Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrenci ve gp

erkan_bsy
20/12/2010, 01:42
arkadaslar ben üniv öğrencisiym.. yarın babamla gp bakmaya gidicez benim kararımlada alabilriz ama rahatsızlık duyduğum şeyler var.. mesela sizce öğrenci için grande punto idealmidir fiyat performans konfor açısından?? yaşım 20 sizce erkenmi kişisel bir araba için? ve son sorum çok mu fazla düşünüyorum? =))

Erdem Bozdağ
20/12/2010, 01:45
dizel bi gp ideal olur öğrenci için
öğrenciliğimin 2 yılını gp ile tamamladım
gayet beni tatmin etti
erken mi geç mi o senin trafikteki deneyimine güvenine bağlı yoksa 20 yaşında normal yani benim için araç sahibi olmak:)
son olarak evet fazla düşünüyorsun bence de imkanın varken kullan yani :)

takres
20/12/2010, 01:46
bende öğrenciyim dizel gp öğrenci için biçilmiş kaftan :)

erkan_bsy
20/12/2010, 01:56
internetteki fiyatlar sanırm showroomlardakinden çok farklı modellerde öyle.. benzinli 5kapı şuan 24bin tl gözüküyor 1.2 motor bu modeli showroomda bulabilrmiym sizce ve yakıt tüketimi hesaplımıdr..
ayrıca beni endişelendiren trafik tecrübesi diil babam saolsn baya çalıştırdı beni:D beni rahatsız eden sadece eve ikinci araba geliyo ve anneme veya abime deilde bana yani biraz düşündüüm kısım oydu:D:D

takres
20/12/2010, 01:58
bence dizel olsun bol bol gezersin :D

ZAK1980
20/12/2010, 02:00
Dizel olsun 1.3 olsun 1.2 benzınlıye arkadas ,sevgılı ,ıle doldurur ısen yakıt tukeımın artar .
1.2 lere yuk (bagaj) fazla oldugunda yakıt tuketımı artar

Raistlin
20/12/2010, 02:08
dert etme dostum :) bende üniversite okuyorum ve son derecede havalı İş :) ha ayrıca maddi külfeti çok onu hiç kimse inkar edemez..her ay 300 lira sadece benzine harcıcaksın :)

atalayx
20/12/2010, 02:09
eğer araba alıcaksan anlık performansa ihtiyaç duyabilirsin dizel uygun olur ama benzinli motor birde şehir dışı gibi rahat yolum var dersen 100( + - 10 )bg arabalara bak derim.

ucs33
20/12/2010, 02:13
bende öğrenciyim ve gayet memnunum. 75hp dizel kullanıyorum. ankaradan olduğun dikkatimi çekti. ben her gün eskişehir yolunda gidip geliyorum. akşamları trafik saatine kalmamaya özen gösteriyorum sadece. aile konusundaki tedirginliğine diyecek bir şeyim yok o senin ile ailen arasındaki diyalog. punto konusuna gelince, öğrenci için yakıt tüketiminde ideal bi araç. yalnız ekonomik kullanmaya gayret göster illa ki! aynı sınıftaki diğer araçlarla kıyaslayınca fiyat olarak gayet uygun.

erkan_bsy
20/12/2010, 02:17
valla bg gücü konusunda haklısn sanrm ama çıkabileceim fiyata sadece accent era var oda 1.4 motor nekadar yakar kestiremiorm..bide grandenin fiattaki sitesinde en yüksek 77 bg lik motoru var cidden öylemi yoksa farklı seçeneklerde varmı?

bende öğrenciyim ve gayet memnunum. 75hp dizel kullanıyorum. ankaradan olduğun dikkatimi çekti. ben her gün eskişehir yolunda gidip geliyorum. akşamları trafik saatine kalmamaya özen gösteriyorum sadece. aile konusundaki tedirginliğine diyecek bir şeyim yok o senin ile ailen arasındaki diyalog. punto konusuna gelince, öğrenci için yakıt tüketiminde ideal bi araç. yalnız ekonomik kullanmaya gayret göster illa ki! aynı sınıftaki diğer araçlarla kıyaslayınca fiyat olarak gayet uygun.

valla hocam bende beytepeye gitcem kurtuluştan hergün kaç km yapiosn okula gidip gelirken?

OzzY
20/12/2010, 03:37
eğer aile desteklemiyosa araba çok lüks öğrenci için
annem babam karşı bu yaşta arabam olmasına o yüzden masrafına karışmayız şartıyla verdiler(ödeyemez geri verir mantığı :D:D)
benim ünideki 4. senem, 1 de 1 ay 2de 3 ay vermişti annem arabayı.

şuan tamamen bende ama çok para istiyo.
tesadüf tabi ama bu seneki masraflarım:
ön cam değişimi(kasko) 430
vurup kaçma(kasko) yapılmadı daha
kaza(kasko) 910
akü 125

şubat sonuna kadar olan masraflar
40000 bakımı minimum 300(sanayi)
triger değişimi minimum 200(sanayi)
muayene 130
trafik sigortası + kasko min 1000

hoş sıfır düşünüyosun ama uzun lafın kısası sadece benzin koymakla bitmiyo, araba dert...

atalayx
20/12/2010, 04:35
her araba verdiği güce göre yakar benzin öğrenciye gelmez eğer benzinli motor alırsan ya az binicen yada tüp takıcan tüp taktığın zaman araban kaldırabilmeli.ama dizel alırsan bunların hiçbiriyle uğraşmazsın.birde isteklerinle alakalı; dersenki ben efendi kullanırım güçle işim yok A noktasından B noktasına sadece gitmek isterim dersen 1.2 65 de uygundur 1.4 77 performansı daha uygundur.(1.4 eralar çok yakar ama tüp takarsan öğrenciye göre olur 3 aşşa 5 yukarı )

şöle bir durumda var ne alırsan al 4 tekere sahip olmak paha biçilemez.şimdiden hayırlı olsun.ince ele sık doku aceleye getirme

izoci
20/12/2010, 11:57
dizel olsun bizim olsun imkanlarından faydalan:D

yolcu27
20/12/2010, 12:17
öğrenci için 10 numara araç gerek fiziksel görünümü gerek ekonomisi ile. 75 lik mjet fazlasıyla tatmin eder sizi, öğrenci adamın torka ihtiyacı olur :) benzinli düşünüyorsanız da ekonomi için lpg taktırırsınız aynı hesaba gelir ama torktan kaybınız olur..

alperyonar
20/12/2010, 13:13
Öğrenci adam araba kullanmak istiyorsa mutlaka bir sponsor bulmalı :D

krakercocuk
20/12/2010, 13:24
öğrenci adam araba kullanmak istiyorsa mutlaka bir sponsor bulmalı :d

+100:d

unluturkbuura
20/12/2010, 13:43
kesinlikle 75lik 1.3 dizel bi öğrenciye ideal..

sabanci
20/12/2010, 16:42
eğer öğrenciysen benzinliyi çıkar aklından multijet al hem yakıttan hem vergiden tasarrufun olur...

alperyonar
20/12/2010, 16:47
Aslında çok kullanmayacaksan dizel almana hiç gerek yok. Dizel e verdiğin fazladan parayı anca 70.000 km de çıkartıyorsun. Eğer yılda 15.000 km den fazla yapacaksan dizel al..

m_cevik
20/12/2010, 19:58
Benzinli dynamic model bir gp al,taktır atiker tüpü,dizelden daha az yakarak bol bol dolaş.120 TL lik gazla 800km yaparsın bir ayda daha ne olsun.

SRDR KRKC
20/12/2010, 19:59
Erkan Tek Kapı Bir Dizel Alıyorsun Ve On Numara Oluyor Kardeşim Öğrenciysen :)

GP COSKUN
20/12/2010, 20:42
araba herkes için başlı başına bir masraf ama günümüz şartlerında da araba şart
öğrenci için punto gayet ideal bir araç hele birde alım gücün dizele yeterse değme keyfine
bence madem böyle bir imkanın var değerlendir al bin keyfini çıkar

Punto_Can
20/12/2010, 21:31
bende 2006 model 1,4 fire gp vardı, ankara'da çalışırken ş.içi yakıtı beni gayet tatmin ediyordu, evet dizel kadar az yakmıyodu ama yakıtı cebimi çokta kazımıyodu.

memur olup tayinim şanlıurfa-siverek'e, nişanlımın tayini de gaziantep'e çıkınca benzinli gp cebimi fazlasıyla çürütecekti, nede olsa 3 kuruş memur maaşı :)
o yüzden 2. araç olarak 2010 1,3mjt gp aldım, 15 aydır hemen hemen her hafta sonu urfadan antepe gidiyorum (gidiş-dönüş 500km), antepde canımın istediği gibi geziyorum, birkaç gün izin koparırsam atlayıp ankaraya geliyoruz (1,000km), yakıt ibresini hiç düşünmüyorum, bir yere giderken ne kadar yakar diye hasapla kitapla uğraşmıyorum.
2009 kasımda sıfır aldığım aracım şu an 36,000km'de :) ayda yaklaşık 2800km demek bana ortalama 400TL'lik mazot demek, ama aracınla yakıtı düşünmeden doya doya gezmek paha biçilemez :)

saygılarımla...

yolcu27
21/12/2010, 12:10
Benzinli dynamic model bir gp al,taktır atiker tüpü,dizelden daha az yakarak bol bol dolaş.120 TL lik gazla 800km yaparsın bir ayda daha ne olsun.

ben bu değerleri bir yerden hatırlıyorum :) son tüketim değerlerim bunlar benim km ye 0,15 yakıyor şuan lpg fiyatı 1 lt 2.28 shell.
i love atiker :D

zafermutlu
21/12/2010, 13:10
ögrenci ve araba. iyi bir aile destegi lazım..

erkan_bsy
23/12/2010, 00:31
öncelikle fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.. 2 gündür internetim kesik olduğu için kafamdakileri soramadm. ptesi kartaşa gittik babamla ve ordaki satış elemanıyla konuştuk.. açıkcası adam çok samimi gelmedi bana.. grande ve evolarla ilgili fiyat sordum.. ne dediği belli olmuyo adamın grandenin dizeli listede 28 300 adam sana madem öğrencisin inanılmaz bi indirim yapcam dedi ve 28 000 dedi. evo içinde aynı 29 400 den 29 000 nasıl indirim yaptım ama diyede espri yaptı. biz birşeyler sorarken adam sanki babama baskı yapcamda aldırcam gibilerinden benle muhabbet etti babamı pek kaale almadı ve bu canımı sıktı açıkcası opel veya hyundaide de satış elemanlarıyla görüştük ama böyle deildi.. şimdi sadece kartaş için mi bu böyle yoksa dier showroomlarda da benzer şeylerle karşılaştnzmı onu merak ettim. bide bu fiyatlar sizce nasıl iki fiyatta en düşük dizel modeli için..

ucs33
12/01/2011, 20:29
valla bg gücü konusunda haklısn sanrm ama çıkabileceim fiyata sadece accent era var oda 1.4 motor nekadar yakar kestiremiorm..bide grandenin fiattaki sitesinde en yüksek 77 bg lik motoru var cidden öylemi yoksa farklı seçeneklerde varmı?

valla hocam bende beytepeye gitcem kurtuluştan hergün kaç km yapiosn okula gidip gelirken?

kusura bakma, sorunun üstünden baya bi zaman geçmiş. ben günde 50 km yol yapıyorum. bikaç ay önce hesap yapmıştım, 7 lira falan yakıyodum günlük (dizel)
seninki biraz daha kısa mesafe tabi

dgncn_1907
12/01/2011, 23:55
Otobüs minibüsten daha ucuza geliyor arabayla gittiğim yerler buda bana yeter daha ne olsun:)

santiago
13/01/2011, 00:22
öğrenci adama dizel araba gider bak sana şöyle söleyeyim arkadaşlarımın sadece 2 sinin arabası dizel bide benim diğerleri hep benzinli aldılar sürat meraklıları oldukları için ama bir yere gideceklerinde hep benden istiyorlar arabayı :) çünkü biliyorlar hem çok yakıyor hemde pahalı
o yüzden dizel en mantıklısı arkadaşımızın dediği gibi kaskosu bandrolu efendim trafik sigortası bakımları fln sana yıllık 2-3 milyara gelir bunları göze alıyorsan şimdiden hayırlı olsun ama kesinlikle benzinli alma yoksa 1 hafta aç gezer 2 çizgi benzin alırsın yada araba 5 gün yatar 2 gün binersin :D

WiSTaRiA
13/01/2011, 01:09
Kardeşim tek kapılı kırmızı ve skydome lu bir gp alacaksın bakacaksın keyfine... Farlar ve sisler xenon olucak bagajdada kutu basın olucak... offf offf değmeyin keyfine :D:D:D:D sanki benim arabayı tarif ettim :D

ucs33
13/01/2011, 01:51
Kardeşim tek kapılı kırmızı ve skydome lu bir gp alacaksın bakacaksın keyfine... Farlar ve sisler xenon olucak bagajdada kutu basın olucak... offf offf değmeyin keyfine :D:D:D:D sanki benim arabayı tarif ettim :D

evet abi bu biraz seninki olmuş ya :D güzel araba, hakkını verelim

EVOCU
13/01/2011, 12:01
Onu veya Bunu Bilmem Araba Alırken Kesinlikle ARAŞTIR, ARAŞTIR ARAŞTIR..

Ama Kimseye Sorma Kafan Allak Bullak Olur D:

atom43
13/01/2011, 13:50
bende ögrenciyim 1.3 mtj almanı tavsiye ederim benzinin litresi olmus 4 milyon binemezsin sadece günlük kendi işlerin icin kullanabilirsin belki ama sonucta arkadasların oluyor onlarla biyerlere gitme durumun oluyor ve dizel diyorum