Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Zammı Eylemi

Tuketicilerbirligi
16/12/2010, 00:50
Merhaba Arkadaşlar,

Bu foruma Zeynel Abidin Karacan isimli arkadaş sayesinde ulaştık. Tüketiciler Birliği Derneğimiz olarak 1997 yılından bu yana Tüketicinin refleksi olmaya çalışıyoruz. Benzin Zammı ile ilgili bir eylem planımız var İstanbul'da olan arkadaşlarımız ile 18 Aralık Cumartesi günü Taksim meydanından Eminönüne kadar bir yürüyüş planlıyoruz 26 Aralık Pazar günü ise sürpriz bir eylem olacak cumartesi eyleme katılabilecek arkadaşlar benimle temasa geçsin lütfen. 26sında yapılacak eylemin ayrıntıları Taksime gelen arkadaşlarla konuşulacak.

Facebook sayfamız: Tüketiciler Birliği | Facebook

Tüketiciler Birliği | Facebook

Resmi İnternet sayfamız: Tketiciler Birlii

Hüseyin Sami ÇAPRAK
Tük. Birliği İst. Şube Başkanı

Tuketicilerbirligi
16/12/2010, 02:24
Arkadaşlar 18 Aralık Cumartesi günü Taksim meydanından Eminönüne kadar bir yürüyüş planlıyoruz katılımınız bizim ve tüm tüketicilerimiz için önem arz etmektedir. buluşma yeri Taksim heykelidir.

Facebook etkinlik sayfası: Akaryakıt Zammı Protesto Yürüyüşü - Tüketiciler Birliği | Facebook (https://www.facebook.com/event.php?eid=131483680246230)

Kriminal
16/12/2010, 09:24
Forumda o kadar karşı çıkan yaparız ederız dıyen İstanbullu arkadaşlar vardı ..Göremedım ?

ademtahir
16/12/2010, 09:37
bizim vatandaşımız eylem yapamaz küçük bir grup oluşur sadece onunda sesi ne kadar duyulur bilinmez..

Kriminal
16/12/2010, 10:32
Kim nederse desin kim ne yaparsa yapsın olan sabit gelirliye oluyor.Devletimiz digerlerinden toplayamadigi vergiyi zavalli sabit gelirliden aliyor.digerleri vergiyi kacirip malina zam yaparak yoluna devam ediyor.durmak yok yola devam.bu arada bazilari ölmüş ne önemi var.

ZAK1980
16/12/2010, 14:16
Forumda o kadar karşı çıkan yaparız ederız dıyen İstanbullu arkadaşlar vardı ..Göremedım ?
Haklısın Deniz araçlar ile yapılan bir eylemde cekınılebılır araca zarar gelme,parka cekılme gıbı fakat bu araçla olan bir eylem olmayacak sadece yürüyüs ve bu yürüyüsü düzenleyen arkadaşlar avukat valilikten,emnıyetten gerekli izinleri almıslardır kısacası yasal bır yuruyustur buyuk ıhtımal neden cekınılıyor anlamıyorum her zamankı gıbı yaparım ederım dıyen arkadaslardan ses yokmu acaba

tedirgin_08
16/12/2010, 14:39
selam arkadaşlr..iyi bir düşünce ..benzin zammına karşılık yapılacak olan bu yürüyüşü keşke.... her ilde gerçekleştirebilsek...hatta daha da ileri gidebilip...herkesin görüşüne dayanarak 2 gün veyada 3 gün araçlarımıza binmesek bence dahada iyi olur...(zaruri ihtiyaçlılar harici)...bunu da türkiyede her noktada gerçekleştirsek...eminim ki o zaman devlet herşeyin farkına varacak...valla benim canıma tak etti..bu eylemi yapmakta bizim en doğal hakkımız...devletin başındaki kişileri biz seçiyorsak eğer..onlarında yaptıkları yanlışları bizim engellememiz lazım ... eğer yapabiliyorsak daha da etkili bu olayı yapmamız lazım...ben varım benim gibi başkalrıda vardır...(YAKITI YÜKSELTTİKLERİ GİBİ DÜŞÜRÜRLER.)

Kriminal
16/12/2010, 14:47
Haklısın Deniz araçlar ile yapılan bir eylemde cekınılebılır araca zarar gelme,parka cekılme gıbı fakat bu araçla olan bir eylem olmayacak sadece yürüyüs ve bu yürüyüsü düzenleyen arkadaşlar avukat valilikten,emnıyetten gerekli izinleri almıslardır kısacası yasal bır yuruyustur buyuk ıhtımal neden cekınılıyor anlamıyorum her zamankı gıbı yaparım ederım dıyen arkadaslardan ses yokmu acaba

İzmirde böyle bır eylem olsun ıılk sıraya ben yazarım adımı..Bu bızım sömürge altında olmadıgımızın ıspatıdır..Korku imparatorlugunda yaşamayalım arkadaşlar...

takres
16/12/2010, 15:35
ankarada olsa kesin katılırım...

ZAK1980
16/12/2010, 16:19
İstanbulda fos cıkmıs

Kriminal
16/12/2010, 18:28
13 mılyon memnun hayatından hatta %58 memnunsa istanbul naaapsın

takres
16/12/2010, 18:29
foruma en çok üye istanbuldadır ama hiç katılan yok sanırım eyleme :(

serkan86
16/12/2010, 19:54
konuya yazan İstanbul lu bile yok:-))

ZAK1980
16/12/2010, 20:16
Her zamankı gıbı bulusma programı yapılır bazıları gelırız ederız bızıde yazın derlrr gelmezler , eylem,porotesto yapalım edelım derler protesto olur ses cıkmaz kusura bakmayın ama arkadaslar cıddıyetsızlık samımıyetsızlık var bazılarımızda

Punto_Can
16/12/2010, 22:36
o değilde istanbul'dan herkes bıdı bıdı konuşuyodu, şimdi 1 tane ilgilenip yorum yazan yok, bravo...

tedirgin_08
16/12/2010, 23:05
ya ben yazacak bişiy bulamıyorum...allah vere 10 milyon olsun benzin...bu ne ya bizim milletimiz hazıra alışmış...bizm oranın meşur lafıdır...'' (yumurta g...te dayanmadan) '' bizim milletimiz bişiy yapamaz...

ZAK1980
16/12/2010, 23:09
ya ben yazacak bişiy bulamıyorum...allah vere 10 milyon olsun benzin...bu ne ya bizim milletimiz hazıra alışmış...bizm oranın meşur lafıdır...'' (yumurta g...te dayanmadan) '' bizim milletimiz bişiy yapamaz...
Dayanmıs yumurta dayancagı kadar ıce kacmak uzere

femoli
17/12/2010, 02:11
Gercekten enteresan istanbullu arkadaslar gormemis olacaklar sanirim ..

WiSTaRiA
17/12/2010, 02:51
Konu aşağılarda kalmış dememkki ve İstanbullular görememiş bu yüzden... Ve açıkça söylemek gerekirse bende tesadüfen göz attım çünkü bu benzin zammıyla ilgili canı sıkılan konu açıyor okadar konu açıldı ki artık offf demeye bile başladım... Çünkü her konuda hep aynı mevzu... Bu konuyuda öyle sanıp kimse bakmamıştır diye tahmin ediyorum....

smartmavi
17/12/2010, 09:34
Ben gidemiyorum arkadaşlar, geçen cumartesi yeni evime taşındım; yapılacak çok işim var ve Taksim tam 65 kilometre mesafede. Neredeyse Tekirdağ kadar :)

matushella
17/12/2010, 10:16
Saat kaçta buluşuyoruz ve tahmini kaç kişi katılıyor? Benim evim beylikdüzünde (bilen bilir neresi olduğunu :D) ben katılırım yol falan dinlemem gelirim. Ama işin ciddiyeti nedir. gidipte 10 kişi görürsem inancım kalmaz o da ayrı.

ZAK1980
17/12/2010, 14:19
Saat kaçta buluşuyoruz ve tahmini kaç kişi katılıyor? Benim evim beylikdüzünde (bilen bilir neresi olduğunu :D) ben katılırım yol falan dinlemem gelirim. Ama işin ciddiyeti nedir. gidipte 10 kişi görürsem inancım kalmaz o da ayrı.
Arkadasım su an facebokta Tüketıcı dernegınden 100 kısı var ,akaryakıt zammına protesto edenlerden (face grup) cıddı bır cogunluk gelıyormus ,kalabalık olması beklenıyor zaten taksım meydanını bılırsın 10 kısı olsan bıle aktıf bır yer goren herkes katılır dıye dusunuyorum bu arada katılacam deyıpte katılmayanlar olursada yapacak bısey yok Forumdan Coskun abı ıle bır gorus ıstersen baska katılım varmı forumdan
Tüketıcıler bırlıgı Facebokk Huseyın beyle ıletısıme gecebılırsın forumda konuyu kendısı acmıstı zaten
lınk:
Facebook'a Hoş Geldin (https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=131483680246230)
lınk:

ZAK1980
17/12/2010, 14:21
Merhaba Arkadaşlar,

Bu foruma Zeynel Abidin Karacan isimli arkadaş sayesinde ulaştık. Tüketiciler Birliği Derneğimiz olarak 1997 yılından bu yana Tüketicinin refleksi olmaya çalışıyoruz. Benzin Zammı ile ilgili bir eylem planımız var İstanbul'da olan arkadaşlarımız ile 18 Aralık Cumartesi günü Taksim meydanından Eminönüne kadar bir yürüyüş planlıyoruz 26 Aralık Pazar günü ise sürpriz bir eylem olacak cumartesi eyleme katılabilecek arkadaşlar benimle temasa geçsin lütfen. 26sında yapılacak eylemin ayrıntıları Taksime gelen arkadaşlarla konuşulacak.

Facebook sayfamız: Tüketiciler Birliği | Facebook

Tüketiciler Birliği | Facebook

Resmi İnternet sayfamız: Tketiciler Birlii

Hüseyin Sami ÇAPRAK
Tük. Birliği İst. Şube Başkanı

ZAK1980
17/12/2010, 14:35
TÜKETİCİLER DERNEĞİ (TÜDER)
Merkez:Bakırköy/İst. www.tuder.net (https://www.tuder.net/) bilgi@tuder.net (bilgi@tuder.net) 0 212 543 72 57

BENZİNE ZAM, TÜKETİCİYE GAM!
TÜKETİCİLER "KARA" BAĞLIYOR!

Son bir hafta içinde, akaryakıt fiyatlarına iki kez zam yapıldı ve 97
oktan benzinin litre fiyatı 4 lirayı geçti. Litresi yalnızca 1,20 lira
olan benzinin gerisi vergi olup, dünyanın en pahalı benzinini Türkiye
Tüketicileri kullanıyor ve en yüksek vergisini yine Türkiye Tüketicileri
ödüyor!
Dünyada ham petrol fiyatları, 2008'deki rakamların gerisinde iken, dolar
yükselmemişken bu zam neden diye soruyoruz ve ekliyoruz:

DÜZENLEME VE DENETLEME YOKSA, EPDK NEDEN VAR?
EPDK YA GÖREVE, YA EVE !

ENERJİ BAKANLIĞI, TÜKETİCİNİN CEBİNDEN ELİNİ ÇEK!

MALİYE BAKANLIĞI, "GELİR" İSTİYORSAN KAYITDIŞINA EL AT,
"GÜCÜN TÜKETİCİYE YETECEK ve BU BÖYLE GİDECEK SANMA"!

Benzine zam demek; iğneden-ipliğe zam demek !

VAY TÜKETİCİNİN HALİNE!...

HAYDİ TÜKETİCİLER!

Çok zorunlu olmadıkça arabalarımıza binmiyor, bir yan ürün olan benzini
almıyor, gelen benzinleri depolayacak yer bulamayanları da BENZİNİ
UCUZLATMAK ZORUNDA BIRAKIYORUZ!

ARABALARIMIZA "KARA" BAĞLIYORUZ !

takres
17/12/2010, 14:42
Az önce haberlerde seyrettim bir grup e 5 i bir dakikalığına trafiğe kapattı akaryakıt zamlarını protesto için ve diğer vatandaşlar da onlara katıldı.Cidden çok güzel bir eylemdi ama 5 dakika falan olsa daha çok dikkat çekerdi :)

ZAK1980
17/12/2010, 14:59
Az önce haberlerde seyrettim bir grup e 5 i bir dakikalığına trafiğe kapattı akaryakıt zamlarını protesto için ve diğer vatandaşlar da onlara katıldı.Cidden çok güzel bir eylemdi ama 5 dakika falan olsa daha çok dikkat çekerdi :)
Gunun en guzel haberı Serhat 1 dk olsun kardesım mıllet tırsıyor o 1 dk lık eylemden bıle yarın olur 5 dk bu arada hangı kanalda ızledın

takres
17/12/2010, 15:03
Gunun en guzel haberı Serhat 1 dk olsun kardesım mıllet tırsıyor o 1 dk lık eylemden bıle yarın olur 5 dk bu arada hangı kanalda ızledın

Kanal d öğlen haberlerinde izledim abi ya akaryakıt zamlarını protesto ediyoruz diye bir pankart açtılar.Pankartta diğer sürücülerden özür diliyoruz ve lütfen siz de katılın gibi birşeyler yazıyordu cidden güzel bir eylem oldu :)

WiSTaRiA
17/12/2010, 15:07
Gerçekten güzel bir eylem...

ZAK1980
17/12/2010, 15:30
Habert**Ktede yayınlandı BBp lıler yapmıs ama haberde yol kapattıkları ıcın gosterıcılere dıger suruculer korna ıle tepkı gosterdı dedı acaba korna cıdden eylemı yapanlara tepkı ıcınmıydı yoksa destk ıcınmı

ZAK1980
17/12/2010, 21:08
Zaman18 Aralık Cumartesi · 13:00 - 16:00
YerTaksim Meydanı / İstanbulOluşturan:Tüketiciler Birliği (https://www.facebook.com/pages/Tuketiciler-Birligi/173418949344999)
Daha Fazla BilgiAkaryakıta yapılan zamlara dur demek,
Tepkim var demek ve bu tepkiyi tüm kamuoyuna duyurmak için
Taksim Meydanı'ndan Eminönü'ne kadar yürüyoruz. Katılımınız bizim çin çok değerlidir. Lütfen katılmaya çalışalım ve arkadaş listemizi muhakkak davet edelim.

Durmak yok yola devam ama benzin yok kaldık yayan"

"Double yol double kazık"

18 Aralık 2010 günü saat 13:00 'da Taksim Meydanında heykelin önünde buluşuyoruz.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ

İletişim için: 0 212 524 82 82 - bilgi@tuketiciler.org

www.tuketiciler.org (https://www.tuketiciler.org/)

skydome
17/12/2010, 21:08
şu kafasına benzin pompası tabancası dayamış adam figürünü biri ekleyebilir mi arkadaşlar??

takres
17/12/2010, 21:50
Haberturktede yayınlandı BBp lıler yapmıs ama haberde yol kapattıkları ıcın gosterıcılere dıger suruculer korna ıle tepkı gosterdı dedı acaba korna cıdden eylemı yapanlara tepkı ıcınmıydı yoksa destk ıcınmı

abi pankartta klakson çalarak bize destek verin yazıyordu bence destek için yapılmıştır :)

ZAK1980
17/12/2010, 22:11
abi pankartta klakson çalarak bize destek verin yazıyordu bence destek için yapılmıştır :)
HABERT****K te ara haberde spıker E5 ı kapattılar akaryakıt zammı ıcın polıse yakalanmamak ıcın 1 dk surdurup kactılar dedı ve dıger arac sahıplerı destek vermeyıp yolun kapatıldıgı ıcın bu kısılerı korna calarak protesto ettıler dedı.
Pankartta su yazıyor ama bızım gıbı dusunuyorsanız 1 dk boyunca KLAKSON CALINIZ yanı dıgerlerıde destek vermıs ama hbrturk TV pankartı acanlara yoldakıler destek vermeyıp onları protesto ettıklerını soyledı yandas kanal

ZAK1980
17/12/2010, 22:17
şu kafasına benzin pompası tabancası dayamış adam figürünü biri ekleyebilir mi arkadaşlar??
Senol bu ısını gorurmu kardesım

takres
17/12/2010, 22:32
HABERT****K te ara haberde spıker E5 ı kapattılar akaryakıt zammı ıcın polıse yakalanmamak ıcın 1 dk surdurup kactılar dedı ve dıger arac sahıplerı destek vermeyıp yolun kapatıldıgı ıcın bu kısılerı korna calarak protesto ettıler dedı.
Pankartta su yazıyor ama bızım gıbı dusunuyorsanız 1 dk boyunca KLAKSON CALINIZ yanı dıgerlerıde destek vermıs ama hbrturk TV pankartı acanlara yoldakıler destek vermeyıp onları protesto ettıklerını soyledı yandas kanal

yuh abi ya amma saptırmışlar polisle alakası yok durumun zaten pankartta da 1 dakika yazıyordu ve eğer dikkat ettiyseniz arkadaki araçların dörtlüler yanıyor o da mı yolu kapatanlara sinirlendikleri için :agiskavgasi:

ZAK1980
17/12/2010, 22:49
yuh abi ya amma saptırmışlar polisle alakası yok durumun zaten pankartta da 1 dakika yazıyordu ve eğer dikkat ettiyseniz arkadaki araçların dörtlüler yanıyor o da mı yolu kapatanlara sinirlendikleri için :agiskavgasi:
Yandas desene Serhat nette tekrar ızledım spıker hatunun ıfadesıyle mıllet destek vermemıs ama farklı kanallar uzerıne basa basa dıger suruculerde destek verdı dıyor

skydome
17/12/2010, 23:14
Zeynel abi ben bu akşam star ana haberde izledim Uğur Dündar farkıyla...Haberde işte protesto eylemi böyle olur diye övgüyle söz etti...

Senol bu ısını gorurmu kardesım

Abicim işte yazının değil de sadece o adamın olduğu bi figür görmüştüm sanırım bizim atalayın msn sindeydi...belki facesinde vardır...:Do figürü kullanıp bu arabada dünyanın en pahalı benzini kullanılmaktadır yazıcam...Multijet ama yine de benzin yaziiim :)

ZAK1980
17/12/2010, 23:37
Zeynel abi ben bu akşam star ana haberde izledim Uğur Dündar farkıyla...Haberde işte protesto eylemi böyle olur diye övgüyle söz etti...

Abicim işte yazının değil de sadece o adamın olduğu bi figür görmüştüm sanırım bizim atalayın msn sindeydi...belki facesinde vardır...:Do figürü kullanıp bu arabada dünyanın en pahalı benzini kullanılmaktadır yazıcam...Multijet ama yine de benzin yaziiim :)
Senol bende genelde Kanald ızlıyorum ama hiç bahseden olmadı bekledım yok bende izleyecem Star haberı

StrawBeeRy
17/12/2010, 23:48
arkadaşlar Nihat Sırdarı dinleyenler bilir her sabah 8de her akşam ise saat 7de dörtlüleri yakıp eyleme katılıyoruz sizde katılın

Sabah saat 8:00'de 'Nihat'la Muhabbet', akşam ise saat 19:00'da 'Nihat'la Sivrisinek' programlarıyla dinleyiciye ulaşan Sırdar, protestonun fiyatlar düşünceye kadar süreceğini ifade ediyor.

Damat Havası'yla protesto! - HTEkonomi (https://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/581405-damat-havasiyla-protesto)

ZAK1980
17/12/2010, 23:52
arkadaşlar Nihat Sırdarı dinleyenler bilir her sabah 8de her akşam ise saat 7de dörtlüleri yakıp eyleme katılıyoruz sizde katılın

Sabah saat 8:00'de 'Nihat'la Muhabbet', akşam ise saat 19:00'da 'Nihat'la Sivrisinek' programlarıyla dinleyiciye ulaşan Sırdar, protestonun fiyatlar düşünceye kadar süreceğini ifade ediyor.

Damat Havası'yla protesto! - HTEkonomi (https://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/581405-damat-havasiyla-protesto)

Mert sagır sultan duydu kardesım ama bızım su kırmızı plakalılar duymadı anlasılan fıyatlar dusunceye kadar tam destek

skydome
17/12/2010, 23:56
Nihat Sırdar'a da sonsuz teşekkürler hislerimizin tercümanı destekçisi ve organize eden kişi olması dolayısıyla...

ozdem
18/12/2010, 00:44
Sonunda bir protesto organize edilmiş olması gerçekten çok sevindirici.
Yarın tabiki bende orada olacağım...
Ancak,herkesin bir çoğunluk oluşmasını beklemesine bir türlü anlam veremiyorum.
Birbirini beklemek yerine herkes icraata geçse zaten yeterince çoğunluk oluşur.
Destek veren herkese şimdiden teşekkürler...

Bu arada konuyu bende şimdi gördüm...

ozdem
18/12/2010, 19:47
Bu etkinliğin yer ve saati konusunda bir değişiklik mi yapıldı acaba?
Neden diye sorarsanız, facebook sayfasında 13.00 de taksim meydanı heykel
önünde buluşulacağı ve sonrasında Eminönüne kadar yürüyüş yapılacağı yazıyordu.
Eylem 13:00 - 16:00 arasında olacaktı.
Ancak bugün Ayhan çalıştığı için taksim meydanına 13.30 u biraz geçe varabildik ve kimsecikler yoktu.
Acaba kimse gelmedi mi diye düşünürken iletişim için verilen
telefonu aradık ancak kimseye ulaşamadık. Biraz bekleyip, Eminönüne doğru yürümeye başladık ve
hiç kimseye rastlayamadık. Eminönüne gittiğimizde saat daha 15.00 bile olmamıştı, yine biraz bekleyelim
dedik ve malesef onca uğraşımız hiç bir işe yaramadı. Az önce evimize geldik ve hemen netten kontrol
ettiğimde çok daha erken saatte ve heykel yerine gezi parkında buluşulduğunu ve 16.00 e kadar devam
eden bir durum olmadığını gördüm.
Ayrıca, katılım sayısıda malesef yok denecek kadar az görünüyor...
Keşke daha iyi organize olunabilseydi...

ZAK1980
18/12/2010, 22:01
Özdem yapılmıs protesto
LİNK:
Akaryakıt zammına protesto CNNTurk.com (https://www.cnnturk.com/2010/turkiye/12/18/akaryakit.zammina.protesto/599925.0/index.html)

speedy_16
19/12/2010, 03:28
inşallah daha büyük daha etkili protestolrada yapılır.