Orijinalini görmek için tıklayınız : Multiair1.4 ve toyota 1.4 dizel
zafermutlu
20/12/2010, 16:13
arkadaşlar beni gören kapışmak istiyor:) arabayı yıkamaya götürdüm bir kez daha geçemezsem arabayı yakarım diyen biri daha çıktı:D araç toyota 1.4 dizel 2010... bende deneyelim geçemezsin dedim. ilk önce anahtar alıp vermesine de girerim deyince aracın sagına soluna bakmaya başladı vede iyi bir bakımına fit olduk. iki araçta stock olup sonucu yarına yazarım... toyota hafif bir araç olmadıgını düşünüyorum 1.4 motorla geçerim gibime geliyor bakalım:D ( sonuçta dostluk kazanacak) bunu da geçersem arabaya komple egzos yaptırcam hakediyor...
alperyonar
20/12/2010, 16:19
95 lik motorla ve içinde 5 kişiyle 1.4 90 lık ve içinde 2 kişi olan corolla geçilmiştir. :)
dinomani
20/12/2010, 16:20
şimdiden bakımı yaptırsın arabana 2010 1.4 dizel toyota 2006 kasalara göre hantaldır. ki senin evo benzinli
toyota hantal kalıyor maalesef
zafermutlu
20/12/2010, 16:25
akşama belli olacak, bilmiyorum toyotanın degerlerini ama yanımızda trafik poliside vardı kaybedene 300-400tl masraf olacak. bizim araçlar dışardan gitmiyor gibi görünüyor yada bu fiat yarı yolda dagılr mı diye düşünüyorlar bilemiyorum. her konuşmada senin aracı benim araç geçer gibi laflar geçiyor. antalya ya gitmiş gelmiş performanslıymış bakacaz artık nasılmış toyota:)
Erdem Bozdağ
20/12/2010, 16:32
chipli yaris dizel vardı bizde nissanı almadan önce focus dizelleri bile rahat geçiyordu çok fazla geliyordu o motor sürekli patiye kalıyordu :)
ama stock dizel toyota multuairi geçemez
zaten değerler kendini belli ediyor bende diğer arkadaşa katılıyorum şimdiden bakımını yaptırsın senin :D bırak antalyayı istiyosa ay'a gitsin gelsin yinede multiair evo'yu geçemez... :D
Toyota da chip yada box yoksa rahat geçersin.
Ben boxlu 90 hp GP ile 105 lik evo' yu 400 m de yarım boy açıyorum.
Erdem Bozdağ
20/12/2010, 16:41
ayrıca stock yarisin 0-100 ü multairden 0.1 sn daha iyi
ama corolla oldugunu sandıgım ıcın sıkıntı olmaz heralde :)
zafermutlu
20/12/2010, 16:52
sıkıntı yok arkadaşlar.. geçilsemde laf agızdan bir kere çıkar:D sonuçta kazanmak ta var kaybetmekte. sonuçta biz gaza basacaz arabalar yarışacak. geçmek istiyorum çünki fiatı çok küçümsüyorlar bizim burda. kendimizi yada başkalarını riske etmeyecek şekilde kalkacagız o kadar:) ( tabiki kazansam iyi olur:D )
abi sen benzinlisin deviri yüksek tut başarılar sonucu bekliyoruz :D
Sonucu bekliyoruz sabırsızlıkla, dualarımız seninle :)
ne zaman kalkıyosunuz ? sonuç belli ama yinede merak ediyorum :D
uzuncocuk
20/12/2010, 19:10
heyecandan pedalları karıstırma rezıl etme bızı:)
abi yapıştırrrr geçersin ;)
Video çekseniz süper olur bekliyoruz sabırsızlıkla.
Multiair değil ben fire la bile milleti ışıklarda gaza getiriyorum kalkıştaki serilikle :) Bu motorlar devirli kullanınca çok iyi gidiyor. Ve çıkan sesde hepten gaza getiriyor adama. Multiair kim bilir nasıldır ah ah otomatik yoktu ki multiairda.
zafermutlu
20/12/2010, 20:40
arkadaşlar kalktık arabalarla fiat toyota berabere kaldı :) dizeli geçtim auris mi ne ona geçildim.. bu auris güçlüymüş adem kulakları çınlasın matic mi ne motoru varmış (132hp)...
gerçi bana haksızlık oldu ama neyse 1.6 benzinli benim ayarımda degilmiş araç agır ama güçlüymüş:D
olsun nasıl olsa sen dizel olanla iddaya girdin eğer auris 132 beygirlik motoruyla geçilseydi zaten oaracı çöpe atması gerekirdi olağan dışı bir şey yok benim merak ettiğim 1.6 bravolar veya 120hp punto 132lik aurisi geçebilirmi
Aurisin 0-100 tam 10 saniye sürüyor.
söylediğmiiz olmuş dizeli geçmişsin ama 132 lik bonus olmuş :D
Bakımı kaptın yani hocam :)
EvoKoray
20/12/2010, 22:16
1.4 120 lik Tjetler şu Auris i geçer o zaman :)
venomtigris
20/12/2010, 22:24
sinopun hangi düzlüğünde, hangi jilet gibi sıcak asfalt yolunda kapıştınız be hocam..? çukuruna kasisine kurban olayım o yolların...
sinopta ancak drift yapılır...
zafermutlu
20/12/2010, 23:04
eskiden gerçekten hiç yol yoktu. şimdi bize çok yakın (gerze) yeni boyabat yolu var. tabiki bize tam bir otaban sayılır:)
inş. yeni sahil yoluda bitse (çok iyi çalışılıyor) gerze sinop arasıda çift şerit bölünmüş yol çalışmalar çok hızlı şekilde devam ediyor. samsun yakakentten gerze gürzüvete kadar sahil dolduruldu sayılır. iki tünel var işte. bakalım hayırlısı bizde yol görecez:)
Erdem Bozdağ
21/12/2010, 00:38
bi de yaris dizelle kaldırmak lazım :)
90 hp lik Toyota Corolla ve stock ise 105 lik Punto nun çok rahat geçmesi lazımdı,berabere kaldık gibi okudum sanki,Toyota da yazılım yoksa sizi geçemezdi...
ademtahir
21/12/2010, 12:21
zafer kulaklarım çok çınladı demekki sebebi senmişin..
arkadaşım sende toyatayı geçememişin suçu benim üstüme atıyorsun getir şu evo'yu bana sinirleniyorum bak :D
zafermutlu
21/12/2010, 12:45
zafer kulaklarım çok çınladı demekki sebebi senmişin..
arkadaşım sende toyatayı geçememişin suçu benim üstüme atıyorsun getir şu evo'yu bana sinirleniyorum bak :D
rüzgar vardı yol bozuktu karnım açtı başım agrıyordu konsantre olamadım ademcim yoksa geçilirmiyim:D
105 lik multiair bildiğim kadarıyla yüksek devirlerde şaha kalkan bir motor. dizellerde yüksek devir sıkıntısı olması lazım. mantıken düşününce 1.4 dizeli geçmesi lazım ki arkadaşların dediği gibi 2 arabada stock halde ise.
ademtahir
21/12/2010, 12:52
rüzgar vardı yol bozuktu karnım açtı başım agrıyordu konsantre olamadım ademcim yoksa geçilirmiyim:D
bi daha olmasın lütfen rezil etme bizi aleme :D
zafermutlu
21/12/2010, 12:55
ben dizeli geçtim onda sorun yok .gerçi kendi çapımızda olanaklarımızla deniyoruz arkadaşlar , bazı yorumları okudum çok ciddiye alınmış. f1 pilotu degilim ya ben sadece kalkıp hız deniyoruz düzlük olan yerde. benim yaşım artık genç degil kendimi arkadaşımı yada trafigi tehlikeye atmadan eglenmek arabayı görebilmek amaç. 1.6 aurise geçildim valvematic sıfır bir araç. 1300kg mış 132 hp.. benim araçla onu geçmem imkansız iddaa bile etmem mantıksız:D ( zaten kalkarken anladım geçecegini)
ben dizeli geçtim onda sorun yok .gerçi kendi çapımızda olanaklarımızla deniyoruz arkadaşlar , bazı yorumları okudum çok ciddiye alınmış. f1 pilotu degilim ya ben sadece kalkıp hız deniyoruz düzlük olan yerde. benim yaşım artık genç degil kendimi arkadaşımı yada trafigi tehlikeye atmadan eglenmek arabayı görebilmek amaç. 1.6 aurise geçildim valvematic sıfır bir araç. 1300kg mış 132 hp.. benim araçla onu geçmem imkansız iddaa bile etmem mantıksız:D ( zaten kalkarken anladım geçecegini)
zafer bey peki merak ettim son hız kaç gördünüz kaç devirdeydi araç?
zafermutlu
21/12/2010, 14:13
zafer bey peki merak ettim son hız kaç gördünüz kaç devirdeydi araç?
ben yazayım 105lik multiair vites aralıkları düz yolda yapılmıştır en azından bana düz geldiydi
jantlar 15inç 185/65/ lastik ebadı bazı yerlerde fark ediyor diyolar bilemiyorum.
2.vites 90- 3.vites 140-4.vites 170- 5.vites 200 hız limiti uyarısını ayarlamıştım gazdan ayagımı çektim. araba bildiginiz gibi tamamen stock olup 2000km dedir...
____
yukardaki yine bana göre olan yani yol şartlarına vede sürüş tarzıma göre olan degerler 2000km deydi. şimdi araç daha hızlandı gibime geliyor. 3 vede 4 vitesler km arttıkca daha canlı gibi. ama şunu diyebilirim hız limit uyarısı oldugu için 200 ü rahat görüyor. box vede chiple son hızda dizelde de artış olacagını sanmıyorum benim fikrim. ama o hıza benden çabuk çıktıklarından otomatik olarak geçmiş olurlar:) ama fikrimi söylim üstünde ki lastik vede yay ile tehlikeli bu araçta hız yapmak. kesin geniş taban lastik vede spor yay istiyor...______________
2.vites 90- 3.vites 140-4.vites 170- 5.vites 200 hız limiti uyarısını ayarlamıştım gazdan ayagımı çektim. araba bildiginiz gibi tamamen stock olup 2000km dedir...
okurken tüylerim diken diken oldu ben bir türlü güvenemiyorum 130 u geçmeye evoda pskolojik bir sorun kanımca. öğrenciyken alfa 147 1.8 kiralamıştım ve virajda bijonlar kopmuş teker fırlamıştı ne zaman basacak olsam aklıma o sahne gelir virajda yavaşken değilde düz yolda 140 150 ile giderken kopsaydı diye bu fobimi aşmam lazım.
multiair'ın son hızını merak ediyorum gerçekten...
neyse artk olan oldu geçen gçti hyırlısı olsun :)
yakında bende güzel bir denemeyle gelecem :D
okurken tüylerim diken diken oldu ben bir türlü güvenemiyorum 130 u geçmeye evoda pskolojik bir sorun kanımca. öğrenciyken alfa 147 1.8 kiralamıştım ve virajda bijonlar kopmuş teker fırlamıştı ne zaman basacak olsam aklıma o sahne gelir virajda yavaşken değilde düz yolda 140 150 ile giderken kopsaydı diye bu fobimi aşmam lazım.
147 1.8 nedir?1.6 olmasın o.ayrıca alfa fiat spa'nın premium araç grubudur.anlattıgın gibi birsey olsa adamı ipe götürürler gibime geliyor.ve evet maalesef punto stock halde b sınıfı bir araçta olması gerektiği gibi 150 km hızdan sonra güven vermiyor.
yakında bende güzel bir denemeyle gelecem :D
senden beklerim valla :D
SKELETER
23/12/2010, 01:45
Kısa mesafede kapışmayacağım araba yok. Benzinli 1.4 evo. Lakin abimin corollasınıda bir yıldan fazla ben kullandım iki arabayıda iyi tanıyorum. Uzun mesafede corolla ile birebir kapışmaktan çekinirim.
ASIL ATLANMAMASI GEREKEN İSE TOYOTA DA EVO NUN EMSALİ DANDİK YARİS. Corollanın asıl rakibi olması gereken bravo yada tjet punto.
Bunda küçük dev arabalarımızın değerini bir kez daha gösteriyor. Fiatın saçma sapan fiat politikası dışında evo dan bir kez bile pişman olmadım.