Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel plaka
opexturk
17/11/2010, 09:49
öncelikle herkese iyi bayramlar
bugüne kadar 4 aracım oldu ama hiçbirinde plakayı özel olarak çıkarmayı düşünmedim ama bu sefer plakayı özel çıkarmak istiyorum bir arkadaşım 2. el araba aldı ruhsat işlemlerinde bişeyler yaptırarak plakayı adının ve soyadının başharfi olarak çıkarmış ben de birmottan araç alcam sadece pazartesi kredi için imza atcam bayramdan önce kredi erken başlamasın die erken imza attırmadılar şimdi onlarla mı irtibata geçicem yoksa aracı aldıktan sonra mı plakayı değiştircem yani açıkçası bu konuda bilgim neredeyse 0 o yüzden bilen birileri bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim
herkese keyifli forumlar
sanada iyi bayramlar..
öncelikle aracın hayırlı olsun...
Eğer aracı teslim alırken vekalet vereceksen vekalet vereceğin birmot yetkilisi ise birmottan istemelisin... aracın plakasını teslim alırken şubeye kendin gideceksen bütün ii sana düşüyor. şubede söyleyeceksin.. şöyle bir plaka istiyorum diye varsa bağış karşılığı verirler.. ama tanıdık varsa çok kolay direk istediğin plakayı alabilirsin.. benim tanıdık vardı. ben direk 26 EH 949 plakasını almıştım...
Öncelikle iyi bayramlar, İzmir'i bilmiyorum ama Mayıs ayı'nda çıkan bir kanunla plakalar ikamet edilen ilçe'nin trafik şubesinden çıkıyormuş ve ilçeler harfleri belli bir sıraya göre paylaşmışlar,İstanbul için mesela ben Üsküdar'dayım ve 34-Tx-yyyy şeklinde bütün T harfleri Üsküdar'a ait. Benim istediğim harf başka bir ilçede olduğu için istediğim harften alamadım yani. Bir çözüm varmı bilmiyorum.
bu tür plakalarda bağış istenmiyor fakat sonunu 7777, 1111,0001,1000,9999 gibi rakam istersen bagışa girer MA plaka bulursan arac ile beraber fotosunu ceksene bende MA plaka istiyorum kütahyada yok
Öncelikle merhaba.. Birmot sana vekalet çıktısı verecektir,o çıktıyla beraber notere gideceksin ve 43 liraya yakın bir para ödeyeceksin. Ardından Ankara Emniyet Müdürlüğünün sitesinden,plaka işlemleri bölümünden istediğin plakayı araç kimin üzerineyse tc kımlık numaran ve adın ile ayırt ettiriceksin. ( Mesai saatleri içinde ve hafta içi sistem çalışmaktadır.) Sonra araç sahibiyle emniyete gidip ayırt ettirdiğin plakayı söyleyeceksin(nufus cuzdanı gerekli) ,ama de ki '0 araç aldık makbuz istiyorum sadece'. Onlar sana plakanın senın adına ayrılmış olduğuna dair bir kagıt verecekler o kağıdı birmota ver ve gerisine karışma onlar herşeyi hallediyorlar.. Şimdiden hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin..
StrawBeeRy
17/11/2010, 22:35
Öncelikle merhaba.. Birmot sana vekalet çıktısı verecektir,o çıktıyla beraber notere gideceksin ve 43 liraya yakın bir para ödeyeceksin. Ardından Ankara Emniyet Müdürlüğünün sitesinden,plaka işlemleri bölümünden istediğin plakayı araç kimin üzerineyse tc kımlık numaran ve adın ile ayırt ettiriceksin. ( Mesai saatleri içinde ve hafta içi sistem çalışmaktadır.) Sonra araç sahibiyle emniyete gidip ayırt ettirdiğin plakayı söyleyeceksin(nufus cuzdanı gerekli) ,ama de ki '0 araç aldık makbuz istiyorum sadece'. Onlar sana plakanın senın adına ayrılmış olduğuna dair bir kagıt verecekler o kağıdı birmota ver ve gerisine karışma onlar herşeyi hallediyorlar.. Şimdiden hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin..
peki bu kadar kolaymı yani :) kolaysa süper bir daha ki aracımıza düşünmek lazım teşekkürler
bu tür plakalarda bağış istenmiyor fakat sonunu 7777, 1111,0001,1000,9999 gibi rakam istersen bagışa girer MA plaka bulursan arac ile beraber fotosunu ceksene bende MA plaka istiyorum kütahyada yok
bende bir daha ki aracıma düşünüyorum ama arkadaşın dediği gibi 7777 tarzında bir plaka arıyorum acaba bunlara ne kadar bağış isterler
izmirde durum nedir bilmiyorum ama ankarada , netten ygc 87 yi tc no ile ayırttım bedavadan aldım :)
ankarada iş çok güzel boşta olan plaka internetten ayırtılıp alınabiliyo.
ama izmirdede zor değil, sen birmota özel plaka istiyorum de birmotun adamı trafikte işlemleri hallederken iş plakaya gelince seni çağırcak sende ordaki memurdan isticeksin plakayı oda verir biz hiç sorun yaşamadık. ondan sonra dosyayı yine birmotun adamına verirsin o işlemleri bitirir. hayırlı olsun.
opexturk
18/11/2010, 01:45
bilgilendirmeniz için çok sağolun arkadaşalr p.tesi son imzalar atılıp kredi tarihi belli olur ve araç satışı bitince orada söylerim onlara yardımcı olurlar ama arkadaş sölemiş de ben MA plaka almıcam KBR alıcam nişanlımın adı kübra ve onun adına göre alıcam inş olur
bende bir daha ki aracıma düşünüyorum ama arkadaşın dediği gibi 7777 tarzında bir plaka arıyorum acaba bunlara ne kadar bağış isterler
burada 250 lira alıyorlar ve istanbul gibi biyerde 250 ile 2bin tl arası oynadıgını duymuştum önceki aracımın plakası 7999 du oda güzel oluyor
BuRaK-BG
19/11/2010, 00:27
ben üstün otodan aldım arabayı, vekalet verdiğim takipçiye uygun bir bahşiş vaad ettim, sağolsun oda kırmadı BG plaka aldım.
Raistlin
19/11/2010, 00:36
dostum o zman çoğunuzun hiçbilmediği bir ayrıntı vereyim size..MA,MB tarzı "M" ile başlayan plakalar türkiyede yaşayan yabancı uyruklu kişilere veriliyor.Çünkü ben alırken Mert DEMİRÖREN yani "MD" alıcaktım fakat böyle birşey olduğu söylendi o yüzden "DM" alabildim bilginize..
Erdem Bozdağ
19/11/2010, 00:42
valla emniyette tanıdık varsa ufak bi ricayla el altından istediğiniz plakaya boştaysa ortaya çıkıyor
benim araçta da yeni aldıgımız araçta da öyle oldu
opexturk
19/11/2010, 00:55
raistlin haklısın çünkü arkadaşım da yeni aracına adı ve başharfini yaptırmak istedi ama adı mesut yani m ile başlayamaz çünkü izmirde m plakalar dolmuşlara veriliyo demişler
burhankutlu
20/11/2010, 18:21
orda bile istediğin numara plakayı almak için dayın olması lazım ve bağış kesinlikle kaçınılmaz canlı örneği benim resmen istediğim rakamlı plaka almak için o rakam kadar para verdim.