Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Gitse Yerine ne gelir...
SpyHunter33
20/11/2010, 11:58
Merhaba arkadaşlar.
Biliyorum biraz tuhaf bir başlık olacak ama :) puntomla aramda inanılmaz bir bağ var ama ama ama gösterge panelinden gözlerimi alamaz hale geldim :D yanan arıza ışıkları canımı sıkıyor. ( her aracın arızası olur evet ama gözüm gibi baktığım arabamda böyle şeyler olunca daralıyorum :) ) neyse bu sabah itibari ile aracım konya - afyon istikametine doğru yola çıktı. Araba yolda arıza lambasını yakmış :) araç ful dolu ve babam kullanıyor.
Zaten babamda pek bu arabaya yanaşmamıştı ne kadar çok dijital beyinli vs vs bir araba olursa o kadar çok sorunu olur derdi. ayrıca bir türlü de kullanamadı arabayı sanki biyerleri kırılacak dökülecek hafif gibi geliyor derdi. ben ne kadar savunsam da bu gün babamın elinde arıza yapması sanırım beni baya bi gerdi. ( halen aracın neden arıza lambası yaktığını bilmiyorum hiç bir sorun vermeden de gidiyormuş :D )
Şimdi aracımın değeri 18-19bin civarı bana ne önerirsiniz ? Fiat stilo görüyorum son zamanlarda uygunmudur ?
puntoturbom
20/11/2010, 12:10
basıt bır stop lambası yanması bıle arıza lambasına sebep verıyor,sen de bılırsın. arac ve tasıdıgı ınsan guvenlıgı olunca bu kadar hassas olunması bence cok ıyı. Mercedes s-500 olsada aynısı olmayacak mı ? Bu arada stılo cok guzel ama yanlıs satıs polıtıkaları sebebıyle Turkıyede tutunamamıs bır arac.ve ıtalyada hala uretımı devam edıyor.tavsıye ederım. puntoya gore daha dıgıtal oldugunu da hatırlatarak tabıı :)
lionT-JET
20/11/2010, 12:10
chevrolet lacetti oneririm.duz mantik ihtiyaclari karsiliyabilen bir arac.stilo da guzel ama babaniz tekrar ayni gozle bakarsa sorun olur..
SpyHunter33
20/11/2010, 12:19
basıt bır stop lambası yanması bıle arıza lambasına sebep verıyor,sen de bılırsın. arac ve tasıdıgı ınsan guvenlıgı olunca bu kadar hassas olunması bence cok ıyı. Mercedes s-500 olsada aynısı olmayacak mı ? Bu arada stılo cok guzel ama yanlıs satıs polıtıkaları sebebıyle Turkıyede tutunamamıs bır arac.ve ıtalyada hala uretımı devam edıyor.tavsıye ederım. puntoya gore daha dıgıtal oldugunu da hatırlatarak tabıı :)
fikriniz için teşekkr ederim. evet güvenlik açısından çok çok iyi bir uygulama ama yanlış zamanda yanlış kişide uyarı veriyor namıssız :D
chevrolet lacetti oneririm.duz mantik ihtiyaclari karsiliyabilen bir arac.stilo da guzel ama babaniz tekrar ayni gozle bakarsa sorun olur..
önerinizi dikkate alacağım teşekkrler.
Ayrıca sanırım arızanın neden olduğunu biliyorum :( dün akşam mazot almak için pompaya yanaştım dizel olduğunu belirttim. fullemesini söyledim. Markete gittim geri geldiğimde euro dizel yerine kırsat motorin koymuş akıllım bende çok üzerinde durmadım. sanırım anladı arabam :D
hiç kasma al bi honda civic 2001-2002 model kafan rahat olsun.. elektronik arıza istemiyorsan en mantıklı seçim bu olur..
SpyHunter33
20/11/2010, 14:51
hiç kasma al bi honda civic 2001-2002 model kafan rahat olsun.. elektronik arıza istemiyorsan en mantıklı seçim bu olur..
Daha Önce bende çok aradım honda Civic hatta 97 model hatcback kaslarına hastaydım bi tane buldum son anda vaz geçmiştim...
çevremde o paraya araba arayanlara punto öneriyorum ben:)
şahsen bir üst model almadıkça puntodan iyisini bulmak zor.Arıza lambasına takmamak lazım
bnce astralara bakabilirsin twinport elegance lar güzel gibi bütçen varsa bi bak derim;)
corolla lara bi bak abi biraz hantal duruyor ama güzel araba bence :)
Erdem Bozdağ
20/11/2010, 19:19
abi gp den sora stilo bence de çok kesmez
arızalardan kurtulayım diyorsan kesinlikle japon arabası al derim
temiz bi civic,corolla fazlasıyla seni tatmin eder
abulbul08
20/11/2010, 19:38
L 200 Kamyonet
SpyHunter33
20/11/2010, 20:03
L 200 Kamyonet
Abi yoruma koptum :D
abulbul08
20/11/2010, 20:22
Hobi olarak arılarım var. arıları taşımak için almayı düşünüyorum.
birazda espiri olsun diye yazdım
Erdem Bozdağ
20/11/2010, 20:24
Ahmet abi bence başlığı okuyunca kendisi için gp gitse l200 alırım diye yazmış :):)
SpyHunter33
20/11/2010, 20:27
Ben Anladım zaten. bu arada arabam konya akşehir de :D görenler olabilir :D tam yarım depo ile 550 km yol gitmiş bulunmakta baya da bir rampa ve virajlı olan mut yolu kullanılmış :)
abulbul08
20/11/2010, 20:35
Ahmet abi bence başlığı okuyunca kendisi için gp gitse l200 alırım diye yazmış :):)
Ben satar yeni araç alırımda hanım bu arabayı çok seviyor onun için biraz zor. gerçi bende puntomdan çok memnunum ikinci bir araç olarak düşünüyorum. Balları satabilirsem alırım artık:D:D
ibrahim06
20/11/2010, 22:17
Stilonun temizini bulmak zor. Çok başın ağrır.Müslüm beyi ara danış bence. benim söylediğimi destekleyecektir.
Arabayı daha teslim almadık,arıza falan demeyin bana,umarım bizde fazla sorun çıkmaz...
ilbilge_11
21/11/2010, 00:19
hocam ben aracı alalı 1 ayı biraz geçti yaklasık 6 ay araştırdım puntoları ve allaha sukur aldım ve memnunum suan doğrusu arkdasım sıfır honda civic aldı bence o bile benim arabam kadar güzel değil ama illa fikir isterseniz
hatcback için wolsw golf (fsı motor olan fulü) veya bravo multijet
sedan coralla
ahmet abiye katılıyprum benim hayallerimin aracı L200
hocam ben aracı alalı 1 ayı biraz geçti yaklasık 6 ay araştırdım puntoları ve allaha sukur aldım ve memnunum suan doğrusu arkdasım sıfır honda civic aldı bence o bile benim arabam kadar güzel değil ama illa fikir isterseniz
hatcback için wolsw golf (fsı motor olan fulü) veya bravo multijet
sedan coralla
ailede hem civic hem gp var ikisinide çok iyi biliyorum benim düşüncem civic gp ile kıyaslanamayacak kadar kaliteli bir araç
ilbilge_11
21/11/2010, 00:51
ailede hem civic hem gp var ikisinide çok iyi biliyorum benim düşüncem civic gp ile kıyaslanamayacak kadar kaliteli bir araç
ben zaten kalitesinden bahsetmiyorum tabiki civic le punto karsılastırılamaz ama benim dediğim hani birini seversin de aslında çokta iyi güzel değildir ama seversin anlamsızca benim kide şuan o :scooter0:
ben zaten kalitesinden bahsetmiyorum tabiki civic le punto karsılastırılamaz ama benim dediğim hani birini seversin de aslında çokta iyi güzel değildir ama seversin anlamsızca benim kide şuan o :scooter0:
pardon abi yanlış anlamışım :yawn:
ilbilge_11
21/11/2010, 01:00
pardon abi yanlış anlamışım :yawn:
eyvallah:siritma:
Daha öncede biyerlerde yazmıştım, aracımı çok seviyorum ama, Türkiye özelliklede İstanbul bu araçları kemiriyor adeta. Şahsen ben en kısa zamanda Landrover lander düşünüyorum. İstanbulu jip paklar. İmkanım olursa tabii. Yada Focus-Astra dizelleri.
abulbul08
21/11/2010, 18:49
yolları kötü olan yerler için ideal
Erdem Bozdağ
21/11/2010, 18:54
yerden yükseklik gerçekten kötü yolda büyük zevk
nissan qq yı sürdüğüm zaman gerçekten başka bir keyfi oluyor
SpyHunter33
21/11/2010, 21:30
Arkadaşlar :) yorumlarınız için tşkkr ederim. Bahsettiğim arıza lambası yakıtla alakalı bir durummuş. Tekrar euro dizel ile fullenince rahat bir nefes almış ve arıza ışığı sönmüş konyada bir serviste bilgisayara bağlanmış onlarda aynı şeyi söylemiş :) çok şükür ki bir sorunu yok yani.
Ayrıca konuda anlattığım gibi babam pek sevmemişti benim arabayı süremiyorum hafif gibi geliyor demişti. Az önceki konuşmamız aynen şu.
- Erkan çok az yakıyor bu merettt
- yakar baba
- Siyahından alalım bunun.
- Anlamadım ne siyahı ??
- Bana bana Siyahından alalım bunun :D:D:D
Ve sanırım ki punto gitmez yeride dolmaz. :)
Bir aksilik olmazsa pazartesi yada salı günü Megane-2 dizel otomatik bir araç alıcam.
Temiz bir bravo almadıktan sonra kendi aracımdan başka fiat almam, dizel GP'ler gösterişin en ekonomik şekli.
nizamavci
21/11/2010, 22:33
aracımı sattım gibi.. yarın noter işlemlerini halledeceğim...
benimde aklımdaki araç Peugeot 3008 Premium Pack (cam tavan,dizel, otomatik)....biraz daha müsait olup yazın muhtemelen alırım diye düşünüyorum..
Varsa paran BMW 320d,
Yeteri kadar varsa Alfa 159 JTD
Az varsa Bravo 120 hp multijet
arabamı satsam günlük kullanım için ufak bi dizel alırım haldur huldur gitmek için. keyif zamanlar için ise forda ranger xlt alırdım. tabiki big foot lastikli :)
ademtahir
22/11/2010, 12:08
erkan punto gidince mercedes gelecek daha onunla bununla uğraşmaya gerek yok :D
serkankucuk
22/11/2010, 12:18
erkan punto gidince mercedes gelecek daha onunla bununla uğraşmaya gerek yok :D
yollarda ben de hep onu düşündüm... mercedes'i olan adamlar ne kadar rahat gidiyo dedim içimden, eminim arabalarından yana hiç dertleri yoktur dedim... :(
Mercedesinde de Ferrarisinde de elektronik arızalar oluyor. Hatta yolda kalanlar bile oluyor. GP de olması çok çok doğal. Benim Bravonun da kaloriferin hava klapeleri bozuldu. parça değiştirdiler sorun düzeldi şimdi de ses yapıyor. Nasıl çözücem bilmiyorum. servise gelip gitmekten bıktım bu sorun için.:help:
şansmı kötü kullanmakmı bilmiyorum ama yakınen tanıdığım bi mercedes sürekli sorun çıkarıyo.
motor açısından kompresör kafasına göre devreden çıkıyo, stop edip tekrar çalıştırarak filan devreye giriyo. yapıldı 1 hafta sonra tekrar başladı.
sarı motor lambası yanıyo. katalizör arızalı demişler.
senede 1 kere tavan pompası bozuluyo.
tavanın beyni bozuk kafasına göre yarım açık sanıyo. buda bagajın anahtarla açılmasını gerektiriyo.
sürekli motor suyu eksik diye uyarı veriyo.
sağ koltuk bozuldu bi ara ileri geri gitmiyodu.
kapının camı bi türlü ayarlanamadı bi süre sonra yerinden oynuyo kapanmaya başlıyo. şuan cam fitilden ayrık duruyo ve kapıyı kapatırken arka cama çarpıyo.(bu sorun hasar kaynaklıymış)
hemen aklıma gelenler bunlar :)
şansmı kötü kullanmakmı bilmiyorum ama yakınen tanıdığım bi mercedes sürekli sorun çıkarıyo.
motor açısından kompresör kafasına göre devreden çıkıyo, stop edip tekrar çalıştırarak filan devreye giriyo. yapıldı 1 hafta sonra tekrar başladı.
sarı motor lambası yanıyo. katalizör arızalı demişler.
senede 1 kere tavan pompası bozuluyo.
tavanın beyni bozuk kafasına göre yarım açık sanıyo. buda bagajın anahtarla açılmasını gerektiriyo.
sürekli motor suyu eksik diye uyarı veriyo.
sağ koltuk bozuldu bi ara ileri geri gitmiyodu.
kapının camı bi türlü ayarlanamadı bi süre sonra yerinden oynuyo kapanmaya başlıyo. şuan cam fitilden ayrık duruyo ve kapıyı kapatırken arka cama çarpıyo.(bu sorun hasar kaynaklıymış)
hemen aklıma gelenler bunlar :)
bi tanıdığımda 2008 BMW 5.20d vardı onun aracı da durduk yere stop ediyordu 2 kez servise gitti 3. arızada aracı garantiden değiştirdiler.Bence yakınınız Mercedes i biraz sıkıştırsın :)
Kriminal
22/11/2010, 18:55
Mercedesede laf attık kusur buldukya brawo bıze :D