Orijinalini görmek için tıklayınız : Pirelli mi daha kaliteli bir marka mı ? Yorumlarınız ?
Bugün lastiklerimi değiştirmek için biraz araştırdığımda, good year efficientgrip için 145TL michelin energy saver için de yine benzer 145-150 TL civarı fiyatlar aldım.
Fakat gittiğim bir yer elinde adetli pirelli p4 olduğunu (2010 olduğunu uygun aldığını) bu sebeple de 100TL ye verebileceğini söyledi.
Kaba taslak bir hesapta 4 lastikte 200 TL fark ediyor ve bu p4 ü fiat 0 km araçlarına da takıyor. Bu sebeple kullanan veya fikri olanlardan aradaki farkın hak edilip hak edilmeyeceği ve lastik markası hakkında yardım istiyorum. Yani nedir bu p4Ün artsı eksisi ? yol tutuşu iyi midir vs. ?
Herkese teşekkürler :)
p4 en azından desen olarak fena durmuyor ancak tecrübeden bilirim p2000 ve p3000 berbat birde p400 kullandım derin dişli kış şartlarında oldukça iyidi...michelin (kullandım) yanaklar oldukça ince konfor yol tutuş güzel ancak yandan bordür sürtmelerine özellikle dikkat edilmesi gerekiyor...lassa miratta(kullandım) yeniyken harikaydı orta sertlikte daha sonra arabayı sattım ve 20 000 km den itibaren bir fikrim yok...şu an GP*de bridgestone b250 gayet güzel değiştirecek olsam yine aynılarını alırım...biraz kafa karıştırdım galiba...
GP COSKUN
12/11/2010, 02:46
öncelikle saydığın iki markayla karşılaştırırsak pirelli kalite olarak onlar kadar iyi değildir
ama kullanılmayacak bir lastikte değildir
faithless1905
12/11/2010, 12:30
sert yol sesi alan ıslak zeminde çok memnun kalmadığım lastik...
michelin ya da continental tek geçerim...
Kriminal
12/11/2010, 12:40
Aynen prellı kısacası lastık degıl..Ses yapıyor yollarda fren mesafesı uzuun..Murat(kaplan) arkadaşımın tavsıyesı uzerıne dunlop sport 01 aldım Allah razı olsun yol sesını unuttum vırajlşara daha sert gırebılıyorum frene basıncada duruyo :)
Fiyatıda uygun tanesı 110-120 cıvarı
öncelikle saydığın iki markayla karşılaştırırsak pirelli kalite olarak onlar kadar iyi değildir
ama kullanılmayacak bir lastikte değildir
Coşkun abi dediğin doğru ben de biliyorum fakat arada epey fark olunca aradaki farkı hak edilen bir fark mı diye düşündüm. Çünkü birinden 4 birinden 6 tane alınabiliyor :) Benim birinci kriterim yol tutuş. sesi vs. pek de önemsemiyorum doğrusu.
GP COSKUN
12/11/2010, 15:01
Aynen prellı kısacası lastık degıl..Ses yapıyor yollarda fren mesafesı uzuun..Murat(kaplan) arkadaşımın tavsıyesı uzerıne dunlop sport 01 aldım Allah razı olsun yol sesını unuttum vırajlşara daha sert gırebılıyorum frene basıncada duruyo :)
Fiyatıda uygun tanesı 110-120 cıvarı
deniz pirelli lastik değil diyemeyiz
sonuçta önümüzdeki yıldan itibaren formula 1 yarışların pirelli lastik kullanılacak
üstelik üretim türkiyede yapılacak
bence şöle düşünmek lazım ne kadar ekmek o kadar köfte
Kriminal
12/11/2010, 15:30
deniz pirelli lastik değil diyemeyiz
sonuçta önümüzdeki yıldan itibaren formula 1 yarışların pirelli lastik kullanılacak
üstelik üretim türkiyede yapılacak
bence şöle düşünmek lazım ne kadar ekmek o kadar köfte
Abi genel bı laf o...
Ama kıme sorsam prellı lastıkmı dıyor ve benım 4 senelık punto maceram prellıyle gectı ve hıc mı hıc memnun olmadıgımı anladım..
Prellı p4 115 tl ye toptancısından alıyodum 175/60/15
Dunlop sport 01 ise toptancısından 115 e anlastım 185/60/15
Şimdiki lastıklerım cok ıyı abı ya frene basınca kaymıyo bıle eskıden gırdıgım vırajlara sımdı daha cesur gırıyorum..Yumusak lastık sessız guzel duruyo..Gazda bastırdım
faithless1905
12/11/2010, 15:31
elbette kötü lastik değil zamanın da merco ve bmw nin stockları onlardı :) alınabilir ama eğer imkan varsa seçenek çok
bence michelin al.. sonra pişman olma... neden pirelli aldım diye...
zafermutlu
12/11/2010, 15:51
son alacagım lastik pirellidir. çok sert, ses yapan berbat lastik. bir kere denk geldi. bitmek bilmedi en sonunda daha lastigi bitiremeden degiştirdim.
zafer murat
12/11/2010, 15:52
Bristone Lassa'yıda inceleyin ikiside güzeldir.Prelli lastikler sert lastik yol sesini çok duyuyorsun.
matushella
12/11/2010, 16:00
Prelli p4 kullandım. Çok sert lastikler fakat yol tutuşu çok iyi. Aracı kaydırmak için nekadar zorlasamda kaymadı. Fakat sertliği yüzünden lastikler yeni olmasına rağmen patinaja düşmeleri daha kolaydı. michelin energy'yi tek geçerim. Yumuşak, dayanıklı, yol sesi çok az ve kaymak bir okadar da zor.
kaptan_ahab
12/11/2010, 22:37
Eskiden babam murat 124 aracımızda kullanırdı.6 ayda balans yapardı.Focus aracımda kullandım.Aracımda abs yoktu.Satmadan 2 ay önce 90 km hızla kaza yaptım.Tutanakta 25 metre fren mesafesi ölçüldü, karar sizin.
zafer murat
13/11/2010, 00:17
Tofaş ucuz diye Pirelli takıyor çoğu araca fabrika çıkışlı lastikleri P4 genelde
Michelin energy saver aldım 550 TL ye. Üzerindekiler 88T idi 88H alacaktım iyi fiyat alınca sormadan anlaştım bir gazla :) takılmadan T olduğunu fark ettim ama nasılsa üzerindekiler de T idi dedim taktırdım :)
Lastiklerin 3ü 39/10 üretim bir tanesi 40/10 üretim 1 hafta olunca sorun etmedim.
Üzerinden çıkan b250ler ile arada çok fark var gibi geldi bana yol tutuş ses seviyesi değişti. Bir de üzerinden çıkanlar 175 idi 185 aldım
hayırlı olsun...güzel bir seçim...bende 185 veya 195 almayı düşünüyorum...eğer o zamana kadar BRAVO almaz isem...b250 ile tabii ki fark olacak nede olsa 0 lastik ...ve iddiaa ederim 0 b250 alsaydın yine farkı hissedecektin...güle güle kullan...ve buluşmalarada bekleriz...
T olyanı fazla takma çünkü zaten arabanın motorun canı ne kadar...? karşıladığı hız ve yük limitleri bizi aşıyor...:)
T olyanı fazla takma çünkü zaten arabanın motorun canı ne kadar...? karşıladığı hız ve yük limitleri bizi aşıyor...:)
Ne yazık ki öyle :prop0000:
LASSA ATRACTA SON DERECE SÜPER BİR LASTİK.HAMURU YUMUŞAK VE DAYANIKLI.uNO YU MERSEDES GİBİ YAPTI. Çakmaktaş ların Bridgestone b250 ler bitince kesin Lassa takıyorum. Desen ve yol tutuşuna ıslak zemin performansına ve sessizliğine hayran oldum. Micheline yumuşaklığında ama çok dayanıklı.
Pirelli sert ve tutuşu karda zayıf kalan lastikler yapar. Ama sürat ve spor için idealdir.