Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyeti geri almak

Delidavsan
29/11/2010, 13:41
Arkadaşlar selam

5 Ay kadar önce 1.1 promil alkolle ehliyetime el koyuldu. Önümüzdeki ay 6 aylık süre dolmuş olacak ve ehliyet ızdırabından kurtuluyorum kısmetse.

Ehliyete el koyan polis Gayrettepe Trafikten ehliyetimi alabileceğimi söyledi.
Bu arada alkollü kontrole girdiğim aracı sattım ve satarken trafik cezasını ödedim (faiziyle 658 TL). Ehliyetimi almaya gittiğimde benden isteyecekleri bir evrak ve masraf var mı? Ikincisi Gayrettepe Trafikte çok yoğunluk oluyor mu? İşlemler ne kadar sürer yaklaşık olarak. Tecrübesi olan bilgilendirirse sevinirim.

Kriminal
29/11/2010, 14:46
Hiç bişey yok zaten alınış tarihi ve verılıs tarıhı bellı gıdıp alıcaksın ehlıyetını o kadar basıt..Bidahada alkollu araba kullanma kardesım

Delidavsan
29/11/2010, 15:55
Hiç bişey yok zaten alınış tarihi ve verılıs tarıhı bellı gıdıp alıcaksın ehlıyetını o kadar basıt..Bidahada alkollu araba kullanma kardesım

Sağolasın ama çok sıra oluyor mu G.tepe'de?

Bu arada en çok küfür ettiğim güruhtur alkollü araç kullananlar ki ele verir talkımı kendi yutar salkımı mevzusu oldu benimki. Yakalandığımdan beri 1 kez olsun kızmadım ehliyetimi aldıkları için. Kendime kızıyorum sürekli ve gönül rahatlığıyla söylüyorum cezalar çok hafif. Alkollü direksiyona geçip 550 lira ve 6 ay ile kurtulmak çok abes. 50 Promile + 10% sapma verilmeli ve cezalar 3 katı kadar arttırılmalı bence. Bu cezalarla caydırmak pek mümkün değil.

Kriminal
29/11/2010, 15:57
Sağolasın ama çok sıra oluyor mu G.tepe'de?

Bu arada en çok küfür ettiğim güruhtur alkollü araç kullananlar ki ele verir talkımı kendi yutar salkımı mevzusu oldu benimki. Yakalandığımdan beri 1 kez olsun kızmadım ehliyetimi aldıkları için. Kendime kızıyorum sürekli ve gönül rahatlığıyla söylüyorum cezalar çok hafif. Alkollü direksiyona geçip 550 lira ve 6 ay ile kurtulmak çok abes. 50 Promile + 10% sapma verilmeli ve cezalar 3 katı kadar arttırılmalı bence. Bu cezalarla caydırmak pek mümkün değil.

Artık sırasına katlanıcan kardeşim...

Delidavsan
29/11/2010, 16:24
Artık sırasına katlanıcan kardeşim...

Mutlaka katlanacağım da iş yerimi ve işlerimi ona göre ayarlayacağım. Öğleden sonra ya da öğleden önce izin ayarlayacağım duruma göre ya da tüm gün izin isteyeceğim.

Bilen yok anladığım kadarıyla. Umarım kimsenin başına da gelmez :) lakin gelmemesi için de çözüm basit. Alkollü araç kullanmayın lütfen.

Kriminal
29/11/2010, 16:29
Bilecek bi durum yok ortada gubnun gelınce ehlıyetını verıyorlar..Kalabalıktan kurtulmak ıstıyosan sabah erken gıtmen gerekecek..

Alkol kötülüklerin anasıdır..Anasızda yar olmaz :D

uraaal
29/11/2010, 23:40
Vayy abi senindemi 1.11 promil cıktı ne iş benimde aynı bi dümenmi var bu işte acaba yaaa..gecmis olsun sonucu buraya yazarsan sevirim bende.gecmis olsn

Delidavsan
30/11/2010, 09:25
Vayy abi senindemi 1.11 promil cıktı ne iş benimde aynı bi dümenmi var bu işte acaba yaaa..gecmis olsun sonucu buraya yazarsan sevirim bende.gecmis olsn

yok ben bir iş olduğunu sanmıyorum. 3,5 tane 50 cc bira içmiştim. Normal sanırım.

hayriyilmaz2
30/11/2010, 10:55
Bundan sonra çift ehliyet gez:))

Delidavsan
30/11/2010, 11:00
Bundan sonra çift ehliyet gez:))

Hiç farketmiyor. Artık eskisi gibi değil. Çevirme yapan ekipler "ehliyetimi unuttum" vs. dersen T.C. Kimlik numarandan anında sorgu yapıp ehliyetinin durumunu görebiliyor. Eğer ehliyetini verirsen ehliyetinden sorgu yapıp sahte olup olmadığını anlıyorlar.
Paşa paşa cezamı çekmeyi yeğledim ben. İyi de oldu, ders oldu.