Orijinalini görmek için tıklayınız : Otobandaki kırmızı tek kapı gp
Bayramın 4 günü uslu bir şekilde izmitten ist. Doğru geliyordum ki birde baktım aynadan gelen kırmız gp gördüm bi taklıayım dedim (fakat tek kapı olduğunu görmedim) yaklaşık 15 dakka gittik 185 190 kadar çıktık fakat sonradan hanım uykudan kalkınca cektik ayağımızı gazdan.
Benim anladığım herhalde tjet yada 90hp multijetti iyi gidiyo allahı var yani.
Kim bilir belki arkadaşta forumdandır.
tutkuaydin41
21/11/2010, 16:40
plaka alsaydnız??
otobandaki kırmızı tek kapı deyince birden atladım bu bayram otobanlarda çok gezdimde :D
smartmavi
21/11/2010, 22:08
Ben 2500 kilometre yaptım; İstanbul-Keşan-Datça-İstanbul şeklinde... Tek bir sticker göremedim; çok teessüf ettim...
stickerler gelse yapıştırcaz ama daha yok :))
Ziyaretci046
21/11/2010, 22:12
benim tanıdğım tek kapı kırmızı 2 tane dizel var leon48 1.3 75 sabancı 1.3 90 hp ya da 1.4 8v ci şükrükayhan dised bi de agus 1.4 16vstarjet otobanda geziniyoz ulen :)
her türlü otobana çıkılır ım :D
ım sen sormustun ya 5. vıtes 3000 devırde kac gozukuo ıbre duz yolda 130 akrdesım denedım senn nasıldı???
ın devir 5000 lerdeydi :D
HADI YA:D kardesm bnm ya.
hakan fazla gezme otobanlarda :D
hakan fazla gezme otobanlarda :D
senı yakalamıyalım otobnda onur:D
senı yakalamıyalım otobnda onur:D
arefe günü didime gittiydim :D
arefe günü didime gittiydim :D
tuh bılseydık arkadaslara haber verurduk karsılama yaparlardı sana:D
tuh bılseydık arkadaslara haber verurduk karsılama yaparlardı sana:D
yazmiştim forumda çikiyorum didime gidicem diye bidaha olmasin mert :D
yazmiştim forumda çikiyorum didime gidicem diye bidaha olmasin mert :D
kacırmısım yav unutmayız bıdah bu arda onur gene konuya ettık gALIBA :D
kacırmısım yav unutmayız bıdah bu arda onur gene konuya ettık gALIBA :D
aynen :D
Ziyaretci046
21/11/2010, 23:45
benim devir saatine hiç 180 yaparken bakmadım ama kapışırız her türlü 1.4 8v :) 5 vites 3000 devir 85 km yapsada
smartmavi
22/11/2010, 00:08
Beyler İzmir-Aydın otobanında 200 gördüm; 4 yolcu, ful depo yakıt, ful dolu bagaj (90 bg. 6 vits) arabam beni çok mutlu etti. Arkada hanımlar yüksek hızla gittiğimizi fark etmediler bile. Bu arada gece saat 3 gibi geçtik, yol bomboştu.
düz yolda 200 'ü hemde 4 kişiyle gördüyseniz gerçekten güzel 15'' jant var galiba sizin arabada?
onur otobanmı istiyosun anlamadım ? tamam kardeşim senimi kırcam çıkarız merak etme :D
WiSTaRiA
22/11/2010, 02:22
Forumda tek kapı ve kırmızı daha çok araba var gençler :D:D
tam dip gaz değil ve anlık yakıt miktarına dikkat :D
boşa mazütt powır demiyoruz :D :D
bide 200 ü geçtikten sonra tüm kadran bembeyaz oluyor sanki :D :D, sanki boyut değiştiriyor gibi hissettiriyor araba :D :D
tam dip gaz değil ve anlık yakıt miktarına dikkat :D
boşa mazütt powır demiyoruz :D :D
bide 200 ü geçtikten sonra tüm kadran bembeyaz oluyor sanki :D :D, sanki boyut değiştiriyor gibi hissettiriyor araba :D :D
maşallah diyelimde nazar değmesin :D yanlız birşey sorucam 180 km'de araba aşağı yukarı 4100 devirde gidiyor 75 lik sahibi diğer arkadaşlar 210 km hızlardan falan bahsediyorlardı acaba kaç devirde oluyor araba o zaman merak ettimde... :)
maşallah diyelimde nazar değmesin :D yanlız birşey sorucam 180 km'de araba aşağı yukarı 4100 devirde gidiyor 75 lik sahibi diğer arkadaşlar 210 km hızlardan falan bahsediyorlardı acaba kaç devirde oluyor araba o zaman merak ettimde... :)
200 de iken 4500 falan oluyor
210 da 4600 devir olur.
bayırı gördümü 5000 e kadar yolu var ondan sonra hızlanmaz zaten, motor devir kesiciye biner.
StrawBeeRy
22/11/2010, 20:24
75 likler düz yolda 5 viteste iken hız en fazla kaç oluyor?
çok ilginç 4100 de 180 km 4500 de 200 km 4600 de 210 km dahada gider diyosun ben bişey demiyorum o zaman...
valla düz yolda 170
eğimde 180 gördüm başkada gitmiyo zati. :(
valla düz yolda 170
eğimde 180 gördüm başkada gitmiyo zati. :(
normalide o zaten bana göre...
Araç daha gelmedi ama gelince mutlaka deniycem çünkü bazı arkadaşlar 200 yaptıklarını bazıları ise en fazla 170 yapabildiğini söylüyor aradaki fark az değil.
fark çok tabi o hızlarda 5 km bile fazla bence... Denedikten sonraki görüşlerinizi bekliyorum
mesut eyvaz
22/11/2010, 21:33
Bu bayram yolculuğum evomla çok keyifli geçti gece yolculuğunun tadına vardım şöyle ortalama 150 km ile otobanda keyifli bir yolculuk çektim
edelsang
22/11/2010, 21:42
4.vitesde 4800 devirlerde 170 yapmıştım eğimli yolda vites atsam 200 yapardım büyük ihtimal
mantık yürütüldüğünde o hızlar 75 likler için fazla geliyor ama yapan varsa videosunu bekliyorum çok merak ediyorum çünkü...
çok ilginç 4100 de 180 km 4500 de 200 km 4600 de 210 km dahada gider diyosun ben bişey demiyorum o zaman...
dostum düz yolda o arabanın fabrika verisi neyse odur. daha fazlasını yapanlar (ben dahil) eğim ile yaparlar. fabrika verisi 165 hadi +5 km desek 170 yapar en fazla.
her araçta kadran sapması vardır.
kısacası 180 ve üzeri hızlar yol eğimi yardımı ile yapıyoruz yalan falan atmıyorum :) fotosuda yukarıda
bu arada viteslerdeki hız ile devir doğru ortantılıdır, orantı kurarak hangi devirde ne kadar sürat yapılır bulunabilir.
Valla ben duz yolda 180 egımlı yolda selwayden gazıemıre dogru olan yol orda 195ı gordum dahada basmadım:D
Motor açılmadan önceydi, aracım 2000 km lerdeyken İzmir-Aydın otobanında yukarı hafif meyil, arabada 5 kişi ve bagaj full dolu 170 i görmüştüm.
Çok sonraları GPS ile yaptığım karşılaştırmada aracın hız göstergesinin GPS e göre %8 fazla gösterdiğini farkettim, bu hesapla 156 km/saat falan yapar.
Şu an 14 000 km civarındayım arabanın performansı daha iyi gibi geliyor, ben arabaya alıştığım için mi bilmiyorum ama galiba GP ler için de motor açılması diye bir şey var.
Bursa-Eskişehir arasında mezit derelerinde ilk zamanlarda motor bayılırdı, şimdi aynı yerlerde performansı çok daha iyi.
GPS e göre aracımı fabrika verilerine çıkartabilecek gibi görünüyor, yani göstergede 178 falan görmem lazım, öyle bir otobana girersem yeniden deneyeceğim bu değeri görebileceğimi düşünüyorum, araç bu hıza rahatlıkla ulaşabilecek gibi görünüyor
Daha önce de GPS ile aradaki hız farkı ile ilgili bir konu açılmıştı, bazılarında %3 gibiydi, bende %8.
Aradaki hız farkları belki de farklı modellerdeki cant-lastik farklarından, yazılım versiyonlarından kaynaklanıyordur belki, asıl değerlendirmeyi GPS e göre yapmak lazım diye düşünüyorum.
NyhatShu
23/11/2010, 11:23
105hp
düz yolda 190 eğimli yolda 210 gördüm bi an yerden havalandıgımı hissettim gazdan ayağımı çektim.
benim söylemek istediğim şu bende 90 lık var 215_40_17'' jant lastik takılı düz yolda 190_200 arası eğimli yoldada 210_220 arası görüyorum bazı yerlerde okuduğum 75 liklerde aynı verileri söylüyolar madem ikiside aynı hızlara çıkabilecekti neden farklı versiyon kullandılar yada ben veya benim gibi hızı biraz daha seven arkadaşlar neden fazla verip bunu aldık saçma değilmi ben 75 liklerin o hızlara çıkamayacağı görüşündeyim...
benim söylemek istediğim şu bende 90 lık var 215_40_17'' jant lastik takılı düz yolda 190_200 arası eğimli yoldada 210_220 arası görüyorum bazı yerlerde okuduğum 75 liklerde aynı verileri söylüyolar madem ikiside aynı hızlara çıkabilecekti neden farklı versiyon kullandılar yada ben veya benim gibi hızı biraz daha seven arkadaşlar neden fazla verip bunu aldık saçma değilmi ben 75 liklerin o hızlara çıkamayacağı görüşündeyim...
Hocam haklısınızda 75 likleri o kadar da küçük görmemek lazım 90 lıkla aralarında 15 beygir var az değil ama bu uçuk bir rakam da değil yani arkadaşların düz yolda 170-180 km hızlara çıkabilmeleri normal gibi geliyor bana tabi bende araba yok yanılmıyorsam teknik verilerde 90 lıkların son hızı 175,75 liklerin ise 165 olarak gözüküyor yani siz düz yolda 200 e yaklaşıyorsanız,75 liklerin 180 yapmasında bi sakınca görmüyorum yapabilirsiniz.:XBunlar benim düşüncelerim kullananlar daha iyi bilir araba olmadığı için sadece verilerden bakarak böyle bir kanıya vardım.(Amma konuştum ha toparlayamadımda:laugh000:).
mertcan ben küçük görmüyorum fakat aradaki tek fark 15 hp değil turbo ve şanzıman farkıda var bunuda unutmamak gerekir. izmirde 75 lik olupta bu değerlere çıktığını söyleyen varsa buluşalım bir ara :)
StrawBeeRy
23/11/2010, 20:34
mertcan ben küçük görmüyorum fakat aradaki tek fark 15 hp değil turbo ve şanzıman farkıda var bunuda unutmamak gerekir. izmirde 75 lik olupta bu değerlere çıktığını söyleyen varsa buluşalım bir ara :)
3. vitese kadar yan yana gidiyor abi denendi test edildi :) chipli ve gaz tepkili 75 likle 150 ye kadar yarım boy önde oluyor 90lıklar :)
arkadaşı inandıramadık :)
ben orjinal şekilde diyorum yanlış anlaşılmasın mert senin dediklerin olduktan sonra bırakta yan yana gitsin be kardeşm dimi :D
StrawBeeRy
23/11/2010, 20:44
ben orjinal şekilde diyorum yanlış anlaşılmasın mert senin dediklerin olduktan sonra bırakta yan yana gitsin be kardeşm dimi :D
gene yan yana gidemiyor ki 150 ye kadar yarım boy geride ama sonrasında ayırır o bi gerçek :D
90 lık chip yapınca nolcak peki... :motorcu:
StrawBeeRy
23/11/2010, 21:05
90lığa chip yapınca t-jeti takip eder yakında yapabilirim deneriz onuda :)
ben bu hafta yapıcam allah nasip ederse kardeşim sonra nevruz abinin kapısını çalıcam :D
yanlız bu gaz tepkisi noluyo onu anlamadım ?
StrawBeeRy
23/11/2010, 21:21
yanlız bu gaz tepkisi noluyo onu anlamadım ?
gaz tepkisinin beygire yararı yok deviri hızlı çeviriyor 3.000 ile 3.500 arasında kafayı koltuğa yapıştırıyor fiyatıda 350 ile 450 arası :)
bir parça falanmı o yoksa o da chip gibi bir yazılımmı nasıl çalışıyor?
StrawBeeRy
23/11/2010, 21:37
bir parça falanmı o yoksa o da chip gibi bir yazılımmı nasıl çalışıyor?
yok gaz pedalına takılan bir parça
o birazcık beklesin onuda takarsak arabaya mazot koycak para bulamıcaz sonra :D
StrawBeeRy
23/11/2010, 22:01
o birazcık beklesin onuda takarsak arabaya mazot koycak para bulamıcaz sonra :D
onu takmam için piyangodan para felan çıkması lazım yoksa sadece chip ile egsoz sstemi yeter :)
bana sadece chip yeter fazla açılmaya gerek yok sessiz sakin giderim ben :D
onu takmam için piyangodan para felan çıkması lazım yoksa sadece chip ile egsoz sstemi yeter :)
aman senin egzoz kalsın :D:D
Affetmem :D
sol şeridi kapatmış giden dallama otobüscü olmasaydı biraz daha zorlardım
https://www.youtube.com/watch?v=Jhfa0IXTZeY
Çok iyiymiş hocam düz yolda mı yaptınız bu hızı?
videoyu açamadığım için bişey diyemiyorum...
StrawBeeRy
28/11/2010, 22:50
aman senin egzoz kalsın :D:D
zehirlerim affermem :D
mantık yürütüldüğünde o hızlar 75 likler için fazla geliyor ama yapan varsa videosunu bekliyorum çok merak ediyorum çünkü...
dostum, vakti zamanında 180 kadranlı unolarla bile 180 görülürken bunların videosuna gerek olmadığını düşünüyorum. kuvvetle muhtemel arabasını tanıyan bir arkadaş puntolarla da kadran sonunu görür. (rahatlıkla hem de)
:)))
StrawBeeRy
29/11/2010, 08:51
dün gece denedim düz yolda 5. viteste devir 4.200-4.300 arasındaydı 185 çok hafif yokuş yakaladım 6. vites 215-217 dahada çıkardı trafik sıkıştı :)
Dün çeşmeye giderken düz yolda 190a kadar çıktım 5 te dahada gitmiyordu zaten 6 ya atıncada çok nazlandı ama rampayı görünce baktım 220 nin ucunda kaldı benden bu kadar dedi bende bişey demedim :D
Ziyaretci046
29/11/2010, 14:51
Dün çeşmeye giderken düz yolda 190a kadar çıktım 5 te dahada gitmiyordu zaten 6 ya atıncada çok nazlandı ama rampayı görünce baktım 220 nin ucunda kaldı benden bu kadar dedi bende bişey demedim
bende gece 00,30 sularında otobanda deneme yaptım sevgili 1.4 8v 5 vites 3000 devirde 87 km yapıyodu lpg de dedim 180 için kaç bin devir çevircek 3 4 5 derken 180 km 5500 devir biraz daha uğraşcam 200 de olcaktı motordan çıkan ses beni ürküttü..:)atalay seninki kaç yapıyo :D
seysey37
29/11/2010, 14:58
ne güzel yaa :) 180de ve daha 4bin devirde :D 180de benimki 6bine dayanıyo nerdese :D
sen fazla zorlama palio yu kardeşim yakında 200e çıkıcam diye yarış motoru gibi 10.000 devir falan yapıcaksın :D