Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayallerinizden "0" aldığınız oldu mu??
Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır. Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası.. Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi. Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi.. İki gün sonra ödevi geri aldı. Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir “0″ ve “Dersten sonra beni gör” uyarısı vardı. “Neden “0″ aldım?” diye merakla sordu hocasına, çocuk.. “Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal” dedi, hocası.. “Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkansız” ve ekledi: “Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm.” Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. “Oğlum” dedi babası “Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!.” Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir
değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına.. “Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin” dedi.. “Ben de hayallerimi..”…..
O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı.
hayallarimin %99 undan sadece havamı aldım :D
:-) alemsin yaaa
hayallarimin %99 undan sadece havamı aldım :D
O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı.
---------------------------------------------------------------
Kim...?
---------------------------------------------------------------
Kim...?
Vallahi ben değilim :D
Önemli değil ki..:) Önemli olan hayallerimizden vazgeçmememiz gerektiği ;)
ademtahir
16/12/2010, 17:43
gülay bu senmisin bak bizi kandırma yabancı değiliz şurda biz bizeyiz hepimiz kardeşiz doğruyu söyle :D
insan hayal ettikçe vardır hayal kurmayan insan yaşayan bir ölüdür..
anilpekin
16/12/2010, 20:16
devamı ise şöyledir;
...O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki
1000 metrekarelik evinde oturuyor.
Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde
çerçevelenmiş olarak asılı.
Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen,
geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi.
Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi,
"Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken,
hayal hırsızıydım. O yıllarda
öğrencilerimden pek çok hayal çaldım.
Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın."
vay be hikayeye bak teşekkürler güzel pylşım olmuş
loto toto piyongo çıkmadığı sürece bu çiftlikte ya çok yalan ya çok haram vardır... traşşşşş int efsanesi bunlar
tutkuaydin41
17/12/2010, 00:11
paylasım ıcın tesekkurler..
loto toto piyongo çıkmadığı sürece bu çiftlikte ya çok yalan ya çok haram vardır... traşşşşş int efsanesi bunlar
Benim bu hikayeden algıladığım çiftliğin büyüklüğü evin görkemli oluşu, bunlar için çok para gerektiği değil:) Hayaliniz ne olursa olsun, imkansız olduğunu dahi bilseniz vazgeçmeyin. Beyninizi bir şeye odaklarsanız ve buna inanırsanız hayat size kafanızda çizdiğiniz resmin oluşması için mutlaka imkanlar sunuyor. Bana göre biraz da olsa hayal=plan , plan=hayal..
WiSTaRiA
17/12/2010, 11:44
Sağol gülaycım paylaşımın için... Gayet güzel bir hikayeymiş.... Bir insan azimle çalışarak ve hırsıyla planladığı hayalini kurduğu herşeyin sahibi olur ve en güzel örnekte bu hikaye... Ama ben o çocuğun öğretmenine kızdım... Çocuğun hayallerini kıracağına paran yok gezgincisin vs vs diyeceğine motive edebilir... Haaa belkide öğretmen daha iyi yaptı çocuğa hırsı aşıladı... Ama tekrardan paylaşım için teşekkürler...
Bu arada senin formülüne canı gönülden katılıyorum....
"hayal=plan , plan=hayal"
Sağol gülaycım paylaşımın için... Gayet güzel bir hikayeymiş.... Bir insan azimle çalışarak ve hırsıyla planladığı hayalini kurduğu herşeyin sahibi olur ve en güzel örnekte bu hikaye... Ama ben o çocuğun öğretmenine kızdım... Çocuğun hayallerini kıracağına paran yok gezgincisin vs vs diyeceğine motive edebilir... Haaa belkide öğretmen daha iyi yaptı çocuğa hırsı aşıladı... Ama tekrardan paylaşım için teşekkürler...
Bu arada senin formülüne canı gönülden katılıyorum....
"hayal=plan , plan=hayal"
Olay biraz felsefeye kaydı Orçun, çok da severim aslında :) Aslında şunu öğrenmek en iyisi; en iyi motivasyon insanın kendi kendine yaptığı motivasyondur. Kimsenin heveslerinizi, hayallerinizi yoketmesine izin vermeyin. Kendinize inanın her zaman...İmkansızın kelime anlamını zihninize "zor" olarak kazıyın ;)
WiSTaRiA
17/12/2010, 12:14
Bu konu hakkında çok şeyler yazılır çizilir ve konuşulur.... Ama en güzel şey insanın kendine özgüveni olmalı...
harika bi yazıymış,teşekkürler
hayallerimden 0 aldım notumu yükseltmek istiyorum gülay hocam :)
hayallerimden 0 aldım notumu yükseltmek istiyorum gülay hocam :)
komposizyonunu tekrar mı yazacaksın:)
komposizyonunu tekrar mı yazacaksın:)
hoca sizsiniz onu siz söylüceksiniz hayallerimi baştan yazsam olar mi:cool:
hoca sizsiniz onu siz söylüceksiniz hayallerimi baştan yazsam olar mi:cool:
bence değiştirme :) ikinci sınavda telafi edersin:D
bence değiştirme :) ikinci sınavda telafi edersin:D
hocam bu hayeller bir sinavsa ismimi yazar çikarim :P
ademtahir
18/12/2010, 12:17
onur senin hayallerin bitmez ki her dakika bir hayal kuruyorsun :D
onur senin hayallerin bitmez ki her dakika bir hayal kuruyorsun :D
ruhsuz duygusuz hayalsiz adam :D
ademtahir
18/12/2010, 12:29
ruhsuz duygusuz hayalsiz adam :D
beyazlı sevgilin olsun inş. :D
beyazlı sevgilin olsun inş. :D
şuan ki hayalim de tingir pinar var senin için :D neyse gülay hanim hazretleri kizacak bize rengarenk hayalleri vardi döver valla bizi yalan oluruz :D
ademtahir
18/12/2010, 12:32
şuan ki hayalim de tingir pinar var senin için :D neyse gülay hanim hazretleri kizacak bize rengarenk hayalleri vardi döver valla bizi yalan oluruz :D
amann onur bi dur ben korkarım valla bayanlardan bi döverlerse çok fena döverler ağzımızı burnumuzu dağıttırmayalım şimdi :D
amann onur bi dur ben korkarım valla bayanlardan bi döverlerse çok fena döverler ağzımızı burnumuzu dağıttırmayalım şimdi :D
yok haci abi onlar laflarla çeneleriyle dövüyolar gerçi benim anam plastik sopayla dövüyodu kizgin su döküyodu :D
zafermutlu
18/12/2010, 14:04
en son mercedes hayali kurmuştum .. sonra akşam olunca yine puntoyla eve gitmiştim:)
şiddete karşıyım :)
en son mercedes hayali kurmuştum .. sonra akşam olunca yine puntoyla eve gitmiştim:)
puntolarımız daha güzel :D
ademtahir
18/12/2010, 16:07
yok haci abi onlar laflarla çeneleriyle dövüyolar gerçi benim anam plastik sopayla dövüyodu kizgin su döküyodu :D
senin neden böyle olduğun şimdi anladım beynin haşlanmış :D
zafercim sen hemen bıraktınmı o hayali ben daha devam ediyorum biniyorum geziyorum hatta arada bir alanya'ya gidip geliyorum hemde sağ koltukta oturan bile var :D :D :D
şiddete karşıyım :)
ohhh rahat bir nefes aldım dayaktan kurtardık :D
zafermutlu
18/12/2010, 16:25
puntolarımız daha güzel :D
gülay puntişler daha güzel tabiki en azından bizim:D
ademcim hayalimi sonlandıran sen oldun. yıllık vergisi punto kadardır deyince hayalimde bile katlanamadım:D
ademtahir
18/12/2010, 16:31
gülay puntişler daha güzel tabiki en azından bizim:D
ademcim hayalimi sonlandıran sen oldun. yıllık vergisi punto kadardır deyince hayalimde bile katlanamadım:D
sana dokunmaz ağa adamsın ineklere iki iğne fazla yaptınmı denk gelir :D
zafermutlu
18/12/2010, 16:33
iki igneyle olacak iş degil bu. inekleri klonlasam belki başa çıkabilirim:D
ademtahir
18/12/2010, 16:36
iki igneyle olacak iş degil bu. inekleri klonlasam belki başa çıkabilirim:D
klonlasak olmuyormu beraber yapsak bu işi nihayetinde ortağız ikiz S320L 4 MATİC alacaz
:D
zafermutlu
18/12/2010, 16:39
ademcim ortagız tabiki, bende merak etme sen. arabaları ayarla :D
klonlasak olmuyormu beraber yapsak bu işi nihayetinde ortağız ikiz S320L 4 MATİC alacaz
:D
CDİ motorlar artık S 350 olarak çıkıyor 320 ler eski :)
Mercedes hayalleri inekleri klonlamaya doğru kaymış :)
ademtahir
21/12/2010, 15:19
gülay hayaller 0 olunca daha nereye gider bu işler :D