PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30.000 zorunlu bakım Turan Oto:(

hsyn28
27/11/2010, 17:38
Merhaba arkadaşlar.Dün akşam 9 da maslakta aracım 30.167 km deyken motor yagını degistirtin uyarısı verdi ve yag lambası yanıp sönmeye başladı.hemen durup fiat acili aradım nöbetçi servis ortaköy turan oto dan müdür Kadir Bey' e bagladılar.Bana ilk olarak 5-30 yag ekle yarım lt kadar dedi aldım ekledim yag lambası ve uyarı gitmedi daha sonra çekici geldi araçla servise gittik.Zorunlu olarak 30.000 bakımı yaptılar ve lamba yine sönmedi bilgisayara ECU ya baglayıp lambayı söndürdüler ve 190TL ücret aldılar.Çekici hariç yapılan işlemler:
3lt selenia yağ,yağ filtresi ve hava filtresi değişti toplam 190 TL aldılar sizce bu fiyat normal midir?bana sanki gece tarifesi gibi geldi. Birde üstüne 35 lirada yağa kendim verdim oda gitti boşa. Medos otomotivin değerini bir kez daha anladım böylece.

Ziyaretci046
27/11/2010, 17:41
bu arızanın nedenini sordunuz mu bence 20,000 km bakımında takılan yağ filtresi hatalı olabilir gaza basmadığınız zaman yağ lambası yanar gaza basınca yağ lambası söner bence ... sadece yağ filtresi değişse düzelebilirdi.ya da bi ihitmal önceki bakımda yağ filtresi değişti mi

hsyn28
27/11/2010, 17:46
bu arızanın nedenini sordunuz mu bence 20,000 km bakımında takılan yağ filtresi hatalı olabilir gaza basmadığınız zaman yağ lambası yanar gaza basınca yağ lambası söner bence ... sadece yağ filtresi değişse düzelebilirdi.ya da bi ihitmal önceki bakımda yağ filtresi değişti mi
gazada bastım yaklasık 1km kadar benzinciye gittim ama hic sönmedi yag lambası ve sürekli ekranda uyarı veriyordu motor yagını degistirtin diye.20.000 bakımında yag filtresi degismişti.hatalı takılmıs olsa 20.000 bakımındaki filtre 30.167 km ye kadar uyarı vermeden gelebilir mi yada yanlıssa zararı ne olur tam yag degisimi zamanı aralıgında yandı ışık.
Birde bagladıgı ECU da punto van seciminden girdi ordan sişldirdi arıza kaydınıbu ne kadar mantıklı ende ki arac evo usta punto van dan secip sildi.

hsyn28
27/11/2010, 18:01
Ayrıca 10000 ve 20000 de takılan yag filtresinin yanında start stop yazıyor acaba diğerlerinden farklı bir filtre mi takılıyor cünkü dün gece filtreyi degistiren usta aracta start stopun oldugunu bile bilmiyodu normal bi filtre getirdi taktı.bi sıkıntı cıkarmasın sonra basımıza.