Orijinalini görmek için tıklayınız : G.punto 2010 10.000km bakımı yardım
clabnick
23/12/2010, 13:00
MERHABA ARKADAŞLAR..
Aracım ilkdefa bakıma giricek ve bende bu konuda bilgisiz biriyim..
Sizden bu konuda bilgi edinmek amacı ile bu konuyu açtım..
İstanbul beylikdüzündeyim ve hemen evimin orda beylikdüzü birmot servisi var aracımıda ordan aldım ama oraya götürmelimiyim..?
Bana çıkarıcakları maliyet ne olur....
aracım şuan 9500 km de.. bu ay sonu bakıma sokmayı planlıyorum...
beni birza aydınlatırsanız sevinirim..
şimdiden yardım edicek tüm arkadaşların klavyesine kuvvet...ellerine sağlık..
Teşekkürler....
Erdal servisleri ara fiyat iste yapılacak seyler aynı fakat servısler farklı fıyat verebılıyor.
Medosta ve Göztepede forum indirimi olmalı
1.Yag degısecek 2+1 LT sELENA YAG
2.yAG FILITRESI
3.Hava flıtresı
4.klıma fılıtresı
ayrıca kıtapcıkta ne yapılacagı yazıyor
aracınız benzinli ve 10 bin bakımı diye bir şey yok benzinli motorlarda. 1 yıl veya 20bin km hangisi önce dolarsa bakıma girersiniz. eğer aracınız 1 yıl doldurmadıysa bir yağını kontrol ettirin eksik varsa eklesinler fazla bir şey tutmaz zaten.
clabnick
24/12/2010, 14:04
anladım arkadaşlar teşekkurler yorumlar ıcın
Yolcu arkadaşımız doğru tespit etmiş..Aracınızın bakım km'si 20.000 ya da 1 yıl.. 5000 km civarlarında seviye kontrolleri için servise uğramış olmanız gerekir. Şayet bu hatırlatma size yapılmadı ve siz de servise gitmediyseniz seviye kontrollerine baktırın derim. İlk bakımda dizellerden farklı olarak araç benzinli olduğu için bujiler eklenecektir. 300 civarı bir rakam çıkar.
Yolcu arkadaşımız doğru tespit etmiş..Aracınızın bakım km'si 20.000 ya da 1 yıl.. 5000 km civarlarında seviye kontrolleri için servise uğramış olmanız gerekir. Şayet bu hatırlatma size yapılmadı ve siz de servise gitmediyseniz seviye kontrollerine baktırın derim. İlk bakımda dizellerden farklı olarak araç benzinli olduğu için bujiler eklenecektir. 300 civarı bir rakam çıkar.
bujiler niye 10.000 de dğişssin ki..
10.000 de buji değiştirtmeyin. 20.000 de değiştirin. değiştirirseniz boşu boşuna değiştirtmiş olursunuz. bujilerin ömrü zaten 30.000 km diye biliyorum..
bujiler niye 10.000 de dğişssin ki..
10.000 de buji değiştirtmeyin. 20.000 de değiştirin. değiştirirseniz boşu boşuna değiştirtmiş olursunuz. bujilerin ömrü zaten 30.000 km diye biliyorum..
:) Araç benzinli ve bakım km'si 20.000.. Yani 20.000 de bakıma girdiğinde bujilere bakılacak..
arkadaşımızın bakım km si 10.000 olmuş. yani yıllık bakım yapılacak. sizin yazdığınızdan ilk bakımda bujilerin değişmesi gerktiği gibi anlaşılıyor. bende aynı km de girmiştim bakıma
yıllık bakımda 155 tl. 20.000 bakımında 295 tl ödemiştim.
1- yağ
2- yağ filtresi
3- hava filtresi değişti. başkada bir şey yapmadılar.
20.000 de ise bujiler falan değişti.
arkadaşımızın bakım km si 10.000 olmuş. yani yıllık bakım yapılacak. sizin yazdığınızdan ilk bakımda bujilerin değişmesi gerktiği gibi anlaşılıyor. bende aynı km de girmiştim bakıma
yıllık bakımda 155 tl. 20.000 bakımında 295 tl ödemiştim.
1- yağ
2- yağ filtresi
3- hava filtresi değişti. başkada bir şey yapmadılar.
20.000 de ise bujiler falan değişti.
Düzeltelim o halde yanlış anlaşılmasın :) Evet bujiler 20.000 de değişecek, şayet yıllık bakım konumunda ise sizin dediğiniz gibi (ben o kısmı atlamış olmalıyım); 10.000km de tüm filtreler ve yağ değişimi yapılacak.
clabnick
24/12/2010, 23:41
arkadaşlar tekrar yine teşekkürler ediyorum yorumlarınız için.. iyiki burdayım :d
bilmeden direk servise gıtsem bana şu değişti efendim bu değişti efendim diyip kitlicekler TL yi :d
en azından sayenizde bundan kurtulmuş oldum...
benim anladığım filitreler değişicek seviye kontrolü yapılıcak buda ortalam 150 tl civarındaymış heralde onuda anladım..:D
arkadaşlar tekrar yine teşekkürler ediyorum yorumlarınız için.. iyiki burdayım :d
bilmeden direk servise gıtsem bana şu değişti efendim bu değişti efendim diyip kitlicekler TL yi :d
en azından sayenizde bundan kurtulmuş oldum...
benim anladığım filitreler değişicek seviye kontrolü yapılıcak buda ortalam 150 tl civarındaymış heralde onuda anladım..:D
yağ değişimi yağ filtresi değişimi polen filtresi hava filtresi 155 lira fiyat aldım gaziantep topcuoğlundan ben bir ara gidip yıllık bakımımı km 13500 yaptırmayı düşünüyorum.