Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turuncu çift duylu ampül

OzzY
07/12/2010, 15:53
mert gibi ön sinyalleri amerikan park yaptım ama uygun ampulu bulamadım. çift duylu 21/5 W ampül lazım ama orjinal sinyaller gibi turuncu renkte olsun.
böyle ampül varmı yoksa boyatmakmı lazım.

mert yardım et :D

takres
07/12/2010, 16:32
nasıl oldu merak ettim resimleri var mı

OzzY
07/12/2010, 16:47
ampul yok şuan, bi tarafa idareten şeffaf taktım beyazımsı yanıyo tabi iyi durmuyo.

uygun ampulu alıp 2 tarafada koyunca çekerim foto.

izoci
07/12/2010, 20:14
kolay gelsin

StrawBeeRy
07/12/2010, 20:14
geldim geldim :D

istanbuldaki sinyal ampulleri normalde dediğin gibi şeffaf bunu turuncuya boyuyorlar benim aldığımda bu şekildeydi ısındıkça zamanla boyası gidiyor yenilemek gerekir orjinal turuncu ampul daha iyi yanar nette araştır belki vardır :)

izoci
07/12/2010, 20:17
https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/22181-satilik-mini-cooper-yan-sinyal.html;)

StrawBeeRy
07/12/2010, 20:20
https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/22181-satilik-mini-cooper-yan-sinyal.html;)
bu değil oğuz ;) ben sinyal yazdım ama amerikan park tan bahsediyoruz :)

izoci
07/12/2010, 20:42
aynı yere yapılmıyomuydu bunlar?

mert35
07/12/2010, 20:51
onların bahsettıgı aracın orjınal sınyallerının oldugu yer senın bahsettıgın tamponun keslıp bıcılmeysyle yapılan yan sınyaller oguz.

izoci
07/12/2010, 20:53
tamamdır bnde ztn tamponu keserek yapcak znnettim:D

OzzY
07/12/2010, 21:19
internette biyerde kia nın ampulu olarak buldum 3 lira(tek sanırım)

gitti gidiyor sahibinden filanda osram diye satıyolar birinde 15 lira

femoli osram yok osram diyen yalan söyler dedi, femolinin elinde varmış bilmediğim bi marka gidebilirsem cumartesi filan ondan alıcam.

işin ilginç yanı osramın şeffaf camlı olanı 3,09 tl çifti praktikerde paketli filan.
ismi bilindik olamayan marka 6 lira(femoli)
bu arz talep olayı çok mantıksız...

bide benim şuanki parklar maviye kaçan beyaz(led) onları iptal etsemmi karar veremedim.

izoci
07/12/2010, 21:28
mavi gzel durar bnce

StrawBeeRy
07/12/2010, 21:37
ben tanesi 2 liradan almıştım :D taktıktan sonra mtec dipsiz park ampullerimi sökmüştüm sadece sinyaller yanıyordu arıza lambasını dert etmiyorsan sök ama gözümü takılır dersen veya başka çaresini bulurum dersen kalsınn :)

sanırım senin gördüğün ilanları bende buldum :)

(osram ) ÇİFT DUYLU TURUNCU AMPUL sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-osram-cift-duylu-turuncu-ampul/detay)

ÇİFT DUYLU ORGİNAL TURUNCU AMPUL sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-cift-duylu-orginal-turuncu-ampul-35459934/detay)

OzzY
07/12/2010, 22:25
arıza lambası zaten yanmıyo mert direnç koymuştum önceden ledler için :D

ama şimdi o kabloya fazla yük biniyomu bilmiyorum

2 tane 47 ohm direnç
1 tane 5w ampül
1 tane 0.5w ampül olmuş olcak.

yani
orjinalinden yaklaşık 3 kat fazla güç çekiyorum.

StrawBeeRy
07/12/2010, 22:31
ben ilk yaptırdığımda arıza lambası yandı yandığına göre kabloya fazla yük biniyor herhalde :)

OzzY
07/12/2010, 22:44
başta arıza lambası yanmaz diye düşündüm ama sonradan kararsız kaldım.

ben orjinal duya bi kablo daha ekleyip parkın + sından kablo çektim.

eğer sinyalin şasesiyle parkın şasesi ortaksa(ki öyledir muhtemelen) arıza lambası yanmaması lazım değilse yanar. bi denerim artık ampülleri alınca.

tutkuaydin41
07/12/2010, 23:39
bide camurluktakı sınyallerı baglamak ıcın ne gereklı yanı oraya kablo nasıl cekılcek ??

femoli
08/12/2010, 11:24
internette biyerde kia nın ampulu olarak buldum 3 lira(tek sanırım)

gitti gidiyor sahibinden filanda osram diye satıyolar birinde 15 lira

femoli osram yok osram diyen yalan söyler dedi, femolinin elinde varmış bilmediğim bi marka gidebilirsem cumartesi filan ondan alıcam.

işin ilginç yanı osramın şeffaf camlı olanı 3,09 tl çifti praktikerde paketli filan.
ismi bilindik olamayan marka 6 lira(femoli)
bu arz talep olayı çok mantıksız...

bide benim şuanki parklar maviye kaçan beyaz(led) onları iptal etsemmi karar veremedim.
ozan osramın şeffaf diye tabir ettiğin ampul bizde çifti 2 tl yani tanesi 1 tl , bizim ismini bilmediğin :D turuncu ampullerin fiyatı 3 tl tanesi karıştırma yapma mercedes fiyatı sorup serçeyle kıyaslama :D

OzzY
09/12/2010, 16:57
olay tamamen arz talep kaynaklı yani şeffaf olan moda olsaydı bu aldığım 1 tl olurdu o 3 tl olurdu. senle alakası yok zaten olayın.

o gösterdiğin mercedes/bmw olayındada aynısı, 1 tl bile etmicek bişey ama mercedes bmwde kullanılıyo diye 6-7 lira...

bu arada montajı bitirdim
istediğim gibi oldu yardımcı olanlara teşekkürler.

Genius
09/12/2010, 21:17
Ozancım çok güzel olmuş güle güle kullan. Birde far karartma olsaymış daha göz alıcı duracaktı emin ol, benimde kafamda var, bugün yarın yaparım ;)

OzzY
09/12/2010, 21:37
teşekkürler abi bende çok beğendim :D

elma şekeri duruyomu? megane geldimi?

özellikle gece dahada güzel görünüyo. sinyaldede hiç sıkıntı yok.

led parklarıda iptal etmemeye karar verdim. bi tarafı söktüm baktım biraz önce çok boş görünüyo hoş olmuyo. böyle güzel :D

yalnız duydaki tadilatı allaha emanet yaptım. normal bi kablo geçirip aradan ona temas etmesini sağladım parktan aldığım kabloya diyot koydum ama sinyal kablosunu kesmek istemedim park kablosundan sinyal kablosuna temas olursa nolur acaba

StrawBeeRy
09/12/2010, 21:46
eline sağlık güzel olmuş

OzzY
09/12/2010, 21:51
bi jant kaldı mert :D

StrawBeeRy
09/12/2010, 21:52
bi jant kaldı mert :D
istanbulda olsan çoktan halletmiştikte çok uzaktasın be :D

OzzY
09/12/2010, 21:53
sen bul nakliyeyi hallederiz :D

StrawBeeRy
09/12/2010, 21:56
sen bul nakliyeyi hallederiz :D

2 takım buldum şimdlik sahiplerine yeni jant takmaya çalışıyorum ondaki dynamicleri sana vericemde nuh diyorlar peygamber demiyorlar :D

OzzY
09/12/2010, 21:58
hatta haftaya haftasonu istanbula gelmeyi düşünüyodum ama vazgeçtim gibi. sen jantları ayarlarsan büyük ihtimalle gelirim(daha sonra) :D

StrawBeeRy
09/12/2010, 22:00
hatta haftaya haftasonu istanbula gelmeyi düşünüyodum ama vazgeçtim gibi. sen jantları ayarlarsan büyük ihtimalle gelirim(daha sonra) :D
sen gel o zaman direk takarız sana onda sıkıntı yok ama onlara göre onlardakini sökücemde ona yeni jant takıcam ohoo uzun iş gibi geliyor :D

hatta forumundan haberleri var belki yakında üye olurlarda daha iyi olur :)

OzzY
09/12/2010, 22:03
nası yani şimdi yarın gelsem takıcanmı?

benim gelişim son ana kadar belli olmaz, hava şartlarıda etkili falan filan. benim dediğim sen jantı sök dükkana koy ben gelir taktırırım.

StrawBeeRy
09/12/2010, 22:10
nası yani şimdi yarın gelsem takıcanmı?

benim gelişim son ana kadar belli olmaz, hava şartlarıda etkili falan filan. benim dediğim sen jantı sök dükkana koy ben gelir taktırırım.
yarın gelsen olmazda gelmeden 2-3 gün önceden haber verirsen bende onu ayarlarsam takarız tabi neden olmasın

utku952
10/12/2010, 00:15
Bende beğendim hayırlı olsun :) bilkentin yurdumu orası ehehe :D bu arada plaka ampulu için beyaz bulunuyormu hiç rastlamadım aradım ama hepsi led dirençle falan uğraşmak istemiyorum. Varsa beyaz ampul taktırmak isterim yoksa da boyanabilirmi? varmı bi fikriniz...

OzzY
10/12/2010, 02:19
teşekkürler
evet bilkentin yurdu
mtec vs mavi boyalı olanlar var plaka lambası için ama bence aydınlatması çok yetersiz. ben beyaz led koydum(dirençle) çok memnunum.(öndekilerde beyaz led + direnç)

başka soru? :D:D:D

onn.off
10/12/2010, 02:39
çok güzel güle güle kullan
araç alınca aynısını bende isterim ozan yoksa istanbula girince seni esir alır
ampüllerini çalarım :D
eline sağlık

OzzY
10/12/2010, 03:32
teşekkürler :D

zevkle yaparım :)

ama işçiliğim kötüdür bunlarıda acilen toparlamam lazım şuan oldukça sakat sanırım montaj

OzzY
16/12/2010, 19:20
ledler arıza lambası yakmasın diye koyduğum dirençleri iptal ettim, arıza lambası hala yanmıyo

Genius
16/12/2010, 23:58
teşekkürler abi bende çok beğendim :D

elma şekeri duruyomu? megane geldimi?

özellikle gece dahada güzel görünüyo. sinyaldede hiç sıkıntı yok.

led parklarıda iptal etmemeye karar verdim. bi tarafı söktüm baktım biraz önce çok boş görünüyo hoş olmuyo. böyle güzel :D

yalnız duydaki tadilatı allaha emanet yaptım. normal bi kablo geçirip aradan ona temas etmesini sağladım parktan aldığım kabloya diyot koydum ama sinyal kablosunu kesmek istemedim park kablosundan sinyal kablosuna temas olursa nolur acaba

elma sekeri duruyor hala, megan isi son anda yatti. ama aramlara devam ediyorum, denk gelirse yapicaz bisiler. bu arada bu cift duy isini nasil yapti biraz daha detayli anlatirmisin ?

OzzY
17/12/2010, 00:28
sevindim desem bozulmazsın heralde abi :D:D

abi duyun içinde bi altta bide kenarda pin var normalde. kenardaki şase onla bi işimiz yok. alttakinide eğip bükerek kenarı sadece bi pine değicek şekile getirdim etrafınıda bantla izole ettim. standart bi kablonunda ucunu bi kaç kat yapıp lehimle kapladım. onuda alttaki pinin altından duyun içine geçirip diğer pinin yanına koydum biraz kurcalamayla filan olması gereken yere geldi. zaten ampul bastırınca oynamaz diye düşündüm. yerine takınca duyun kenarından bi kablo çıkmış oldu onuda direk park ampulunun + sına bağladım. işlem tamamlandı.

bu benim yaptığım saçma yöntem :D
femolide bişey gördüm çıkma duy bulursam ondan alıp tekrar yapıcam. duyun içi genişliğinde üzerinde 2 tane pin altında yay ve kablolar var.

duyun alttaki pinini kesip kablolardan birini ona lehimleyip, diğerinide duyu delip çıkararak yapıcam.

sorcağın bişey varsa memnuniyetle cevaplarım abi

Genius
17/12/2010, 00:37
Yok kardesim neden bozulayim hic olurmu oyle sey :) Benim stop lambasindaki yaptigim sanirim seninde aklina yatar. Ampulun altindaki iki tirnaga iki kablo ile lehim yapip, birbirinden izole ettim. Bu iki kabloyu egip buktugun tirnak ve disaridan getirdigin kabloya baglayarak onlarida izole edebilirsin. Sase yine sase olacak onunla bir isimiz yok. Duyun icindeki tirnagin uzerinede yalitkan bir malzemeyle kapladin mi gayet guzel oluyor, ben bu sekilde yillardir kullaniyorum ve hic sorun olmadi ;)

yerliplaka34
17/12/2010, 00:51
başarılı bi uygulama olmuş güle güle kullan..

axi
17/12/2010, 01:00
american style..:D yakışmış.. emeğine sağlık güle güle kullan

femoli
17/12/2010, 02:05
Engin duy ici ile sorunsuz halletmek var bosverin macera aramyin :) icine takip altindan kablolari cikaracaksin daha saglikli ve ugrassiz bir is..;)

OzzY
17/12/2010, 02:56
Engin abi ampul patlarsa tekrar uğraşmak gerekicek ama:) hoş fabrikanın taktıkları 5 senedir çalışıyo :D

mehmet abi cam kaldırma için kapıda elektrik varmış ondan ve o gösterdiğin içlerden isticem büyük ihtimalle doğum gününe gelirken, telefondan pmden filan konuşuruz tekrar.

beğenenlere teşekkürler :)

Genius
17/12/2010, 09:18
Engin duy ici ile sorunsuz halletmek var bosverin macera aramyin :) icine takip altindan kablolari cikaracaksin daha saglikli ve ugrassiz bir is..;)

Evet Mehmet dedigin daha orjinale yakin bir yontem ama bulamayanlar icinde boyle bir alternatif uygulanabilir.

levent53
17/12/2010, 15:48
bende turuncu yanandan aldım fakat zamanla renk acılıyo onun ıcn orjınal cıft duylu arabaların servısınden almak gerek bunu o zaman daha uzun omurlu olur heralde