Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 m.jet punto

dgncn_1907
11/12/2010, 15:13
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce 2008 model dizel punto aldım.Aracımı 26.000km de aldım. Depoyu fulledim. 140 a doldu. Şehiriçi-uzun yol karışık yaptım.740km yaptım ışık yandı. Bu değer nasıldır.? Işık yandıktan sonra kaç km gider?
19 kuruş yakıyor gözüküyor.Bu değer nasıldır.?
Bu arada araç 5 ileri 75 beygir

takres
11/12/2010, 15:22
aracı aldığınızda depo bayağı boşmuş sanırım şimdi doldurduğunuzda yaklaşık 130 tl ye dolacaktır ve değerleriniz normal bence

Ziyaretçi049
11/12/2010, 15:28
Ben sadece şehir içinde 5.5lt yakıyordum şimdilerde ise 5.8lt yakıyor sadece şehir içi 19krş yakıyor sizinkisi kullanımıza göre normal gibi, galiba biraz performanslı kullanıyorsunuz.

dgncn_1907
11/12/2010, 15:37
Performanslı demiyelimde ilk bi denemeler oldu tabi ister istemez.:) Sanırım 140 a dolmasının sebebide ben shellin performans gtl mazotunu aldım. Duyduguma göre çok iyi bir mazotmuş. Öylede devam etmeyi düşünüyorum.

takres
11/12/2010, 15:43
Performanslı demiyelimde ilk bi denemeler oldu tabi ister istemez.:) Sanırım 140 a dolmasının sebebide ben shellin performans gtl mazotunu aldım. Duyduguma göre çok iyi bir mazotmuş. Öylede devam etmeyi düşünüyorum.

o mazotun fiyatı ne kadar :)

Du Hast
11/12/2010, 15:57
o mazotun fiyatı ne kadar :)
Ankara:
3.26 euro dizel
3.55 GTL

ben haftada bir GTL alıyorum

Scottie
11/12/2010, 15:59
Öncelikle hoşgeldiniz. kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız daha iyi olur...

dgncn_1907
11/12/2010, 16:49
Birde merak ettiğim bikaç şey var. Aracımda jant yok henüz standart kapak var. Lastik için hava kaç basıyorsunuz. Birde araçta müzik dinlerken(park halindeyken) bazen 20 bazen 30 dakka sonra radyo otomatik kapanıyo. Bunun nedeni nedir.?

Punto_Can
11/12/2010, 16:54
Birde merak ettiğim bikaç şey var. Aracımda jant yok henüz standart kapak var. Lastik için hava kaç basıyorsunuz. Birde araçta müzik dinlerken(park halindeyken) bazen 20 bazen 30 dakka sonra radyo otomatik kapanıyo. Bunun nedeni nedir.?

bunun nedeni aracın aküsünü korumaya almasıdır.
örneğin teybi açık unutsanız bile ayara göre 20 veya 30 dk sonra teyp kendiliğinden kapanacaktır. isterseniz teybin menüsünden bunu değiştirebilir veya kapatabilirsiniz.

ek bilgi: aracın tava lambasını da açık unuttuğunuzda bir süre sonra kendisi kapanıyor...

dgncn_1907
11/12/2010, 17:06
Birde direksiyon tuşu var. Basınca göstergede city yazıyor. O ne oluyor.

takres
11/12/2010, 17:38
city modunu devreye sokar o tuş ekranda city yazdığında direksiyonunuz çok daha yumuşak olacaktır

dgncn_1907
11/12/2010, 18:48
city modunu devreye sokar o tuş ekranda city yazdığında direksiyonunuz çok daha yumuşak olacaktır

Ne oluyo peki tam olarak. Onu çözemedim. Artısı eksisi nedir? Ve siz hep city konumunda mı kullanıyorsunuz

Du Hast
12/12/2010, 03:06
Ne oluyo peki tam olarak. Onu çözemedim. Artısı eksisi nedir? Ve siz hep city konumunda mı kullanıyorsunuz
manevra esnasında kolaylık sağlıyor city modu.
baya yumuşar direksiyon.
zaten aracın hızı artıkça direksiyon sertleşir.

inocente
12/12/2010, 03:22
öncelikle tüm forum üyelerine merhabalar.
foruma yeni katıldım.tanışma bölümünü bulamadım ve yeni konu açmayı beceremedim o nedenle buraya mesaj yolluyorum.
2008 nisanından beri gp 1.4 fire active 77 bg. kullanıyorum.aracımı satın aldıktan bir süre sonra işyerim değiştiği için hergün 80 km. civarında yol yapmak durumunda kalıyorum.bu nedenle ve biraz da araştırma soruşturma eksikliğinden aracıma lpg kiti taktırdım.tam 2 yıl bu şekilde aracımı kullandım.
güvenilir 2 kişiden lpg risklerini öğrendim ve dün(cumartesi) kendi aracımı takasa vererek gp 1.3 multijet araç satın aldım.bu hafta içinde teslim edileceğini umuyorum.
hiç dizel araç kullanmışlığım yoktur.bana multijet kullanmanın püf noktalarını anlatırsanız çok sevinirim.
başka konularda yakıt tüketimi ile ilgili birbirinden biraz farklı değerler gördüm.ilk 10000-15000 de ve sonrasında hangi aralıklarda tüketim öngörülebilir.(yolum ş. dışı biraz ağırlıklı olmak üzere,ş içi- ş. dışı karışıktır.aracımı agresif kullanmıyorum)
motoru nasıl açmamı önerirsiniz.
cevaplarınız ve tecrübeleriniz için şimdiden teşekkürler.
hepinize kazasız belasız ve gp keyfi ile dolu sürüşler dilerim.

Delidavsan
13/12/2010, 00:41
öncelikle tüm forum üyelerine merhabalar.
foruma yeni katıldım.tanışma bölümünü bulamadım ve yeni konu açmayı beceremedim o nedenle buraya mesaj yolluyorum.
2008 nisanından beri gp 1.4 fire active 77 bg. kullanıyorum.aracımı satın aldıktan bir süre sonra işyerim değiştiği için hergün 80 km. civarında yol yapmak durumunda kalıyorum.bu nedenle ve biraz da araştırma soruşturma eksikliğinden aracıma lpg kiti taktırdım.tam 2 yıl bu şekilde aracımı kullandım.
güvenilir 2 kişiden lpg risklerini öğrendim ve dün(cumartesi) kendi aracımı takasa vererek gp 1.3 multijet araç satın aldım.bu hafta içinde teslim edileceğini umuyorum.
hiç dizel araç kullanmışlığım yoktur.bana multijet kullanmanın püf noktalarını anlatırsanız çok sevinirim.
başka konularda yakıt tüketimi ile ilgili birbirinden biraz farklı değerler gördüm.ilk 10000-15000 de ve sonrasında hangi aralıklarda tüketim öngörülebilir.(yolum ş. dışı biraz ağırlıklı olmak üzere,ş içi- ş. dışı karışıktır.aracımı agresif kullanmıyorum)
motoru nasıl açmamı önerirsiniz.
cevaplarınız ve tecrübeleriniz için şimdiden teşekkürler.
hepinize kazasız belasız ve gp keyfi ile dolu sürüşler dilerim.

Oncelikle hoş geldiniz.
Genel'de foruma girdikten sonra "Yeni Konu" linkini tıklayarak yeni konu açabilirsiniz.

Dizel ile ilgili püf noktaları;
- Aracın 10 bin bakımlarını kesinlikle aksatmayın.
- Motoru ve turboyu çok zorlayarak kullanmayın.
- Varış noktanıza geldikten sonra aracınızı anında stop etmeyin. Turbo yağlama ile soğutma yapar ve siz aracı stop ettiğinizde turbo dönmeye devam ettiği halde stop ettiğiniz için yağlamayı keser. Bu yüzden varış noktanıza geldiğinizde 5 - 10 sn. kadar bekleyin stop etmeden evvel.
- işini pek kafaya takmayın lakin ilk yağ değişimine kadar aracı kesinlikle zorlamayın ve düşük devirlerde kullanın. İlk yağ değişiminden sonra ise 1000 km kadar her devirde kullanmaya özen gösterin. 1. vitesten başlayarak tüm viteslerde yüksek devirleri zorlayın.
- Ortalama şehir dışı ve agresif kullanmayacaksanız yaklaşık yakıt tüketiminiz 5 - 5.5 lt. arası olacaktır. Daha üstünün olacağını sanmıyorum.

Hayırlı olsun , güle güle kullanın.

sabanci
13/12/2010, 13:45
bence 19 kuruş bu soğuklarda çok iyi bir değer bende karma 20 kuruş yakıyorum şu anda önceden acayibime gitmişti ama zamlarla soğukları bir arada düşününce normal...

alperyonar
13/12/2010, 16:48
Işık yandıktan sonra depoda 7lt yakıt kalıyor. Siz 38lt mazotla 740km gitmişsiniz. Bu da lt si 3.25 den hesapladığın zaman 17 krş yapar. Buda gayet güzel bir rakam..

dgncn_1907
13/12/2010, 20:39
Beyler bikaç gündür motordan bir ses geliyor. Araç ısındıktan sonra bilye sesi gibi bi ses geliyor. Ara sıra ses kesiliyor ara sırra tekrar ses çıkartıyor. Bu ne olabilir ?

dgncn_1907
14/12/2010, 00:11
Yardımcı olacak yok mu bu konu hakkında ?