Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracı basma (Yay+amortisör)
By_HaNNibaLL
08/12/2010, 18:26
Araçi basarken sadece spor yay alip basiyormusuz yoksa amörtisörleride sertlleştiriyormusunuz ?
mantikli olan hangisi coilover bayaği bi para bu araçlar için kullanan varmi forumda bilmiyorum ama sadece yayla bastim ben amörtisörlere fazla bi zarari olmadi ama zarari illaki oluyordur bilgisi olan varmi ?
Murat Gürakan
08/12/2010, 19:13
günay sadece yay taktığın zaman yayın esneme payı azalır sert çukura girdiğinde amortisöre fazla yük binip milin dibe vurmasıyla patlama diye hitap edilen olay gerçekleşebilir.
Amortisörü sertleştirirsen yayın esneme payının azalmasıyla amortisöre binen yükü, azda olsa absorbe edersin esneme kuvvetini arttırdığın için milin dibe vurmasını bir bakıma engellersin...
mil kesilebilir. mil kesilirse dibe vurma engellenir.
Ama hiç biriside çok aman aman saülıklı değil coilover ile karşılaştırdğıımızda. En güzeli coili alıp gezmek.
Haa mili kestirip, sertleştirip birde kesilmemiş yay kullanırsanız gayet başarılı bir performans yakalanır orjinal sisteme göre.
Bende 3.5 yay + sertleştirilmiş amortisör var. gayette memnunum yol tutuşta sıkıntı çıkarmadı henüz :D ertuğ bilir. :P Ama pısıklık yetmiyor 5 lik yada hr nin 4-6 yayını almayı düşünüyorum. coil olsa hiç bu sıkıntılar olmaz ne güzel.
StrawBeeRy
08/12/2010, 19:53
murat abi gerekeni söylemiş :)
sırf spor yayla iş bitmiyor amortisörüde ona göre ayarlamanız lazım o zaman yol tutuş nedir anlarsınız :)
Romeo_er2
08/12/2010, 21:10
günay sadece yay taktığın zaman yayın esneme payı azalır sert çukura girdiğinde amortisöre fazla yük binip milin dibe vurmasıyla patlama diye hitap edilen olay gerçekleşebilir.
Amortisörü sertleştirirsen yayın esneme payının azalmasıyla amortisöre binen yükü, azda olsa absorbe edersin esneme kuvvetini arttırdığın için milin dibe vurmasını bir bakıma engellersin...
Ama hiç biriside çok aman aman saülıklı değil coilover ile karşılaştırdğıımızda. En güzeli coili alıp gezmek.
Haa mili kestirip, sertleştirip birde kesilmemiş yay kullanırsanız gayet başarılı bir performans yakalanır orjinal sisteme göre.
Bende 3.5 yay + sertleştirilmiş amortisör var. gayette memnunum yol tutuşta sıkıntı çıkarmadı henüz :D ertuğ bilir. :P Ama pısıklık yetmiyor 5 lik yada hr nin 4-6 yayını almayı düşünüyorum. coil olsa hiç bu sıkıntılar olmaz ne güzel.
türkiye yolları cillop ya zaten kaymak gibi biz beğenmiyoruz :Dsana 4*6 yetmez 10-12 bas anca keser:D
Kasislerde araba havada kalır o zaman,arkadan itecek birisi lazım. :)
StrawBeeRy
08/12/2010, 21:30
Kasislerde araba havada kalır o zaman,arkadan itecek birisi lazım. :)
arabayı basmanında adabı vardır önünü arkaya göre biraz daha yere indirin kasislerde hiçbir şekilde askıda kalmaz basık araç kullanmak sanattır :)
By_HaNNibaLL
08/12/2010, 21:41
Bunlari ben biliyorum aslinda ama sertleştirme ve milin kesilmesi coile en yakin olani sertleştirme kaca ma olur acaba bilgisi olan varmi
StrawBeeRy
08/12/2010, 21:47
istanbulda nam amortisör sertleştirmeyi 4 tanesi için 450-500 lira gibi bir rakama yapıyor :) ben yaylarıda presslettirdim birde amortisörleri sertleştirmiştim 700 liraya yaptırdım :)
By_HaNNibaLL
08/12/2010, 22:14
istanbulda nam amortisör sertleştirmeyi 4 tanesi için 450-500 lira gibi bir rakama yapıyor :) ben yaylarıda presslettirdim birde amortisörleri sertleştirmiştim 700 liraya yaptırdım :)
patlak amörtisörlerle gezerim gene yaptirmam be 700 liraya.
800 liraya mustafa abiye el yapimi coil yapar tampon yerde gezerim be :D
700 lira gözlerim yerinden cıkacak sandim :D okuyunca
StrawBeeRy
08/12/2010, 22:16
patlak amörtisörlerle gezerim gene yaptirmam be 700 liraya.
800 liraya mustafa abiye el yapimi coil yapar tampon yerde gezerim be :D
700 lira gözlerim yerinden cıkacak sandim :D okuyunca
namda ayarlı coil yapıyor 1200-1300 liraya geliyor birde istanbulda güven amortisör var belki biliyorsunuzdur ama işçilik açısından güvenilir isim nizamettin ustayı tek geçerim verilen para değer bence
Murat Gürakan
08/12/2010, 22:23
günay gel ankaraya sana hepsini anahtar teslimi 300 e yaptırayım. İstanbul her zamanki gibi geçirgen...
yerliplaka34
08/12/2010, 22:27
ben maslak sanayide namıştayn diye bilinen yere sordum yay presleme 350 amortisör sertleştirme 300 diye fiyat aldım.. ben şimdilik yayları preslettircem ilerde baktım yetmiyor sertleştirme olayınada el atıcam artık..
StrawBeeRy
08/12/2010, 22:28
ben maslak sanayide namıştayn diye bilinen yere sordum yay presleme 350 amortisör sertleştirme 300 diye fiyat aldım.. ben şimdilik yayları preslettircem ilerde baktım yetmiyor sertleştirme olayınada el atıcam artık..
işte benim dediğimde yaptırdığım yerde burası dediğim fiyata yapıyorlar yalan dolan yok ;)
+10000
günay murat gereken acıklamayı yapmış.
ben şuan 1 bakla kesilmiş spor yay , ayrıca hem dış bölümü hemde iç milinden kısaltılmış ve sertleştirilmiş amortisör kullanmaktayım.
By_HaNNibaLL
09/12/2010, 01:23
günay gel ankaraya sana hepsini anahtar teslimi 300 e yaptırayım. İstanbul her zamanki gibi geçirgen...
İnşallah abi yeni arabada yanindayim ama mustafa kolayliyi bilirsin coilover imalati yapiyorlar :D
StrawBeeRy
09/12/2010, 07:56
İnşallah abi yeni arabada yanindayim ama mustafa kolayliyi bilirsin coilover imalati yapiyorlar :D
meşhur basık kangoosu olan demi izmitteki :D
Murat Gürakan
09/12/2010, 10:45
kaça yapıyor. Tanıyan birisi benim arabama göre fiyat alsın. 40 cm bassa yeterli :D
Şaka şaka 8-12 cm arası insin istiyorum.
By_HaNNibaLL
09/12/2010, 15:18
kaça yapıyor. Tanıyan birisi benim arabama göre fiyat alsın. 40 cm bassa yeterli :D
Şaka şaka 8-12 cm arası insin istiyorum.
Ben taniyorum abi :) iyidir muhabbetimiz sorayim ben haber veririm
Edit: 800 lira gibiydi sanirim :D haber vericem
Budweiser
10/12/2010, 21:38
e bi coil parası cıkmış.
StrawBeeRy
10/12/2010, 22:20
e bi coil parası cıkmış.
coil parası çıkmadı çıksaydı ondan yaptırıdım coiller 1300 liradan başlıyor ;)
Budweiser
11/12/2010, 20:40
Bende farkettimki yurtdısı fiyatıyla karşılaştırmışım :D sorry hata bende haklısın ülkemizde maalesef daha pahalı. :D
By_HaNNibaLL
15/12/2010, 01:01
Murat abi 500 liraya olur dedi mustafa abi coil için
Arkadaşlar link'te ki ürün ile ilgili yorumlarınızı alabilir miyim ?
JOM - Coilover suspension kit, JOM BlueLine, Fiat Grande Punto 1.2/1.4/16V/1.3D/ 1.4T-Jet/1.9D, 05-, thread/ spring - 741079 (https://www.jom.de/products/gb/Lowering/JOM-BlueLine/Fiat/Punto/Coilover-suspension-kit-JOM-BlueLine-Fiat-Grande-Punto-12-14-16V-13D-14T-Jet-19D-05--thread-spring.html)
Budweiser
20/02/2011, 14:29
Arkadaşlar link'te ki ürün ile ilgili yorumlarınızı alabilir miyim ?
JOM - Coilover suspension kit, JOM BlueLine, Fiat Grande Punto 1.2/1.4/16V/1.3D/ 1.4T-Jet/1.9D, 05-, thread/ spring - 741079 (https://www.jom.de/products/gb/Lowering/JOM-BlueLine/Fiat/Punto/Coilover-suspension-kit-JOM-BlueLine-Fiat-Grande-Punto-12-14-16V-13D-14T-Jet-19D-05--thread-spring.html)
Markayı ilk defa duydum. Ama Alman malıysa kalitesiz bi ürün olma ihtimali çok düşüktür. Alman iyidir kan yapar.. Über alles Deutschland.
hesapladım 775 lira sadece coil in fiyatı 40 Euro gibide bir Kargo masrafı var. Yuvarlak hesap 850 liraya geliyor.