Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses Sanatçısı PUNTO !!!
Yeni aldığım 2011 model grande punto aracım daha 250 km de iken arkadan gelen dayanılmaz sesler neticesinde servise götürdüm. Amortisörlerdeki takozları yağlayarak sesi giderdiler ancak yeni bir ses daha ortaya çıktı ve bu beni daha fazla meşgul etmeye başladı.
City mod açıkken seyir halinde (40-60km civarı) direksiyonu yaklaşık 5-10 derece çevirmemde çıt çıt sesleri geliyor.
Bir arkadaşımda da 2008 model grande punto var ve kendisinde de aynı sorun olduğunu söylemekte.
Acaba bu, bu arabanın meşhur kronik rahatsızlığı olan servo motor arızasına bir işaret mi ?
Arabam daha 2000km de daha hangi,nasıl sesler ortaya çıkacak bu soru da beni düşündürmekte
servo ışığı yakmış geliyorum diyor
bu kadar ses yapması hemde bu kadar erken bir zamanda çok ilginç... direksiyon içinse servo motoru gibi geliyor banada...
başlık cidden cuk oturmuş :D
Bir arkadaşımda da 2008 model grande punto var ve kendisinde de aynı sorun olduğunu söylemekte.
Acaba bu, bu arabanın meşhur kronik rahatsızlığı olan servo motor arızasına bir işaret mi ?
şu servo motoru sorunu kaç senedir gp lerde var...insan utanırda 2011 modellerde düzeltir yahu...ama yok ! kitle gitsin Türkiye'ye muhabbeti....bakalım bana ne zaman vuracak! nasıl olsa sıradan gidiyor.
city yi kullanmamaya bakın sorun çıkartabilir...
çok ilginç çoğu arkadas seslerden bahsediyor.. 2008 model 76binde bnm arabam ama çok hafif kapı seslernden baska hiç ses ve arıza yok çok şükür.:) inşallah sizinkilerde çözülür.
theghostin
24/12/2010, 02:12
başka sesler ortaya çıkacağını sanmıyorum, direksiyon motorunun değişmesini talep edin, allah korusun direksiyon aşırı sertleşipte trafikte başınıza birşey gelmesin... benimki ankara trafiğinde kitlenmişti, neyse ki yavaştım sağa çekip kurtuldum.
dgncn_1907
24/12/2010, 02:22
Ben bu cityi hep açık bırakıyorum. Bi sorun çıkarır mı ?
theghostin
24/12/2010, 02:28
benimki sorun çıkardığında 110 binlerdeydi kmsi, eğer bi gariplik veya ses farketmiyorsanız sorun olacağını sanmam...
dgncn_1907
24/12/2010, 02:32
Benim aracım daha 27binde bi ses sorun yok çok şükür. Ama uzun yoldada bu city modu açık. Onda bi sorun olur mu diye sordum aslında.
theghostin
24/12/2010, 02:40
hatırladığım kadarıyla uzun yolda araçta city mod açık olsada hıza bağlı olarak otomatik devreden çıkarıyordu... bence kullanmaya devam edebilirsiniz ama servisten daha iyi bilirler..
koyublack
24/12/2010, 02:45
çok ilginç çoğu arkadas seslerden bahsediyor.. 2008 model 76binde bnm arabam ama çok hafif kapı seslernden baska hiç ses ve arıza yok çok şükür.:) inşallah sizinkilerde çözülür.
eski arabamı (2008 gp mjet) sattığımda 60.000 deydi city sürekli açık kullandım ayrıca ses sistemi de vardı müzik bangır bangır çalardı genelde, müzik kısıkken bile ses duymadım ben arabadan. sadece ön amörtisör üst rulmanları garanti kapsamında değişti daha tık demedi, tek sıkıntı güneşin altında çok kaldığı zaman arka kapı zor açılıyordu :)
punto orkestrası desek daha doğru olur. Tam nerden geldiğini bilemediğim birçok ses var. Belkide takmamak lazım.
eski arabamı (2008 gp mjet) sattığımda 60.000 deydi city sürekli açık kullandım ayrıca ses sistemi de vardı müzik bangır bangır çalardı genelde, müzik kısıkken bile ses duymadım ben arabadan. sadece ön amörtisör üst rulmanları garanti kapsamında değişti daha tık demedi, tek sıkıntı güneşin altında çok kaldığı zaman arka kapı zor açılıyordu :)
evet katılıyorum çok güneşte kalınca arka kapı biraz zor açılıyor:) ama herseye rağmen arabalarımız çok güzeller.. Allah a emanet hepsi.. :)
koyublack
24/12/2010, 03:28
evet katılıyorum çok güneşte kalınca arka kapı biraz zor açılıyor:) ama herseye rağmen arabalarımız çok güzeller.. Allah a emanet hepsi.. :)Amiiiiinnn.............
onderbaki
24/12/2010, 12:16
ilk fırsatta city açık ya da kapalı vaziyette dinleyeceğim bu sesi.
peki bu servo dediğiniz durum parça değişince gidiyor mu? en nihayetinde bu parçada arabada bulunan la aynı değil mi?
city yi kullanmamaya bakın sorun çıkartabilir...
merhaba arkadaşlar......city'i hiç kullanmıyorum,gerek de yok...zaten direksiyon makul derecede hafif....bence hiç lüzumu olmayan bir özellik...normalde direksiyonu çeviremeyen varmı aramızda?...yok....sorun çıkartması da cabası....eşim bile kullanmıyor....bende siyah bantla üstünü kapattım,bebe şebe basmasın :shifty:
Müsik sesini fazla açınca tepe lambamdamdan ilginç bi zırıltı geliyo tutuyorum elimle geçiyo bende bu sorunu nasıl çözerim diye düşünüyorum şimdi..
ufuk_punto
24/12/2010, 15:59
dedgğiniz gibi benimde kapılar zor acılıyor.we direksiyon ceivirince cıt cıt sesler geliyor..ön süspansiyonlardan da sesler geliyor ama anlamadm..hayırlısı
merhaba arkadaşlar......city'i hiç kullanmıyorum,gerek de yok...zaten direksiyon makul derecede hafif....bence hiç lüzumu olmayan bir özellik...normalde direksiyonu çeviremeyen varmı aramızda?...yok....sorun çıkartması da cabası....eşim bile kullanmıyor....bende siyah bantla üstünü kapattım,bebe şebe basmasın :shifty:
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum Vw Bora aracımdan sonra direksiyon normal haliyle bile elimden kayıp gidiyor City modu olmadan bile gereksiz hafifliği var City modu yerine arabaya 4 cam otomatik veya başka bir özellik yapsalar bence çok çok iyi olurdu Hem gereksiz hemde kronik sorun
Ayrıca city modunu kullanmasak dahi arıza yapabiliyor diye biliyorum
Punto Klasik Senfoni Orkestrası
Fiat Tıkırtı Konçertosu
Ben bu cityi hep açık bırakıyorum. Bi sorun çıkarır mı ?
çıkarmaz tabiki,
kullansınlar diye koymuşlar. (her ne kadar sorun çıkarsa da bazen)
benim her daim açık city. femoli saolsun o söylemişti bu dediklerimi.
Ya bu arada ses sorunu malesef var ancak seninki biraz fazla mı sesli acaba. umarım daha fazla yeni sesler duymazsın, ve son birşey başlık süper olmuş :)
benimde pedalların oradan gelen bı gıcırtı wardı her gaza basıp cektıgımde sesı yapıyordu. servise gönderdim ses kesildi 3 gündür ses yok insallah olmaz:) birmot bornova bu konuda şimdilik başarılı sanırım :D
Kemairon
27/12/2010, 14:37
140 km hız 4500 devir... Sonuç: İnanılmaz bir gürültü. Sanırsınız önde minik bir canavar var. :D Müzik sesi bile bastıramıyor...
sözümü geri alıyorum bugun yıne bırmota bıraktım arabamı 2 gun kalıcak dedıler :S
City modunu 2 kere deneme amaçlı kullandık,araç 550 km ye geldi,direksiyon normal hali ile bile çok yumuşak,city modunda sürekli kullanmak bence mantıklı değil,arızaların çoğu bu yüzden çıkıyordur...
City modunu 2 kere deneme amaçlı kullandık,araç 550 km ye geldi,direksiyon normal hali ile bile çok yumuşak,city modunda sürekli kullanmak bence mantıklı değil,arızaların çoğu bu yüzden çıkıyordur...
aynı görüşteyim.
dedgğiniz gibi benimde kapılar zor acılıyor.we direksiyon ceivirince cıt cıt sesler geliyor..ön süspansiyonlardan da sesler geliyor ama anlamadm..hayırlısı
Evolarda da kronikler ortaya cıkmaya başladı ben city arızasından dolayı degisim yaptırdım hala ses geliyo cıt cıt diye.Önden gelen sesler depodan gelen lakırtı artık takmamaya calısıyorum.
uzun beraberliği düşünerek başladığımız fiatla olan aşkımız :sevgi: ,fiat'dan kaynaklanan kaprisler nedeniyle tahminimden daha kısa sürecek gibi. :( :( :vertag00:
uzun beraberliği düşünerek başladığımız fiatla olan aşkımız :sevgi: ,fiat'dan kaynaklanan kaprisler nedeniyle tahminimden daha kısa sürecek gibi. :( :( :vertag00:
Aynı cümleyi yazacaktım sen benden önce yazmışsın Kısa süre içerinde çalışmalara başlayacağım
bu sebeplerden dolayı araç değiştirilirmi tartışılır ama bu kadar para verip alınan araçların kalitesinin yüksek olmasını herkes bekler
mesut eyvaz
07/01/2011, 20:53
bende city sürekli açık ağustos 2010 dan bu yana kapamadım bir ara duydum ses ama şuan yok yada müzik ile duymuyorum