğunda oynamakta çok.[/quote]

aaycicek
11/02/2008, 00:51
Selamlar
Benden yaptırdığım işlemleri ve sorunları yazayım dedim:

1)Tavan kaplaması , kusmadan dolayı değişti ama tekrar lekeler çıktı.Aynı problem.Bir daha değiştirmek istemedim çünkü yan ve ön direk kaplamaları da çıkartılıp takıldığından laşkalaşacak diye sineye çektim:(

2)Sol ön kapı krikosu sıyırmadan dolayı değişti ve sol far yerine oturmamıştı ayarlandı .Problem çözüldü:)

3)Torpidodan gelen trim sesi:İzolasyonla iyileşti:)

4)Geri vitese ara ara geçmeme: Her zaman olmadığı için ve çözümünün kolay olamdığı bildiğim için ısrarcı olmadım:(

5)Nokta boya dökülmesi. Bariz diğer araçlarıma göre çok kötü. Daha önceki metalik gri palio ve opak unomda olmamıştı. Çözüm yok:(

6)Fandan gelen tırıltı sesi: (Klima kompresör torultu sesi değil): Cesaret edip açtırmadım ama 30 bin bakımında baktıracağım. Bir arkadaşım hala boğuşuyor.:(

7)ABS arıza sinyali yandı bir süre. Ama ilk stop ve yeniden çalıştırmada gitti.30 binde ekü hata kodu üretmiş mi baktıracağım. Zira şuan abs devreye giriyor.:(

8)Klima komresör torultu sesi:Etkili bir çözüm yok .Klima komresörü değişityor ama biröok parça değişeceğinden sineye çektim.:(

9)Yakıt çalkantı sesi: Özellikle depo dolu ve doluya yakınken şerhiriçini simüle eden dur kalklarda duyuluyor. Depolarımızda dalkakıran olmadığından diye düşünüyorum ama benden başkada şikayetçi duymadum.Sineye çektim:(

Herşeye rağmen aracımı kullanırken zevk alıyorum ve seviyorum.Bunları bilseydimde yine alırım diyorum.Aracın yol tutuşunu beğenmeyen arkadaşlarıda anlayamıyorum. Segmentinde bu konuda en iddialı bizim araç diye biliyorum. Ayrıca birkaç denememde beni haklı çıkardı.Problemi olan arkadaşların ilk olarak lastik basınçlarını kontrol etmelerini öneriyorum.Sonrasında servise göstersinler diyorum.

Selamlar
AA

makeles
12/02/2008, 16:07
Selamlar

Grande Puntomu teslim aldığım günden bu yana 3900km olmuş.. (18 Ocaktan bu yana) Bu konu hakkında yazacak kadar deneyimim oldu..

Öncelikle aracı teslim alırken yaşadığım sorunlardan bahsetmek istiyorum..
*-*Makyaj aynaları yerine monte edilmemiş aşağı 1 cm sarkıyordu, Skydome perdesi (ön perde) kapalıyken pot yapıyordu, sol arka koltuk katlanınca tekrar kapatılmıyordu, lastik basınçlarının hepsi 42 ve üstü değerlerde dengezisdi.. Hepsi 15dk içinde giderildi (skydome perdesi hariç) sonradan perde de açılıp kapandıkça düzeldi..

*-*400km şehir içi heyecanla gezdikten sonra Lüleburgazdan Adanaya uzun yolculuğa çıktım.. İstanbulda depoyu fulleyip durmadan Ankaraya tam gaz gittim.. Ortalama 150-160 ile gittim.. Bir ara yeni araç bu yağına suyuna bakmadan yola çıktın olm yolda sorun çıkarsa ne olur diye düşünmedim dersem yalan olur.. :) çok şükür Adanaya kadar tık demeden ulaştık 15dk mola hariç kesintisiz gittim Adanaya.. (8s40dk) 1 hafta sonra aynı güzergahtan geri döndüm hiçbir kontrol yapmadan ve daha hızlı.. :D köprü trafiği olmasaydı 8s15dk da beşiktaşta olacaktım.. herneyse..

Bu süre içinde 2 defa motordan tatsız koku geldi.. ilki 1. viteste yarım debriyaj 3000devirde 30sn motoru zorlayınca oldu 2. si de benzer nedenle geri viteste aynı devirlerde yarım debriyaj zorlayınca oldu.. arabanın içine kötü yanık yemek kokusu gibi kokular doldu.. Telefonla arayıp sordum o koşullar altında yeni araba için normal olduğunu öylediler.. çok çok dik yokuşlarda hildholder devreden çıkmadan yüklenmek sorun olabiliyor bence..

Geçen hafta derin kasislerde kapılardan gelen hafif gıcırtılar vardı onun için kapıları yağlamışlar beylikdüzü birmotta, ses yok oldu.. virajlarda dönerken bagajdan ses geliyordu, stepnenin içinde çeki demiri kalmış.. motor kaputunu açınca altı çok boş göründü gözüme.. edirme fiat özakıncılarda karter muhafaza tatırdım 85ytl.... :)

Daha fazla laf kalabalığı ve gereksiz ayrıntılara girmeden Grande Punto almakta doğru karar verdiğimi düşünüyorum.. Alacaklara hayırlı olsun..

Not: Ön tamponu hafifçe kaldırıma sürttüm 1X2cm boyutta sıyrık oldu.. T.Gri renk için çözüm öneriniz var mı?
Bu arada kaldırımlara dikkat edin düşük banket yolda kapıyı tam açıp birisi binince ve kapıyı kapatmak istediğinizde altını yanlışlıkla sürtebilirsiniz.. (Her araç için geçerli tabi ki)

İyi günler..

spolat77
13/02/2008, 21:39
şu direksiyondan gelen ses olayını hallettim.Direksiyon kutusunu değiştiler.ancak şimdide direksiyon sola biraz sert dönüyor.Bu zamanla düzelir mi?
Webercis şu direksiyondan gelen ses sağa sola çevirince kütürtü şeklinde gelen sesmiydi?direksiyonda boşluk var hissi veriyormuydu?
Eğer bu bahsettigim gibi bir arızaysa aynısı benim araçtada var.
Benim aracın bu sesten dolayı 2 defa direksiyon mili yağlandı fakat sorun aynen devam ediyor.

mavi-punto
13/02/2008, 22:45
Yaşadıgım sorunlar
1-Göstergeden ses gelmesi
2-Cd çaların yerinden sallanması(ses yapması)
3-Arka cam rezinstansının çalışmaması
4-Son olarak...Ön cam havalandırmasının kendiliginden kırılması(tamir süresi yedek parca gelmesine baglı)
Allahdan servistekiler ilgilendide sıkıntıyı az yaşadım..

webercis
15/02/2008, 01:31
spolat77 çevirirken ses yapıyorsa direksiyon büyük ihtimalle direksiyon motoru bozulmuştur.

spyofthegod
15/02/2008, 12:27

Benim araca aynen dediğiniz gibi aracı almadan hediye ettiler boya koruma yaptılar. Bununla yetinmedim aracın kaputuna lumar film kaplattım. 125.00 YTL ye çok güzel oldu aracın rengi daha bir güzel gösteriyor. Artık hiçbir şeyden korkmuyorum boya ile ilgili.

_Darbe_
19/02/2008, 13:03
Arkadaslar sunuda belirteyim gp nun kaportası cok ters yapmışlar 2gün önce aracın motorunu ısıtmak için yanına gittiğimde karların motorun üstüne kadar geldiğini gördüm bende mecburen kaputu açıp motoru filan temizledim...Bir Gp Gerçegi...

BAYKAN
23/02/2008, 02:05
yeni bir kullanıcı olarak öncelikle merhaba. gp.yi alalı iki ay olmadı. şu ana kadar yaşadığım ciddi bir sorun yok.
vites geçişleri çok güzel. kesinlikle hissettirmiyor. ancak duologic'in ne olduğunu alınca öğrendim. :):)
arka kapılarla ilgili bir sorun yaşamadım.
boya konusunda, evet artık boyalar daha zayıf ve boya koruma zorunlu. izmitliler varsa kargalardan neler çektiğimizi bilirler. :) yaptırdım ve şu ana kadar memnunum(evet pahalı, araştırmak lazım..)
torpido gözünde ışık olmaması çok kötü.
77 beygir bir araca göre performans sorunu yaşatmadı. özellikle dik bayırlarda, ve yüksek hızda sorun çıkarmadı.
ön sol çapraz görüşümde sorun yaşıyorum. bir iki defa o taraftan gelen aracı gözden kaçırmama sebep oldu.
veeeee, kesinlikle ısınma sorunu var. :) araç ısınana kadar gideceğim yere varmış oluyorum. :)

Türker
29/03/2008, 12:51
evime yaklasık 300 metre uzaklıkta, dik ancak trafiği yogun bir yokus var, bu yola girerken özellikle 2000 devire kadar araba hic cekmiyor bazen istop edecek gibi oluyor, neredeyse trafigi aksatıyorum, ısınınca sorun kalmıyor ama her sabahta araba ısıtılmaski,

webercis
03/04/2008, 22:28
Ya benim arabada yine sorunlar diz boyu.Benim şansızlığım mıdır nedir?
Ön aksamdan sürekli kuş sesi gibi bir ses geliyor.araba durup da arabadan indiğimde bile aynı ses geliyor.Cd çalar sanki cdler bozuk-çizikmiş gibi bi çalıp bi duruyor.bıktım artık

webercis
14/04/2008, 01:26
ya arkadaşlar benim arabada yine bir sorun çıktı.Bıktım yaaaaaa.
Şimdi de cd çalar çizik cdlerde çıkardığı sesi çıkarıyor.hem de daha gürültülü.sonra kökten gidiyor ses.hem müzik hemde cızıltılar.hepten sessizleşiyor.cd yi çıkarıp takınca tekrar çalıyor.belki cd den kaynaklanıyor dedim ama yeni cd koydum yine aynı durum.cd çalar garantiye giriyor mu?Giriyorsa değiştirirler mi.Yardımcı olursanız sevinirim

ABNEW
14/04/2008, 01:29
Cd çalar da garantiye giriyor.Yalnız serviste bakamayabilirler de.Zaten en küçük bir arıza da bile komple değiştiriyorlar:)Geçmiş olsun...

şekerlioğlu
14/04/2008, 01:37
araç üzerindeki orijinal ekipmanlar.araç garanti süresine dahildir.blaupunkt servisine bi götürün.garantisi dolmadıysa ücretsiz yaptırırsınız.yalnız cd çaların araçtaki sorunlarla bağlantısını anlamadım.netice cihazın üreticisi blaupunkt ve oldukça iyi bir markadır.ve dünyada üretilen her elektonik cihazda problem çıkabilir.bunu arabaya bağlamanız alakasız olmuş.

webercis
14/04/2008, 21:31
haklısın şekerlioğlu.ama ben arabaya bağlamıyorum.bütün tersliklerin beni bulmasından şikayetçiyim.herşey teker teker bozuluyo..teşekkürler

şekerlioğlu
14/04/2008, 23:10
evet herşey üst üste gelince moral bozucu olur.am bunlar çözülecek şeyler.canını sıkmaya değmez.

ofn
18/04/2008, 02:31
merhabalar,
bu konu süper olmuş ama hep kötü tarafları önplanda gibi geldi bana, ben de gp almayı düşünüyordum hatta karar vermiştim gibi biraz da iyi yanlarından almayı teşvik eden unsurlardan bahsetseniz. ben otomatik vites 77hp 1.4 bi model almayı düşünüyorum nasipse haftaya, bu konuda da bir fikir verebilirseniz sevinirim. bir de tipi süper ya arabanın...

birotteau
18/04/2008, 10:54
merhabalar,
bu konu süper olmuş ama hep kötü tarafları önplanda gibi geldi bana, ben de gp almayı düşünüyordum hatta karar vermiştim gibi biraz da iyi yanlarından almayı teşvik eden unsurlardan bahsetseniz. ben otomatik vites 77hp 1.4 bi model almayı düşünüyorum nasipse haftaya, bu konuda da bir fikir verebilirseniz sevinirim. bir de tipi süper ya arabanın...

Merhaba,

Ben 77hp dualogic kullaniyorum. Tamamen ekonomi amacli bir arac, bu dusunceyle baktigimda ben cok memnunum, eger siz de performans olarak degil de ekonomi olarak bakarsaniz memnun olacaksinizdir. dualogic ve 77hp ile ilgili forumda fazlasiyla bilgi mevcuttur.
herkese selamlar
ahmet

ozgun_henry
18/04/2008, 11:28
merhabalar,

bence 1.4 16v motor seçeneğini öneririm 1.4 8v active motor bana biraz cansız geldi.

gralpt
18/04/2008, 17:57
bence 1.4 16v motor seçeneğini öneririm 1.4 8v active motor bana biraz cansız geldi.

Aman arkadaşlar, bende 77 bg almadan önce buradan neler okumuştum. Yok kırmızı ışıkta sol şeritte durma, yok sağdan sağdan devam et, performans yok diye...Şimdi kullanıyorumda hiçte öyle değilmiş. Bastın mı gidiyor işte. İlk viteste çok yavaştı en başlarda sonra açıldı mı ne oldu, fırlayıp gidiyor artık. Sonuçta şehir içinde kullanıyoruz. Bazen istesende 2. vitesin üzerine çıkamıyorsun. Araçta 5 yetişkin 1 ufaklık ve dolu bagajla şehir dışı da yaptım. Kesinlikle performans düşüklüğü görmedim. Hatta çok endişelenmiştim. Şimdi sollarken araç bayılacak kalacağız sol şeritte diye ama umduğumdan iyi çıktı. Ama alınabiliyorsa 16v tabiki...

webercis
19/04/2008, 23:41
ömer faruk, 1.4 16v alırsan daha iyi olur.Bak konfor olarak bizim puntoların tadını hiç bir araç vermez.Bunu garanti edebilirim.Beygir gücü de 90 dan aşağı olmasın.Ayrıca aracı alır almaz kaputuna, kaput filmi çektirki taş izleri olmasın.Hadi hayırlısı

utkucay
19/04/2008, 23:57
B segmentte satılan araçların çoğunluğu 70-80hp benzinli. neden 1.4 77hp dert ediliyor bilmiyorum. zaten insanlar ekonomik olsun diye alıyorlar bu segmentte bu araçları. üstelik 77hp motora göre ayarlanmıştır şanzıman oranları, dolasıyla performansıda tatminkar olacaktır. sadece şehirlerarası bayırlarda üzecektir. bence 77hp gayet güzel bir motor.

jordi026
23/04/2008, 00:57
bugun fark ettim yaa ön kaputta ve kapılarda malum taş sekmesi sonucu kalkan boyalarr ciziklerr nasıl gidericez bunları???

mert
23/04/2008, 01:48
bende 77 lık gp aldım daha 1 haftalık arkadaşım benım eskı arabmda 75lık dıseldı maraştaa ben o araba ıle buzun ustunde gıdıyordum ama allah varr popo atma olayına raslamdım bırde taşlar için dıyecek bır lafım yok sonuçtaa ıtalyaannyaneeaaa araba açıldıkça guselleşıyor kardeşim ..... tesekkurler sorunu bızı ıle paylaştıgın ıçın

microab
23/04/2008, 02:03
bende 77 lık gp aldım daha 1 haftalık arkadaşım benım eskı arabmda 75lık dıseldı maraştaa ben o araba ıle buzun ustunde gıdıyordum ama allah varr popo atma olayına raslamdım bırde taşlar için dıyecek bır lafım yok sonuçtaa ıtalyaannyaneeaaa araba açıldıkça guselleşıyor kardeşim ..... tesekkurler sorunu bızı ıle paylaştıgın ıçın

17 yaşında ne arabasıymış bunlar,

ehliyetsiz mi kullanıyorsun bu araçları sen?

Türkçe yi doğru kullanalım,

yazışmalarımıza dikkat edelim...

MethyLen
23/04/2008, 02:34
Bu süre içinde 2 defa motordan tatsız koku geldi.. ilki 1. viteste yarım debriyaj 3000devirde 30sn motoru zorlayınca oldu 2. si de benzer nedenle geri viteste aynı devirlerde yarım debriyaj zorlayınca oldu.. arabanın içine kötü yanık yemek kokusu gibi kokular doldu..

Manuel araçlarda debriyaj balatası olduğunu unutmayalım , en dik yokuşlarda bile baskı balatayı yakmamak için en garanti yarım debriyaj süresi 10 san. aşmamalıdır.

Ya benim arabada yine sorunlar diz boyu.Benim şansızlığım mıdır nedir?
Ön aksamdan sürekli kuş sesi gibi bir ses geliyor.araba durup da arabadan indiğimde bile aynı ses geliyor.

Triger kayışına baktırdın mı arkadaşım ?

webercis
24/04/2008, 00:04
Methylen dostum fren disklerinden ve balatalardan gelebilir dediler ama bunları da garantiden değiştirmelerine rağmen aynı ses geliyor.Böyle kurbağa sesi gibi bir ses.Arabayı durdurup indiğim zaman da aynı ses geliyor.Amartisör falan dedim ama usta aynı fikirde değil.O da anlayamadı.

sarpines
24/04/2008, 16:54
memoli benim puntonunda arka kapıları sorunluydu servise gittim spiral taşı gibi bişeyle kapı kolunun plastiğini biraz zımparaladı sorun ortadan kalktı yani fabrikasyon hataymış bu anlıycan

ekorkut
24/04/2008, 19:40
[quote=MethyLen;162357]Manuel araçlarda debriyaj balatası olduğunu unutmayalım , en dik yokuşlarda bile baskı balatayı yakmamak için en garanti yarım debriyaj süresi 10 san. aşmamalıdır.
quote]

Bizim Puntolarda otomatiklerde de debriyaj var.

webercis
24/04/2008, 23:29
Sami, zaten bütün bu fabrikasyon hataları hep beni buldu.Herhalde benim puntom italyada fabrikadan çıkan ilk puntodur.Ne bileyim........

selcukx
26/04/2008, 00:21
Benden de bi sorun. Kaç kişide var bilmiyorum ama. Özellike bayırda geri vitese takmama rağmen araba ilerlemiyor. Önce biraz gidip sonra geriye takmam gerekiyor. Ki bazen oda işe yaramıyor. Servise sorduğumda. 2 sn debriyaja bas. önce 3 sonra 5 tak. Olmadı biraz ileri git. Sonra geriye git dedi. Anlıyacağınız hiç geri gitmesem daha iyi. Bu kronik bi sorunmudur. Yoksa bendemi var anlamadım.

sinan1907
26/04/2008, 00:44
bence 77hp aile arabası olarak biraz zor araba zaten yavaş bide 4 5 kişi bindimmi çok ciddi bi zorlanma oluyo
benimde daha 1000km de kapılardan ve emniyet kemerinin ordan ses gelmeye başladı serviste hallettiler ama bundan önceki GPde de direksiyondan çok ses geliyodu

MethyLen
27/04/2008, 03:32
Benden de bi sorun. Kaç kişide var bilmiyorum ama. Özellike bayırda geri vitese takmama rağmen araba ilerlemiyor. Önce biraz gidip sonra geriye takmam gerekiyor. Ki bazen oda işe yaramıyor. Servise sorduğumda. 2 sn debriyaja bas. önce 3 sonra 5 tak. Olmadı biraz ileri git. Sonra geriye git dedi. Anlıyacağınız hiç geri gitmesem daha iyi. Bu kronik bi sorunmudur. Yoksa bendemi var anlamadım.

Bu Tofaş grubunun 70 li yıllardan beri kronik sorunudur. Serviste sana önce 3'e sonra 5'e tak diyen ustayı fena şekilde merak ettim doğrusu. Dişli olarak geri vites dişlisine en yakın vites (dişli büyüklüğü bakımından) 1. vitestir. Önce 1 'e sonra R'ye takman gerekir doğal olarak. Etkisi olacağına eminim.

Manuel araçlarda debriyaj balatası olduğunu unutmayalım , en dik yokuşlarda bile baskı balatayı yakmamak için en garanti yarım debriyaj süresi 10 san. aşmamalıdır.

Bizim Puntolarda otomatiklerde de debriyaj var.

Sadece gp'lerde değil , bütün otomatik arabalarda debriyaj vardır ama benim bahsettiğim şey debriyaj balatasıydı. Doğal olarak otomatik arabalarda debriyaj balatasını yakıp yakmamak senin elinde değildir.

mert
30/04/2008, 18:01
kardeşler yurur haldekı arabayı 1.vites tabı zorlanırr 1.vites yurume vıtesıdır zaten arabn yuruyor neden bırı alıyorsun kı :?????????????

mustafa
04/07/2008, 17:39
Arkadaşlar 35.000 km deyim. Yaklaşık bir aydır arabanın kasislerde, çukurlarda vb yerlerde titremesi hissedilir şekilde arttı. Ufak bir çukur bile olsa araba sallanıyor. Amortisor patlamış olabilir diyolar. Ne yapmak lazım?? Garantiden mi değişidr. Kasko mu yapar?? Cepten ne kadar öderim?? Şimdiden teşekkür ederim.

kara kız
04/07/2008, 18:37
garantın bitmemisse amortısorlerin 40,000 km garantısı var sorun olmaz sanırım.garantıden değiştirirler tabi sorun amortısordeyse

ekorkut
04/07/2008, 19:17
Alla allaaa 40 bini de ilk defa duydum. Yani anlarım belli bir km limiti olabilir sonuçta eskiyen yıpranan bir parça da, garantiyse bence patlasa da çatlasa da değiştirilmeli. Sarf malzeme değil neticesinde.

tolgaank88
04/07/2008, 19:23
emre abi bu daha öncede konuşulmuştu...servis konusunda,bi yakını serviste çalışan,bize eşsiz bilgiler suna nagihan hanım :),amortisorler için 40000 km sınırı olmadıgını yazmıstı...bi bakıyım ben bulursam link i koyarın buraya...

webercis
06/07/2008, 22:26
kardeşler yurur haldekı arabayı 1.vites tabı zorlanırr 1.vites yurume vıtesıdır zaten arabn yuruyor neden bırı alıyorsun kı :?????????????

Dostum sen hiç 2 den 1 e atmıyor musun vitesi?Hiç ihtiyaç hisset miyormusun?

CesSpOoL
14/07/2008, 10:21
araba çok yavaş şekilde yürürken 10-15 km/s 2 den 1 e atıyorum sorunsuz, fakat her araba gibi 30-40km hızla giderken 1 e atmak istersem araba silkeleniyor. 30-40 la denemedim hiç ama daha düşük hızlarda bile 10 15 km den hızlı iken 1 e attığımda sendeledi araç

webercis
14/07/2008, 13:32
araba çok yavaş şekilde yürürken 10-15 km/s 2 den 1 e atıyorum sorunsuz,

Ha işte ben de bundan bahsediyorum ya.Ama benimki sorunlu.Geçmiyor vites.Neredeyse vites kolu kırılacak gibi.
Ben bunu anlatmaya çalışıyorum adamın biri kalkmış diyor ki:"hiç 2.vitesten 1.e atılırmı."...Ya sabır

ekorkut
14/07/2008, 14:40
Arabalarınız yeniyse yürürken 2 den 1 e geçmesi biraz kemikli ve sancılı olabilir. Ama şöyle bir 5000 km den sonra mis gibi olur diye tahmin ediyorum. En azından benim şanzıman konusunda en ufak bir sıkıntım yok. Ne geçme, ne vites yolları ne sesi ne başka birşeyi. Bence yeniyse biraz km yapmak lazım rahatlaması için.

Linos
14/07/2008, 15:41
Arabalarınız yeniyse yürürken 2 den 1 e geçmesi biraz kemikli ve sancılı olabilir. Ama şöyle bir 5000 km den sonra mis gibi olur diye tahmin ediyorum. En azından benim şanzıman konusunda en ufak bir sıkıntım yok. Ne geçme, ne vites yolları ne sesi ne başka birşeyi. Bence yeniyse biraz km yapmak lazım rahatlaması için.

Yok Emre, yeniliğiyle falan alakası yok! Bizimki 25.000 km. oldu, hâlâ aynı... 2'den 1'e ve geri vitese geçişler çok sıkıntılı...

webercis
14/07/2008, 16:44
Yok Emre, yeniliğiyle falan alakası yok! Bizimki 25.000 km. oldu, hâlâ aynı... 2'den 1'e ve geri vitese geçişler çok sıkıntılı...

Linos neredesin sen yaa.Aynı sorunu yaşıyoz senle.Ben anlattıkça herkes üstüme geliyor.2 den 1 atılırmı diye.Teşekkürler

ekorkut
14/07/2008, 17:22
2 den 1 e atılmaz olur mu hiç. Benim eski arabamda 30-40 la giderken bile en ufak bir sıkıntı olmadan 1 e geçirirdim. 30-40 da 1 e atmak tamamiyle gaz modunda yapılacak kişisel bir olay ama gel gelelim dizel punto da bu bir tercih değil ihtiyaç oluyor. Daha yeni tatile gittim geldim. Bazen kamyon peşindeki konvoyda kalınca 2 nci viteste arabanın yürümediği durumlar oluyor ve 1 istiyor. Bu durumda tık deyince geçmesi lazım.

webercis
14/07/2008, 18:09

2 den 1 e atılmaz olur mu hiç. Benim eski arabamda 30-40 la giderken bile en ufak bir sıkıntı olmadan 1 e geçirirdim. 30-40 da 1 e atmak tamamiyle gaz modunda yapılacak kişisel bir olay ama gel gelelim dizel punto da bu bir tercih değil ihtiyaç oluyor. Daha yeni tatile gittim geldim. Bazen kamyon peşindeki konvoyda kalınca 2 nci viteste arabanın yürümediği durumlar oluyor ve 1 istiyor. Bu durumda tık deyince geçmesi lazım.

demek ki gerekiyormuş

mustafa
14/07/2008, 18:50
Ben arabamı amortisor patlaması şüphesiyle servise götürdüm hem de iki kere ama adamlar arabanın hiçbirşeyi yok gayet iyi gidiyor diyolar. Ben ise hissediyorum net bir biçimde arabanın titrediğini eskisine göre çok farklı olduğunu. Napmam lazım ?? başka bir servisine mi götüreyim Fiatın??

makeles
14/07/2008, 19:38
arka kapılardan gıcırtı geliyordu silikon sprayi tüm kapı fitilllerine sıktım ses azaldı ama hala dönüş ve kasis varsa hafif bir gıcırtı sesinden kurtulamadım (kasis atlarken de arka kapılardan geliyor) takozlardan şüphelenmiştim ama arka kapılar açıkken ses yok - 4 kişi hareket halinde denendi :)

bu arada 2. vitesten 1. vitese geçişlerde hiç sorun yok... kasislerde yarım debriyaj yerine hep 1. vitese taktım erinmeden belki onun faydası olabilir.. 3. vitesten bile 1. vitese geçirebiliyorum hızı düşürerek ama debriyajdan ayağımı kaldırma cesaretim olmadı.. :P

gurik
17/07/2008, 17:25
bahsedilen sorunları yaşamıyorum. Ben anormal miyim?

anvil
18/07/2008, 10:53
bahsedilen sorunları yaşamıyorum. Ben anormal miyim?

olmaz yaşaman lazım :D

şaka şaka Allah göstermesin.

bu arada benim araç 2den hatta 3den 1e gayet güzel geçiyor. tabi hızı ayarlamak koşuluyla

yakupca
18/07/2008, 15:23
konuyu biraz dağıtım ilk açılan konuya geri dönmek istiyorum. yani puntoda kı klasık sorunlar.
benim ve çevremdeki birçok puntocunun sorunu city motoru. şimdilik bi problem yok ama olmama ihtimali çok az. kimden duysam ya direksiyon bi tarafa çekiyor yada kitleniyor veya direksiyondan çevirme anın da gürültü geliyor ve pat diye yol bilgisayarına steerinf fail hatası oda eşittir city motoru.

asıl sıkıntı motorun serviste çok pahalı olması yaklaşık 1300 ytl. e be kardeşim bu araca bu özelliği koymuşsunuz. ve aracınızda kı en çok problem yaşana bir parçayı neden bu kadar pahalıya satıyorsunuz olacak iş değil.ayıptır günahtır. o zaman bu özelliği iptal edin ve üretmeyn. kimseyide mağdur etmeyin. aynı teknolojıyı kullanan bir çok firma var. kimsenin aracından kolay kolay böyle bir arıza duymadım tabi çevremdekilerden.
fiat bence arabasının arkasında durmalı. ve gerekli önlemi almalı.

microab
18/07/2008, 15:26
arka kapılardan gıcırtı geliyordu silikon sprayi tüm kapı fitilllerine sıktım ses azaldı ama hala dönüş ve kasis varsa hafif bir gıcırtı sesinden kurtulamadım (kasis atlarken de arka kapılardan geliyor) takozlardan şüphelenmiştim ama arka kapılar açıkken ses yok - 4 kişi hareket halinde denendi :)

Kapıların dillerini yağlattırırsan olay çözülüyor,

bende de inanılmaz boyuttaydı sesler,meğer 2 damla yağ ile haledilebiliyormuş...

makeles
18/07/2008, 17:02
yarın yağlattırıcam bakalım dilini olmassa metal dile ince sağlam bi plastik kaplama düşünüyorum... bıktım gıcırtıdan soğukta az sıcakta deli gibi..

ms777
18/07/2008, 17:07
konuyu biraz dağıtım ilk açılan konuya geri dönmek istiyorum. yani puntoda kı klasık sorunlar.
benim ve çevremdeki birçok puntocunun sorunu city motoru. şimdilik bi problem yok ama olmama ihtimali çok az. kimden duysam ya direksiyon bi tarafa çekiyor yada kitleniyor veya direksiyondan çevirme anın da gürültü geliyor ve pat diye yol bilgisayarına steerinf fail hatası oda eşittir city motoru.

asıl sıkıntı motorun serviste çok pahalı olması yaklaşık 1300 ytl. e be kardeşim bu araca bu özelliği koymuşsunuz. ve aracınızda kı en çok problem yaşana bir parçayı neden bu kadar pahalıya satıyorsunuz olacak iş değil.ayıptır günahtır. o zaman bu özelliği iptal edin ve üretmeyn. kimseyide mağdur etmeyin. aynı teknolojıyı kullanan bir çok firma var. kimsenin aracından kolay kolay böyle bir arıza duymadım tabi çevremdekilerden.
fiat bence arabasının arkasında durmalı. ve gerekli önlemi almalı.

Ben ilk bindim arabaya city fonkisyonu açıktı biraz sürdüm bu kadar yumuşak direksiyon mu olur dedim kapattım ve o gün bugündür açmıyorum. Bence direksiyon gayet normal sert değil gereksiz bir fonksiyon bana göre hiç koyulmasına bile gerek yok.

aykuting
19/07/2008, 03:04
ii de bu cizkler taş olayını sizce çözüme ne olacak biz boyatcaz rütüş yaptırcaz yine gelecek taş yine cizileek bende de var hiç bi işlem yapmadım 3-4 tane duruyolar herlade hep aynı yere :D geliyoo taşlar

çözüm olarak ne yapmalıyız ?

makeles
21/07/2008, 12:52
Selamlar,
Arka kapıdan dönüş ve kasislerde, kaldırım çıkarken vs. gıcırtı geliyordu artık ses mes kalmadı.. (nazar değmesin) Zincirlikuyu Birmotta arka kapı kilitleri yağlandı kapı ayarı yapıldı sonra arka stoplar söküldü vidaları ve oturduğu yerler yağlandı.. Stoplar özellikle dışarıdan elle sağa sola hareket ettirince gırc gırc ses yapıyordu.. Tüm bu işlemlerden sonra ses kayboldu 300km oldu hala ses mes yok.. :)
Kendisine de teşekkür ettim Selçuk Bey sağolsun çok ilgilendi..

Genius
21/07/2008, 16:55
Servisler artık kronik olarak nerelerde sorun çıktığını bildiği için tarif ettiğinde yapılacak işlemi biliyorlar. En azından benim servisim biliyordu ;)

mm_isik
21/07/2008, 16:57
Herhalde Butun Servisler Ogrenmistir Engin Seninde Dedigin Gibi. Buda Buyuk Bi Istir:) Basindan Savmasinda Yeterki Yapsinlar :)

makeles
24/07/2008, 11:26
ii de bu cizkler taş olayını sizce çözüme ne olacak biz boyatcaz rütüş yaptırcaz yine gelecek taş yine cizileek bende de var hiç bi işlem yapmadım 3-4 tane duruyolar herlade hep aynı yere :D geliyoo taşlar

çözüm olarak ne yapmalıyız ?

yıkamacılar onu leke sanıp 0,5cm uzaklıktan suyu tazyikle delercesine püskürtünce her defasında biraz daha büyüyebilir.. bence auto king gibi yerlerde yaptırdıktan sonra en kalın tampon koruması yaptırmak çözüm olabilir..

palombaro
11/02/2009, 13:32
arka kapıların acılmaması sıcak yuzunden degıl, kapı kollarının içinde iki adet tırnak var ve bunlar kırılabılıyor, servisten arkadaslar daha dogru acıklayabılır sanırım. benım arka sag kapı kolunun ıcındekı bır tırnak kırık, aldıktan sonra farkettım. kolu cekınce aradan gorunuyor ve kırık tarafa daha cok baskı uygulayınca acılmadıgı oluyor. eli 1cm yana kaydırıp saglam taraftan cekınce sorunsuz acılıyor.

webercis
12/02/2009, 00:27
ya arabamda kurbağa sesine benzer bir ses var.yavaşladığımda ve harekete geçtiğimde geliyor.servis bi çözüm bulmadı.bu ses ne olabilir?bu sorunu yaşayan var mı?

makeles
14/02/2009, 00:00
ya arabamda kurbağa sesine benzer bir ses var.yavaşladığımda ve harekete geçtiğimde geliyor.servis bi çözüm bulmadı.bu ses ne olabilir?bu sorunu yaşayan var mı?

1., 2. ve vites boşta yavaş yavaş giderken hafif bozuk yollarda gelen bir ses ise 20.ooo bakım öncesi bende de vardı.. Bakımda hiç söylemedim ne yaptılarsa ses kesildi.. birşeyler gevşemiştir diye düşünüyorum..

webercis
14/02/2009, 03:14
1., 2. ve vites boşta yavaş yavaş giderken hafif bozuk yollarda gelen bir ses ise 20.ooo bakım öncesi bende de vardı.. Bakımda hiç söylemedim ne yaptılarsa ses kesildi.. birşeyler gevşemiştir diye düşünüyorum..
ya tam da dediğin gibi.rica etsem servise sorabilirmisin?ben de 20000 bakımı yaptırdım.bişey değişmedi.bunun için ayrıca servise gittim yapamadılar.bıktım bu sesten.cevabını bekliyorum.TEŞEKKÜRLER

makeles
14/02/2009, 12:52
10 güne kadar tekrar servise gideceğim o zaman ne yaptıklarını sorarım..

tasmanlar
15/02/2009, 01:41
webecis arkadaşıma ben de katılıyorum.
benim araba daha 2500km de fakat beni oldukça rahatsız eden sesler gelmeye başladı.
aracın üzerindeki tozlar bile boyayı çizmeye yetiyo,şimdiden ufak defek çizikler oluştu bile..
vites konusuna gelice 1. vites araç ısınsa bile oldukça zor geçiyo 5. viteste de sorun var.

sait onur
15/02/2009, 02:27
mrb memoli,sanırım seni anlıorım musta gorev yaptıgım sıralarda benım ve arkadaslarımında basına gelırdı.asırı soguklardan meydana gelen bır olay bu.aracın arkak kapıları genelde kullanılmadıgından kılıt tarafı donma yapabılıyor gec donup gec cozuldugunden sana tuhaf gelıor olabılır arkadaslarım on kaputu acmak için fön makınesı kullanırlardı bagajdan yada arka taraftan gelmesıde o soguklarda gayet normal.aracın guzel keyfıne bak...bu arada van guzel bır yer tadını cıkar...

makeles
15/02/2009, 12:30
20bin bakım öncesi boşta motorda bir rezonans vardı.. hafif sarsıntıyla beraber uğultu sesi.. hava filtresi kabından kaynaklanmış dediler ve izole etmişler.. 2 gündür yoktu şimdi tekrar eskisinden çok çok daha az ama gıcık edici uğultulu titreşim geliyor gibi.. vuuunnt vuuunt şeklinde.. gaza hafif basınca kayboluyor.. rölanti düşük mü acaba?.. 700-800 devir arasında normal diye biliyorum..

drama
15/02/2009, 16:04
Özellikle motor ısınıp rolanti devri 800 civarına düştüğünde motorun sağ tarafından "çık çik" gibi bir ses sürekli geliyordu son 10K kilometredir. Benim düşüncem alternatör kayışı yada şarj dinamosundan olabileceğiydi ama periyodik bakımda önemi yok dediler...

TunFeB
15/02/2009, 16:08
arkadaşlar selam. benim kalorüfer sistemide çok gürültülü çalışıyor. nedeni ne olabilir?

drama
15/02/2009, 16:17
1 ve 2 konumunda ses yok ama 3 ve 4'te ses varsa bu normal durumu.

TunFeB
15/02/2009, 16:28

dijital klimalı araç. son en son ısıtmaya derecesine çıkardığımda yapıyor. ama bariz bi titreme var. eski aracımda bu kadar değildi....

ABNEW
15/02/2009, 18:09
20bin bakım öncesi boşta motorda bir rezonans vardı.. hafif sarsıntıyla beraber uğultu sesi.. hava filtresi kabından kaynaklanmış dediler ve izole etmişler.. 2 gündür yoktu şimdi tekrar eskisinden çok çok daha az ama gıcık edici uğultulu titreşim geliyor gibi.. vuuunnt vuuunt şeklinde.. gaza hafif basınca kayboluyor.. rölanti düşük mü acaba?.. 700-800 devir arasında normal diye biliyorum..

Mehmet, 700rpm bence rolanti için düşük bir devir 800-850rpm normal denebilir.

Özellikle araç ısındıktan sonra rolantide düzensizlik varsa bu yakıttan da kaynaklanabilir.Gaz kelebeğinin nemlenmesi ya da kirlenmesi buna sebebiyet verebilir (Benzinli modeller için)

makeles
15/02/2009, 20:53

benzer sesler bende de vardı hızı arttırdıkça sürtünme ve rahatsız edici bir gürültülü çalışma.. serviste temizlendi şimdi son hız sadece fan sesi geliyor..

makeles
15/02/2009, 21:03
Mehmet, 700rpm bence rolanti için düşük bir devir 800-850rpm normal denebilir.Özellikle araç ısındıktan sonra rolantide düzensizlik varsa bu yakıttan da kaynaklanabilir.Gaz kelebeğinin nemlenmesi ya da kirlenmesi buna sebebiyet verebilir...

hafif bi dokunmayla 800-850 devire çıkarınca da ses az da olsa ara ara geliyor 900 devirden sonra ses yok.. yakıtı %50 opet %50 PO dan alıyorum bundan kaynaklanıyor olamaz sanırım.. sesi dışardan duyamıyorum camlar kapalı motoru dikkatli dinleyince ve motor o sesi çıkarmak istediğinde duyabiliyorum.. :) eşimde fark etmiş gündüz kaputu kaldırıp motordaki sallanan zırıldayan yerlere dokunarak halledicem sonunda.. :boxin:

ABNEW
15/02/2009, 22:02
Anladım Mehmet, o zırıltının nedeni benim yazdığım olamaz zaten, basit bir parça gevşemesi anlaşılan.

Bir de rolanti düzensizliği ve gaz kelebeği sorununu benzinli modeller için yazmıştım, yanlış anlaşılma olmasın:)

gralpt
18/02/2009, 16:58
Arkadaşlar; Ön ve arka fiat logolarının parlak kısımları küflenmeye başladı. Servis garantiden değiştirmiyor. Çünkü bu sorun genel değilmiş, sadece kötü iklim şartlarının (trakya gibi) bulunduğu yerlerde görülüyormuş.
Sizinde logolarda küf ve pas var mı? (2008 model)

ABNEW
18/02/2009, 18:04
Alp, geçmiş olsun.Ben şimdiye kadar logoların paslandığını ya da solduğunu görmedim.Bence ısrarcı bir şekilde söylenince garantiden değiştirmeleri lazım...

makeles
18/02/2009, 18:57
Arkadaşlar; Ön ve arka fiat logolarının parlak kısımları küflenmeye başladı. Servis garantiden değiştirmiyor. Çünkü bu sorun genel değilmiş, sadece kötü iklim şartlarının (trakya gibi) bulunduğu yerlerde görülüyormuş.

bagaj logosu küften ziyade korozyone olmuştu.. bir çeşit pas gibi.. haftaya değiştirecekler.. (2008 model)
değiştirmezler ise fiat ı arayıp "marka imajınız için bile değiştirmelisiniz" derseniz bence yardımcı olacaklardır..

somurgen
18/02/2009, 23:19
gecen gün büyük bi zevkle oturdum koltuga anahtarı kontaga taktım cevirdim ama donmedi bir adım atıp kilitlendi. ne ileri gidiyo ne geri geliyo. iki uc dakka ugrastım. anahtarı kırarım diede fazla zorlamadım. sonra nasıl olduysa acıldı kendiliğinden. nasıl bi iş anlam veremedim dogrusu :S bi arkadas direksiyon kilididir dedi oyle bişi varsa ben hiç beyenmedim dogrusu

HSS
19/02/2009, 01:43
Arkadaslar öncelikle söylemek istediğim; buraya sikayetlerimi yazmamın sebebi araba hakkında bi karalama kampanyası açmaya çalısmak değil. Bu yüzden, ne beni bu durumla itham etmiş olan sekerlioğlu amcamızla, ne de diğerleriyle kesinlikle söz dalaşına girmeyeceğim.
Sonuçta ben de bu sektörle ilgili bir insanım.abim Instituto Europeo di Design a dünya sıralamasında 3.lükle girmis, cenevre araba fuarında maserati modellemesiyle tasarımı modellenmiş ve fuarda sergilenmiş, çin cherry için önümüzdeki yıllarda hayata geçecek olan bi çok tasarımı onaylanmış ve Cuma günü Fiat Albea projesi için italya fiat’a gidecek olan bir araba tasarımcısı. Bunları abime söyleye söyleye bıktırdım adamı zaten. O sadece muhendislerle görüseceğini söylerken, bi kaç arkadasın bu kadar kraldan çok kralcı olma durumuna bi anlam veremeyerek kendime muhatap almıyorum.
Evet şikayetim var yazıyorum çünkü benim de bi puntom var, 100binlik araba da kullandım 35binlikte. 20 yıldır araba kullanıyorum 8 yaşımdan beri. Bir kıyaslama yapabilecek kadar tecrübem var. Bazı arkadasların hoşuna gitmese de yazacağım şikayetlerimi çünkü buranın sadece bu arabaların pohpohlandığı bi site olmadığını
düşünüyorum. İyisinin de kötüsünün de tartışılması gerek eğer bir forum sitesiyse..
ABNEW’e teşekkürler. Sikayetlerim konusunda sadece sizinle ve önyargısı olmayan diğer punto kullanıcılarıyla görüşmek istiyorum. Zira söz dalaşlarına ayıracak ne zamanım ne de niyetim var.
Durumu birebir kaynağına da iletiyorum zaten.
Teşekkürler.

ABNEW
19/02/2009, 06:02
Halime Hanım, bilgilendirme için teşekkürler.GP ile sorunlar yaşadığınız kesin.Bunları da bizlerle paylaşırsanız seviniriz.Dediğiniz gibi burası sadece Punto nun pohpohlandığı bir site değil.Hepimiz yeri gelince kullandığımız araçları eleştirdik ve buna gerek oldukça da eleştriceğiz.

Kullandığımız GP bence sınıf standartlarında bir araç.Eksik-kötü yanları olduğu kadar iyi yanları da var.Ben Punto ile 1994 yılından beri ilgilenmekteyim.Şu an kullandığım araç 3 Puntom.Ben de zaman zaman sıkıntılar yaşadım ama bunlar oldukça kolay halledildi.Açıkçası teknik anlamda fazla bir şikayetim olmadı.Ancak forumumuzda oldukça fazla sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız da oldu maalesef.Ben bunu biraz da şansa bağlıyorum.

Objektif olarak bakarsak Gp gerek tasarım gerekse sunduğu donanım özellikleriyle sınıf standartlarının altında kesinlikle değil.Biraz önce bir gazetede Gp nun Avrupa da en fazla satın alınan 8. araç olduğunu okudum.(Tüm sınıflar içinde) Zaten uluslararası platformda ödülleri de bulunmakta.Türkiye de bile bana göre bu kadar önyargı varken haddinden fazla satmış bir araç.Tabiki olumsuz özellikleri de bulunmakta.Bunlardan sıkça bahsettik ve bahsetmeye devam da ediyoruz.

Bence siz Gp ile şanssız bir dönem yaşadınız.Aracı değiştirme kararınız kesinse umarım bir sonraki aracınızda hiçbir sorun yaşamazsınız...

femoli
19/02/2009, 10:20
Halime hanım burada yeri geldi poh poh ladık yeri geldi kızdık ama hiç birimiz sizin gibi ilk mesajında bu kadar yüklenmedi demek istediğimi anlamışsınızdır umarım ..

Araçta sorun olabilir belki kötü şans sizde bütün arızalar baş göstermiş olabilir ..Elbette bunu dile getireceksiniz ,Eğer elimizden bir yardım geliyorsa onuda yapmaya hazırız,ama bu biraz bize biraz araçlarımıza saygı ve sevgi çerçevesinde olabilir..

mustafaf
19/02/2009, 10:27
heralde Halıme Hnm. bnm yasadıgım sorunları hıc okumamıs.ah bı okusada oyle konussak :D bnm yasadıgım sorunları okuyan, duyan arabasını daha bı cok sevıyor valla :) ama bu kadar sorun yasamama ragmen hala burdayım.cunku, bnm ıcın GP bır amac degıl, bır arac.O'nun sayesınde bu ortama dahıl oldum.o kadar guzel ınsanlar var kı burda, ınanın sorunların hepsıne gulup gecıyorum.elbet bazen kızdıgımız sınırlendıgımız zamanlar oluyor.ama sonradan bu kadar soruna ragmen, ıyıkı almısım dıyorum.bılmem anlatabıldım mı?

anvil
19/02/2009, 10:44
gecen gün büyük bi zevkle oturdum koltuga anahtarı kontaga taktım cevirdim ama donmedi bir adım atıp kilitlendi. ne ileri gidiyo ne geri geliyo. iki uc dakka ugrastım. anahtarı kırarım diede fazla zorlamadım. sonra nasıl olduysa acıldı kendiliğinden. nasıl bi iş anlam veremedim dogrusu :S bi arkadas direksiyon kilididir dedi oyle bişi varsa ben hiç beyenmedim dogrusu

bu durum sadece GP'ye has bir durum değil. anahtarı takmadan önce direksiyonu oynatırsanız güvenlik amaçlı direksiyon kilitlenir. Lütfen bu konuyu okuyun

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/4080-aracim-sanki-kilitleniyor.html

Stalker
19/02/2009, 14:06

Evet direksiyon kilidi ile alakalı, bizim GPlerde motor durduktan sonra az biraz direksiyonu çevirirseniz kitleniyor (mesela aractan inerken destek amaclı temaslarda..) Ama dert etçek birşey değil, sağa veya sola doğru direksiyonun çevirir gibi yaparken anahtarı çevirirsen ne kadar kolay olduğunu göreceksin :D

Stalker
19/02/2009, 14:08

pasa karşı garanti olması lazım, ayrıca trakya'yı zor iklim olarak lanse etmelerine sadece :P .

Fuzuli
19/02/2009, 15:25
Halime hanım burada yeri geldi poh poh ladık yeri geldi kızdık ama hiç birimiz sizin gibi ilk mesajında bu kadar yüklenmedi demek istediğimi anlamışsınızdır umarım ..

Kesinlikle...
Bu forumda rekor sayılacak,efsane olaak anlatılacak problemler yaşayan üyeler de oldu...Hala da oluyor...
Şahsım adına konuşayım...Ben kullandığınız araçları ya da şöförlüğünüzü eleştirecek eğilim..Sizi tanımıyor, araç kullanış tarzınızı ve önceki araçlarınızı bilmiyorum...
Kraldan çok kralcı olarak düşünebileceğini üyeler de olabilir...Hatta bunu çoğu zaman bende düşünürüm...Ama şöyle düşünün...Siz nasıl sizi eleştiren bazı üyeleri bu şekilde algıladıysanız onlar da üye olup daha ilk mesajında kendisini bile tanıtmadan ağır eleştirilere giren birisi hakkında art niyetli düşünmüş olabilirler...
Herkesin yaklaşımı farklı...
Ben aracımı alırken fiyat-performansa bakarak aldım ve hala iddia ediyorum 'Sıfır' km araçlar liginde parasının hakkını en iyi veren araçlardan birisi bu...Ama bu yazdığım en süper araç benim demek değil...
Şu ana kadar 1-2 ufak husus haricinde bir sıkıntı yaşamadım...Ama gözlemlediğim şu, bu arabada çoğunlukla ufak(kimine göre büyük) kusurlar var...plastik sorunları, boya sorunları avrupa yollarına uygun aktarma organlarının Türk yollarındaki ses tıkırtı sorunları gibi...
Beni şaşırtan benim gibi 23.5 tl veren de bu sıkıntıyı çekebiliyor 35 verip 1.3 90 bg emotion araç alan da...Dolayısı ile o kadar para veren insana bu problemlerle karşılaşmak daha zor geliyor...Ben bunu yaşasam bana da öyle gelirdi...Ben kendimi rahatlatmak adına ,isterseniz Polyannacılık diyin, aynı sınıf ve paradaki araçları ve onların durumlarını baz alıyorum...
Yazılabilecek çok şey var...Sizin beklentilerinize ulaşamadığınız için olan kırgınlık ya da kızgınlığınızı da anlıyorum ama bence 1-2 gün forumdaki arızaları okuyun belki de arıza olarak nitelendirdiğiniz sorunlara basit çözümler olduğunu,sizinkinden daha beter sorunların da olabileceğini hatta belki üyelerin tecrübelerine dayanarak yeni problemlerin başlangıcını tespit edebilirsiniz...
Sonuçta forum tek renkli değil...Sizin ve siz gibi düşünen insanların fikirleri de bu forumun renklerinden birisi...

şekerlioğlu
19/02/2009, 16:19
arkadaşlar,halime arkadaşın yazısında adım geçttiği ve kendisine ilk eleştiriyi benim yapmamdan dolayı,yanlış anlaşılma olmaması için konuyu açayım.mesele, çoğu zaman
ne dediğinizde değil,neyi nasıl dediğinizdedir.bu arkadaşımız,damdan düşer gibi,ilk mesajında böyle bir tavır sergileyince.bende kendisini ,çok kısa, ama net cümlerle eleştirdim.bu forumda bu güne kadar hiç kimseye art niyetli bir yazım ve düşüncem olmadı.fütürsuzca yazılan bir yazıya,gayet medeni şekilde eleştiri yaptım.olay budur

okn53
19/02/2009, 18:43

benim parlak yerleri değil ancak içi solmaya başladı garantiden değiştirilebilirmi acaba? aracı temmuzda aldım

somurgen
20/02/2009, 11:49
bu durum sadece GP'ye has bir durum değil. anahtarı takmadan önce direksiyonu oynatırsanız güvenlik amaçlı direksiyon kilitlenir. Lütfen bu konuyu okuyun

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/4080-aracim-sanki-kilitleniyor.html

ilk defa başıma geldiği için çok şaşırdım. anahtarı cevirmeden biraz direksiyonu cevirir gibi yaparsak acılıyomuş anladığım kadarıyla. teşekkürler

HSS
20/02/2009, 18:41
@Mehmet KELEŞ

Arka kapılar güneşte ısınınca açılmıyor.Servise gittim ama yapamıyorlar

:muha: :muha:

Şaka yapıyorsun herhalde ?
benim ki güneste ısınınca değil her daim o şekilde.. açarken kapı kolu elimde kalacak sanıyorum

şekerlioğlu
20/02/2009, 19:13
benim ki güneste ısınınca değil her daim o şekilde.. açarken kapı kolu elimde kalacak sanıyorum
sizinki kapı koluyla alakalı bir sorun.antalya birmotta hallederler.yalnız yaptırdıktan sonra iyice kontrol et.yaptık deyip başlarından sağmasınlar.
"bende öyle olduda":)

bu sorun ile ilgili,buraya bakabilirsin.https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/9937-2006-gp-arka-kapi-kollari.html

ilkersezgin
22/02/2009, 00:15
arkadaşlar merhaba . bir özelliği belitmeliyim. daha önce foruma bilgi verdim bu konuda ama kubilay arkadaş rabalarımıza hafif demiş ama ben arabamı kantarda tarttım depoda 5 lt kadar mazot varken araba tam 1210 kg geldi benim ruhsatta 1105 kg yazıyor arabalarımız ağır yakıt tüketimini ona göre düşünün saygılar

merhaba arkadaşlar. arabalarımızda bazı kronik sorunlar olmasına rağmen FIAT dan geri çağırma ve iyileştirme konusunda hiç ses seda çıkmaması beni çok üzdü bu araba hakkında mühendisler kadar bilgi sahibi olduk. servisler bazı şeyleri yani sıkıntılarımızı söylediğimizde bize uzaydan gelmişiz gibi bakıyorlar şahin ,doğan, kartal dönemi bitti FIAT YOLUNA BU ŞEKİLDE DEVAM EDCEKSE ARABALARINI KULLANAN İNSAN PROFİLİNİN DEĞİŞTİĞİNİ VE YERİNE GÖRE BAZI USTALARDAN BİLE DAHA TEKNİK BİR SÜRÜCÜ KİTLESİNE HİTAP ETTİĞİNİN FARKINA VARMASI LAZIM SELAMLAR SAYGILAR

tguclu
02/03/2009, 13:36
Merhabalar

GP 1.3 Dynamic aracım var , herşeyinden gayet memnunum. Fakat geçenlerde aracın aküsü bitti. 3 gün kullanmamıştım sadece. Araca ilk binip kontağı çevirdiğimde arka sileceğin açık kalmış olduğunu farkettim.

Fiat acil servisi aradım ve gelip takviye yaptılar. Görevli soğuk havalarda akünün bitebileceğini fakat sileceğin araç çalışmıyorken iken aküyü bitirmeyeceğini söyledi.

Bu bana inandırıcı gelmdi çünkü 3 günde İstanbul'daki kış şartlarında bir aracın aküsü bitmez. Silecekten de olmadığını öğrendik. Muhtelemen aküde arıza var diye düşünüyorum.
Bu arada akü araçla beraber gelen akü yani değiştirilmedi.
Bu konuda tecrübesi olan ? Tşk.

Linos
02/03/2009, 14:08
Muhtemelen aküde problem... Kontak kapandığı anda, silecek de kapanıyor. Farlar açık kalmış desek, o da mümkün değil! ;)

anvil
02/03/2009, 14:46
aküde problem varsa garantiden değiştirirler aküyü

ABNEW
02/03/2009, 15:33
Tuğrul, araç çalışmıyorken araçtaki elektrikli üniteleri kullanmak da aküyü yıpratabilir yani şarj edilmesini gerektirebilir.(Silecek için değil, genel anlamda konuşuyorum) Ben mjtd yi tam 1 ay kullanmadım ve kışın ilk marşta anında çalışmıştı.Bence servisteki şarjdan sonra sorun çıkartmayacaktır, geçmiş olsun...

hüso
30/12/2009, 01:20
selam arkadaşlar buraya yeni oldum harikaymış ya öncelikle bilgi ve tecrübelerinizi paylaştınız için tşk. bugün puntoma kavuştum siyah 2008 1.3 mj 75bg aracımın motorunu yada mekanik aksamlarını korumak için ve performansını artırmak için yağ, koruyucu, akaryakıt vs.vs. neler yapmalıyım yada kullanmalıyım tşk

Romeo_er2
30/12/2009, 01:33
iç plastik sorunları..

kol dayama gıcırtısı
arka pandizotun ordaki plastik sacdan gelen tıkırdı gacırtı
difüzörün kenarı çıktı o değişti
emniyet kemerlerinin çıktığı yeri kaplayan plastik yerlerden gelen tıkıtrı..

motorda sadece motor suyunun kaçağı problemi yaşadım

Erdem Bozdağ
30/12/2009, 01:52
tıkırtılar hakkeden insanı biyerden sora çıldırtıyor
kaç tane tıkırtı sorunu çözdüysemde sonuca ulaşamadım
kesin biyerlerden yeni sesler geliyor
bazen hakkaten insanı çıldırtıyor

ABNEW
30/12/2009, 17:41
selam arkadaşlar buraya yeni oldum harikaymış ya öncelikle bilgi ve tecrübelerinizi paylaştınız için tşk. bugün puntoma kavuştum siyah 2008 1.3 mj 75bg aracımın motorunu yada mekanik aksamlarını korumak için ve performansını artırmak için yağ, koruyucu, akaryakıt vs.vs. neler yapmalıyım yada kullanmalıyım tşk

Hüsmen, hoşgeldin, aracın hayırlı olsun,

Motor ömrünü uzatmak için yağ değişimlerine dikkat etmen gerekiyor.Yine periyodik bakımlarını zamanında yaptırman, sürekli aynı istasyondan yakıt alman dikkat edeceğin detaylar.Sürekli yüksek devir kullanmak, motor soğukken 2500d/d dan daha yukarı çıkmak motor ömrünü kısaltmakta.Uzun ve performanslı kullanımdan önce motoru durdurmadan biraz rolantide çalıştırmak da gerekmekte.Motoru çalıştırırken tüm ışıkların sönmesini beklemek en doğrusu,

Mekanik, yürüyen aksamı korumak için kasis ve çukurlardan dikkatli geçmek gerekiyor.Araca uygun jant-lastik kullanmak, lastiğin havasının doğru değerde olması gerekli.Direksiyonu araç sabitken fazla döndürmemek bile gerekiyor:)

Modifiye ve teknik bilgi için forumumuzu inceleyebilirsin,
Keyifli forumlar...

ozz
16/05/2010, 15:40
Beyler hepinize selamlar.
Şimdiye kadar yaşadığım tüm problemler aşağıda verilmiştir çözümleri de .
Benim aracım 2006 model 95hp 1.4lt dynamic
Şu nokta da çok şanslıyım ben bir koç çalışanıyım. Çalıştığım fabrikada hemen herkes ford ve fiat kullanıyor. Alfa tercih edenler de var.
Bu nedenlerle grande punto problemlerinin hemen hemen hepsini az çok gördüm.Ya ben de, ya arkadaşlarımda.

1. Hız göstergesinin öündeki şeffaf plastik malzeme sıkıştırılmamış olduğu için cızırtı yapıyor. Çözüm:Evinizdeki PVC camların plastik contalarından 12cm civarı bulun ve bu plastiğin üst tarfındaki boşluğa boylu boyunca sıkıştırın. Elinizle oradaki boşluğu bir kontrol edin ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz. Rahatlıkla bu contayı oraya sıkıştırabilirsiniz. Ve en güzel yanı hiç bir şekilde gözükmeyecek olmasıdır.

2. Torpido gözünün üst tarafındaki evraklık bozuk yollarda çok ses yapıyor. Denemesi kolay torpidoyu açın evraklık boş iken, evraklığın sol alt tarafına vurun bakın ne kadar çok ses yapacak. Çözüm: evraklığın üst tarafına parmağınızı soktuğunuzda orada da bir boşluk göreceksiniz. Evraklığım sol üst tarafına en az 1.5cm kalınlığında plastik silgiye benzer bir takoz sıkıştırın bu iş biter.

3.46000 deki aracımın direksiyon kutusundan ses gelmeye başladı. Uzatılmış garanti sağolsun. Hallettiler.

4. Arka kapılar açılmıyordu. Servis halletti.
5. 45000 kilometrede iken sol cam mekanızması bozuldu. Uzatılmış garanti sağolsun.
6. 40000. kilometrede ön takımda dikey bir kol var. ben mekanikten anlamam. Boşluk yapmış ses çıkıyordu. Garanti sağolsun.
7. Ön kapı içlerine ve arka kapı içlerine ziftli malzemeden izolasyon yaptım. Arka kapılara SONY 17cm hoperlör taktım. Orjinali 13cm lik çok kötü bir hoperlördür.

8.Kapı pandizotlarını sökünce beyaz dandik bir malzeme ile kapı sacındaki deliklerin kapandığını görürsünüz. Hoperlörler bas verince acayip hışırtı ve cızırtı yapıyorlar. Çözüm: ziftli malzeme ile kapatılır. Hem hoperlörlerin bas kapasitesi artar hem dız izeolasyon hemde ses cızırtı azalır.
9. Arka kapılardaki camı açmaya yarayançevirme kolunun alt kısmı, arka kapı pandizotuna çok yakın. Arka hoperlörler bas verince arka kapı plastiği ile bu kolların alt kısmı öpüşmeye ve çok kötü ses çıkarmaya başlıyor. Çözüm basit:kol sökülür alt kısımda 4mm derinliğinde 1 kaç cm lik plastik t bıçağı ile güzelce kesilir. Kesilen kısım dikötörgen gibidir. Bu nedenle orjinal gibi durur. Asla görüntüsel sıkıntı olmaz.

10. Arka kapılardaki bir şeyler koyduğunuz ceplerin hoperlöre yakın kısımları ne yazık ki hoperlör ızgarasını tam öpmüyor. Bu nedenle bas vurunca buralardan iki plastiğin birbirine vurmasından kaynaklanan bir ses çıkıyor. Çözüm basit arasına siyah renkte sünger sıkıştırın. Bir de kapı pandizotlarını sökün boş gördüğünüz her yere süngerden dolgu yapın. Sonrasında pandizotu takarken biraz zorlanırsınız ama. Yukarıdaki dediklerimle beraber bunu yaptığınızda sesi açtığınızda hiç bir yerin zıngırdamadığını ve daha iyi bas aldığınızı göereceksiniz. Ayrıca dışarıdan gelen sesler için bir miktar izolasyon sağlamış olacak.

11. www.adac.de (https://www.adac.de) adresini ziyaret edin aracınız için en iyi lastiği seçin. Goggle translate de almanca ingilizce çeviri yapabilirsiniz. Yol sesi az alsın kuru veya ıslak zeminde peransı iyi olsun istiyorsanız lastik testlerine bakar lastiğinizi seçersiniz. Bu sene 185 65 R15 boyutlarında mükemmel bir seçenek var Continental Premium Contact 2. Tüm rakiplerini kuru yol ıslak yol peransı en iyi. Bombası yol sesi konusunda en iyi puan. Ama biraz yumuşak bir lastik. Wear konusunda yani ömür konusunda biraz ayıf kalacaktır. Ama yol sesi konusunda çok hoşunuza gidecek. Bu site almanların otomobil derneğidir. dünyaca saygındır. Lastik üreticileri bu siteden birincilik aldıklarında gururla sitelerinde bundan söz etmektedirler. Ayrıca bu sitede hemen her marka arabanın çarpışma testlerini yol tutuş testlerini bulabilirsiniz. şimdilik bu kadar. ANlatacak daha çok şey var ama. Yeter şimdilik.

ulassor
18/05/2010, 16:23
selam ikinci el punto aldım ama kliması bozukmuş 3 ay sonra öğrendim. bir taraf sıcak bir taraf soğuk veriyor. servise gittim kople gögsu sökemk gerektiğini söylediler sorunlumu puntoların kliması acaba nasıl tamir olur fikri olan varmı

Bülent10
18/05/2010, 16:26
Ulaş mrb sabah Gp servise götürdüm gelen bir ses üzerine. Orada Bravo gördm onda da aynı sorun vardı . ön göğüs sökmediler direksiyorunun altında ki bir yer var orayı çıkartıp bir dijital alet bağladılar ve kısa bir süre içerisinde hallettiler kafana takma

ulassor
18/05/2010, 16:38
ben 3 aydır aldım 2007 puntoyu problemleri sayayım
1.airbag sürekli hata veriyor fiat bayiye gittim temassızlık var dediler 3000tl masrafı var dediler istediler
2.arka kapı bazen açılmıyor.
3kliması bozuldu sağ taraf sıcak sol taraf soğuk veriyor
3. tekel tasları tam oturmadığından arabanın tekerleği yalpa yapıyormuş gibi
bir de bişey sormak istiyorum 2007 model aracın garantisini uzatabilirmiyim.

ulassor
18/05/2010, 16:41
bülent bey benimkisini baktılar özel elektirikçiyede götürdüm aynısını dedi çift taraflı djital klima olduğundan motorları göğsün altını söküp baktılar

mgturkan
14/06/2010, 00:27
Aracım 2007 Multijet Dynamic Sdc 40.000 De ama plastik aksamdaki sesler beni deli etmeye başladı,birini çözüyorum diğeri başlıyor arka kapı kollarından da şikayeti olmayan yoktur sanırım.
Ama yine de çok güzel bir araç

Romeo_er2
14/06/2010, 01:25
puntonun tek sorunu..arabaya dikkatlice değilde eşşeğe biner gibi binenlerin yazdığı eleştiriler..ve arabalarında çıkan sorunlar..çok normal...bizde yok hiçbiri maşallah..

not:kimse üstüne alınmasın genel olarak söyledim..

ZAK1980
14/06/2010, 02:46
puntonun tek sorunu..arabaya dikkatlice değilde eşşeğe biner gibi binenlerin yazdığı eleştiriler..ve arabalarında çıkan sorunlar..çok normal...bizde yok hiçbiri maşallah..

not:kimse üstüne alınmasın genel olarak söyledim..
Cevap tam oturmustur herhalde ,Ertuğ

ozz
25/06/2010, 01:41
iyi de siz de aynı tarzda problemlerden söz etmişsiniz bir kaç sayfa önce. Sonuçta bu arabalar Fiat marka Mercedes değil. Ben arabamı ço seviyorum Bence 10 numara endüstriyel tasarımı var. Ama o kadar işte....

mehmethoca71
05/08/2010, 22:29
Arkadaşlar bakıyorumda hepinizinki grande punto. benim aracım 2004 model punto. sizin araçların dedesi yani. ilk çıkan punto. valla arkadaşlar şunu söyleyeyim aracım 160000 km.de ama taş gibi. sizin bahsettiğiniz sorunların hiç biri yok. ama servise götürmeyin derim. adamı resmen yoluyolar. geçenlerde triger zincirini değiştirdim. arkadaşlar zincirden ses gelmediği sürece değiştirmeyin sakın. yok 160 binde değişecekmiş. hepsi hikaye. aracımı servise götürmeden daha iyiydi. ankaradaki birmota götürdüm. içine ettiler. aracımı servisten ilk aldığım dakika sağından solundan ses gelmeye başladı. geri götürdüm yok şurası değişecek yok burası değişecek dediler. tamamen tesadüf dediler. bir daha servise gidermiyim. valla arkadaşlar yeni kasaları bilmem ama puntolar gerçekten sağlam araba.

Kriminal
07/08/2010, 10:30
Arkadaşlar rolanti tutmuyor aracım napmalı ne etmeli...Hep 10 un altında

MangalMaster
11/08/2010, 11:25
Aracım dinamic 1.3 86000 km de.
Arka camın su fışkırtmak için önden arkaya gelen boru arka camın orada kopmuş .Boruya ek yapmak için tempranın tekli fıskiye ekini aldım.En ucuz bu şekilde halledilebilirmiş. (Servis bütün boruyu değiştiriyordu) parçanın boyu 3cm fiyatı 10 tl.

Diğer bir parça sağ aynanın altındaki 5cm e 4 cm boyunlarındaki küçük parça rüzgarla zamanla düşebilirmiş. Fiyatı 15 tl

Davlumbaz problemini anlatmaya lüzüm yok ama fiyatlardan bahsedeyim. tanesine 95 TL derler. Palionun çifti 35 tl .Fiat markasının yedek parçalarının en pahalı modeli grande punto diyebilirim. Bu yüzden karbon fiber malzemeden kendime davlumbaz yaptım.

Kırmızı renkli airbag ışığı yanıyordu.Sürücü airbag. Bu problem bazen air bag klipslerinin sarsıntıdan yuvasından çıkmasında olabilirmiş yada direksiyondaki sinyal kollarınıda kapsayan gövdenin içindeki beyaz renkli bir jontanın kopmasından olabilir bende jontanın kopmasından olduğu için komple yeni takım almak durumunda kaldım. 350 tl ye mal oldu serviste 650 tl sadece parçaya söylemişlerdi.

Deri Direksiyonumdaki deri bir iki parça soyulmuştu.Komple direksiyonu değiştirdiler.Garantinin bitmesine 20 gün kala :) Garanti sağolsun.

Alt takımlardan ses gelmeye başladı özellikle kötü asfaltlarda takur tukur ses rahatsız edici boyutlara ulaştı. Rotil burç vs 200 tl masraf gözüktü.

Geçenlerde şehirler arası yolda kaldım aracın ileri vites teli kopmuş.Çekici ile aracı yetkili servise götürmek zorunda kaldım. Yetkili servisteki arkadaş bu parçanın grande puntoda hiç değiştirmediklerini benim bir ilk olduğumu söyledi :) Ay sonuydu bakalım nekadar tutacak diye kara kara düşünürken parçanın 60 tl+kdv olduğunu değiştirmeninde 30tl + kdv olduğunu öğrendim.Bozuk moralim birden düzeldi :)

Bu tür sorunların genel anlamda bütün araçlarda meydana geldiğini unutmamak gerekir.Sonuç olarak bakım maliyetlerinin düşük olması fiyat performans ilişkisinin optimum olması 3 defa aynı modeli almama yöneltti. Grande puntomu seviyorummmm

Birde plastik aksamdan daha az ses gelse ve arka kapılar düzgün açılsa ne güzel olacak:)

sqorpion
26/08/2010, 00:49
mrb arkadaşlar evo kullanıcısıyım fakat tek sorun ses olayı müzik sesini 25ve üzerine çıktığımda ses bozulmaya başlıyo.bunla ilgili bir çözüm bilen arkadaş varsa yorumlarını bekliyorum...

serkangsk
26/08/2010, 00:56
Bu sinir bozucu ses olayını çok kişiden hemen herkesten duydum ama arka kapıların sorunu nedir bunu açıklayabilecek kimse varmı ne gibi bi sorunu var arka kapıların ve düzeltilmesi mümkünmü?

uraaal
26/08/2010, 01:58
mrb arkadaşlar evo kullanıcısıyım fakat tek sorun ses olayı müzik sesini 25ve üzerine çıktığımda ses bozulmaya başlıyo.bunla ilgili bir çözüm bilen arkadaş varsa yorumlarını bekliyorum...
ciddi olamazsın ben başka bir mesajdada yazdım sesi 35e getiriyorum en az 43-44e kadar gideri var bence sizde bir sorun olmalı:rockon00:

unluturkbuura
26/08/2010, 02:05
evo mda direksiyonun altından dogru araba titredikce gıcırtı geliyor..böle sorunu ve çözüm önerisi olan arkadas varsa yardımcı olun lutfen...

gurik
26/08/2010, 13:04
tek sorunum içinden çıkmak istememem. Hanımla aramız bozulacak neredeyse!!!

hsyn28
26/08/2010, 13:11
evo mda direksiyonun altından dogru araba titredikce gıcırtı geliyor..böle sorunu ve çözüm önerisi olan arkadas varsa yardımcı olun lutfen...
saga sola hareket ettirince ve kasislerden gecerkende geliyorsa bu gıcırdama sesi viraj denge cubugunun baş kısımları plastik birleşimli oldugu için ordan geliyor viraj denge cubugunu incelettirin ilk olarak serviste.

aeron
26/08/2010, 15:00
Bu sinir bozucu ses olayını çok kişiden hemen herkesten duydum ama arka kapıların sorunu nedir bunu açıklayabilecek kimse varmı ne gibi bi sorunu var arka kapıların ve düzeltilmesi mümkünmü?
arka kapilardaki ses cozumu kilidin girdiği metalin üzerindeki her iki tarafada bant sarmak, foruma resimlerini koymuştu operatormurat, bende epey araştırmıştım kapı pandizotunu filanda soktum sebep buymuş, bant sarınca kesildi

vek66
26/08/2010, 17:02

aynı sorun bende gecen cuma gunu kayseriye giderken oldu ertesi gün servise gittim zor buldular ama klima borularının fabrıkada iyi bir şekilde izole edilmediğinden miş izalosyon yaptılar o bölgeye ses falan kesildi. zaten bu konu hakkında forumda konu bile acılmış haberın olsun

sqorpion
26/08/2010, 23:26
ciddi olamazsın ben başka bir mesajdada yazdım sesi 35e getiriyorum en az 43-44e kadar gideri var bence sizde bir sorun olmalı:rockon00:
benim evoda sıkıntı o zaman müsait bi zamanda götürüp baktırayım.sonucu yazarım.
diğer evocu arkadaşlar benim yaşadığım sıkıntıyı yaşayan varmı acaba???

uraaal
27/08/2010, 21:43
benim evoda sıkıntı o zaman müsait bi zamanda götürüp baktırayım.sonucu yazarım.
diğer evocu arkadaşlar benim yaşadığım sıkıntıyı yaşayan varmı acaba???
kesinlikle tekrar tekrar denedim bass seviyesini 4ün üzerine cıkarmadıgın sürece 35 ve altında mükemmel ses kalitesi var bu arada ses seviyesi en fazla 40a kadar cıkıyor ben 43-44 dedim ama :D:D zaten dikkat edersen arka hoparlörlerin oldugu yerlerin ne kadar büyük oldugunu göreceksin tabii içinde o kadar büyük hoparlör varmı bilemiyorum ama belli bir süre bass harici tiz takıma ihtiyacım olmayacak gibi:bebek:

sqorpion
27/08/2010, 22:30
kesinlikle tekrar tekrar denedim bass seviyesini 4ün üzerine cıkarmadıgın sürece 35 ve altında mükemmel ses kalitesi var bu arada ses seviyesi en fazla 40a kadar cıkıyor ben 43-44 dedim ama :D:D zaten dikkat edersen arka hoparlörlerin oldugu yerlerin ne kadar büyük oldugunu göreceksin tabii içinde o kadar büyük hoparlör varmı bilemiyorum ama belli bir süre bass harici tiz takıma ihtiyacım olmayacak gibi:bebek:
yok ya benim arabada bas ve tiz 0 da olduğu halde bile 25 yukarısında ses anormal biçimde bozuluyo en kısa zmanda göstermem lazım.
tşkler..

Du Hast
28/08/2010, 00:23
arka hoparlörler küçük :)

uraaal
28/08/2010, 00:53
arka hoparlörler küçük :)
grandelerdede öylemi max.ses seviyesi 40 iken 35e kadar cıkınca herhangi bir cızırtı yapma durumu varmı?? çünkü 35 seviyesinde aynaları titretecek kadar güçlü çıkıyor ses ve kesinlikle cızırtı yok tabi bass 0 veya 1 seviyesindeyse özellikle bana arka hoparlörlerin sesi daha dolgun geldi emin değilim o kadar küçük oldugundan tahminime göre ön ve arkalar beraber 16"

Du Hast
28/08/2010, 01:12
bas 3, tizide 2 de tutuyorum
32 civarında başlıyor bozmaya sesi

uraaal
28/08/2010, 01:18
bas 3, tizide 2 de tutuyorum
32 civarında başlıyor bozmaya sesi
hmm şimdi ses sitemi yapsam evoda o teybin olduğu yeri sökmenin mümkünü yok bari iyi bir teyp koymuş olsalar :D:D

StrawBeeRy
28/08/2010, 01:19
orjinal kolonlar kağıt kolon yani çin malı fazla ses beklemeyin :D

uraaal
28/08/2010, 01:22
orjinal kolonlar kağıt kolon yani çin malı fazla ses beklemeyin :D
bilmiyorum ses kötü değil bence kulak tırmalamıyor en azından.bana yeterlide dışarıdan nasıl acaba.ramazandan sonra niyeti bozucaz ya ondan :D:D:D:D:D:D:D

StrawBeeRy
28/08/2010, 01:25
bilmiyorum ses kötü değil bence kulak tırmalamıyor en azından.bana yeterlide dışarıdan nasıl acaba.ramazandan sonra niyeti bozucaz ya ondan :D:D:D:D:D:D:D
valla şuanda kafam rahat her an ses konusunda bombayı patlatabilirim hazırlıklı olun :D

uraaal
28/08/2010, 01:27
valla şuanda kafam rahat her an ses konusunda bombayı patlatabilirim hazırlıklı olun :D
bomba derken asıl bomba banada şöyle peak değerli bir jbl hediye etsen ne bomba olur ama :D:D:D

StrawBeeRy
28/08/2010, 01:28
bomba derken asıl bomba banada şöyle peak değerli bir jbl hediye etsen ne bomba olur ama :D:D:D
ne jbl ya ben yapimde müzik dinlemeye gelirsiniz artık 8 tane mid 2 tane bass 3 tane amfi daha sayimmi :D:D