Orijinalini görmek için tıklayınız : ATM güvenlik
Eger bir gun ATM makinelerinden bir soyguncu taraan para cekmeye zorlanirsan...iz;
PIN kodunuzu t...ers girmeniz halinde (Orn. 1234 yerine 4321.. gibi) Makine parayi veriyor ancak bu arada polis de cagiriyor.
bilen vrdır tbi bilmeyenler için fydalı olucağını düşündüm
(Alıntı);)
Erdem Bozdağ
22/11/2010, 22:04
bence doğru değildir
şehir efsanesi gibi geliyor bana
ama yine de deneyene sormak lazım bi
walla tbi bşımıza glmesin drudur diye yzdım;)
bencede doğru değildir
Örneğin şifresi 1111 veya 2222 gibi olanlar ne yapacak.
:)) parayı polis nezaretinde çekecekler
doğru olduğunu sanmıyorum öyle olsa bankalar kartı yollarken söyler:)
walla şimdi bnde ynlış olduğuna kanaat gtirdim:D:D
şifrem 9999 her atm ye gidince polis geliyor bıktım artık :D :D :D :D
bencede doğru değildir
Örneğin şifresi 1111 veya 2222 gibi olanlar ne yapacak.
Yasemın ablacıgım sıfrelerde ardısık sayılar,tarıh,tekrar sayılar kullanılmıyor bundan dolayı senın teorını curuttuk sende bana elıme gecersen zeynel bende senı curutecem dermıs gıbı kulagım cınladı :)
Arkadasın yazdıgı olayı bır kac yıl once bır arkadas ayrıntılarıyla maıl atmıstı gonderen Merkez Bankasında calısıyordu yada Merkez bankasından alıntı bır maildi arkadasların dedığı gıbı denemek lazımda kımdeneyecek varmı bır babayıgıt ya dogruysa ya ters gırınce sıfreyı polısler ususurse atm basına anlatır yapan arkadas test etmek ıcın yaptım dıye :) :)
şifrem 9999 her atm ye gidince polis geliyor bıktım artık :D :D :D :D
şifreni söyleme lan ulu orta :D
WiSTaRiA
23/11/2010, 02:33
deniyelim bunu bi
Kriminal
23/11/2010, 09:15
Şifreler ardışık ve doğum tarıhı olamaz sıfır ile başlayamaz...
Walla ben sızın yerınıze atmden şıfremı ters gırdım noldu bılıyomusunuz?
Yanlış şifre dedi...Aslında bıldıgım bır konu olmasına ragmen sızı aydınlatmak ıstedım hurafe bunlar ınanmayın :D
GrandeTalha
23/11/2010, 10:42
Bende inanmıyorum,,,denemye de gerek görmüyorum
3 defa yanlış şifre kart bloke :D
Yasemın ablacıgım sıfrelerde ardısık sayılar,tarıh,tekrar sayılar kullanılmıyor bundan dolayı senın teorını curuttuk sende bana elıme gecersen zeynel bende senı curutecem dermıs gıbı kulagım cınladı :)
Arkadasın yazdıgı olayı bır kac yıl once bır arkadas ayrıntılarıyla maıl atmıstı gonderen Merkez Bankasında calısıyordu yada Merkez bankasından alıntı bır maildi arkadasların dedığı gıbı denemek lazımda kımdeneyecek varmı bır babayıgıt ya dogruysa ya ters gırınce sıfreyı polısler ususurse atm basına anlatır yapan arkadas test etmek ıcın yaptım dıye :) :)
Yok canım kardeşim. Yaparmıyım ben hiç öyle kötü şeyler sana :D :D
O maili bende görmüştüm ve o zamanda böyle bir uygulamanın olmadığını düşündüm. Çoğu banka bırak atm hırsızlıklarını engelleyecek güvenlik sistemini kendi kasalarında var olan sistemden bile bir haber çalışıyor. Yurtdışında belki bu tarz bir engelleme olabilir ancak bizim ülkemizde mümkün değil.
WiSTaRiA
23/11/2010, 11:07
esasında forumumuzda bir polis arkadaşımız olsaydı ona sorardık olayın aslını...
Kriminal
23/11/2010, 11:13
Akşama kadar atmlerle iç içe olan benım...Bizlere her bilgi,her uygulama iletilmektedır ve 10 senedır boyle bıseyı ne duydum nede uygulandıgını gördüm.Böyle bır sistem yok
WiSTaRiA
23/11/2010, 11:23
Anladım... Teşekkürler deniz bilgilerin için... ATM ler hakkında başka verebileceğin bilgiler varmı... Mesela kartsız hesapsız para çekme yöntemleri varmı :D:D:D
Kriminal
23/11/2010, 11:24
olmazmı var tabıkı..
Cep anahtar
İ-anahtar
Birde mobil imza :D
WiSTaRiA
23/11/2010, 11:27
Onları zaten kullanıyorum ama sorumda hesapsız diyede belirttim :D:D:D
Kriminal
23/11/2010, 11:31
Hmm oda var ama burda sölemıımmm
WiSTaRiA
23/11/2010, 11:41
hımmm bilahare anlat bize :D:D:D
Kriminal
23/11/2010, 11:59
:d
WiSTaRiA
23/11/2010, 12:06
:D
Kriminal
23/11/2010, 12:24
Orçun bugatti bile alırız walla :D
WiSTaRiA
23/11/2010, 12:37
yok be bugattide gözüm yok sen al bana bravo lazım :D:D
tamam ben eşyalarımı toplayıp geliyorum izmirde şu köşedeki ağacın altında buluşalım akşam 8de... :D:D
Kriminal
23/11/2010, 12:38
yok be bugattide gözüm yok sen al bana bravo lazım :D:D
tamam ben eşyalarımı toplayıp geliyorum izmirde şu köşedeki ağacın altında buluşalım akşam 8de... :D:D
Ne eşyası yenılelrını alırız burdan sen ceketını al çık..Sana bravo yani :D
WiSTaRiA
23/11/2010, 13:02
tamam ozaman :D
Erdem Bozdağ
23/11/2010, 16:16
Şifreler ardışık ve doğum tarıhı olamaz sıfır ile başlayamaz...
Walla ben sızın yerınıze atmden şıfremı ters gırdım noldu bılıyomusunuz?
Yanlış şifre dedi...Aslında bıldıgım bır konu olmasına ragmen sızı aydınlatmak ıstedım hurafe bunlar ınanmayın :D
abi bizim tüm şifreler ailenin 0 ile başlıyor ama söyleyim :):)
Kriminal
23/11/2010, 16:45
abi bizim tüm şifreler ailenin 0 ile başlıyor ama söyleyim :):)
2 yıl oncesınde alınabılıyordu sımdı alınamıyor ...
deniz(kriminal)denemiş üstüne laf yok:D:D:D
edelsang
23/11/2010, 19:43
benim şifrem 1991 tersten yazıncada doğru diyo ama polis gelmiyo :)
1-9-9-1 ters çevir yine 1-9-9-1 :D
ERDEM1907
23/11/2010, 19:46
böyle bir sistem hiçbir bankada yok şehir efsanesi. inşallah kimsenin başına bu tür şeyler gelmez.
WiSTaRiA
23/11/2010, 21:27
hulafe bunlar hulafe...
Arkadaşlar merhaba,
Bu bir şehir efsanesi, böyle birşey olsa ben bilirdim.
Ayrıca yasemin bir yandan haklı birçok banka şifre olarak ardışık rakam aynı rakam d.tarihi gibi bilgileri şifre olarak kabul etmiyor. Fakat atm den şifre değişikliği yaparak ardışık ,aynı rakam ya da d.tarihiniz olarak şifrenizi değiştirmenize izin veriyor.
van gölü canavarı stayla:D :D :D :D
Kriminal
24/11/2010, 09:50
benim şifrem 1991 tersten yazıncada doğru diyo ama polis gelmiyo :)
1-9-9-1 ters çevir yine 1-9-9-1 :D
Bi gelirse alırlar senın o şifreni....
hulafe bunlar hulafe...
Ortaya bı laf atıyorlar yerse diye millet..Haa yemıyomu bal gıbıde yıyo :D
WiSTaRiA
24/11/2010, 10:48
Ya bankalarda üçkağıtçı belki bu hurafeyi bankalar çıkartıyor nerden bilelim...
Kriminal
24/11/2010, 11:07
Bankaların ne çıkarı olacakkı..Her müşteri kendı guvenlıgınden sorumludur atmlerde...
esasında forumumuzda bir polis arkadaşımız olsaydı ona sorardık olayın aslını...
abi polise gerek yok , böyle bir uygulama yok malesef :)
edelsang
24/11/2010, 22:46
Bi gelirse alırlar senın o şifreni....
Ortaya bı laf atıyorlar yerse diye millet..Haa yemıyomu bal gıbıde yıyo :D
:D fark eden birşey varsa farketmez :P
Kriminal
25/11/2010, 09:17
Polis abı sıfremı yannıs gırmısım oda tersine denk gelmıs sizide yorduk dagın basına kadar geldınız zaten kötü toros bu yollara nası dayandı(kötü yol arabasıdır) pardon abı
Polis:Tutanak tutacagız
Şifresini tersten gırdıgı ıcın 257 tl ceza yazılmasına 15 gun ıcınde sıfresını ters gırdıgı bankaya yatırması halınde ındırım uygunalması..vs vs vs
ERDEM1907
25/11/2010, 13:38
bu şekilde yapılan yorumlar doğru değil. Ben de banka da çalışıyorum ve birçok banka personeli üye var. Hiçbir meslek grubu da bu şekilde genellemeye tutulmamalıdır. Çünkü işini doğru dürüst şekilde yapanlarda mevcut.