Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Araçta ESP var mı? Yardım!!!
Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler az ilgilenmediniz yaklaşık 1 aydır araba arıyordum ve ilanları sizinle paylaşıp görüşlerinizi aldım dün bir araba gördüm sahibinden.com da ve bu hafta izinli olduğumdan adeta yapıştım arac bu
Fiat / Punto / 1.3 M.jet Dynamic / ilk sahibinden GRANDE PUNTO sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-ilk-sahibinden-grande-punto-34395219/detay)
bugün abimin işyerine götürdüm orada baktılar kendisi makina mühendisi onayladı ve 21.250 TL.'ye el sıkıştık artık 3-5 e bakamıyacağım servisler bayram öncesi çok yoğun ancak yarın saat 08.15 te enriko albertiden randevu alabildim kontrol için 250 kapora verdim imzalı kağıt kaşılığında. Bu araç 2006 1.3 Multijet 6 ileri 90 Hp Dynamic bu araçta ESP var mı? Ben olması gerek diye biliyorum . Araç sahibi olması lazım ama emin değilim dedi eşi kullanıyormuş genelde asr off düğmesi ve yanındakilerin yazıları silinmiş gerçi savurmuyor. Yani ben esp si olmayan kaç araçtan geri döndüm bundan da dönerim bu serilerde var mı? Ayrıca park senserüde var orjinalden varmış paketinde.
Ha bide logolarını 2. dir çaldırmış araç sorgusunu Tramerden yaptım kazasız zaten abimde anlardı duruşundan punto kaynaklar sorunsuz dedi. Logolar çıkmacılarda 20 Tl. ye satılıp takılıyor. Yan tarafında 10 cm. sürtme var ona da bakcaz çiziksiz 2 el 1000 de 1 bulunur napalım.
esp yok
mesajı tekrar okudumda yazı silinsede düğmeden belli olur. fotodan düğmeye bakmıştım ben. ama en az kullanılan düğmelerin birinde yazının silinmesi pek mantıklı gelmedi açıkçası. esp denemek tehlikeli olabilir ama patinaj denemesi yapılabilir. patinajı engelleyip kadranda lamba yanması lazım.
bu seriide esp vs güvenlik paketi içinde ayrıca almak gerekiyodu. perde hava yastıkları var demi(ön direklerde AIRBAG) yazısı varmı?
açıkçası logoların çalınmasıda saçma geldi bana. öndeki logoyu sökmek için ızgarayı söküp ingiliz anahtarı pense tarzı bişey kullanmak lazım, çalıcak adam olan ızgarayı söküp sonra logoyu söküp ızgarayı bırakıp gitmez heralde...
park sensörü orjinal. konfor paketi var demekki.
speedy_16
09/11/2010, 19:38
4 lü falaşör düğmesinin sağında asr tuşu na bakın warsa esp wardır yoksa yoktur.
hocam o düğmelerin hiçbirinde yazı yok silinmiş aracın önünde air beglar mevcut benim saydığım 4 dizlere bakmadım var mı yok mu bilemiycem ama 6 ileri 90 Hp multijet te esp oluyor diye biliyordum kendinden
hocam o düğmelerin hiçbirinde yazı yok silinmiş aracın önünde air beglar mevcut benim saydığım 4 dizlere bakmadım var mı yok mu bilemiycem ama 6 ileri 90 Hp multijet te esp oluyor diye biliyordum kendinden
modele göre değişiyo
hangi aralıkta ne şekildeydi hatırlamıyorum. en temizi patinaj testi öneriyorum. birde o düğmelere bas bakalım nolucak olmayan arabalarda basılmıyo sonuçta düğmeler sabit.
smartmavi
09/11/2010, 21:48
Açıklıyorum;
Hillholder (yokuş destek sistemi) varsa esp de vardır :)
Mubarek satıcı ilgili kareleri tikleseydi şimdi sana net bilgi verecektik..
modele göre değişiyo
hangi aralıkta ne şekildeydi hatırlamıyorum. en temizi patinaj testi öneriyorum. birde o düğmelere bas bakalım nolucak olmayan arabalarda basılmıyo sonuçta düğmeler sabit.
+ 1000
patinaj testinden başka çözüm yoluda yok zaten. Eğer gerçekten esp, asr vs paketi var ise düğmeyi kapatıp açarak patinaj testi yapın. Çok rahatlıkla anlarsınız olup olmadığını. Araç alırken skydome yerine güvenlik paketi tercih edenlerdenim. esp asr vs gerekli diye düşünüyorum. Aracı almadan mutlaka test edin. Öte yandan aracı alan kişinin aracta ne olduğunu bilmemeside ilginç doğrusu.
Aracı sahibi 33.500 TL. ye almış kredi ile 37.500 e gelmiş hatta taksiti 7 ay önce bitmiş yani 33.500 TL. lik bir fiyat var bunun içinde esp neden olmasın diye geliyor aklıma ama aslı yarın serviste çıkar tabii umarım hevesim kursağımda kalmaz İnşallah.
lionT-JET
09/11/2010, 22:01
kontagi actiginizda yuvarlak icinde ucgen bir isaret,patinaj testi,asr off tusu ve de kaputu acinca arka sag tarafta bosch esp olmali..
smartmavi
09/11/2010, 22:35
Bak bu da çok sağlam; Lion t-jet'in dediği gibi kaputu açınca akünün arkasına bak "Bosch Esp" yazılı üniteyi görmen gerek...
speedy_16
09/11/2010, 23:35
ya asr tuşşuna bak eğer silinişse bile tuşa bas baklm basınca altında ışık yanıyor eğer tuş yoksa buton yeri boştur zaten basamassın
Evet acı ama gerçek ESP yokmuş sabah servise götürdüm ki usta bi arkadaşın tanıdık çıktı önce bu serilerde var dedi sonra ilerleyen işlemlerde 2006 ilk serilerde yok dedi yani yok ama yol tutşu mükemmel bi araç şöyle böyle dediler ikna ettiler. Araba kazasız boyasız sadece birkaç yerinde çizik var ve logolar yok onun masraf 55 parça arka ön 20 işçilik birde debriyaj kulağı varmış plastik parça eskimiş 46 TL. malzeme + 35 işçilik başka bir eksik yok yani herkes kaçırma değişensiz bir araç dediler ok ledik napalım nasip değilmiş olanlar pahalı benim bütçemi aşıyor. Hayırlısı. Bide bunda servo motor hiç değişmemiş sorun da çıkarmamış serviste bi şey demedi ki sordum.
levent08
10/11/2010, 17:50
arkadaşlar bunu anlamanın bir yoluda motor kaputunu açacaksın fren merkezinin orada esp yazar bende geçen gün kendi aracımda gördüm de oradan biliyorum ama bu araca gelince benim bildiğim otomatik olanlarında standart esp var ama düzler için yarom yapamıyorum
serkankucuk
10/11/2010, 18:24
benim en çok merak ettiğim ESP'nin neden bu kadar önemli olduğu sizin için... nerdeyse hiçbirimizde ESP yok ve virajlarda en ufak da sorun yaşamıyorum ben yay değişiminden sonra...
yani cillop gibi arabaları da kaçırmamak lazım o kadar donanımı olup da bi tanecik ESP'si olmadığından....
ERDEM1907
10/11/2010, 18:42
şu arabayı al da sende kurtul bizde:) dörtlünün yanında tuş var mı? yazısı silik olsun önemli değil basılıyorsa esp var boş tuşsa yok
Evet arkadaşlar sizde bende kurtuldunuz diyeceğim ama 1 bölüm biter bir bölüm başlar artık sorularımla ilgili sizlere danışırım korkmayın ESP değil :) arabanın işlemler bitti parası ödendi artık evimin önünde ALLAH kazsız belasız kulanmak nasip etsin bana ve herkese. Konuda burada biter...
serkankucuk
10/11/2010, 19:12
oohh be hayırlı olsun :D bu ilandakini mi aldınız???
oohh be hayırlı olsun :D bu ilandakini mi aldınız???
aynen o ilandaki araba temizdi servisdekiler kaçırma al dediler. Aldık
Artık şu sticker lardan görmek isteriz.
serkankucuk
10/11/2010, 19:23
iyi demişler güzel :D
16 CSE 79
10/11/2010, 19:27
Çağatay hayırlı olsun iyi günlerde esp,ye ihtiyaç olmadan kullan :)
lionT-JET
10/11/2010, 19:28
hayırlı olsun.gule gule kullanın.