PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi punto esp li

elk.tek17
03/12/2010, 15:17
arkadaslar 97 model accent kullanıcısıyım aracımı satıp gp almayı düşünüyorum.acaba hangi punto modelinde esp var bana yardımcı olabılırmısınız

gpmanyağı
03/12/2010, 15:19
emotionda var(benimki emotion oradan biliyorum)

Misafir
03/12/2010, 15:23
arkadaslar 97 model accent kullanıcısıyım aracımı satıp gp almayı düşünüyorum.acaba hangi punto modelinde esp var bana yardımcı olabılırmısınız

Güvenlik kit dahilinde gelen bir özelliktir. Bunun dışında MTA (dualogic vites) tercih ederseniz ESP+ASR+HBA+MSR+HILL HOLDER şekliyle aracınızın donanımında bulunacaktır.

gpmanyağı
03/12/2010, 15:25
ESP+ASR+HBA+MSR+HILLHOLDER bunların hepsi benim aracımda bulunuyor fakat esp,asr ve hıllholder haricinde diğerleri tam olarak ne işe yarıyor tam bilmiyorum acaba yardım edermisiniz?

elk.tek17
03/12/2010, 15:27
benim bütce 2008 e kadar elveriyo arkadaşlar bu modele kadar olanların hangisinde var esp

eexelanss
03/12/2010, 15:35
Güvenlik paketiyle geliyor arkadaşım...Sadece duologiclerde standartmış. Yani şu arabada var diyemeyiz..Ama baktığım aracın esp li olup olmadığını nasıl anlarım diyorsan iki yol var birincisi ön konsolda 4 lü düğmesinin sağında asr off düğmesi varsa yada kaputu aç kafanın akünün arkasına doğru uzat orada bosh marka bir cihaz var ahanda o esp. O araçta asr abs esp hilholder var demektir... :)

Romeo_er2
03/12/2010, 15:45
Benimki esp li :D

krakercocuk
03/12/2010, 15:47
ESP+ASR+HBA+MSR+HILLHOLDER bunların hepsi benim aracımda bulunuyor fakat esp,asr ve hıllholder haricinde diğerleri tam olarak ne işe yarıyor tam bilmiyorum acaba yardım edermisiniz?

google dan araştırıp öğrenebilrsin anlamlarını

esp emotionlarda standart diye biliyorum..birde bazı dynamiclerde opsiyon özellikli bulunabiliyor

cnc
03/12/2010, 16:21
arkadaslar asr ne ise yariyordu birde sorucam asryi kapatinca espde kapaniyormu arkadasimda jetta var onda haricen esp tusu var

elk.tek17
03/12/2010, 16:29
iginize cok tesekkurler

Misafir
03/12/2010, 16:42
ESP: Elektronik Stabilite Programı (ESP), sensörler sayesinde otomobilin seyir halinde çizgisini korumasına yardımcı olur. Böylece, araç savrulmadan stabil bir şekilde seyrini sürdürür.

BAS ya da EBA: ''Brake Assist System'' ve ''Emergency Brake Assist''in kısaltmaları olan BAS ve EBA, sürücünün fren pedalına sert basması halinde devreye girerek, fren gücünü tam olarak devreye sokar.

ABS: ''Antiblock Brake System''in kısaltması olan ABS, sürücülere, tekerlekler kilitlenmeden fren yapma olanağı sağlar. Ani frenler veya ıslak zeminlerde devreye giren ABS, kullanılan aracın manevra ve kontrol yeteneğini artırarak, sürücüye yardımcı olur.

MSR: ''Motor Schleppmomenten Regelung''un kısaltması olan MSR, özellikle kaygan zeminlerde, sürücünün ayağını gaz pedalından çekmesiyle oluşacak kaymayı, motor torkunu kullanarak önlemeye çalışır.

ASR: ''Anti Schlupf Regelung''un kısaltması olan ASR, araçların patinaja düşmeleri önler. Türkçe'ye antipatinaj sistemi olarak çevrilebilecek ''ASR'', patinaja geçildiğinde çekiş olan tekerleklere giden gücü kontrol eder ve tutunmayı sağlar.

EBD: ''Electronic Brake Distributor''ün kısaltması olan ''EBD'', fren yapılması halinde gücün ön ve arkadaki akslara dengeli şekilde dağılmasını sağlar. Böylece, güvenli fren yapılmasına yardımcı olur.

Tiptronic: Araçlardaki şanzımanın manuel ya da otomatik olarak kullanılmasına olanak sağlar.

Cruise Control: Otomatik hız kontrol sistemi olarak tanımlanan ''Cruise Control'' sürücü tarafından devreye sokulduğunda, aracın hızını sabitler. Sistem devreden çıkarılmak istendiğinde, gaza, frene ya da sistemi çalıştıran düğmeye yeniden basılması gerekir. Günümüzdeki bazı yeni nesil modellerde kullanılan, ''Akıllı Cruise Control'' ise sensörler aracılığıyla öndeki araçla olan mesafenin daraldığını tespit eder etmez, aracı yavaşlatır ve daha sonra hızı tekrar ayın seviyeye otomotik olarak getirir.

Romeo_er2
03/12/2010, 18:53
Asr kapatilsa bile esp devrede kaliyo..sadece beyinden kapatilabilir..

Misafir
03/12/2010, 19:07
ABS hakkında bilinen en büyük yanlış, fren mesafesini azalttığıdır. Bu bilgiye göre hareket edersek sonucu felaket olabilir arkadaşlar. ABS nin başlıca görevi direksiyondaki kilitlenmeyi önlemek ve tekerleklere yön verebilmemizi sağlamaktır.

WiSTaRiA
03/12/2010, 19:45
Aynen katılıyorum...

bardak_kola
03/12/2010, 19:50
2007 dynamıc lerde var...bence 2006 ile 2008 arasındaki puntoları tercih etmelisin..bende vardı daha yeni sattım...zaten logolarıda onların mavi oluyoo..

eexelanss
03/12/2010, 23:13
2007 dynamıc lerde var...bence 2006 ile 2008 arasındaki puntoları tercih etmelisin..bende vardı daha yeni sattım...zaten logolarıda onların mavi oluyoo..

al bendende okadar..

hilmiusta
04/12/2010, 10:04
arkadas dogru dıyor benım arabam da 2007 hep sı var abs hılholdır esp falan fılan :D

cuhadar
04/12/2010, 18:37
benim araç2008 active hepsi var

gpmanyağı
06/12/2010, 14:31
ESP: Elektronik Stabilite Programı (ESP), sensörler sayesinde otomobilin seyir halinde çizgisini korumasına yardımcı olur. Böylece, araç savrulmadan stabil bir şekilde seyrini sürdürür.

BAS ya da EBA: ''Brake Assist System'' ve ''Emergency Brake Assist''in kısaltmaları olan BAS ve EBA, sürücünün fren pedalına sert basması halinde devreye girerek, fren gücünü tam olarak devreye sokar.

ABS: ''Antiblock Brake System''in kısaltması olan ABS, sürücülere, tekerlekler kilitlenmeden fren yapma olanağı sağlar. Ani frenler veya ıslak zeminlerde devreye giren ABS, kullanılan aracın manevra ve kontrol yeteneğini artırarak, sürücüye yardımcı olur.

MSR: ''Motor Schleppmomenten Regelung''un kısaltması olan MSR, özellikle kaygan zeminlerde, sürücünün ayağını gaz pedalından çekmesiyle oluşacak kaymayı, motor torkunu kullanarak önlemeye çalışır.

ASR: ''Anti Schlupf Regelung''un kısaltması olan ASR, araçların patinaja düşmeleri önler. Türkçe'ye antipatinaj sistemi olarak çevrilebilecek ''ASR'', patinaja geçildiğinde çekiş olan tekerleklere giden gücü kontrol eder ve tutunmayı sağlar.

EBD: ''Electronic Brake Distributor''ün kısaltması olan ''EBD'', fren yapılması halinde gücün ön ve arkadaki akslara dengeli şekilde dağılmasını sağlar. Böylece, güvenli fren yapılmasına yardımcı olur.

Tiptronic: Araçlardaki şanzımanın manuel ya da otomatik olarak kullanılmasına olanak sağlar.

Cruise Control: Otomatik hız kontrol sistemi olarak tanımlanan ''Cruise Control'' sürücü tarafından devreye sokulduğunda, aracın hızını sabitler. Sistem devreden çıkarılmak istendiğinde, gaza, frene ya da sistemi çalıştıran düğmeye yeniden basılması gerekir. Günümüzdeki bazı yeni nesil modellerde kullanılan, ''Akıllı Cruise Control'' ise sensörler aracılığıyla öndeki araçla olan mesafenin daraldığını tespit eder etmez, aracı yavaşlatır ve daha sonra hızı tekrar ayın seviyeye otomotik olarak getirir.

teşekkür ederim gerçekten tam aradığım bir açıklama:thankyou:

comanchee
12/12/2010, 23:03
ABS hakkında bilinen en büyük yanlış, fren mesafesini azalttığıdır. Bu bilgiye göre hareket edersek sonucu felaket olabilir arkadaşlar. ABS nin başlıca görevi direksiyondaki kilitlenmeyi önlemek ve tekerleklere yön verebilmemizi sağlamaktır.

bir sürü kişiye bu geçeği anlatmaya çalıştım...ama maalesef türk insanı çok sabit fikirli yanlış bir şeye doğru gibi inanıyor.abs hakkında çok yanlış efsanevi bilgiler mevcut...

ozdem
12/12/2010, 23:16
benimde 2007 model dynamic ve dualogic hepsi mevcut...

firars
21/12/2010, 19:22
öğrenmesi çok basit ön konsolda dörtlü düğmesinin yanında asr off düğmesi varsa araçta güvenlik paketi dolayısıyla hillholder esp asr ebd msr cart curt var oluyor.. yoksa yoktur..

sahibindeki ilanların %80iğnde esp ve asr var deniliyor hatta arıyorsun o zaman da var diyorlar ama aracın başına gidince küfürlü bir ifade yüzüne yerleşiyor o sebeple esp asr falan sormayın direk o tuş var mı yok mu bunu sorun....

temmuzdan beri 3 kez ölümden döndüm esp sağolsun ki biri daha dün oluyor.. muhteşem birşey :)

izoci
21/12/2010, 20:07
Güvenlik paketiyle geliyor arkadaşım...Sadece duologiclerde standartmış. Yani şu arabada var diyemeyiz..Ama baktığım aracın esp li olup olmadığını nasıl anlarım diyorsan iki yol var birincisi ön konsolda 4 lü düğmesinin sağında asr off düğmesi varsa yada kaputu aç kafanın akünün arkasına doğru uzat orada bosh marka bir cihaz var ahanda o esp. O araçta asr abs esp hilholder var demektir... :)
bnde bosch marka cihaz var,asr off tuşu yok bende esp var mıdır? ama esp asr hillholder hissediliyor

taret
21/12/2010, 23:16
benim aracım 2008 model active. bahsettiğiniz özelliğin modelle hiç bir alakası yok. güvenlik paketli bir araç alırsanız bu ve buna benzer özellikler aracınızda mevcut olur. ne kadar para o kadar özellik :)

ayrıca benim logom kırmızı :D

samoslu
21/12/2010, 23:42
2007 dynamic 90 bg. Bende de var. Standartı yok..

discrepancy
22/12/2010, 23:44
Bazen standart olarak starjet ve multijet 90 beygirliklere konuldu
(sanırım 2007-2008-2009)
Bazen de dualogicelere (2009-2010-2011)
Bazen güvenlik kiti ile alındı bazen alınamadı, arkadaşların dediği gibi en iyisi orto konsoldaki asr tuşu ,başka türlü zor

speedy_16
23/12/2010, 00:12
bnde bosch marka cihaz var,asr off tuşu yok bende esp var mıdır? ama esp asr hillholder hissediliyor
asr yoksa esp de yoktur bi paket halinde sunuluyor tek tek satışı yok o kaputun altındaki bosch farklı bir işlevi vardır.

speedy_16
23/12/2010, 00:14
bu arada alacağınız model t-jet ise standart donanımda esp asr msr hilhollder standarttır

izoci
23/12/2010, 00:14
asr yoksa esp de yoktur bi paket halinde sunuluyor tek tek satışı yok o kaputun altındaki bosch farklı bir işlevi vardır.
asr off tuşu olmadan asr olmazmı peki arabam hiç pati çekmiyor buz dahil

Du Hast
23/12/2010, 06:09
asr off tuşu olmadan asr olmazmı peki arabam hiç pati çekmiyor buz dahil
asr off butonu olmadan asr sistemi olmaz.

patinaj meselesini en iyi anlamanın yolu, 2500 e kadar devirlendirip ani kalkış yapmaktır. eğer araç siz gaza bassanız bile motor devrini düşürüyorsa asr vardır.

bu arada fiat bu yani sizin aracınıza yanlışlıkla asr koymuş olabilir. benim active aracıma full kit elektirik tesisatı çekmişler sağ olsnlar :D

izoci
23/12/2010, 11:38
asr off butonu olmadan asr sistemi olmaz.

patinaj meselesini en iyi anlamanın yolu, 2500 e kadar devirlendirip ani kalkış yapmaktır. eğer araç siz gaza bassanız bile motor devrini düşürüyorsa asr vardır.

bu arada fiat bu yani sizin aracınıza yanlışlıkla asr koymuş olabilir. benim active aracıma full kit elektirik tesisatı çekmişler sağ olsnlar :D
dediğin gibi bastığımda düşüyo devir blki dediğin gibi araya karışmıştır:D

teo53
16/02/2011, 01:08
Arkadaşlar 2011 Model Grande Punto var EVO degıl ruhsatta yazanı soyluyorum 28 bin liraya alındı araç fakat ESP varmı yokmu bır bılgım yok araçta EBD ve ABS mevcut fakat dugmelerın oldugu bolumde ESP ıcın acma kapama tusu yok :/

Marker
16/02/2011, 01:19
Abs ve ebd kapatilamaz zaten :)

teo53
18/02/2011, 02:21
Abs ve ebd kapatilamaz zaten :)
yalnıs ıfade kullanmısım duzelttım :)

speedy_16
18/02/2011, 04:42
Arkadaşlar esp açılıp kapanmıyor sürekli devrede o yüzden hiç bir puntoda esp tuşu yok kısacası asr tuşuna bakın 4 lü flaşör düğmesinin sağında asr tuşu warmı, warsa esp war yoksa esp niz yok

Marker
18/02/2011, 06:04
Arkadaşlar esp açılıp kapanmıyor sürekli devrede o yüzden hiç bir puntoda esp tuşu yok kısacası asr tuşuna bakın 4 lü flaşör düğmesinin sağında asr tuşu warmı, warsa esp war yoksa esp niz yok
30 ve 31. postlari okurmani tavisye ederim :)